maandag 2 juli 2018

Zelfs tolk/vertalers mee op WK-treinen!

Werkelijk aan alles is gedacht om het voor de (buitenlandse) gasten comfortabel en prettig te maken in Rusland. Wij waren zaterdagavond op het station van StPetersburg en ontwaarden daar de gratis supporters treinen. Aan de loketten staan tweetalige vrijwilligers om de communicatie vloeiend te laten verlopen, maar daar stopt het niet. Zelfs op de treinen reizen tolk/vertalers mee. De kwart-finales zijn zelfs nog niet aangebroken, maar als er niks geks gebeurt dan wordt dit het gezelligste, het mooiste, en best georganiseerde WK aller tijden.Het linker meisje helpt de reizigers met tickets en om bij de trein te komen. De conductrice doet haar werk, en de twee jonge dames rechts zorgen voor vloeibare communicatie!


Omdat alleen Engels-Russische tolken niet voldoende is, gaat er ook een tolk-vertaalster Russisch-Spaans mee de trein op! Feliz Viaje!!! :-)

Euforie na winst op Spanje

De onverwachte maar verdiende overwinning op Spanje is in Rusland met groot enthousiasme ontvangen. Natuurlijk is dit voor Perwi Kanal de opening van het nieuws.52 opmerkingen:

 1. Blik, ik las je mooie artikel over novi Holland in st petersburg. Ja toen in 17e eeuw hadden we een goede relatie met Rusland.

  We werden toen niet geregeerd door Oligarchen die naar werelddominantie streefden en daarom Rusland en China gedestabiliseerd willen hebben. Met die NAZI familie die zichzelf van Oranje noemt zit ons land cq Europa in de weg. GRRR...

  De NOS was gisteren voor het eerst lovend over Rusland, maar het is toch een grof schandaal dat Rutte op dit moment niet bij Poetin is om zaken te doen en de NOS nog geen verslag gedaan heeft over het mooie st Petersburg en in het bijzonder over de nederlandse inbreng in st Petersburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Japan België gaat beginnen. Matt, ik hoop dat jullie team het goed gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Dank je Jan, de Duivels hebben het goed gedaan.
   Misschien straks tegen Rusland?

   Verwijderen
  2. Oepsss die plotters geloven het officiële verhaal niet meer.....Houston we have problem!! Hahahahaha

   Verwijderen
 4. Ondertussen een poging tot bomaanslag tegen de bijeenkomst van de MEK-sekte in Parijs:


  False Flag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iran zou het volste recht hebben die heks van de MEK naar de hel te helpen, want de MEK heeft met de mossad een aantal huurmoorden op atoomgeleerden en -ingenieurs gedaan. Toch zou Iran er meer schade dan voordeel van hebben: de MEK is ineffectief en zeer onpopulair, en de voetsoldaten, die inderdaad ook nu medeverantwoordelijk zijn voor rellen, worden goed in de gaten gehouden door de geheime dienst, zodat hun effect marginaal blijft.

   Bij zo´n aanslag op deze vrouw, een CIA asset van het kaliber Gülen, zou de reactie van de VS veel schadelijker dan het voordeel zijn.

   Verwijderen
  2. MoA heeft ook een stukje over

   De rol van de MEK

   in de laatste regime change pogingen tegen Iran van Bolton, Pompeo en Adelsson.

   Verwijderen
 5. Vrijdag moeten de belgen tegen brazil.....Brazil is dominant voetbal. België is op zijn sterkst als het kan counteren...ssst niet doorvertellen.....geloof me....Sensatie hangt in de lucht. Goddelijke kanaries vrijdag op het vliegtuig naar huis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Im mijn poule heb ik Brazil als wereldkampioen. Vrees toch dat dat niet gaat uitkomen. We zullen zien. België is de dark horse. De gevaarlijke outsider

   Verwijderen
  2. That's the spirit, Oligarch !

   Verwijderen
  3. Ik ben wat voorzichtiger in mijn voorspelling. Natuurlijk hoop ik dat België doorstoot tot de finale, maar ik vermoed dat ze met Brazilië een zware dobber te verwerken krijgen. Niemand had verwacht dat ze tegen Japan zo een harde tegenstand zouden krijgen, dus alles ligt nog open.
   Maar het klopt ook wat Oligarch zegt: België kan wel eens voor verassingen zorgen.

   Verwijderen
  4. Je zag de kracht van België in de counter met de Bruyne....Ze moeten toch wat slopers op heb middenveld en achterin erin zetten (kompany blijkt een zwakke schakel), want op dit moment is het een gatenkaas in de verdediging. Dat kan echt niet tegen Brazil.

   Verwijderen
  5. Ik lijk misschien een echte voetbal-fan, maar dat ben ik niet, want ik snap er niet veel van. Ik ken de spelregels, maar zie niet welke speler er goed positie-spel speelt, bijvoorbeeld.

   Desalniettemin kijk ik graag naar de spannende stukjes waar veel op het spel staat, en meen het volgende te weten:

   Àls België lekker draait, als alles ineens lukt, dan kunnen ze Brazilië verslaan. ( Dan moet het bij Brazilië die dag even niet allemaal vanzelf gaan, natuurlijk.)

   Rusland moet tegen Kroatië.
   Ik denk dat Rusland wel een kans maakt.
   Kroatië, een erfvijand van Servië.
   Het zou de Russen extra plezier doen om die te kunnen verslaan. Mocht Kroatië winnen ,dan is Het Westen natuurlijk heel tevreden.

   Verwijderen
 6. Jared Kushner and the Palestinians’ « right to happiness »
  http://www.voltairenet.org/article201676.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk uit wat je zegt of schrijft Dawg. Je moet wel met Master Hugo meeheulen anders lig je eruit bij Blik. Matt en olibolleke hebben weer een veer in hun reet gekregen van hun meester. Dit is toch echt een ziek clubje bij ome Huib Bruynzeels. Goede morgen Nederland trouwens..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg hoeft helemaal niet bang te zijn vanwege hetgeen hij schrijft. Ik ben het zelfs met hem eens want toen België 2-0 achter stond was ik ook geneigd de tv uit te zetten want op dat moment vond ik Japan beter spelen dan België. Het heeft wel voor een spannende wedstrijd gezorgd, tot in de laatste seconde.
   En, Eddy, ik heb geen veer gekregen en ik heb al helemaal geen meester. Hoe kom je daarbij, weer zoveelste fantasietje van jou.

   Verwijderen
 8. Als je de duivel 1 vinger geeft pakt hij je hele hand. Huib krijgt mijn hand maar niet te pakken. Hij kan alleen maar censureren. Hij sidderd voor het licht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed filmpje van Tom Vennink, over feestgedruis in Moskou na de overwinning op Spanje: https://youtu.be/U6TLazTYvOY

  Filmpje op Russia Insider ( van tv zender Russia 1 ): https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rzes5unYQDQ

  Korte tekst op Volkskrant, over de feesten.
  Oordeel zelf of dit klopt:
  https://www.volkskrant.nl/sport/dit-wk-is-frisse-lucht-voor-de-russen~be48dd72/

  2 juli 2018
  De wietdampen stijgen op van het Rode Plein. Het is midden in de nacht en op de kasseien liggen Russen trekjes te nemen. Om hen heen doen landgenoten pogingen Latijns-Amerikaans dansen. Iemand in een konijnenpak klokt een fles champagne leeg voor het mausoleum met daarin het gebalsemde lichaam van Lenin. In het oog van Stalins graf doet een jongen met een roze pruik een handstand en lurkt ondersteboven aan een wijnfles, wat mislukt. In de fontein van de presidentiële staf zwemmen mensen. Er is ook een man met een levende valk.

  Allemaal schreeuwen ze mee met de massa. ‘Ro-si-ja! Ro-si-ja!’ En soms doen ze even ‘heeuuu’ en ‘lalalala’.

  Voor voetbalsupporters uit andere landen is dit misschien geen afwijkend gedrag na een historische overwinning. Maar in Rusland is dit niet normaal.

  Rusland is geen land met een carnavalstraditie. In het openbaar emotie tonen is opmerkelijk. En de regels over wat wel en niet mag op straat zijn streng vergeleken met Nederland.

