donderdag 19 juli 2018

Russen Benoemen Beste Buitenlandse Bezoekers WK2018

Vladimir Soloviev vroeg na de WK-finale op Twitter welke buitenlandse fans de beste waren. Soloviev is de Russische Jeroen Pauw, talkshow host op het eerste, Perwi, Kanal. Hij heeft een dikke anderhalf miljoen volgers. Hij kreeg 258 reacties en dit kwam eruit:

Mexicanen Beste Buitenlandse Fans
De Mexicanen kregen de meeste stemmen en mogen zich de Beste Buitenlandse Fans, Fifa Worldcup Russia 2018, noemen. Zevenentwintig Russen noemden de Mexicanen als beste fans. Wij tellen daar ook nog de 14 stemmen bij op van mensen die "Latino's" in het algemeen noemden als beste fans. Totaal komt Mexico zo op 41 stemmen. Eén persoon merkt op hoe de Mexicanen hun overwinning in Moskou vierden in het begin van het toernooi op de Duitsers. Dat was drie dagen en drie nachten feest in het hart van de hoofdstad en heeft voor een belangrijk deel de toon gezet voor de waanzinnige sfeer, ook in het verloop van de 4 weken die uitliepen op een waar internationaal volksfeest. Zonder dit Mexicaanse feest was de sfeer nooit zo op gang gekomen, aldus één van de reageerders.

Mexicanen in de Nikolskaya straat, het kloppend WK-hart in Moskou, in extase na de 1-0 zege van hun team op de favoriet Duitsland.

Brazilianen goede tweede
De Brazilianen zijn goede tweede met 22 stemmen op eigen kracht en 14 stemmen uit het "Latino-fonds", maakt 36 stemmen. Opmerkelijk is de uitstekende derde plek voor Peru: 19 op eigen kracht plus 14 uit het Latino-fonds, maakt 33 stemmen voor Peru. Argentinie is vierde met 13 op eigen kracht + 14 uit het fonds = 27.

Japan zeer geliefd
Japan behaalde niet minder dan 26 stemmen. Op eigen kracht is het dan slechts 1 stem minder dan de Mexicanen. Wie had dat gedacht? Blik heeft de Japanners zelf de tribune zien schoonmaken na Zweden-Zwitserland, en hun super accurate houding heeft de Russen bekoord.

IJsland meest geliefde Europese fans
Is IJsland eigenlijk wel Europees? Of is het een eiland voor de Latijns Amerikaanse kust? Maar liefst 17 (!) stemmen kreeg het afgelegen eiland met een bevolking van net aan 300.000. Blik heeft ze zelf niet gezien. Maar als je 17 stemen krijgt, dan moet je als supporters-legioen wel wat neergezet hebben. Ongelofelijk petje af voor deze Latijns-Amerikaans aandoende Vikingen!

Je kunt met de bovenstaande winaars precies zeggen welke landen voor een groot deel de sfeer gemaakt hebben met de Russen. Maar er zijn nog vier andere landen die een eervolle vermelding hebben verdiend.

Opmerkelijke prestatie Engelse fans
De Engelse fans hebben 6 stemmen gekregen. Daarmee zijn ze absoluut geen hoogvlieger, maar het is toch een mooi aantal dat we graag willen duiden: Zij zijn daarmee het best presterende EU-land op dit WK in Engeland. En ook op Twitter kunnen we beamen dat veel Engelsen hartstochtelijk hun enthousiasme voor het WK in Rusland en voor Rusland in zijn geheel hebben verkondigd. We noemen de jonge, 17-jarige blogger Theo, met zijn honderdduizend volgers en zijn prachtige video over het WK; Graham Phillips behoeft nauwelijks toelichting; deze Brit is al jaren bezig meer begrip voor Rusland in het VK te bereiken. Justin Walley was ook zeer actief; en zo waren er nog vele andere Britten die ons opgevallen waren. Van geen enkel ander (EU-) land hebben wij zoveel prettige pro-Russische activiteit gezien als van deze Britten. Dat zij dus, ondanks heftige Russofobe activiteit van hun regering, zo hoog scoren, verbaast dan niet en doet goed. Fijn dat er zulke Britten zijn en zij kunnen nauwelijks overschatten hoe belangrijk hun activiteit is. Uitverkiezing tot beste supporters uit de EU is dan ook hun verdiende prijs! De Britse fans werden door de Russen onder andere geroemd vanwege hun gezang.

Senegal, Zweden, Iran: 6-6-4
Senegal mag zich het beste supportersland van Afrika noemen. Hun kleurrijke voorkomen en hun opgeruimdheid viel de Russen op. Ze kregen 6 stemmen. De kleurrijke Zweden met hun knalgele shirts viel ook menigeen in positieve zin op en zij kregen net als de Engelsen 6 stemmen. Iran verzamelde nog 4 stemmen.

Waar waren Nederland, Belgie, Spanje, Frankrijk en Duitsland?
Nederland, België, Frankrijk en Duitsland hebben 0 stemen behaald. Spanje kreeg maar liefst 1 stem. Wat is er met de EU aan de hand? Wat is er met continentaal West Europa aan de hand? Waarom krijgt het relatief economisch zwakkere en afgelegen Peru 33 stemmen en het rijke, dichtbevolkte, nabijgelegen Duitsland 0 stemmen? Maar ook Spanje, wat is er met Spanje aan de hand? Je zou zeggen dat die lijken op de Latijns-Amrikanen, met veel passie, veel voetballiefhebbers, en wellicht vergelijkbare scores moeten halen. Niet dus. Frankrijk, notabene finalist: Zero Points! Waarom wel 50.000 Argentijnen en maar 1.000 Belgen? Waarom willen de Latijns Amerikanen Rusland wel ontdekken en de EU-burgers niet? Misschien omdat een Latino, als hem van overheidswege wordt verteld goed na te denken om af te reizen, juist gaat en de EU-burger dan luistert naar de autoriteiten? Ook de Denen. 0 Punten; zet dat eens af tegen Zweden, of die andere Vikingen, de IJslanders! Kortom, de EU heeft absoluut geen visite-kaartje afgegeven, in tegenstelling tot Latijns Amerika, Japan en IJsland die dit wel een uitstekende indruk hebben achtegelaten.

Argentijnse voetbalfan mist Rusland nu al

Vertaling: Van een vriend
Decennia-lange westerse anti-Russische propaganda is nu, eindelijk, en terecht, in 4 weken tijd vernietigd. Er is nu een "voor" en "na" deze ervaring waar met name zo'n 50.000 Argentijnen en enkele honderduizende Latino's met eigen ogen de warmte, de hulpvaardigheid, de samenwerking, en bovenal het broederschap van het Russische volk hebben waargenomen.

En ik wil niet te lang stilstaan bij aspecten van de samenleving, de technologie of de organisatie omdat tijdens een WK altijd het beste getoond wordt. Ik wil het hebben over de LIEFDE die er vanaf nu is tussen de Latinos en Russen. Ik moest de finale in Argentinië bekijken en had enkele tranen in bedwang te houden. Niet omdat ik ons land graag in de finale had willen zien staan, of omdat de vakantie voorbij was, maar omdat ik me ontheemd voelde, omdat ik tegelijkertijd in Argentinië en in Rusland wilde zijn, alsof die 13.000 kilometer niet bestonden en ik er een weekendje naar toe kon gaan. We hebben vrienden, vriendinnen, liefdes, surrealistische momenten, nachten-dagen, en de vaste belofte om terug te keren, achter gelaten. Het doet me goed dat wat ik schrijf overeenkomt met wat velen beleefd hebben.

Dit is wat reizen met je doet. Het verbindt culturen. Het breekt vooroordelen. Het verkleint afstanden, vooral de mentale. Voetbal is passie, de grote motor die dit teweeg brengt. Maar ik denk dat we het allemaal weten: Het is veel meer dan voetbal.

Gekkigheid en Carnaval in de Nikolskayastraat in Moskou; het kloppend hart dit WK. Argentijns paard wordt gehydrateerd.148 opmerkingen:

 1. Off topic:
  https://en.wikipedia.org/wiki/World_government

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag kon de regering Assad na onderhandelingen een groot aantal burgers uit de provincie Idlib evacueren.

  Over 10,000 of Fua/Kfarya Shia majority cities have been killed & wounded since 2015 by extremists Jihadists of Ahrar al-Sham & Nusra then. Today, out of 121 busses used for F&K exodus, 49 were hit by rockets breaking windows of busses carrying Children,women,elderly & militants.

  "Over 10,000 of Fua/Kfarya Shia majority cities have been killed & wounded since 2015 by extremists Jihadists of Ahrar al-Sham & Nusra then. Today, out of 121 busses used for F&K exodus, 49 were hit by rockets breaking windows of busses carrying Children,women,elderly & militants."

  https://twitter.com/ejmalrai/status/1019968507516260358

  Westerse MSM blijven de extremisten vergoedelijkend 'rebellen' noemen. Over het geweld van deze rebellen dat inwoners van Fua en Kfarya hebben moeten doorstaan zal je van de Staatsomroep niks horen. Ze lijken het eerder te betreuren dat de extremisten 'geen keus' meer hebben tegen Assad.

  https://nos.nl/artikel/2242312-de-eindstrijd-in-de-syrische-burgeroorlog-gaat-beginnen.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ongelofelijk hoe de westerse media worthy slachtoffers (mh17) en unworthy slachtoffers (donbass, syriers etc.) heeft.

   Verwijderen
 3. Donald J. Trump

  Geverifieerd account

  @realDonaldTrump
  Volgen @realDonaldTrump volgen
  Meer
  The Summit with Russia was a great success, except with the real enemy of the people, the Fake News Media. I look forward to our second meeting so that we can start implementing some of the many things discussed, including stopping terrorism, security for Israel, nuclear........


  LOL. Trump is gaat zijn eigen weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels heeft Trump Poetin uitgenodigd in Washington. Dit moet in de herfst van 2018 plaats gaan vinden.

   Verwijderen
  2. Ik hoor het ook net, Joop.
   Zou het veilig zijn voor Putin ?
   Die Neocons zijn compleet mesjogge en levensgevaarlijk !

   Verwijderen
  3. Ik begin die Trump wel te bewonderen trouwens.

   Hij mòet hebben geweten dat hij ongenadig zou worden aangevallen bij thuiskomst, vanwege zijn geloof in Putin en niet in de CIA.
   En toch deed hij het.
   Als ie thuis komt zegt hij ijskoud:"Ik bedoelde het omgekeerde." Zonder blikken of blozen. In feite betaalt hij die jakhalzen met gelijke munt terug: gewoon keihard liegen.
   Maar ondertussen heeft ie wel gezegd dat hij Putin wèl vertrouwt en de CIA niet.

   Verwijderen
  4. @Jan,

   Ik denk dat Poetin daar genoeg door de wol geverfd voor is om dat te laten gebeuren, maar inderdaad, mijn gedachten gingen ook in die richting. Ik denk toch dat er een hemelsbreed verschil bestaat tussen de Amerikaanse en Russische veiligheidsdiensten en hoe zij tegenover hun president aankijken. De FSB had Poetin op 17 juli 2014 makkelijk over de Oekraïne kunnen laten vliegen, dat is niet gebeurd, dus ik denk dat Poetin een hoge mate van respect bij zijn veiligheidsdiensten heeft opgebouwd.

   Verwijderen
  5. @Jan,

   In een interview met Tucker Carlson zei Trump al dat Brennan, Comey en Sztrok "Bad People" zijn. Dat wil niet zeggen dat hij geen vertrouwen heeft in zijn veiligheidsdiensten maar wel in de leiding van die diensten. Sztrok bleek, buiten voor de FBI, ook voor de CIA te werken.

   Verwijderen
  6. Zou Putin wat overkomen in de VS, dan is dat een oorlogsdaad, en zou er in Moskou een hard-line oorlogskabinet komen. Ik denk dat zelfs de ergste neocons hier voor terugschrikken. Trump heeft ook minder te vrezen, omdat ze denken dat ze dit staatsbezoek in de tussentijdse verkiezingen kunnen gebruiken, 2 maanden er na.

   Verwijderen
  7. Gewoon keihard liegen is de norm geworden inderdaad.

   hmmm.Het vertrouwen van de burgers in de politiek verdwijnt volkomen. Nu is Trump juist iemand die wel doet wat hij zegt. Maar nu tegen het gajes niet....

   p.s. Voorlopig ga ik ervan uit dat de e mails van de DNC zijn gehackt door interne medewerker(s) zoals Seth Rich en ik sluit zeker niet uit dat de server van de witch zelf is gehackt door de Russen. Mogen de russen dit doen ??. JA, dat MOGEN ze!!. Poetin/Rusland had nog wat af te rekenen met de witch die samen met de terrorist Soros de verkiezingscampagne in Rusland in 2012 heeft beïnvloed. 10 duizende mensen gemobiliseerd tegen Poetin en zijn partij. Dat was nog eens andere koek dan wat emailtjes!!

   De inhoud van de e mails is nooit betwist en hierdoor weten we dat de witch een grote supporter is van de terroristen en dat ze wist van ISIS etc etc.

   Verwijderen
  8. gajes is de deepstate en iedereen die er aan meewerkt.

   Verwijderen
  9. Trump is niet vals en zal er alles aan doen om Poetin te beschermen.

   Verwijderen
  10. @ Oli

   Afgelopen week werd FBI agent Peter Strzok ondervraagd door afgevaardigde Louis Gohmert uit Texas. Tijdens de ondervraging maakte Gohmert bekend dat de veiligheidsdiensten hadden vastgesteld dat de prive computers van Clinton waren gekraakt door een buitenlandse mogendheid, niet zijnde Rusland.

   http://theduran.com/foreign-entity-not-russia-hacked-hillary-clintons-emails-video/
   D

   Verwijderen
  11. Hmmm...Welke mogendheid zou dat moeten zijn ?. China, Iran en Europa zijn het zeker niet geweest. Als het Rusland niet is geweest, dan is Israël of Noord Korea mijn beste gok.

   Ik vraag me af of je met zekerheid kan stellen wie hacked. Iemand kan zich makkelijk voordoen als iemand anders. Ik acht het zeker mogelijk dat leden van de FBI en 16 andere inlichtingendiensten de server van de witch hebben gehacked. Zoals Steve Pieczenik naar buitenbracht hebben patriots binnen de inlichtingendiensten een counter coupe gepleegd met als doel om te voorkomen dat de clinton misdaadsyndicaat de macht grijpt.

   BREAKING! Silent Counter Coup by 17 Intel Agencies to Stop Crooked Clinton's Corruption
   https://www.youtube.com/watch?v=A4w5ZZqV6Zw

   Verwijderen
  12. In hoeverre die "patriots" een deep state vormen is gissen, net als de invloed die ze hebben op Trump.
   Voor mij staat wel vast dat Trump samenwerkt met de FED en de FED bankiers. Gisteren kwam Trump even zeggen dat hij niet van de rente verhogingen houdt en binnen de 30 minuten staat de dollarindex van +0.5% naar -0,20%. Dit kan niet zonder orchestratie van de fed banken. Ik denk dat ze Trump even hebben opgebeld en dat hij dat moest zeggen. Ze willen kostte wat kost inflatie creeeren en daar is een zachte dollar voor nodig.

   Verwijderen
  13. Israël of Noord Korea, maar UK of SA (denk maar aan het Clintonhulpje Huma Abadin) zijn net zo goed mogelijk. Ha, misschien waren het wel onze eigen helden van de AIVD.

   Verwijderen
  14. "Ha, misschien waren het wel onze eigen helden van de AIVD."

   Die brave borsten, hahaha 100% zeker dat die het niet gedaan hebben.

   Verwijderen
  15. Nearly All Clinton Emails Sent to ‘Foreign Hostile Power

   “There were instructions on every email that came in or went out to go to a different address that belonged to a foreign entity that was not Russia,”

   https://m.theepochtimes.com/nearly-all-clinton-emails-sent-to-foreign-hostile-power-fbi-did-nothing-congressman_2592256.html

   The “foreign hostile power” has been identified as China.

   HRC:

   "Everything Bill does, I can do better!"

   Het is "China Gate" 2.0. Bill kwam er nog mee weg omdat de harde schijven op tijd waren gewist. Hillary dacht met Lynch en Comey onschendbaar te zijn en zijzelf ervan overtuigd was president te worden. Het was ook Hillary die tijdens de verkiezingscampagne zei niet bang te zijn voor een onderzoek of aanklacht, omdat men dat in haar kringen elkaar niet aandoet.

   Donald Trump werd pas door Hillary tot haar kringen gezien toen hij de verkiezingen dreigde te winnen en daar zit hem de kneep.

   Verwijderen
  16. Overigens zal dit een van de laatste bijdrage van mij zijn omdat ik door een “foreign (not hostile) power” ben uitgenodigd voor hen betaalde artikelen te gaan schrijven.

   Verwijderen
 4. Eergisteren liet Poetin nog eventjes een bommetje ploffen op de persconferentie na afloop van de top:

  “I mean the high-profile case, involving [Bill] Browder’s Hermitage Capital company. According to our investigative officers, a group of people – Mr Browder’s business partners – who illegally made over $1.5 billion in Russia did not pay taxes either in Russia or the United States but transferred this money to the United States. They contributed $400 million to Ms Clinton’s election campaign. This is official information included in their reports – $400 million. Well, it was up to them, they might have done this legally, but the gains were ill-gotten.
  We have grounds to suspect that US intelligence officers supported these illegal transactions. This is only one step forward. We can talk about expanding our cooperation. You’re welcome, there might be options that are provided for in the appropriate intergovernmental treaty.”

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1082&v=c4Eb7t02S4I

  (op 17.00 min. brengt Poetin de kwestie Browder ter sprake)

  Poetin reageerde op een vraag van een journalist over (uiteraard) Russiagate naar aanleiding van de dagvaarding tegen 13 Russen die Mueller afgelopen vrijdag had doen uitgaan. Poetin reageerde op de vraag als een judoka en nam de aanval moeiteloos over; een beschuldiging is nog geen bewijs van schuld, schuld wordt vastgesteld in de rechtszaal en hij, Poetin, was zonder meer bereid mee te werken met de speciale aanklager Mueller. Het wettelijk kader voor die samenwerking lag er en was al eerder met succes gebruikt. Kom maar op met de documenten betoogde Poetin. Graag zou hij dan ook langs dezelfde weg met de Amerikaanse autoriteiten samenwerken bij de vervolging van Amerikaanse officials die Browder hadden geholpen met belastingontduiking en het illegaal wegsluizen van veel geld.

  Kijk eens naar in de clip naar de lichaamstaal van Trump terwijl Poetin aan het woord is. Trump knikt regelmatigd instemmend en het lijkt er heel sterk op dat hij al weet wat er gaat komen.

  Een maatje van Browder, ex VS ambassadeur Michael McFaul, begint nattigheid te voelen. Is toch helemaal nergens voor nodig?

  https://www.rt.com/news/433593-mcfaul-concerned-arrest-putin/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fakenews NOS over de Skripal-zaak

  Er was vanmorgen weer nieuws over de Skripal-zaak. Bijzonder interessant, want zeer ongeloofwaardig. De meest interessante vangst was het sensationalisme waarmee de NOS-correspondent zijn artikel opleukte. Diverse elementen die door de NOS worden genoemd zijn nergens in de Britse pers verschenen. En later op de dag werd er plotseling aan het stuk gepoetst….

  verder lezen op:

  http://verenoflood.nu/fakenews-nos-over-de-skripal-zaak/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Blik.
  Er waren 14 mensen die op Latino's stemden.
  En die 14 tel jij er elke keer bij: bij Mexico, Brazilië, Chili en Argentinië.
  Dat kan natuurlijk niet. Die 14 moet je verdelen in de verhouding die deze landen 'direct' hebben gekregen. 27 ; 22 ; 19 ; 13.
  som: 81. 14/81 = 0,17 punt extra per direct gekregen punt.
  Brazilie komt dan op 22 + 3,8 = 25,8. Ze komen dus nà de Japanners.

  Verder: als één persoon maar 1 stem mag uitbrengen, dan maken weinig opvallende landen geen kans, want er zal vrijwel niemand zijn die hen het beste vindt.

  Dit is allemaal niet belangrijk, dat begrijp ik ook wel.
  Maar ik vond het leuk er even op te wijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scherp Jan!

   En het is in die zin wel belangrijk, dat we hier merken dat we met de cijfers kunnen doen wat we willen! Je kunt met cijfers en statistieken manipuleren wat je wil!

   Ik denk wel dat we veilig kunnen stellen dat het contrast Latijns Amerika-Continentaal EU niet groter en scherper had kunnen zijn.

   Wat is er met ons EU'ers aan de hand? (En dat is niet enkel te verklaren met de anti-russische pers hier in de EU, want die is, zoals we van de Argentijnse briefschrijver ook zien, ook tot daar doorgedrongen)

   Verwijderen
 7. Enkele opvallende nieuwtjes:

  == Een weekje geleden beweerde Sibel Edmonds dat de VS bij Iraanse hoge Pieten heeft aangeraden om zelf een Coup te plegen,. Als ze dat niet zouden doen, dan zou de VS dat gaan doen.
  ( Sibel heeft veel krediet verspeeld bij mij, maar zo'n voorstel word volgens mij wel vaker gedaan door de VS. Zou dus kunnen.)

  == De bazin van RI heeft gehoord dat Assange zal worden uitgeleverd aan de Engelsen.

  == In de Democratische dames-krans TV 'The View' is Whoopy Goldberg
  haar zelfbeheersing verloren toen ze de pro-Trump rechter 'Judge Jeanine' moest interviewen.
  Enerzijds heb ik dan leedvermaak.
  Anderzijds zie ik het als een extra signaal dat Amerika uit elkaar valt.
  Maar als ik bedenk dat dit alles nauwkeurig is gepland en dat het mogelijk ook bij ons gaat gebeuren, dan word ik er niet meer zo vrolijk van.
  https://www.bndestem.nl/show/hysterische-whoopi-goldberg-ruziet-met-talkshowgast-over-donald-trump~ab8c9ffc/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Trump lijkt toch bezig tegen de neocons in te gaan! Het geplande staatsbezoek in de herfst is de enige strategie die zou kunnen werken. Trump had dit nooit kunnen suggereren als het niet tot in redelijk detail voorbesproken was.

