maandag 16 juli 2018

Putin-Trump Top: Het gaat om Netanyahu, stupid!

Allereerst was dit één van de spectaculairste nieuwsmomenten van het jaar of het decennium: de top Trump Putin.

En de aanloop was natuurlijk ook al bijzonder: een Amerikaanse President die zijn eigen land beschuldigt de slechte verhouding met Rusland veroorzaakt te hebben. 

Interessant is hier dat de gelijkgeschakelde onderworpen EU staatsmedia, zowel ZDF in Duitsland als onze bloedeigen NOS-provincienieuws, wel vertelden van de bijzonder slechte Amerikaans-Russische verhouding maar verdoezelden dat Trump zijn eigen mensen de schuld gaf! en dat was natuurlijk de crux van de tweet en het verhaal!

De ton die Trump daarmee zette, klonk door in de hele persconferentie die wij live volgden bij RT.com. Bij RT.com want Radio 1 van de NPO was druk met de Tour de France! Wie zit er na het beste WK ooit sowieso op fietsen te wachten? Is Blik de enige die dit jaar 0 interesse heeft in de Tour of zijn er mer met hetzelfde gevoel. De zieltogende NOS vindt een persconferentie van een wielerploeg in ieder geval belangrijker dan die van Trump Putin...

Maar nu gaat het om het sleutelmoment van de persconferentie. Dat kwam toen een Russische journalist aan Trump vroeg wat er aan concreets besproken is betreffende Syrië. En daar kwam de aap bij Trump uit de mouw: Bibi Netanyahu dit, Israel dat, veiligheid Israel heel belamgrijk, Israel, Netanyahu, en zo ging Trump nog even door. Kotom: de weg voor Rusland om vrede en voorspoed in het Midden Oosten te  bereiken loopt niet via Trump, maar via Bibi en Tel Aviv. Nu heeft Putin recentelijk twee maal met Bibi gesproken: op 9 Mei, en bij een WK wedstrijd waar Bibi bij op bezoek kwam. Gaat het Putin lukken Bibi mee te krijgen in een peace-deal voor Syrie? Blik durft zich niet aan een voorspelling te wagen. Iemand?

32 opmerkingen:

  1. Een woord: Pipelineistan

    Gas moet van de VS, of via haar client states naar de EU stromen.

    Zie daar Oekraine, Turkije, Armenië, Libie, Irak, Syrie, en Iran (sancties), Venezuela (idem)

    Nordstream I en II zijn spelbrekers. De VS kan niet interveniëren in dat proces zonder een nucleaire oorlog te forceren. Dus moeten wij 'bang' gemaakt worden voor evil Russia.

    Wat een stom verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom net thuis, Blik , en ik heb nog niks gehoord ofg gezien, maar als het waar is dat Trump alleen maar over de belangen van Israel sprak, dan toont dit wel heel erg duidelijk hoe de VS in feite een Zionist Occupied Government heeft. ( ZOG is de afkorting die daarvoor al jaren wordt gebruikt.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. NB: Ik herinner me dat iemand een week geleden schreef: "Het is een briljante zet van Trump om zo uitdrukkelijke Israel te steunen: hiermee toont hij aan heel de wereld hoe de zaak werkelijk ligt. Wie echt de baas is.
      Zou Trump ons op die manier 'tekenen willen geven' ?

      Verwijderen
  3. @Jan.

    Ga maar op internet dat fragment bekijken. Je zult het met me eens zijn. Het was kristalhelder.

    Jinek nu ook doorzwammen over Russisch beinvloeden van VS-verkiezingen.

    Willen geen goede banden VS-Rusland.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohh, Jinek ook nog even doorzwammen over MH17; de provincie talkshow in optima forma.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op CNN zie ik dat ze in Washington in Alle Staten zijn: shell shocked, zoals CNN zelf zegt.

    Trump zegt dat hij Putin gelooft, en niet zijn eigen CAI.

    Sommigen zeggen dat Trump zich als een verrader heeft gedragen.

    Ik hoop maar dat het goed af zal lopen, maar het ziet er wel link uit als ik zo op CNN kijk.
    Natuurlijk zijn het allemaal idioten, daar in DC, maar... zelf zien ze dat heel anders. En samen kunnen ze heel wat boosaardigheid creeren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag Wolf Blitzer die - heel ongewoon- erg gedreven was en niet wilde stoppen met praten. Hij interviewde Rand Paul. Die begon ook te praten, en bewust gingen ze allebei zeker een minuut lang door.
      Blizter kan het maar niet geloven, en vroeg steeds aan Paul: Wie geloof jij nu: Putin of onze CIA ?
      Brennan heeft Trump van Verrraad beschuldigd. Geen kleine zaak. Maar Rand Paul zei: Ik weet dat Brennan in zijn jeugd communistische sympathien had. Uit zijn mond komt 'verraad' niet zo sterk over... ( citaat is niet letterlijk)

      Die arme Trump gaat geweldig de wind van voren krijgen als ie thuis komt. Hij zal dan ongetwijfeld weer een flink deel van zijn uitspraken intrekken.

      Verwijderen
  6. Ja, als het maar goed afloopt.

    Dit is nog niet het bewuste fragment, maar wel weer Israel, Israel, Israel... Putin vond dat Trump het veel had over dat land...

    https://www.youtube.com/watch?v=EZTrl2yoK1I

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jan, vanaf rond 33:00:

    https://www.youtube.com/watch?v=hyO7nBG4akU

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 8 x Israel of Netanyahu; 2 x Syrie

      Dat is best veel Israel/Netanyahu, voor een vraag over Syrie...

      Verwijderen
  8. Wat een held die Trump.

    Ik denk dat de peace deal al gemaakt is. Terroristen en Iran weg uit Syrië. De koerden krijgen een plekje. Rusland die voor vrede en stabiliteit in de regio zorgt. (samen met de VS)

    McCain en Hillary zitten in een diepe depressie en slikken nog maar een pilletje om zich beter te voelen. LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Potus is druk in eigen land ,Rusland in Syrie dus Rusland gaat praten met de cabal van israel.
    Feitelijk is het plan om alle troepen terug te krijgen in usa .
    Putin heeft controle over zijn land en daden ,Trump is verwikkeld in een interne oorlog dit zijn samenwerkende democraten en replubikeinen die geheime regering zijn in usa.
    De deep state maak alles zwart wit dat is het nooit geweest en zal het nooit zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goede (aanvullende) analyse, Dawg. Ik heb het Israel/Syrie (8-2) uitgelicht, ook omdat dat de media verder niet haalt, maar als jij de complete verzoenende toon van Trump naar Rusland eruit haalt heb je natuurlijk ook helemaal gelijk.

    Zeker als je het perspectief erbij haalt van zijn ijzige ontmoetingen met Merkel en May, of de gespeelde vriendschap met macron.

    Dit was echt!

    En ook het contrast met de media die deze toenadering maar niks vinden. Die willen irritatie en ruzie tussen de twee. Van Woutertje Zwart, tot ZDFje en ARDtje, van Fox tot CNN.

    Trump en Putin kunnen het goed vinden met elkaar. Foei, foei, foei!!!

    Hoe belachelijk kunnen de gelijkgeschakelde Woutertjes Zwart zich nog maken? Wat willen de Atlantische staatmedia nou????

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Israel is naar Trump toe het belangrijkste onderhandelingsonderwerp. Het maakt Iran en Hezbollah in de ogen van zelfs de ergste haviken daar voorlopig geen bedreiging.

    Ik denk dat Putin in het privégesprek met wat bewijzen Trumps al bestaande vermoedens heeft bevestigd. Wie weet heeft hij zelfs hetzelfde gedaan als toen bij de coup tegen Erdogan: concrete waarschuwingen over bedreigingen tegen Trump.

    We moeten uiteraard ook niet vergeten dat Trump, ondanks vijandige inlichtingendiensten over meer intel beschikt dan wij. Als Trump niet aan ´collusion´ heeft gedaan dan werkt de Mueller investigation en nu alle beschuldigingen van media en neocons slechts zeer bevestigend in zijn houding jegens Rusland en schijnheilige NATO vazallen. Evenals bv de reactie van de G7. Denken die zwakke figuren nu echt nooit verder dan één stap vooruit?

    Trump mag wel uitkijken voor een ongeluk tijdens het golfen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wanneer Trump zèlf weet dat hij geen Russische Manchurian Candidate is (en wie weet dat beter dan hijzelf, uiteindelijk!!!), dan werken alle beschuldigingen van het tegendeel slechts averechts, zeker gezien zijn karakter.

      Verwijderen
    2. Trump is al opgegeven door de democratische neocons, impeachment of uiteindelijk dood, dan krijgen Pence, yippie. Dit verklaart wel de afhankelijkheid van trump aan needanjahoe, de israelische geheime dienst heeft vuilgheid over iedereen en media controle.

      Verwijderen
    3. Op korte termijn kan Likud zich geen betere president wensen.

      Dat is inderdaad een fatsoenlijke levensverzekering!

      Verwijderen
  12. Chris Wallace interviews Russian President Vladimir Putin
    https://www.youtube.com/watch?v=rHY8yG4mVzs

    BeantwoordenVerwijderen
  13. https://www.youtube.com/watch?v=PMy3pBh-7do&t=2051s
    Linda Polman over hulp aan Afrika, en dat we dat altijd voor onszelf doen. AzG is onafhankelijk van regeringen, maar NIET van de Neocon agenda, dat weet Linda even niet… verder prima en informatief interview

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het grote plan van Trump betreffende het midden oosten:



    Putin had er ook een!!

    Iran blijft in Syrië maar wat op afstand van Israel, gegarandeerd door Putin

    Totdat alle terroristen zijn uitgeschakeld en de VS en andere vreemde, niet uitgenodigde troepen terug naar huis zijn.

    De VS kan niet meer winnen, en de prijs voor Israel wordt vanwege degelijke afweer steeds hoger.

    Beide vijanden van Syrië hebben dus uiteindelijk belang hun onrust te staken.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Bedankt Dawg voor de link, een echte journalist, dat zie je niet meer zo vaak.
    De verklaring van de commandant zijn een direct bewijs van manipulatie en nepniews van onze staatsomroep. Dat MH17 verhaal lijkt veel op het DNC lek, wordt je betrapt op een leugen dan liegen we nog wat meer, uiteindelijke worden vage complotten feiten en feiten aparte theorieën.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De cirkel is rond, we zijn weer bij begin bij af aan aanbeland. Alles is gezegd, erkend, ontkent en we zijn geen stap verder

    https://www.zerohedge.com/news/2018-07-17/trump-clarifies-putin-summit-i-accept-intelligence-conclusion-russia-meddled-2016

    Maar zo lang we het over deze show hebben, hoeven we het niet te hebben over de zaken die er echt toe doen.

    En dat is bedoeling van die 'summit' als je het mij vraagt. Wel vorm, geen inhoud.

    Waar de inhoud over had kunnen gaan:

    - Oorlog in het MO, hoe te stoppen
    - Hoe wordt olie en gas in de EU verdeeld
    - Hoe kan de VS, zonder al te veel kleerscheuren haar MIC ontmantelen om het bespaarde geld te stoppen in binnenlandse aangelegenheden
    - Kan de VS samen met Rusland de Oekraine weer op de rails krijgen?
    - Hoe van Libië weer een welvarend land te maken
    - etc, etc

    Maar nee. Het was Russiagate. Het blijft Russiagate

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Overigens zou ik me bij de advertenties wel druk gaan maken: als de krant, die normaal volstaat met alleszeggende, onhaalbare, nutteloze advertenties als: 'droombaan bij dit', 'perfecte vakantie bij dat', 'gelukzaligheid bij zus' en 'verwennerij bij zo' om daarmee mensen aan te zetten tot het kopen van spullen die ze niet nodig hebben, en die hen ook niet gelukkiger maken, nu ook in haar objectieve berichtgeving alleen nog maar de slogan als inhoudsmaat neemt, valt het de lezer misschien wel op dat er geen verschil is tussen de reclame advertenties, en het nieuws.

      Waarom dan nog zo'n krant lezen?

      En dat is slecht voor de advertenties!

      Verwijderen
  17. @Dawg,

    Heb je ook het stuk gelezen waarin staat dat er nog een gedeelte van de cockpit van MH17 in Oekraïne staat? Wedden dat dat het gedeelte met de kogelgaten is? Ik had al het vermoeden dat er bij de reconstructie een ander paneel is gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Grote onderdelen van MH17 blijken nog te liggen rond de crashsite. Onder de onderdelen bevindt zich een groot deel van de rechter horizontale stabilisator van het toestel. Ook lijken er nog twee onderdelen te liggen waar mogelijk inslagen in te zien zijn, waaronder één onderdeel dat mogelijk van de cockpit afkomstig is. De onderdelen liggen tot de dag van vandaag op een boerderij.

    http://www.novini.nl/mh17-grote-brokstukken-mh17-nog-op-rampplek/

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dit onderdeel, dus! Anders kan het rapport nooit concluderen dat de inslagen niet groter waren dan 11 mm.

    https://www.anderweltonline.com/fileadmin/user_upload/upload_Redaktion/PDF/Cockpit-MH017.pdf

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @Dawg,

    Ik krijg bericht van Max v.d. Werff dat dit

    https://www.anderweltonline.com/fileadmi/user_upload/upload_Redaktion/PDF/Cockpit-MH017.pdf

    cockpitgedeelte nog op vliegbasis Gilze-Rijen ligt.

    Overigens is op de foto in jouw link duidelijk te zien dat het niet om hetzelfde cockpitgedeelte gaat. Er is een ander paneel gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Test.

    https://www.anderweltonline.com/fileadmin/user_upload/upload_Redaktion/PDF/Cockpit-MH017.pdf

    BeantwoordenVerwijderen
  22. @Dawg,

    "Bizar. Zijn hier al eens vragen over gesteld?"

    Bij mijn weten niet, maar die gaan er wel komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. @Dawg,

    Nu je het zegt, er staat mij vaag iets bij dat er gezegd is dat dat cockpitgedeelte "te confronterend" zou zijn. Gelukkig hebben wij daar mensen voor die ons daar tegen beschermen.

    BeantwoordenVerwijderen