zaterdag 14 mei 2016

Muziek bij de Mars der Onsterfelijken, Moskou

Had Rusland hen naar het Songfestival moeten sturen?!

50 opmerkingen:

 1. Off topic.
  Alexander Mercouris (RT, Russia Insider) heeft een site opgericht.
  (Er waren negatieve berichten over de leider van Russia Insider)

  Dit is de site: http://theduran.com/

  Dit zijn hun eigen aanbevolen artikelen: http://theduran.com/category/our-picks/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees dat Oekraine het songfestival won.

  Met een liedje over de onderdrukking op de Krim, door Stalin in 1944.

  Ik hoop dat de MSM die onderdrukking in 1944 van de Tataren eens haarfijn gaan bespreken, in hun MSM.
  Ik kan je garanderen dat ze dat niet zullen doen.
  Niet meer dan " die arme Tataren moesten allemaal hun geboortestreek verlaten van die slechte Stalin."

  Zou de vraag 'Waarom?' dan niet voor de hand liggen?
  Natuurlijk.
  Maar die zal niet worden behandeld.
  Waarom?
  Omdat de Tataren zich tijdens de oorlog ontpopten tot Hitler's beulen. Ze hebben tienduizenden etnische Russen in concentratiekampen op de Krim laten sterven. Daarom !

  Lees: http://thesaker.is/tell-eurovision-in-1944-stalin-deported-crimean-tatars-to-protect-them-from-punishment-for-nazi-war-crimes-by-scott/


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een andere draad had ik het bovenstaande al eerder gemeld. Met een wat andere tekst:

   Songfestival. Oekraiene.

   Ik las bij de Saker ( Scott) dat de Oekraiene een zangeres afvaardigt die een anti-Russische tekst zingt.
   Ze klaagt over het lot van haar Tataarse overgrootmoeder.
   De Tataren werden na WO2 uit de Krim verbannen naar Oezbekistan. Niet leuk voor die Tataren, maar ze gingen niet naar Siberie, terwijl een deel van hen die straf zeker zou verdienen.
   Kort samengevat: toen de Duitsers de Krim bezetten kozen de Tataren massaal pro Duits, en dat niet alleen. Ze hebben vele tienduizenden etnische Russen om het leven gebracht !
   Volgens Scott was het dank zij hun verbanning dat er geen bloedbad ontstond na WO2, want die Russen waren natuurlijk woedend op de verraders en moordenaars.
   Dat is dus de situatie: Tataren doden Russen.
   Russen nemen wraak door Tataren naar een ander gebied te verhuizen.
   Kleindochter gebruikt haar collaborerende en genicidale voorouders om de Russen zwart te maken.
   De nazaten van onze eigen collaboreurs worden hier nog steeds een beetje minachtend bekeken, maar met Krim-collaboreurs hebben 'we' natuurlijk medelijden !

   Verwijderen
  2. Nu is het verleden van een volk geen terechte maatstaf om een volk te veroordelen, anders zouden wij als Nederlanders en Belgen in de zinkput terechtkomen met ons koloniale verleden, maar de Tartaren waren als leden van de ´Gouden Horde´ een paar honderd jaar terug kidnappers en mensenhandelaren, die raids op het noordelijker gelegen Russische platteland uitvoerden en de dorpelingen als slaven aan Turkije verkochten.

   Verwijderen
 3. Ik heb het gisteren allemaal gezien en het was weer een vertoning, het Eurovisie.

  Hier een impressie

  Gaan winnende liedjes van het Eurovisie normaal gesproken over vrede op aarde (Waterloo uitgezonderd), hadden we nu dus iets over oorlog. Overigens, de gemiddelde kijker wist van die inhoud wschl niets af, want de tekst was in het Oekraïens. Pas nadat er niet meer gestemd kon worden ging de Oekraïense (die er verder ook niks aan kon doen) in het Engels een verhaal ophouden over het leed wat haar voorvaderen was aangedaan, wat mij van kanaal deed zappen. Zie verder Jan's commentaar hierover.

  De VS bemoeide zich er ook mee door Justin Timberlake af te vaardigen. Volgend jaar doet de VS wschl ook echt als deelnemer mee van het EURO-visie.

