maandag 11 juli 2022

Oekraïners raken Munitiedepot Kherson

Eerder vandaag melding van aanval op grensstad IN Rusland met 3 doden en tientallen gewonden na een Oekraïense aanval met hulp van de Amerikanen.

Nu een munitiedepot aan de beurt in door Rusland gecontroleerd gebied in Kherson bij een waterkrachtcentrale. Gigantische explosie(s) (zie de bron voor bewegende beelden). Ook krijgen we melding dat er uit de Kharkov Oblast steeds meer helicopters met doden en gewonden (Russische soldaten) overvliegen. Iets wat voorheen veel minder voorkwam. De Amerikaanse HIMARS en hun aanwijzingen lijken doel te raken. 

BRON

07/11/22. Een bericht van het leger.

“ ❗💥Een krachtige explosie in Novaya Kakhovka, regio Cherson

. Er wordt gemeld dat de klap werd gedaan in het gebied van de waterkrachtcentrale van Kakhovskaya.

Vermoedelijk sloegen de militanten van de strijdkrachten van Oekraïne toe vanuit de Tochka-U OTRK of HIMARS MLRS in het munitiedepot.81 opmerkingen:

 1. [grensstad IN Rusland ]
  Ik ben benieuwd naar de reactie van de RF.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang die er niet is zal het voor Rusland van kwaad tot erger gaan.

   Verwijderen
  2. Wanneer de RF niet, op zeer korte termijn, uiterst krachtig reageert, gaat het er op lijken dat de RF deze SMO bewust wil verliezen.
   Er zou een reaktie komen op de blokkade van Kaliningrad, is vorige week beloofd.

   Verwijderen
  3. Novaya Kakhovka ligt in Ukraïne niet ver van de Russische grens.
   De zoveelste leugen weer van Blik.
   Landkaarten liegen niet.

   Verwijderen
 2. 07/12/22. Werkelijk.

  “ ⚡De kaart van de vijandelijkheden en de situatie aan de fronten op de avond van 11 juli

  toonde het regime van Kiev opnieuw zijn terroristische "talent" - twee terroristische aanslagen tegelijk in de regio's Kharkiv, Zaporozhye en Cherson, en opnieuw de hoofden van de lokale VGA werd doelwit.In het eerste geval bereikten de militanten helaas hun doel - het hoofd van de administratie van Veliky Burluk, Yevgeny Yunakov, werd in zijn auto opgeblazen door een geïmproviseerd explosief dat langs de route van de auto was geplant. Precies dezelfde misdaad speelde zich bijna af in Cherson met het hoofd van de VGA Vladimir Saldo, maar hij had veel meer geluk - waakzame burgers merkten op tijd een zelfgemaakte bom op naast de auto van de politicus. In Melitopol werd het hoofd van de administratie van het Melitopol-district Andrei Sioguta aangevallen - de aanvaller werd tijdens de arrestatie geliquideerd.

  Laten we verder gaan met de situatie aan de fronten: het

  ▫Kharkov Front
  De onze gaan door op vijandelijke posities. Gevechten in het gebied van Svetlichny. Het is gemeld dat de strijdkrachten, naast het transporteren van uitrusting, munitie en het gebruik van luchtvaart en drones, het gebied langs de Seversky Donets ontginnen, wachtend op de oversteek van de Russen in het gebied van Stary Saltov. Oekraïense Su-25's en MiG-29's werden neergeschoten in de zone van de meest actieve gevechten.

  ▫Izyumsko-Slavisch front
  Vandaag werd eindelijk bekend dat Bogorodichny eindelijk onder onze controle is genomen. Ook haastten de strijdkrachten van Oekraïne zich om zich terug te trekken uit het resortgebied van de Blue Lakes, dat in de buurt van Krasny Liman ligt. De druk op Slavyansk vanuit het noorden neemt toe. De gevechten zijn zwaar, maar de onze is dringend.

