zondag 29 mei 2016

Pen en Zwaard komt in Moskou van Koude Kermis terug

Het VARA programma ging zondagavond 20.15 uur met veel bombarie van start. Ze zouden wel eens even laten zien hoe erbarmelijk het met de persvrijheid is het door Putin onder de knoet gehouden Rusland wel niet zou zijn. Los van de intro en wat voice over insinuaties "al ettelijke journalisten vermoord sinds aantreden Putin", gaven de beelden en interviews een beeld dat niet erg strookte met de insteek van de programa-makers. Een compliment is hier op zijn plaats dat ze die, voor hen niet gezochte beelden, niet (allemaal) weggeknipt hebben.

Enkele interessante zaken die het beeld van de programamakers in de war brachten:

1. De Russische oppositiejournalist Pavel (Novaya Gazeta, "Sorry Nederland"), die kosten noch moeite heeft gespaard om de MH17 persconferentie in Nederland bij te wonen, kwam beteuterd terug: "We mochten in Nederland geen vragen stellen bij die persconferentie". Nee, beste Pavel, zo werkt dat in ons kikker gidslandje! Pavel dacht dat hij naar een vrijer persland was gereisd maar moest concluderen dat het altijd erger kan dan in Rusland! Geen vragen stellen bij een persconferentie had de arme Pavel zelfs in Rusland nog nooit meegemaakt; daarvoor moest hij een dure reis naar Nederland maken om dat ook eens te ondervinden.

2. Twee dames bij een straat-interview maakten voor de camera helder duidelijk dat de pers-situatie in het Westen compleet ongeloofwaardig is geworden, met name na MH17. De dames wezen op de gelijkgeschakelde reactie de dag na de ramp dat Putin de kinderen vermoord heeft. De dames blijken dus goed geinformeerd over de Westerse situatie want wie herinnert zich niet die premature en juridisch onhoudbare kop van bijvoorbeeld de Telegraaf "Moordenaars", met daaronder de foto's van het leiderschap van de Volksrepubliek Donbass.

3. Er kwam een interessant gesprek op gang tussen de tegenpolen. De presentatrice van Pen en Zwaard met de presentatrice van RT. Hiervan werd helaas slechts een tiental seconden getoond. Dat was jammer omdat de indruk bestond dat daar een mooi gevecht tussen twee mediawerelden gevoerd werd. Mogelijk dat de straatvechtster van RT (zo werd zij door het programma genoemd), het gevecht hetzij op punten, hetzij op knock-out aan het winnen was. Wij zullen het waarschijnlijk nooit weten.

4. De Russen hebben (eindelijk) een President die blijkbaar doet wat de bevolking wil, gezien zijn "approval-rating" van rond de ondenkbaar geachte 85%. Voor Nederlanders die dat met scepsis bezien, geldt: het is de vraag of die 85% komt door de staatspropaganda in Rusland; of het feit dat u die 85% approval rate niet gelooft of verdacht vindt is het resultsat van gerafineerde propaganda in uw westerse (Anti-Putin) land. Denk daar maar eens over na.

Fidan Ekiz, voor de VARA op pad in Moskou

Onderstaand geven we integraal de analyse van Jan Verheul, waarvoor dank, op deze uitzending:

Jan Verheul: "Mijn reactie op "De pen en het Zwaard"."

Fediz Ekan viel me behoorlijk tegen. Niet nieuwsgierig naar de waarheid, alleen maar overtuigd van wat haar is ingeprent. Toen Anissa Naouai het haar in perfect engels uit legde, begreep ze het niet eens. Maar Fediz ook wel een amateur in vergelijk met Anissa: https://www.youtube.com/watch?v=g1SUQ1qtdb0

Eigenlijk is het programma niet de moeite waard. Een sukkel van een journalist wordt gevolgd ( Pavlov). Dat Novaya Gazeta wordt gefinancierd vanuit Londen doet geen enkele wenkbrauw fronsen. Derk Sauer wordt opgevoerd als iemand ' met afstand tot de zaak' !?! Stan van Houcke heeft zijn oude collega en vriend laatst nog eens flink op zijn nummer gezet: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/05/derk-sauer-oplichter-over-israel.html

Als mevrouw Fidan Ekiz ogen in haar hoofd had, dan zou ze thuis komen met de volgende conclusies:

1. Tegenstanders van Putin zijn al 15 jaar lang in staat om te schrijven wat ze willen, en worden gefinancierd vanuit Londen.

