dinsdag 3 mei 2016

Pauw en Koens framen er samen lustig op los

Ingezonden bijdrage van één van onze vaste medewerkers

Ik heb vanavond toevallig even naar Pauw gekeken, aardige discussie over TTIP. Maar toen Syrië met Olaf Koens: onvoorstelbaar de leugens die daar door Koens maar ook de Pauw werden uitgekraaid, echt afschuwelijk.

Dat bombardement op dat ziekenhuis in Aleppo, waar zonder scrupules Assad de schuld krijgt, waar geen bewijs wordt aangeleverd; geen radar beelden, geen forensisch bewijs welk projectiel het is geweest, helemaal niks. En het ziekenhuis kan door van alles zijn gekraakt, van idd een vliegtuigbom (en dat kunnen ook de VS hebben gedaan, hebben ze al aantoonbaar gedaan, ziekenhuizen bombarderen) die vliegen en bombarderen daar ook! Tot een mortier en zelfs artillerie je weet het dus niet. Maar Koens en Pauw weten het zeker, Assad! Als je kijkt naar wie er beter van dat bombardement wordt, zijn het de tegenstanders van Assad, dat is wel duidelijk. Want Assad is weer even lekker als wrede moordenaar weggezet. Want ja IS is zo humaan....

Kan er maar beter niet meer naar kijken.

Oh ja, en dan wordt Assad ook nog even beschuldigd van het uitmoorden van zijn eigen bevolking. Hij heeft er wel 400.000 uit gemoord is het verhaal, het bekende frame. Het blijven herhalen van die 400.000 doden en de Barrelbombs. Dit is geen journalisme meer dit is propaganda praat. Ohh ja en inderdaad nog die befaamde Barrelbombs dat is pas echt de limiet, nee drones of bommen uit een vliegtuig dat is echt veel beschaafder. Net zo als Israel met hypermoderne en dus extreem explosieve vliegtuigbommen van meer dan 1 ton in Gaza hebben gebombardeerd maar daar hoor je ze nooit over bij Pauw inderdaad veel beschaafder dan die Barrelbombs, waarvan het nog maar de vraag is of Assad of de Turken ze hebben gedropt.

http://www.globalresearch.ca/masters-of-black-propaganda-the-bbc-is-barrel-bombing-night-and-day/5383051

38 opmerkingen:

 1. Ik moet oppassen wat ik zeg, want voor je het weet zetten de fascisten je in de bak.
  Ik zeg het dus als volgt: Laat ons hopen dat er een tijd komt waarbij een nette regering het heft in handen neemt, bij ons, en dat al deze lieden ( Koens, Pauw, etc etc.) ter verantwoording worden geroepen. EN hun gerechtigde straf krijgen!
  Wat zullen ze lang de gevangenis in gaan!

  Meewerken aan een genocide: geen kattepis. De Duitsers op Neurenberg werden de testikels geplet en na een show trial opgehangen. Ook Julius Streicher, de journalist, werd opgehangen.

  In 'The War you don't see' zegt Dan Rather, zeer invloedrijk anchor man: " Als wij, journalisten , ons werk wel hadden gedaan, en niet alleen maar als spreekbuis van de regering hadden gefunctioneerd, dan zou de Inval in Irak heel waarschijnlijk nooit zijn gebeurd."(!!!!)

  'Massamoord door verwijtbare nalatigheid' : levenslang voor de schuldiugen, als je het mij vraagt.

  Op mijn blog heb ik nog een schrijnend voorbeeld geplaatst over het volledig tekortschieten van de rechtspraak en de Media: aan de hand van de moord op Vince Foster, een daad waar de Clintons alles van af weten. De zaak is in mijn ogen meer dan bewezen.
  http://www.xevolutie.blogspot.co.nz/2016/05/529-de-clintons.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Homage to Catalonia van Orwell ben ik aan het herlezen. Dat is een erg goed boek, ook omdat Orwell de tijd neemt om de Britse kranten uit zijn tijd te becommentariëren op propaganda over de Spaanse burgeroorlog. Aan die propaganda hebben we bv nog steeds te danken dat de naam anarchist bijna nog erger is om te gebruiken dan de naam fascist. Ook daar beschrijft Orwell dat het voor kranten noodzaak is om beschuldigingen te uiten, zonder met bewijs aan te komen, die tot nog meer beschuldigingen leiden, en zo meer en zo verder. Uiteindelijk totaal onleesbaar met maar een doel: het veilig stellen van het corporatistisch belang. Franco was een lieverdje ivm de anarchisten, aangezien Franco's enige fout was dat hij zich vijandelijk opstelde tegen de middenstand, maar niet tegen de grote bedrijven. Anarchisten wilden de bedrijven zelf besturen en ten baat nemen, en leken succesvol daarin te zijn. Dat goede voorbeeld moest de kop ingedrukt worden, wat oa is gelukt door de anarchisten als 5e colonne te beschouwen, als anarcho-fascisten te beschrijven, als lieden die maar een doel hadden: de bevolking kapot te maken, en ze misdaden in de schoenen te schuiven waarvan geen bewijs was, net zoals nu gezegd wordt over Assad die, vreemd genoeg, wel de meeste steun van zijn eigen bevolking krijgt in de strijd tegen ISIS. Dat Koens geen Orwell is blijkt wel uit het feit dat beide heren embedded waren bij de 'tegenpartij' (Orwell dichtbij de anarchisten, Koens dichtbij Assad), waarbij Orwell zich tegen de dagelijkse propaganda durfde uit te spreken, en Koens kennelijk niet. Dergelijke 'tegen de burgers van Spanje' propaganda was zeer schadelijk voor de burgers in Spanje, net zoals 'de tegen de burgers van Syrië' propaganda zeer schadelijk is voor de burgers in Syrië. Het minimum om propaganda geloofwaardig te maken is sluitend bewijs. Ook wel geheten: waarheid. Dat ontbreekt in het discours over wie de bombardementen op ziekenhuizen in Aleppo heeft uitgevoerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hr. Koens heeft Rusland moeten verlaten omdat hij aanhoudend leugens vertelde.
  Dat is toch wel bekent denk ik zo.
  Pieter Waterdrinker en zijn maat van diverse bladen in Rusland hebben na 2 maal gewaarschuwd te zijn zich uit media leugenland terug getrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er mocht wel eens een keer over bericht worden.

  Ziekenhuis Aleppo getroffen door raketten van Syrische rebellen

  http://www.nu.nl/buitenland/4256263/ziekenhuis-aleppo-getroffen-raketten-van-syrische-rebellen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onverwachte en verrassend interview op NPO radio 1 met Bas van der Plas die in Narva, Estland woont op 100 meter van de Russische grens.

  Hij gaf aan dat als er 1 is die provoceert en uit is op oorlog, is het de NAVO die continue, zelfs op overwinningsdag, paradeert langs de Russische grens; ook nu weer, oefening aan grens door de NATO.

  Dadelijk 75 jaar na operatie Barbarossa en de Duitsers staan weer aan de grens met de Russen. Terwijl de Russsen met de Esten enkel culturele uitwisselingen doen en vriendschapsbezoeken uitwisselen. Geen Russische militair te zien hier, enkel NATO tromgeroffel. Nederland, ment name rond deze dagen, kom in actie en roep je leger tot de orde!

  Dat was zo ongeveer in een nutshell wat Bas te zeggen had. Nogmaals, verrassend! Compliment voor eenvandaag radio.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hetzelfde stuk ook gehoord en ik kan in Blik's verslag geen enkele leugen vinden, hij schrijft precies wat v.d. Plas ook gezegd heeft!

   En die versie van jou laat je maar achterwege, want daar stonden nu juist de leugens in!

   Verwijderen
  2. Ik luister slecht maar jij geeft niet aan waar ik slecht luister!

   Maar ik begrijp wel wat jouw probleem is, jij hoort nu van iemand die 100 meter van de Russische grens woont dat de verhalen heel anders zijn dan wat jij leest in jouw miljarden bronnen of is v.d. Plas volgens jou misschien een agent van Poetin?

   Verwijderen
  3. Maar goed, het feit blijft dat v.d Plas vindt dat het de NAVO is die provoceert en uit is op oorlog, niet Rusland en dat is de feitelijke conclusie!

   Verwijderen
 6. Blik, luister eens even naar dit radio interview van radio 1 met van der Plas, Rusland deskundige, over de provocaties van de NATO aan de grens met Rusland. De man woont daar al jaren en beweert dat de provocaties van de NATO komen, luister zelf maar vanaf 50 minuten. Vooral jouw anti Rusland rat die hier dagelijks de comments vervuild kan er een puntje aan zuigen!
  http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2016-05-03/14:00

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Russische agressie? Patrick Buchanan houdt de Amerikanen een spiegel voor:

  http://russia-insider.com/en/why-russia-resents-us/ri14180

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The British and the U.S. media also run various "civil" groups to further their regime change goals.

  The "White Helmets", known for fake "rescue" videos and their strong cooperation with al-Qaeda (vid), are financed with $23 million by the U.S. government through USAID, with £18.7 million by the U.K. Foreign Office and with several millions more from other governments. But are the "White Helmets" not "moderates" who only want to help people? The U.S. government does not seem to believe that. It just banned the head of the "White Helmets" from entering the United States even though it finances his activities.

  But even when these media manipulation campaigns and fake "moderates" get exposed their operations continues unabated. The Guardian, after publishing the above, will not for one moment reflect on how its own publishing on Syria was influenced by the government financed fakes. It is, just like other mainstream media, an integrated part of the campaign.

  http://www.moonofalabama.org/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En waarvoor dient al die propaganda waaraan ook Pauw en Koens hun steentje bijdragen:

  "We have come full circle from the early “No Fly Zone” to the “Safe Zone” and finally to the “No Bomb Zone”. The objective is clear. This campaign like so many before it,is attempting to re-generate public outrage and support of the implementation of a No Fly Zone in Syria. A No Fly Zone that would ensure the unmitigated devastation of Syria and its reduction to a Libya style failed state in preparation for Imperialist looting and pillaging.
  So our media are working as a megaphone for US and NATO propaganda, the Humanitarian NGOs in Syria are embedded in terrorist areas and are not saving lives, rather they are prolonging the suffering of the Syrian people."

  http://21stcenturywire.com/2016/05/03/syria-aleppoisburning-campaign-created-by-us-and-nato-to-facilitate-a-no-bomb-zone/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Dawg: Dank u voor deze voortreffelijke link!

   Helaas is de frequentie van mijn posts hier nogal verminderd, vanwege het vervelende gekibbel. Ik wilde dat sommigen zich beter zouden beheersen!

   Verwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen enkele toezegging vanuit het Kremlin dat MH-17 is neergehaald door een BUK! Rusland verwijst naar de primaire radarbeelden die in het bezit van de OvV zijn.

   En daar staat natuurlijk een SU-25 op, maar dat mogen wij van de OvV-er en VVD-er Tjibbe Joustra niet weten! Zet naar in het rapport dat er alleen burgervliegtuigen op te zien zijn dat pikken de schaapjes wel!

   Kremlin dismisses investigative journalists’ report on causes of MH17 crash in Donbass

   More:
   http://tass.ru/en/politics/873769

   Verwijderen
  2. @Matt,

   Wat is jouw indruk van de documentaire?

   Verwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Matt

   Ik heb die BBC docu bekeken; schaamteloos één-tweetje tussen BBC en BC. Zoals al was te voorspellen.

   Verwijderen
  2. Precies de werkwijze van Mike Rudin! Ik heb met dat stuk triefel te maken gehad met 9/11!

   Mike Rudin, who claims that the Russian Foreign Ministry had refused to give an interview to the BBC

   More:
   http://tass.ru/en/politics/873886

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier nog wat tegenpropaganda, van Frans van der Lugt, die het niet na kan vertellen. Dat de Syrische regering NIETS goed heeft gedaan, ook niet voor 2011 is simpelweg niet waar, legt Van der Lugt uit, die er van begin af aan bij was.

  http://community.dewereldmorgen.be/blog/mario-bergen/2011/09/12/jezu-etenpater-frans-van-der-lugt-informeert-vanuit-syri

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Foreign Policy Diary – Donbass: Further Escalation of Violence

  http://thesaker.is/foreign-policy-diary-donbass-further-escalation-of-violence/

  Lijkt alsof UA een nieuw offensief in de Donbas op gang aan het brengen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Amnesty International spreekbuis van al Qaeda

  "Een van de zaken die de al meer dan vijf jaar durende oorlog tegen Syrië duidelijk maakte is de oorlogszucht van zogenaamde ngo’s voor de mensenrechten als Amnesty International (AI), Save the Children, Dokters zonder Grenzen, Pax Christi en Human Rights Watch (HRW).

  Progressieve haviken

  Stephen M. Walt, de Amerikaanse politicoloog en specialist in de buitenlandse politiek, spreekt daarom van liberal Hawks, ‘progressieve haviken’ die hij plaats naast de neoconservatieve krijgsheren genre Dick Cheney, de vicepresident onder George Bush Jr. die in 2003 de oorlog tegen Irak dirigeerde. Het is een zeer correcte definitie."

  Zo begint een artikel van Willy van Damme over NGO's die zich laten gebruiken voor peopaganda van jihadisten.....

  https://willyvandamme.wordpress.com/2016/04/25/amnesty-international-spreekbuis-van-al-qaeda/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe kon een voormalig medewerkster van het State Dept. (Susanne Nossel) de leiding krijgen over Amne(a)sty International US?

   Verwijderen
 18. No more questions, Your Honor!

  https://deutsch.rt.com/europa/38160-ehemaliger-befehlshaber-rechten-sektors-gibt/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb niet de indruk dat Obama alleen de handel wil dicteren!

  Barack Obama zu TPP: "Wir diktieren die Regeln für den Handel im 21. Jahrhundert"

  https://deutsch.rt.com/wirtschaft/38141-barack-obama-zu-tpp-wir/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nog meer over de propaganda oorlog in Syrië: open brief aan AZG, van Rick Sterling waarbij onder andere de 'enige kinderarts in Aleppo' die 'na de laatste aanvallen' op 'een ziekenhuis' 'door Rusland/Assad' 'overleden is' aan bod komt. Volgens Sterling was

  A) dit een aanval op een ziekenhuis dat alleen in naam bestond, en niet in functie
  B) het 'ziekenhuis' (volgens satelliet beelden gedeeld op Sputnik) even beschadigd in oktober 2015 als in april 2016
  C) het bestaan van de 'gedode kinderarts' twijfelachtig te noemen
  D) bestookten rond dezelfde tijd (iets eerder om precies te zijn) dat dit nieuws over het bombarderen van een AZG ziekenhuis in Aleppo de wereld over ging 'de gematigden' ook delen van Aleppo waar ziekenhuizen lagen behorend tot de Syrische regering, DUS niet interessant voor de westerse media om melding over te maken.

  Die eerste 3 punten zijn moeilijk te verifiëren, waarbij Sterling dan ook terecht de bewijslast bij AZG legt: hun ziekenhuis toch, waarbij een van hun medewerkers is overleden. Niet zo moeilijk voor AZG om hard bewijs te leveren dat A) het een ziekenhuis in functie was en B) dat de kinderarts bestond, bewijs wat vooralsnog ontbreekt.

  Het vierde punt is aantoonbaar juist, met hulp van een ooggetuige verslag van een arts en een journalist die verifieerbaar bestaan (Nabil Antaki en Edward Dark), en waarbij Sterling het advies aan AZG geeft om eens met die mensen te praten.

  Of deze brief van Sterling 100% waar is, weet ik niet. Maar het lijkt me toch niet zo moeilijk voor AZG om op deze brief te reageren en Sterling uit te leggen dat hij al dan niet ernstig misleid is?

  De open brief is te vinden via: http://dissidentvoice.org/2016/05/about-bias-and-propaganda-on-syria/#more-62556

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aleppo Doctor Attacks Western Media for Bias, Censorship and Lies

   http://www.globalresearch.ca/aleppo-doctor-attacks-western-media-for-bias-censorship-and-lies/5522736

   Verwijderen
  2. Dat is dr Antaki ja. Ik houd alleen niet van die plaatjes. Ga ik toch weer twijfelen of Dr Antaki bestaat. Ook in oorlog lijkt me er iets te bestaan als privacy, waarbij je met name van artsen zou verwachten dat ze de privacy van bv een kind zouden respecteren.

   Maar wellicht heb ik makkelijk praten, op afstand, ver van het leed vandaan.

   Enfin, de uitnodiging van Sterling aan AZG om zijn brief te beantwoorden, lijkt me een goede. Waarbij, als ik er geld mee kon verdienen door er op te wedden, zou wedden dat AZG er het zwijgen toe gaat doen

   Verwijderen
  3. Tja, want hoe kon een voormalig medewerkster van het State Dept. (Susanne Nossel) de leiding krijgen over Amne(a)sty International US? Zet je dan ineens een andere pet op en ga je 'anders' denken?

   Verwijderen
  4. @Willem Willem,

   Vanessa Beeley schrijft in een vandaag verschenen artikel;

   “I checked 5 websites about lists of hospitals, 3 of them didn’t mention Al-Quds hospital, the other two mentioned it with one phone number. Usually hospitals have more than one phone numbers. So I think what Dr Antaki said is correct."

   http://www.globalresearch.ca/aleppo-us-nato-false-flags-lies-and-propaganda/5523453

   Verwijderen
 21. Ja dat is een probleem, echt een probleem als organisaties als AI, HRW en, naar het lijkt, AZG er een dubbele moraal op nahouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. 'Bombardement op vluchtelingenkamp in Syrië'
  VANDAAG, 19:37 BUITENLAND

  "Bij een luchtaanval op een vluchtelingenkamp in Syrië zijn tientallen doden gevallen, melden activisten aan de BBC en het persbureau Reuters. Het vluchtelingenkamp ligt in de buurt van de grens met Turkije. Het is nog onbekend wie de luchtaanval heeft uitgevoerd.

  Voor zover bekend hebben van de groepen die in Syrië vechten alleen Syrië, Rusland en de coalitie van westerse landen onder leiding van de Verenigde Staten vliegtuigen.

  Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten is een kamp in de buurt van Sarmada in de provincie Idlib geraakt. Een andere activistengroep zegt dat er meer dan 30 mensen zijn gedood.

  Op sociale media zijn filmpjes en video's geplaatst van smeulende resten van tenten, maar het is niet duidelijk waar en wanneer de beelden zijn gemaakt."

  Ah, het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechtend, de hofleverancier van onze MSM. Afwachten maar hoe dit nieuws gespind gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Russische MOD houdt vol dat de aanval op het ziekenhuis in Aleppo is uitgevoerd door 2 A-10's van de USAF die waren opgestegen vanaf een basis in Turkije. Het zou mij daarom ook niet verbazen als 'onze Amerikaanse vrienden' ook hier achter zitten!

   Verwijderen
  2. Syria conflict: Air strike on refugee camp 'kills dozens'

   http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36214290

   Verwijderen
 23. No more questions, Your Honor!

  Obama Admits US Military Policy Responsible for Terrorist Attacks in Europe

  http://warisacrime.org/content/obama-admits-us-military-policy-responsible-terrorist-attacks-europe

  BeantwoordenVerwijderen