zondag 1 mei 2016

Odessa vandaag

"Odessa vandaag. Doet het ergens aan denken? Zo ziet bezetting eruit."

Bericht van "Russische Lente": De persdienst van het Neo-Nazi bataljon "Azov" heeft op zijn YouTube kanaal een video geplaatst van de zogenaamde oefening van het tonen van de nieuwste voertuigen van de Natsguardia en de nationale politie in Odessa. In werkelijkheid betreft het een poging de Odessieten af te schrikken bij de herdenking van de twee jaar na de tragedie van 2 Mei 2014. Van 30 April tot 10 Mei wordt er in Odessa meer gepatrouilleerd.


De video begint met het optreden van één van de Neo-Nazi's in het uniform van Azov, die zich tot zijn manschappen richt: "Het moge duidelijk zijn dat we hier niet zijn voor de parade. Ik denk dat de belangrijkste indruk juist onze eenheid zal maken."

Gisteren is het Koelikovo veld (de plek van de tragedie) ingenomen door eenheden van de Natsguardia. Op het plein zijn voertuigen geplaatst. Om het plaatje van de bezetting compleet te maken, bewegen de politie-agenten zich vergezeld door politie-honden. BRON.





Buitenhof wauwelt over FPö

Buitenhof heeft vandaag een nieuw dieptepunt bereikt. Uit de hoge hoed van de programmamakers werd als openingsonderwerp de winst van de FPö in Oostenrijk getoverd. Een journalist van een Oostenrijks "links-progressief" (wat dat tegenwoordig ook moge betekenen) tijdschrift werd opgetrommeld om deze verkiezingsuitslag te duiden. Onder leiding van van staatsjournalist Pieter Jan Haagens werden alle cliché's uit de kast te halen om maar iets van het bij voorbaat kansloze gesprek te maken. "Je kunt niet zeggen dat het (Neo-)Nazi's zijn, maar sommigen hebben in hun jeugd wel eens extreme spelletjes gespeeld".

Hitler

Ook Hitler kon natuurlijk niet onbesproken blijven in dit item en werd door de Hollandse staatsjournalist vakkundig op tafel geslingerd. Hoe lang Buitenhof met continue dit soort tenenkrommende compleet gezochte "interviews" kan blijven bestaan blijft de vraag. Buitenhof maakt zich wel zorgen over niet bestaand Neo-Nazisme in Oostenrijk, maar negeert het reële en actuele Neo_nazisme in het land van Associatiepartner Odessa en Oekraïne.

25 opmerkingen:

 1. Een zeer flauwe Buitenhof. Die Oostenrijker is een slimme man, die zeker het een en ander duidelijk maakte over zijn land.

  Maar de reden: weerstand tegen Merkel en de EU plannetjes voor vluchtelingen werden niet genoemd. Bergvolkjes zijn meestal conservatief en wat xenofobisch (het rare is dat het nu net wèl de oplossing is voor hun inteeltprobleem: in zo´n bergdal is iedereen familie van elkaar.!).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoorde dat in het NOS 8 uur journaal Obama correspondence dinner aan bod kwam. Dat vind de NOS belangrijk. De laatste correspondence dinner van Obama. Wat zakken we als Nederland en als NOS zwaar naar beneden.
  Presidenten worden stand up comedians. Kijk maar naar Rutte. Een komiek, een acteur. Net als die andere lijsttrekkers. Beleid word in de ronde tafelgroepen en de denktanks gemaakt. Het parlement moet een toneelstukje opvoeren als de camera's draaien en de minister president moet het beleid aan het volk verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In the Name of the Profit. Liberated Syrian Town Reveals ISIS Oil Trade Secrets
  https://www.youtube.com/watch?v=WOERUP9miZ4

  Nog meer bewijs van de oliehandel tussen IS en Turkije

  Hier in Nederland verkopen de hoernalisten dat IS de olie aan Assad verkoopt. Dat er een pact is tussen IS en Assad, wat totale onzin is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. On Anniversary of Massacre, Saakashvili Requests and Poroshenko Sends Nazi Battalion to Odessa (Video)

  http://russia-insider.com/en/politics/saakashvili-invites-poroshenko-sends-strafkommandos-odessa/ri14157

  For context and details of what is going on in the city now see this excellent article by Nicolai Petro in RI.


  Ukrainian Right-Wing Goons Are Flooding Odessa Ahead of Massacre Anniversary

  They intend to crack down on any commemoration of the slaughter of 48 people in 2014

  http://russia-insider.com/en/ukraines-rightists-return-odessa/ri14139

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De "democratiseringsprocessen" in Oekraïne behoren tot de Nazifisering van Europa!

   Verwijderen
  2. Foutje, bedankt!

   http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40716000/jpg/_40716791_sun203ok.jpg

   Foutje, bedankt!

   http://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pictures/topics_graphics/20100628_new-hq.jpg

   Foutje, bedankt!

   Swastika symbols are typically displayed upright, with the symbol resting flatly on one of the swastika arms. In contrast, the Nazi swastika is distinguished, most notably, because it is always rotated at 45% degrees off true North.

   The Coronado NAB Amphibious base swastika is oriented at 45% degrees off true North, as a properly displayed Nazi swastika would be, and it rotates in the same direction as did the Nazi swastika.

   http://www.dailykos.com/story/2007/9/28/391393/-

   Foutje, bedankt!

   http://venik4.livejournal.com/52384.html

   Verwijderen
  3. Stalingrad revisited! Heeft Poetin op 9 mei een extra feestje te vieren!

   Germany to Send Bundeswehr Troops to the Russian Border?

   http://www.globalresearch.ca/germany-to-send-bundeswehr-troops-to-the-russian-border/5522672

   Verwijderen
  4. @Joop, nu juist de artikelen van global research hier neer planten. Dat de uiterst informatieve en verhelderende info van global research wordt verspreid is een nachtmerrie voor de corporatistische transnationale too big to fail maffia.

   Verwijderen
  5. @oligarch,

   "LOL"

   Onthoud deze ook even;

   "Tegen de tijd dat ... wijs wordt, wordt je gek van blijdschap!"

   Bij ... kun je gewoon jij invullen.

   Verwijderen
  6. Ik ben al blij Joop. Ik heb een heerlijk leven.

   Verwijderen
 5. Dit zei de Chef Staf van het Oekraïense leger en voormalig leider van Pravy Sektor, Dmytro Yarosh, recentelijk;

  ‘In view of the current government policies, we are threatened by the liquidation of the state. We should carry out the revolutionary changes we demanded in Maidan Square’.

  No more questions, Your Honor!

  http://journal-neo.org/2016/05/01/the-resurgence-of-neo-nazism-comes-from-ukraine-to-europe/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. MSM taal. Hoe 'maak' je nieuws wat je uitkomt: geef een beschuldiging (Neo-nazi's in Oostenrijk), kom niet met sluitend bewijs, en stel verder geen vragen.

  En dat tegenover Odessa.
  Odessa is nieuws wat MSM niet uitkomt. Hoe 'maak' je nieuws wat je niet uitkomt? - Niet dat ik nu iets nieuws ga vertellen, maar toch wil ik graag toelichten dat ik gebruik heb gemaakt van de zoekfunctie van VK en zodoende Odessa artikelen heb langsgelopen die in VK verschenen tussen 2 mei 2014 en verder. Zo'n zoekfunctie is simpel in gebruik en voor een ieder toegankelijk die zelf objectief het nieuws wil duiden. Wellicht dat deze strategie hier alom bekend is, en dan hoop ik maar dat een keertje de strategie herhalen niet als irritant wordt ervaren...

  Wat kwam ik tegen? 2-4 mei 2014: Moskou was "boos" (boos zijn is een niet professionele houding) de Russen zeiden: het was Kiev (maar Rusland is niet te vertrouwen), VK houdt in het midden wie de brand heeft gesticht en zegt dat Kiev een onderzoek instelt (dus zal Kiev het wel niet gedaan hebben) en de VS maakt er een dooddoener van door te zeggen dat Rusland en Oekraïne moeten ophouden met vechten (wassen hun handen in onschuld). Tegelijkertijd verschijnen er andere artikelen in VK die de 'agressie' van Rusland bespreken waartoe economische sancties dienen te worden ingesteld (laat de lezer vooral niet in de waan dat Rusland misschien de juiste beschuldiging maakt). Vervolgens verdwijnt Odessa in de memory hole.

  Nou zijn de zinnen die ik tussen haakjes heb gezet mijn geventileerde mening waar je verder niks mee kunt. Alleen zijn dergelijke geventileerde meningen wel te beschouwen als hypothesen waar de Woodward's en Bernstein's van deze tijd kranten over zouden kunnen volschrijven. En daarmee abonnee's kunnen binden die deze kranten zouden willen lezen.

  - Waarom is Rusland 'boos'?
  - Is Rusland niet te vertrouwen?
  - Wat is de uitkomst van het onderzoek van Kiev?
  - Hoe de betrokkenheid van de VS te duiden met het instellen van het regime van Yatsenyuk?
  - is de 'agressie' van Rusland in casu de Krim wel agressie te noemen?

  Al is het alleen maar om nieuws te balanceren, zijn dit soort vragen van belang om te stellen in MSM. Dat de vragen niet tot nauwelijks worden gesteld maakt MSM, inderdaad, een nogal flauw en niet nieuwswaardig medium waar je maar beter niet je tijd aan kunt verspillen. Wat de achterliggende reden wel zal zijn waarom mensen massaal kranten opzeggen (zie http://krantenstatistiek.tumblr.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Willem.
   Volgens onderzoek hebben de MSM in Duitsland dit eerste kartaal ca 10% van hun klanten verloren in vergelijk met (neem ik aan) vorig jaar het eerste kwartaal: http://russia-insider.com/en/germans-are-shunning-mainstream-media-sources-droves/ri14045

   Then the German IVW, [which does the sales auditing for the amount of publications sold within a given period,] presents us with the bill for the first quarter of 2016. And it's much worse than anyone had feared: double-digit losses for the number of mainstream tabloids sold in Germany. The readers are running away in droves…

   Der Spiegel: minus 10.2 percent
   Frankfurter Allgemeine: minus 8.9 percent
   Bild: minus 10.1 percent

   Verwijderen
 7. Willem,
  Mooie post.

  "Boos wordt in de MSM afgedaan als niet professioneel". Iemand die boos is, is een loser. Iemand die afgedankt is door de maatschappij. Niemand wil een loser zijn. Bv de mensen die op Trump stemmen zijn de boze blanke man volgens de MSM. Maw allemaal losers stemmen op Trump, dus als jij ook voor Trump bent, dan behoor jij ook tot de losers. Dat wil je niet, dus je zegt niet dat je voor Trump of wat mij betreft voor Wilder bent. Want ook alleen boze mensen stemmen op Wilders.

  MAAR je behoort juist boos te zijn. Je hoort boos te zijn als Rutte en het kabinet het referendum niet accepteren. Nederlanders zijn niet meer boos. Of durven niet meer boos te zijn. De juiste reactie die je als bevolking moet tonen van de opinie makertjes is gelatenheid. Ja, je kan er toch niks aan doen. Leg je er maar bij neer. Kijk, en nu hebben ze het volk liggen. Dat willen ze, dat het volk zich erbij neer legt en alles slikt.
  Daarom ook de grijns van de sociopaat Rutte. Hahaha, jullie willen niet dat Nederland ratificeert, maar we doen het lekker toch en je kan er niks tegen in brengen. En als je boos bent, dan demoniseren we de mensen die boos zijn. Je wil toch niet tot de losers behoren!. Hahaha losers, jullie zijn gelaten. Ja gelatenheid behoort tot de loser mentaliteit, niet boos. Maar dat zeggen we er niet bij. We hebben jullie liggen. Hahaha (grijns)

  "Dat de vragen niet tot nauwelijks worden gesteld maakt MSM, inderdaad, een nogal flauw en niet nieuwswaardig medium waar je maar beter niet je tijd aan kunt verspillen."
  Zeker en zeker geen geld betalen voor msm. Waarom zal/ga je betalen voor de propaganda van de "onafhankelijke" Bilderberg hoofdredacteur

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The Real US-NATO “Creators of Hell” in Aleppo. NGO Complicity with Terrorism in Syria
  http://www.globalresearch.ca/the-real-us-nato-creators-of-hell-in-aleppo-ngo-complicity-with-terrorism-in-syria/5522623

  De auteur legt bloot dat de westerse (Soros en US) NGO's de zogenaamde humanitaire instellingen sponsoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. VIDEO: Syria ‘White Helmets’ Exposed. Propaganda Instrument. Nobel Peace Prize for Al Qaeda?
  http://www.globalresearch.ca/video-syria-white-helmets-exposed-nobel-peace-prize-for-al-qaeda/5522628

  Witte helmen propaganda voor "het westen". Alle witte helmen worden vanuit engeland en amerika betaald. Ze zijn daar om Assad en de Russen in een kwaad daglicht te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Syria White Helmets Exposed as US UK Agents Embedded with Al Nusra and ISIS
   https://www.youtube.com/watch?v=96AcFZ32RRE

   Verwijderen
  2. Oh wat moeten we doen om de opmars van Assad te stoppen in aleppo. We zenden er witte helmen naar toe zodat hij moreel gezien niet meer kan bombarderen. LOL. LOL. Stomme trendies die daar aan meewerken. Ze mogen wat mij betreft een bom op dat stomme helmpje krijgen. Hoe halen ze het in godsnaam in hun hoofd om samen te werken met al Qaeda. Dezelfde gasten die ons haten vanwege onze vrijheden.

   Verwijderen
 10. Video: “In the Name of The Profit”. Liberated Syrian Town Reveals ISIS Oil Trade Secrets
  http://www.globalresearch.ca/video-in-the-name-of-the-profit-liberated-syrian-town-reveals-isis-oil-trade-secrets/5522632

  Met de billen bloot. Klokkenluider over de relatie tussen Turkije en IS met betrekking tot de oliehandel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bernie Sanders’ Real ‘Political Revolution’ Could Happen This Fall: Sanders, Green Party’s Presidential Candidate?
  http://www.globalresearch.ca/bernie-sanders-real-political-revolution-could-happen-this-fall-sanders-green-partys-presidential-candidate/5522636
  De Bern en Killary staan nu bijna gelijk. Hillary huilie huilie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is the US Economy Heading for Recession?
  http://www.globalresearch.ca/is-the-us-economy-heading-for-recession/5522642

  Economische groei in Amerika komt tot stilstand. Amerika gaat de recessie in.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgens hersh heeft Hillary een ok gegeven voor het leveren van Libische zenuwgas aan Syrische rebellen

  Hillary Clinton Approved Delivering Libya’s Sarin Gas to Syrian Rebels: Seymour Hersh

  BeantwoordenVerwijderen
 14. The True Magnitude Of The New Home Sales Collapse
  http://www.globalresearch.ca/the-true-magnitude-of-the-new-home-sales-collapse/5522651

  In amerika worden heel weinig nieuwe huizen verkocht ondanks de mega lage rente. Reden. Er zijn niet genoeg mensen met een volledige baan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. The Resurgence of neo-Nazism Comes From Ukraine to Europe
  http://journal-neo.org/2016/05/01/the-resurgence-of-neo-nazism-comes-from-ukraine-to-europe/
  http://journal-neo.org/2016/05/01/the-resurgence-of-neo-nazism-comes-from-ukraine-to-europe/
  Fascisme komt van oekraïne naar europa.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ga hier even niet meer reageren. Het is niet goed dat ik met zeer makkelijk beïnvloedbare psychopaten een poging doe te discussiëren. Jullie zijn te makkelijk te beïnvloeden, zijn het rationeel en kritisch denkvermogen totaal kwijt en ook bijna zichzelf aanbiedende mensen bij oplichters. Jullie laten je door elke man of vrouw met een fantastisch verhaal oplichten, en nu zijn jullie dus gehersenspoeld door zeer extreem rechtse, zo niet nazistische, racistische en fascistische complotdenkers die jullie gebruiken en misbruiken voor hun agenda. Ik vererger dat alleen maar door er tegenin te gaan terwijl ik jullie juist wakker moet laten worden en te gaan twijfelen aan jullie "leiders". En als jullie zonder leider werken en zelf hier in die put terecht zijn gekomen moet ik jullie ook met rust laten, tot nu toe hebben jullie nog geen geweld gebruikt maar door er tegenin te gaan kunnen jullie zelfs zwaar geweld gaan gebruiken. Wat dat betreft zijn jullie net zo gevaarlijk of zelfs in potentie nog gevaarlijker als IS. Hoop dat jullie toch nog het beste van jullie leven gaan maken....

  BeantwoordenVerwijderen