  Het lijkt er ook op dat hij zijn beleid van afbouwen van nutteloze of schadelijke allianties doorzet. Montenegro is bij uitstek een NATO triggerstaatje, zoals de Balten ook zijn. De helft van de bevolking wil niks van NATO weten. De grap van Trump over het ontketenen van de 3e wereldoorlog door dit´zeer agressieve landje´ laat dit duidelijk zien.

  De huidige president van Ecuador, moreno de verrader, lijktt alle goodwill die ex pres. Correa had opgebouwd bij de supporters van trotse, onafhankelijke landen tre verspelen.

  Voor een IMF lening!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De media gaan echt over alle grenzen heen om Helsinki te demoniseren (gisteren een uurtje Anderson Cooper gekeken op CNN). Als Trump in de verdediging zou gaan zou zijn hoogstens geringe meerderheid de komende maanden afbrokkelen. Door in de aanval (summit in DC) te gaan creëert hij nieuwe feiten. Bovendien trappen de democrats en de MSM vierkant in dit nieuwe hoofdstuk van Russiagate. Deze tactiek heeft al bewezen contraproductief te zijn, het is al ingecalculeerd en de kiezer wordt zich steeds meer bewust van het absolute gebrek aan visie van deze corrupte en sclerotische partij.

   Verwijderen
  2. Het wordt hoog en hoogtijd dat de DNC zich ontdoet van het Clinton misdaadsyndicaat. Alleen dan gaat de partij weer een toekomst tegemoet. Het probleem is dat de DNC geen geld heeft en afhankelijk is van de donaties van de Clintons.

   Verwijderen
 9. Als fallout van de persconferentie na afloop van de top tussen Trump en Poetin is er meer publieke aandacht voor het feit dat de DNC servers die gehackt zouden zijn niet onderzocht zijn door de FBI. Klaarblijkelijk een open zenuw want MSM duiken er op en bezweren ons in alle toonaarden dat Trump çonspiracy theorieen vertelt. Zie bijvoorbeeld:

  https://edition.cnn.com/videos/politics/2018/07/20/dnc-server-email-hack-trump-fact-check-orig.cnn

  Niet ontkent kan worden dat Trump gelijk heeft met z'n bewering dat de DNC servers niet onderzocht werden door de FBI, maar toch is de bewering van Trump een conspiracy theorie. Althans volgens de MSM en de eenstemmigheid die daarbij aan de dag gelegd wordt is weer tekend. De oogst varieert van glasharde leugens tot manipulatief gesuggereer door onze factcheckers bij de MSM. Jimmy Dore fileert de oplichterij:

  https://www.youtube.com/watch?v=iEUM8PdoeaE

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met name Engelse suporters hebben zich misdragen. Filmpjes op YT bevestigen het kudt gedrag van voornamelijk dronken Engelsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat als een van de meest belangrijke factoren in de samenlegving telt is de cultuur,

  Ook de VS heeft nog vele rijke bronnen:  VS voorbeeldcultuur???

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Poll: Huge GOP majority backs Trump's Putin performance

  Do you approve or disapprove of the way Trump handled his press conference with Putin?

  totally approve
  Republikeinen: 79% Democraten: 7% Independents: 33%

  totally disprove:
  Republikeinen: 18% Democraten: 91% Independents: 62%

  https://www.axios.com/republicans-poll-donald-trump-press-conference-putin-5776322f-a483-4e21-b50c-028799b08367.html

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tarpley over de deepstate. Webster is obsest met Trump en naar mijn mening niet helemaal objectief...Wellicht toch interessant voor kennisgeving.

  LEFT FORUM Panel 1 - The Deep State: What It Is and How It Put Trump into the White House
  https://www.youtube.com/watch?v=r3RMghbNPh4

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hypothetische vraag, eerst gesteld in NRC, antwoord bij Jake (waar ik het van harte mee eens was). Wil je Obama of Poetin als President van Europa?

  Afwegingen

  Onder Obama startte de Verenigde Staten nog wat extra oorlogen, organiseerde het een fascistische coup tegen de gekozen president in Oekraïne, schoot de inkomensongelijkheid in de Verenigde Staten door het dak, bij exploderende winsten voor de multinationals en banken, en nam het aantal ‘drone-killings’, een buitenrechtelijke vorm van executeren, waarbij ook onschuldige slachtoffers vallen, spectaculaire vormen aan. Terwijl het respect voor de internationale wetgeving, en het daaruit voortvloeiende verbod om een oorlog te starten zonder toestemming van de VN-Veiligheidsraad, definitief in de vuilnisbak verdween, met de 'successen' in Libië en Syrië, en de opkomst van ISIS als resultaat.

  En wat deed Poetin in die tijd?

  Die beveiligde een referendum op de Krim, waarin de bevolking van die semi-autonome deelrepubliek van Oekraïne na die coup van Obama mocht beslissen of ze bij Obama’s penoze wilden blijven, of verder wilden als onderdeel van de Russische Federatie. Toen de keus op Rusland viel, bouwde hij in minder dan geen tijd een brug, die de langste is van Europa, om het schiereiland te ontzetten. En in Syrië hielp hij de wettige regering om het land te ontdoen van types die homo’s van het dak gooien, Christenen aan het kruis nagelen, en de ingewanden van gedode soldaten oppeuzelen. Hij verleende gratie aan oliebaron Chodorovsky en aan ‘Pussy Riot’. Hij zorgde voor vlekkeloos verlopen Olympische winterspelen, en een Wereldkampioenschap voetbal, terwijl de Verenigde Staten een Russische 'doping specialist' politiek asiel verleende, om te voorkomen dat hij in Rusland vervolgd zou worden. En hij hield zijn land overeind onder druk van moordende sancties en economische oorlogsvoering, wat leidde tot een grotere autonomie van Rusland, en een doorbraak richting de Chinese markt, terwijl China en Rusland plannen ontwikkelden voor het uitrollen van een ’Nieuwe Zijderoute’.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Steve Bannon is een interessant player! Hoewel ik zelf niets moet hebben van zijn xenofobe ideëen en zijn anti-Iran houding is hij wel iemand die dóórdenkt. De goede dingen die Trump na zijn catastrofale ICE fratsen gedaan heeft stammen uit Bannons gedachtengoed: Afschaffen van bondgenootschappen en ideologische vijanden.

  Hij is nu bezig met een poging de populistisch rechtse partijtjes in Europa te verenigen, om minstens 1/3 van het EU parlement te veroveren:


  Bannon´s EU offensief

  Hij wil een soort tegenhanger oprichten van de ´Open Society´ clubs.


  En het EU establishment wordt bang..

  Nu zitten er in populistisch rechts 3 stromen die ik echt verafschuw: extreem rechts fakkelzwaaiers, Ayn rand ultra-neoliberalen en zionistisch extreem rechts (vaak onder het motto van islamofobie, zoals Wilders). Ook denk ik dat teruggaan naar de christelijke wortels van onze beschaving een gepasseerd station is: in Europa gaan slechts bejaarden en doorgedraaide evangelicals naar de kerk.

  Populistisch rechts heeft 2 elementen nodig mi.: Samenwerking met non-Soros links en een degelijker rationeel-ideologische onderbouwing. Voor dit laatste is Bannon de juiste man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ter verduidelijking: alleen een degelijker intellectuele onderbouwing kan alt-right redden van de drie genoemde toxische stromingen, welke tot ontsporing zouden kunnen leiden. (Zoals Soros links heeft doen ontsporen).

   Verwijderen
  2. Wat deze partij van Bannon ook nodig heeft is armoede, wanhoop en een gevoel van niet gehoord te worden bij traditioneel links door de burger met stemrecht.

   Verwijderen
  3. Zoals Madam President het zei:

   “You know, to just be grossly generalistic, you could put half of Trump’s supporters into what I call the basket of deplorables. Right?” Clinton said. “The racist, sexist, homophobic, xenophobic, Islamaphobic—you name it. And unfortunately there are people like that. And he has lifted them up.”

   Ik denk dat dit 1% van de Trump stemmers zijn, die 99% van de aandacht krijgt in de media

   Verwijderen
  4. Dit is de andere helft van Trump stemmers, volgens HRC, waarvan ik denk dat het er 20% zijn en die 1% van alle aandacht krijgen in de media zodra het over Trump stemmers gaat

   '— but that other basket of people are people who feel that the government has let them down, the economy has let them down, nobody cares about them, nobody worries about what happens to their lives and their futures, and they’re just desperate for change. It doesn’t really even matter where it comes from. They don’t buy everything he says, but he seems to hold out some hope that their lives will be different. They won’t wake up and see their jobs disappear, lose a kid to heroine, feel like they’re in a dead-end'

   Verwijderen
  5. Maar het merendeel van Trump stemmers zijn mensen die van het stemmen wegbleven vanwege desillusie in het democratische systeem, of zoals Assange het verwoordde:

   An election between Donald Trump and Hillary Clinton is like being asked to choose between "cholera or gonorrhea," Julian Assange said in an interview aired Wednesday.

   "Personally, I would prefer neither," the WikiLeaks founder and frontman told Amy Goodman of "Democracy Now."

   Verwijderen
  6. Bannon was drijvende PR kracht achter het verkozen krijgen van Trump. Je kan hem bewonderen wbt zijn tactiek. Maar persoonlijk vind ik het een enorme lul die willens en wetend een lachertje maakt van het democratisch systeem.

   Niet dat ik denk dat Bannon het verschil maakt, dwz zonder Bannon zou hetzelfde systeem van verlakken van de kiezer door hem verbetering voor te houden terwijl er helemaal geen verbetering komt, er ook zou zijn.

   Systeem wat zo oud is als de autoverkoper of de Tupperware party.

   Verwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hillary Clinton werkt ondertussen keihard om de virtuele winst van de Democrats zo snel als mogelijk om zeep te helpen:  Lijkt zo uit een asiel weggelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. asiel= asylum= gekkenhuis.

   In haar geval: gerontopsychiatrische afdeling (gedementeerde krankzinnigen)

   Verwijderen
 18. Reacties
  1. Het schetst duidelijker dan welke analyse dan ook wie er achter de white helmets zitten.

   Nazi supporter Cristina Freeland wordt ook in het stukje genoemd.

   Verwijderen
 19. Een uitstekende longread op Russia Insider over de demonische oorsprong van de jaloerse bedrieger-god Jaweh:


  Serieuze godsdienstgeschiedenis!!!

  @ Toktok: sla het maar over: je snapt het toch niet...


  BeantwoordenVerwijderen
 20. Kut Israel redt de terroristen en stuurt ze naar engeland, canada en duitsland.
  https://www.theguardian.com/world/2018/jul/22/israel-evacuates-800-white-helmets-in-face-of-syria-advance

  Mazzeltof vanuit de stinkhoeren land pisrahel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Are #WhiteHelmets being brought to UK to help stage more chemical attacks in UK to blame Russia?

   Watch
   April 2017
   White Helmets collect "samples" after the staged "chemical attack" in Khan Sheikhoun. This "evidence" was used to justify US bombing Syria
   https://www.youtube.com/watch?v=bM07myTYT8g …

   https://twitter.com/theLemniscat/status/1020938936099778560

   Verwijderen
  2. "They may be jihadists but they are our jihadists". Fascinating that the "White Helmets" are being brought straight to UK with families when the Afghan and Iraqi military interpreters were not. The British government does not do this from humanity or obligation.

   https://twitter.com/CraigMurrayOrg/status/1020974074858745856

   De Britse regering brengt hun jihadi huursoldaten over naar eigen grondgebied. Wat is het volgende klusje dat de regering voor ze in petto heeft?