  Drugs zijn natuurlijk helemaal uit den boze. Een Russische vriend van me moest laatst zijn rijbewijs inleveren omdat hij ruim een maand voor de verkeerscontrole een jointje gerookt had in het buitenland. Om zijn rijbewijs terug te krijgen moet hij maandelijks naar een laboratorium om bloedtesten te laten afnemen, twee jaar lang. Laat maar zitten, dat rijbewijs, zegt hij.

  Maar nu laten de autoriteiten de teugels vieren. Op het Loebjanka Plein, berucht vanwege het hoofdkwartier van geheime dienst FSB, rijden mensen niet in auto’s, maar op auto’s. In bikini’s, berenpakken, zonder kleren. Zelfs de over het algemeen zo koele bestuurders van zwarte militaire terreinwagens ook wel de ‘FSB-auto’ genoemd door Moskovieten komen nu over als gezellige gasten. Uit de boxen dreunt hiphop en dance. Iedereen toetert, iedereen overtreedt de verkeersregels.

  ‘Dit WK is frisse lucht voor ons’, zegt de schorre Roman, een jongen in gewone kleren, maar net zo euforisch als de rest. ‘We zitten in moeilijke tijden hier. Slechte economie, sancties, oorlogen.’ De slechte economie zet Russen onder druk, zegt hij. En meningsverschillen over politiek versterken die spanningen. ‘Nu kunnen we eindelijk met zijn allen helemaal losgaan.’

  Dit is het grootste Russische volksfeest in mensenheugenis en de agenten knijpen een oogje toe. Sommigen feesten zelf mee en omhelzen fans. Want ze zijn zelf ook fan. Wel halen ze ver na middernacht een liggende vrouw van een motorkap op het Loebjanka Plein. ‘Niet doen als de auto rijdt’, zegt de agent. ‘Het is druk hier.’

  De wilde tijden duren in elk geval tot zaterdag, als Rusland tegen Kroatië speelt om een plek in de halve finale. ‘Ik was voor het toernooi pessimistisch, maar ik denk dat we kans maken’, zegt Roman. Al verliezen ze: voor de Russen is het WK al gewonnen.

  *Davaj (hup in het Russisch) wordt tijdens het WK verzorgd door Hassan Bahara, Tom Vennink en Wllem Vissers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor het wereldkampioenschap begon was ik zeer kritisch wat betreft het organiseren hiervan door Rusland. Ik dacht: daar kan alleen maar ellende van komen, een maidan ergens of een fake chemische aanval in Syrië, of terroristenaanslag.

   Ik vind het gevaar nog steeds levensgroot, maar ben inmiddels wel overtuigd van de enorm positieve kanten: Jarenlange demonisering via de informatiehetze, die evenveel gekost heeft als een middelgrote oorlog is geneutraliseerd. Het bekakte Hilversum heeft nog nergens weet van, maar de gemiddelde kijker is al om volgens mij. En dan is Nederland samen met de Britten een van de meer starre, Russofobe EU landen.

   Is het genoeg om het draagvkak voor meer NATO budget af te kalven? Ik betwijfel het. In elk geval is er veel minder draagvlak voor militaire avonturen, wat volgens veel analisten het belangrijkste doel van de informatie-oorlog zou zijn.

   Verwijderen
  2. Schrijvers die niet kunnen schrijven worden journalist. Velling is daar een voorbeeld van.

   Of Vennink's verhaal klopt of niet kan ik niet controleren (waarmee het geen wetenschappelijk verhaal is). Wel lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat als in Rusland de macht 'een oogje toeknijpt' 'Russen' (wat zijn dat) veranderen in een zootje ongeregeld.

   Verander anders in het verhaal van Vennink Rusland met tokkietokkie land, en Russen in negers en je begrijpt dat die Vennink een vieze vuile racist is die niets anders kan schrijven dan zijn broodheren hem opdragen.

   Wat ben ik blij zeg dat op VK een slot zit.

   Oh, en waar ze met joints en nog wel wat hardere drugs en alcohol bij bosjes sterven vanwege de slechte economie en een 'booming' opium business in Afghsnistan (dank NATO), is de VS, niet Rusland.