  ▫Donetsk voorkant
  Tripoli en Vladimirovka werden bevrijd. De locatie van deze punten is zodanig dat het mogelijk zal zijn om het verkeer van beide naar Soledar en Artemovsk te ontwikkelen om de verdediging van de strijdkrachten van Oekraïne tussen de steden op deze lijn te "snijden". In het gebied van N.p. Bogatyr schoot een Oekraïense Su-25 neer.

  Aankomst
  Traditioneel worden Donetsk, Yasinovataya, Gorlovka en hun omgeving vanaf de vroege ochtend beschoten.
  Minder dan een uur geleden vielen de militanten Novaya Kakhovka aan vanuit de HIMARS MLRS - vertegenwoordigers van de regionale militaire administratie kondigden aan dat ze een magazijn met salpeter hadden geraakt. Volgens voorlopige gegevens zijn woongebouwen, een ziekenhuis en een markt beschadigd door de explosie, het aantal slachtoffers wordt gespecificeerd.

  Kalibraties
  In Dnepropetrovsk bombardeerden onze precisieraketten een munitiedepot voor de beruchte HIMARS. Een krachtige slag werd toegebracht in Chasov Yar, waar de 118e brigade van de strijdkrachten van Oekraïne was gevestigd - meer dan 300 militanten werden gedood. In Charkov, in de districten Osnovyansky en Slobodsky, werden ongeveer 250 militanten en tot 25 voertuigen en gepantserde voertuigen geliquideerd.

  In de wereld
  Het werd bekend dat een sabotagegroep van het Wit-Russische nationalistische detachement "Volat" werd gevangengenomen door de NM van de LPR bij Volcheyarovka. Dit is niet de eerste "Wit-Russische trofee" van onze troepen in de afgelopen tijd.

  Van interessant
  Na de nederlagen in Lisichansk en Severodonetsk probeert het bevel van de strijdkrachten van Oekraïne het conflict te bevriezen in afwachting van volledige westerse hulp. Een denkbeeldige "wapenstilstand" in de toekomst bedreigt een aanzienlijke escalatie van de vijandelijkheden. Elke stilte aan het front en het bevriezen van het conflict is een totale oorlog in de toekomst, en dit zou niet moeten gebeuren, vooral nu niet.”

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bron: https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_354992

   Verwijderen
 3. [Elke stilte aan het front en het bevriezen van het conflict is een totale oorlog in de toekomst]
  Zo zie ik het ook. Oekraïne is bijna door de knieën en mag geen seconde rust worden gegund. RF moet nu doorpakken.
  Die kreten van 1 milj soldaten duidt op wanhoop, geen kracht.

  Ik denk, dat het antwoord op de aanval IN Rusland een stuk noordelijker gaat uitpakken: Litouwen krijgt dan op z'n donder, waarmee gelijk de transito naar Kaliningrad is opgelost. Ik denk niet, dat de otan over zo'n lapje grond een oorlog gaat ontketenen, althans, daar gok ik even op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Litouwen mag en kan zelf bepalen wat er bij hun over land vervoerd wordt en van wie.
   Rusland kan nog altijd via oostzee Oblast Kaliningrad bevoorraden.
   Litouwen is lid van de NATO.
   Een aanval van Rusland op Litouwen of invasie is een aanval op alle NATO landen.
   Het handvest zegt dat het bezette NATO land bevrijd moet worden,dus hebben alle NATO legereenheden het volste recht om alle Russische soldaten aanwezig in Litouwen koelbloedig te vermoorden of gevangen te nemen. Het bevel zal dan ook heel spoedig als reactie van zo'n Russische daad gegeven worden.
   En neem maar aan NATO land Amerika, NATO land Canada en NATO landen in Europa hebben ongelooflijk veel speciale commando troepen en mariniers om zo'n landje als Litouwen dan te bevrijden van ongewenste Russische soldaten.
   Dus dat slap gelul van die pro Rus G.B. Wolf gaat 'm echt niet worden.

