dinsdag 17 mei 2016

Rusland werd overvallen door aanval Hitler

Nog enkele beelden van de Mars van het Regiment der Onsterfelijken, Moskou 9 Mei 2016

Hitler's aanval op Rusland was uitroeïngsoorlog

Blik heeft in de kiosk in Moskou een boek gekocht over de eerste twee jaar (1941-1942) van de oorlog in Rusland. Het is geschreven door Andrei Soeldin. Graag deel ik enkele passages. In zijn voorwoord vertelt hij hoe zijn grootvaders deelgenomen hebben aan de oorlog. Verder schrijft hij in zijn voorwoord: Ons land heeft een hoge prijs betaald in die tijd. De troepen van Hitler voerden niet enkel een oorlog om territorium, maar ook om vreedzame burgers van ons land te vernietigen (uit te roeien). Hiervoor werd geen middel geschuwd: Fascistische concentratie-vernietigingskampen, repressie, ziektes, honger, vliegtuigbombardementen.

Beesten

De Duitsers gingen als beesten te keer met sadistische grenzeloosheid. Daarom waren de verliezen van mensenlevens aan de kant van de USSR aanmerkelijk hoger dan die van de westerse partners. Bijna 30 miljoen levens. Sommigen proberen dit te vergeten of de geschiedenis te herschrijven. Maar er zijn nog veteranen in leven die zich nog alle gebeurtenissen herinneren. Er zijn nog documenten bewaard gebleven van de heldendaden van het volk van de Sovjet Unie die zijn gelijke niet kent. En wij zijn het gewoon verplicht onze kinderen hierover te vertellen. Dan blijft de draad met de geschiedenis in takt. En deze mag ook niet gebroken worden.

Stalin verbood te vuren op de Duitsers

De Tweede Wereldoorlog begon voor de Russen 22 Juni 1941 en duurde 1418 dagen. Tussen 03:30 en 04:00 opende duizende Duitse vuurpotten het vuur op Russische grensposten. Tegelijkertijd kwamen 900 bommenwerpers en 200 gevechtsvliegtuigen het Sovjet luchtruim binnen. Wakker gemaakt met een bombardement werden: Riga, Vindava, Libava, Kaunas, Brest, Kobrin, Slonim, Wolkovisk, Baranovitsji, Zhitomer, Sebastopol, Kiev.

Generaal-Kolonel Vasili Popov (toentertijd militaire baas in het Westelijk gebied rond Brest) schrijft later: "De aanval was absoluut onverwacht voor de troepen en er was ook geen enkele waarschuwing of aankondiging."

Generaal Ivan Kopets

De commandant van de Russische luchtmacht aan het westelijk front was Generaal Majoor Ivan Kopets, Held van de Sovjet Unie. Hij kwam om 03:00 uur door de laatste informatie van de militaire inlichtingendienst op de hoogte dat in enkele ogenblikken de aanval op hen geopend ging worden. Hij gaf opdracht de hele luchtmacht in de lucht te brengen en berichtte Moskou hierover. Daarvandaan werd hij teruggeroepen (waarschijnlijk door Timoshenko): "Stoppen daarmee, anders provoceer je Duitsland daarmee tot oorlog. Dat moet je goed in je oren knopen." Kopets moest wel gehoor geven, liet alle vliegtuigen terugkeren naar hun bases, en letterlijk op dat moment verscheen de armada van de Luftwaffe. De verliezen waren afschuwelijk. Generaal Kopets kon deze klap niet aan en schoot zichzelf dood.

"Alleen in Moskou gingen 600.000 niet onverschillige burgers de straat op", Aldus schrijft Izwestia disdag 10 Mei 2016.

20 opmerkingen:

 1. Even wat anders... Voert de Nederlandse politie, nadat ze een mens doodtrappen, het mensenhart aan een politie hond? Of waar is het hart dan gebleven? http://revolutionaironline.com/de-meest-schokkende-video-van-het-jaar-twee-vaders-van-killer-cop-slachtoffers/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij moeten het maar even tegen elkaar afwegen:

  -27 miljoen Sovjets, die 'vergeten' dienen te worden, tegenover 6 miljoen joden die te pas en te onpas opgevoerd kunnen worden hoe erg zij het wel niet gehad hebben;

  -Berlijn is niet bevrijd door Het Rode Leger maar door de VS. Dat houdt dan tevens in dat de verkrachtingen in Berlijn niet door Het Rode Leger zijn gepleegd of heeft men die geschiedenis er wél ingelaten?

