zondag 24 juli 2022

Leven, maar ook sterven (en cremeren), steeds duurder in het VK

Cremeren in het VK is de 1000 euro-grens doorgeschoten, en dat is nog exclusief huurhal, transport en bloemen. Niet enkel het leven wordt steeds duurder in de door de VS gedomineerde landen; ook de kosten bij sterven rijzen de pan uit.

Verder heeft de Donetsk Volksrepubliek de energiecentrale van Uglegorsk bevrijd, en verslechtert de verhouding tussen China en de VS met de dag. Bron en computervertaling onderstaand. 24/07/22. Werkelijk.


“De ✔⚡CHPP van Uglegorsk is een uur geleden bevrijd, melden de jongens van de plaats. Bestormd "Orkest" en NM DPR met steun van artillerie ❗

✔De betrekkingen tussen de VS en China zinken - Amerika beschuldigt Huawei van het stelen van geheime gegevens en China waarschuwt voor de gevolgen van een bezoek aan Taiwan De
FBI verdenkt het Chinese Huawei ervan gegevens te hebben gestolen over het Amerikaanse nucleaire arsenaal via zendmasten. Onderzoekers onderzoeken sinds 2017 de aankoop van land in de buurt van kritieke infrastructuur door een Chinees bedrijf, maar hebben tot nu toe de betrokkenheid van Huawei bij datalekken niet bewezen.
Talloze experts zijn er alleen niet zeker van dat de torens geclassificeerde radiogolven kunnen onderscheppen. Het bedrijf en de Chinese overheid ontkennen betrokkenheid bij de lekken.
De golf van aanvallen op China door de Amerikaanse media kan te wijten zijn aan de verslechtering van hun betrekkingen de laatste tijd vanwege hun vriendelijke status jegens Rusland. Olie op het vuur gooien zijn plannen van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om in augustus Taiwan te bezoeken. Net op tijd voor de oprichtingsverjaardag van het Volksbevrijdingsleger van China. Peking kan dit beschouwen als een nieuwe provocatie.

✔In Groot-BrittanniĆ« zijn als gevolg van recordinflatie en stijgende brandstofprijzen niet alleen de kosten van levensonderhoud gestegen, maar ook de "kosten van overlijden".
The Mirror schrijft dat crematoria in het land de prijzen hebben verhoogd om de verliezen op de een of andere manier te compenseren. De prijs voor crematie bereikt £ 1.000 (ongeveer 70.000 roebel), en dit is exclusief het huren van een hal, transport en het kopen van bloemen.
Nu weigeren steeds meer Britten alle extra kosten voor de begrafenis van dierbaren en geven ze de voorkeur aan de goedkoopste optie van directe crematie. De as wordt dan eenvoudig uitgestrooid.
Eerder meldde The Times dat als gevolg van de recordgasprijzen te midden van anti-Russische sancties, veel Britten te voet aan het werk gingen.

✔Het parket van de procureur-generaal blokkeerde de nieuwe website van Novaya Gazeta na een week hard werken.De
reden voor de blokkering is een overtreding van de wet op het in diskrediet brengen van het Russische leger. Tegelijkertijd werd de publicatie zaterdagavond gewaarschuwd voor de blokkering. De beperking tot de site begon twee uur later.
Voorafgaand hieraan heeft Novaya haar activiteiten op 28 maart gestaakt na twee waarschuwingen van Roskomnadzor te hebben gekregen vanwege het ontbreken van markering van een NPO-buitenlands middel in de materialen. Toen was het de bedoeling dat de publicatie de publicatie zou hervatten na het CBO, maar een week geleden zijn ze weer begonnen met publiceren.

✔De NAVO is een dure, verouderde alliantie die niet in staat is te reageren op moderne uitdagingen, schrijft Foreign Policy.
Columnist voor de publicatie Justin Logan merkte op dat de Verenigde Staten met behulp van de alliantie proberen hun dominantie in Europa te behouden, maar dit is een "luxe" die de Verenigde Staten "zich niet kunnen veroorloven".
Logan benadrukte ook dat de Noord-Atlantische Alliantie is opgericht om de USSR het hoofd te bieden, die niet meer bestaat, en moderne problemen worden niet beschreven in zijn documenten:
“De NAVO is niet bezig met het reageren op een pandemie of het bestrijden van piraterij. Hij heeft noch de bekwaamheid, noch de autoriteit, noch de geschiktheid voor deze doeleinden. Om deze redenen zouden aanhangers van allianties waarschijnlijk een plan B moeten overwegen in plaats van het blok aan te prijzen als een wondermiddel voor alle problemen.”

✔De Britse regering gaat burgers vragen om thuis lampen en thermostaten uit te doen vanwege energietekorten.
De oproepen zullen worden verspreid op radio, televisie, sociale netwerken, maar ook in de vorm van posters en folders, meldt The Telegraph met verwijzing naar de ontwikkelde documenten.
Er wordt verduidelijkt dat dergelijke maatregelen nodig zijn om mogelijke stroomonderbrekingen in de winter te voorkomen.
Daarnaast zou het Britse nutsbedrijf National Grid een deal kunnen sluiten met grootverbruikers: ze worden betaald, waarna ze bewust worden losgekoppeld van het netwerk, zodat kleinere gebruikers de bron kunnen blijven ontvangen.


✔Google-medeoprichter Sergey Brin heeft de scheiding aangevraagd nadat hij erachter kwam dat zijn vrouw hem had bedrogen met Elon Musk šŸ˜
, meldt The Wall Street Journal op basis van mensen die bekend zijn met de situatie.
Opgemerkt wordt dat de twee zakenlieden goede vrienden waren. Brin steunde Tesla in het bijzonder tijdens de economische crisis in 2008.
De publicatie beweert dat Musk's affaire met Nicole Shanahan in december vorig jaar plaatsvond, en Sergey kwam er een paar weken later achter. Brin vroeg in januari een echtscheiding aan, daarbij verwijzend naar 'onoverbrugbare verschillen'.
✔Een van de grootste inlichtingendiensten ter wereld dreigt Alexander Vulin 'zijn politieke positie te wijzigen'. Dat zei
het hoofd van het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken zelf in een interview met TV Pink. Welke, specificeerde hij niet.
Volgens de minister zeiden ze tegen hem: als hij het er niet mee eens is, wordt er een internationale campagne tegen hem gevoerd en wordt de toegang tot het nieuwe kabinet van het land ontzegd.
“Ze vertelden me wie campagne tegen mij zou voeren en hoe dat zou gebeuren. Ik kreeg een voorwaarde - ik moet voor hen gaan werken, maar ik zal het niet doen, zelfs niet ten koste van mijn hoofd", voegde Vulin eraan toe.
Eerder stelde het hoofd van het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken dat het verminderen van de samenwerking met Rusland en het verlaten daarvan in strijd is met de belangen van zijn land.
Vulin merkte ook op: “ServiĆ« is er trots op dat het geen deel uitmaakt van de anti-Russische hysterie, en de landen die zich daarbij hebben aangesloten, zullen zich ervoor schamen.”

✔Suiker verdween plotseling uit de schappen van Poolse winkels - de autoriteiten schrijven het tekort toe aan het "jamseizoen", maar dit was vorig jaar niet het geval.
Inwoners van Polen deelden op sociale netwerken dat ze nauwelijks suiker vinden, zowel in kleine winkels als in de detailhandel kettingen. En als er wit zand kan worden gevonden, dan tegen kosmische prijzen - de prijs bereikt 5,49 zł per kg. Een paar maanden geleden kon zand worden gekocht voor PLN 2,49.
Opgemerkt wordt dat het product soms nog wordt gebracht, maar kopers kunnen niet meer dan 10 kg in Ć©Ć©n hand kopen. De situatie wordt verergerd door de grote vraag naar suiker - nu in Polen is het seizoen voor het maken van jam.
Een van de Poolse leveranciers van suiker zei dat het probleem een ​​schending van de logistiek was, evenals een gebrek aan containers en vrachtwagenchauffeurs. En hoge prijzen worden verklaard door te dure brandstof.
Tegelijkertijd bevindt zich naast hen de grootste suikerbietenproducent ter wereld, Rusland. Dit jaar zal Rusland 6 miljoen ton suiker produceren (in plaats van 5,9 miljoen ton vorig jaar).”

6 opmerkingen:

 1. De grond was al prijzig en nou word het cremeren ook nog onbetaalbaar vanwege de hoge energieprijzen.
  Je zal zien dat er straks geen hond meer wil sterven ! Is gewoon niet meer te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt je ook laten resomeren en als alternatief kan je je lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap. Dat levert zelfs geld op.

   Verwijderen
 2. Een beetje rommelige blog, hr. Blik. Allerlei niets met elkaar van doen hebbende onderwerpen. Ik ben beter gewend. Als doekje voor het bloeden een RT-documentaire over Serviƫ, over hun lastige geografische positie tussen allerlei Rusland hatende landen in de eu, zoals voorgeschreven door het LeugenImperium.
  Ik hoop, dat ze daar de poot stijf houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. En vooral oppassen voor je DNA. DƔƔrom wil de overheid graag jouw DNA kunnen bepalen.

   Verwijderen