2. Journalisten die worden vermoord hebben altijd àndere vijanden gemaakt dan alleen Putin. Zelfs de collega's van die dode journalisten wijzen naar daders buiten het Kremlin. ( Alleen Westerse media wijzen steevast naar het Kremlin).

3. Putin beantwoord elk jaar uren lang allerlei vragen van burgers en critici, en spreekt op tv open met critici als de redacteuren van 'Echo van Moskou'. Maar als Nederland een MH17 rapport publiceert, dan is het niet mogelijk om vragen te stellen. Zelfs sukkel Pavlov was verbaasd. ( Als Rus is hij dat soort zaken niet gewend).

Maar mevrouw Ekiz heeft geen kritisch vermogen, en ook de Nederlandse Vara kijker niet, want alles is wordt gepresenteerd als een 'bewijs dat het slecht is gesteld met de Russische pers.' Dus dat is wat de interpretatie van de mensen bepaalt. Zoals in de oude Media de krantenkoppen nooit werden geschreven door de journalist zelf: want de kop bepaalt hoe men het artikel zal interpreteren.

*-*-*-*-*-*-*

Dawg vult met het volgende commentaar aan:

Afgaande op de Wikipedia vonden er sinds 1993 382 persmensen (journalisten, camerapersoneel, redacteuren) een gewelddadige dood. Het jaar 2002 was een absoluut dieptepunt met 23 doden.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia

Sinds die tijd is, af te meten aan het aantal dodelijke slachtoffers althans, het geweld tegen journalisten in Rusland sterk afgenomen. In de afgelopen 5 jaar vonden bijvoorbeeld in totaal nog 'maar' 5 journalisten een gewelddadige dood. Werd aan deze trenbreuk nog aandacht besteed in het programma?

Commentaar Blik op NOS-journaal:

Nee Dawg, daar is geen aandacht aan besteed; ook niet aan het feit dat 6 Russische journalisten en 1 Italiaanse de dood vonden door Oekraïens vuur tussen half 2014 en half 2015. En dan hebben we het nog niet eens over alle andere limiteringen aan niet geheel Oekraiens gezinde journalisten en mensen (denk ook aan Gorbatsjov, Graham Philips en de tientallen of honderde Russische journalisten die niet meer welkom zijn). Dat is bij de VARA en de zich objectief voelende Fidan Ekiz even geen thema, laat staan een uitzending waard....

32 opmerkingen:

 1. Sommige Websites willen je laten geloven dat westerse propaganda erg vernuftig en briljant is. Wat ook propaganda is. Want de paradox van briljant liegen is dat je dan niet meer hoeft te liegen om je verhalen te slijten (reden waarom Russische Websites zo goed bekeken worden). Die paradox zie je ook in bovengenoemd programma terug, begrijp ik. Het is propaganda en het is niet briljant, en dat op prime time tv van de Nederlandse Staatszender (al die zenders zijn hetzelfde, de verzuiling ligt al jarenlang achter ons).

  De meeste mensen kijken 's avonds naar tv, zoals de holbewoners 's avonds naar het vuur staarden; met het verstand op nul.

  En alleen op die manier kunnen programma's als bovengenoemd gemaakt blijven worden. Niemand die ook maar enigszins geïnteresseerd is in de duiding van wereldnieuws door beroepsjournalisten die naar hun verhaaltjes kijkt of luistert (uitgezonderd zij die de moeite nemen om tussen de regels door te kijken). Voor de duiding van wereldnieuws heb je internet, of boeken, en niet te vergeten: je eigen intellect binnen handbereik.