  Winston Smith zit in het Ministerie van Waarheid het ene na het andere krantenartikel uit het archief door de papierversnipperaar te proppen en te vervangen voor de huidige moderne inzichten!

  De geschiedenis herhaalt zich niet, de geschiedenis vernieuwd zich naar de huidige maatstaven waarbij Rusland uit de geschiedenis moet worden geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -Tezelfdertijd vertelt een Amerikaanse professor in Internationaal Recht dat de neocons fascisten zijn;

   -de CIA de Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne opdracht geeft haar naam te veranderen omdat dat weleens nadelige sentimenten in Europa te weeg zouden kunnen brengen;

   -en de NAVO haar nieuwe SS Hoofdkwartier in Brussel laat bouwen!

   Wat is dit voor een 'Nieuwspraak en Dubbelspraak'? Winston Smith weet niet wat hij hiermee aanmoet.

   Verwijderen
  2. En de EU maakt af wat Hitler begonnen is!

   Verwijderen
  3. In 1984 wordt Winston Smith blij door te luisteren naar simpele muziek die meegezongen wordt door mensen. Zie het volgende citaat op blz 145 van mijn Penguin editie: "the woman sang so tunefully as to turn the dreadful rubbish into an almost pleasant sound."

   En drie bladzijden verder: "She knew the whole drivelling song by heart, it seemed. One would have the feeling that she would have been perfectly content, if the June evening had been endless [...] It struck him [Winston Smith] as a curious fact that he had never heard a member of the Party singing alone and spontaneously. It would have seemed a dangerous eccentricity, like talking to oneself."

   Je zou het toch een iedere Winston Smith, of een aan Smith's beroep geassocieerde medewerker van het ministerie van Waarheid, willen gunnen om meer te luisteren en te genieten van de muziek die uit volle borst door burgers meegezongen kan worden, ipv het bv willens en wetend verstoren van een lopende discussie die onder een draad wordt gegeven, en mogelijk is gemaakt door een immer hard werkende, goed geïnformeerde, kritische en menselijke Blik.... :-)

   En daarom kan ik u van harte de volgende Eurovisie songfestival nummers aanraden om naar te luisteren en uit volle borst mee te zingen:

   Love shine a light
   Hemel en aarde
   Het was als de eerste keer
   Hard Rock.... Halleluja
   Alles van Johnny Logan
   De troubadour
   Dingadong

   En speciaal voor Matt:

   J'aime la vie van Sandra Kim!

   (kijk terug, luister en geniet te https://m.youtube.com/watch?v=AnQ9424lxlo)

   Genoeg?

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @Willem Willem,

   Je zal ongetwijfeld gelijk hebben, heb je voor onderstaande ook een liedje?

   http://www.strategic-culture.org/news/2016/01/08/cia-undermining-and-nazifying-ukraine-since-1953.html

   Verwijderen
  6. @Willem Willem,

   https://deutsch.rt.com/meinung/38372-eurovision-wettbewerb-zur-umdeutung-geschichte/

   Verwijderen
  7. @Willem Willem,

   Verhoogde activiteit van VS spionagevliegtuigen aan de Russische grenzen, NAVO oefeningen aan de Russische grenzen en een verdekte uitspraak van Obama om Rusland binnen te vallen, waar zou dat op duiden denk je?

   Verwijderen
  8. Joop, ik had een afspraak staan in de vorige draad, weet je nog? Maar als ik een tip mag geven hoe je moet omgaan met intimiderende macht en een naderende Apocalyps: lees Howard Zinn: http://howardzinn.org/on-getting-along/

   Verwijderen
 4. 1789 2.0!

  Wist u dat in Parijs en meer dan 50 andere steden in Frankrijk de pleuris is uitgebroken, en dat nu al meer dan een maand lang?

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/05/wat-de-msm-verzwijgen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even reflecteren over de overwinningsparade en de korte reaktie van pres Putin op de NATO escalatie met hun raketschild in Roemenië en Polen.

  De wijze waarop NATO zich laat gijzelen door de MIC (VS/Israel wapenindustrie) geeft hen zeer dure, ongeteste wapensystemen met een hoog ´gadgetgehalte´.

  De Russen, die voortbouwen op hun soms vele tientallen jaren oude systemen, uitgaande van effectiviteit en succes, met wat uitwisseling met China en superieure ingenieurs, bouwen voor 1/100ste wapensystemen die rondjes draaien over het NATO speelgoed.

