zaterdag 9 juni 2018

Rostov (as it is) vs Frankie's BBC Propaganda

De NATO staatsbulletins zijn ook zo enorm voorspelbaar. Het WK in Rusland is aanstaande en het belooft een enorm feest te worden. De stadions zijn klaar. Ze ruiken zelfs nog naar verse verf. De straten zijn aangeveegd, de parken aangeharkt, de lokale bevolking is er klaar voor. 

De BBC kan dit natuurlijk zo niet op de buis brengen. Het is tenslotte Rusland, dus het moet negatief. Wat doe je dan? Dan haal je wat oude archiefbeelden van een vechtpartij uit 2013 uit de la, plakt er wat depressieve beelden aan vast (waar kun je die niet vinden?), doet er een even melancholisch deuntje onder, en voila. Maar wil je nou weten hoe de sfeer echt is in Rostov, dan kijk je natuurlijk al lang geen BBC of NOS meer, maar kijk je hier bij Blik hoe Graham Philips het filmt. Onversneden! Geen BBC plak en knip perceptie-management, maar Rusland "As it Is"!
De zieltogende NOS, vermoeden wij, gaat de reportages vanuit Rusland beperken tot 90 minuten wedstrijd en sec de voetbal-aspecten. Rusland is zo up en booming, dat elk beeld dat buiten het stadion gemaakt wordt, het perceptiemanagement in grote problemen brengt. Maar niet getreurd. Blik gaat u dit WK op de hoogte houden: reportages (zoals we eerder deden, ook in Rostov), foto's, verslagen. Van Graham, maar ook eigen werk. Blijf erbij!

4 opmerkingen:

 1. Mensen zien er goed/gezond uit. Mooie nieuwe brug.

  Ziet er prima uit!. Laat het feest maar beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Putin heeft Ukraine de wacht aangezegd, maar je weet maar nooit. In elk geval moet elk onafhankelijk land op het hoogste niveau van alertheid blijven.

  Verder wens ik iedereen, en zeker de Russen veel plezier en succes.

  Omdat voetbal mij geen zak interesseert zal ik wat andere ontwikkelingen betreft in de hoogste staat van alertheid blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The 'West' Is Past

  http://www.moonofalabama.org/2018/06/the-west-is-over.html#more

  Dat is een stugge voorspelling, maar dat is wel waar het allemaal om draait.

  Intussen berokkenen de Rutte's, Sjoerdsma's en vd Broekjes Nederland grote schade door de tekenen des tijds niet te verstaan.

  BeantwoordenVerwijderen