dinsdag 24 juni 2014

Poroshenko's 'Vredesplannen' zijn Gebakken Lucht

Poroshenko heeft een éénzijdig staakt het vuren afgekondigd tot vrijdag a.s. Dit wordt in de westerse media gepresenteerd als een vredesplan. Russische experts zetten vraagtekens bij het vreedzame gehalte en zien het eerder als een ultimatum. Want Poroshenko heeft al aangekondigd dat wanneer de zelfverdedigers zich niet overgeven, Plan B in werking treedt. En dat plan B bestaat uit een volledige 'vernietiging' van de zelfverdedigers en hun omgeving. In de tussentijd bombardeert het leger gewoon door, dus het staakt het vuren is slechts relatief. Het zogenaamde vredesplan is niets meer dan een doorzichtig opzetje om drie vliegen in één klap te vangen:

1) Poroshenko gebruikt een paar dagen om verse troepen en extra (zwaar) materieel aan te laten rukken voor wat een ultieme en finale allesvernietigende slag moet gaan worden.

Verse troepen van het Azov bataljon... eed afgenomen, de laatste zegeningen mee, een knuffel van de vriendinnen, en hup, op naar Oost Oekraïne om daar voor de VS oorlog te voe ... om daar het vaderland te verdedigen. 'Slawa Oekraïne!' ... 'Heil Oekraïne!'

2) Hij gaat die verwoestende klap uitdelen maar gaat tegelijk voor de westerse media de geschiedenis in als de 'Peace-President'. (Mooier kun je het bijna niet krijgen, mar is een beproefde Amerikaanse methode)

3) Rusland gaat de schuld krijgen voor de slachtpartij, 'want Rusland steunde de vrede niet voldoende' en Obama & friends hebben weer een reden in handen om Rusland weer verder de duimschoeven aan te draaien.

Een korte video (3 minuten, in het Engels) die de situatie en het valse 'vredesplan' nog kort nader toelicht.

Oleg Tsarev van de partij van de regionen heeft vandaag in een persconferentie nog een laatste poging gedaan om echt vrede te bereiken. Hij gaf aan dat Poroshenko dan moet toegeven dat Odessa, Mariopel, Slavyansk, Lugansk misdaden zijn geweest. Dit gaat Poroshenko natuurlijk nooit doen. Want hij en zijn USA-partners vinden dat helemaal geen misdaden, maar 'orde herstel noodzakelijkheden'. Het geluid van Tsarev krijgt u van David Jan Godfroid (NOS) en Olaf Koens (te druk met de Witte Nachten van St.Petersburg) natuurlijk niet te horen. Enkel de door Washington goedgekeurde 'officiële Poroshenko Peace-plans'.

Poroshenko is al sinds 2006 informant van de Verenigde Staten en voorziet hen van nuttige insider informatie. Daarbij vinden de Amerikanen het erg handig dat de man Engels spreekt. Poroshenko en Obama... grote vrienden. Collegiaal schouderklopje van Obama voor Poroshenko...
Zware tanks worden tijdens de 'wapenstilstand' aangevoerd voor het Oekraïense leger...

Hieronder het nieuwsbulletin van de zelfverdedigers van dinsdag 23 juni 2014:

1. Clashes gaan door bij Slavyansk, ondanks het 'ceasefire'

2. Het Oekraïense leger legt mijnen. Volgens Strelkov doen de mijnen hun werk al en zijn er burgerslachtoffers.

3. Militairen van het Dnepropetrovsk bataljon stappen uit het leger. 400 Man hebben geen trek in oorlog voeren in Oost-Oekraïne.

4. 40 Kinderen inmiddels overleden in deze oorlog. VEERTIG KINDEREN.Spandoekactie betreffende Poroshenko en Obama op het Centraal station van Kiev in een laatste poging om het Kievse volk wakker te krijgen en soldaten die naar het oosten gaan op andere gedachten te brengen...

U heeft het goed gelezen: HET OEKRAïENSE LEGER LEGT LANDMIJNEN EN DIT HEEFT AL BURGERSLACHTOFFERS OPGELEVERD.

NOS, DAVID JAN GODFROID, OLAV KOENS ZIJN TE DRUK MET DE ANDERE KANT OP KIJKEN. EN VICTORIA KOBLENKO? DIE HEEFT ER WEL VERTROUWEN IN EN ZIET DEMOCRATISCHE STAPJES GEZET WORDEN...

ENGLISH SUMMARY

The Poroshenko (Obama approved) peace plan is a joke. It is basically a very simple pretext to refresh and strengthen troops and military material, blame it on the Russians that it is not going to work; in this way new sanctions can be imposed on Russia and further isolation of that country established. And, the final blow, Poroshenko's so called Plan B, will be done under complete agreement and approval by the Western leaders and the Western Press, with elements like Olav Koens (prefers partying the Nightlife of St. Petersburg in what he considers a 'police-state) or DAVID JAN GODFROID (NOS) who is only capable of communicating oficial Ukranian statements.

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Exact Stop Demonisering Rusland. Daarbij komt dat het bombarderen (Slavyansk, Shastye o.a.) gewoon doorgaat. RTL heeft zijn "correspondent" Olaf Koens, die ook voor Volkskrant werkt, naar St.Petersburg gestuurd om over de witte nachten te berichten.... het is maar wat je prioriteiten zijn... Als je ook ziet waar die gasten (Koens, Godfroid) over twitteren (aanrader, ik doe het zelf pas een paar weken, maar is een ontdekking), dan zie je de complete, maar dan ook complete afwezigheid van compassie met de gebombardeerden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vermoedelijk moeten de journalisten hun artikelen schrijven overeenkomstig een soort algemene richtlijn...

  Maar er is volgens mij ook nog iets anders. Ik heb jaren in Rusland gewoond en het viel me altijd op dat de Nederlanders in het algemeen, en de Nederlandse journalisten in het bijzonder, vanuit het Nederlandse perspectief bleven redeneren en oordelen. Het andere, Russische perspectief werd eigenlijk nooit serieus genomen. Rusland 'moest nog heel veel leren', 'had nog een lange weg te gaan', 'was nog erg achtergebleven in ontwikkeling' etc. etc. Dat Rusland gewoon een ander land is met een andere geschiedenis en een andere cultuur, werd voor het gemak maar genegeerd.

  Dat herken ik ook bij D.J. Godfroid (zie de commentaren op zijn twitteraccount). Je kunt dus eigenlijk alleen maar een positief geluid van hem en anderen verwachten als Rusland zich gedraagt 'zoals het hoort' in de ogen van de westerse 'beschaving'.

  De tragedie van Rusland is dat veel Russen met eenzelfde soort ‘westersbeschavings’-virus zijn besmet, vooral de zogenaamde Russische intelligentia In de televisieversie van de film '12' van Nikita Michalkov zit een mooie scene over zo'n Russische 'intellectueel'. ‘Waarom kan het in Rusland nou niet zoals in beschaafde landen?’ vraagt hij zich voortdurend af. Maar even doortrekken nadat hij naar het toilet is geweest… ho maar…

  Wat betreft de Nederlanders vrees ik dat veel van hen vooral in Rusland zitten omdat je daar als Nederlander een bepaalde status, vrijheid, en manier van leven geniet , die je in Nederland nooit zou kunnen verwerven… (in deze blog ‘de comfortroom ‘van D.J. Godfroid genoemd). In Nederland ben je namelijk niets bijzonders en blijken je talenten ook helemaal niet zo uniek als ze in Rusland lijken.

  Hoe neerbuigender je over Rusland bericht, des te serieuzer je als journalist wordt genomen. Tja, als dat ook nog eens overeenkomt met je innerlijke aversie tegen Rusland, dan is het wel heel verleidelijk om te twitteren zoals de meeste Nederlandse journalisten in Rusland dat doen. Iedere schop tegen het barbaarse en achterlijke Rusland, is weer een opsteker voor je eigen grootheidswaan.

  BeantwoordenVerwijderen