  TV programma's worden gemaakt om te vergeten, en kranten worden gemaakt om weggegooid te worden. Dat er nog geld aan besteed wordt om die programma's en kranten te maken, vind ik nog het meest raadselachtige van alles. Maar nu onderschat ik natuurlijk de kracht van het liegen, vooral als de leugenaar voorgesteld wordt als betrouwbaar persoon, en de waarheidsspreker als leugenaar, door onze vrienden van de MSM.

  Je vraagt je soms wel af of de makers van dit soort programma's niet beter weten. Maar daar speelt toch mee dat de hypotheek betaald moet worden, jeugddromen in vervulling gaan ('kijk mam, ik ben vanavond op TV'), en het jarenlang leven onder een stolp waarin de beroepspsychose: WIJ ZIJN GOED, ZIJ ZIJN SLECHT, massaal wordt beleden waardoor cognitieve dissonantie vrijwel onmogelijk wordt gemaakt.

  Waarbij het me trouwens opvalt dat de journalistenhoofden onder de door hen geschreven artikelen in bv de Volkskrant er steeds jonger uit gaan zien. Maw: de halfwaardetijd tot inzien dat journalistiek een beroep is waar je maar beter zsm kunt uitstappen (te vergelijken met presstitutie), lijkt steeds korter te worden.

  Enfin, dank voor het kijken en beoordelen van bovengenoemd programma waaruit ik oordeel dat ik niks gemist heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op teletekst staat dat het programma is in de reeks
  "Over journalisten die strijden voor de waarheid in landen waar machthebbers hen tot zwijgen proberen te brengen."

  "De machthebbers kritisch volgen is levensgevaarlijk in Rusland."

  "Fiden Ekiz bezoekt een kleine krant die al 15 jaar kans maakt op de Nobelprijs voor de Vrede omdat de redacteuren blijven vechten voor de waarheid."
  ---

  Vóór de uitzending heb ik op de vorige draad de volgende opmerkingen
  gemaakt:


  Ik ben benieuwd.
  Hier enkele punten die ik wil noemen:

  1) Toen Nemtsov was vermoord, vlak bij het Kremlin, schreef Bert Lanting in de Volkskrant een zeer suggestief artikel:"Andere Putin-critici die werden vermoord." Hij noemde 8 gevallen.
  Ik heb de 8 doden geanalyseerd, en de kans dat Putin achter één van die moorden zat is heel klein.
  http://xevolutie
  .blogspot.nl/2015/03/454-putin-canon-putin-critici-die.html

  Maar als je Tsjetsjenen gaat bekritiseren, zoals Politkovskaya deed, of Maffia-bazen zoals Paul Klebnikov deed, of als jouw dood perfect in een anti-Putin PR-campagne kan passen zoals bij Magnitsky en Litvinenko het geval was, dan loop je natuurlijk de kans te worden gedood. Maar niet door Putin.

  Putin is veel te slim om journalisten te vermoorden. En zeker journalisten vermoorden die hun boek al gepubliceerd hebben is nutteloos en levert alleen maar meer tegenstanders op.
  Putin zit aan tafel met zijn grote criticasters en beantwoord hun vragen. Of hij zet ze netjes voor schut waar ze bij zitten. Hier doet hij het bij Venediktov, de man van 'Echo van Moskou': https://www.youtube.com/watch?v=Zl90fme0XEc

