dinsdag 12 juni 2018

Verhaal van een Putin-fan

Ingezonden bijdrage van  een lezer van Blik.

Dit wordt een verhaal van een Putin-fan. 

U bent gewaarschuwd. 

Enkele dagen geleden hield Putin zijn jaarlijkse Vraag en Antwoord middag op de nationale tv. 

Elke Rus kan zijn vraag aan de president stellen en als je geluk hebt dan zal die worden beantwoord door Putin zelf.
 
Dit jaar zijn er 2,3 miljoen vragen gesteld, en een redactie heeft daar de best geformuleerde vragen uit gehaald en die worden dan aan Putin gesteld. 

Het kan best zijn dat bepaalde vragen worden gecensureerd, maar toch zijn er heel veel lastige vragen die wèl worden gesteld. 

Putin doet dit elk jaar en dit keer duurde het in totaal vier uur.

Natuurlijk is dit ook voor Putin zelf een vorm van public relations. Maar hij laat ook zien dat de zorgen van de gewone mensen  er toe doen. En de vragen gaan over àlle denkbare zaken van het leven in Rusland. Volgens Alexander Mercouris is er momenteel geen enkele wereldleider aan te wijzen die in staat zou zijn om vier uur lang zo veel vragen over zo veel onderwerpen op een dergelijke grondige manier te beantwoorden. 

Dit jaar was er iets aan de show toegevoegd: alle gouverneurs van alle 85 Regio’s zaten ook voor een camera en moesten soms antwoorde geven op vragen die hun regio betroffen.

Dit is een heel efficiente manier van Putin om die Gouverneurs een beetje bij de les te houden. Wie denkt onschenbaar te zijn en almachtig, kan volgend jaar, op nationale tv, zomaar in een heel negatief daglicht worden gezet... door zijn eigen inwoners, met de steun van de Grote Baas.

We hebben het eerder gezien in de begin jaren van Putin.  Enkele Oligarchen hadden een grote fabriek gesloten, omdat dit voor hen voordeliger was. De halve stad werd werkeloos. 

De jonge Putin vloog er heen, riep de Oligarchen aan tafel en eiste dat de fabriek terug open zou gaan.  Elke baas moest ter plekke de afspraak ondertekenen.  ( Video duurt 1,5 min)Na afloop vroeg Putin aan  Oleg Deripaska: “Heb jij ook getekend? “

Deripaska: diep ongelukkig kijkend: "Ja."

Putin: "Ik zie hem niet staan.  Kom hier en teken." 

Putin gaf hem een pen om te onderteken. 

Geheel van zijn stuk gebracht tekende Deripaska en stak de pen in zijn zak. Putin zei kalm: “ Geef me mijn pen terug aub". Waarna de beschaamde Deripaska de pen teruggaf.

Theater? In scene gezet?  Best mogelijk.  Maar het werkt wel prima. Zo moet het. 

Een andere anekdote, verteld door Medvedev: “Toen ik net was afgestudeerd en werkte bij de gemeente St Petersburg trof ik op een avond Putin aan, bij de telefoon van de receptie. Hij gaf
antwoord aan burgers die opbelden. Putin was toen al vice burgemeester van de stad. Hij gaf als verklaring aan Medvedev: “Iemand moet die mensen toch antwoord geven op hun vragen.”

Neem van mij aan dat dit in Rusland altijd een totaal onbekende houding ( attitude) was. Zelfs de verkoopster in een  groentewinkel bekeek de klanten die groenten wilden kopen alsof ze daar eigenlijk niet welkom waren.  Zo was elke Rus het gewend.

Het idee van dienstbaarheid aan ‘het volk’, door ambtenaren,   is echt door Putin geïntroduceerd.  En dat doet hij door zelf het voorbeeld te geven. 

Rusland is een parlementaire democratie waar het parlement weinig macht heeft en de president heel veel macht. Dat is in de Yeltsin-jaren zo door de Amerikanen ingevoerd. Putin maakt daar gebruik van (en wegens de subversie van de 5e Colonne heeft hij die macht ook hard nodig), maar doet tegelijk zijn best om ook het volk haar rechten te geven.