  De Zweedse presentatie sprak niet over deelnemers uit Europa, maar deelnemers over de hele wereld... Wat klopt nu, nadat het vorig jaar als 'grap' was gebracht dat Australië 1 keer mocht meedoen (en nu een vaste plaats heeft verworven alsof het de normaalste zaak van de wereld is)

  De stemmen werden 50-50 verdeeld tussen jury en burgers (televoters). De jury vond Australië het mooiste nummer hebben en daarna Oekraine, ergens op plaats 11 kwam Rusland en op nummer laatst Polen. De televoters kozen Rusland als 1, dat echter niet kon winnen omdat de jury het in sommige landen de moeite niet waard vond om punten aan Rusland te geven. Op nummer 2 de Oekraine en op 3 (of 4, heb het niet nagekeken) Polen. Het is misschien wat veel gevraagd voor het gehoor, maar er waren drie nummers dit jaar die enigszins klonken: 1 Rusland, 2 de Oekraïne, 3 Polen. Australië was een niemendalletje maar erg veilig om op te stemmen, want niet zo politiek gekleurd als Rusland of Polen. Een conclusie die ik hier uit trek is dat establishment denkers (jury) er politiek veel gekleurder op staan dan burgers die gewoon luisteren naar een liedje.

  Om aan te geven dat Eurovisie niet alleen over gay, vals zingen, en folklore maar ook, nogal een politieke lading meekrijgt. Dat laatste is wat mij betreft reden om het volgend jaar maar niet te zien, of ik moet er geld op inzetten. Het is allemaal erg voorspelbaar wie er niet mag winnen...

  Hier het scoreverloop: http://www.eurovision.tv/page/history/by-year/contest?event=2113#Scoreboard

  Rusland aldus Ruud de Wild en Co (objectieve jury): 0 punten, en Oekraine volle winst, als ik het door mijn oogwimpers allemaal goed heb gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Het Eurovisie Songfestival = Nationalisme binnen de Verenigd Staten van Europa!

   Het enige wat ik ervan meekrijg zie ik bij het journaal.

   Douwe Bob kreeg op z'n kop (dat rijmt ook nog) omdat hij tijdens de repetitie een zinnetje in zijn tekst had veranderd en dat mocht niet! Het had zomaar iets politiek getint kunnen zijn geweest en had in het ergste geval kunnen leiden tot diskwalificatie?

   @Willem Willem,

   Hoe gaan zij het volgend jaar dan noemen, The New World Order Song Contest?

   Verwijderen
  3. By the way, ik neem aan dat de inhoud van de winnende Oekraïense inzending, met een beetje passen en meten, op de huidige politieke situatie beluisterd kan worden?

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. De 'Natovision song contest (just to exclude Russia)', wordt het wschl binnen 2 jaar, Joop, las ik net onder de comments van het artikel waar Jan naar refereerde. Waar overigens meerdere goede comments onder het interessante artikel van Scott staan en wellicht een kijkje waard (zie:

   http://russia-insider.com/en/tell-eurovision-1944-stalin-deported-crimean-tatars-pprotect-them-punishment-nazi-war-crimes/ri14333)

   Samengevat: waar Eurovisie kijkers vroeger alleen keken voor de show, weten ze na gisteren dat het politiek in zwang is om anti-Rusland te zijn. Daarnaast is het ook erg in zwang voor de zogenaamde 'geleerden' om totaal los van haar eigen bevolking te staan als het gaat om feiten, mening en interpretatie. Wat niet alleen zo is in 'belangrijke' zaken (als het associatieverdrag), maar dus ook als het over iets nietszeggend als een liedjeswedstrijd gaat.

   Pathetisch is het samenvattende woord, geloof ik, hoewel (en dat is het enge) ik niet kan uitsluiten dat pathetisch beter verwoord wordt door tragisch. Maar wellicht is dat dan weer te pathetisch door mij gesteld, wat ik dan maar hoop. Bij elkaar genomen, een hele slechte grap.