  2. In de VS zijn de Media ferm in handen van de machthebbers, en kent men alle tricks om het volk te misleiden.
  Als ze oorlog tegen Irak willen, en alle 16 Intellignce Agencies van het land zeggen dat Saddam géén WMD's heeft, dan wordt dat niet gepubliceerd, en komt de ene oud-generaal na de andere op TV om te zeggen dat Saddam gevaarlijke WMD's heeft. Twee bekende journalisten, Peter Arnett en Phil Donahue bleven tègen de inval in Irak. Het was het einde van hun carriere, opdat elke jonge journalist weet wat hem te wachten staat als hij tòch een keer de waarheid zou willen vertellen. Donahue en Arnett waren al bijna gepensioneerd, dus ze wisten wellicht wat ze deden en wat het gevolg zou zijn.
  Doet me denken aan het motto van de programma-reeks: "Over journalisten die strijden voor de waarheid in landen waar machthebbers hen tot zwijgen proberen te brengen." Amerika zou prima in de reeks passen.

  In Rusland heeft de staat die macht over de pers niet. (Of liever: in Rusland is de pers niet in handen van de cabal die het hele land en het hele leger gebruikt voor haar eigen agenda.) En dus zitten de Media vol van Westerse propagandisten.
  Op een bepaald moment waren er 750 Westerse NGO's in Rusland aan het werk. Àlle 750 waren bezig om de stabiliteit van het land te ondermijnen. Rusland heeft twee NGO's in het buitenland.

  Zo'n ondermijning is vaak fataal voor een regering. Er zijn tientallen regeringen verdreven in vele landen, door de VS, simpel door de media in hun land te gebruiken om de leider te verdrijven.
  Vele pundits vinden dan ook dat Putin eigenlijk censuur moet toepassen.

  3. Ik weet niet welk krantje al 15 jaar lang genomineerd is voor de Nobelprijs voor de Vrede [Het blijkt Novaya Gazeta te zijn], maar we weten nu dat Zweden volledig een VS-pion is en dat de Nobel Prijs een onderdeel is van de Westerse Propaganda. Het is in mijn ogen niet best als je die prijs krijgt. Het is de erkenning dat je een nuttig radartje bent voor de USA imperialisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En daarbij...

  Nederlandse oppositiejournalistiek, website De Gezonde Roker onder leiding van Theo van Goch, (vermmoord door bekende van AIVD), verbannen (Kat) of geintimideerd (Nekschot). In Rusland is de luis in de pels (Novaya Gazeta) nog actief.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blik schrijft dat er in Rusland 382 journalisten zijn gedood sinds 1992.
  Een enorm aantal.
  Ik kom dat getal niet tegen in het artikel.
  Wel lees ik dat een cameraman die verongelukt als hij door rood licht rijdt ook wordt mee geteld, maar dat er dan achter zijn naam nJ komt te staan: niet overleden wegens zijn beroep als journalist.
  Men probeert dus bewust het getal zo hoog mogelijk te krijgen!

  Nu weten we weer waar al die ‘dode journalisten’ voor dienen: om Putin zwart te maken en een oorlog tegen de Russen mogelijk te maken.
  Onder Yeltsin werd er nooit over al die dode journalisten geschreven.

  Laat ik eens naar die tabel kijken.
  Ik zal het jaar kiezen met de meeste ‘dode journalisten’: 2002.
  Er stierven toen 23 mensen.
  Zijn ze gestorven wegens hun werk, of om andere redenen?
  Kijkt U mee in de lijst 2002: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia#2000.E2.80.932002

  Van de 23 zijn er 2 met zekerheid gestorven door hun journalistiek werk, de nummer 8 en de nummer 19 in de lijst. Maar nr 19 ( Roddy Scott uit Engeland) stierf doordat hij in een vuurgevecht terecht kwam.
  De nummer 8 was een lokaal journalist in Samara, en het lijkt me niet dat hij enig belang voor het Kremlin had.
  Dan zijn er nog 2 van wie onzeker is of ze door hun werk als journalist stierven. (de nummers 3 en 17. Beiden ver buiten Moskou gevestigd, en dus geen enkel gevaar voor Putin)
  In alle 19 andere gevallen betrof het een gewone moord of een ongeluk, los van hun beroep.

