dinsdag 14 oktober 2014

Bloemengekte in Rostov! NL/ENG subs Flowers to the people!

ENGLISH Summary below. Zaterdag 20 September 2014 was het de 265ste verjaardag van Rostov aan de Don. Blik was erbij en filmde onder andere de ongekende passie van de Rostovenaren, of wellicht beter gezegd, die van de Rus in het algemeen voor bloemen.

Nu komt Blik zelf uit een gebied met een traditie van bloemencorso's en praalwagens. In het gehele leven nog nooit gezien dat er ook maar 1 bloem van zo'n wagen afgehaald werd. Zelfs niet als het hele corso definitief voorbij was en de lichten gedoofd waren en de wagens terugkeerden. Het is pas nu dat ik me realiseer dat die bloemen waarschijnlijk op een grote composthoop terecht komen. In Rostov laat men dat niet gebeuren en gaat dat heel anders...

Vergeet de NL-ondertiteling niet aan te zetten rechtsonderin. Don't forget to turn on the English subtitles on the bottom right.

ENGLISH SUMMARY

Saturday 20 September. Rostov celebrates the birthday of their city. 265 Year! With a bouquet for the city! And at the end of the day: Flowers to the people! Enjoy the passion for flowers of the Rostovians.

Some miscelaneous pictures. Nog wat losse foto's.

Een waar bloemenvolksfeest breekt los in het centrum van Rostov!

Het geraamte voor het boeket, op de vooravond van de Stadsverjaardag.

SIM-kaart kopen bij aankomst in Moskou... Hondje is lief.

Lenin in Rostov

Luchthaven Sheremetevo, Moskou.

De koopman, symbool voor Rostov als koopmansstad. Geef 'em een muntje en de zaken zullen floreren...

Het oude "kino-theater", de bioscoopzaal. Alleen de facade staat nog overeind, Rostov.

"Waar zullen we nou 'ns naartoe gaan?" Treinstation, Rostov.

Orthodoxe kerk, centrum Rostov.

7 opmerkingen:

 1. mooi Blik , goed nieuws met een knipoog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice. Vergis ik me nu, of heb je een speciale voorkeur voor het interviewen/filmen/fotograferen van vrouwen? (Mijn zegen heb je overigens)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op bloemen komen meestal meer vrouwen af dan mannen af, normaal gesproken. En in Rusland in het algemeen zijn nou eenmaal meer vrouwen dan mannen, dus dan is de kans dat die voor de camera komen ook groter :-)

   Verwijderen
 3. U had uw post verwijderd op Nu.jij

  Kwam u die niet uit?

  Dat u een Kremlin trol bent?
  En ook seksistisch bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb helemaal niks verwijderd bij Nu.jij. Staat er nog helemaal. Wel een beetje bij de les blijven aub. http://www.nujij.nl/algemeen/russen-gaan-uit-hun-dak-om-bloemen.29859627.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "de Krim, die is gewoon via een redelijk referendum herenigd met Rusland,"
  Die tegen de grondwet van zelf de Krim inging
  Zie Venice commission

  Je kan niet recht praten wat krom is

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat argument van die grondwet hoor ik nou nooit als het Oekraiense regeringsleger weer een grad-raket aanval op een woonwijk, of vanuit het vliegtuig het centrum van Lugansk bombardeert. Leger gebruiken tegen eigen bevolking is ongrondwettelijk in Oekraiene. Van een ongrondwettelijk referendum weet ik niks. Dan zou ik eerder kritiek op die grondwet, dan op het referendum hebben.

  BeantwoordenVerwijderen