   Verwijderen
  6. Oh, en voor wie meer over de Russen en de Tartaren wil weten of wat goede tegen 'propaganda' tegenover de kitsch van het Eurovisie van dit jaar wil heen staan, kan ik de film Andrei Rublev van Tarkovsky van harte aanraden. Gaat precies over de relatie tussen die 2 volkeren, uitgesponnen in een 3.5 uur durende zwart-wit film (minder lang dan het Eurovisie) waarvan the Guardian zegt dat het the best arthouse film aller tijden is.

   En the Guardian liegt nooit!

   Zie http://www.theguardian.com/film/2010/oct/20/andrei-rublev-tarkovsky-arthouse

   Verwijderen
  7. @Willem Willem,

   Als ik onderstaande link mag geloven zijn de Europese kijkers woedend.

   http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/05/15/wuetende-zuschauer-proteste-gegen-politisierung-des-esc/

   Verwijderen
  8. Dank voor de link. Ik was echt, ondanks alles (sceptische blik, op de hoogte van het Rusland bashen) verbaasd dat het niveau van onze zogenoemde geleerden zoooo laag en zoooo opzichtig bevooroordeeld was zonder ook maar een zweem van onpartijdigheid in te nemen, dat ik me de boosheid onder de kijkers heel goed kan voorstellen. Hoe die boosheid in banen te leiden wordt een toenemend probleem in Europa. Onderdrukken of negeren is niet de manier. En om als idioot behandeld te worden (200 miljoen kijkers voor het Eurovisie gisteren) door experts (jury) werkt al helemaal destabiliserend. Goed voor niemand.

   Nog een opmerking en dan houd ik echt op over het Eurovisie: Dat Rusland gisteren niet heeft gewonnen... Is de schuld van Poetin, en de vertaling van het Oekraïense liedje van gisteren heb ik ook gelezen. Het ging over... Palestina

   Verwijderen
  9. Het gaat niet alleen om een liedjeswedstrijd, ook de sport is met het politiekvirus besmet.

   8-8-2008 opening Olympische Spelen in Peking en tevens de start van de Russisch Georgische oorlog.

   Verwijderen
 4. Met "Het Koor van het Rode Leger" had Rusland wel anders kunnen uitpakken ! Maar dat had dan zeker voor een politieke rel gezorgd...

  https://www.youtube.com/watch?v=VX7Wjq4lllw

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, laat ik maar gelijk een artikel plaatsen van de nieuwe site The Duran. Overigens wens ik Alexander Mercouris en Peter Lavell succes met deze nieuwsbron.

  4000 westerse journalisten, wat 4000???, jazeker 4000!!!, die met een onafhankelijk oog over de 'terroristen' in de Donbas berichten, zijn op de Oekraïense zwarte lijst terechtgekomen.

  http://theduran.com/ukraine-turns-western-media/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Haha, een landgenoot van jou, Johnny Voets, meldde mij ook, helemaal lyrisch te zijn over de overwinning Max Verstappen.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is precies het hele verhaal Matt. Dank voor dit plaatsen. "Raketschilden" rondom Rusland. Is toch niet normaal? En dan moet Rusland niets doen? Dank je wel zeggen misschien? Wat laat Europa zich weer door de VS de agressie in duwen. Ongelofelijk.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Daar hoort dit artikel bij...

   http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/05/paul-brill-van-de-volkskrant.html

   en deze video!

   https://www.youtube.com/watch?v=8ux3oiWELIQ

   Verwijderen
  4. Zijn, op een enkeling na, alle Nederlandse journalisten zo dom?

   Verwijderen
  5. Eerst was voetbal oorlog, nu ook Basketball!

   Angered by Fenerbahce loss to CSKA Moscow in the Euroleague basketball title game, Turkish MP, Samil Tayyar, suggested in a tweet that Turkey shot down another Russian SU-24.

   http://theduran.com/turkish-mp-wants-shoot-another-russian-su-24-cska-defeats-turkeys-fenerbahce-euroleague/

   En dit land voldoet bijna aan alle eisen voor visa vrij reizen in de EU, wat zijn de normen en waarden van die EU dan wel?

   Verwijderen
  6. http://sputniknews.com/military/20160516/1039683754/us-missile-defense-europe-russian-response.html

   Verwijderen
 8. Even iets luchtigers bespreken met U.

