maandag 18 juni 2018

England vs Tunisia, Volgograd, 1 - 4Engeland - Tunesië  1  -  4

Ja, u leest het goed, Engeland 1, Tunesië 4, dat is ongeveer de supportersverhouding.

De Engelsen die wel gekomen zijn, die zich niet volledig hebben laten brainwashen door hun "The Sun", "Telegraph", "BBC" en "Guardian", die vinden het fantastisch in Rusland.

Maar ondertussen zijn er meer Tunesiërs dan Engelsen bij de wedstrijd van vanavond. De brainwash campagne heeft dus aardig zijn werk gedaan. We gaan vanavond eens kijken wat de Britse media maken van het Voetbalfeest in Volgograd. Gaan ze het feest en de verbroedering tonen, of concentreren ze zich op de vliegenplaag die de stad teistert? Alhoewel, in deze video, is van de vliegjes al niet veel meer te merken, het was waarschijnlijk een kortstondig prikje!

Met dank aan de fantastische Graham Phillips. Van hem kan zurige Joepie Schreuder van de even zurige NOS, nog veel leren!

Propaganda at Work
Hier nog meer mooie beelden van Graham: Steve uit Engeland: "Ik ben wel gekomen omdat ik Rusland ken en wist dat het een geweldig toernooi ging worden, maar veel van mijn vrienden zijn thuis gebleven omdat ze bang waren". En uit België voor de wedstrijd in Sotchi, de geweldige badplaats (kan de concurrentie met Knokke/Heist aan), worden maar liefst 1000 Rode Duivelse fans verwacht. Dat is een weinig imposant legioen, Matt, hoe zit dat?!

De sfeer komt er in: "De mooiste vrouwen"
Graham filmt door en door. Wat een produktie heeft die man, als je dat vergelijkt met het summiere en zurige werk van de overbetaalde Joepie Schreuder, die waarschijnlijk op dit moment nog steeds zoekende is naar een oppositielid of een gediscrimineerde homo.... Scooterboy op 5:30 is ook enthousiast: "The most beautifull women I have ever seen!"

Fifa doet onderzoek naar Mexicaanse "Puuuutoooo!"
De Fifa gaat onderzoek naar het Mexicaanse "Puto!" dat de fans van het Noord Amnerikaanse land riepen bij de uittrappen van de Duitse keeper. Wat Blik betreft is het zoeken van spijkers op laag water. Vier jaar geleden maakte Blik al kennis met de Mexicaanse kreet. Kijk zelf naar het tweede filmpje en de uitleg van de Mexicanen zelf en de reactie van Blik.

19 opmerkingen:

 1. Tja, Blik, ik hoorde van meerdere Belgen dat ze een klein maandsalaris kwijt zijn aan reis, verblijf en entree en dat is nu eenmaal niet weggelegd voor de doorsnee Belg, behalve voor diegenen die er lang voor gespaard hebben.
  De verwachting is natuurlijk dat België ver gaat komen dus er zijn genoeg Belgen die nu even sparen voor de grote wedstrijden straks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 3-0 voorlopig.
   Komt toch nog helemaal goed, Matt !

   Verwijderen
  2. Is ook de eindstand, na een toch wel zwakke eerste helft hebben de Duivels hun reputatie toch nog waar gemaakt.
   Ga er maar van uit dat bij de volgende wedstrijd er meer Belgen aanwezig zijn.
   Proficiat Rode Duivels!

   Verwijderen
 2. Google Translate geeft voor Puto als zelfstandig naamwoord: Vrouw die sex geeft voor geld.

  Als bijvoeglijk naamwoord heeft het een wat negatieve wens: "Dat zal niet goed gaan!"
  Translate : Geeft aan dat wat daarna komt stoort, vervelend is, gecompliceerd is of onaangenaam of verachtelijk is.

  Maar uit de sfeer en de context op het Blik filmpje blijkt dat het ook een welgemeende en goedaardige connotatie heeft:

  Puuutooo 1 min.

  Door die meerdere betekenissen lijkt het me heel bruikbaar in zo'n stadion, en vele malen onschuldiger dan de zaken die men daar in spreekkoren soms hoort.
  Al denk ik niet dat het een wens is voor 'Succes!' aan de tegenstander.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar Blik heeft wel gelijk: de mannen zeggen dat het 'Suerte' betekent, en dat is: Geluk, succes!

   Verwijderen
  2. Ik neem aan dat Puto een mannelijke hoer is en Puta een vrouwelijke hoer.

   Verwijderen
  3. Daarom zeg ik, volgende wedstrijd gewoon "Putiiin!" er van maken. Dan eens kijken wat er gezegd gaat worden. :-)

   Verwijderen
  4. "Daarom zeg ik, volgende wedstrijd gewoon "Putiiin!" er van maken"

   Mijn idee :-)

   Verwijderen
  5. Vanavond de wedstrijd Rusland tegen Egypte en als ze daar van winnen zijn ze zeker door.
   Dan zal je het "Putiin! !" wel heel hard horen klinken!
   Ik wens ze succes!

   Verwijderen
 3. Ondertussen lijkt Trump helemaal los te gaan met zijn handelsoorlog: 10 % tarieven tot 200 miljard naar China. En dat in een tijd dat men weinig aandacht voor het nieuws heeft.

