zondag 10 juni 2018

NOS spint met Pjotr Sauer over Kazakken op Homojacht

Hij maakt zijn debuut en gaat er gelijk bij Joep Schreuder in Moskou met gestrekt been in: Pjotr Sauer, we nemen aan, de zoon van. Hij bedenkt bij NOS Studio Sport zojuist een verhaal over Kazakken met hoedjes op die bij het zien van hand in hand lopende mannen "niet blij zullen zijn". We verzinnen dit verhaal niet zelf. Pjotr brengt het. Verder fantaseert de zoon van Derk over wat er gebeurt als Rusland van Saoedie Arabie zou verliezen: dan wordt de sfeer grimmig.

Wij hebben het Kazakken-verhaal met de hoedjes voorgelegd aan een Russische. Die zegt nooit Kazaken gezien te hebben in Moskou of StPetersburg. Laat staan met hoedjes. Laat staan op homo-jacht. Voor Kazakken moet je in het Zuiden zijn in en rond Rostov. En wat die grimmige sfeer betreft als Rusland verliest? Complete onzin. Russen kunnen als geen ander het belang van een pot voetbal relativeren. Denk je nou echt dat een volk dat in de Tweeede Wereldoorlog 28 miljoen man verloren heeft, zich nu gaat opwinden over winst of verlies van een voetbalteam? Of dat de straten daar allemaal, op zijn Hollands, in de nationale kleuren zijn gehuld?

Het verhaal van Pjotr over de Kazakken kan vergeleken worden met een buitenlandse verslaggever op de Dam die waarschuwt voor Friezen. Ze lopen op klompen, en als ze je hand in hand zien lopen, gaan ze dat niet leuk vinden. KJulverhaal eerste klas. Wat een debuut van Pjotr.

Advies aan Pjotr: Ga vooral zo door met je fact-fiction-verhalen. Volgende keer doen we er een Russische of Engelse vertaling bij zodat je Russische vriendjes ook mogen genieten van je spookvertellingen. Morgen gaat Joep een stukje de provincie in en op zoek naar verhalen over rascisme, en oppositie... Dat doet hij in een niet speelstad; in de speelsteden is waarschijnlijk niks te halen voor het NOS-discours...

En dan nog dit...
"Ga weg!"... "Hij zal het mogelijk niet verstaan...waarschijnlijk een dronken Rus!" Het waren de tussendoor woorden van Joep Schreuder voor de camera. De vermeende "dronken Rus" kwam niet in beeld. Zo dicht kwam hij dus niet bij. We weten ook niet of er echt een dronken Rus was of niet. Maar de agressie van Schreuder was wel zichtbaar. En waarom die agressie? Wij zijn trouwens heel wat keertjes op het Rode Plein geweest en nog nooit een dronken Rus op de best bewaakte 100 m2 van Rusland gezien. En dan nog, als je niet tegen dronken "Russen" kunt, ga dan niet naar het WK om sfeerverslagen te brengen. In Rusland! Blijf thuis. Ga lekker koken. Veel beter!


25 opmerkingen:

 1. Het wachten is op de eerste presentator, broodschrijver of Tweede kamerlid die het Moskou 2016 op een lijn zet met Berlijn 1936.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kunnen we de de Amerikaanse Ier Ronan L Tynan deze twijfelachtige eer gunnen:

   Ronan Tynan kicks off World Cup anti-Russia campaign by implying US war crimes work of Putin

   "The big push to derail and/or exploit the Russian world cup for political gain has been unofficially launched today, with a gasp-inducing piece of misdirection by
   Ronan L Tynan on Twitter."

   De tweet van Tynan:

   Chilling @amnesty video seeing a family baking bread and then at the end told all later killed in airstrike in #Syria--powerful reminder so many entire families wiped out and holding #WorldCup2018 in #Russia only encouraging #Putin to cont mass slaughter?

   https://twitter.com/RonanLTynan/status/1005425535831429120?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Foff-guardian.org%2F2018%2F06%2F10%2Fronan-tynan-kicks-off-world-cup-anti-russia-campaign-by-implying-us-war-crimes-work-of-putin%2F

   verder lezen op

   https://off-guardian.org/2018/06/10/ronan-tynan-kicks-off-world-cup-anti-russia-campaign-by-implying-us-war-crimes-work-of-putin/

   Verwijderen
 2. Ik ben er van overtuigd dat als Nederland wel had mogen meedoen met het WK de toon toch wel iets anders was geweest.
  Nu halen ze alles uit de kast om Rusland in een verdomhoekje te steken omdat ze toch niet naar Rusland kunnen. Spelletje begint wel erg doorzichtig te worden, net kleine kinderen die uitgesloten worden van het 'populaire' clubje en dan niks anders meer kunnen dan kwaadspreken.
  In België zijn ze wat gematigder, zie mijn link een paar draden terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede observatie.
   Ik denk zeker dat dit een rol speelt.
   Het feestje waar je niet voor uitgenodigd bent, dat neig je negatief af te schilderen.