  We mogen dus met zekerheid stellen dat er in dat jaar niet één journalist is omgebracht door toedoen van Putin.

  Maar de propagandisten-moordenaars (*) in het Westen liegen ons voor dat er 23 journalisten stierven, en suggereren dat Putin daar uiteraard wel mee te maken zal hebben.

  (*) propaganda is onontbeerlijk als je daarna een genocide wil plegen. Ik aarzel niet om de Vara redacteuren en ook mevrouw Fidan Ekiz tot ‘onwetend’ moordenaar te benoemen. Als ik als burger zonder probleem deze analyse kan maken, waarom kan een Vara redacteur dat dan niet? Waarom ziet hij niet dat hij deel uit maakt van de hedendaagse ‘Der Sturmer’ ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan V.

   Ik reageer omdat ik met deze cijfers op de proppen kwam. Goed dat je er nog even naar gekeken heb, want ik heb zojuist gezien dat het getal van 382 tot stand komt door een dubbeltelling mijnerzijds. Wat is er aan de hand?

   In de paragraaf onder het kopje 'Deaths and trials, statistics' staat in een tabel voor elk van de jaren 1993 t/m 2009 een opsomming gegeven van het aantal gedode journalisten. In de eerste rij staat als doodsoorzaak "murder, crossfire, terrorist act" met een totaal van 200 personen voor de gehele periode. In de tweede rij staan de doodsoorzaken in de categorie 'murder only' met een totaal van 165 personen. Als je getallen 200 en 165 bij elkaar optelt en daar nog de 17 journalisten aan toevoegt die na 2009 omkwamen door geweld dan kom je inderdaad op 382, maar dan is dat wel een grote overschatting van het werkelijke aantal. De 165 journalisten uit de categorie 'murder only' maken natuurlijk deel uit van de 200 journalisten die op de eerste regel van de tabel worden genoemd onder de categorie 'murder, crossfire, terrorist act'. Door beide cijfers bij elkaar op te tellen kom je dus op een aantal door geweld omgekomen journalisten dat bijna dubbel zo groot is als het werkelijke aantal. Slordig van me. Excuses. Afgaande op de Wiki zou het aantal door geweld omgekomen journalisten in de periode 1992 -2016 dus 200 + 17 = 217, een getal dat ook beter overeenkomt met aantallen die ik al eerder had vernomen.

   Neemt allemaal niet weg dat het geweld tegen journalisten in Rusland de afgelopen jaren sterk is afgenomen. Die achtergrond plus de kwalificaties die jij noemt hadden in een serieuze reportage naar mijn smaak niet mogen ontbreken.

   'Als ik als burger zonder probleem deze analyse kan maken, waarom kan een Vara redacteur dat dan niet?'

   De vraag stellen is 'm beantwoorden denk ik zo.

   Verwijderen
  2. Wat waren dat dan voor journalisten die in de Jeltsin periode zijn vermoord, journalisten die tegen het pro Amerikaanse beleid van Jeltsin waren?

   Tja, die bezopen en billen knijpende Jeltsin was toch maar een makkelijke prooi voor de VS.

   Verwijderen
  3. Jan Verheul....Wat jij doet is stomweg de media volgen en niet verder kijken dan jou neus lang is!....

   Verwijderen
 5. Merkel houdt Rusland hoofdverantwoordelijk voor het leed in Syrie. BAM! En zij doet dit in Turkije waar zij zwijgt over "het optreden" van de Turken in Kurdistan. Merkel is leider van het met tientalle bases door de VS bezette Duitsland. (Weet iemand hoeveel het er precies zijn?)

  https://deutsch.rt.com/international/36708-merkel-in-turkei-russland-hauptverantwortlich/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "(Weet iemand hoeveel het er precies zijn?)"

   38, maar het waren er 215!

   Verwijderen
 6. Ik zou wel eens willen weten wat er over Merkel op de servers van bepaalde inlichtingendiensten staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo, dus er bestonden geen documenten over de afspraak dat de NAVO geen centimeter naar het Oosten uit zou breiden, waarom zijn er dan honderden memo's opgedoken uit de archieven van de VS die het tegendeel bewijzen?

  L.A. Times has it right!

  Unlike Newsweek, the New York Times, the Washington Post and other outlets, the L.A. Times has finally got it right: NATO and the United States are wrong and Russia is right. Joshua R. Itzkowitz Shifrinson, an international security fellow at Dartmouth College and assistant professor at the Bush School of Government, Texas A&M University, has recently reported that The United States, according to Russia,

  “has failed to uphold a promise that NATO would not expand into Eastern Europe, a deal made during the 1990 negotiations between the West and the Soviet Union over German unification. In this view, Russia is being forced to forestall NATO’s eastward march as a matter of self-defense.

  “The West has vigorously protested that no such deal was ever struck. However, hundreds of memos, meeting minutes and transcripts from U.S. archives indicate otherwise. Although what the documents reveal isn’t enough to make Putin a saint, it suggests that the diagnosis of Russian predation isn’t entirely fair.”

  http://www.veteranstoday.com/2016/05/30/l-a-times-russia-is-acting-in-self-defense/#_ftnref1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor hen die liever de originele bron willen omdat VT een dubieuze reputatie heeft.

   http://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-shifrinson-russia-us-nato-deal--20160530-snap-story.html

   Verwijderen
 9. Hillary kan het schudden, zij wordt aangeklaagd!

  The FBI will “Blow the Whistle” if Hillary Clinton is not Indicted. “They’re Going Public”

  Bombshell Announcement by U.S. House Majority Leader Tom DeLay

  http://www.globalresearch.ca/the-fbi-will-blow-the-whistle-if-hillary-clinton-is-not-indicted-theyre-going-public/5527935

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blik, Jan en Dawg, jullie zijn goed bezig de propaganda van de NPO bloot te leggen.

  Onderstaande artikel legt ook mooi bloot wat het herstel van de economie door Obama in amerika voorsteld.
  Obama's Recovery In Just 9 Charts
  http://www.zerohedge.com/news/2015-09-16/obamas-recovery-just-9-charts

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet Willem, Joop, Root, Mat, Alain, Simon en vele anderen ook niet. En jezelf natuurlijk!

   Verwijderen
  2. Ik kijk alleen het 18:00 uur journaal en Één Vandaag, daar word ik al onpasselijk genoeg van.! In Één Vandaag heb ik de afgelopen 2 afleveringen het volgende gezien;

   -De door de advocatuur bewezen corruptie bij de pliesie;

   -De zoveelste rechtelijke dwaling.

   Als men in Nederland niet eens de binnenlandse 'problemen' op kunnen lossen, wat voor een 'objectief' beeld mogen wij dan verwachten over het buitenland?

   Verwijderen
 11. De website van Osama Suleiman a.k.a. Rami Abdul Rahman is niet meer!

  Syrian Observatory for Human Rights website suspended

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. "Mission complete?"

   No, the mission was a totaly dissaster! It seems to be an NGO, and Osama Suleiman was captured leaving the UK foreign office of William Hague.

   "Nu bellingcat nog"

   Alsjeblieft!

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Yep, agent provocateurs!

   Verwijderen
  3. Wat betreft dat bombardement in de door al Nusra bezette provincie Idlib, in Syrië:

   http://www.moonofalabama.org/2016/05/not-a-hospital-not-a-russian-strike-not-civilian-propaganda-fail-in-syria.html#more

   Verwijderen
  4. Was overigens ook in het NOS journaal, de enige bron bestaat uit het Syrisch Observatorium van Osama Suleiman.

   Verwijderen
  5. Helder Rootman.

   Saatsjournalist Sander van Horn kwam weer niet verder dan Russisch vliegtuig of Assad. We weten uit de Oekraïne oorlog dat voor de NOS waarheidsvinding echt onderaan de ladder staat. Ver onder NATO - Orders.

   Verwijderen
 13. Gewoon Nieuws

  In Brazilië heeft de grootste krant van dat land een transcript gepubliceerd van een geheime opname die is uitgelekt naar die krant. De tekst die is opgenomen laat het gesmede complot horen van de Braziliaanse elite, en betreft zowel het corrupte Braziliaanse VS-leger als het Gerechtshof, om de democratisch verkozen president onder valse beschuldigingen af te zetten, om de onderzoeken naar de corrupte Brazilianen uit de Senaat een halt toe te roepen en een einde te maken aan het lidmaatschap van Brazilië in BRICS.
  ......
  Glenn Greenwald (bekend van de Snowden-leaks, red.) rapporteert over de buitengewone lekken van de 75-minuten durende opname van de gesprekken tussen Braziliaanse elites waarin ze het complot uiteenzetten om de president van Brazilië te framen om zichzelf te beschermen."

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2016/05/uitgelekt-coup-in-brazilie-uitgevoerd-door-elite/#disqus_thread

  directe link naar het Glenn Greenwald:

  https://theintercept.com/2016/05/23/new-political-earthquake-in-brazil-is-it-now-time-for-media-outlets-to-call-this-a-coup/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gisteren man door de #politie 1. doodgeschoten ( #Schiedam ), en 2. aangehouden ( #Typhoon )
  @NPORadio1 hypt nu de aanhouding
  #veelzeggend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel weer een NOT gerechtvaardigd schietincident als ik het zo lees.

   http://www.nu.nl/binnenland/4270766/geen-wapen-gevonden-bij-politie-doodgeschoten-man-schiedam.html

   Verwijderen
 15. Dus de pers en politiek gaan nu over normen en waarden praten, nu Typhoon aangehouden is door de politie in een hele grote auto van blingbling. Begrijp ik van nu.nl. En het enige wat ik niet begrijp is hoe dit in het nieuws is gekomen. Typhoon zou toch niet zelf..., nee toch niet zelf op een mediastuntje aangestuurd hebben??*

  Maar een ding weet ik zeker: er is weer eens iets aan de hand wat we niet mogen weten. Wat weet ik niet zeker (speculaties te over voor wie wil), maar er zal binnenkort wel weer een bepaald recht van ons afgenomen worden om 'ons te beschermen'.

  Gokje: binnenkort wordt ons het recht tot discussiëren ontnomen. Langzaam, niet te snel, stapje voor stapje om ons te conditioneren tot brave, volgzame burgers die zich gedwee de wet voor laten lezen en vooral niet gaan nadenken over wie de oorzaak is van het failliet van Nederland, en wie de eindeloze stroom oorlogen en permanente dreiging tot het uitsterven van het gehele menselijk ras op hun geweten hebben (oh, weten de spin-dokters soms niet dat het bedekken van pussende wonden tot bloedvergiftiging leidt?)

  Zie: http://www.volkskrant.nl/media/eu-haatzaaiende-berichten-binnen-24-uur-van-internet-af~a4311057/

  Afleiden, verstrooiing, de discussie ergens neerleggen waar het er niet toe doet. Om vervolgens in alle stilte, nodige discretie en duisternis, de burger weer een recht te ontnemen. Typisch gevalletje van Wag the Dog.

  (definitie hier: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=wag%20the%20dog,

  en de filmtrailer hier: https://m.youtube.com/watch?v=CNo0BicRM8k)

  Briljante satire...

  * toch wel. Lees zijn verhaal en zie de foto van zijn auto die Typhoon zelf op internet geplaatst heeft te https://www.instagram.com/p/BGCaWb6vkOc/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de definitie van dit nieuws over Typhoon=storm in een glas wijwater, als je het mij vraagt

   Verwijderen