zondag 12 juni 2022

Volkskrant ondervraagt nadestaanden Russische soldaten (...)

We zijn aan smerigheid en rioolsjournalistiek natuurlijk wel wat gewend van de Volkskrant, maar het voorpagina-artikel van vandaag, notabene op de dag van Rusland, doorbreekt mogelijk weer een nieuwe grens. Watskebeurd?

Volgende: de NATO-krant is contact gaan zoeken (en heeft dat contact blijkbaar gevonden) met, mind you: "vrienden en familie van gevangen en omgekomen Russische militairen. Nabestaanden durven tegen de officiële Russische lezing in te gaan - maar kampen ook met een desoriënterende mix van propaganda en tegenpropaganda."

In deze paar regels zit zoveel smerigheid, dat we niet weten waar te beginnen. We doen het maar even puntsgewijs:

1. "Wat denkt en weet de Russische soldaat over de oorlog", kopt het NATO blad. Om vervolgens contact op te nemen, niet met die soldaat zelf, maar met familie en vrienden van hem. De kop strookt derhalve niet met de inhoud. De kop had moeten zijn: "Wat denkt thuisfront over militaire operatie?" of "Wat dacht omgekomen soldaat over de oorlog", of "Wat denkt door Oekraïne gemarteld wordende Russische soldaat over oorlog?" Het cynisme van de Volkskrant-NATO schrijvers kent geen maat. Krijgen zij hun instructies of zelfs de hele artikelen, rechtstreeks uit Washington, Londen of Tel Aviv? Wij sluiten het niet uit want dit niveau van cynisme is on-Nederlands.

2. "Voor een antwoord hierop legde de Volkskrant contact met vrienden en familie van gevangen en omgekomen Russische militairen." Zie onze analyse boven. Maar wat hier ook speelt: De Volkskrant overgiet hun sinistere en amorele vieze spelletje met een journalistiek sausje: "We gaan op zoek naar antwoorden op onze journalistieke vragen." Een moeder of een verloofde opbellen van een omgekomen of een gemarteld wordende zoon/geliefde, met de vraag wat ze van de oorlog vinden, notabene uit het andere kamp, is geen journalistiek. Dat is van het niveau van de Oekraiense militairen die met het mobieltje van een gedode Russische militair zijn familie gaan opbellen en zieken. Sterker: het lijkt erop dat de Volkskrant daar inspiratie uit geput heeft.

3. "Nabestaanden durven tegen de officiële lezing in te gaan". Goh, het is toch wat. Dat woordje "durven" ook. Daar zit wederom de demonisering van Putin in.

4. "maar kampen met een desoriënterende mix van propaganda en tegenpropaganda". beste Volkskrant-NATO journalisten: deze mensen hebben net een geliefde verloren of te horen gekregen dat hij gevangen zit bij een terreurorganisatie die zich op de borst klopt zich niet aan de Geneefse conventie te houden. Die mensen kampen met een enorme zorg/verdriet daarover. Al het andere is worst voor die mnsen. Met je "kampen met..." en met je "desoriënterende mix..."

5. "Vrienden en familie van gevangen Russische soldaten". Hoe komt de Volkskrant aan de gegevens van gevangen Russische soldaten? Waarschijnlijk ingefluisterd door hun Oekraïense vrinden. Een luguber 1-2tje van NATO-blad Volkskrant met NATO-uitvoeringsorganisatie Oekraïne.

Wij constateerden al eerder in het NATO-journaille, bij de voormalig Volkskrant fact-fiction verteller Olaf Koens, een opmerkelijke sensatiezucht bij nabestaanden. Toen ging het om een item over nabestaanden van Oekraïense omgekomen militairen. Ook onsmakelijk, maar dat was toen nog in eigen kamp en te kwalificeren als reguliere propaganda. Wat Volkskrant nu doet is van een andere orde. Gaat weer een grens voor bij in zuidelijke richting. Het andere kamp gaan sarren, notabene bij mensen die net een geliefde zijn kwijtgeraakt of gevangen hebben zien nemen, te vragen wat ze van de oorlog vinden. L a g e r  d a n  l a a g .  

ps: Voor alle duidelijkheid: We zagen het blad in de supermarkt liggen. Het moge duidelijk zijn dat wij dit blad niet kopen. Nog geen dubbelje naar dit soort figuren.

De Volk(verlakkers)krant doorbreekt weer een nieuwe grens van smerigheid


12 Juni! Den Rossii. De dag van Rusland! Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie feliciteert iedereen met deze dag en doet dat met bovenstaande afbeelding waar we de hoofddeksels zien van: Middeleeuwse strijders, Polen, Fransen, Duitseres, en een open vakje. En de tekst: "We hadden ze allemaal vriendelijk verzocht niet op te schuiven naar het oosten"

11 opmerkingen:

 1. Ik neem aan Blik bedoeld met het oosten het huidige Rusland waartoe Ukraïne NIET behoord?
  Het westen heeft het oosten ook vriendelijk gevraagd om niet op te schuiven naar het westen. Het Russische leger stond aan de grens met Ukraïne om zogenaamd alleen maar wat te oefenen.
  En wat doet het oosten?
  Met geweld schuivden ze op naar het westen en pikte daar Ukraïns grondgebied in.

