zaterdag 14 juli 2018

De Nederlander die vecht tegen Neo Nazi's in Donbass

Met dank aan Stefan Bek, die zijn vakantietijd en geld besteedt om ons van deze informatie te voorzien. Hulde. De geluidskwaliteit laat in het begin wat te wensen over, maar het is de moeite waard daar even doorheen te bijten.

In Donbass, in het oosten van Oekraïne wordt nog altijd gevochten tussen de pro-Russische separatisten van de Volksrepublieken Donetsk (DNR) en Loegansk aan de ene kant en het Oekraïense leger, inclusief de beruchte ‘vrijwilligersbataljons’, aan de andere kant. 

Aan de kant van de separatisten vecht ook een Nederlander mee; Pascal Hillebrand vertrok met zijn gezin naar de DNR en meldde zich daar aan voor het leger. Niet om te vechten tegen Oekraïne, zoals hij het zelf stelt, maar tegen neonazistische vrijwilligersbataljons. Hoewel Hillebrand inmiddels het leger heeft verlaten, denkt de oud-NAVO-militair er niet aan terug te keren naar Nederland. Met een pas verkregen DNR-paspoort lijkt dat ook niet nodig.


24 opmerkingen:

 1. Tja..

  https://fee.org/articles/suppose-they-gave-a-war-and-nobody-came/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook hier moest ik aan denken.

   'Wat is een held? Iemand die straffeloos onvoorzichtig is geweest'

   Arme ouders van die jongen die held is in Donbass

   Verwijderen
  2. Of deze

   You know — we've had to imagine the war here, and we have imagined that it was being fought by aging men like ourselves. We had forgotten that wars were fought by babies. When I saw those freshly shaved faces, it was a shock. "'My God, my God — ' I said to myself, 'It's the Children's Crusade.

   Waarom moet die jongen daar vechten? - Lijkt mij een veel beter idee om Poro, Biden, Obama en de westerse olieconcerns tegenover Poetin, Lavrov en de Russische olieconcerns te zetten en het hen te laten uitvechten.

   Want daar gaat dit alles om, niet om het feit dat Oekraïners 'onmensen' zijn en mensen uit Donbass 'mensen' of andersom.

   Verwijderen
 2. Fantastische kerel, deze Pascal Hillebrand.
  Hij neemt namelijk zichzelf wèl serieus.
  Hij wil niet via via mee betalen aan de moord op Syrische en Yemenitische onschuldige burgers.
  WIJ doen dat allemaal wel.

  Hij onderkent dat slappe protesten deze criminelen niet zullen stoppen.
  Hij ziet maar één oplossing: dit foute land verlaten en ergens gaan vechten en belasting betalen waar de goeden wèl tegen de slechten vechten.
  Zo komt hij dan in de Donbass terecht.
  Hij ziet de Azov fascisten, de lieden die het hardst en meest meedogenloos tegen de Donbassers vechten als het 'onbetwijfelbare kwaad'.

  Daar gaat hij volgens mij de mist in. Ik zie de lieden die àchter Azov zitten en dit alles op touw hebben gezet als de ware boosaardigen. De Oekraïners hebben heel erg geleden van de Russen ( lees: joodse commisars) en dàt is waardoor ze ooit bij Hitler aan sloten. 25% van de Oekraieners stierf in 1931-1932 door moedwillig veroorzaakte hongersnood. Je zou voor minder fascist worden.

  Maar goed Hillebrand is serieus , en weigert mee te werken en te betalen aan de dood van miljoenen moslims. Petje af voor Hillebrand!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Willem schrijft:
  'Wat is een held? Iemand die straffeloos onvoorzichtig is geweest'

  Dat klopt niet volgens mij.
  Dat is de definitie van een durfal. van een stoere bink. Van een 'kerel'.