  Het scheiden van vluchtelingengezinnen is een wrede, barbaarse maatregel, die ook zeer veel weerstand oproept in Europa. Dat is wel even wat anders dan wat Italië doet, die net als Griekenland wat betreft het vluchelingenprobleem in de hoek gedreven zijn.

  China heeft meer dan genoeg in huis om keihard terug te slaan. En dan zie ik Trump zonder blikken of blozen alle tarieven weer terugdraaien, wanneer zijn basis ontevreden wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Matt

  Af en toe komt een bobo van een of ander instituut z'n zegje doen om het werkvolk zoet te houden; volgend jaar gaan de lonen omhoog, nee echt, heus....

  Wat er dan weer niet wordt bij verteld is dat volgend jaar ook driekwart van de voorspelde salarisgroei zal zijn weggevreten door de inflatie en het resterende kwart wordt geconfisceerd via door de overheid geregisseerde belastingen, heffingen en bijdragen. En zo kan het dat het reeel besteedbare inkomen van huishoudens in Nederland al 40 jaar niet of nauwelijks is gestegen:

  https://economie.rabobank.com/publicaties/2018/februari/besteedbaar-inkomen-huishoudens-nederland-staat-vrijwel-stil/

  Andere koek dan de partijpolitieke en overheidspropaganda waar (werkend) Nederland met de regelmaat van de klok mee om de oren wordt geslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een realiteit dat de lonen ver achter blijven bij de inkomsten van de grote bedrijven, die ook nog eens veel van de publieke domeinen over nemen zodat daar ook "markt comforme" prijzen mee afgedwongen kunnen worden, dus per saldo een stuk duurder worden,(zie de ziekteverzekeringen)en de werknemer als het niet rechtsom is dan wel linksom altijd de pineut is.
   En dan krijgen de grootbedrijven ook nog eens enorme belastingvoordelen terwijl hun winsten naar de kaaimaneilanden vertrekt.
   Nederland wordt nu al door de EU op de vingers getikt, maar het blijft bij tikken in plaats van een keiharde vuistslag.

   Verwijderen
  2. Chomsky over het fenomeen: meer (al het) geld voor de bedrijven

   The idea is to divide society into two groups. One group is sometimes called the “plutonomy” (a term used by Citibank when they were advising their investors on where to invest their funds), the top sector of wealth, globally but concentrated mostly in places like the United States. The other group, the rest of the population, is a “precariat,” living a precarious existence.

   This idea is sometimes made quite overt. So when Alan Greenspan was testifying before Congress in 1997 on the marvels of the economy he was running, he said straight out that one of the bases for its economic success was imposing what he called “greater worker insecurity.” If workers are more insecure, that’s very “healthy” for the society, because if workers are insecure they won’t ask for wages, they won’t go on strike, they won’t call for benefits; they’ll serve the masters gladly and passively. And that’s optimal for corporations’ economic health.

   At the time, everyone regarded Greenspan’s comment as very reasonable, judging by the lack of reaction and the great acclaim he enjoyed. Well, transfer that to the universities: how do you ensure “greater worker insecurity”? Crucially, by not guaranteeing employment, by keeping people hanging on a limb than can be sawed off at any time, so that they’d better shut up, take tiny salaries, and do their work; and if they get the gift of being allowed to serve under miserable conditions for another year, they should welcome it and not ask for any more.

   That’s the way you keep societies efficient and healthy from the point of view of the corporations. And as universities move towards a corporate business model, precarity is exactly what is being imposed. And we’ll see more and more of it.

   Verwijderen
  3. En hier een filmpje met Amerikaanse data, waaruit je kunt afleiden dat politici corrupt zijn: https://represent.us/action/theproblem-3/

   In Nederland (met de dividenbelasting in mijn achterhoofd als vb) werkt dat niet heel anders. Hooguit werkt het iets geniepiger dan in de VS.

   Verwijderen
 5. We gaan beginnen aan de nordstream pijplijn. Geen gezeik meer met Oekraïne en/of Polen.


  Nu nog een aansluitende pijplijn van Europa naar Turkije voor betrouwbaar Russisch gas. (je moet er niet aan denken om afhankelijk te zijn van die onbetrouwbare Amerikanen).

  Start of Nord Stream Construction in Russia Milestone for Project – Company
  https://sputniknews.com/business/201806191065553004-nord-stream-construction/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vraag is hoe lang het zal duren voor de eerste tekenen van sabotage zich voordoen, en deze keer kunnen ze Rusland niet de schuld geven.

   Verwijderen
 6. Even bij VI wat commentaren gelezen van lezers over de 3-1 overwinning : Nou die commentaren zijn net zo zuur als die van Joepie.

  1.Selectie oogde opmerkelijk fit, zullen wel weer allemaal onder de doping zitten.
  2. Matchfixing door Poetin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan zijn ze in Nederland voor die Moslimbroeder Mohamde Salah. Weten die nederlanders dan niet dat de Moslimbroederschap organisatie een terroristische organisatie is ?

   Verwijderen
  2. De Nederlanders (en daar bedoel ik voornamelijk de anti Rusland kliek mee) kunnen zuur kijken zoveel ze willen maar het feit is dat Rusland wel door gaat en Nederland het nakijken heeft.
   Een welgemeend proficiat voor Rusland.

   Verwijderen