zondag 19 juni 2022

Rusland meldt uitschakeling 50 hoge Oekraïense militairen

Rusland meldt de uitschakeling 50 hoge Oekraïense militairen. Ook zouden 10 Howitsers vernietigd zijn met behulp van Caliber raketten. In de volksmond "gecalibreerd".

Als dit allemaal waar is (wij zelf kunnen het moeilijk inschatten, iemand?) dan heeft Rusland zware klappen uitgedeeld het afgelopen etmaal. Lees zelf de opsomming hieronder van Igor Konashenkov van het Russische Ministerie van Defensie, die enkel de afgelopen 24 uur betreft.

BRON en computervertaling onderstaand.

15 opmerkingen:

 1. Die laatste alinea in dit artikel is mij niet duidelijk: Vallen die Su-25 jets nu hun eigen stellingen aan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt inderdaad, Matt. Dat is (ook in het Russisch) wat er staat. Oekraïense luchtmacht valt (bedoeld of onbedoeld, dat staat er niet bij) eigen eenheden aan.

   Verwijderen
 2. In dit artikel ook een filmpje van de inslag van Een Russische Kinzhal-raket met een snelheid van 14.668 km per uur, 10 keer sneller dan geluid die de reporter ter plaatse met grote verbazing laat horen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op twitter zeggen bronnen ook dat dit filmpje fake was, en vanuit een ander deel van de wereld.

   Verwijderen
  2. Ja, die moest even een 136 meter onder de grond gelegen munitiemagazijn opblazen. De raket is witheet van de wrijving met de lucht. Ik hoop, dat er straks een paar in de Hofvijver donderen, zijn wij van het geteisem af.

   Verwijderen
 3. The_Real_Fly
  @The_Real_Fly
  ·
  2 m
  The Kaliningrad blockade is the biggest development since the Ukrainian war began and no one is covering it

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Root zag het als opmaat van een aanval Op Kaliningrad. Het kan ook een opmaat zijn naar het passeeren van een Russische rode lijn...

   Verwijderen
  2. Root zag het als opmaat naar een aanval Op Kaliningrad. Het kan ook een opmaat zijn naar het passeeren van een Russische rode lijn...

   Verwijderen
  3. Welnee, het is het getreiter van machteloze dwergen, die de rand van het ravijn opzoeken. Ze denken te worden gedekt, door een grootmacht, die ook alleen maar kan stoken. Uiteindelijk zal niemand een poot uitsteken, als de Russische Tanks aan de horizon verschijnen.

   Verwijderen
  4. Interview BBC met Lavrov. Van dik hout zaagt men planken. "Truss & Boris both said 'They won't to bring Russia to its knees.......go on then do it' ". Lavrov is THE BOSS.
   Met weer een haakneus als interviewer, die -alweer- zijn emoties niet in bedwang heeft.

   Verwijderen
 4. Nog veel meer goed nieuws vandaag:
  Macron politiek gecastreerd, raakt meerderheid in de regering kwijt. Tegenstandster M. Le Pen hoeft vanaf nu alleen maar "non" te zeggen.
  Kijk het koppie eens naar beneden hangen...

  Litouwen trekt een grote broek aan, door de doorstroom van Russische goederen naar een Russische enclave voor 50% te blokkeren. Als braaf schoothondje hebben ze eerst 'kuch' "toestemming" gevraagd aan Grote Broer, de EU. (Russia has warned that unless the ‘blockade’ of Kaliningrad is lifted immediately, Moscow may have no choice but to “untie its hands” and rectify the situation by any means necessary. Dat "by any means" weet Oekraïne inmiddels uit ondervinding, hoe dat te werk gaat.
  De zoveelste overtreding van Internationale wet geving. "Het Westen" veegt onderhand IEDERE wet zijn/haar reet mee af. Het wachten is op het keiharde antwoord, in de vorm van een regen vanKalibr's.

  A growing number of people around the world are deliberately avoiding -jewish- news media. Titel zegt al genoeg: men is de aperte leugens zat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook in Syrië geeft de RF extra gas: Zij vallen kampen aan, waar lokale militanten (lees: terroristen) worden getraind door het LeugenImperium.
   "The United States is concerned about Russia's actions in Syria, because "a miscalculation could escalate into a conflict"."
   Tja, er kon wel eens een afzwaaier tussen zitten, maar dat noemt het LeugenImperium toch altijd collateral damage?

   Verwijderen
  2. De beer is stilkaan lang genoeg getreiterd en laat nu zijn tanden zien, klaar om te bijten, en als een beer bijt dan kost je dat minstens een arm of zelfs je leven.
   Het westen is vaak genoeg gewaarschuwd en nu is de maat vol.
   Lavrov en Poetin waren hier heel duidelijk in.

   Verwijderen