   Verwijderen
 3. Pjotr Sauer
  is opgegroeid in Moskou, deed zijn Bachelor ( kandidaats, ca 2 tot 3 jaar studie) in Nederland en studeert nu voor een masters (ca 2 jaar extra studie)(het tweede deel van de studie, waarna je je drs mocht noemen, in mijn tijd.) in Londen. Hij deed ook nog wat bij het OSCE en op de Nederlandse ambassade in Baku.


  Een cursus 'Angst'? op het Goethe Instituut in België ?

  Pjotr Sauer was born and raised in Moscow to two Dutch journalists who moved there in 1989. Born in 1992, he grew up during the turbulent yet exciting post-communist period and as a result he developed a strong interest in the vast post-soviet world. After finishing his high school in Moscow, he moved to the Netherlands to pursue a BA in International Relations and Economics. After graduating, he was lucky enough to be offered successive internships at the OSCE High Commissioner for National Minorities and at the Dutch Foreign Ministry in Baku, Azerbaijan. He is currently pursuing an MA degree in Post-Soviet Politics at University College London.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijkt een twee daagse cursus in Brussel, door het Goethe Instituut verzorgd.
   Ik zie dat Paul Scheffer , en Slavoj Zizek tot de sprekers behoorden.
   https://youtu.be/LS8ftPb3b_Q

   Het is duidelijk dat Pjotr hogerop wil in de westerse wereld van moord en doodslag, valse media en mooie leugens.

   Succes Pjotr, dat je mag krijgen wat je toekomt!


   CONFERENTIE OVER POPULISME, EXTREMISME EN EUROSCEPSISME IN DE HEDENDAAGSE EUROPESE SAMENLEVING
   In Europa laaien gevoelens van haat, woede en angst weer op. Populistische en nationalistische partijen en bewegingen krijgen meer slagkracht. De radeloosheid bij de traditionele politieke en culturele instellingen groeit recht evenredig. Van zodra de populistische retoriek deel wordt van het publieke discours, vallen de gevolgen niet meer te voorspellen. Het referendum over het uittreden van Groot-Brittannië was hiervan de perfecte illustratie. Waarom gebeurt dit? Waarom gebeurt dit nu? Hoe gaan we ermee om? De conferentie European Angst benadert deze vragen en schuwt daarbij de controverse niet. Ze brengt prominente schrijvers, wetenschappers, denkers, journalisten en evenveel verschillende inzichten en verklaringen samen. Uit hun gesprekken willen we graag een beter begrip van de hedendaagse ontwikkelingen distilleren.

   di, 06.12.2016, 15:30-20:30
   wo, 07.12.2016, 08:30-17:30

   Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

   Verwijderen
  2. Pjotr Sauer studeerdfe 3 jaar in Utrecht. Daar schreef hij een 'dissertatie' over "Novorossiya, Banderovci and The Ukrainian Junta: Russia’s framing of the Ukrainian Crisis".

   Het lijkt er op alsof hij beweert dat de associatie van Bandera met de coup in Kiev op Ruyssische kwaadsprekerij berust.
   Voor deze duidelijke leugen kreeg hij toch een cum laude !
   Het woord is trouwens niet'dissertatie', maar scriptie.

   Eeen dissertatie is een proefschrift. Danzou hij Dr, moeten zijn, maar dat ben je echt niet na 3 jaar 'studentenschool'.

   In Londen heeft ie maar 1 jaar gestudeerd, dus dat Masters heeft ie niet gehaald, neem ik aan.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Ik lees:

   "Onlangs bleek dat de gemiddelde leeftijd van de NPO-kijker 58 jaar is. Voor tv-directeur Frans Klein is dat geen reden voor bezorgdheid. ,,Jongeren kijken vaker als het hen zelf uitkomt, minder frequent en veel gerichter'', aldus Klein vorige maand op deze website. ,,Maar Nederland vergrijst. Met de oudere kijker, die onze grote fanbase vormt, groeien wij demografisch mee. Wij zitten in het hart van de groeimarkt. Dus een zorg? Nee, eerlijk gezegd zou ik het nog net niet onverwachte winst willen noemen.'"

