zaterdag 16 juni 2018

Peter de Bie (NPO Radio 1) vergelijkt WK 2018 met OS 1936

English below

Rectification: In an earlier version of this article we mistakenly spoke about Jan Mom as the one making the Berlin 1936 comparison. This was a stupid mistake of us. We appologise to Jan Mom sincerely. The one comparing the Russia World Cup with Berlin 1936 is PIETER DE BIE.

Peter de Bie heeft vanochtend, zaterdag 16-6-2018 om 08:50, het WK in Rusland vergeleken met de Olympische Spelen in Berlijn van 1936.

Dit gebeurde in een gesprek met Helga Salemon op de Nederlandse Staatsradio NPO Radio 1. Het gesprek begon eigenlijk heel prettig. Salemon legde uit dat Russen niet continue glimlachen omdat ze dit hypocriet vinden. Hun cultuur staat in die zin diametraal op die van de VS, waar dat wel meer gebruik is.

Terwijl Salemon de Russische mentaliteit op een leuke manier aan het uitleggen was, gaf Peter de Bie, als donderslag bij heldere hemel, het gesprek een 180 Graden draai door te vragen wat Putin er bij te winnen heeft. Of hij via zijn oortje doorkreeg het gesprek radicaal van koers te laten veranderen of zijn briefje het aangaf, weten we niet. Maar hij gaf gelijk goed gas:

Terwijl Salemon nog midden in haar zin zat kwam Peter de Bie er dwars doorheen:

"Wat heeft Putin eigenlijk te winnen met dit hele feestje. Als je het heel gechargeerd wil neerzetten, is dit een beetje te vergelijken met Berlijn 1936? "

Salemon zette Peter de Bie heel charmant op zijn plaats dat dat niet het geval is en dat het gevaarlijk is dit soort vergelijkingen te maken. "Ik zou Putin niet met Hitler wilen vergelijken. Rusland ook niet met Duitsland."

Peter de Bie begrijpt dat hij zich op glad ijs begeeft en schakelt een tandje terug:

"Nee, dat bedoel ik niet."

Peter de Bie VERGELIJKT Rusland met Nazi Duitsland, maar ZEGT dat niet te bedoelen.

Wat bedoelt hij dan wel?

"Nee dat bedoel ik niet, maar qua uitwerking en gedachte erachter."

COMMENTAAR Blik op NOS-journaal
Eigenlijk hebben we er geen woorden meer voor. Rusland dat tegen een prijs van 28 Miljoen doden Europa van de Nazi's heeft bevrijd (inclusief de voorvaderen van Peter de Bie), met omgekomen familieleden in ieder Russisch gezin, wordt nu door ene Jan Mom op één hoop gegooid met de Nazi's.

Blik op NOS-journaal zal Peter de Bie aangeven bij zijn collega's van de Nationale en Internationale pers, bij de Russische ambassade in Den Haag, bij politici en bij de Ombudsman van de NPO. Onder andere. Wij zullen de woorden en het gedrag van Peter de Bie vertalen in het Engels, zodat zijn gedrag ook op internationaal niveau bekend wordt en besproken kan worden.

Nederland is in verval, en figuren als Peter de Bie spelen daarbij een cruciale rol. Iedereen die ideeen heeft hoe dit te stoppen (zonder eigen rechter te spelen, voor alle duidelijkheid), laat het weten.


Peter de Bie, samen met zijn medepresentatrice vandaag, Mieke van der Weij.

ENGLISH VERSION

Russofobia among Dutch State journalists is a big problem. However, the Russofobia in Holland reached new heights today, due to Peter de Bie. This morning, 16 June 2018, at 8:50 in the morning at State Radio, NPO Radio 1, he compared the FIFA World Cup in Russia this year to the Olympics in Berlin in 1936: "What are the benefits for Putin, organising this event. Maybe exaggerating, but can it be compared to Berlin 1936?"

When his counterpart in the studio told him that it is very dangerous to make historical comparisons and that you cannot compare Putin to Hitler, nor Russia to Germany, he backed off a little bit: "I did not mean that. I only meant by results and intentions behind it (the event)."13 opmerkingen:

 1. Pluspunt is iig dat Helga het WK2018 niet vergelijkt met OS1936 en Poetin niet met Hitler.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. US Preparing Chemical False Flag Attack at al-Tanf – Damascus Source
  https://sputniknews.com/middleeast/201806161065467066-al-tanf-chemical-provocation-prep-reports/

  Zeker!, vandaar dat de witte helmen extra geld van Trump gekregen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier, nogmaals excuus aan Jan Mom en correctie:

  Het was niet Jan Mom, maar Peter de Bie die de Berlijn 1936 vergelijking maakte. Het artikel bovenstaand is uiteraard direct aangepast. We werden door Jan Mom zelf via twitter geattendeerd op de domme fout.

  We hebben ook via twitter de fout gerectificeerd en excuses aangeboden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie is Jan Mom?

   Jan Mom is Peter de Bie.

   Wie is Peter de Bie?

   Maakt het uit?
   Voor mij zijn ze allemaal hetzelfde: Journalisten die niet nadenken, maar meedoen (met de waan van vandaag).

   Kan iemand een uitzondering noemen in Neerlands medialand op wie deze uitdrukking (van niet nadenken, meedoen) niet van toepassing is?

   Verwijderen
  2. Anders gezegd: waarom zou je zo graag de vergelijking WK 18 met OS 36 willen maken?

   Verwijderen
 5. Wat valt er voor de Russen nog meer te winnen op het WK?
  https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/onderwerpen/459868-wat-valt-er-voor-de-russen-nog-meer-te-winnen-op-het-wk

  Goed gezien van Peter.
  Mooi weer spelen dmv propaganda via sport waardoor de misdaden die Rusland heeft gepleegd buiten de schijnwerpers te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rusland kan veel sympathie verdienen door dit perfect georganiseerd WK, waar iedere deelnemer lovend is over de ontvangst, verblijf en de gastvrijheid van de Russen.
   Nederland daarentegen zal dit soort sympathie nooit krijgen van het buitenland, integendeel, het wordt steeds meer gezien als een belastingparadijs voor multinationals en een leugenkabinet naar de eigen bevolking. De anti-Rusland politiek van Nederland begint ook hier op te vallen. Bij ons hebben ze het over sport en niet over politiek, bij jullie is het precies andersom. Nederland is het niet eens waard om in Rusland te mogen spelen, dus Eddy, voer maar nog meer propaganda tegen Rusland, wij lachen je keihard uit en zullen maandag een leuke wedstrijd voetballen!

   Verwijderen
  2. Ik had wel de Peruanen een goaltje gegund... Die zijn echt met zoveel aanwezig daar.

   Verwijderen
  3. Ijsland heeft ook goed stand gehouden. Petje af!

   Verwijderen