  De juffrouw met de rode schoenen en de jurk met gele en witte bolletjes is wellicht gekleed in de mode van 1944, zoals die toen in Rusland was. ( De zanger en muzikant hebben ook de kleding uit die tijd aan). Als dat zo zou zijn, dan zou me dat wel en beetje verbazen. Dan was het niet alleen maar kommer en kwel.
  De jurk doet denken aan de polka-dots jurken die vanaf 1940 erg in de mode waren in Amerika, maar ook bij ons.
  Ik heb dit van wikipdia. Zelf zou ik gedacht hebben dat de polka-dots mode wat eerder was.
  Youtube: Frank Sinatra - Polka Dots and Moonbeams


  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog maar 73 roebel voor je euro, en vat olie alweer bijna 50 usd (48); oftewel, de crisis in Rusland is voorbij.

  Jammer westen; vooral doorgaan met sancties; kan Rusland mooi verder werken aan zijn eigen landbouw productie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pieter Waterdrinker over de uitslag van het #Songfestival http://pauw.vara.nl/komende-uitzending … #Oekraïne #Rusland #Pauw

  Iemand die dit wil bekijken en hier verslag uitbrengen? Ben zelf niet in de gelegenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet in de gelegenheid...

   Mag ik een voorspelling plaatsen (met de kans het bij het verkeerde einde te hebben)

   Wat wel gezegd wordt:

   1 'Er wordt gezegd dat' (Rusland in het pak genaaid is)

   Maar
   2 'Jury's juist gekozen om onpartijdigheid te vergroten'
   3 'Worden ook niet verplicht om politiek naar nummers te luisteren en te beoordelen'
   4 'Complotdenkers, vooral op internet, hebben daar geen boodschap aan' vervolgens wordt ter voorbeeld een krankzinnige theorie uitgesponnen om te bevestigen dat op internet alleen maar complotdenkers en andersoort krankzinnigen verhalen bedenken die je niet in je krant wilt lezen
   5 'Bovendien hadden de bookies al vooraf voorspeld dat het een close call tussen Ausie, Oekraine en Rusland zou worden, wat het geworden is'

   Dat is wat wel gezegd mag worden

   Wat gebalanceerd gaat worden

   6 Het oorlogzuchtige lied van Oekraïne (nee het was geschiedenis)

   7 Er is altijd politiek in het Eurovisie geweest (het stemmen van NL op België en andersom), wordt gebalanceerd met het al dan niet op Rusland willen stemmen, of Oekraine, of welk land dan ook.

   Wat niet gezegd mag worden

   8 Discrepantie puntentelling jury en publieke vote was voor Rusland het allergrootst

   9 De introductie van Australië vorig jaar, is een warmmakertje voor de introductie binnen het Eurovisie van de VS (die vervolgens het feestje van het Eurovisie voorgoed weet te verpesten)

   10 Dat experts en publiek wel vaker niet in overeenstemming zijn is een probleem. Zo was er ooit het referendum waarbij, etc

   Puntentelling
   Van de 10 punten die ik hier boven heb genoemd en heb voorspeld, krijg ik per juist item wat ik goed had een punt. En per onjuist item een minpunt. Uiteindelijk wordt een puntentelling gemaakt. Eindig ik in de plus of op nul, dan heb ik Pauw niet gemist, en beschouw ik als winst. Eindig ik in de min, zal ik mezelf verplichten om in een volgende draad van Blik iets luchtigs te zeggen.

   En nee, er is geen jury van experts nodig. Alleen iemand die vanavond naar Pauw wil kijken, er een samenvatting over wil schrijven en punten wil tellen...

   Verwijderen
  2. @Willen LOL
   Ik heb Waterdinker via twitter nog even gevraagd of hij het Hollandse kijkerspubliekje wil wijzen op de paar nieuwe raketsysteempjes in Roemenië (deze week in gebruik) en Polen (deze week eerste schop in de grond). Tien xtra punten voor Pieter als hij er aandacht voor gaat vragen / aan gaat besteden. 10 Minpunten voor Pauw als hij het af gaat doen, "maar dat is toch enkel "een schild", Russen reageren er erg agressief op, op zo'n mooi en veilig en vreedzaam mooi schild..."