   Ongelofelijk, we staan er bij en kijken er naar.

   Verwijderen
  3. Laat kotsrael niet hun verderfelijke reputatie het edele beroep van Sexwerkster besmetten!

   Verwijderen
  4. Bewijs dat met 'Eddy' geen conversaties moeten worden aangegaan, lijkt me nu toch wel tot in den treure bevestigd.

   Verwijderen
  5. Ik voer nooit conversaties met toktok. (afgezien van een quasi humoristische opmerking). Wel licht ik soms een elementje uit een van zijn beweringen, omdat het nuttig is om een argument mee toe te lichten.

   Uiteraard raakt het RI artikel diep in de ´expertise´ van toktok; logisch dat hij reageert.

   Ik neem dat deels heel serieus, want ik zie het christenzionisme als een van de machtigste krachten der duisternis, minstens zo gevaarlijk als de radicale islam, met name op middellange termijn.

   En verder heb ik een zwak voor sexwerkers, die volkomen ten onrechte een stigma hebben. Ik irriteer me kapot aan terminologie als ´hoernalisten of presstitutes´ of Israel stinkhoerenland, omdat juist hun kenmerk leugen en corruptie is. Bij een sexwerkster krijg je juist wèl waarvoor je betaalt en is er juist afwezigheid van spelletjes en manipulaties.

   Verwijderen
  6. @ Toktok (sorry Mod, ik kan het even niet laten):

   Wat moet ik in vredesnaam met een vrome vrouw?

   --Ik wil het best wel eens doen met een mooi vroom exemplaar, geen vooroordelen dus, maar een ´church lady´? Not sexy!

   Verwijderen
 21. Via MoA: stukje geschiedenis over New York, destijds geruild tegen Suriname (wist ik) en het eilandje Run.

  Inclusief wie er destijds de beste deal sloot: de Nederlanders, of de Engelsen

  https://medium.com/s/story/why-the-dutch-gave-up-manhattan-for-nutmeg-567aa256a338

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoera, je krijgt misschien wel nieuwe buren:

  22 juli 2018 16:54
  Nederland overweegt 'beperkt aantal' Witte Helmen op te vangen

  Nederland onderzoekt de mogelijkheid om een deel van de geëvacueerde leden van de Syrische burgerbeschermingsbeweging Witte Helmen op te vangen.

  meer disinformatie op:

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/nederland-overweegt-beperkt-aantal-witte-helmen-op-te-vangen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rutte heeft alvast heel veel uit te leggen aan de vaders, moeders en familieleden die hun geliefde zullen missen door een terroristische aanslag in een theater dicht bij ons in de buurt.

   Verwijderen
  2. @ Oli

   Gewapende jihadstrijders krijgen van de regering Assad de kans de wapens neer te leggen of naar elders te verkassen (bussen staan klaar), maar 'reddingswerkers'die tienduizenden mensen zouden hebben gered moeten nu geevacueerd worden. Waarom is dat? Moeten ze soms ergens anders ingezet worden. Zijn hun overlords misschien bang dat de Helmets gaan praten?

   En al de MSM vertellen in grote lijnen hetzelfde propagandaverhaal. Alsof ze allemaal dezelfde instructies hebben gekregen.

   https://nos.nl/artikel/2242666-israel-haalt-honderden-syrische-hulpverleners-uit-belegerd-gebied.html

   Draadje van Vanessa Beeley

   Thread by @VanessaBeeley: "1. Just did an interview on Al Mayadeen and this is what I learned from the other guests in Damascus and Jordan about WhiteHelmet exodus fro […]" #WhiteHelmet #Syria #Israel

   2.Out of the alleged 800 White Helmets who were given "exceptional assistance" by Israel - only 442 have actually arrived in the camps in Jordan.
   3. According to intelligence on the ground, reality is that more than 3000 "exceptional" refugees have actually transited into Israel.
   4. Does this mean more than 2,500 were poss Israeli affiliates & proxies who have bn repatriated to #Israel, EU Special Forces who will return home fm Israel or Gulf State intelligence & military entities who will also return home fm Israel without needing to transfer to Jordan?
   5. Nationalities involved are said to be UAE, Qatar, Saudi. Most were not Syrian.
   6. These "exceptional" refugees would not accept Amnesty and be evacuated to the North as this would mean they would have to undergo inspection of their equipment and nationality which would expose the regime change coalition states who were controlling them.

   https://threadreaderapp.com/thread/1021119384155316224.html

   Verwijderen
  3. Dank voor de informatieve post, Dawg.

   Ik heb zojuist weer een nieuw Billboard bedacht:

   ****
   NRC Volkskrant De Standaard
   Het Laatste Nieuws New York Times
   NPS RTL RTV

   Julius Streicher Leeft !
   ***

   Verwijderen
  4. Ik heb de naam moeten opzoeken. Ik denk niet dat je met je billboard ver gaat komen. Afgezien van 2e wereldoorlog experts heeft niemand van deze man gehoord.

   De rest weet vaag dat het ´een nazi´ was.

   Ik zou dit soort borden ook maar thuislaten als je ooit in Moskou op victory day bent.

   Verwijderen

  5. "Ik zou dit soort borden ook maar thuislaten als je ooit in Moskou op victory day bent."

   Mijn bord over het feit dat Rusland Hitler heeft verslagen en niet Amerika ging viraal in Rusland, twitterde een Rusland correspondent. 7000 maal gedeeld , meen ik.

   Verwijderen
  6. Jan ik weet heus wel dat je slim genoeg bent en het hart op de goede plaats hebt om een mooi bord te maken.

   Verwijderen
 23. Er zijn dus 3000 witte helmen/ operators in Jordanië. Met een hoop materieel waarschijnlijk, ook van hun militaire tak, ook wel ´Al Qaida´ genaamd.

  Ze krijgen ongetwijfeld training en taallessen, zodat ze later in andere gebieden onheil kunnen stichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Twee mannen in Rotterdam aangehouden om voorbereiden terrorisme
  https://www.nu.nl/binnenland/5323919/twee-mannen-in-rotterdam-aangehouden-voorbereiden-terrorisme.html

  Er zijn er 2 opgepakt. Het gaat de komende jaren meerdere malen voor komen in het westen dat ze niet worden tegengehouden.

  Het zijn marokkanen meen ik gehoord te hebben. Een bevolkingsgroep die in alle slechte lijstjes bovenaan staat en in alle goede lijstjes onderaan. Mag je natuurlijk niet zeggen, want dan ben je een racist.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. According to Ukrainian export data, in 2017 USA was the largest buyer of old Soviet weapons (the same it used to arm ‘moderate’ jihadists in Syria)

  https://colonelcassad.livejournal.com/4332549.html

  https://twitter.com/VeraVanHorne/status/1020783965626601473

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Herinnert u zich deze nog?

  https://aidsfonds.nl/nieuws/80-aidsdoden-per-dag-in-rusland-teken-de-petitie/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 10 miljoen euro extra aan AIDS onderzoek van minister Kaag, onze minister van Volksgezondheid. Wacht...

   https://www.nu.nl/politiek/5379698/kabinet-geeft-10-miljoen-extra-bestrijding-aids.html

   Verwijderen
  2. Goede initiatieven! Maar ik denk dat Putin inmiddels wat aan die besmetting heeft gedaan. het is ook totaal achterlijk om gevangenen en junks niet te behandelen of in quarantaine te plaatsen. Wat de 3e wereld betreft: als is het maar vanwege eigenbelang!

   Hier isn de RK kerk de voornaamste schuldige, alsmede de rechtse evangelicals die planned parenthood dwarsbomen. Verder is er een effectieve preventieve aidsdrug die door Gilead Science van Rumsfeld tegen woekerprijzen op de markt wordt gebracht. Die zou op grote schaal generic gemaakt moeten worden.

   Verwijderen
  3. Goede initiatieven?

   Het enige wat hier 'goed' aan is, is dat het AIDS fonds haar panden op de Keizersgracht kan blijven betalen, en dat de directrice (die niets van AIDS weet, maar wel van politiek) een salaris behoudt die boven de Balkenende norm ligt. De AIDS patient ziet niets van dit geld terug.

   Kaag is minister van ontwikkelingssamenwerking. Die dus de AIDS gevallen in Afrika (en Rusland als je het AIDS fonds mag geloven) beter mag maken met geld.

   Maar AIDS kan je al lang beter maken (tot een niet dodelijke ziekte) door die mensen in Afrika (en Rusland) te behandelen met medicijnen. Die ze niet kunnen betalen vanwege patent.

   Haal het patent eraf in NL en geef de medicijnen aan Afrika en andere onderontwikkelde landen. Dat kost je als minister niks.

   Maar dat vindt het AIDS fonds maar niks, en het is ook slecht voor het PR kanaal waarbij het AIDS fonds kan ingezet worden om over de rug van de patient, Poetin zwart te maken. En daarom krijgt AIDS onderzoek 10 miljoen euro van Kaag, waar ik werkelijk niets goed in kan vinden.

   Verwijderen
  4. Oscar Hammerstein over het AIDS fonds, en hoe je HIV het best kunt bestrijden in NL (door de panden van het AIDS fonds te verkopen)

   https://www.nporadio1.nl/homepage/2284-woede-over-aids-fonds-reclame-klinkt-als-trailer-van-horrorfilm

   Verwijderen
  5. En de directeur van het AIDS fonds, is bankier

   https://fd.nl/frontpage/Print/krant/Pagina/Weekend/670714/louise-van-deth

   En de voorzitter van de raad van toezicht?

   Een medicus?

   Wat denk je! Femke Halsema

   Want om AIDS te bestrijden daar heb je geen medici voor nodig maar geld. 10 miljoen euro om precies te zijn.

   Dit alles doet me denken aan de avonturen van the Duke and the King in Huck Finn. In een woord: Zwendel!

   Goede initiatieven...

   Verwijderen
  6. Je hebt helemaal gelijk (en ik niet)! Soms denk ik ook niet verder dan mijn neus lang is. Inderdaad, er zijn geen goede ´goede doelen´!!!

   Verwijderen
  7. Wat niet wegneemt dat vanuit een epidemiologisch standpunt er alles aan gedaan moet worden om nieuwe infecties te vermijden. Hygiéne is niet genoeg, dat verkleint de besmettingskans per contact voor mannen tot 2%, maar voor vrouwen 4 %. Het zijn dus voorlopig de medicijnen die de infectiekans verlagen, en die moeten dus inderdaad patentvrij worden. Abstinentie en ´veilige sex´ werken slechts voor korte termijn contacten.

   Verwijderen
 27. Fleischer: "The more unstable we can help Iran to become, the better it is to actually secure peace if we can get rid of that theological regime one day"

  https://www.mediamatters.org/video/2018/07/23/fox-iraq-war-booster-ari-fleischer-says-us-should-destabilize-iran-initiate-regime-change/220755

  Zei Poetin dat? Nee, Fleischer. Dus, dan mag dat....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze willen momenteel met behulp van de MEK en zware sancties onlusten veroorzaken.

   De MEK secteleden staan echter bekend als landverraders en weirdo´s, terwijl de bevolking heus ook wel ziet dat de economische problemen door de sancties van ´de grote Satan´ veroorzaakt worden.

   Hierdoor krijgen de hardliners meer invloed. Dat is inderdaad vervelend voor de wat westers en hoger opgeleide bevolkingsgroepen, die een hekel hebben aan de verplichte hoofddoek etc.

   Maar zeker na de uitspraken van Trump, Pompeo en Bolton beseft de iraniër dat dit soort identity politics geen prioriteit heeft voorlopig.

   Verwijderen
 28. "It is symbolic that #WhiteHelmets chose to flee #Syria with foreign intervention thus demonstrating their hypocrisy to the entire world. It showed whose orders they were following and who was funding them."

  https://twitter.com/RussiaUN/status/1021594220963004417

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gelukkig leeft


  Demi Lovato

  nog! Het beeldschone Latina popzangeresje moet immers nog vele jaren mee om leuke muziek te maken. Beter afkicken... Maar dat ze Trump haat, begrijpelijk, maar om je dan laten gebruiken in de Clinton campagne: Stupidity kills, girl!  la estupidez mata, mami!

  Demi is net als Miley Cyrus een suikerzoete Disney creatie, die zichzelf opnieuw probeert uit te vinden. daar zit een heleboel postmoderne bagage bij, en vaak redden ze het niet. De shelf life van veel latina artista´s is toch al veel te kort tegenwoordig.


  BeantwoordenVerwijderen
 30. Eddy,
  vergeet nu geen vakantie te vieren ! ( Of is er niks aan?)

  **
  George Soros'nuttige idioten van Avaaz ( ik ben op hun berichten geabonneerd, maar lees ze nooit) maken me aan het schrikken: ze denken echt dat Putin die Trump geheel controleert.

  Ik heb een copie op mijn blog gezet: http://xevolutie.blogspot.com/2018/07/746-soros-is-onverbiddllijk-de-wereld.html

  ***

  De Franse intellectueel heeft vijf essays over het jodendom geschreven.

  Ze staan deels bij de Saker en deels ook bij Russia Insider.

  Ik heb de hele reeks mooi achter elkaar op mijn blog gecopieerd.

  Mijn conclusie na een vluchtige scan: het is allemaal nog véél erger dan ik dacht !

  Hier het eerste van 5 essays van Laurent Guyénot:
  Guyénot: Israëls agressie komt uit de Torah voort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. eerder in deze draad heb ik hierover een kort debat met toktok gevoerd: hij heeft mi. het recht zijn ´deskundigheid´ te laten horen. Helaas kwam het niet verder dan ´afgoderij´ en ´satanist´, hetzelfde soort argumenten die we bij jihadisten vinden die het over ´ongelovigen´ hebben.

   Het artikel van Guyenot vind ik intellectueel sterk en goed gedocumenteerd.

   De hele joods/ zionistische kwestie vanuit de spirituele hoek benaderen vind ik een effectieve en zuivere benadering.

   Verwijderen
  2. En of dat ik van mijn vakantie geniet stronthoer jodenhater Jan Verheul/ Hugo Jansen. Waarom beschrijf je niet eens de haat die voort komt uit de Koran van de pislam? Of ben je een pislam konte kruiper? Als dat zo is sla ik je hersens helemaal in als je voor mijn neus komt te staan lulhannes Hugo. Idemdito bij die charlatan Bruynzeels.

   Verwijderen
 31. Aardig stukje

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/07/24/in-een-gestroomlijnde-wereld-geen-champagne-a1610953

  Maar het belangrijkste argument ontbreekt: de hedendaagse literatuur is saai vanwege CENSUUR.

  Rijmt ook nog

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Israel beschermt de extremisten van ISIS en aanverwante clubje tegen de Syrische luchtmacht. De terroristen zijn blij met hun Israelische vrienden:

  https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1022163718195634176

  BeantwoordenVerwijderen
 33. 29 June 2015
  Syria's Ambassador to the UN, Al-Jaafari, quotes from a leaked Saudi cable to show the crisis in Syria was never "a peaceful spring movement"

  https://twitter.com/theLemniscat/status/1022109756092309505

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Je verwacht het niet..

  https://fair.org/home/action-alert-its-been-over-a-year-since-msnbc-has-mentioned-us-war-in-yemen/

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Over 'intelligentie' bij Orlov

  The “intelligence” the US intelligence agencies provide can be anything but; in fact, the stupider it is the better, because its purpose is allow unintelligent people to make unintelligent decisions. In fact, they consider facts harmful—be they about Syrian chemical weapons, or conspiring to steal the primary from Bernie Sanders, or Iraqi weapons of mass destruction, or the whereabouts of Osama Bin Laden—because facts require accuracy and rigor while they prefer to dwell in the realm of pure fantasy and whimsy. In this, their actual objective is easily discernible.

  Meer: https://cluborlov.blogspot.com/2018/07/us-intelligence-community-as-collapse.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Mijn joodse 'vriend' Ron Unz heeft vele interessante( taboe !) boeken integraal op zijn website staan.

  Ook het boek van Henry Ford uit 1920: "The International Jew".

  In mijn ogen is 'the jewish angle' de enige manier om de wereld te begrijpen. Maar ik weet dat velen hier weerstand daar tegen voelen.

  Ga U dan later niet beklagen over het feit dat àl uw vrijheden worden afgenomen, zou ik dan nu alvast willen zeggen.
  Wie angst heeft voor de waarheid, moet op de blaren zitten.

  Hieronder de kopjes van de 80 hoofdstukken van Ford's werk.
  Heel veel van de 'ontdekkingen' die ik de laatste jaren heb gedaan en van anderen heb gelezen, heeft Ford 100 jaar geleden al nauwgezet uit de doeken gedaan.
  Mijn advies: take the shortcut, ontdek niet zelf het wiel : lees Ford.

  De hoofdstuk-titels geven een indruk van de inhoud.
  Henri Ford: The International Jew

  The International Jew
  The World's Foremost Problem
  HENRY FORD • 1920 • 323,000 WORDS

  TABLE OF CONTENTS

  Volume 1 • The International Jew: The World’s Foremost Problem • (November, 1920)

  ( Dit eerste deel is 183 pagina's A4, Calibri 14 punt groot.)

   Preface
   Chapter 1 • The Jew in Character and Business
   Chapter 2 • Germany’s Reaction Against the Jew
   Chapter 3 • Jewish History in the United States
   Chapter 4 • The Jewish Question — Fact or Fancy?
   Chapter 5 • Anti-Semitism — Will It Appear in the U.S.?
   Chapter 6 • Jewish Question Breaks Into the Magazines
   Chapter 7 • Arthur Brisbane Leaps to the Help of Jewry
   Chapter 8 • Does a Definite Jewish World Program Exist?
   Chapter 9 • The Historic Basis of Jewish Imperialism
   Chapter 10 • An Introduction to the “Jewish Protocols”
   Chapter 11 • “Jewish” Estimate of Gentile Human Nature
   Chapter 12 • “Jewish Protocols” Claim Partial Fulfillment
   Chapter 13 • “Jewish” Plan to Split Society by “Ideas”
   Chapter 14 • Did the Jews Foresee the World War?
   Chapter 15 • Is the Jewish “Kahal” The Modern “Soviet”?
   Chapter 16 • How the “Jewish Question” Touches the Farm
   Chapter 17 • Does Jewish Power Control the World Press?
   Chapter 18 • Does This Explain Jewish Political Power?
   Chapter 19 • The All-Jewish Mark on “Red Russia”
   Chapter 20 • Jewish Testimony in Favor of Bolshevism

  Volume 2 • Jewish Activities in the United States • (April, 1921)
   Preface
   Chapter 21 • How Jews in the U.S. Conceal Their Strength
   Chapter 22 • Jewish Testimony on “Are Jews a Nation?”
   Chapter 23 • Jew Versus Non-Jew in New York Finance
   Chapter 24 • The High and Low of Jewish Money Power
   Chapter 25 • “Disraeli of America” — A Jew of Super-Power
   Chapter 26 • The Scope of Jewish Dictatorship in the U.S.
   Chapter 27 • Jewish Copper Kings Reap Rich War-Profits
   Chapter 28 • Jewish Control of the American Theater
   Chapter 29 • The Rise of the First Jewish Theatrical Trust
   Chapter 30 • How Jews Capitalized a Protest Against Jews
   Chapter 31 • The Jewish Aspect of the “Movie” Problem
   Chapter 32 • Jewish Supremacy in Motion Picture World
   Chapter 33 • Rule of the Jewish Kehillah Grips New York
   Chapter 34 • The Jewish Demand for “Rights” in America
   Chapter 35 • “Jewish Rights” Clash With American Rights
   Chapter 36 • “Jewish Rights” to Put Studies Out of Schools
   Chapter 37 • Disraeli — British Premier, Portrays the Jews
   Chapter 38 • Taft Once Tried to Resist Jews — and Failed
   Chapter 39 • When Editors Were Independent of the Jews
   Chapter 40 • Why the Jews Dislike the Morgenthau Report
   Chapter 41 • Jews Use the Peace Conference to Bind Poland
   Chapter 42 • The Present Status of the Jewish Question

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervolg:

   Volume 3 • Jewish Influences in American Life • (November, 1921)
    Preface
    Chapter 43 • The Jews and the “Religious Persecution” Cry
    Chapter 44 • Are the Jews Victims or Persecutors?
    Chapter 45 • Jewish Gamblers Corrupt American Baseball
    Chapter 46 • Jewish Degradation of American Baseball
    Chapter 47 • Jewish Jazz Becomes Our National Music
    Chapter 48 • How the Jewish Song Trust Makes You Sing
    Chapter 49 • Jewish Hot-Beds of Bolshevism in the U.S.
    Chapter 50 • Jew Trades Link With World Revolutionaries
    Chapter 51 • Will Jewish Zionism Bring Armageddon?
    Chapter 52 • How the Jews Use Power — By an Eyewitness
    Chapter 53 • How Jews Ruled and Ruined Tammany Hall
    Chapter 54 • Jew Wires Direct Tammany’s Gentile Puppets
    Chapter 55 • B’nai B’rith Leader Discusses the Jews
    Chapter 56 • Dr. Levy, A Jew, Admits His People’s Error
    Chapter 57 • Jewish Idea in American Monetary Affairs
    Chapter 58 • Jewish Idea Molded Federal Reserve Plan
    Chapter 59 • Jewish Idea of Central Bank for America
    Chapter 60 • How Jewish International Finance Functions
    Chapter 61 • Jewish Power and America’s Money Famine

   Volume 4: Aspects of Jewish Power in the United States • (May, 1922)
    Preface
    Chapter 62 • How Jews Gained American Liquor Control
    Chapter 63 • Gigantic Jewish Liquor Trust and Its Career
    Chapter 64 • The Jewish Element in Bootlegging Evil
    Chapter 65 • Angles of Jewish Influence in American Life
    Chapter 66 • The Jews’ Complaint Against “Americanism”
    Chapter 67 • The Jewish Associates of Benedict Arnold
    Chapter 68 • Benedict Arnold and Jewish Aid in Shady Deal
    Chapter 69 • Arnold and His Jewish Aids at West Point
    Chapter 70 • The Gentle Art of Changing Jewish Names
    Chapter 71 • Jewish “Kol Nidre” and “Eli, Eli” Explained
    Chapter 72 • Jews as New York Magistrates See Them
    Chapter 73 • Jews Are Silent, The National Voice Is Heard
    Chapter 74 • What Jews Attempted Where They Had Power
    Chapter 75 • The Jewish Question in Current Testimony
    Chapter 76 • America’s Jewish Enigma — Louis Marshall
    Chapter 77 • The Economic Plans of International Jews
    Chapter 78 • A Jew Sees His People As Others See Them
    Chapter 79 • Candid Address to Jews on the Jewish Problem
    Chapter 80 • An Address to “Gentiles” on the Jewish Problem

   Verwijderen
  2. De aanklikbare link doet het alweer niet.