  Je wordt pas een held als je je leven waagt in het belang van de anderen, de niet-helden.
  Het woord held wordt wel vaker gebruikt in de betekenis van 'durfal', maar dat is onjuist.  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die jongen MOET daar helemaal niet vechten. Maar er is altijd een traditie geweest van vrijwilligers die tegen fascisten vochten: de Spaanse burgeroorlog, het verzet in de 2e wereldoorlog, Tanya voor de FARC, en deze idealist in Donbass.

  Te vergelijken met de ridders uit de middeleeuwen, die (verondersteld) streden voor de zwakkeren.

  Terecht dat Ukrainers geen onmensen zijn.

  Maar nazis, salafisten, wall street bankiers en neocons zeker wel; wie er tegen strijdt is voor mij een held!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Jan

  Hillebrand raakt een gevoelige snaar, die mij, toetsenboord-strijder, raakt; allemaal mooi en aardig die toetsenbord strijd, maar elke cent belasting die je hier in Nederland betaalt, elk biertje dat je bestelt, elk vol supermaktkarretje dat je afrekent, is geld voor de moordpartijen in Syrie, Donbass, etcetera.

  Wat te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat te doen?

   Toetensbord strijd is beter dan niks. Borden langs de weg is ook beter dan niks doen.

   Nòg beter is het volgens mij om de politici en journalisten persoonlijk te vragen waarom ze wèl geloven dat Putin 'het grote rusland' wil herstellen, terwijl dat - in een eerlijke discussie over de zaak- onhoudbaar is. Maar dat ze anderzijds niets weten over de Amerikaanse plannen en uitspraken waaruit blijkt dat ze de wereld onder hun dictatuur willen brengen.( PNAC etc.)

   Als je die mensen aan het twijfelen kan krijgen, dan moeten The Powers That Be weer nieuwe recruteren. Dat valt niet mee.

   Vaak wìllen politici wel het goede doen, maar is de pressie van TPTB zo groot , dat ze in vertwijfeling aan 'het volk' vragen: "make me do it ! "
   Zo'n politicus vraagt dan letterlijk: Ga alsjebleift de straat op en demonstreer tegen ons, zodat we een alibi hebben om tegen de wil van TPTB in te gaan.

   Dàt is wat we moeten doen: zichtbaar zijn.
   Op Het Plein gaan staan met eenmans-demonstratietjes.
   We hebben er echt wel de tijd voor.
   Blik lezers zijn voldoende geïnformeerd om daar te staan en vragen van politici goed te beantwoorden.

   Verwijderen
  2. Ik vind dat Hillebrand een goed gezond verstand heeft. Hij is geen gladde prater. Maar hij ziet wel hoe de hoofdzaken, de grote lijnen, lopen. Hij verliest zich niet in details, en gebruikt geen uitvluchten: 'Ik weiger om financieel bij te dragen aan een slechtere wereld. Ik zoek een plek op de wereld waar ik zeker ben dat ik 'goed' kan doen.

   Nu wil ik er wel aan toe voegen dat ik lichtjes aan voel dat hij ook wel wordt aangetrokken door een stuk vrijheid, en avontuur. Misschien vind hij het zelfs wel leuk om soldaat te zijn.
   Wat hij doet is niet 100 % opoffering.

   Maar de 6 miljoen doden in het Midden Oosten, die het gevolg zijn van de Amerikaanse 'strijd tègen de terreur en vóór de humaninitaire belangen' (lees: olie en Israel) zouden allemaal nog leven als we allemaal even doortastend waren als Hillebrand. De 100 miljoen levens die wij daar hebben verknoeid, zouden allemaal nog gewoon gelukkige levens kunnen zijn. Dàt is de les die Hillebrand ons leert.

   Verwijderen
  3. Wat te doen?

   Hier een advies van Howard Zinn (7 tips)

   https://www.howardzinn.org/on-getting-along/

   Verwijderen
  4. Wat Hillebrand betreft, het komt mij over als een Orwell probleem.

   George Orwell, sloot zich ttv de Spaanse burgeroorlog aan bij de anarchisten (Poum) om te vechten tegen de facisten, wat hij ternauwernood overleefde omdat de communisten gemene zaak speelden met de fascisten tegen de anarchisten.