   Verwijderen
  3. @Willem Willem

   Ha,ha, zou zo maar zo kunnen gaan bij Pauw.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Via twitter meegekregen dat Pieter het heel netjes gedaan heeft. Dus, allemaal Poubelle van hem aanschaffen! :-)

   Verwijderen
  6. Mooi. Dan weet ik wat me te doen staat

   Verwijderen
 11. Who is Vladimir Putin? Why Does the US Government Hate Him?

  http://www.globalresearch.ca/who-is-vladimir-putin-why-does-the-us-government-hate-him/5381205

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Natuurlijk is de gang van zaken bij het Eurovisie/NWO songfestival een politiek statement:

  Minister Margot Wallstrom on Twitter as an example:

  “We must remember the fate of the Crimean Tatars in 1944 and onwards. Congrats Jamala!”

  Aldus de voormalige eurocommissaris en huidig minister van buza in Zweden Margot Wallstrom.

  http://russia-insider.com/en/politics/maria-zakharova-and-winner-eurovision-2017-will-be-song-about-bashar-assad/ri14358

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze keer geef ik Cruelman gelijk. Het eurovisie songfestival is bij uitstek een klaagonderwerp. Het is een en al kitsch, en de Russen moeten zich niet gek laten maken: uiteraard wonnen ze niet. Putin zou geen grote internationale sport- en dergelijke evenementen moeten organiseren: Rusland heeft niets te bewijzen, zeker niet in een sfeer waar een man met een baard in een jurk de winnaar is geweest.

   Verwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Jullie kunnen mijn posts met zeer goeie stellingen en feiten anders nooit weerleggen,"

   Yep, de Europese sancties tegen Rusland drijft de EU steeds verder uit elkaar maar dat lezen wij nooit in de "zeer goeie stellingen en feiten" van Iwan Knelissen, dus wat valt er eigenlijk te weerleggen, niets toch? Iwan Knelissen weerlegt zijn eigen "zeer goeie stellingen en feiten" door erover te zwijgen! Het lijkt net of hij niet tegen z'n verlies kan!

   Goed bezig, Iwan!

   Verwijderen
  2. @ Joop


   OT

   Voor het geval je 't nog niet gezien heb, een draadje wat je wel zal interesseren:

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/how-likely-is-it-mh17-was-shot-down-by-a-r-27-missile/

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   Dank voor de link. Er is daar echter iets vreemds mee aan de hand. Een R-27 wordt niet gebruikt door een SU-25 maar door een SU-27. Dus, waar ik door Marcel v.d. Berg gebanned werd omdat ik het over een SU-25 had, begint hij nu zelf over een SU-27.

   Verwijderen
  4. @ Joop

   Het OVV onderzoek kan de feitelijk waargenomen schade aan MH17 niet verklaringen, dus dan komen andere hypotheses in beeld.

   Verwijderen
  5. @Dawg,

   De Kiev tapes en de Oekraïense primaire radar gaat de OvV nekken!

   Verwijderen
  6. @ Joop

   Don't feed the trolls.

   Verwijderen
 14. @ Matt

  Tegenover de immer liegende schreeuwlelijk 1974:
  "de VS is juist aan het afbouwen"

  De harde realiteit:

  "President Barack Obama will propose spending cuts for many federal programs in the 2016 budget request he’ll send to Congress on Monday, but not for nuclear weapons. Quite the contrary, Obama’s administration is proposing to go on a nuclear weapons spending spree. This is an expensive and profound mistake, and one that ignores the limited contribution that nuclear weapons make to U.S. security.

  The administration’s costly plan proposes to rebuild the entire U.S. nuclear arsenal, including the warheads, and the missiles, planes and submarines that carry them. These plans will cost $348 billion over the next 10 years, according to a Congressional Budget Office estimate released last week. The National Defense Panel, appointed by Congress, found that the price tag over 30 years could be as much as a $1 trillion."

  http://www.defenseone.com/ideas/2015/02/obamas-trillion-dollar-nuclear-weapons-gamble/104217/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen