zondag 19 oktober 2014

Geweld Oekraïense Regime tegen bevolking duurt voort

Foto's van de zwaar beschadigde school nummer 61 in Donetsk. Do foto's zijn door een verzetslid HIER geplaatst op 19 Oktober 2014.


"De Oekraïense straflegers blazen met hun artillerie school No. 61 op, in Donetsk", aldus het verzetslid.

BERICHT VAN HET GEMEENTEBESTUUR VAN DONETSK.

Als gevolg van oorlogshandelingen op 18 Oktober (2014) zijn in Donetsk 4 burgers om het leven gekomen. 9 Mensen hebben bomscherfverwondingen opgelopen van diverse gradaties.

Het stadsbestuur meldt tevens dat een deel van een chemische fabriek geheel verwoest is. Eveneens maakt hetzelfde bestuur, net als het verzetslid, melding van de beschadigde school nr. 61. Ook is er een projectiel terecht gekomen op een transformator. Verder zijn vier woonwijken beschoten waar diverse wooneenheden beschadigd zijn. Het gaat om de wijken Petrovski, Kirovski, Koebshevski en Kievski. Tevens zijn gasleidingen geraakt waardoor de gastoevoer naar zo'n twintig huizen is stopgezet.

19.10.14. Brief van een inwoonster van Donetsk - Письмо от жительницы Донецка.

"De Oekraïeners gaan nu helemaal door het lint, ze schieten daar waar ze een vlam zien, systeemloos. Een kennis bij het verzet ving een gesprek van hun op over de radio. Ze brullen van het lachen als paarden en zeggen -schiet maar waar je wilt, hahaha... Krijgen ze soms wiet in plaats van eten of een bepaalde soort narcotica? De stad hebben ze van alle kanten beschoten. Gladovka is ook weer onfortuinlijk gebombardeerd...."

"Ze zijn werkelijk gek geworden, bloeddorst, dodendorst, en daarbij de sarcastische bulderlach... Dit zijn geen mensen."

"Ik was vandaag voor zaken op pad door de hele stad. Dan hier, dan daar waren weer ontploffingen te horen, dichtbij, verder weg. Dan Grad multiple rockets, dan mortieren. Bij een halte zag ik een vrouw met een karretje en een klein hondje. De vrouw vertelde dat ze uit Poetilovka komt en haar huis in brand staat. Ze heeft een plek toegewezen gekregen in een soort van studentenhuisvesting in het centrum, al waarnaartoe ze op zeg was. Zo triest en zo'n goede vrouw, met zo'n lief hondje. Ik kreeg er een brok van in mijn keel. Eén ding is de video's op internet te zien, anders is het om het verdriet in de ogen te zien...", aldus delen van de brief.

Media in Rusland

Deze week was er op de Russische tv ruim aandacht voor de beelden van Jatsenjoek bij de bouw van het hek of de muur op de grens met Rusland. Dit nieuws -of we moeten iets gemist hebben- heeft de Nederlandse media niet gehaald. In Rusland was het wel belangrijk nieuws. Het kwam onder andere ruim aan bod in een talkshow van het type Rondom 10 en de tendens van de reacties was die van een grote telleurstelling. "Het is een verkiezingsactie", "De onafhankelijkheid van Oekraïene is enkel gestoeld op het zich afzetten tegen Rusland". "Analogie met de Berlijnze muur", "Later gaat er gezegd worden dat Rusland hem gebouwd heeft".

Tevens was er in de Russische media aandacht voor de uitspraken van de Amerikaanse defensie man, Chuck Hagel die Rusland verwijt met zijn legers op de drempel bij de NAVO te staan. Het is volgens de Russen, onder andere ook in de genoemde talkshow, de NAVO die opgeschoven is naar de grenzen van Rusland en niet Rusland die is opgeschoven richting de NAVO. "De man (Hagel) vergeet dat de NAVO Rusland bijna omsingeld heeft"

De talkshow host besloot zijn show met te zeggen dat Rusland van Oekraïene blijft houden.

Bericht van verzetslid Prochorov

"Na de dag van hel gisteren in Donetsk, is zojuist de inferno ochtend begonnen. Vanaf 5 uur luiden de klokken, die, net als destijds in Slavyansk, nu ook in Donetsk fungeren als sirenes. In een trits van wijken zijn branden ontstaan. Over de stad vloog een drone van het Oekraïense leger." En daarna volgt een opsomming van schermutselingen en gevechtshandelingen op verscheidene plaatsen en tijdstippen.

Verdere foto's van een getuige, eveneens geplaatst op 19 Oktober; het betreft eveneens het geweld van zaterdag 18 Oktober 2014

"De gevolgen van de beschieitng van 18 Oktober van de Kirov wijk in Donetsk""Rond 2 uur 's middags beschoten de Oekraïeners met GRAD multiple raketsysteem het gehucht Swoboda ("Vrijheid") in de Kirov wijk.""Als gevolg van de beschieting zijn twee lokale burgers omgekomen. Het echtpaar was juist van plan te gaan picnicken bij hun voor de deur.""De man en vrouw overleden ter plaatse.""Een andere inwoonster van het gehucht is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een tiental huizen zijn door de beschieting beschadigd. Enkele woonhuizen zijn onbewoonbaar geraakt en op enkele plaatsen zijn brandjes ontstaan. De tramlijn is beschadigd alsmede enkele electriciteitsleidingen."

Hier de bewegende beelden vanuit "Swoboda"("Vrijheid"). (Nog) Geen ondertiteling, maar de beelden spreken goeddeels voor zich. Het is in grote lijnen het verhaal zoals hierboven beschreven.

13 opmerkingen:

 1. Oorlogspropaganda ten top; dit "vredelievende verzet" zoals zij zich noemen verschuilt zich uiterst laf tussen de bevolking, vuurt als eerste (!) raketten af op het Oekraïense leger vanaf daken van bewoonde huizen van de onschuldige bevolking maar gaat later wel extreem laf moord en brand schreeuwen als er doden en gewonden vallen onder de bevolking. Precies de strategie die ook de laffe strijders van Hamas in de Palestijnse staat aanwenden. Natuurlijk zijn allebei de partijen fout maar is "het Donetsk verzet" hier enorm laf en meedogenloos bezig het eigen volk als kanonnenvoer te gebruiken in deze strijd. Hoe laag kan je zijn??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cruelman, neem nou maar weer even je week-break. Je maakt geheel niet duidelijk dat er anti-fascistisch verzet op de door het Oekraïense leger gebombardeerde plekken aanwezaig was. En al was dat het geval -dat maakt het leed voor de mensen niet minder- en neemt ook de verantwoordelijkheid van het regime niet weg. En dan staat het in ieder geval in schril contrast met hun "wij bombarderen niet als er burgers in het geding zijn".

  Je complete afwezigheid van empathie met deze slachtoffers en hun nabestaanden springt in het oog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat maak jij er van Blik. Ik als enige heb juist empathie met ALLE slachtoffers!! De zinloosheid van deze oorlog is als enige door mij hier omschreven, evenals de vele milities die elkaar nodeloos bestrijden. Met als grote slachtoffer van alles, de onschuldige bevolking!! Bekijk mijn posts maar, maar daar zal je wel weer te lui voor zijn!! Als enige neem en nam ik het steeds op voor de onschuldigen in dit alles, namelijk de lokale bevolking. Juist jij neemt het steeds maar op voor de zeer fascistische, zich laf en totaal niks om de bevolking bekommerende "verzetshelden van Donetsk", die juist steeds het vuur openen op de stellingen van het leger. Ze weten donders goed dat daarna de bevolking wordt opgeofferd, maar ach, alles voor de winst toch?? Volk?? Onschuldige burgers?? Ach geven ze geen reet om. Ook het Oekraïense leger niet. Het is gewoon een haantjesgevecht wat alleen maar verliezers oplevert, met de bevolking als grootste verliezer. Heb ik hier al zo vaak gezegd maar ik word dan als nazi weggezet. Weet ik toch wel wie dan de echte nazi's zijn die "het verzet" maar toejubelen en aansporen NOG meer geweld te gebruiken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Punt is dat het in deze draad gaat om aantoonbare slachtoffers van in dit geval het Oekraïense geweld. De tragiek is verder, dat dit regime politiek, financieel, en zelfs militair, gesteund wordt door ONS. En mediatechnisch geheel niet gemonitoord wordt. Dat is toch -op zijn minst- "vreemd"? Dus we steunen het als Nederland. Maar of er nou duizend of tienduizen doden vallen, in het hart van Europa (!!!), laat de NOS cs gewoon voorbij gaan.

  Volgens mij is deze draad de enige Nederlandstalige plek op aarde waar dit weekendnieuws uit Donetsk en de warcrimes van dit Kievse regime te lezen is. (Als je een andere plek weet, geef de link ajb). Waarom moet ik dit doen en doet de NOS niet gewoon zijn werk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nazi uitzwaai rituelen zij vertrek Azov bataljon uit Kiev https://www.youtube.com/watch?v=BOoTEgzlBmE

  BeantwoordenVerwijderen
 6. NOS geeft wel degelijk beelden van het geweld van Oekraiene. Niet lullen Blik. Maar jij wil het niet zien, das iets anders. Heb nu al vaak genoeg bij zowel NOS,RTL als andere MSM ook de kant gezien van jouw "geliefd verzet" dat zeurt en doet. Zelfs de bevolking die het Oekraïense legergeweld afkeurt, maar dat ook "het verzet" weg wil hebben. Ze zijn simpelweg de oorlog zat, maakt niet uit wie er schiet. En dat is wat ik de hele tijd zeg. De onschuldige slachtoffers zijn de burgers en die maakt het niet uit wie schiet, zolang het schieten maar ophoudt. En wij steunen niks, financieel niet in ieder geval. Hooguit politiek, maar das voor de schijn. Daar kopen ze nog geen wapens van. Militair steunen we ze ook niet, of jij moet keiharde bewijzen hebben dat onze tanks, troepen of geweren daar gebruikt worden. Nee he?? Wel volop Russische tanks, troepen en wapens aan jouw "verzetskant" waarmee al duizenden mensen onschuldig vermoord zijn. Inclusief een MH17....Das pas fascistisch...en de grootste nazibrigades uit Rusland vechten aan "verzetskant" mee, en zijn meedogenlozer dan wie ook. Ze passen Hamas technieken toe en andere terreurtactieken om de burgers te slachtofferen. Zie dat het oekraiense leger niet doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij steunen politiek, wij steunen met miljarden financieel via IMF en EU, wij sanctioneren Rusland en geven Oekraiene een aai over de bol, De militaire vrachtvliegtuigen vanuit Canada en de VS landen er regelmatig. Het krieolt er van de CIA-adviseurs. En die IMF miljarden, waar worden die in gestoken? Inderdaad! In wapens, bommen en granaten die op de Donbass bevolking gegooid worden.

  Dat we dat laatste -op die sporadische uitzondering die jij noemt, verder niet in de media tonen is volstrekt logisch. Zal ik je uitleggen waarom Cruelman? Omdat als wij dagelijks deze beelden op het scherm krijgen, is het gauw over en uit met al die steun voor dit regime "dat een voorbeeld is van Europese waarden en democratie". Dan droogt een financiele lifeline op, dan kunnen ze geen wapens meer kopen, en dan kunnen ze de bevolking niet meer bombarderen, en dan is de druk op Rusland ook weg. En dat is allemaal niet de bedoeling.

  Zijn de Russen en het verzet dan altijd van die lieverdjes? Waarschijnlijk ook niet. Of ze dat hele verzet hadden moeten beginnen, kun je inderdaad ook nog over discussieren. Maar ik focus graag op datgene wat WIJ steunen. En de resultaten daarvan. "Bloeddorst, dodendorst, ze schieten maar raak" van de Oekraïeners, made possible by NL/EU/USA and fully ignored by the same media.

  Ik denk dat ik mijn punt helder gemaakt heb. Als je wilt mag je het laatste woord in deze discussie hebben. Ik wil geen taalpurist zijn, maar probeer woorden als "lullen" te vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Resultaat van de afgelopen nacht in dit "staakt het vuren". Verliezen bij het leger van Novorossiya: 4 doden, 11 gewonden. Bij de burgerbevolking 8 doden en 5 burgers. Vele posities van het verzet kwamen deze nacht onder Oekraïens vuur.

  Onder andere aanvallen van Oekraïense kant op controleposten van Novorossiya en Oekraïense bombardementen op woonhuizen lagen aan de basis van de doden en gewonden.

  http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_24655%2F28b31524a52782e225

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja gek he als je als "Donbass-verzet" lekker laf midden tussen de huizen, scholen en ziekenhuizen gaat verbergen en vanaf daar het Oekraïense leger beschieten. Nogmaals dat zijn Hamas dus terreur tactieken, en jij wuift dat steeds weg. Daarnaast zie ik je totaal geen sympathie hebben met andere slachtoffers als alleen van het door jou zo aanbeden Donbass leger. Jij brengt geen onafhankelijk nieuws, jij brengt 1 bron nieuws. Dus je bent nog erger als NOS, RTL, RT, CNN en al bij elkaar. Die brengen tenminste nog van verschillende kanten het journaal. Niet altijd de juiste kanten maar goed, het zijn nog verschillende kanten. Jij brengt het alleen vanuit het "verzet".
  Dan jouw IMF geld wat je denkt dat er geinvesteerd wordt. Nee nog niet. Men wil namelijk ook vanuit het IMF zien dat er een oplossing komt voor het probleem en een einde aan de gevechten. Daarom wou de EU en de VS eerst al jarenlang niet eens zaken doen omdat men bang was om op Russische teentjes te trappen. Dat blijkt nu dus terecht, zelfs na dik 20 jaar sinds het ijzeren gordijn gevallen is willen de Russen alleenheerschappij in de voormalige Sovjet staten. Al stelt de EU er maar 1 vraagje of de VS dan ziet men dat in Rusland als "act of war", terwijl zij wel met bommenwerpers en al over Europa en de VS vliegen zonder zich te melden. Wie is er dan op oorlog uit Blik?? Zij of wij??? Zij dus!! En met Poetin als voormalige KGB-er die niet gewend is terug in zijn hok te gaan gaan we oorlog krijgen. En wiens schuld is dat?? Rusland en met name Poetin's schuld, omdat hij zijn spierballen moet laten rollen...Al dik 20 jaar lopen de VS en EU op eieren in de voormalige Sovjetrepublieken en tot nu toe met succes. Zelfs levendige handel met Rusland, maar als ze TE dichtbij komen is meneer Poetin ineens boos en dreigt hij met oorlog. Ja alleen poetin liet het wapengekletter horen en stuurde troepen richting de Krim en Oost Oekraiene, nergens een NAVO/EU/VS/NL militair gezien daar....maar wuif het maar weer weg, praat alles maar weer goed....de enige die de oorlogstaal bezigen zijn de Russen en jullie Rusland-trollen die alles wat het "verzet" doet, zelfs het vermoorden van onschuldige burgers en terroristentactieken toepassen, toejuichen en goedpraten. Snap je nu mijn kant een beetje Blik??En de eenzijdige nieuwsgaring vanuit RT?? Alles wat Donbass doet is goed, alles wat Oekraiene doet is slecht of een VS/EU complot...zo wordt daar geredeneerd....beetje leip niet??Maar als wij daar terecht een vraag over stellen zijn we (er zijn er meer die hier vragen over stellen) gelijk nazi's (zonder welk bewijs dan ook) of krijgen we andere geweldige verwensingen naar onze hoofden geslingerd, terwijl ondertussen alleen oorlogstaal komt uit Russische monden en heel veel complotsites....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wreedmans, je bent net zo'n pathologische leugenaar als admiraal Kirby en Hagel die de agressieve omsingeling van Rusland door de NAVO willen verkopen als 'Rusland die op de stoep van de NAVO is gaan staan.

  https://www.youtube.com/watch?v=LexhW8SCM2c&noredirect=1#t=10

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Onderbouw het nou eens Dawg in plaats van met lege holle frasen te roepen!! Maar dat kan en wil je maar niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op linkje klikken, landkaart bekijken, nadenken.

   Verwijderen
  2. De werkelijkheid, maar dan 180 graden gedraaid. Helemaal zou stijl:

   https://www.youtube.com/watch?v=28cbwWvsM2M

   En daar ga ik geen woord van terugnemen, liegende nazivriend

   Verwijderen