46 opmerkingen:

 1. Ter aanvulling. Al weer van een tijdje geleden

  https://www.zerohedge.com/news/2017-05-10/caught-video-hockey-playing-putin-reacts-comey-termination

  Mooi verhaal Putin-fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft iemand een mening over de Trump-Kim deal?

  Het einige dat ik denk te weten is dat de Neocons er helemaal niet blij mee zullen zijn. En ook de Wapenindustrie niet.

  Op Russia Insider staan een aantal punten die Trump heeft veranderd.

  7 Zaken die Trump veranderde ten goede

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, hetzelfde als de Iran deal en wij breiden geen centimeter naar het oosten uit.

   Verwijderen
  2. Kim is een leider van een regime van het ergste soort. Nu maar hopen dat door de toenadering de bevolking van noord korea het steeds beter gaat krijgen. Ik verwacht dat wel.

   Wat je ook van Trump mag vinden. Erger dan deze vrouw kan Trump nooit zijn.
   Anthony Bourdain’s Haunting Tweet Weeks Before His Suicide About What Hillary Clinton Goons Did To
   https://www.youtube.com/watch?v=u5TPHxVOzyM
   De wereld zou met haar veranderen in mad max, want we weten allemaal dat ze per se een no fly zone boven syrië wilde. Dat betekende WW3.

   Trouwens, de grootste ontwikkeling in mijn ogen is op dit moment het tempo waarin Trump de touwtjes van amerika met de bondgenoten (lees slaafjes-tot op zekere hoogte-) doorknipt. Dit geeft zeer spoedig een nieuwe wereld orde en dat is niet de wereld orde die de globalisten in gedachten hebben/zouden willen zien. (of wel ??)

   NATIONALISME KOMT TERUG.

   De handelsoorlogen tussen de partijen Rusland, Amerika, Europa en China zullen een negatieve invloed hebben op de economieën en op de beurzen.
   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Anthony Bourdain is gevonden met een touw om zijn nek aan de deurkruk wat aan wurgseks doet denken, maar kan natuurlijk ook in scene gezet zijn. Macaber grapje van de Clintons?

   Verwijderen
  2. De zus van Maxima schijnt op de zelfde manier zelfmoord gepleegd te hebben. Zij zou info hebben over Clinton dat het daglicht niet kan verdragen.

   Verwijderen
  3. Matt, de zus van Maxima die iets over la Clinton wist?

   De designer Kate Spade, die ook zelfmoord pleegde, een dag of 14 geleden, werkte af en toe voor de Clinton Foundation, zo zegt Jay Dyer op youtube.

   De Clintons hebben wellicht meer dan 1 moordenaar in dienst. Te veel werk voor 1 man.

   Verwijderen
  4. Misschien is Sharon Dijksma de volgende?

   Verwijderen
  5. Nah, denk het niet. Nederlandse politici zijn experts in het verzwijgen van Amerikaanse geheimpjes.

   Verwijderen
 4. Naar mijn mening hengelt Trump naar de Nobelprijs voor de Vrede, net als zijn voorganger Obomba, die voor meer doden heeft gezorgd dan al zijn voorgangers.
  Ik geloof het pas als Amerika daadwerkelijk zijn 3500 soldaten met hun wapens zou verwijderen uit Zuid Korea want dan pas kan Kim zich veilig voelen en niet met een vage belofte van Trump die totaal geen waarde heeft, gezien zijn gedraai van de afgelopen tijd.
  De wapenindustrie en daar aan vast de grootste lobby in de US zullen dit niet toestaan en zullen, als het voor hun de verkeerde kant op gaat, wel een vals vlaggetje opgooien om Kim van vals spel te beschuldigen en het land plat bombarderen.(zie Irak, Libië, Syrië en Afghanistan)
  Ook het feit dat Trump zei dat Noord Korea word opengezet voor de Amerikaanse bedrijven maakt mij bezorgd want zoveel goeds brengen die niet voor de plaatselijke bevolking want de winsten gaan allemaal weer terug naar Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat niet gebeuren. Wij hebben nog te maken met de 'agressieve' houding van China.

   Verwijderen
  2. Het kan ook zijn dat Trump via deze achterdeur bij China op de stoep kan gaan staan als ze Noord Korea op de knieën hebben. Net hetzelfde als ze in Oekraïne geflikt hebben.