   Verwijderen
  3. Gaat Litouwen door de knieën? De EU, vazal van het LeugenImperium, voorlopig wel! Mag dat wel van papa Biden?

   Verwijderen
  4. Rusland mag via het spoor blijven uitvoeren naar zijn exclave Kaliningrad, enkel goederen die ook een militaire toepassing hebben, worden uitgesloten.

   De Europese Commissie zegt nu dat Rusland geen wegtransport naar Kaliningrad mag uitvoeren, maar wel via het spoor zijn exclave kan blijven bevoorraden. EU-lidstaten - de facto Litouwen en Letland - moeten er in de context van de richtlijn wel voor zorgen dat de sancties die naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne zijn aangenomen niet omzeild worden, en worden daarom gevraagd de goederen in transit te controleren. De controles moeten “doelgericht, proportioneel en effectief” zijn.

   Berichtgeving als zou ze over de nieuwe richtlijn een akkoord gesloten hebben met Rusland, spreekt de Commissie tegen. “We hebben over niets onderhandeld met Rusland”, zegt een woordvoerder.

   Verwijderen
  5. En inmiddels is ook het -kuch- dappere Litouwen door de knieën gezakt: zie het bericht.

   Verwijderen
  6. Onzin, Litouwen is helemaal niet door de knieën gezakt.
   Allemaal Russich nepnieuws en shitpropaganda waar pipo Wolf mee op de proppen komt.

   Verwijderen
 4. Duitse soldaten planden op eigen houtje aanslag op brug die van enorme strategische waarde is voor de Russen

  Het had heel slecht voor ons allemaal kunnen aflopen als deze aanslag gelukt was.
  Poetin had eerder al gedreigd dat als er een aanslag op die brug zou gebeuren zijn antwoord onmiddelijk en onverbiddelijk zou zijn, dus ga er maar vanuit dat hij dan op bepaalde nopjes drukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [vanuit dat hij dan op bepaalde nopjes drukt.]
   Dat snap ik, maar waar gaan die raketten naartoe?

   Verwijderen
  2. Wolf, dat is niet zo moeilijk. Ramstein (Duitslands grootste basis en bron van drone killers) staat op hun kaart net zoals Brussel met het NAVO en EU hoofdkwartier. En dan de militaire bases wat nukes heeft zoals Kleine Brogel (B) en Volkel (NL) En een zware bom voor de kunst van Engeland.
   Zo snijden ze de kop van de slang eraf en kan de rest alleen nog maar wat kronkelen.
   Met hun korte afstandraketten kunnen ze Polen en andere onvriendelijke landen bestoken.
   Natuurlijk staat Amerika ook in hun agenda.

   Punt is dat als Rusland op hun gebied wordt aangevallen er niets is dat hun tegen houd om WW3 te starten want 'wij' zijn er dan mee begonnen.

   Verwijderen
  3. Ach..1 raket inslag op een stad gelegen in een NATO land en de raketten vliegen over naar Rusland en vallen op St Petersburg of Moskou.
   Rusland zou nog niet durven om een NATO land aan te vallen.
   Hij, Putin kent ook wel het NATO handvest.
   Allemaal slap gelul van die pro Russen.

   Verwijderen
  4. Ga je varkenskop eens wassen viespeuk Wolf.

   Verwijderen
 5. Toch even aandacht voor Mick en vriendjes: https://youtu.be/mGJO0x-N7Ws

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Most 79-year-olds are happy just to wake up in the morning ("still here!"). Mick's up on a stage rocking like there's no tomorrow. A lesson for us all.

   Verwijderen
  2. Dat krijg je als 79jarige nog steeds geen bevrediging kunt vinden. Ain't get no...... Satisfaction

   Voor de rest; petje af voor deze ouwe rokkers.

   Verwijderen
 6. Jongens, wanneer is de NL-belastingdienst aan de beurt? Er zijn nogal wat mensen, die met die joden-bende een appeltje hebben te schillen. Please?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alweer een gigantisch schandaal in GBR: Wedstrijdje wie vermoord er het meest. De altijd bijzonder laffe en minderwaardige engelsen, hebben een nieuw dieptepunt bereikt op de menselijke ladder.
  Zolang ze tegen weerloze en ongewapende schaapherders de beest uit kunnen hangen,zal je dat tuig niet horen. Sommige eikels meldden zich als vrijwilliger in de Oekraïne, maar wisten niet hoe snel ze moesten wegwezen: daar kregen ze wel tegenstand en dat was niet de bedoeling.

  Ik vind het de hoogste tijd, dat Mr Sarmat een zijn visitekaartje komt afgeven bij dat eiland en al dat tuig er vanaf spoelt. Die zijn het leven niet meer waard, stelletje laffe satanisten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als antwoord van het krankzinnigengesticht, wat daar regering heet, wordt nu de BBC beschuldigd, dat zij het moordenaarstuig "BBC is accused of putting British troops at risk" in gevaar brengen. In dat satanische land is echt álles omgedraaid t.o.v. de -normale- rest van de wereld. "The Ministry of Defence (MoD) said that the documentary 'puts our brave Armed Forces personnel at risk." Hoog tijd, dat het satansgebroed een koekje van eigen deeg krijgt.

   Verwijderen
 9. Het (Amerikaanse) wapen waar de Russen machteloos tegen zijn: “Het wordt een hete zomer voor de bezetters”

  Uit het artikel: (Voor het geval het achter een betaalmuur zit)

  "Over welk wapentuig gaat het?

  De Amerikaanse raketlanceerder Himars, wat staat voor high mobility artillery rocket system, geproduceerd door Lockheed Martin. Kostprijs: zo’n 5 miljoen euro per stuk. Via dit wapentuig geraken gps-geleide raketten zo’n 80 km ver – twee keer verder dan het zwaarste wapentuig dat Oekraïne totdusver had ­ – om vervolgens met een accuraatheid van 1 tot 3 meter hun doelwit te raken. “Het is een van de meest accurate en dodelijke aanvalssystemen voor de lange afstand”, aldus de Amerikaanse luitenant-kolonel Frederick Hughes, bevoegd voor de aanschaf van deze systemen bij het Amerikaanse leger. De raketlanceerder op zes wielen haalt bovendien snelheden tot 85 km per uur, waardoor de bemanning zich na een beschieting meteen uit de voeten kan maken om aan een eventuele Russische tegenaanval te ontkomen.
  Na de Oekraïense belofte dat het met de Himars-systemen geen aanvallen op Russisch grondgebied zou uitvoeren, verscheepte de VS eind juni acht zulke systemen richting Oekraïne. De komende dagen volgen er nog vier, waarna er ook soortgelijke Britse en Duitse systemen worden verwacht. De Oekraïense legerleiding blijft erg discreet over de effectieve inzet van de Himars. Maar volgens journalisten van de Kyiv Independent zijn er intussen 20 aanvallen mee uitgevoerd, vooral op belangrijke commandoposten en Russische munitieopslagplaatsen in bezet Oekraïens gebied. Dinsdag geraakte bekend dat een Russische wapenopslagplaats in de buurt van de zuidelijke Oekraïense stad Kharkov erg precies was vernietigd, wat opnieuw op de inzet van een Himars wijst. Het bombardement ging gepaard met zware ontploffingen, lichtflitsen, gevolgd door een alles verzengende vuurbal. 52 Russische soldaten zouden daarbij gesneuveld zijn, al zegt Rusland dat er bij de aanval ook huizen, scholen, een apotheek en een kerk vernield werden."
  Staat het Russische leger machteloos tegenover de Himars?

  Aanvankelijk pochten Russische staatsmedia dat moderne Russische luchtafweer de Amerikaanse Himars-raketten probleemloos kon onderscheppen. Dat blijkt in de praktijk zelden of nooit te lukken, zo blijkt ook uit een onderschept Telegram-bericht van de pro-Russische legercommandant Igor Garkin: “Niks blijkt effectief tegen de massale aanval met Himars-raketten.” Mogelijk gooit Rusland het nu over een andere boeg, nadat dinsdag bekendgeraakte dat Iran honderden bewapende drones aan Rusland gaat leveren. Zo goed als zeker zal daarmee worden geprobeerd de Himars-raketlanceerders vanuit de lucht op te sporen en te vernietigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Kunnen de Himars-systemen de Russen definitief stoppen?

   Daarover is discussie. Volgens Rob Lee, verbonden aan het Amerikaanse Foreign Policy Research Institute, “zullen ze de Russische opmars verhinderen, maar Oekraïne zal er niet zozeer grondgebied mee terugwinnen.” In Oekraïne klinkt vooral dat ze veel meer van deze wapensystemen nodig hebben. Volgens Oekraïense legerbronnen kunnen ze met 50 dergelijke systemen elke Russische opmars tot stilstand brengen. “Als we deze eerder van het Westen hadden gekregen, waren we waarschijnlijk al klaar met deze oorlog”, aldus een commandant tegen een verslaggever van de Washington Post.
   Werner Rommers"

   Verwijderen
  2. Rusland is al begonnen met het vernietigen van geavanceerde Amerikaanse wapensystemen die naar Oekraïne zijn gestuurd

   Hier de andere kant van dit verhaal:
   "De Verenigde Staten blijven hun wapenvoorraad, waaronder veel geavanceerde lange-afstandsraket- en artilleriesystemen, aanspreken door ze aan Oekraïne te leveren, maar bijna even snel als veel van die wapens aankomen, worden ze door Russische troepen vernietigd."

   Verwijderen
  3. Rusland krijgt van Iran grote hoeveelheden drones. Lijkt me dat deze o.a. de HIMARS zo snel mogelijk moeten opsporen en gelijk vernietigen. Daarbij verwacht ik dat de Russische afweer wel een antwoord gaat vinden op de raketten van de HIMAR.

   P.s. NATO kan deze oorlog sowieso nooit winnen. Daarvoor hebben ze logistiek een te groot nadeel en is Oekraïne te corrupt.

   Verwijderen
  4. Door het vernietigen van Russische munitiedepots lijkt het er op dat Oekraine het Russische leger wil afsnijden van hun bevoorrading. Dit zou het begin kunnen inluiden van een Oekraïens tegenoffensief.

   Verwijderen
  5. @hildegard, er komt geen tegenoffensief van Ukraīne.
   Waarschijnlijk wel een escalatie RF vs NATO.
   De rode lijnen van de RF zijn bekend en al diverse malen overschreden zonder conseqenties.
   Toch komt de dag snel naderbij dat de RF de doos van Pandora opent en die zal niet snel meer dichtgaan.

   Verwijderen
  6. Putin is de pincode van die doos vergeten.
   Die blijft voorlopig nog wel dicht.
   Misschien heeft hij nog een ouwe doos ergens zonder allemaal dat moeilijk gedoe.
   Maar als ik hem was, hield ik alles gewoon in mijn sok.

   Verwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Reacties
  1. Uiteraard. Dit komt ook op de -inmiddels- zeer lange lijst van oorlogsmisdaden, dat de Oekraïne heeft begaan. Eens zullen de leiders hiervoor verantwoording af moeten leggen en de straf zal niet mals zijn.

   Verwijderen
  2. We moeten ook begrijpen, dat kerncentrales zo'n aanval kunnen weerstaan, daar zijn ze op gebouwd. Ook een binnenvliegende 747 zal weinig schade aan kunnen richten, net zoals de gebouwen op 9/11.

   Verwijderen
  3. @Matt,
   Is niet een Russische kerncentrale.
   Is Ukraïnse kerncentrale Zaporizja, die ligt in Enerhodar en die stad ligt in Ukraïne.
   De landkaarten liegen niet!

   Verwijderen
  4. Dat is waarschijnlijk een oude kaart die je hebt. Van vroeger!

   Verwijderen
  5. Nee, de huidige en onvervalste.
   Niet de vervalste Russische kaart na de invasie en ze landje pik trachten te doen.
   Dus het Ukraïnse leger geeft niet op en doet er gewoon alles om zoveel mogelijk Russische soldaten op Ukraïns grondgebied af te slachten.
   Zijn die Russische soldaten ook zelf schuld. Hadden ze maar niet naar Putin moeten luisteren en weg moeten blijven uit Ukraïne.

   Verwijderen
  6. Oekraïne is geen land meer. Als de NATO blijft escaleren komt het Russische leger. Je hebt tot nu toe niks gezien. Wil je vuurwerk zien? Moet je blijven escaleren.

   Verwijderen
  7. De afgelopen dagen heb je al een klein beetje vuurwerk gezien. Het verschroeide mensenvlees van Oekraïense soldaten wat tot kilometers verder te ruiken :-(

   Verwijderen
  8. Eddy,

   Als het een Oerainse kerncentrale is dan is de oorlogsmisdaad nog erger want dan wordt hij gepleegd tegen de eigen bevolking.
   Feit is dat een bomaanval op een kerncentrale, waar en door wie dan ook, een oorlogsmisdaad is omdat de gevolgen een radioactieve wolk kunnen veroorzaken die heel veel burgerslachtoffefs kan eisen, meteen en later door al die kankers.

   Verwijderen
  9. Ten eerste is Energodar een plaats in Oekraine. Ten tweede werd volgens het bericht de stad beschoten en niet de kerncentrale.

   Verwijderen
  10. Dat krijg je de onozele dwarsligger en Wolf niet aan het verstand gebracht.
   Kan ook niet hildegard, want verstand hebben ze niet.

   Verwijderen
  11. Landkaarten updaten!
   Jullie hebben het over kaarten en situaties van vroeger.

   Verwijderen
  12. Nee, die zogenaamde update's van jou zijn vervalste landkaarten waar Rusland Ukraïns grondgebied heeft gestolen en bezet.
   De orginele landkaart van Ukraïne is nog steeds van kracht en markeerd de landsgrenzen.
   Kort gezegd dwarsligger, alle Ukraïners hebben vrij spel om nog wat meer gewapende Russen op Ukraïns grondgebied af te knallen.

   Verwijderen
 12. Het conflict escaleert. De Amerikanen voorop raken meer en meer bij de oorlog betrokken. Een nieuwe nederlaag kunnen ze niet handelen verwacht ik. Die himar raketten worden rechtstreeks geleid door Amerikaanse satellieten. Moet Rusland Amerikaanse satellieten uit de lucht gaan schieten?
  Ernstig is dat de corrupte bende uit Oekraïne en Amerika waarschijnlijk dag in dag uit onder invloed is van zwaarste harddrugs. Ze maken er geen geheim van iig.
  P.s. Ook van sommige Nederlandse ministers is het bekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Resultaten van serieuze onderzoekers worden openbaar. Hoe lang kan men het volk nog wijsmaken dat de injecties veilig zijn en geen biowapens.
   Tomorrow´s Research Today
   https://www.ssrn.com/index.cfm/en/
   Een oorlog is de perfecte afleiding. Hebben de machthebbers nog een andere keuze? Moeilijk. Rechts of linksom zijn ze de Sjaak. Een oorlog met Rusland overleven ze zelf ook niet.

   Verwijderen
  2. Vandaag in een van de t-kanalen een bericht gezien, dat een Amerikaanse jongen (footballer) van 22 jaar (!) is overleden.

   Verwijderen
 13. Clown wereld:
  Een stelletje Oekraïense burgers gaan de Canadese staat aanklagen omdat Canada een gasturbine terug levert aan Duitsland zodat het Duitse volk misschien toch nog wat gas heeft van de winter.
  https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/ausnahme-sei-e2-80-9ev-c3-b6llig-inakzeptabel-e2-80-9c-der-ukrainische-weltkongress-verklagt-kanada-wegen-sanktionsbruch-f-c3-bcr-siemens-turbine/ar-AAZvXV4?fromMaestro=true

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi. Als we straks zonder gas zitten, kunnen we het Oekraïense Wereldcongres daarvan de schuld geven. Slim gedaan, jongens.

   Verwijderen
  2. Ik zie op diverse T-kanalen, dat sancties worden opgeheven. Niet alle sancties, maar men is aan het 'draaien'.
   Ik voorzie, dat tegen de winter, alle sancties zijn opgeheven en dat gas & olie weer gewoon stromen.
   Tegen die tijd is het Oekraïense leger uitgeput en zal zich dan overgeven.

   Verwijderen
  3. ah mooi. In die tijd zitten we weer in een andere crises. Namelijk de "griep" crises.

   Verwijderen
  4. Maar daar trappen we toch niet meer in?

   Verwijderen
  5. Wij niet Wolf, maar de schapen wel

   Verwijderen
 14. Reacties
  1. Verbaast me: Salon kan echt 'interventionist Liberals ' zijn, meen ik. Maar Chris Hedges is oud Links.

   Verwijderen
 15. Droom lekker verder: Als mensen hun energierekening krijgen, hebben ze minder geld (over) en daardoor moeten leveranciers/fabrikanten hun prijzen van producten verlagen.
  Maar die leveranciers/fabrikanten krijgen toch ook een energierekening, die zij willen doorberekenen is de prijzen van de producten? Die vlieger gaat niet op. Het Institute of Agricultural Resources and Economics moet nog maar eens leren rekenen. Maar van economen wordt gezegd, dat die met hun hoofd in de wolken lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Telegram kanaal van Poetin himself! Gemiddeld 1 bericht per dag, dus lekker snel door te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo zagen de Georgia Guidestones eruit, vlak voor ze ontploften. Vooral foto links-boven is duidelijk voor Mark R. bedoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hebben ze ons toch 60 jaar lang voor de gek gehouden !

  https://nos.nl/artikel/2436690-niod-goed-te-vertellen-dat-duitsers-passagierstreinen-voor-holocaust-gebruikten

  Het klassieke beeld van Jodentransporten uit Nederland moet worden bijgesteld, zegt oud-Westerbork-directeur Dirk Mulder. Het waren over het algemeen geen overvolle veewagons waar mensen werden ingestouwd, maar passagierstreinen met minder inzittenden dan tot nu toe werd aangenomen.

  "Het grootste aantal mensen, zeker meer dan 60 procent, is met personenrijtuigen vervoerd", stelt Mulder in zijn boek Buitengewone transporten, dat morgen wordt gepresenteerd. Bovendien waren er per wagon circa 47 passagiers, niet de 55 tot 75 waar tot nu toe van uitgegaan werd. Waren er geen personenwagons, dan werden goederenwagons ingezet. "Veewagens zijn nooit gebruikt."

  Bertrand Russell: "There is no nonsense so arrant ( enorm) that it cannot be made the creed of the vast majority by adequate governmental action".


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Let maar op: straks wordt het boek aangevallen, dat de gegevens die erin staan, niet kloppen. Zo is het het boek ook vergaan, waarin werd gesteld, dat Anne F. werd verraden door een jood. Dat boek werd ook teruggetrokken.

   Verwijderen
 19. De discussie onder de tjoep is net zo interessant als de film zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen