maandag 2 juli 2018

Blik op zoek naar de Drie Lions in Repino

"The three Lions", dat is de koosnaam van het Engelse team. En laat nou net dat team even buiten StPetersburg hun WK kamp opgeslagen hebben. Voor Blik die toch in StPetersburg is, de uitgelezen kans om ze op te zoeken en eens te vragen hoe het met ze gaat, hier in Rusland. Dus toog Blik gisteren richting Repino (hun hotel) en Zelenogorsk (hun trainings-faciliteit).


In de bus richting Repino kwamen we Olya tegen. Zij ging net als wij ook naar Repino. Ze werkt in haar vrije tijd voor een honden asiel of is de beheerster. Zij wist precies waar het Engelse team verblijft. Toch op de weg naar haar dierenasiel, dus we liepen samen op.


Hier staan we voor het goedbewaakte hotel van het Engelse team. Klein praatje gemaakt met de agenten, die het in tegenstelling tot hun vrouwelijke collega's, geen probleem vonden voor ons op de foto te gaan.


Toen wilden we naar de trainingsfaciliteit en Olga regelde haar neef en ook en zoontje die ook in Repino waren om me naar dat complex te brengen. Hier zijn we onderweg en komt er een gigsantisch trein met boomstammen voorbij. Let ook op de icoontjes boven het dashboard-kastje.


Ook het trainingscomplex is goed bewaakt. Daniel, de zoon van Olya is mee op onderzoek.


Hier nog een tent naast het trainingscomplex waar de agenten hun bakkie doen.

Blik vond dit gaatje in het hek en heeft nieuws: als enige kan Blik u de opstelling van het Engelse team voor de volgende wedstrijd geven! In de spits staan Kevin Keegan en George Best. Op het middenveld zullen, heel verrassend, Paul Gascoigne en David Beckham de lijnen uitzetten, en in het doel staat Peter Jenkins. Engeland zal zeer aanvallend gaan spelen!


De Engelsen hebben echt een mooi plekje gevonden; dit strand ligt op een luttele 5 minuutjes van hun hotel. Repino is wellicht te vergelijken met Bloemendaal. De grondprijzen zijn hier torenhoog. De rijken hebben hier hun villa's. Goede restaurants en gezellige barretjes ook aanwezig!
Op de achtergrond StPetersburg. De nieuwe Gazprom toren is zichtbaar. Die toren, hoogste gebouw van Europa, is met een half jaartje helemaal af.

1 opmerking:

 1. Repino.... vernoemd naar de schilder Repin ?

  ---
  De icoontjes op het dashboard zijn niet herkenbaar.

  ---
  NB: In de Volkskrant zowaar een redelijk positief verhaal over de voetbal, met een mooie korte sfeer-impressie op video:
  https://youtu.be/U6TLazTYvOY

  Misschien lukt het ook zo:
  Vennink video van fans in Moskou

  BeantwoordenVerwijderen