zondag 8 juli 2018

Amerikaanse oorlogsschepen trekken Zwarte Zee op

Twee oorlogsschepen van de Amerikaanse marine zijn de Zwarte Zee op getrokken.

Lekker oefenen in het kader van "Sea Breeze".

Met de NATO en "de partners" (lees: Oekraïne).

Dit is geen Amerikaanse agressie.

Dit is enkel voor "de promotie van vrede" en "economische stabiliteit".


30 opmerkingen:

 1. Hier een interessante link om de bewegingen van zeeschepen te kunnen volgen, net zoals google maps kun je iedere zee vinden en in of uitzoomen en met je cursor kun je zien om welk schip het gaat. Ook worden de exacte coördinaten weergegeven.
  marine traffic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtige kaart en info, Matt !

   Dank.
   Heb nog niet door wat het verschil in kleur vabn de schepen betekent. ( Zit misschien achter de pay wall)

   NB: Ik drukte links ergens op de pijl 'playback' en nog eens op play ( in het kadertje onder) en toen zag ik een aantal schepen als een kleine vloot door de Griekse wateren varen, op 1 en 2 juli. Ik denk dat dat een oefening was.
   Er zijn meerdere van deze demo's mogelijk:

   Je kunt dan terug gaan ( of het nog eens dopen en bij DEMO kies je dan wat je wil zien, bijv: port of Rotterdam

   Verwijderen
 2. Ook hier zijn ze maar wat druk.

  https://www.rt.com/news/432298-taiwan-strait-us-warships/

  Misschien kijk ik te veel films of lees te veel boeken, maar denk toch dat dit alles alleen maar gedaan wordt om geld te kunnen uitgeven en dmv dreiging de eigen bevolking te kunnen overtuigen dat het MIC hard nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor wie deze zomer nog een interessant boek wil lezen (fictie)

   https://thesaker.is/book-review-twilights-last-gleaming-by-j-m-greer/

   Verwijderen
  2. . The third Eisenhower-Khrushchev meeting in Paris in 1960 was aborted by the Soviet shoot-down of a US U-2 spy plane (sent, some think, by “deep state” foes of Eisenhower’s détente policy).
   https://www.rt.com/op-ed/431150-cohen-trump-putin-summit/

   Verwijderen
  3. Klinkt niet on-aannemelijk, Mark. Die uitspraak van Eisenhower over het Militairy - Industrial - Complex zou anders wel een beetje uit de lucht komen vallen.

   Ik weet: deep state is niet direct de wapen-industrie, maar Pentagon, CIA en Big Corp. zijn wellicht één pot nat.

   NB: Ron Unz heeft twee artikelen over de moord op JFK geplaatst.
   Zijn idee: Het kan niet anders dan dat Johnson betrokken was : in elk geval moest hij de daders garanderen dat ze nooit zouden worden gepakt.
   Verder denkt Ron Unz ( joods) dat Israel/Mossad erg veel invloed had in de moord. Mogelijk de drijvende kracht/initiator. Hij steunt op het boek van Piper Collins: Final Judgement.

   Verwijderen
  4. De russen noch de chinezen trappen deze keer in de val. De val opgezet door de Nato, deep state, Mic, zionisten etc. om Trump onmogelijk te maken normaal met de Putin te kunnen onderhandelen. Provocaties nemen toe met de mate van paniek. De handelsoorlogen en doorprikken van de 2staten illusie is ook niet hun idee. Misschien is trump het moeras aan het leegpompen door het hele kaartenhuis weg te spoelen, heel misschien.

   Verwijderen
 3. Wat een wedstrijd gisteren! Genoten van de Russen. Jammer dat ze net dat beetje geluk misten bij de penalties, maar ook dat is sport/voetbal. Nu moeten de Engelsen maar van Kroatie winnen en de Belgen van Frankrijk... maar elke andere uitkomst is ook goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerste slachtoffer van novichok is een feit, vrouw overleden.

  Britse supporters zijn nog in Rusland. Wat is de bedoeling, Britse overheid, moeten deze het feest in Rusland gaan verknallen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is niet alleen prton down wat daar aan chemische nato faciliteiten in de buurt staat. De putin trump ontmoeting mag niet gebeuren.
   https://morningstaronline.co.uk/article/nothing-about-latest-novichok-attacks-adds

   Verwijderen
 5. Zag gisteren de film over de Suffragettes in Engeland rond 1912. Las zojuist het verhaal van John Pilger over zijn voorouders die als criminelen naar Australië waren verbannen. PILGER is trots op hun opstandigheid, en zegt: WAAR zijn nu de opstandigen?

