woensdag 29 juni 2022

Madrid zegt Massaal: "OTAN NO!"

Rob de Wijk probeert er nog een vredesdemonstratie van te spinnen, die helemaal niet expliciet tegen de NAVO zou zijn, omdat er in zijn beelden geen heldere plakaten van waren.

Nou, wij hebben, speciaal voor Rob, gauw even een minuutje gespeurd en wij vonden één en al anti-NATO leuzen, borden en banners.

Speciaal voor Rob de Wijk, zullen we het vertalen, zodat "er geen woord Spaans" meer bij zit:

No a las guerras - Nee tegen de oorlogen

NO a la OTAN - Nee tegen de NAVO

Por la Paz - Voor de vrede

Bases Fuera - Bases weg (red. militaire NAVO/Amerikaanse bases weg)


En dan nog dit....

Tot 100 militanten Nazi-formatie Kraken uitgeschakeld bij Kharkov

29/06/22. Actueel. BRON

“ ⚡Verslag van het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie over de voortgang van de speciale militaire operatie op het grondgebied van Oekraïne (29/06/2022)

De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de speciale militaire operatie in Oekraïne voort. De vijand lijdt aanzienlijke verliezen. Tijdens de offensieve operaties in het gebied van de Lisichansk-olieraffinaderij werden zware verliezen toegebracht aan de 10e bergaanvalsbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne. Volgens de gevangengenomen militairen van deze brigade werd het 108e bataljon volledig vernietigd. Van de 350 mensen in deze eenheid bleven er slechts 30 soldaten over.
◽

◽In de eenheden van de 115e gemechaniseerde, 79e luchtlandingsaanval en 25e luchtlandingsbrigades van de strijdkrachten van Oekraïne die in de richting van Lisichansk opereren, is de voedselsituatie kritiek. Talloze gevallen van het verlaten van posities en desertie van militairen worden geregistreerd vanwege honger.

◽In de buurt van het dorp Pitomnik, in de regio Kharkiv, werden als gevolg van een Russische artillerie-aanval tot honderd militanten van de nazi-formatie "Kraken" en ongeveer 10 eenheden militair materieel vernietigd. Het bevel van de militanten besloot hun posities te verlaten en de overblijfselen van de eenheid terug te trekken naar de stad Charkov.

De strijdkrachten van de Russische Federatie blijven militaire installaties op het grondgebied van Oekraïne aanvallen.

💥De uiterst nauwkeurige wapens van de Russische lucht- en ruimtevaartmacht vernietigden vier commandoposten op een dag, waaronder de territoriale verdedigingsbataljons Kharkiv-1 en Kharkiv-2 bij Charkov en de trainingsbasis voor buitenlandse huursoldaten bij de stad Nikolaev. Ook getroffen: mankracht en militaire uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne in 32 districten, een basis voor de reparatie van uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne in de regio Lisichansk, acht munitiedepots en wapens in de Shevchenkovo-districten van de regio Cherson , de Betwiste DPR, Nikolaev en Ochakovo van de Nikolaev-regio, evenals een brandstofbasis in de regio Kulbakino Nikolaev.

💥Als onderdeel van de strijd tegen de batterij troffen uiterst nauwkeurige wapens van de Russische lucht- en ruimtevaarttroepen twee Oekraïense pelotons van Grad meervoudige lanceringsraketsystemen in de regio's Kalinov en Aleksandrovo-Kalinovsk, evenals twee artilleriepelotons in de regio Avdeevka, die werden beschietingen van de nederzettingen van de DPR.

💥Operationeel-tactische en legerluchtvaart, rakettroepen en artillerie troffen in één dag: 39 commandoposten, zes munitiedepots, artillerie- en mortiereenheden in 68 districten, waaronder een zelfrijdende artillerie-eenheid van Franse makelij op Kubansky Island, evenals mankracht en militair materieel in 216 districten.

💥Operationeel-tactische luchtvaart van de Russische luchtmacht in de Bashtanka-regio van de Nikolaev-regio schoot een MiG-29-vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neer in de lucht. Bovendien werd in het Troitskoye-district van de regio Odessa een zelfrijdende afvuurmontage van het Buk-M1-luchtafweerraketsysteem vernietigd op een schietpositie.

💥Overdag schoten Russische luchtverdedigingssystemen twee Su-25-vliegtuigen neer in de regio Kurulka in de regio Charkov, Kvitneve in de regio Cherson en een Mi-8-helikopter van de Oekraïense luchtmacht in de regio Archangelsk in de regio Nikolaev. Ook werden negen Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de gebieden van de nederzettingen Veseleye, Ilyichevka, Shestakovo, Pitomnik, Liptsy, Ternovaya, Sulinovka van de regio Charkov, Tomina Balka van de Cherson-regio, Stachanov en Kantemirovka van de Volksrepubliek Donetsk . Daarnaast werden zeven Oekraïense ballistische raketten "Tochka-U" onderschept in de gebieden Pesky-Radkovsky, Kapitolovka, Chervony Oskol in de regio Charkov, Tyaginka, Novokondakovo in de regio Cherson en acht raketten van het meervoudige raketsysteem in de gebieden van Kamenka, Brazhkovka van de regio Charkov, Krymki, Novoselivka,

📊In totaal zijn sinds de start van de speciale militaire operatie het volgende vernietigd: 221 vliegtuigen, 134 helikopters, 1.391 onbemande luchtvaartuigen, 351 luchtafweerraketsystemen, 3.853 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 692 meervoudige raketwerper gevechtsvoertuigen , 3.052 veldartilleriestukken en mortieren, evenals 3907 eenheden van speciale militaire voertuigen”.

4 opmerkingen:

 1. ’Westerse landen blokkeren import van Russisch goud’
  https://www.telegraaf.nl/financieel/830883924/westerse-landen-blokkeren-import-van-russisch-goud

  Het is zo makkelijk om goud om te smelten. Laat me niet lachen om deze sanctie maatregel.
  Ga er maar vanuit dat goud binnenkort hard gaat stijgen omdat de inflatie nog erger wordt. Dat is de reden van de ban. (kun je Poetin de schuld geven)
  Poetin is de oorzaak van de sterke stijging van het goud. Niet de geldcreatie door de centrale bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. BNdeStem:

  Onvrede smeult in Nederland en niet alleen onder de boeren
  Burgers zien crisis op crisis op zich afkomen en het vertrouwen in de politiek is historisch laag.

  Sommige partijen vrezen dat de boerenprotesten slechts een voorbode zijn.

  Hans van Soest 29-06-22, 19:30

  De boerenprotesten staan niet op zichzelf, stellen oppositiepartijen in de Tweede Kamer. Ze zijn volgens hen een uiting van bredere onvrede in de samenleving. Donderdag debatteert de Tweede Kamer met premier Mark Rutte en minister Dilan Yesilgöz (Justitie) over het geweld bij de boerenprotesten. Maar dat debat zal weinig opleveren, denkt SP-leider Lilian Marijnissen: ,,Een politiek die onmachtig is om de gewone problemen van mensen op te lossen, die zaait woede. Het ontbreekt aan perspectief. Voor de boeren. Voor de slachtoffers van het toeslagenschandaal. Voor de Groningers. Voor mensen die de rekeningen niet kunnen betalen.’’

  Dat mensen boos zijn, vindt Marijnissen daarom niet zo vreemd. Ook Kamerlid Pieter Omtzigt zegt dat de Kamer beter kan debatteren over ‘de onmacht die er is in de samenleving’. Zoals over uithuisplaatsingen van kinderen ‘waarbij de dossiers niet kloppen’. En Caroline van der Plas van BBB: ,,We moeten het hebben over wat er breder in de samenleving aan de hand is. En hoe we voorkomen dat dit overslaat naar burgerrellen.’’

  Breder onbehagen
  Zijn de boerenprotesten inderdaad uiting van een breder gedeeld onbehagen? Of gooien politici alles op een hoop? Onderzoeker Josje den Ridder van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) meet aanhoudend de temperatuur van de samenleving. ,,Als je het mensen op straat vraagt, hangt alles samen. Er zijn heel veel grote crises: woningnood, de hoge energieprijzen, corona, de toeslagen, de gaswinning in Groningen, klimaat, tekorten in de publieke sector. Mensen nemen het de politiek kwalijk dat die niet worden opgelost.’’

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vrees is dat op den duur de bevolking uiteindelijk haar onbehagen gaat botvieren op de ongevaccineerden.

   Ik ga er van uit dat Ja21, BBB en Volt gecontroleerde partijen zijn. Deze partijen zijn de alternatieven voor VVD, CDA en D666. Het jammere is dat poppetjes vervangen geen zin heeft.

   Het zijn helaas interessante tijden.

   Verwijderen
 3. Het absurde idee om via economische sancties Rusland op de knieën te krijgen. Het lukt niet eens met Iran.
  En dat land heeft tegen de verdrukking in haar macht enorm uitgebreid. Ik zie nu hetzelfde gebeuren met Rusland.
  De G7 is zich opzettelijk of onopzettelijk in haar eigen voeten aan het schieten.

  BeantwoordenVerwijderen