dinsdag 24 mei 2016

Marcel Gelauff's Staatsjournaal moffelt Syrisch bloedbad weg

"Eiffeltoren en Binnenhof getooid in kleuren van de Syrische vlag, na gruwelijke terroristische aanslag met 148 burgerdoden."

Ja, dat zou je denken, maar niets van dit alles; niets meeleven met de Syrische bevolking. Geen Syrische vlag. Geen "Je Suis Syrian". Geen openingen in het Staatsjournaal, ellenlange reportages, analyses en meedeleven met de getroffen Syrische burgers. "Nergens niet".


Marcel Gelauff

De van pedofilie-banden verdachte NOS-baas heeft het behaagd het nieuws over het mega bloedbad in de Syrische kustplaatsen na 17:20 minuten te brengen, maar ingekapseld tussen Iraakse aanvallen op IS-bolwerk Fallujah en een campagne jongeren bij IS weg te houden. Inderdaad: Ingekapseld. Qua perceptie-management fantastische gedaan. Gelauff brengt de aanslagen als het terugslaan van IS na de aanvallen van het Iraakse leger op Fallujah. De aan de VS belangen onderworpen Gelauff mixt op wonderbaarlijke wijze een militaire operatie van het Iraakse leger, met het gruwelijk doden van willekeurige burgers, met name ook kinderen.

Schijn van corruptie

Wij vragen ons af waarom Parijs en Brussel niet op die wijze gepresenteerd zijn. Zo na een minuut of 20-25, beginnen met bombardementen van de Westerse coalitie, en dan een paar beelden van de genoemde bloedbaden voorzien van het commentaar dat IS hard aan het terugslaan is in Brussel/Parijs. Maar dat doet de van pedofilie- en NATO-banden verdachte Gelauff niet. Dat scenario behoudt de schijn van corruptie tegen zich hebbende Gelauff voor voor Syrië. Laat staan dat Gelauff een boekje open doet over wie er achter "IS" zit en wie ze financieren.

JSF: "Feestje?"

Over VS-druk of problemen met de NATO hoor je Gelauff sowieso niet. Zo brengt hij de komst van de JSF als een moment van feest. Presentator: "Gaat het een feestje worden?"; Verslaggever: "Ja, ja. Zelfs Hennis gaat met het regeringsvliegtuig de lucht in om de straaljagers tegemoet te vliegen en gedag te zeggen in de lucht". Gelauff benoemt later in het verslag wel de financiële problemen met het toestel (op 7,6 miljard Euro staat de teller tot nu toe met een 36 of 37 stuks, tel uit je winst) en de geluidsproblemen, maar het kardinale punt is dat Nederland zich met de NATO en de VS in het geheel verkeerde kamp begeven. Dat is veel erger dan de exorbitante kosten of het lawaai dat Gelauff ons nu doet geloven als waren dat de hoofdproblemen.

Gelauff's NOS Staats-journaal doet alsof de komst van de JSF een feestje is en vergelijkt het zelfs met de intocht van Sinterklaas. Probleempjes zijn er wel. De aan de belangen van zijn heren aan de overkant van de Oceaan onderworpen Gelauff komt niet verder dan de centjes en het lawaai. Het bloedbad in Syrië moffelt de van pedofiliebanden verdachte en steeds verder in het nauw rakende Journaal-baas na 17:20 minuten ergens weg tussen aanvallen op Fallujah en het terugslaan van IS.

28 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we eerlijk zijn, je juicht toch niet als je twee oorlogen verloren hebt, laat staan dat je erover bericht?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Als jij nu eerst eens dit leest,

   https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/de-zaak-demmink-1978-2010.html

   https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/de-zaak-demmink-sinds-2010.html

   Iwan en dan nog eens een keer terugkomen!

   Verwijderen
  5. Tja, de zaak is onder de rechter maar Minerva vriendje Ivo Opstelten, vond het het toch wel nodig er iets over te roepen toen hij minister van V&J was maar daar horen wij Iwan natuurlijk niet over!

   Verwijderen
  6. R O L O D E X ! ! !

   Verwijderen
  7. Of Demmink wel of niet een pedo is is voor zijn beleid bij NPO niet van belang. Wat zijn werk betreft is er genoeg op aan te merken: infantiliteit, omissies en partijdigheid.

   Verwijderen
  8. Grote kans dat je op je achterhoofd bent gevallen, Iwan!

   'Demmink genoemd in onderzoek '97'

   De Koter was als rechercheur van het CID, de criminele inlichtingendienst, betrokken bij het zogeheten Rolodex-onderzoek, waarin de betrokkenheid van hoge ambtenaren bij misbruik van minderjarigen onderzocht werd. De Koter getuigde vandaag ook dat staatsecretaris Teeven op de hoogte zou zijn geweest van de namen van de verdachten. De naam Demmink werd volgens De Koter regelmatig genoemd in werkoverleggen waarbij Teeven als Officier van Justitie aanwezig was.

   http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/49651/_demmink_genoemd_in_onderzoek_97_

   Verwijderen
  9. Nee, ik ben een mens die af en toe moet eten en jouw naïviteit stijgt weer boven boomtoppen en torenspitsen.

   Teeven in 2007: ‘ben om de zaak Demmink de politiek ingegaan'

   Is Teeven de politiek ingegaan om Demmink of om zichzelf te beschermen, m.a.w. was Teeven het lek? In dat geval heeft Teeven meineed gepleegd door te stellen dat Demmink niet genoemd werd in het Rolodexonderzoek. Feit blijft dat het hof in Arnhem voldoende aanleidingen zag om het OM opdracht te geven voor een strafrechtelijk onderzoek.

   http://justitie.eenvandaag.nl/blogs/66647/teeven_gehoord_in_de_pedoverhoren

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst was het Osama bin Laden, toen Saddam Hoessein, toen Iran en nu Saudi-Arabië maar Israël wordt nog steeds niet genoemd, terwijl er toch 5 Mossad agenten op 9/11 zijn gearresteerd die het hele schouwspel stonden te filmen, te juichen, te high fiven en Netanyahu gezegd heeft dat 9/11 goed was voor Israël!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat ik beginnen met het goede nieuws.

  Chomsky zegt (in manufacturing consent) dat:

  'Propaganda is to democracy what violence is to a dictatorship'

  Maw: het NOS journaal van Marcel Gelauff toont aan dat we nog steeds in een democratie leven.

  Dat is het goede nieuws.

  Het slechte nieuws is dat we in toenemende mate blootgesteld worden aan propaganda. Ik zeg 'we' (een propgandaterm), waar het misschien juister is om te zeggen 'ik'..

  En toch, begin jaren negentig was de volgende discussie tussen Chomsky en Frits Bolkestein op tv te zien en kon je erover in de krant teruglezen.

  Zie: https://m.youtube.com/watch?v=47nmBSNjkNs

  Wat is er veranderd in al die tijd?

  Wat er is veranderd, is dat Nederland eind jaren 80-90 totaal onbelangrijk op het wereldtoneel was, hooguit een commensaal was die op de rug van tijger Amerika zat. En die tijger knapte de vuile werkjes in de wereld op om daarmee de hegemonie van the Free World te garanderen (met uiteraard de VS op rang 1). Maw, het maakte niet uit wat er in Nederland werd gezegd omdat we nog geen deuk in een pakje boter konden slaan als het over 'foreign policy' ging. En dat ook niet hoefde. Dat was een mooie tijd om in te dromen.

  Maar Amerika is failliet, moe, ongeloofwaardig, en gaat aan interne strubbelingen kapot (het verschil tussen arm en rijk is daar iets te groot geworden; lees ik bv bij Paul Craig Roberts terug). Dus wordt het tijd voor de vazalstaten om de vuile klusjes van de VS over te nemen. En daarmee kan niet alles meer gezegd worden in Nederland, en is de Nederlandse pers net zo geworden als dat de Amerikaanse pers als was toen Herman en Chomsky Manufacturing consent schreven, eind jaren tachtig.

  Over Manufacturing Consent is een documentaire gemaakt, die je hier kunt vinden:

  https://m.youtube.com/watch?v=YHa6NflkW3Y

  Mocht je de docu nog niet gezien hebben: het is een absolute aanrader voor wie media bias wil doorzien, begrijpen, of zijn of haar wereldbeeld (zoals beschreven door Blik) bevestigd wil zien. Heeft mijn ogen indertijd geopend, en ik ben niet de enige die dat als zodanig heeft beschreven; zie bv deze review van Aaron Swartz over dit boek en de docu

  http://www.aaronsw.com/weblog/epiphany

  Arme Aaron Swartz...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De EU is ook een ceremonie!

   Verwijderen
  2. "Ik pleeg geen misdaden"

   Klopt, uitlokking tot misdaden is pas geleden door de rechter gelegaliseerd!

   Verwijderen
  3. De eerste gaat binnenkort voor de bijl! Tony Blair wordt geslachtofferd voor de Irak oorlogsmisdaad!

   Verwijderen
 13. Oh wat was en is Nederland (met de NOS voorop) blij met de JSF.

  Two separate US government watchdogs are outlining problems with the engines used in their F-35 jet fighters - one finding the systems unreliable and another citing dozens of violations in its quality assurance inspection.Pentagon Delays F-35 Tests as Software Glitch Shuts Down Jets Mid-Flight
  http://sputniknews.com/military/20160525/1040252715/pentagon-fighter-jet-f35-obama.html

  Gisteravond 2 piloten bij RTL late night. Tan tegen de piloten. Hij is snel he die JSF. LOL. 1,6 mach. LOL. De piloten deden gemaakt mee...Je zag aan hen dat ze niet zo enthousiast waren. Geen verschil met een F16 zeiden ze.
  Goh wat zouden die gasten graag in een Eurofighter of in een SU35 stappen voor een machine die echt voorruit gaat en......kan wenden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het fascisme van de Nederlandse regering c.q van onze beslissingcultuur wordt steeds blatanter.

  Hoofdredacteuren maken zich zorgen om Nederlandse persvrijheid
  http://www.nu.nl/media/4267825/hoofdredacteuren-maken-zich-zorgen-nederlandse-persvrijheid.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Binnenkort zal ze ook gebruikt toiletpapier, mits gesecuriseerd, op moeten kopen".

  LOL.

  BeantwoordenVerwijderen