vrijdag 8 juni 2018

Putin spreekt Oostenrijkers in Duits toe

Terwijl in het Nederlandse Parlament de Sybrand Buma's en Han ten Broeke's zich met het schuim op de bek druk maken om Baudet die niet meedoet aan Russen-pesten, is Oostenrijk met de jonge premier Kurz en hun President van Bellen lekker zaken aan het doen met Rusland:

De handel tussen de Oostenrijk en Rusland neemt weer toe, de Russische toeristen komen weer met 1,2 miljoen hotelovernachtingen per jaar, 1200 Oostenrijkse bedrijven zitten in Rusland en natuurlijk gaat Oostenrijk door met gas afnemen van de Russen en in nog veel grotere volumes. De Oostenrijkers gaan er van de winter warmpjes bijzitten voor een piepklein bedragje. Kom daar maar eens om in Nederland met de schuimbekkende VVD'ers en CDA'ers die alle handel naar de filestijnen helpen en ons met een Russofoob energieprogramma gaan opzadelen waar we als huishouden zo'n 35.000 Euro voor mogen neertellen. Dat zijn aardig wat reisjes naar de Alpen of StPetersburg die ons door de neus geboord worden. Maar het kan, omdat er nog steeds mensen op de Buma's en de Ten Broekes gestemd hebben.

Oostenrijk was het eerste land dat Putin bezoekt na zijn hernieuwde aanstelling als President van Rusland. Hij sprak met iedereen. Legde een krans voor de gevallen Sovjet soldaten die Oostenrijk bevrijd hebben, luisterde naar een aandoenlijk pianostuk van een dochtertje van een van de Oostenrijkse regeringsleden, en sprak een zaal vol met Oostenrijkse zakenmensen toe. Hij deed dat deels in het Duits: "Liebe Freunden, die Zusammenarbeit zwischen Rusland und Oesterreich ist sehr gut, Gott sei Dank, aber... das kann noch viel viel besser, und wir können das machen, wir müssen das machen, und, wir werden das machen. Aber..." Putin wordt onderbroken door applaus, maar vervolgt dan: "Aber es hangt ab von Ihnen!" Publiek lacht. "Ich bedanke mich bei Ihnen". Kijk bij minuut 2:10, HIER.

HIER hebben we een andere video, van de persconferentie van Putin en Kurz. De jonge Oostenrijkse Premier doet het heel correct.


Excuus voor de matige foto-kwaliteit, maar het gaat om het idee.

Putin legt jl. dinsdag een krans in Wenen voor de gevallen Sovjet soldaat; omgekomen tijdens de bevrijding van Oostenrijk van de Nazi's.

Saillant is dat NOS dinsdag bij haar item over MH17 en Putin in Oostenrijk en het daaraan voorafgaande interview met ORF sprak in denigrerende termen als: "Putin had ook nog wat te zeggen".

De Russische tv zal zich niet snel verlagen tot dergelijk tenenkrommend en zurig niveau van de Nederlandse staats tv.

Han ten Broeke, maar met name ook Sybrand Buma, openden een hopeloze aanval op Baudet, hem onder andere kansloos verwijtend zich niet aan te sluiten bij de "nationale eenheid" en "te flirten met Putin".

1 opmerking:

 1. Thierry Baudet houdt er “een behoorlijk dubieuze loyaliteit” op na met Rusland. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma vandaag in het radioprogramma WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.
  Buma deed de uitspraak in een toelichting op zijn speech vandaag op het CDA-congres. “Baudet flirt voortdurend met Rusland, bijvoorbeeld in het MH17-debat”, zegt Buma.”Terwijl Rusland ons gewoon bedreigt. Het bedreigt ons via MH17. Het bedreigt ons via moorden in Europese landen om ons heen. En het bedreigt ons via het ondermijnen van de democratie.
  ......
  Buma zegt dat hij het gedrag van Baudet ‘niet vindt kunnen’. “Daarom heb ik uitgesproken dat ik dit niet accepteer”, aldus de CDA-leider.

  de fractievoorzitter van het christen demagogisch appel

  BeantwoordenVerwijderen