vrijdag 8 juni 2018

NOS negeert oorlogsmisdaden Amerikaanse coalitie in Raqqa

Nederland maakt deel uit van de Amerikaanse coalitie die Syrië bombardeert. Veel mensen staan er niet dagelijks bij stil, maar het gebeurt wel dagelijks. Nederland bombardeert Syrië! Of steunt die bombardementen in ieder geval actief. Als vazal van de VS.

Nu is er deze week een rapport van Amnesty International uitgekomen dat er in het kort op neerkomt: Raqqa is in puin gelegd. Nu kun of zul je zeggen, ja, dat hoort nou éénmaal bij oorlog. Ok. Maar je kunt oorlog op diverse wijzen voeren. De Russische manier, zoals in Aleppo, die relatief zacht was. Of de niets ontziende manier van de Amerikanen en hun onderworpenen.

Om twee in het oogspringende voorbeelden te geven:

1. De Russen bouwen vlucht-korridors en gevechtspauzes in. Doen de Amerikanen niet. Iedereen, vooral ook heel veel burgers, zitten als ratten in de val en het lijkt wel opzet om oveel mogelijk Syrische burgers dood te maken.

2. De Russen nemen -als de strijd gestreden is- hun vernatwoordelijkheid en helpen mee de stad weer op orde te krijgen, met veel succes. De Amerikanen en hun meelopers doen dat niet.

Maar nu komt het: als je denkt dat dit rapport en dit nieuws over de destructie (door ons dus!!!) van Raqqa voorpagina-nieuws en eerste item van het 8-uur staatsjournaal is? Nee! De NOS bespreekt het zelfs niet in een moetje ergens achterin. Compleet genegeerd. Gelukkig hebben we de Russische tv nog, die het HIER wel duidelijk behandelt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten