dinsdag 12 juni 2018

Eva Cukier (NRC Handelsblatt) herkauwt BBC fakenews

BBC, NRC, NOS, "de usual suspects", gelijkgeschakeld als ze zijn, kunnen maar geen genoeg krijgen van de spookverhalen over Russische ultra's die vanachter bomen en struiken te voorschijn kunnen komen om de nietsvermoedende toerist de hersens in te slaan.

Marseille
Ze refereren daarbij altijd aan de rellen in Marseille. Daar zouden Russen in een bijna militaire actie Engelsen te grazen hebben genomen. Onze onderbuik zegt ons dat die rellen in Marseille een false flag zijn, in verband met de graagte waarmee daaraan gerefereerd wordt, het opgeklopte karakter, de afwezigheid van politie, en de vage beelden die we gezien hebben. Iemand? Kijk zelf naar de beelden HIER. Wij kunnen er geen soep van maken. Enkel: nauwelijk politie. En aan het eind, rond minuut 3:52, een, we nemen aan Engelse, supporter met de polo met een symbool dat gelijkenis vertoont met het NATO-symbool. Wij hebben tijdens AZ-Ajax hetzelfde symbool gezien op spandoeken aan zowel de AZ- als de Ajaz-zijde. Iemand?

"Ultra's"
Dat het BBC verhaal door RT al grotendeels gedebunkt is, deert Cukier niet aan het fakenieuws gewoon te blijven vasthouden. Verder is het opblazen van de "Utra's-dreiging" net zoiets als het blijven herhalen van de geweldsuitbraak in Beverwijk destijds tussen Ajax en Feyenoord fans. Vreselijke beelden natuurlijk, maar ieder land heeft wel zijn eigen hooligan problemen gehad. In de meeste landen is dat nauwelijks nog een thema. Rusland is zo'n land. Maar Cukier wil daar maar niet aan. Een verkeersongeluk loop je eerder op.

We nemen delen van haar artikel door:

Cukier: "Russische hooligans zijn voor niemand bang"
Commentaar Blik: Wowwww!

Cukier: "Moskou heeft alle reden tot zorg."
Commentaar Blik: Laat het maar aan Moskou over. Wij hebben alle reden om te vertrouwen op de goede zorg van Moskou.

Eva Cukier: "Met het WK voetbal voor de deur vragen voetbalbonden en politici zich af: kunnen supporters wel veilig naar Rusland?"
Commentaar Blik: Typisch propaganda-trucje. "Voetbalbonden en politici". Welke voetbalbonden en politici, Eva? Ahh, diezelfden van die BBC reportage en van die Skripal-affaire en die raketaanval in verband met die Oost-Ghouta hoax? Cukier draait door in haar eigen kringetje. Kan ze nog jaren achter haar staart aanlopen.

Cukier: "Ook ‘Vasili de Killer’ komt aan het woord. De hooligan-veteraan van Spartak Moskou wordt neergezet als het meesterbrein achter het EK-geweld. „Ik was maar wat graag in Marseille geweest..."
Commentaar Blik: Knap die Vasili de Killer. Hij was er niet bij in Marseille maar was wel het masterbrein. Blijkbaar is het zo'n strateeg en moderne veldheer. Deze brute hooligan regelde de rellen, gewoon, vanuit zijn comfortabele fateauil vanuit Moskou. Met de moderne communicatie-apparatuur, kan dat tegenwoordig gewoon. Scary!!!

Cukier vervolgt: "Op de vraag wíe er precies in Marseille waren, besluit hij met een lichte grijns: „Het was een speciale eenheid van hooligans, door Poetin gestuurd om Europa te bestormen”. "
Commentaar Blik: Cukier valt hier compleet door de mand. "Vasili de killer" quote de nonsense van de Britse pers, en Cukier doet alsof het zijn eigen woorden zijn. Cukier ijlzwamt de Britse ijlzwammerij na! Kijk zelf hier op minuut 25:00.