   Hier dus de link naar Unz: http://www.unz.com/book/henry_ford__the-international-jew/

   Verwijderen
 37. Hierom wordt het dus nooit niks met NATO!


  Bereidheid om eigen land te verdedigen

  Let wel: dit is voor EIGEN LAND!!! De bereidheid om voor de Turken, Polen of Litouwers te knokken is uiteraard VELE MALEN MINDER.

  Overigens maakt het kaartje ook duidelijk dat de Russen misschien wel moediger zijn, maar dat ze niet kunnen tippen aan het fanatisme van de Albanezen en Turken.

  Naast de bereidheid tot strijd is uiteraard ook de kundigheid belangrijk. Ukrainers worden elke keer binnen 2 weken in de pan gehakt. Dat zal zeker ook voor west Europa gelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, die Albanezen... Dat staat niet op het kaartje. Meestal vechten die voor hun mafiaclan, en de jongere generatie met IS of mee met de MEK. Ik weet niet of ze veel voor hun land voelen, volgens mij meer voor eigen clan, eigen bergdal en religie/ groot Turks of groot Albanese identiteit.

   We zullen hier ongetwijfeld meer over kunnen gaan leren, aangezien ze in de wachtrij voor NATO en de EU staan.

   Verwijderen
 38. If we're fighting ISIS in Syria...why is it that ISIS feels most comfortable in the vicinity of our troops? Wouldn't logic suggest they'd want to be as far away as possible?

  https://twitter.com/DanielLMcAdams/status/1022466042596089856

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Russofobie? Hoog tijd voor een consult:

  https://twitter.com/pietertwits

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Heel belangrijke en indrukwekkende Weltschmerz:

  80.000 gifstoffen en microfibers in de oceaan; Tirso Francés en Dos Winkel

  Als we kweekvlees of vleesvervanger zouden gaan eten,lossen we alles tegelijk op:
  - klimaat opwarming
  - 1 miljard zeer arme mensen
  - enorm dierenleed.

  ****
  Weltschmerz: Sander Boon interviewt Karel van Wolferen.

  Inhoud: Politici zijn mensen die steeds behoren te kijken watde nieuwe situatie is, en hoe je die op lost.
  Maar nu hebben we vooral technocraten: mensen die de opdracht uitvoerren, zonder zelf te kijken of die opdracht nog de oplossing voor het probleem is.
  YT: Politici kennen de vraag niet en hebben daarom geen antwoord; Sander Boon en Karel van Wolferen


  BeantwoordenVerwijderen
 41. Je kon er vergif op innemen! Beschuldigingen van sex slavernij betreffende kindvluchtelingen in Italië, wat minder EU-vriendelijk en immigratiefiel is geworden:

  Save the children via the Guardian

  The Guardian is het Soros blad voor het VK, en Save the Children is een Soros NGO, ook actief met stoken in Syrië (zgn gifgas-witte helmen)


  tentakels van Soros

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het artikeltje zelf geeft al toe dat de meeste jonge vrouwen bijna meerderjarig waren.

   Gezien hun situatie en cultuur (waar ze na 15 jaar geen ´meisje´ meer zijn) is er niks aan de hand.

   Er zijn uiteraard misstanden waar smerige pedofielen à la Clinton Lolita express misbruik maken.

   Wat mij betreft (indien bewezen): Onmiddellijk de doodstraf!

   Maar de NGO geeft geen tot weinig bewijs, en gezien hun agenda is dat er ook niet.

   Verwijderen
 42. Soros is een heuse industrie betreffende migranten aan het runnen!


  Soros industry


  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik ben 'the weak suffer what they must?' van Yanis Varoufakis aan het lezen, waarbij Varoufakis veel aandacht geeft aan de 'Warrick speech' uit 1978 van Paul Volcker, neoliberaal, voormalig Fed voorzitter, etc.

  Speech vind je hier

  https://fraser.stlouisfed.org/files/docs/publications/frbnyreview/pages/1975-1979/66806_1975-1979.pdf

  Mijn toelichting adhv Varoufakis

  1) kort na WOII was de VS een surplus land (produceerde meer dan ze kon verkopen binnen de VS), wat de reden was dat Europa, Japan het surplus van de VS moest kopen.. Met geld wat de VS in die landen had besteed (oa Marshall plan), en zodoende weer terug kreeg: een perpetuum mobile.

  2) echter 1 zwaktepunt in het systeem, dat is als de VS niet meer een surplus kon leveren maar producten tekort kwam (deficit) en zelf spullen moest kopen uit het buitenland, dan zou geld uit de VS verdwijnen, wat al binnen enkele jaren het geval bleek. Maw, vanaf toen moest de VS spullen kopen uit andere surplus landen als Japan en Duitsland. De VS kon dat met hun dollar die ze konden printen naar wil.

  3) echter volgende zwaktepunt was Bretton Woods, de dollar was een standaard bedrag aan geld waard in goud. Toen de goudprijs hoger werd dan wat je er volgens de dollar voor kon krijgen, moest de dollar ofwel devalueren (meer dollars voor dezelfde hoeveelheid goud, waardoor landen en privé investeerders van goud, als bv de USSR en Franse en Duitse investeerders, met hun met dollars geleend geld voor goud, voor meer dollars hun goud konden verkopen aan de VS), ofwel de goudstandaard moest worden opgeheven. Nixon koos voor het laatste in 1971.

  4) Nu dankzij Nixon de dollar fiat geld werd in 1971, en de VS geen surplus land meer was, hoe de rest van de wereld te overtuigen dat de dollar wereldhandelsmunt moest blijven waar andere landen in bleven investeren?

  5) oplossing Volcker: a) veel rente geven bij investeren van buitenland in de dollar (>20% rente op de dollar per jaar). En b) de inflatie die deze rente zou kunnen veroorzaken (want hoe meer dollars gekocht worden, hoe meer dollars in omloop kwamen, hoe duurder alles kon worden in de VS=inflatie) te beperken door de lonen te bevriezen en verder alles aan kosten gelijk te houden. Het totaal aantal dollars wat overbleef (en wat niet aan inflatie onderhevig was) werd afgeroomd naar bedrijven (en haar eigenaren), waardoor een klein deel van de VS schatje rijk kon worden tkv de rest van de bevolking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leermoment.
   Zolang het buitenland investeert in de Amerikaanse economie (door buitenlands geld te parkeren in de VS), blijft de dollar wereldhandelsmunt en de VS (die de dollar kan printen naar eigen wil) financieel superieur. 2 problemen:

   1) als de lonen in de VS gelijk blijven, maar de banen verdwijnen (wat het geval is in de VS; lees oa PCR), wordt de bevolking in de VS straatarm, minus een klein gedeelte wat verzekerd van geld is via Wall Street (buitenlandse investeringen)
   2. Wanneer de werkgelegenheid/lonen stijgen (in de VS), zal de inflatie toenemen (want dan komt er meer geld in omloop) en wordt de dollar steeds minder waard totdat het niets meer waard is (inflatie). Surplus landen, als Duitsland, China, Rusland, zullen dan hun geld niet meer in de VS investeren, en dat is waar de handelsoorlogen van Trump over gaan.

   Oplossing VS
   1. Landen dwingen om te blijven investeren in de dollar (bv door IMF leningen met rente uit te geven in dollar)
   2. Landen dwingen om hun handel te verkopen in dollar (bv Petrodollar)
   3. Dmv chantage, omkopen en dwang politici van landen dwingen om te investeren in de VS (all wars are bankers wars)
   4. In eigen land weinig tot niets doen aan de lonen, werkloosheid en armoede van grote delen van de bevolking.

   Of wat de VS ook kan doen is:
   5. De dollar als wereldhandelsmunt opgeven mbv restricties (import tarieven), meer belasting op de rijken (I.e. zonder dollar bij te printen een eerlijkere verdeling van geld in de VS), en door te korten op het MIC (wat niks kan maken, alleen kapot kan maken) de VS dwingen om zelfvoorzienend te worden.

   Oplossing 5 zou het beste zijn als je het mij vraagt. Maar ik zie vnl oplossing 1-4 in het nieuws terugkomen. Het verschil in 1-4 vs 5 is ook tot 1 woord terug te brengen: 'decadentie', al dan niet. Van de 1%.

   Verwijderen
 44. Reactie op Willem 13.43 uur.

  Ik herinner het me als volgt, maar ik kan het echt wel mis hebben.

  In 1944 was de VS zo oppermachtig en kon de wereld niet zonder de VS, dat ze afdwongen dat hun $ de reserve-munt van de wereld werd. Zoals vroeger de Britse Pond was.
  Ik meen dat daar bij hoorde dat ze de garantie gaven dat een vaste hoeveelheid $ voor een vaste hoeveelheid goud in te wisselen was.

  2. Door de Vietnam oorlog moest de VS vele dollars bij printen, waardoor er zoveel in omloop kwamen dat het goud in feitte goedkoop werd. Met name De Gaulle begon flink goud te kopen, en niemand kon er wat aan doen. Zo werd de goud-reservevan de VS kleiner en kleiner.

  3. Nixon was daardoor gedwongen om dat goud loket ( 1 kilo goud voor x dollars, gegarandeerd...) te sluiten.
  Hoe kon men nu de $ als centrale munt ( die iedereen in de wereld nodig had, waar men niet omheen kon) handhaven?
  Oplossing: de Petro dollar.

  Wat is dat?
  Dat is de afspraak die Kissinger aan de OPEC landen oplegde ( stiekem):

  De oorlog van 1973 tegen Israel maakt jullie moslims zo boos dat je tegen de wereld zegt dat je voor jullie olie het viervoudige wil voortaan, maar : ALLEEN in $$ te betalen.
  Die $$ plaatsen jullie in onze westerse banken: Londen en NY.
  Verplicht.

  Dit kun je bij Engdahl lezen, en sheikh Yamani van de OPEC heeft de waarheid hiervan bevestigd.

  Het was een catastrofe voor landen als India, die tot 1973 uit de klauwen van het IMF konden blijven, maar met die veel hogere olieprijzen wèl moesten gaan lenen.
  Hetzelfde gold voor heel veel Afrikaanse landen.

  Het was een meesterzet van Wall Street, van de Haute Finance, uitgevoerd door Kissinger.
  Veel arme landen hadden dollars nodig, en moesten hun producten tegen lage prijzen aan de VS verkopen om aan $$ te komen.
  Terwijl de VS ze zelf kon drukken.
  En omdat de $$ zo de centrale en betrouwbare munt bleef, kon de VS als staat lenen wat ze wilde: iedereen kocht staats obligaties. De VS hoefde die obligaties slechts te drukken en uit te reiken, in ruil voor echt geld.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over de Petrodollar lees je bij Varoufakis niks (Varoufakis is uiteindelijk main stream, fashionable voor oa the Guardian, Petrodollar... niet echt)

   Maar het verhaal van Volcker kende ik dan weer niet en past wel (mijns inziens) in de wens van de VS om de wereldhandelsmunt te hebben, te houden, en waarom

   Verwijderen
  2. Varoufakis leert je dus nog iets:

   Mainstream kan je zijn (en blijven) als je de beslissingen van de VS beschrijft als 'eerlijke fouten'. Wat niet kan is beslissingen beschrijven als 'oprecht slecht'. Wie dat doet, marginaliseert zich. 'Wij' zijn namelijk misschien soms wel 'een beetje dom', maar slecht zijn 'wij' nooit.

