maandag 23 mei 2016

IS / US hits hard again in Assad controlled Syria

Via Sonja van de Ende kregen we volgend bericht door. Door een voor ons betrouwbare bron wordt Sonja van de Ende als betrouwbare bron omschreven.

Private reporting from Latakia: Lilly Martin Sahiounie Afraa Dagher

Breaking News in Syria: this morning, May 23, 2016, while passengers were crowded at the Jeblah bus station, car bombs went off, which killed many and utterly destroyed the entire area. It looks like total devastation. I imagine there were multiple car bombs, because of the vast area destroyed at the bus station. Then, while the ambulances were rushing to pick up the injured, a suicide bomber got into the ambulance undetected, in the chaos, and then when all the patients got off loaded tot he Al Watany Hospital in Jeblah, he then detonated his suicide bombs and destroyed part of the hospital, and killed many and injured more in the hospital. To make matters worse, a twin set of explosions occurred in Tartus, which is about 1 hour drive South of Jeblah. Jeblah is 20 minutes South of Latakia. There are heavy casualties in Tartus as well.

Both attacks were at the same time period this morning. Ahrar al Sham is a terrorist group and they have already claimed responsibility. Ahrar al Sham is 100% supported and defended by the United States of America. When will the Obama administration STOP supporting these Radical Islamic terrorists? When will the American people demand their government to STOP supporting these terrorists?

10 opmerkingen:

 1. Ahh ja Al Jazeera zegt het dan zal het wel waar zijn....Al Jazeera eigendom van de emir van Bahrein en partij in de oorlog in Syrië. IS claimed regelmatig aanslagen die ze niet gepleegd hebben. Logisch ze zijn immers een westerse asset.

  Simon tS.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan hier ook cynisch op reageren, als bv dat een van de gevolgen van deze aanslagen is dat de Eiffeltoren de komende dagen in de kleuren van de Syrische vlag zal worden belicht (dat doen we toch altijd als er een aanslag op burgers wordt gepleegd, met name door IS?), en dat ik over mijn Facebook pagina een gloed van de Syrische vlag moet hangen omdat ik anders kans loop om ontvriend te worden. En, uiteraard, de komende dagen vooral DWDD niet moet missen, want dat programma is zo goed in het duiden van aanslagen.

   Maar de kleuren waarin de Eiffeltoren de komende dagen belicht wordt, zal me een zorg zijn, Facebook is niet aan mij besteed, en DWDD negeer ik (en daar voel ik mij PRIMA bij). En daarbij: dit nieuws vind ik te serieus om cynisch op te vatten. Voor een keer geef ik Kroel daarin gelijk. Wel jammer dat Kroel dan zelf niet het voortouw neemt om te laten zien hoe het wel moet, maar dat kan je een 27 kb computerprogramma (is mijn vermoeden) dat ingesteld is op het bashen van elke discussie op deze website niet vragen. En daarbij: mea culpa: ik schrijf zeker niet altijd de meest juiste dingen op, omdat ik nou eenmaal mens ben en een discussie probeer te voeren over zaken die ik belangrijk vind. Dat heet ook wel: van elkaar leren.

   Enfin....

   Voor Sonja van den Ende (en in het verlengde: Blik): dank voor het oppikken van dit ooggetuigenverslag van Afraa Dagher. Ik weet niet of u haar persoonlijk kent? Ik hoop dat het goed met haar - en haar naasten gaat. Ik begrijp dat er vandaag 120 mensen bij deze aanslagen zijn omgekomen: voor Al Jazeera (informatieve berichtgeving daar!) is dat hoofdnieuws, en bij VK... moet ik er naar zoeken...

   Wie verantwoordelijk is voor deze aanslagen, is voor mij moeilijk te duiden gezien ik afhankelijk ben van een MSM die niet te vertrouwen is (duiding referendum, weapons of mass destruction, bombarderen van Belgrado, MH17, MH370, enz, enz, enz). MSM zegt hier weliswaar in koor: ISIS! Maar het koor zingt bijna altijd vals en de noten die ze opgedreund krijgen van AP, Reuters, Bellingcat, het Syrische observatorium voor de Mensenrechten (gesitueerd in een huiskamer te Coventry City, UK), zijn de moeite van het lezen niet waard (tenzij je de moeite van het tussen de regels van de teksten door lezen neemt).

   Uw bron zegt dat Ahrar al Sham verantwoordelijkheid heeft opgeëist en dat deze terreurgroep gesponsord wordt door de VS. Eerlijk gezegd zegt mij dat niets... En voor zaken over wereldpolitiek waar ik te weinig verstand van heb, ga ik opzoek bij Chomsky. Die bevestigd in onderstaand artikel dat Ahrar al Sham, hoogstwaarschijnlijk door de CIA wapens geleverd krijgt en zeker gesponsord wordt door de vrienden van de VS, Saoudi Arabie en Qatar. Dus het deel van het verhaal dat Ahrar al Sham een door de VS gesponsorde terreurgroep is, beschouw ik daarmee als bevestigd.

   Zie: https://chomsky.info/20151203/

   Maar onder welke vlag de aanslagen van vandaag in Syrië gepleegd zijn is niet hetgeen waarin ik mijn tijd en energie zou willen steken. Eerder vind ik de vragen die in de laatste zinnen van het verslag van Afraa Dagher staan van belang, en zou die graag willen aanvullen met de volgende vragen:

   1) Waarom voeren wij, samen met Washington, oorlogen uit in Irak en Syrië, Afghanistan, en Libië, waarvan bekend is dat die oorlogen tegen terreur alleen maar tot meer terreur leiden?

   2) Wie heeft ons eigenlijk gevraagd of wij het prima vinden dat voor heel veel geld (ons geld), doelen in Syrië en Irak bestookt worden door Nederlandse F16's waar, dat kan niet anders, burgers bij omkomen?

   3) En waarom kan de officiële verklaring waarom Washington met Rusland voert in Syrië: veilig stellen van grondstoffen; en het verkopen en doorvoeren van olie en gas naar Europa (via Qatar of Rusland) niet in onze MSM besproken worden? Zelfs niet als hypothese? (http://www.counterpunch.org/2015/12/08/syria-ultimate-pipelineistan-war/)

   4, etc) ... Graag aanvullen naar eigen inzicht

   Verwijderen
 3. Eerder deze maand deed Ahrar al-Sham al van zich spreken met een moordpartij in het dorp Al Zahraa op 10 km ten noorden van Aleppo.

  "On May 12, at dawn, members of Al Nusra and an allied Syrian rebel group known as Ahrar al-Sham stormed the Alawite village of Al-Zahraa, reportedly killing 19 people and abducting 120 others. In typical Salafist fashion, Ahrar al-Sham then posted a grisly YouTube video showing jihadis chanting Allahu akbar – “God is great” – and pointing in triumph to a bloody female body sprawled across the floor.

  https://consortiumnews.com/2016/05/20/us-downplays-a-new-syrian-massacre/

  Clip met zo'n gematigde ideale schoonzoon van Ahrar al Sham:

  https://www.youtube.com/watch?v=p89s-_bFfBE

  Juist een dag daarvoor hadden de VS een Russisch voorstel om Ahrar al-Sham formeel als terroristische groepering aan te wijzen.

  De NOS geeft klaarblijkelijk alleen nog maar nieuws van aan Soros gerelateerde 'civil organisations' als White Helmets en het Syrian Observatory of kuch Human Rights door want de moordpartij bij werd gewoon genegeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist een dag daarvoor hadden de VS een Russisch voorstel om Ahrar al-Sham formeel als terroristische groepering aan te wijzen.

   moet zijn:

   Juist een dag daarvoor hadden de VS een Russisch voorstel om Ahrar al-Sham formeel als terroristische groepering aan te wijzen geblokkeerd.

   Verwijderen
  2. http://www.globalresearch.ca/britain-apologizes-for-terrorist-act-in-basra/1094

   Verwijderen
 4. Rutte praat met Porosjenko over Oekraïneverdrag

  Yep, en daar komt ie...

  Het kabinet onderhandelt de komende tijd in Europa over aanpassing van het verdrag. Volgens Rutte levert dat het beste resultaat voor de nee-stemmers op, omdat Nederland het verdrag dan kan bijstellen.

  http://nos.nl/artikel/2106761-rutte-praat-met-porosjenko-over-oekraineverdrag.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh, ineens een heel gesprek gewist. Tja, Blik laat hiermee zien totaal niet open te staan voor discussie. Deze ging normaal, met hier en daar verwensingen maar geen die geen hout sneden. Maar vrijheid van meningsuiting heeft onze Blik niks mee, die laat liever ongefundeerde beschuldigingen staan en pure laster en smaad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjongejong, van 68 vanochtend tot 8 reakties nu: Opgeruimd staat netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee ik weet het dat ik hier niet welkom ben, hier zijn alleen neonazi's welkom en fascisten en racisten. Voor de rest mag hier niemand komen. Je moet kunnen haten om hier wat te mogen zeggen. De bevrijders van ons 70 jaar geleden, zowel de Westerse bevrijders als de Sovjet bevrijders draaien zich in hun graf om voor dit soort blogs en de meeste reaguurders op dit blog. Zij stierven juist om dit soort mensen te bestrijden en vrijheid te krijgen, en dit soort blogs nemen ons die zwaar bevochten vrijheid af!!

  BeantwoordenVerwijderen