   Verwijderen
  3. @ Willem,
   Ik las het artikel niet zo negatief als jij dat doet.

   Deze zin lijkt me belangrijk:
   " Rusland is geen land met een carnavalstraditie. In het openbaar emotie tonen is opmerkelijk. En de regels over wat wel en niet mag op straat zijn streng vergeleken met Nederland."

   Ik denk dat het juist is.
   En ik zie het eigenlijk als een compliment, in mijn ogen dan: ik vind het bij ons soms te ver gaan. Veel te uitgelaten, veel te grenzeloos, Soms veel te respectloos.

   --
   Ik vond het wel positief dat Vennik schrijft dat nu de politie ook zo blij is dat ze veel laten passeren, waar ze normaal moeilijk over doen.
   Dat geeft aan hoe blij het land is.

   Verwijderen
 10. Drugsdoden in de VS

  https://www.theguardian.com/us-news/2018/mar/06/opioid-crisis-overdoses-increased-by-a-third-across-us-in-14-months-says-cdc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NATO in Afghanistan

   https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/07/no-need-for-nato/#tc-comment-title

   Hebben we de vluchtelingen 'crisis' ook aan te danken.

   Hoe ging dat ook al weer: wie wind zaait, zal storm oogsten.

   Verwacht er niets over te lezen in VK

   Verwijderen
 11. Goede grap.

  Al te waar

  https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/WuerkerComplex.jpg?itok=gORIxODy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een wedstrijd BELJAP!

  Ik was licht voor Japan, ivm weinige Belgische supporters en zou leuk zijn als Azie nog even vertegenwoordigd is, maar dit is ook goed! Matt mag nog even door en wat was het een inhaalslag van de Belgen; ik verheugde me net op een afmattende verlenging...

  Sushi met friet! :-)

  Mexico eruit was even slikken. Vind Brazilie bij tijd en wijle irritant. Maar ze zijn wel profi en dan uiteindelijk terecht door.

  https://www.nporadio1.nl/sport/10470-wk-column-een-kus-een-knuffel-een-applaus-voor-de-treurende-mexicaanse-tiener

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nu Mexico net de meer souvereine en minder pro- neoliberale president Obrador heeft gekozen is de toekomst van dit hoopvolle land via de enorme morele steun uit Rusland, en via de vele westerse supporters enorm versterkt.

  In die zin gaan de inspanningen van het Mexicaanse team vèr boven sportprestaties uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nu ben ik het zelden met kroel eens maar in dit geval wel: politiek en sport moeten ver uit mekaars buurt blijven.
  Nu zou ik wel kunnen wensen dat Engeland verliest, maar dan is dat puur omdat Engeland voorop loopt in het Rusland bashen. De echte Engelse supporters zijn daar en praten vol lof over Rusland tot nu toe, ondanks de negatieve MSM in Engeland en dat levert meer gunstige reclame op voor Rusland dan welke pers dan ook.
  Straks gewoon kijken wie het beste is en genieten van de wedstrijd zonder politiek gedoe eromheen.
  De ploeg die elke tegenstander aankan mag de cup winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verlengingen en dan penalty's en nu mag Engeland nog wat langer in Rusland verblijven tot hun volgende wedstrijd tegen Zweden a.s. zaterdag.

   Verwijderen
 15. Ewald Engelen op Weltschmerz: "Ik heb de indruk dat de EU zodanig is opgezet datde Bederijven veel invloed hebben, en de burgers weinig.
  ( minuut 42 ongeveer.)

  Ook noemt hij deze docu: https://www.youtube.com/watch?v=hqiCLuOtXts Merchants Of Doubt: hoe bedrijven als tabaksindustrie wetenschappers kocht. 80 min

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ter informatie. Voor wie het interesseert.

  Gilad Atzmon ( joods, serieus criticus t a v de joodse Masters of Discourse) is aangeklaagd door een joodse organisatie.


