zondag 10 juli 2022

Grote belangstelling FVD Oekraïne Symposium

Wat een enorme belangstelling vanmiddag in de RAI in Amsterdam voor het FVD Oekraïne evenement. Het symposium moest wegens de overweldigende belangstelling een uur later beginnen, om 1500 uur ipv om 1400 uur. De zaal zat tot aan de nok vol; de rij vooraf was meters en meters lang en de voordrachten van John Laughland en Niemoller waren van hoog niveau. Evenals de introductie van Thierry Baudet zelf.

Geen Zin an

Hammelburg (BNR) en Han ten Broeke (VVD en HCSS) waren ook uitgenodigd om het NATO-geluid te laten klinken maar deze mannen hadden geen zin an debat. Ze werden niet gemist. Na de pauze ging het symposium meer door in een pannelvorm. De eerder genoemde sprekers van voor de pauze namen er ook in plaats, en ze werden bijgestaan door Alexander Shulgin, de Russische Ambassadeur in Nederland, Marie-Therèse ter Haar en Marcel de Graaff.

Nucleair conflict (armageddon...)

John Laughland sluit niet uit dat we in een nucleair conflict gaan belanden; het zou voor sommige Amerikanen een laatste optie zijn om hun doelen -dat zouden ze kunnen denken- te bereiken. John Laughland noemde Oekraïne, samen met Bosnie en Kosovo, "ficties". Ficties van "independent states". In hun oprichtingsactes staan internationale (lees: VS gedomineerde organisaties) organisaties waaraan die drie entiteiten verantwoording moeten afleggen. Ze dachten onafhankelijk te worden, maar zijn dat alles behalve...

Dugin

Niemoller deed een vergelijking tussen Neocon ideoloog Brezinsky en Alexander Dugin, de Russische ideoloog. 

Toenadering Rusland werd niet geapprecieerd door "collectieve Westen"

Marie-Therèse ter Haar kan er met haar kop niet bij (wij begrijpen haar) hoe het nou kan dat we (wij als West Europa), niet gewoon met Rusland prettige betrekkingen kunnen aanknopen. Jeltsin deed daar alles aan (een beetje te veel wellicht), maar Putin ook! Hielp de Amerikanen (tegen advies Zerenovski in!!) de Moslim wereld te bombarderen en Israël Lebensraum te geven. Rusland wilde zo graag deel uitmaken van het Europese huis, zoals ter Haar het noemt. Maar onder druk van de Amerikanen is dat helemaal mis gelopen met de escalatie van de afgelopen maanden als voorlopig dieptepunt.

Diplomatiek

Alexander Shulgin werd nog gevraagd naar zijn ervaring bij Buitenhof. Hij reageerde daar, als een echte diplomaat, heel diplomatiek op!

Herkansing

Voor wie het gemist heeft en denkt, daar had ik toch wel bij willen zijn, goed nieuws: Thierry zei dat dit evenement zoveel energie geeft en zo'n succes is, dat er voor het einde van het jaar eigenlijk nog één moet komen. Herkansing dus voor degenen die dit gemist hebben.

8 opmerkingen:

 1. Er staat een verslag op de NRC: uiteraard heeft de NRC lezewr een zeer negatief beeld van Putin, en dus moet er alleen maar worden gepraat over de warmte waarmee Shulgin werd bejegend.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2022/07/10/fvders-gaan-graag-op-de-foto-met-de-russische-ambassadeur-a4136095

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelf op zaterdag avond naar 'De Nacht van de Nieuwe Wereld' geweest in Rotterdam. In de Arminius kerk.

  Er was één item van een uurtje over Oekraïne.
  Jelle sprak met de Tilburgse econoom Harald Benink ( die nu Kees de Kort op BNR opvolgt) en Govert Buijs over 'de financiele en geopolitieke gevolgen van de oorlog in Oekraïne".

  Vooral Benink ging er helemaal van uit dat Putin een agressor was die de schuld had. We mochten vragen stellen. Ik was de laatste vragensteller, en begon met een kort overzicht:
  'In 1920 was er een enquete commissie in de VS. Congresleden riepen de bankiers op het matje: "Waarom hebben jullie in hemelsnaam het communisme in Rusland gebracht? " Antwoord van de bankier William Rhys: "Dat systeem brengt armoede en zorgt dat we aan Rusland geen concurrent meer hebben. "
  Toen al begon Jelle te vragen om 'stel Uw vraag".
  Maar ik ging door. En ik werd boos, en fanatiek.
  Ik heb daar flink veel kunnen roepen.
  Maar ze waren wel zo netjes dat ze me niet bij de microfoon weg haalden.

  Na mijn vraag zei Jelle tegen de twee deskundigen: "Ja, heeft hij daar niet toch een punt ? "
  Ik moet het naluisteren want ik heb het opgenomen op telefoon.
  Ik was zo opgewonden dat ik niet kon luisteren op dat moment.

  Toen ik in de kerkbank zat hoorde ik Benink nog zeggen dat 'onze normen en waarden ' bla bla. Ik riep : " Je hebt 33 landen genombardeerd. Je bent het midden Oosten vernietigd de laatste 20 jaar. Dàt zijn onze normen en waarden ! "

  Ze waren wellicht bezorgd dat ik nog vaker zou gaan roepen, want de organisator kwam naar me toe en zei: "Wil U een glaasje water?"

  Ik hoorde wel een keer een applausje voor mij, meen ik.
  Na afloop kwam er echter helemaal niemand naar mijn bankje toe.

  Maar als ik buiten stond , dan kwamen er wel mensen vlak bij me langs en dan zeiden ze wel: "Goed gedaan! " Of een lachend gezicht met de duimen omhoog. Of er ontstond een kort gesprekje waaruit bleek dat ze blij waren met dit geluid.
  ---
  Later zag ik Jelle met enkele mensen staan spreken, half buiten.
  Ik had een T-shirt met een lachende Putin en de tekst: " From Russia, with love". Op de achterkant had ik met viltstift geschreven:
  It's the Neocons, stupid.

  Ik hiel het T shirt voor de romp van Jelle om te kijken of het hen zou 'passen'.
  Hij vond het wel leuk.
  Ik zei: Ik twijfelde of ik het aan zou trekken, maar had het wel mee genomen. Hij zei heel vrolijk: " Moet je aantrekken joh! " . Met Jelle krijg je geen ruzie.
  Ik zei wel tegen hem: "Jullie tonen nooit de goede kant van Rusland. En daarom steun je de officiele versie impliciet. Ook bij jullie is er over dit belangrijke onderwerp geen debat. Ook vanavond niet. "

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Ik moet het naluisteren want ik heb het opgenomen op telefoon.]
   Kan je die opname hier plaatsen? Gezien de toch -weinige- positieve reacties, kan je zien, dat wij niet de enigen zijn, die anders denken over de RF. Er is alleen nog onvoldoende momentum. Maar zolang we op deze manier doorgaan, moet dat vanzelf komen. Tot die tijd is men bang om als 'verrader' te worden uitgemaakt. Ik denk, dat de rede vanzelf komt, vooral als men straks niet meer te eten heeft.

   Verwijderen
  2. Eten zat idioot Wolf.
   Je moet niet zo zeuren verwend nest.

   Verwijderen
  3. RF.......... Reckless Fool

   Verwijderen
 3. Thalita Muusse zortgt dat ze nooit meer bij de Openbare Omroep aan het werk kan.

  Respect.

  https://www.tiktok.com/@hetoudenormaalnl/video/7117640007900400902?_t=8TsaTBfHxby&_r=1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie kaatst, kan de bal verwachten, zegt een spreekwoord. Een hele dikke "NJET" van Kazachstan.

  BeantwoordenVerwijderen