   Wij zijn goed. Zij zijn slecht
   Kwestie van definitie

   Verwijderen
  3. Eea wordt ook toegelicht in het volgende essay waarbij de 'dissenter' Chomsky wordt vergeleken met (wie??) Michael Parenti (gemarginaliseerd in de mean stream)

   https://lorenzoae.wordpress.com/2016/05/31/chomsky-vs-parenti/

   Niet dat fout of slecht mij veel uitmaakt (ik ben geen rechter, maar wil weten hoe eea zit), behalve dan dat ik voor degene die laat zien dat beslissingen slecht zijn meer respect heb, dan voor degene die laat zien dat beslissingen fout zijn. Eerstgenoemde laat zich namelijk niet beteugelen, laatstgenoemde doet dat wel.

   Verwijderen
 45. Bij nu.nl kunnen ze niet begrijpend lezen

  https://www.nu.nl/buitenland/5388596/israel-laat-palestijnse-activiste-17-acht-maanden-vrij.html

  De 'activiste' is een Palestijns meisje van 16 dat ging schoppen naar Israëlische soldaten nadat laatsgenoemden vlak daarvoor een kogel door het hoofd hadden geschoten van haar 15 jarige neef.

  Of het terecht is of dit meisje daarvoor 8 maanden in de cel heeft gezeten, lees je bij nu.nl niets over terug.

  EIKELS!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon gegoogle'd (hoe moeilijk kan dat zijn voor nu.nl hoernalisten) uit (notabene) Haaretz

   https://www.haaretz.com/whdcMobileSite/israel-news/.premium-behind-ahed-tamimi-s-slap-her-cousin-s-head-shattered-by-idf-bullet-1.5729500

   Verwijderen
  2. Der Sturmer bericht er ook over. Noemt het lafhartig, een bericht overgenomen van ANP

   https://tpo.nl/2018/07/28/palestijnse-tienerterroriste-ahed-tamimi-17-na-acht-maanden-weer-vrij/

   Verwijderen
  3. Mooi.

   Bij nu.nl hebben ze het bericht inmiddels aangepast. Er 'zou' nu een neef in het spel zitten

   Verwijderen
  4. De reacties eronder nu ook gelezen

   Foutje van nu denk ik. Maar snel gesloten

   Die reacties zijn niet mals, voor de rukkers die schrijven voor nu.nl

   Verwijderen
  5. Slap nieuws voor een slap publiek. Ook op RT erg flauwtjes.

   Deze teenager is een heldin om zo gewapende bezetter- soldaten te lijf te gaan!

   We moeten, al is het vanuit deze site, toch wat meer aan heldenverering en rolmodellen gaan doen!

   We mogen mi. niet toestaan dat helden als Assange en deze jonge Palestijnse vrouw zo in de schaduw gezet worden.

   Beiden moeten een zo breed podium krijgen als maar mogelijk!

   Verwijderen
 46. Mijn reactie bij de discussie op Weltschmerz:
  De impact van Cultuurmarxisme op de westerse cultuur; Perry Pierik en Eric C Hendriks

  Op minuut 39 zegt Pierik dat "het in Sint Petersburg direct na de Revolutie een grote Chaos was, twee jaar lang."
  Klopt. Bertrand Russel heeft die situatie in zijn memoires ( pag 354, brief aan Ottoline.) nauwkeurig beschreven, want hij was fan van de Communistische Revolutie en bezocht St Petersburg in 1920:
  “Bolshevism is a close tyrannical bureaucracy, with a spy system more elaborate and terrible than the Tsar's, and an aristocracy as insolent and unfeeling, composed of Americanised Jews. No vestige of liberty remains, in thought or speech or action.”
  Russell zegt dus precies wat de rol is van deze kleine groep, die inderdaad óók de Frankfurter Schule bepaalden, en die volgens velen óók de massa-immigratie ( hier en in de VS) met alle middelen hebben doorgedrukt.

  Maar dit zijn allemaal zaken die Pierik en Hendrikx niet eens dùrven denken.
  Om de waarheid te durven zien is moed nodig.
  Nog iets opmerkelijks: Russell was zijn leven lang een filosemiet.
  Wat bewoog hem deze brief in 1960 in zijn memoires op te nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Link doet het weer niet.

   Zoekterm: De impact van Cultuurmarxisme op de westerse cultuur; Perry Pierik en Eric C Hendriks

   Verwijderen
 47. BELANGRIJK:

  DE FILM OVER BILL BROWDER / MAGNITSKY STAAT OP HET INTERNET.

  HOE LANG NOG WEET IK NIET NATUURLIJK.

  HIJ STAAT OIP REAL.VIDEO
  WEET IEMAND HOE IK DIE KAN COPIEREN ?

  https://www.real.video/5811804296001

  Ik heb de fiilm vorig jaar meermaals gezien en vele aantekeninge gemaakt. Ook een tijdslijn.
  De blogs over Magnitsky beginnen hier: http://xevolutie.blogspot.com/2017/11/658-magnitsky-act-behind-scenes.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Stond onlangs ook op BitChute, maar daar was ie al weer weg voor ik kon kijken.

   Stuitte onlangs op de mij onbekende site 'The populist' di een heel onderdeel van de site heeft gewijd aan 'Browdergate'. Dit is een belangrijke pagina met allemaal links:

   https://populist.tv/2018/01/20/bill-browder-links-and-resources-to-understand-controversy/

   Heb zelf geluisterd naar deel 1 van de zgn Depositions uit 2015.
   In die depostions wordt Browder verhoord door een advocaat van een door Browder benadeelde partij. Beeld wat van Browder blijft hangen is dat van een volbloed sjoemelaar en oplichter.

   Verwijderen
  2. @ Dawg,

   ja, ik weet dat de film enkele dagen geleden ergens anders ook werd gewplasatst, maar tegen de tijd dat ikhet hoorde was hij er al af.

   Op deze site staat ie nu al 9 dagen meen ik.
   Hij is wel genummerd, dus het is illegaal.

   Ik heb hem gisteren wéér bekeken ( vierde keer?) en het verveelt niet.
   Het is heel bijzonder gemaakt. Nekrasov is voor mij een fantastisch filmer. Hoe hij de zaak vertelt, en in beeld brengt. Hoe hij met zijn assistente spreekt, die dan héé'l bezorgd en peinzend kijkt. Prachtig !
   En qua inhoud natuurlijk onvertroffen: de moeder van hetRussia bashen, perfect ontmaskerd.

   Het stelt me erg teleur dat de vaste lezers op Blik dit niet willen bekijken, maar zich dagen lang druk maken over onbelangrijke randverschijnselen. Ja, we zijn allemaal een beetje Eddy, maar dat wil niet zeggen dat je daar niet tegen moet strijden.

   Verwijderen
  3. Een prachtig stukje in de film: Euro parlementarier mevr Beck wordt gevraagd waarom ze zich zo in zet voor Magnitsky.
   "Omdat hij zo moedig tegen Het Systeem in gaat."
   Dan komt Nekrasov met harde bewijzen die aan Beck de kans geven om 'moedig tegen haar eingen Systeem in te gaan.
   Maar mevrouw Beck is NIET moedig. Ze wil er helemaal MIKS van weten. Ze schuift het weg, want stel dat die Nekrasov dwingend bewijs heeft .... dan zou ik, Beck, zèlf een moedig mens moeten worden. geen denken aan !

   Dit soort zaken zie je pas als je wat vaker de film bekijkt.

   Verwijderen
  4. @Jan: ik heb de film over Bill Browder vorig jaar al bekeken en ook gedownload van Youtube. Enige dagen geleden vroeg
   @Rootman hoe je Youtube video's kunt downloaden. Het comment was verwijderd, dus plaats ik het hier nogmaals, met de
   aantekening, dat je Real video tot nu toe alleen kunt 'capturen' met o.a. de gratis open-source software van Camstudio, alleen opletten als je ook een webcam hebt, dan moet je daarvan de microfoon uitzetten, anders komen er bijgeluiden bij de opname, hier mijn oude comment:
   @Rootman: met Mozilla Firefox kun je nog steeds video en/of audio van Youtube direct downloaden met de addon YD YouTube Video and Audio Downloader. Overigens kun je audio ook altijd opnemen met de geluidsrecorder van Windows. Wil je geen Firefox gebruiken, dan is er de gratis software van Camstudio:
   CamStudio is able to record all screen and audio activity on your computer and create industry-standard AVI video files
   Camstudio Free Screen Recording
   Even opletten: bij het installeren word je 2x verzocht of je mee wil werken aan data-opslag. Beide keren kun je op Decline drukken en de Camstudio software wordt alsnog volledig geinstalleerd.

   Verwijderen
 48. Interessant de gedachte van Martin Armstrong over de fin markten en de dollar. Martin Armstrong is een econoom die al vele zaken goed voorspeld heeft.

  Zwakke dollar is goed voor de economieën in de wereld en sterke dollar is slecht voor de economieën in de wereld

  Het dollar tijdperk komt uiterlijk in 2021 aan zijn einde. Voor het einde wordt de dollar sterk tov de andere munten. Er is geen alternatief voor de dollar. De aandelen markten stijgen tesamen met de dollar. De rente gaat op een gegeven moment in een vloek en een zucht naar de 10%. Goud gaat stijgen als het publiek geen vertrouwen meer heeft in de politiek.
  Martin Armstrong – Rates are Going to Jump to 10% Instantaneously
  https://www.youtube.com/watch?v=DFRuRoqLKZU

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Weer een belangrijk artikel over het christenzionisme op RI door de (BEKEERDE!!!- teruggekomen op zijn sectarische dwalingen) evangelische pastor.

  Rapture Hoax, de dwaalleer van het christenzionisme

  Nuttig leesvoer, ook voor toktok onder zijn palmboom

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik al wist, maar gisteren nog eens van Kevin MacDonald hoorde: de Scofield Bible ( de enige die in de VS mainstream is) is met joods geld ( Samuel Untermeier meen ik) geschreven waarbij de voetnoten enorm pro joods zijn.

   Verwijderen
 50. Interessante zomergasten voor dit blog, 19 augustus

  https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2018/pieter-waterdrinker.html

  Gister 1 minuut gekeken naar heeel veeeel identiteit en persoonlijk recht en onrecht. Prachtig, voor wie naar het kijken van het navelstaren van een ander houdt. Deed mij denken aan Louis van Gaal, 'Doe maar normaal. Werk hard', die volgende week gast is, en ik qua filosofie dan (he) interessanter vind dan het gedram over het 'ik' en 'de ander' (volgens het ik) van de dame van gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. You do it to yourself, you do
  And that's what really hurts
  Is you do it to yourself, just you
  You and no-one else
  You do it to yourself
  You do it to yourself

  Jimmy Dore over Russiagate, via

  https://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2018/07/russia-russia-is-not-of-high-interest.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willem,
   ik heb gisteren dat NL.nu artikel gelezen waar jij wat warrig bericht over deed. Over dat meisje dat is vrij gelaten.

   De hele reeks aan reacties verraadt welk niveau het publiek is: drik bezig met Israek en de Palestijnen. Zeer oude koek,en voor wie de waarheid echt wil weten is die discussie na 3 uur lezen al bekend. Hoef je er nooit meer een minuut aan te besteden.

   Dat meisje Tamimi is trouwens wel een klein fotomodelletje De overvloedige bos haar die ( in ons onderbewuste ) wijst op goede genen, de prettige gelaatsuitdrukking. De moeder van dit meisje wist wellicht precies wat ze deed. Proficiat, dames. Zò bedrijf je publiciteit.

   Verwijderen
  2. Wellicht, wellicht. Het sop is de kool niet waard. Echte informatie (over hoe een bevolking wordt vernederd en verwijderd) zullen we nooit het fijne over lezen bij nu.nl. Een 'incident' hooguit, en dan ook nog op zijn best 'gebalanceerd' uitgelegd (zoals 'de Palestijnen, dat zijn ook geen lieverdjes')

   Verwijderen
  3. Die eeuwige diskussie tussen pro Palestijnen en zionisten, inclusief hardcore hasbara, lijkt vaak meer op een rookgordijn. Het is inderdaad totaal ouwe koek; er wordt nooit iets nieuws ingebracht. Het is volkomen bevroren en tegelijkertijd zowel historisch onderbouwd als emotioneel. Dit debat heeft op Joop.nl en Nu.nl echter eerder het karakter van een zwarte-Piet discussie.

   Uiteraard mag men een geïnformeerde mening hebben over de kwestie Israel. Israel moet echter in breder verband gezien worden, want de buitenlandse agenten van het zionisme zijn een veel grotere bedreiging.

   De rol van Hamas in dit hele conflict is uitermate destructief: het lijkt er op dat hun taak is om Israel excuus voor de wrede bezetting te geven.

   Verwijderen
 52. Tamimi heeft duidelijk ook kruisvaardersbloed naast Palestijns bloed in haar edele aderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze lijkt meer op een westers meisje dan op een Palestijns meisje.

   Verwijderen
 53. Sukkels die hun leven voor minder dan 1000 dollar per maand op het spel zetten voor Israël zijn zowat verdwenen uit de provincie daraa. Sukkels in Idlib gaan nu proberen land te veroveren. Waarom ?. Zodra de SAA klaar is in het zuiden en gaan ze naar Idlib toe en dan worden ze ook afgeknald door de Russische alliantie. LOL.
  https://southfront.org/syrian-war-report-july-30-2018-government-troops-launch-final-push-to-defeat-isis-in-southern-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Waar ik veel te weinig van weet...

  Via MoA: Imran Khan wint verkiezingen in Pakistan. Hier is de voormalig cricketspeler in gesprek met Julian Assange: https://m.youtube.com/watch?v=WacS98ATtIM

  Dat Khan de verkiezingen gewonnen heeft is al dagen bekend, maar VK berichtte er pas gisteren voor het eerst over (zo kan ik me vergeven dat ik niets van Khan wist...)

  Zie verder MoA, waar ook staat dat de VS zich uit Afghanistan gaat terugtrekken. Ook wel een dingetje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier een stukje waarbij het verband wordt gelegd tussen het een (wins Imran Khan, verkiezingen Pakistan), en het ander (vetrek VS uit Afghanistan)

   Early this year the U.S. stopped all aid to Pakistan. Even the old Pakistani government was already talking about blocking the logistic line. The incoming prime minister Imran Khan has campaigned for years against the U.S. war on Afghanistan. He very much prefers an alliance with China over any U.S. rapprochement. The U.S. hope is that Pakistan will have to ask the IMF for another bailout and thus come back under Washington's control. But it is more likely that Imran Khan will ask China for financial help.

   Zie verder MoA

   Verwijderen
  2. Ik weet er ook niks over, Willem.
   Maar ik heb wel ooit de indruk gekregen dat deze oud sport-held het hart op de goede plaats heeft: Hij wil zijn land en zijn volk dienen, en niet de Elite, en zeker niet de Yanks.

   Nu is het wel zo dat India en Pakistan wel nooit vrienden zullen worden.
   Toenadering tot Pakistan zal China misschien moeten betalen met wat meer afstand tot India.
   Het is wel de vraag of China dat wenst.

   Het is wel zo dat OBOR een Pakistaanse haven gebruikt of gaat gebruiken. Daar heeft Pakistan een voet tussen de Chinese deur.

   Verwijderen
 55. Na de invoering van de participatiemaatschappij (in 2013), is de levensverwachting gestagneerd, kan je bij het CBS vinden (heb ik gevonden).

  Nu (2018) gaan er nog meer mensen dood, en noemt de CBS het griep

  Ik noem het armoede

  Zie: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/31/ruim-32-duizend-inwoners-erbij-in-eerste-halfjaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit gebeurde er in het VK toen de Tories van Albion een 'participatiemaatschappij' maakte na 2011

   http://anotherangryvoice.blogspot.com/2017/12/the-british-medical-journal-is-suddenly.html?m=1

   Verwijderen
  2. Deze conclusie is wel door een hele snelle bocht genomen.

   Mijn idee is wel dat de gemiddelde leeftijd dat mensen sterven zeker niet verder omhoog gaat. Eerder naar beneden( en dat met toenemende mate naar beneden).

   slecht voedsel in tal van opzichten, weinig beweging, isolement, stress, drugsgebruik (incl medicijnen), straling door apparaten zijn allemaal van toepassing in deze tijd.

   Verwijderen
  3. Mee eens. Maar het opvallende is (met de Britse studie met data) dat het verval inzet, een jaar nadat bezuinigingen worden ingezet. Als ik het goed heb (maar ik doe dit uit mijn hoofd, dus kan me vegissen) gebeurde hetzelfde in de VS na 2001 toen daar, 'for safety and freedom' sociale zekerheden afgebroken werden. En zie je dit ook terug in het sterftecijfer van Griekenland nadat het land failliet ging (zonder failliet te gaan) en het haar sociale zekerheden om zeep werden geholpen door Franse en Duitse banken te redden.

   Opvallende correlatie vind ik dat: meer bezuinigingen=> meer sterfte

   Verwijderen
  4. Vergelijk de geboortencijfers van Rusland onder Jeltsin: die daling kwam al heel snel na de Abba- McDonals roes.

   Verwijderen
  5. "Opvallende correlatie vind ik dat: meer bezuinigingen=> meer sterfte"
   Nigeria en Egypte laten zien dat je als land een behoorlijk explosieve bevolkingsgroei kan hebben in armoede.

   In het hedendaagse westen is het wel zo dat mensen minder kinderen willen als de toekomst minder zonnig is.

   Maar aan de andere kant hadden we in Nederland ook gezinnen met 6 kinderen en meer, toen waren de omstandigheden slechter dan nu.

   Verwijderen
  6. Gelukkig is het in Nederland niet zo dat je kou of honger hoeft te leiden met je aow uitkering. Echter depressiviteit is ook een killer.

   Verwijderen
  7. 'Nigeria en Egypte laten zien dat je als land een behoorlijk explosieve bevolkingsgroei kan hebben in armoede.'

   Ja, maar oud worden ze gemiddeld genomen niet in Nigeria of Egypte.

   Een reden waarom veel kinderen worden geboren in Nigeria en Egypte: om later te kunnen werken voor het AOW van de ouders.

   Zo ver is het in NL niet. Maar wel in Nigeria en Egypte waar geen AOW is.

   Verwijderen
  8. Japan, Ukraine en de Baltische staten. En tegenwoordig ook zuid Europa. Die hebben het laagste geboortencijfer. West Europa doet het ook niet geweldig. Armoede is niet de enige factor.

   Veel dieren in dierentuinen en gevangenschap zijn ook bijna niet tot voortplanten te krijgen.

   Verwijderen
 56. SYRIAN WAR REPORT – JULY 31, 2018: DAMASCUS IS IN ONE STEP FROM LIBERATING ENTIRE SOUTHERN SYRIA
  https://southfront.org/syrian-war-report-july-31-2018-damascus-is-in-one-step-from-liberating-entire-southern-syria/

  Zuiden van Syrië zowat bevrijd. Burgers vluchten al uit de bezette gebieden in Idlib voor het komende offensief in Idlib wat in de toekomst gaat gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Baudet heeft een foto op Instagram gezet.

  Wat zijn jullie reacties? https://www.bndestem.nl/show/blote-baudet-massaal-gephotoshopt~af2226da/

  Schiet hij hier iets mee op en is het dus 'goed'?
  Is het ijdelheid?
  Gaat hij dit berouwen?
  Of is het gewoon niet de moeite om over te praten?

  Ik had dit in elk geval nooit van hem verwacht.
  Maar ik vind de tweet van Hiddema wel aardig. ( Of is dat script al veel eerder bedacht ?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja

   Den Haag: plaats van acte voor acteurs die lelijk zijn (aan de hand van Washington is Hollywood for ugly actors)

   Best een knappe foto van Baudet hoor, maar wat wil hij er mee bewijzen? Dat hij een knap politicus is?

   Geef mij maar ipv knappe politici, politici die niet acteren of poseren.

   *krekels op de achtergrond beantwoorden de wensgedachte van deze vakantieganger*

   Verwijderen
 58. Zo zie je hoe blij de lokale bevolking in zimbabwe is als de blanke familie Smart weer kan boeren.

  Zimbabwe farm yields fruit after return of Smart family | DW English
  https://www.youtube.com/watch?v=L3pD8jvCP6k


  Blanke boeren in zuid afrika denken massaal aan emigreren. Wie gaat profiteren ?? 1x raden. Rusland. Als ze zo doorgaan worden ze het landbouwland van de wereld.

  Russia Welcomes Afrikaners: 15000 Boers Plan To Move To Russia From South Africa
  https://www.youtube.com/watch?v=hqdyyHJb_SE

  Wij bouwen op onze vruchtbare bodems apartementen en industrieterreinen (in mijn inziens overvolle land) .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ik luisterde naar Stephan Molyneux, de laatste tijd.

   Hij is me te islamofoob, maar qua IQ zit ik op één lijn met hem. Zuid Afrika en de blanke boeren is een onderwerp waar hij vaak over praat.

   Het IQ in zwart Afrika is erg laag ( 70). Landbouw zal daar altijd klein en armoedig blijven, tenzij je blanke boeren hebt met een IQ van boven de 120.
   Dan komt het voor elkaar.

   Ik gun de Afrikanen de blanke boeren, maar ze maken ze liever dood (opgehitst door idioten), dus die boeren gaan naar Rusland.

   Inderdaad geweldig voor Rusland, hoewel de Russen het zelf ook heel goed gaan doen. (In mijn dorp was dit voorjaar een Russische stageaire. Zijn vader was chirurg geweest, maar was nu een grote boer geworden... )

   Verwijderen
 59. Ik heb de klimaat discussie nooit goed gevolgd, maar de TU DElft college van Salomon Kroonenburg stelt me aardig gerust:
  YT: Er is nog niets aan de hand met het klimaat.

  BeantwoordenVerwijderen