  -------
  ( Zij hebben miljoenen te besteden, Atzmon moet bedelen voor hulp bij zijn lezers.
  Toen David Irving in een rechtszaak werd betrokken hadden zijn tegenstanders (Deborah Lippmann cs) 40 man-jaren aan studie als voorbereiding gepleegd, in de hoop ergens een paar woorden te vinden waarmee ze Irving konden vangen. Irving had niet één advocaat. Lippmann had er 40 ! Ik meen dat de advocaten 6 èchte fouten vonden in 20 dikke boeken. Daarop is Irving beschuldigd ! Èlk boek bevat minstens 5 fouten ! Irving scoorde dus erg hoog (!) )
  ------

  Atzmon schreef eergisteren: "In de voorbereiding is duidelijk geworden dat de rechter er van uit gaat dat ik ( Atzmon) heb beweerd dat mijn opponent fraude pleegde om aan het geld te komen voor zijn organisatie.
  Ik heb dat niet beweerd.
  Maar gezien de omstandigheden heb ik besloten om de handdoek in de ring te gooien en excuses aan te bieden, want met een rechter die dàt leest in mijn artikel, is er weinig hoop dat de rechtszaak goed zal verlopen voor mij.

  ( Zo begrijp ik althans de 'update' van Atzmon. JV)

  http://www.gilad.co.uk/writings/2018/7/2/falter-vs-atzmon-update

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dit jaar is het mainstream geworden om zelfs joodse critici als antisemiet te framen.

   Verwijderen
  2. De fameuze 'jewish self-hate' is natuurlijk al heel oud als manier om joodse critici van 'de joodse zaak' zwart te maken.

   Of de beschuldiging van 'antsemiet' voor joden nieuw is, dat weet ik niet. Zou kunnen.

   Verwijderen
 17. Ik moest van de week nog denken aan die witch hoernalist van ik meen de BBC die de minister van Buitenlandse zaken van Hongarije schuld gevoelens wilde aanpraten omdat Hongarije geen vluchtelingen wil opnemen. maw geen humaan beleid

  HOE DURFT ZE ?!!!

  Het zijn de ENGELSE NATO bombardementen (Nederland met goedkeuring van groenlinks! heeft ook nog braaf meegedaan) en de steun aan de "rebels" = terroristen geweest die de vluchtelingen stroom op gang hebben geholpen.

  HOE DURFT ZE ?!!!

  Het zijn de engelsen die al misere in afrika en in het midden oosten hebben veroorzaakt en dan de minister van Buitenlandse zaken van Hongarije met een kwaaie kop verwijten dat hij inhumaan is om geen vluchtenlingen op te nemen.....

  Mijn (en Eddy's) zuur verdiende centen zijn gebruikt om dood en verderf te zaaien in noord afrika en het midden oosten en vervolgens worden mijn (en Eddy's) zuur verdiende centen gebruikt om vluchtelingen op te vangen. Grrrrr...

  En we mogen ook geen referendum meer houden, want dan komt het publiek erachter dat hun (puppet van Soros en co) beleid niet gesteund wordt door de belastingbetaler.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Olie staat op temet 75$ en dat is niet goed. Maar voor 1 ding is het wel goed, het geld komt weer met bakken Rusland binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kijk naar Merchants of Doubt: minuut 39 tot 41 !

  ( link hierboven, dik gedrukt)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen


  2. Ik heb de hele docu beluisterd.

   Een heel korte samenvatting .
   (Het is meer dan de moeite waard om hem helemaal te zien.)

   De tabaks-industrie heeft de schadelijkheid van tabak decennia lang kunnen verbloemen en ontkennen.
   Tot het onhoudbaar was.

   Hill & Knowlton ( Ja, de mensen die senator Tom Lantos ( Joods) hielpen om Nayirah (Youtube: The Kuwaiti Incubator Babies - LIE ) adviseerden toen aan de tabaks-industrie:
   "Zeg niet dat tabak onschadelijk is. Zeg dat er twijfels zijn. En zorg voor een aantal 'deskundigen'die dat ook zeggen."

   Ook t a v de 'man made opwarming' zijn dezelfde technieken gebruikt.
   Oprechte wetenschappers werden zwart gemaakt.

   Opmerkelijk: een colporteur (deur-aan -deur verkoper) is trots dat hij discussies kon winnen van echte (onhandige) wetenschappers, gewoon omdat hij langs de deuren had geleerd hoe je mensen moet bedonderen.

   Etc etc.

   Verwijderen
  3. NB: Mensen willen hun verslaving ( tabak) of hun mooie leventje (goedkope fossiele brandstof) niet veranderen.
   Zijn dus op zoek naar die twijfel. Dus als ze maar één keer ergens horen dat er wetenschappers zijn die twijfelen, dan zijn ze meteen door die bedriegers 'overtuigd'.

   Verwijderen
  4. Ik heb eea (al weer een tijdje geleden) gelezen in een (wat ik me er van kan herinneren) erg goed (en dik) boek van Robert Proctor, en waarvan ik hoop dat de titel niet tot een 'allergische reactie leidt': Golden Holocaust.

   Daar las ik voor het eerst over de memo 'Doubt is our product' die je ook op internet kan vinden.

   Stukje:

   Doubt is our product since it is the best means of competing with the “body of fact” that exists in the mind of the general public. It is also the means of establishing a controversy.

   Volledige memo: https://www.industrydocumentslibrary.ucsf.edu/tobacco/docs/#id=psdw0147

   In hetzelfde boek zie je hoe iedereen, van arts, tot onderzoeker, tot politicus, tot vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen 'een prijs' hebben (omgekocht kunnen worden, door bv mbv veel geld hun oorspronkelijke gedachte 'roken is slecht' zonder scrupules om te kunnen zetten in 'roken is zo slecht nog niet'

   Ook gaf de tabaksindustrie veel geld uit aan onderzoek, waar alles onderzocht mocht worden, BEHALVE, of je van roken kanker kon krijgen of hart en vaatziekten...

   Net zoals manufacturing consent, waarbij je het in de media over alles mag hebben, behalve over de zaken waar je iets van kunt leren en iets tegen kunt doen...

   Als spin, afleiding en drogredeneringen niet meer konden helpen, en patiënten rechtszaken aan spanden, zei de industrie: Dat je van roken longkanker krijgt, is al lang bekend. Maw de industrie was nooit nalatig geweest in informatie voorziening en dus niet aansprakelijk (Net zoals de media niet verantwoordelijk zijn voor de oorlogsdoden in Irak, want dat de WMD een 'betreurenswaardig' verzinsel waren, is al lang bekend)

   Dat boek is ruim 1500 blz dik, maar zeer de moeite waard. Als je het naast de corporate business anno nu legt merk ik dat dezelfde doubt ons moet weerhouden om bv Israel volledig verantwoordelijk te stellen voor het uitroeien en verdrijven van de Palestijnse bevolking of (dichterbij) dat dankzij de doubt het compleet onduidelijk is waarom de lonen stagneren terwijl het GDP stijgt en bedrijven enorme winst maken.

   De grootste massamoordenaar aller tijden: Edward Bernays (zette via PR vrouwen aan tot roken).

   Het slimste tabaks argument over waarom roken GEEN longkanker veroorzaakt:

   Antwoord:
   Omdat er een gen bestaat waarvan je enerzijds de lust krijgt om te roken, en waar je anderzijds longkanker van krijgt. Maw niet het roken, maar het gen is verantwoordelijk voor longkanker.

   Hoe aan te tonen dat dit argument geen hout snijdt?

   Verwijderen
  5. Nog een triviant vraag:

   Bij welk bedrijf werd onze minister van Volksgezondheid, minister Schippers, klaargestoomd voor haar ministersbaan, en liet zij lobbyisten van dat bedrijf rijkelijk toe in haar werkkamer?

   Verwijderen
  6. Stukjes van die docu nu gezien. Nodigt erg uit om in het geheel te zien!

   Dank voor de link

   Verwijderen
  7. Dag Willem,

   Ik vind dat je goede info aan draagt.
   Ben wel benieuwd wat je over Edith Schippers weet.