   Verwijderen
 5. De joden hebben een grote macht in Amerika. En in de Media.

  Mag ik dat zeggen?
  Ja. Ik mag het zeggen, want Alan Dershowitz wil het niet meer ontkennen.
  Waarom niet?
  Omdat het zo is.
  En vooral: omdat het zo moet zijn: God heeft het zelf gezegd.
  God zei: God zal pas vrede geven als de joden sterk en machtig zijn.

  Wat ze onder 'Vrede'verstaan weten we allemaal: Palestina. Rusland (de Gulag). Het Pools-Litouwse Rijk. ( Arendar = joodse terreur.)

  Als ze de baas zijn, dan is er voor hen vrede. Maar natuurlijk niet voor de volken die ze met geweld en terreur onderdrukken.

  Alan Dershowitz: Joden controleren Amerika en de Media. We hoeven dat niet te ontkennen.Zo hoort het!  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over welke "joden" heb je het nu, want ik lees net dat de joden in de VS tegenover de zionisten in Israël staan?

   Overigens zonder link, want die worden door sommige personen als minderwaardig ervaren.

   Verwijderen
  2. Ik spreek over precies dezelfde joden als Dershowitz.

   Verwijderen
  3. Tja, ik dacht al dat jij geen eigen mening kon vormen.

   Verwijderen
  4. "Ik spreek over precies dezelfde joden als Dershowitz."

   Dat is een feit.
   Een mening is niet aan de orde, als de feiten bekend zijn.

   Een mening komt pas aan de orde als de feiten ambigue zijn.
   Een mening is een interpratatie van een aantal lastig waar te nemen feiten.

   Verwijderen
  5. Discussie gesloten. Ik weet hoe je niet kan ophouden met zeuren, Joop.

   Verwijderen
  6. "Over welke "joden" heb je het nu, want ik lees net dat de joden in de VS tegenover de zionisten in Israël staan?"

   Is een feit!

   Het wordt toch tijd voor je om kleur te bekennen.

   Verwijderen
  7. "Discussie gesloten. Ik weet hoe je niet kan ophouden met zeuren, Joop."

   Weleens gehoord van een zwaktebod? Nou, dit is er een en niet zo'n kleintje ook!

   Verwijderen
 6. Waarom moet het nu in zowat IEDERE draad over joden gaan?
  Maak wat meer reclame voor je eigen blog, Verheul, daar kun je doen wat je wil, dit blog gaat voornamelijk over Rusland en daaraan gerelateerde zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit blog stopt niet bij de grenzen van Rusland, Matt. Maar ook als het over Rusland en de media gaat, gaat het ook over Rusland bashen. Continue bashen. En waar dat bashen vandaan komt. Jan heeft daar specifieke ideen theses over. Hij is welkom die hier te brengen. Net zo goed als iedereen welkom is, daar inhoudelijk op te reageren en het zijne over te zeggen.

   Verwijderen
  2. Jews rule the world, instead of zionists. Met het inzicht wat Verheul over het generaliseren van joden heeft geeft hij voeding aan figuren zoals Eddy en Cruelman dat Ahmadinejad gezegd zou hebben dat joden van de aarde geveegd moeten worden. Dus, Verheul is goed bezig.

   Verwijderen
  3. @Blik,

   Over idealisme gesproken!

   Verwijderen
  4. Overigens heb ik xevolutie.blogspot.nl/ uit mijn favorieten verwijderd.

   Zal wel een reden hebben.

   Verwijderen
  5. Matt schrijft: "Waarom moet het nu in zowat IEDERE draad over joden gaan?"
   Mijn antwoord: Omdat àlles waar jij je druk over maakt is bedacht en 'geproduceerd' door diezelfde mensen. Als je denkt van niet, laat me dat dan weten, beste Matt.

   Verwijderen
 7. Ohh, jongens, het AD heeft weer wat gevonden, een Bill Browder momentje... Robbie Williams mag geen geld verdienen aan optreden voor Putin, hij zou homo's martelen in Tjetjenie... Iemand??
  https://www.ad.nl/show/robbie-williams-verkoopt-ziel-aan-poetin-met-optreden-bij-wk-opening~a68e417f/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft het AD het ook nog over de overige Amerikanen die Russisch staatsburgerschap hebben aangevraagd en hebben verworven?