Commentaar Blik op NOS-journaal

We weten het nu zeker. Dit WK gaat het beste worden uit de geschiedenis. NRC, het openlijke NATO-reclame blatt, doet alles om iets negatiefs te vinden en te kunnen schrijven over Rusland (hoe verrassend!). Net als BBC is het beste wat ze kunnen bedenken een compleet ijlzwamverhaal over een niet bestaande "Vasili de Killer" of NOS: "Kozakken met hoedjes". Het is werkelijk van een niveau waarbij Orwell brullend en gierend van het lachen geniet in zijn graf. Hij had met zijn 1984 veel voorzien, maar dat het dergelijk laag zwam-niveau zou aannemen, had ook hij niet kunnen voorspellen.

Mooie beelden Russische tv die NOS u niet toont
Kijk HIER het item van 1tv.ru. Beelden die u bij de NOS niet zult krijgen: de eerste training van Messi (0:25) vlak bij Moskou. Gelukkige mensen bij de training (0:55). Uruguay met "onze" Louis Suarez (1:20) in Nizhni Novgorod (500 kilometer ten oosten van Moskou richting Oeral). Vrolijke meisjes die "gewoon gelukkig" zijn met dit WK en hopen dat het voor de deelnemers ook zo zal zijn (1:30). Salah is er ook bij, de ster van Egypte die herstelt van zijn armblessure (1:40). De Egyptenaren hebben hun kamp opgeslagen in de Tjetjeense hoofdstad Grozni. Razman Kadirov, de leider van de Tjetjenen is erbij, bij de eerste training. Egyptische studenten die Russisch leren in Rusland ook (2:20). In St.Petersburg zijn het weer de Saoedische studenten die hun team toezingen (2:40). Australie (Kazan) en Kroatie zijn er inmiddels ook. Het sterrenteam van Brazilië met onder andere Neymar, kwam aan in Sotchi en het team werd in de nacht opgewacht door een schare enthousiaste fans. (3:10+3:25). De Fransen, inclusief Griesman, kwamen aan in Moskou (3:30).

Meer dan 10.000 journalisten
Veronica Vernatis (Argentinië) (4:00): "De veiligheid is beter, de oraganisatie is beter." Engeland en Duitsland arriveren vandaag dinsdag in respectievelijk St.Petersburg en Moskou.

De fanzone in StPetersburg bevindt zich in het hart van de stad. Niet te missen. Alle wedstrijden worden er op grote schermen uitgezonden.


2 opmerkingen:

 1. Hoewel Donetsk veel te vaak waarschuwt voor een offensief (de toegenomen vijandelijkheden kunnen volgens mij beter gezien worden als een aftasten van evt zwakheden), zijn er toch een aantal zorgelijke ontwikkelingen:

  -Kiev destabiliseert, en er zijn volgend jaar verkiezingen. Ukraine heeft dus wel een motief om ´patriottische´ sentimenten te activeren. -- Nadeel is dat ze die kaart al 4 jaar spelen, en dat de bevolking er nogal moe van wordt.

  -Wereldkampioenschap voetbal: normaliter zijn dit soort sportevenementen, zeker indien gehouden in Rusland, een ideaal moment is voor een coup, een false flag of een aanval -- Nadeel is dat Putin geen idioot is en dus waarschijnlijk op alles is voorbereid (ik zelf sta er desondanks helemaal niet achter!).

  - Er zijn nogal veel (volgens Minsk-2 illegale) Ukie troepen- en materieelbewegingen, en ze hebben net die javelin anti tank raketten gekregen -- Nadeel: Putin heeft een heel duidelijke waarschuwing gegeven (Putin´s waarschuwingen zijn beloftes): De territoriale integriteit, en mogelijk zelfs het voortbestaan van dat staatje staat dan op het spel.

  Er gaan serieuze geruchten over op handen zijnde false flags: Gifgas in Der Ezzor (Syria) en ook een MH 17 kaliber false flag in Donbass:

  Op handen zijnde false flag in NovoRossiya???


  Ik betwijfel zelf of het zo´n vaart zal lopen! Enkele beetje alarmistische berichten met diplomatieke back-up is uiteraard veel beter dan duizenden etnisch- Russische burgerdoden!

  Want we moeten nooit vergeten: zelfs als een conflict onvermijdelijk lijkt is elke dag, week, maand of jaren extra 100% belangrijk voor de burgers in dat gebied!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de microcephali onder ons: ´Nadeel´ betekent hier nadeel voor de coalitie van NATO, de fascisten en zionisten.

   Verwijderen