   Staat oa hier beschreven

   http://orwell.ru/library/essays/Spanish_War/english/esw_1

   Als de oorlog in Donbass een oorlog is van goed vs kwaad en Hillebrand vecht tegen het kwaad, dan is Hillebrand goed. Ik geloof dat Hillebrand goed is. Ik geloof alleen niet in oorlogen van goed vs kwaad, wel in oorlogen waar belangen van bedrijven moeten worden vastgesteld. Allemaal ten koste van de burger en Jan Soldaat, dat spreekt vanzelf, of lees anders War is a racket

   De laatste oorlog die over goed vs kwaad ging was de Spaanse burgeroorlog, en daar hebben de facisten gewonnen.

   Verwijderen
 6. In Spanje vochten de communisten tegen de fascisten.
  De communisten waren meestal joods en vonden dat ze op die manier de hele wereld konden en moesten veroveren.

  Het verzet in onze landen tegen de Duitsers was precies dat: verzet tegen de mensen die ons land binnen vielen. Niks verzet tegen fascisme.
  Vele Nederlanders konden zich verder wel vinden in de ideeen van Hitler. Hij had zijn land uit de modder gesleept. Maar dat hij bij ons binnen viel, dat was nu ook weer niet de bedoeling.

  De strijd voor de FARC is volgens mij eerbaar.
  Idem de strijd voor de Donbass.
  Van de edele ridders in de middeleeuwen weet ik niet veel.Wel dat er vele sprookjes bestaan.

  Nazi's waren meestal helemaal geen onmensen. Het ging er vaak gedisciplineerd aan toe. Wij horen alleen de joodse versie van het verhaal. Keer op keer , altijd weer.
  Wie weet er dat de Polen de inval hebben uitgelokt, door belediging en aanvallen bij de grens?
  Waarom was de bezettting van dat Sudetenland zo erg? Dat Versailles was een volledig onrechtvaardige afpersing. Dàt was erg en onrechtvaardig. Dààr ligt de oorzaak van die inval.

  Wie weet er nu dat Hitler meermaals vrede aan bood ( met statu quo ante: dus Nederland en Belgie en Frankrijk zouden weer netjes worden ontruimd door de Duitsers !) , maar dat het Churchill was die dit weigerde. Wie weet dat? Is het geen absolute schande dat jullie dat niet weten? Wie kunnen we daarvoor verantwoordelijk stellen?
  Wie weet dat Hitler ten einde raad Rudolf Hess naar Engeland stuurde om daar direct met andere belangrijke Engelsen te spreken en vrede aan te bieden, zodat Churchill werd omzeild. Wie weet dat?
  Wie weet dat Hess voor deze daad van vrede werd beloond met 48 jaar cel, waarvan 20 jaar in solitaire opsluiting?
  Waarom weten jullie dat niet? Vertel op!

  Salafisten zijn een kleine randgroep, de extreme 0,5% zoals je die in elke groep aantreft, bij elke bell curve. De Usual Suspects hebben die groep uitgebouwd en groot gemaakt en bewapend. Wie is er nu slecht? De Salafisten, die wel extreem waren maar nooit gewelddadig of gruweldaden plegend. Dat kwam pas toen ze door de Yanks weren geinstrueerd! Of de lieden die hen hebben groot gemaakt en bewapend?

  Over de slechtheid van bankiers en de Neocons ben ik het met Rootman wel eens, maar dat is dan ook het enige.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is mijn antwoord op Rootman 13.17 uur

   Verwijderen
  2. Geopolitiek hebben de Duitsers in WO2 een aantal zeer goede redenen gehad, voornamelijk door onrecht na WO-1, waar Duitsland niet meer schuld had dan hun tegenstanders.

   Wat niet wegneemt dat Hitler een demonisch persoon was; de vroege nazis schurken en hooligans, de SS en veel van het kader psychopaten van het ergste soort, bijna net zo erg als blackwater en de neocons.

   Verwijderen
  3. Wie twijfelt aan het feit dat Hitler een demon was moet eens naar een van zijn toespraken luisteren: niet zozeer naar de woorden als naar de voordracht.

   Verwijderen
  4. Rootman,
   de Weimar republiek was een catastrofe.
   Er waren vele groeperingen die de macht wilden nemen.
   Ook binnen de partij van Hitler.
   In zo'n omgeving ben je verloren als je dan 'thee gaat drinken'. Niemand gaat dan op je stemmen.

   De ideeën over eugenetica kwamen uit de VS. Misschien dat je daar op doelt.

   Verder moet je altijd naar het resultaat kijken: Iedereen aan het werk, geen werkloosheid meer. Geen armoede. Pensioenen, Zieken-hulp etc.

   Waren ze hard tegen hun oppositie? Ja. Haddden ze het gered als ze niet hard waren? Nee natuurlijk.

   Hier in Nederland is geen enkele oppositie. Rutte kan zich veroorloven om thee te drinken. Makkelijk.

   Sinds wanneer is de vorm van een speech belangrijker dan de inhoud? En volgens mij was die vorm een gevolg van de nood-situatie.

   Verwijderen
  5. "Wie weet er dat de Polen de inval hebben uitgelokt,"
   Why Hitler went into Poland.
   "klik" op 'Hitler And WW2 Truth' daarna op videos en men zal nog veel meer kunnen vinden.

   Verwijderen
  6. @ knip,

   zoals gewoonlijk geef je erg weinig uitleg.
   Jouw link gaat in eerste instantie naar een foto verslag van het bloedbad Danzig'Bromberg'.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedige_Zondag_(1939)

   Maar dat gebeurde toen Hitler al was binnen gevallen.
   Ik doel op de uitlokking die vooraf ging aan de inval.

   Verwijderen
  7. @Jan Verheul,

   Op www.impartrialtruth.com. Why Germany Invaded Poland (25min.) page 9, staat onder de video in de description de reden (van uitlokking).

   Verwijderen
 7. ´menselijk links´(Soros) de communisten, veel van het fascisme en zeker de mainstream neoliberalen,.... maar laten we vooral alt-rechts niet vergeten,deze en andere stromingen die ik nog vergeten had, ze zijn allemaal grotendeels overgenomen door de meest opportunistische en predatoire/ parasitische tribe.

  Dat is zeker zeer belangrijk om altijd te beseffen.

  Maar laten we als oude wereld bewoners er voor waken te vervallen in botte generalisaties à la Jordan Peterson!

  Elk van deze stromingen heeft zijn puntjes en (vaak veel) dwalingen. Het is prima te weten wie hen sponsort, maar wie niet verder gaat heeft last van grote denkluiheid.

  Stalin, ondanks zijn fouten, heeft het communisme voor een lofwaardig deel gezuiverd van joodse invloed. Fidel Castro en Hugo Chavez hebben aangetoond dat het socialisme wel degelijk een bestaansrecht heeft buiten het semitisme. Ook Iran voert veel elementen ervan in een non- semitische omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peterson vind ik een gevaarlijke snake-oil verkoper! Juist omdat hij veel waarheden blootlegt--binnen een te beperkt kader.

   Verwijderen
  2. Salafisten zijn geen kleine randgroep! Oorspronkelijk uit KSA hebben de moslim broeders, de AQ/IS terroristen+ sympathisanten, maar ook een 25 % van moslims, zowel in het westen als traditioneel het salafisme geheel of deels overgenomen.

   De beste indicator is de mode in die landen voor haardracht. En een halve salafist onder druk wordt een hele, terwijl een hele onder druk een jihadist wordt.

   Verwijderen
  3. Het enige land/ deelstaat wat OOIT het salafisme heeft weten te keren was Tjetjenië onder Putin/ Kadyrov!

   Verwijderen