   Verwijderen
  2. Of over de miljoenen doden en duizende martelpraktijken van de Britten en Amerikanen en hun regime-change oorlogen? Wat is het AD een smerig blaadje geworden.

   Verwijderen
  3. En hun hoaxes. Skripalletje!! 9/11. Etc.

   Verwijderen
  4. "MH-17!"

   Is ongeveer hetzelfde als joden, maar wordt door een bepaald figuur als 'zeuren' bestempeld!

   Verwijderen
  5. Het wordt zeuren wanneer er geen nieuwe inzichten aan worden toegevoegd.

   Bovendien bevordert het pre- puberaal gekibbel tussen jou en cruelman.

   Verwijderen
  6. Ik bespeur enig ADHD gehalte in de reactie van @Rootman. Een poging om tot een volwaardig lid van de maatschappij te worden beschouwd maar wordt toch gezien als een buitenbeentje.

   Verwijderen
 8. Dank voor de moderatie en het schoon houden van de site.

  @Eddy,
  Lullig voor jou maar ik heb 10000 (lees tienduizend) keer meer respect voor Putin en Rusland dan voor jouw eeuwige gejammer en getrol...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De feiten op een rijtje:

  https://www.zerohedge.com/news/2018-06-12/caitlin-johnstone-12-tips-making-sense-world

  BeantwoordenVerwijderen
 10. https://sputniknews.com/media-worldcup-2018/201806111065298955-fifa-world-cup-fan-fest/

  Voetbalfeest is in Moskou begonnen. Blijven we in Nederland zeurderig, sceptisch en onvergelijkt reageren op Rusland of gaat Nederland mee in het optimisme van de Russen.?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben overtuigd dat dat Rusland-bashen het gaat verliezen van de sportieve berichten.
   Het hoofd van de journalisten staat er dan niet meer naar om vervelende zaken te gaan opdissen.

   Verwijderen
  2. Hier ben ik het mee eens: het gaat over voetbal en niet over politiek. Putin was daar in zijn speech vanmorgen heel duidelijk over.
   Er wordt zoveel positiefs geschreven door andere media dat Nederland er op een gegeven moment ook niet onderuit zal komen willen ze zich niet onsterfelijk belachelijk maken, zoals de Engelsen nu al doen.

   Verwijderen
  3. En Rutte kon het weer niet laten in zijn speech voor het EU parlement: dankt de steun van Europa bij het beschuldigen van Rusland i.v.m. de ramp met MH17.

   Verwijderen
  4. "Het hoofd van de journalisten staat er dan niet meer naar om vervelende zaken te gaan opdissen"

   Het zijn geen journalisten Hugo. Het zijn perceptie managers die propaganda moeten maken. Het is de vraag wat de perceptie managers publiekelijk kunnen maken en wat de hoofdperceptie manager wil. Het is wel interessant of het zuur, negativisme en venijn in hun berichtgeving blijft. Ik verwacht wel dat waar rederlijker wijze een sneer gegeven kan worden die daadwerkelijk ook gegeven gaat worden. (net als bij de olympische spelen in 2014).

   Ja 2014 alweer en het gaat maar door en de propagnada oorlog gaat maar door.

   Verwijderen
  5. Ja 2014 alweer en het gaat maar door en de propagnada oorlog gaat maar door.

   Betekent wel dat ze het destabiliseren van Rusland NOG STEEDS NIET uit hun hoofd hebben gezet. LOL. arme losers die globalisten

   Verwijderen
 11. De apartheidsstaat Israel

  https://www.counterpunch.org/2018/06/13/knesset-foils-efforts-to-end-israeli-apartheid/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Rutte laat weer eens zien dat hij een 'man van zijn woord' is (aan de EU, niet aan het volk) en gaat meehelpen om Oekraïne alsnog bij de EU (en later bij de NAVO)te krijgen.

  Nog 1 miljard van de EU naar Oekraïne

  Geen wonder dat ze zo rap waren om het referendum af te schaffen.
  Welkom in dictatuurland Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen