zaterdag 9 juni 2018

Putin ontvangt hoogste Orde van Vriendschap in China

Terwijl de G7 in Canada rollebollend over straat gaat, Nederland maar blijft keffen tegen Rusland naar aanleiding van MH17, daar is Putin gewoon zaken aan het doen en de vriendschap aan het vieren met China. Of Putin ajb terug wil komen om van de G7 weer en G8 te maken! Nou, dank voor het aanbod maar Rusland gelooft meer in andere formaten van overleg. Groetjes uit China, en veel plezier jullie allemaal in Canada! :-)

Het is opvallend hoe het NOS provincie-journaal de Russisch-Chinese top negeert als de pest. Ja, hoe zou je het ook weer moeten spinnen? De rode loper uit voor Putin in het qua bevolking en economie grootste land van de wereld, en dan nog de unieke orde van vriendschap. Dat valt voor een bulletin dat de NATO-lijn moet aanhouden en de MH17 hysterie moet hooghouden, niet meer te spinnen, dus kijkt de NOS maar even de andere kant op. De spin-masters in Washington hadden ook even geen andere oplossing.

Zelfs Kalinka, het beroemde Russische volksliedje werd gespeeld, naast het officiële volkslied natuurlijk; samen keken de leiders naar een jeugdhockeywedstrijd tussen de twee landen, wisselden shirtjes uit, maakten een treinreis, bespraken de mogelijkheden van een snelle treinlijn Peking-Moskou, bereidden samen Pelmeni. En ondertussen werd er lekker en prettig zaken gedaan. Putin verkocht een Kerncentrale en nog wat dingetjes. Wat in St.Petersburg ook opvalt, is dat van de buitenlanders die Russisch studeren, de meerderheid inmiddels Chinees is.


De Chinese President hangt Putin de Orde van Vriendschap om. Nooit eerder heeft een buitenlands leider een dergelijke Orde ontvangen.


Putin houdt een rede, na de ontvangst van de Orde die lijkt op de Ambtsketen van een Burgemeester.

Nooit eerder kreeg een buitenlands leider een dergelijke Orde. NOS negeert de unieke gebeurtenis volledig. Het Provincie-journaal is te druk met een hagelbui in Duitsland en ander non-nieuws.


Gezamenlijke verklaring en persconferentie.

De supersnelle trein die Putin en Xi Jinping van Peking nemen om de provincie in te duiken.


In de trein gaan de gesprekken door...
Putin en Xi Jinping gooien de puck waar het Russische en Chinese jeugdteam mee gaan ijshockeyen.


Shirtje ruilen: Xi Jinping ontvangt een Russisch shirt.

Putin ontvangt het Chinese shirt met zijn naam erop.
Samen aan de Pelmeni, het traditionele Russische deeggerecht.

Alles, geheel genegeerd door uw Provinciale staatsjournaal. Te druk met een hagelbui in Duitsland en rollebollende leiders op de vleugellamme G7.

Commentaar Blik op NOS-journaal

De gebeurtenissen van deze week tonen eens te meer: Nederland zit op een geo-politiek dood spoor. Rutte en Buma leiden ons naar van het gas los, hetgeen ons land 200 Miljard euro extra gaat kosten en gaat maar door met keffen tegen Rusland. De honden blaffen en de Putin trein raast gewoon door. Nederland zou zo spoedig mogelijk uit de NAVO moeten: Oostenrijks model. Daarnaast zou Nederland een aftakking van Nordstream 2 moeten regelen en onze huisjes gewoon lekker warm erbij laten zitten met het milieuvriendelijkste en goedkoopste gas wat er is: uit Siberië! Waar ook geen aardbevingen ontstaan , en mochten ze al ontstaan, er waarschijnlijk niet zoveel bebouwing is die daar onder zou lijden.

Hoe lang gaat Nederland nog door de Russofobe agenda van de VS en het VK te volgen? Met erkend Russofoben als ten Broeke en Buma, kan dat nog wel de hele Rutte rit duren. Kostbaar tijdsverlies, dat daarna tegen hogere kosten weer ingehaald moet worden.

Hoe kan het dat het straatarme Oekraïne visumvrij reizen heeft met de EU, en we met Rusland nog steeds op een visum-regiem zitten? Mexicanen reizen wel visumvrij naar Nederland, maar met Rusland, met een vergelijkbaar BNP als Mexico, zitten we nog wel aan het belemmerende visumvoorschrift. En dat komt niet omdat Putin zoals Helga Salemon ons wil geloven, zijn land wil isoleren, maar omdat de EU, met Atlantisch onderworpen kefhonden als Nederland, de betrekkingen bewust op een laag pitje houden.

Trouwens, heeft de NOS al bericht over de Bilderberg conferentie dit jaar?

3 opmerkingen:

 1. "BuzzFeed News has obtained an audio recording of a closed-door gathering at the Institute of Directors in London, where Johnson treated about 20 Tories to an extraordinarily unguarded and wide-ranging assessment of the UK’s foreign policy strategy – and his private thoughts about Brexit, Donald Trump, and Vladimir Putin."

  Het waren de opmerking van Boris Johnson over Brexit en wat Trump daarbij zou kunnen betekenen die het meeste insloegen, maar de amateurpsychologie die Johnson uitkraamde over Poetin spreekt ook boekdelen, over Johnson wel te verstaan.
  wat citaatjes:

  "Asked about Russia, he said the UK was taking the lead on trying to combat Kremlin-directed hostility against other countries.

  “[Vladimir] Putin feels a deep sense of shame that he’s leader of a country that has been so greatly reduced in its global importance,” Johnson said.

  “When I was a kid, Russia really mattered. It’s now got an economy about the size of Australia. Yeah, they’ve got a lot of nuclear weapons, but its real importance in the world is greatly [diminished]. Putin’s a revanchist. He wants to cause trouble. He wants to upset people like us.”

  The rest of the world has to be “very firm” in response, Johnson said.

  He told the activists May would put forward a new plan at the G7 in Canada to deal with the Kremlin’s aggression.

  “On Friday, Theresa May will be in Charlevoix in Canada for the G7,” the foreign secretary said. “She will be putting forward a British plan that will have global support to set up a rapid response unit to identify Russian malfeasance… whether it’s cyberwarfare, assassinations, calling it out and identifying it.”

  “One of the problems is Russia is so good at spreading violence,” he continued. “They’re brilliant at it. We need to identify it and call it out.”

  https://www.buzzfeed.com/alexspence/boris-johnson-trump-brexit-leaked-recording?utm_term=.tx5NJ4252#.fjvyDR7E7

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Dawg; die Britten draaien helemaal dol op de Russen. Rusland ligt de Britten als een steen op de maag. Eigenlijk wel vermakelijk om die Britten zo doldriest van afgunst te zien worden. Tja, met zoveel moois in Rusland, en dan die zurige afgunstige Britten, dan begrijp je dat ze helemaal gek worden. Maar het is wel een beetje linke soep.

   En het WK komt eraan en dan stijgt die afgunst naar het kookpunt natuurlijk...

   Verwijderen
  2. Blik, misschien zou je dat cartoon over het WK wel kunnen plaatsen want ondertussen is die 'voorspelling' wel akelig dichtbij aan het komen.

   Verwijderen