   Ik kan het hier wellicht ook aanvragen, maar zeg jij het maar.

   https://www.parlement.com/id/vkpdi4re1cwx/aanvraag_biografie?m=vge7dtpnx6zy&t=Drs.%20E.I.%20(Edith)%20Schippers%20(uitgebreide%20versie)

   Verwijderen
  8. Ben wel benieuwd wie Ollengren heeft klaargestoomd.

   Ollongren is een lid van het van origine Fins-adellijke geslacht Ollongren (oorspronkelijk Ållongren). Ze is een dochter van de Nederlandse informaticus en sterrenkundige Alexander Ollongren, die in 2002 werd ingelijfd in de Nederlandse adel. Kajsa Ollongren mag zich hierdoor jonkvrouw noemen. Door haar Zweedse moeder heeft ze naast de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit.

   Ze groeide op in Oegstgeest en bezocht daar tussen 1979 en 1985 het Rijnlands Lyceum. Ze studeerde tussen 1985 en 1991 economie en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en volgde daarna de opleiding administration publique aan de École nationale d'administration in Parijs en de Leergang Buitenlandse Betrekkingen aan Instituut Clingendael.

   Het mag geen wonder heten dat ze niet voor mij en Eddy werkt, maar voor het oude bankiers geld en voor koningen in europa en amerika.

   Verwijderen
  9. Ik heb ooit ergens gelezen dat ze op de betaalrol van Philip Morris stond, maar kan dat nu niet terugvinden. Wellicht ben ik abuis of in verwarring met Eelco Brinkman, politicus waar we ook zoveel aan 'te danken' hebben.

   Wel is Schippers vanaf dag 1 voorvechter voor MEER roken. De tabakslobby kwam ook regelmatig bij onze minister langs, wist de minister niet meer, maar liet een WOB verzoek zien.

   Zie: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/haal-schippers-van-tabaksdossier-af.htm

   Verwijderen
  10. Over Brinkman, voormalig minister van volksgezondheid, en later hoog in de boom bij Philip Morris. Zoals dat gaat..

   https://www.tabaknee.nl/tabakslobby/de-mensen-achter-de-lobby/item/93-elco-brinkman-dom-of-gewetenloos

   Verwijderen
  11. Stukje. Het zelfbedrog gaat ver, heel ver, voor iemand die alleen kan denken in machtsverhoudingen en geld.

   Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur maakte er een nieuwsitem van. De oud-commissaris van Philip Morris Holland komt in beeld. Om zijn nek bungelt een groene stropdas bezaaid met witte bolletjes. Hij geeft toe dat hij bij Jan Kees De Jager voor Philip Morris heeft gelobbyd. Maar vanwaar al die ophef? Zo gaat dat lobbyen in Den Haag, zegt hij.

   Brinkman: "Je hebt met ambtenaren een gesprek, met bewindspersonen een gesprek. [...]. Het is niet zo dat je elkaar ter plekke de hand schudt en zegt: Joh, hier heb je een pakje sigaretten, het is wel goed zo."

   De interviewer: "Maar u hebt wel het Nederlandse standpunt weten te veranderen."

   Brinkman: "Nou, wij hebben hier in ieder geval ons best voor gedaan."

   De interviewer: "En dat is gelukt?"

   Brinkman: "Gelukkig maar!"

   Met een brede grijns beent Brinkman weg. De tv-kijker wrijft zich in zijn ogen. Een oud-minister van Volksgezondheid die er prat op gaat dat de belangen van tabak vóór die van de gezondheid gaan. Is er een steekje los bij deze beroepsbestuurder? Nota bene heeft hij zelf kanker gehad. Is kaal geworden door de chemotherapie en heeft pijn geleden. 'Ik weet nog heel goed hoe ik buitengewoon bibberig in de scanner lag, klappertandend van de zenuwen.'

   Verwijderen
 20. Trump is druk bezig het beleid van de globalisten te ontregelen. Trump gelooft niet in het officiële verhaal van 9/11. Ik heb de hoop nog niet opgegeven dat hoofdverdachten van 9/11 hun veroordeling krijgen of dat ze na hun dood worden ontmaskerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. A Story About How America Was Almost Destroyed By Criminals


  https://www.youtube.com/watch?v=Iw1yuv1OY6U

  Helder verhaal

  BeantwoordenVerwijderen