   Geen zorgen. Groeimarkt......

   Verwijderen
  2. Ik probeer Frans Klein te begrijpen.
   Volgens mij zegt hij (letterlijk) dat zijn publiek langzaam maar zeker uit zal sterven.
   Maar hij denkt dat hij zegt dat er steeds meer ouderen komen (wat wel zo is, de baby-boomers) en dat er dus steeds meer NPO kijkers komen.

   Zelf ben ik een extremist: ik kijk bijna alleen nog ONS.
   Onedin Line, James Herriot, Upstairs Downstairs, Brideshead revisisted. I love it !

   Ik denk dat de ouderen NPO kijken omdat het internet voor hen lastiger toegankelijk is.

   De TV bestaat uit: Tattoos, koken, gekken (ze noemen zich soms cabaretier) en sexgelul.

   De 'inhoudelijke programma's als Radar etc. zijn al jaren hetzelfde, en nauwelijks nog interessant.

   NOS en Nieuwsuur en Buitenhof: Propaganda en leugens op de momenten die er toe doen. Bij onbelangrijke zaken zal het wel informatief zijn, maar dat provinciaalse gedoe interesseert me niet.

   Uitzondering wil ik maken voor Sanne Wallis de Vries. Ik was zeker nooit een fan van haar, maar de huidige show is aardig. Ik vind het zelfs leuk als ze Ellen de Generis na doet met dat dansje... ( Ik zal toch niet aan het aftakelen zijn ? )

   Verwijderen
  3. Ik heb nog een aanvulling geschreven in de draad over de verkankering van links. Over dit onderwerp heb ik meer vragen dan antwoorden en meer vermoedens dan gefundeerde meningen. Wel denk ik dat hier heel veel bij komt kijken. Ik denk ook dat er in het westen slechts serieuze veranderingen mogelijk zijn als links (niet pseudo-) en (alt-) rechts samen gaan werken, zoals nu in Italië. Maar zelfs dan zijn de kansen klein.

   Verwijderen
 5. Follow the Money heeft ontdekt dat het wetenschappelijk rapport dat ten grondslag ligt aan het afschaffen van de Dividend Belasting, door de Grote bedrijven is betaald !

  Een geweldige schande, als je het mij vraagt.
  Op BNR werd er gisteren door wat uitgenodigde 'ondernemers' heel dom over gekletst. Op AD is een kort verslagje te lezen.
  Op de Volkskrant zie ik er niks over.

  https://www.ad.nl/politiek/discutabel-wetenschappelijk-onderzoek-zorgde-voor-afschaffing-dividendbelasting~aaa04db7/

  Is dit discutabel wetenschappelijk onderzoek?
  Of is dit gekochte wetenschap?
  Is het misschien gewoon corruptie?

  Dat onze 'regeerders' zich (verstandig als ze zijn) laten misleiden door de Elite die met een rapportje dat pakweg 100.000 Euro kost, een miljard minder belasting gaat betalen.

  Kan het zijn dat journalisten die zo dom zijn hier al te duidelijk over te spreken, een twijfelachtige toekomst hebben?
  Zou onze maatschappij zo in elkaar zitten ?

  Ik meen dat de Grote Bedrijven een miljard ( of was het meer?0 aan belasting uitsparen.
  Bedenk nu eens hoeveel onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek je daar van zou kunnen doen.
  Zodat we rapporten kregen die 'echt waar' zouden zijn. (of toch in elk geval echt wetenschappelijk gemaakt).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Centraal Planbureau stelt dat afschaffing alleen een negatief effect heeft, namelijk dat de schatkist 1,4 miljard euro belastinginkomsten verliest. Een positief effect ziet het CPB niet.

   Verwijderen
  2. Dank voor de link Jan.

   Er gaat meer geld naar de bedrijven, door te besparen op zorg, voedseltax te heffen en de arme bevolking meer belasting te laten betalen. De precieze getallen kan je in dit (lijvige) rapport vinden. (Ik weet niet of er aan toekom om ze zelf te vinden)

   https://www.kabinetsformatie2017.nl/binaries/kabinetsformatie/documenten/publicaties/2017/10/10/regeerakkoord-vertrouwen-in-de-toekomst/Regeerakkoord+2017-2021.pdf

   Verwijderen
  3. Die voedseltax gaat slechts over vet en suiker en betreft 10-25%. Hoewel het vreselijk betuttelend is maakt het verder niet veel uit voor het budget. Mensen kunnen ook leren koken!!!

   Wat mij betreft mogen geharde (hydrogenated) vetten geheel verband worden: de mens heeft geen enzymen om deze bagger af te breken en te verteren, en dus wordt het direct in onze aderen en elders afgezet.

   Er zit een arbitrair element in: de ene keer is boter of eieren slecht, 5 jaar later weer niet.

   Het gebruiken van de suikerpot in de niet-dessert keuken mag van mij persoonlijk met zware lijfstraffen beantwoord worden: niet zozeer vanwege gezondheid maar gewoon vanwege culinaire redenen!

   Verwijderen
  4. Blz 65: het verlagen van de belasting van de rijken en verhogen van de belasting van de armen: KOST het rijk 6.4 miljard per jaar

   De boete die mensen die hun huis hypotheek vrij hebben: LEVERT het rijk 1.1 miljard per jaar

   Het invoeren van de voedingstax: LEVERT het rijk 2.7 miljard per jaar

   En dan zou Rusland in een oligarchie leven (Panama papers), terwijl daar de flitsmiljardairs in de cel worden gezet (of met hun centen vluchten naar de EU), en wij...

   Praten journalisten niet over

   Waar we wel iets over horen (als TINA, there is no alternative) is dividend belasting (KOST het rijk 1.4 miljard per jaar) en vergroening van de burger (LEVERT het rijk ongeveer een miljard per jaar zie pag 65) Maar dat zijn peanuts als je het naast de aso belasting, voedingstax en zorgbesparing (blz 56: LEVERT de staat 1.7 miljard per jaar op) zet, waarover de kranten maar helemaal ZWIJGEN.

   Waar structureel ook MEER naar toe gaat is 'veiligheid' (hallo AIVD): 400 miljoen per jaar (blz 56) en 'defensie' (1.5 miljard per jaar): vraag me niet waarom, want bij God, ik weet het antwoord niet.

   Verwijderen
 6. Een van de opmerkelijkste dingen van de G-7 top in Canada vond ik de afwezigheid van protesten en rellen. In Hamburg bij de G-20 werd de halve binnenstad gesloopt en leek even meer op Mogadishu. We hebben aanwijzingen gezien dat de harde antifa kern daar getrainde paramilitaire agitatoren waren.

  Na even zoeken blijken er toch een paar zijn geweest, voor wie ze tussen de overbewapende politie kan ontdekken:

  protestje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen sponsors met een agenda dus, deze mensen zien er vriendelijk en oprecht uit. Het verschil met de G-20 is dat er geen onafhankelijke landen aan meedoen.

   Gezien deze achtergronden kan ik het gedrag van Trump niet afkeuren, al betwijfel ik wel zijn motieven.

   In ons land en de EU staat men klaar om zijn komende nederlaag te voorspellen, maar dat zie ik nog niet zo. Misschien een klein verlies as. november, maar als hij gezond blijft zie ik hem nog een 2e termijn volmaken. De democrats tonen nog geen enkel teken van inzicht of inkeer, en kunnen dus geen geloofwaardige tegenkandidaat leveren: Deze griezel?

   Verwijderen
 7. Het verhaal van Pjotr over de Kazakken kan vergeleken worden met een buitenlandse verslaggever op de Dam die waarschuwt voor Friezen. Ze lopen op klompen, en als ze je hand in hand zien lopen, gaan ze dat niet leuk vinden. KJulverhaal eerste klas. Wat een debuut van Pjotr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,
   je moet goed begrijpen: als je een land of volk zwart wil maken, dan is er altijd wel iets te vinden.
   Het is dus tekenend wat we zien gebeuren: het bewijst dat 'De Media' een agenda hebben: Rusland zwart maken.

   Nu is statistiek ook een manier om te liegen, zo wordet vaak beweerd, maar toch: Onder de held Yeltsin: 48% van de Russen onder de armoedegrens. Onder de duivel Putin: 13%.
   Wie bedriegt hier de zaak? De media natuurlijk.

   Verwijderen
  2. Op Russia Insider wordt een wat ouder verhaal van Ron Unz herhaald: The Alternative Media Can Defeat the Mainstream Media - Here's the Game Plan

   Wie kan hier een korte Nederlandse samenvatting van maken?

   Verwijderen
 8. @ Rootman.

  Goed dat je ook links plaatst.

  Ik kan de formule hier niet weergeven, want dan wordt het een link, en kun je de formule toch niet zien.
  Maar het is niet altijd goed te zien dat het een link is.

  Jouw laatste: 'deze griezel', zag ik maar bij toeval.

  Daarom maak ik de links tegenwoordig Bold.
  Dat is ook heel eenvoudig.
  Vòòr de formule plaats je de 2 haakjes: < en > en waar nu 'en ' staat, zet je de B van bold.
  Nà de LINK-formule doe je de tweede helft van de 'bold formule', de afsluiter: /b
  Ook weer tussen de twee haken die ik hierboven toonde: < en >


  Ik heb de hele formule ( link en bold) als één formule op een Word document staan.

  ( Vroeger had je nog Macro's. Dat was heel handig: twee aanslagen en voilà: daar stond alles wat je wilde plaatsen. Maar ik weet niet of die macro's er nog zijn. Iemand? )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jan schreef:
  "Blik, je moet goed begrijpen: als je een land of volk zwart wil maken, dan is er altijd wel iets te vinden.
  Het is dus tekenend wat we zien gebeuren: het bewijst dat 'De Media' een agenda hebben: Rusland zwart maken."

  Als zelfs een bos bloemen van Putin aan Merkel als een afront wordt gespint...

  Jan, wij hoeven elkaar op dit terrein niks uit te leggen :-)

  Naief als ik ben, ben ik toch weer verbaast (om het woord geschokt maar niet te gebruiken), de brutaliteit die met betrekking tot Rusland, bij de staatsomroep, bon ton is. Of het nou een Duitser is bij Buitenhof, of die Joep Schreuder met Pjotr bij Studio Sport.

  Wat weet de gemiddelde Nederlander nou van Kazakken met hoedjes??? Dus als "expert" Pjotr, met "professioneel" Joep, zo'n verhaal gaat brengen, wat moet de gemiddelde Nederlander daar van denken dan?

  Maar het is werkelijk een KUL-verhaal. Broodje aap. Fake News.

  Het is gewoon interessant hoe veel negatief er gespint wordt. Dat hele item gisteren, Joep en Pjotr. En dan nog dat wegduwen van de zogenaamde dronken Rus.

  We verheugen ons natuurlijk op het vervolg van de serie en hoe Joepie en Pjotr zichzelf verder belachelijk gaan maken.

  Blik vaart er verder wel bij; hoe lager zij gaan, hoe makkelijker het voor ons is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Joris Luyendijk, een journalistieke darling van weldemkend Nederland heeft ook een mening over Rusland.

  de Russische elite is onze vijand, maar er zijn nog steeds mensen die daarvan liever wegkijken. Zij heten de PVV en Forum voor Democratie.

  https://twitter.com/jorisluyendijk/status/1005890377776234497

  Als Nederlander die zich niet wil laten ringeloren door de dagelijkse transatlantische propagandadrip ben je volgens Joris dan ieder geval tweemaal guilty by asociation.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanleiding voor de diepzinnige tweet van Joris was een tweet van Nieuwsuur die naar bekend recept de roeptoeter van de Guardian in Nederland speelde.

   Ophef vandaag over Arron Banks, oprichter van http://Leave.EU en grootste sponsor van de #brexit-campagne. Uit e-mails blijkt dat hij driemaal overlegde met Russisch ambassadepersoneel.

   https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1005880203359506433

   OMG, er heeft iemand met Russen gesproken. Met Russen!!!

   Zeer terechte tweet van Erik vd Beek in dat draadje:

   George Soros financierde blokkade Brexit en in Nederland ja-stem Oekraïne-referendum. Maar daarover geen 'ophef' in de msm.

   https://tmgonlinemedia.nl/consent/consent/?return=https%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fnieuws%2F1644357%2Fsoros-doneert-453-000-euro-om-brexit-te-blokkeren&clienttime=1528667399551&version=5&guid=6b67d02b-e8c6-b0ed-f608-1ccc59e430a7&detect=true …

   https://twitter.com/beek38/status/1005930521795416072

   Verwijderen