vrijdag 6 juni 2014

In the Spotlight: David Jan Godfroid (NOS)

We heten ten slotte Blik Op NOSjournaal, dus is het tijd om DAVID JAN GODFROID, correspondent van het NOS-journaal, onder de loep te nemen. Hij neemt de verslaggeving over Oekraïne voor zijn rekening en doet dat vanuit zijn residentie in Moskou. Nu, moet ik toegeven dat ik het ook liever hier vanuit de polder doe dan dat ik in de Donbas rondzwerf.

Maar voor een zichzelf respecterend medium als NOS, is dit natuurlijk pure arremoede en staat in schril contrast met alle internationale collega's die wel ter plekke zijn, met name van alle Russische zenders. We noemen 1TV.ru, RT.com, Vesti.ru en Liveleak (Voor degenen die geen Russisch beheersen zijn in eerste instantie RT en Liveleak een bezoek waard, die zijn Engelstalig; klik op de genoemde namen en u komt er direct terecht). NOS stuurt wel een heel contingent mensen naar Rio en Sao Paolo om voetbalwedstrijden te verslaan (voor voetbalverslaggeving, echt, moet je bij de NOS zijn, doen ze fenomenaal). Daar staan de NOS'ers zich natuurlijk te verdringen om mee te mogen vliegen. Maar waar hier in Europa door EU en USA gesteunde bommen en raketten rondvliegen, met vele dode en gewonden DAARVAN als gevolg, daar is niemand te vinden die ter plekke verslag wil doen.
Ik herinner u eraan dat ik in een vorig artikel mij afvroeg hoe DAVID JAN GODFROID terug zou komen op de verwoestende raketaanval van het Oekraiense leger op het centrum van Loegansk, jl. maandag 2 juni met vele dode en gewonde mensen als gevolg. Deze raketaanval heeft het NOSjournaal niet en nooit gehaald. Ook het omkomen (zaterdag 24 mei) als gevolg van de terreur van het Kievse regime van de Italiaanse journalist Andrea Rochelli en zijn Russische collega Andrey Mironov heeft het NOS-journaal van David Jan Godfroid nooit gehaald.
U leest het goed: zelfs het overlijden van 2 onschuldige burgers, nota bene Europese COLLEGA'S van de heer Godfroid, laat meneer geheel links liggen. In Rusland was dit groot nieuws, in Italië was dit groot nieuws. Logisch. Maar in Nederland helemaal niet. Godfroid en de NOS kennende: ook logisch. En dan spreken we nog niet eens over journalisten Oleg Sidyakin en Marat Saichenko.

Zij kwamen dat weekend (zondag 25 mei 2014) vrij na een week gegijzeld te zijn geweest door de Kievse macht onder doodsbedreiging, met een zak over het hoofd en een kalashnikov op de slaap. Dagenlang. Democratie is goed, maar je moet als kersvers Democratisch regime in het begin wel even je tanden laten zien... Nu komen we bij een twitter van de NOS-correspondent van jl. woensdag 4 juni 2014:

David Jan Godfroid @djmoskou · 4 jun. Intussen krijgt RT een orgasme van de antwoorden van Poetin op vragen Franse journalisten http://rt.com/news/163676-putin-ukraine-french-us/

Click de RT-link en zie het verslag alsook het volledige interview op video en beoordeel zelf het taalgebruik ("RT krijgt een orgasme") van de NOS-correspondent. Dat RT het optreden van Putin positief weergeeft is logisch want Vladimir Vladimirowitch pareert de redelijk vooringenomen vragen van de Franse ondervragers vakkundig, vrijelijk, kalm en vooral zonder enige agressie, en dat steekt wellicht. Hij palmt de Fransen netjes in zet tussen de regels Obama op zijn plek, die niet met Putin wil spreken dit weekend, terwijl ze samen bij de D-Day herdenking zijn. Maar in plaats van daarop te wijzen, komt David Jan Godfroid niet verder dan vulgaire praat over collega's. De toon van Godfroid over zijn Russische collega's is van hetzelfde niveau als van de inhoud van zijn bijdragen voor het NOS-journaal: Laag.

2 opmerkingen:

  1. Dank u wel!!! EINDELIJK- de waarheid !!! David Jan Godfroid mag zich geen journalist noemen! Hij is een onderdeel van de propagandamachine in Nederland, cynische leugenaar, russofob, medeschuldig voor dood van honderden onschuldige burgers waaronder kinderen, vrouwen, ouderen en voor het neonazi-regiem in Oekraïne!

    BeantwoordenVerwijderen