  Zou Rusland ditmaal een ´reverse Brzezinski´ uithalen?

  Een wapenwedloop waarin ditmaal de VS financieel doodgebloed word om maar bij te kunnen blijven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Westerse journalist in Damascus: Niet Russen, maar Amerikanen bombarderen ziekenhuizen

   ‘Russen doen in 30 dagen meer goed dan Amerikanen in 1 jaar’ – ‘ISIS zijn barbaren, hakken net zo makkelijk hoofd van kind af als dat ze een monument vernietigen’.

   Miguel Fernandez is namens het internationale persbureau Prensa Latina de enige officiële journalist die toestemming kreeg om bijna een jaar lang vanuit Damascus over de oorlog te berichten. Zijn conclusies zijn schokkend, althans voor degenen die nog altijd in de propaganda van de westerse politici en media geloven. Fernandez schrijft dat de Russen in een maand tijd meer goed hebben gedaan dan de Amerikaanse coalitie in een jaar, en dat niet de Russen, maar juist de Amerikanen ziekenhuizen, scholen en Syrische infrastructuur hebben gebombardeerd. Dit bevestigt wat wij al enige jaren schrijven, namelijk dat het echte kwaad niet uit Moskou, maar uit Washington en Brussel afkomstig is.

   Verwijderen
 6. Onder de oppervlakte woedt de veenbrand die de mondiale schuldencrisis is gewoon door. Drie min of meer willekeurige berichtjes die laten zien dat de dat ons financiele stelsel alleen nog met kunstgrepen overeind gehouden kan worden:

  Wanneer verhoogt de Bank of England de rente?

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/wanneer-verhoogt-de-bank-of-england-de-rente/

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/centrale-banken-blijven-dollars-dumpen/

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/willem-buiter-pleit-voor-helikoptergeld/

  First they take your money, then they take you to war.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hitler viel Rusland aan, dit staat in de geschiedenisboekjes ja.
  Maar WAAROM zou hij een twee fronten oorlog beginnen? En het von Ribbentrop pact dan?

  Om dit te begrijpen MOET je de geschiedenis kennen. En NIET die uit de geschiedenis boekjes.
  Daarin staat niet HOE de (met name joodse) communisten 60 miljoen christenen op ON-BE-SCHRIJ-VE-LIJ-KE beestachtige wijze hebben afgeslacht.

  Daarin staat niet dat de wereld als de dood was voor het Bolsjewisme.

  Daarin staat niet dat de Rothschilds Lenin hebben gefinancierd.

  Hier wel. Je maag draait om als je dít leest.
  http://www.rense.com/general86/realholo.htm

  Maar WAAROM zou Hitler Rusland dan wél hebben aangevallen?
  Misschien dat onderstaande tabel meer verduidelijkt.

  Strength of the opposing forces on the Soviet Western border. June 22, 1941

  Germany Soviet Union Ratio
  Divisions 128 174 1 : 1.4
  Personnel 3,459 3,289 1.1 : 1
  Guns and mortars 35,928 59,787 1 : 1.7
  Tanks (incl assault guns) 3,769 15,687 1 : 4.2
  Aircraft 3,425 10,743 1 : 3.1
  Source: Mikhail Meltyukhov Stalin’s Missed Chance table 43,45,46,47,[26]

  Hoe kan het dat Rusland meer dan 15.000 tanks AAN DE GRENS met DUITSLAND HAD STAAN? Tanks zijn AANVALSwapens, geen verdedigingswapens.

  Hitler overrompelde de VOLLEDIG verraste Russische legers.
  Ik kan inmiddels wél met 100% zekerheid zeggen dat AH heeft voorkomen dat West-Europa communistisch is geworden. 17 dagen later en Stalin was een offensief begonnen… (Dit stond gepland ergens tussen 6 en 10 juli 1941)

  Codenaam: Donderstorm (Operatsiya Groza)

  http://library.flawlesslogic.com/suvorov.htm
  https://latvianhistory.com/2011/04/18/stalins-attack-plans-on-germany-1939-1941/
  http://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/english/archives/articles/stalwarplans.html
  https://en.wikipedia.org/wiki/Stalin%27s_Missed_Chance

  "Suvorov writes caustically, sarcastically, and with great bitterness. But if he is essentially correct, as this reviewer believes, he -- and we -- have a perfect right to be bitter for having been misled and misinformed for decades."

  BeantwoordenVerwijderen