  Hartverwarmend en inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. MSM krijgen maar geen genoeg van die 12 Thaise voetballertjes opgesloten in een half onder water gelopen grot. Journaaluitzendingen vol met warme menselijke betrokkenheid.

  Met een beetje pech sterft er dagelijks een veelvoud van die 12 Thaise kinderen in Jemen als gevolg van geweld door NAVO proxies.

  http://www.xinhuanet.com/english/2018-07/07/c_137308709.htm

  De stilte in de MSM is dan oorverdovend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gevoelloze MSM zal als excuus (voor henzelf) aanvoeren: de jongetjes in Jemen (die wij met NATO bombarderen), zijn niet mediagevoelig.

   Verder geen idee hebbend met wat er eigenlijk bedoeld wordt met 'mediagevoelig'...

   Verwijderen
  2. Mediagevoelig naar Chomsky's definitie over de 1000en doden tgv het bombarderen van al Shifa in opdracht van B Clinton


   it was of no concern to them because they regard poor Africans the way one does walking down the street and killing ants

   Kindjes in Jemen staan voor de MSM gelijk aan hoe mieren voor ons zijn als we over straat lopen. Thaise jongetjes daarentegen, is een heel ander verhaal..

   Verwijderen
 7. Israel levert wapens aan de neonazi's van het Azov baltaljon

  https://therealnews.com/stories/israel-is-arming-ukraines-blatantly-neo-nazi-militia-the-azov-battalion

  moet kunnen......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, en dan roep je daar op tot een beetje volwassen taalgebruik, en je wordt als hasbara gelabeld!!!

   Verwijderen
 8. Dat zelfs hier de Skripals worden bij 'betrokken', wat zegt dat?

  https://www.zerohedge.com/news/2018-07-09/we-are-headed-status-colony-boris-johnsons-full-resignation-letter

  En wat hier verder van te maken? Gaat het aftreden van Boris Johnson Brexit versnellen of verlangzamen, en wat is het idee er achter?

  Is er wellicht, geen idee bij de 'elite', zijn de leugens op en gaan we daarom maar op de absurde toer over, van Brexit is Brexit en landen steunen ons in de Skripal 'zaak' omdat ze Russische diplomaten naar huis hebben gestuurd?

  Brexit lijkt wel op 'lord of the flies' waar een groep kemphanen (Tories) een eiland in de fik steken (VK) en waarbij de enige redding nog kan komen van de 'volwassen marine'.

  Wie is die volwassen marine in deze analogie?

  Of zie ik wat anders over het hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie waar Donald Tusk van droomt en eerlijk gezegd denk ik dat de softe aanpak van May ook bedoelt is om de Brexit te laten mislukken.

   EU-president Tusk: nu nog een punt zetten achter die hele brexit

   Verwijderen
  2. EU-president Tusk: nu nog een punt zetten achter die hele brexit

   https://nos.nl/l/m/2240665

   Verwijderen
 9. Ze moeten nog maar wat meer hun beloftes breken en nog meer dreigen richting Iran en dan krijg je straks dit:
  olieprijs straks $150 als Iran de straat van Hormuzz blokkeert
  en daar zijn wij allen de dupe van en zeker de baas van Eddy als hij vind dat transport veel te duur wordt en Eddy ingeruild word voor een goedkope Pool.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Matt

   Rouhani is een gematigde jongen. Altijd lastig voor regimechangers. Dus proberen ze ze hem (met econonische boycots) klem te zetten tussen een ontevreden bevolking en (met militaire dreiging) de hardliners. De Russen en Chinezen begrijpen dat en handelen daar naar, zouden de Europese landen ook moeten doen.

   Verwijderen
  2. Ik zie Iran de straat van Hormuz voorlopig niet blokkeren, dat zou te veel tegenreactie oproepen.

   Voorlopig lijkt Putin geregeld te hebben dat Iran zich niet provocerend gedraagt in Syrië. Indertussen is alles deze week ´posturing´.

   Deze week de NATO conferentie en daarop het bezoek in Helsinki. Het gaat dan niet om de photo-ops, maar wat er echt gezegd wordt. Ik denk dat pas daarna de volgende geopolitieke stappen besloten worden. Volgens mij is het zeer in het belang van Iran, Turkije en Syrië om zich low key te gedragen, zoals N Korea ook doet, en als tegenprestatie om Russische veiligheidsgaranties te vragen.

   Verwijderen
  3. Zolang Iran creatief kan blijven omgaan met het leveren van olie aan China en India zullen de sancties relatief ineffectief blijven. Het verschil is dat eerdere sancties een VN mandaat hadden, en zelfs strengere sancties die nu ingesteld zouden worden daar niet op kunnen rekenen. Waar voorheen technologie naar Iran geweerd kon worden geldt dat nu veeeel minder, aangezien Rusland en China ook alles kunnen maken.

   Wat betreft militaire dreiging: Iran sluit voorlopig niks af, maar maakt wel duidelijk dat vijandelijke oorlogshandelingen een hoge prijs hebben.

   De VS en Israel zijn niet bereid die te betalen. KSA zal wel als voorbeeld gesteld worden. Dan denk ik dat een forse sabotage in hun oliehavens al een heel duidelijke boodschap afgeeft. Zeker wanneer Rusland een rode lijn trekt betreffende verdere militaire opbouw (een oorlog tegen Iran vergt massale voorbereiding)

   Verwijderen
  4. Het probleem is dat Iran nu ook problemen krijgt met Europa, die wel zeggen dat ze Iran steunen, maar precies het tegenovergestelde doen en nu al investeringen in Iran terug trekken, enkel omdat ze bang zijn voor Amerika, dat als chantage middel sancties afkondigt tegen alle bedrijven die nog zaken doen met Iran. Die bedrijven kiezen dus eieren voor hun geld en laten Iran barsten, zoals het er nu naar uitziet. En natuurlijk zal Amerika blijven doorgaan met de oppositie in Iran (die heb je in ieder land) te blijven ophitsen om de regering af te zetten om er hun puppet te kunnen plaatsen. (zie Oekraïne)
   Dus ik denk dat het pressiemiddel van Iran, die zeevaartroute dus, net zo belangrijk is voor Iran als de kernwapens dat zijn voor Noord Korea.
   Kijk maar eens op de kaart in de link bij mijn eerste bijdragen op deze draad dan zie je hoe druk het is in die 'Straat van Hormuz'.

   Verwijderen
 10. Er is inderdaad een groot gevaar dat de EU Iran sancties gaat zien als wisselgeld om een handelsoorlog te voorkomen/ beperken.

  Een zeer kortzichtig en tot falen gedoemd beleid: De VS breekt toch alle beloften. Trump neemt het tegen zowat de hele wereld op, wil van allianties af en heeft minachting voor vazallen. Dus moet de wereld èèn lijn gaan trekken. Zo ver is het nog niet. De NATO verzwakken heeft pas zin wanneer de Europese regeringen hun eigen geopolitieke visie durven ontwikkelen (De VS en KSA zijn geen bondgenoten, Ukraine en Israel al helemaal niet en Rusland, Iran zijn geen opponenten. de MEK en de FSA zijn terroristen, de nationale garde en Hezbollah niet.) Nu zijn er slechts deelontwikkelingen die slechts bakken geld kosten.

  De straat van Hormuz is volgens mij een soort MAD dreiging, om een invasie of grote aanval te voorkomen door afschrikking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toktok:

   [...Krijgt Iran zometeen een flinke lading nukes op hun islamitisch gevangenis landje...]

   En dit soort uitspraken, zeer gebruikelijk in neocon kringen krijgen de Iraniërs dus ook te horen. Ze zijn minstens zo extreem als ´dood aan Amerika´ of ´van de kaart vegen van Israel´ (overigens onjuist vertaald).

   Ze mogen misschien kritiek op hun regering hebben, maar dit maakt dat gekleurde revoluties daar dus NOOIT zullen slagen!

   Bedankt, toktok!

   Verwijderen
  2. De Iraniërs krijgen waar ze om solliteren, puntmuts mongool

   Verwijderen
 11. Gaan de Duivels ook les Bleus naar huis sturen?

  Trouwens, onze correspondenten in StPetersburg waren gisteren nog weinig "Rood" in de stad tegengekomen. "Den Belg" houdt zijn kruit droog tot (na) de finale..?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geen finale voor de duivel.De'n duivel en Huib heeft geen kruit meer. Alleee LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Veel schepen hebben een transponder aan boord. Dan ben je volgen, vliegtuigen idem.
  Maar marineschepen hebbeb er wel een, voor de burger vaart maar deze staat zelden aan. Je kunt ze dus niet volgen op Marine Traffic.
  Verder kun je op de site bij Vessel filters onder ship type gewoon zien wat de kleur van de bootjes betekent.

  Remi

  BeantwoordenVerwijderen