  We zijn gewoon weer glashard getuige hoe Blik de feiten verdraait.
  Want ook al zijn die gepoogde aanvallen jegens Rusland gebeurd in het verre verre verleden, Blik kan nergens aantonen dat het westen ook maar 1 milimeter het huidige Russisch grondgebied heeft trachten te veroveren.
  Dus zijn gepoogde Russische propaganda is echt ver beneden peil en eigenlijk ook wel lachwekkend wat Blik zelf onprofessioneel en ongeloofwaardig internetjournalistje maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alweer 100% mis, Eddy.
  We gaan het niet meer uitleggen.
  Je hebt geen interesse in de waarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een interessante twitterdraad van Sofia:

  https://twitter.com/waukema/status/1535595482411683840?cxt=HHwWgMC-_ZH9w88qAAAA

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens Steven Dirx NRC zaterdag is het Russische leger moe en heeft geen munitie meer en is door zijn duurdere munitie heen. Lol. Rusland schiet op dit moment 50000 granaten per dag. Tegen Oekraïne 5000. En Rusland heeft totaal geen haast. Schiet van een afstand die de ss' drs niet kunnen halen. Het denazificeren draait op volle toeren. 1000 per dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Denk dat Rusland binnenkort even moet stoppen met het denazificeren, anders worden de fascisten te veel vernederd. Lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gek dat we een paar maanden na de 'booster' weer oversterfte hebben. De injectie is 100 % veilig aldus de prikpooier. De prik is gewoon een frikandel. Je weet niet wat er in zit....toch veilig. Niet nadenken, gewoon jezelf laten injecteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik zo de berichten van oligarch bekijk is het Russische leger flink aan het slachten in de donbass. Flink wat pro Russische burgers die daar nu nog zitten worden dus door Putin min of meer getroffen door Russische raketten.
  En dat allemaal omdat hij dat stuk Ukraïnse grond wil en wie weet wat nog meer. Wat moet hij met dat stuk totaal verwoeste grond? Mensen willen er zelfs tegen betaling nog niet meer wonen of werken.
  Is die Putin toch leip en zwaar geestes gestoord. Je zou maar de kans krijgen als niet te identificeren sniper, om die leipe Putin een kogel door z'n harsens te jagen.
  Ben je in 1 klap de onbekende held van de wereld die tienduizenden of misschien wel honderden duizenden levens daarmee red.
  Er van uitgaande dat daar in Rusland niet een nieuwe geestes gestoorde zich opwerkt tot president.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.republicworld.com/world-news/russia-ukraine-crisis/ukraine-claims-more-than-250-children-died-over-750-injured-since-onset-of-russian-war-articleshow.html

   https://youtu.be/kgkYcHg8xeI?t=5

   Verwijderen
  2. Jan je verwijt het westen van eenzijdige berichtgeving. Grappig dat je zelf ook alleen maar eenzijdige berichten post. Vaak vage verhaaltjes of copy paste van Russische propaganda. Ik heb hier nog nooit een echt objectief verhaal gelezen.

   Verwijderen
  3. Ik val jouw vrienden en de vrienden van Eddy aan met citaten van die vrienden van jou.
   Jullie roepen de hele dag dat Putin een moordenaar is. Welnu: 4 maanden bezig en 250 kinderen dood.( Jullie bron, dus het kan ook de helft zijn, fo eenkwart. Maar zeker niet meer dan 250)

   Ook een bron uit jullie kamp: 60 minutes, USA MSM: Amerika ( de joodse mevrouw Albright) heeft 500.000 Iraakse kinderen gedood. Dat is toch 2000 maal zoveeeel als Putin.

   Maar Putin is 2000 maal zo massaal gedemoniseerd over de doden die hij veroorzaakte.
   Dat is een factor 2000 x 2000 = 4 miljoen.
   De leugen is met een factor van 4 miljoen opgeblazen.

   En dan kom jij met een kletsverhaal.
   Wat wilde je eigenlijk zeggen?
   Weet je dat zelf wel?

   Verwijderen
  4. Ik voel me niet aangevallen hoor. En de kletsverhalen komen vooral uit jouw brein. Rusland kent namelijk een lange oorlogszuchtige geschiedenis. Stalin is nog altijd de nummer 1 moordlustige dictator uit Europa. En wereldwijd de nummer 2 na jou andere grote vriend China (Mao). Stalin vele malen meer zelfs dan Hitler. Dus zo kan ik jou gebrabbel ook zo weer terugkaatsen. Tevens haal ik mijn nieuws niet uit de MSM. Ik ben juist op zoek naar kleur loos nieuws. Oftewel echt objectief. Jij verwijt de hele tijd 1 partij en hemelt de andere partij op. Rusland doet volgens jou nooit iets fout en de VS alles fout. Ik ben zeker geen fan van de VS. Jij hebt alleen 0 nuance in jou gebrabbel. Dan ben je dus geen haar beter. En je typt verhaaltjes waarbij je 80% zelf erbij verzint. Dat is dus gewoon lachwekkend. Ik vind het dan ook eerder gewoon humor wat ik hier lees dan dat ik het serieus kan nemen. Ik krijg ook het idee dat jou hele leven zich op het internet afspeelt. Eigenlijk gewoon triest dus

   Verwijderen