vrijdag 10 juni 2022

Het wordt Oorlog

Waar moeten we beginnen?

Stikstof

"Stikstof" maatregelen. Hier kunnen we kort over zijn: weer een regelrechte aanslag op Nederland en de Nederlanders. In dit geval via de boeren, maar de gewone Nederlander voelt het uiteindelijk, beetje bij beetje, ook. En plotseling heel snel... 22 Juni is er een demonstratie. Misschien is het weer tijd elkaar daar te ontmoeten?

Het verergert

Dan Oekraïne: het verergert. De zware wapens aan Oekraïense zijde beginnen hun doelen te treffen. Gisteren schoten ze raak in Stakhanov. Er zijn tientallen Russen bij omgekomen. Er wordt gesproken over militairen van de Wagner groep. Rond 05.00 uur, het uur van de Wolf, zouden Uragan raketten ingeslagen zijn. Dit zijn dan nog Sovjet raketten. Maar de druk op de Russen met alle NATO-Howitzers en ander Westers NATO-materieel, Britse Brimstone grondraketten, wordt natuurlijk wel steeds groter. NATO-Rusland. Hoe lang "gaat dat nog goed"? Een stad als Dnepropetrovsk heeft nu iets van 4 verdedigingslinies met beton. Avdeevka, bij Donetsk, idem dito. Dat ligt vlakbij Donetsk, maar voordat dat plaatsje ingenomen zou kunnen worden, gaat nog veel tijd overheen.

Extra dodelijk; Fransen doen ook mee...

Ondertussen overwegen de Fransen voor hun Howitsers speciale munitie aan de Oekraïeners te leveren: die ontploft boven de grond. Voor extra veel slachtoffers... Italiaanse Howitsers zijn inmiddels al in Oostenrijk en onderweg naar het front. Duitse machinegeweren doden Russen. Het is net een film waar we in zitten: Met eigenaars, regisseurs, producers, co-producers en meer. En de uitvoerders? Dat zijn de Oekr-soldaten, die met honderden per dag sterven.

Sinds 2014 geen nieuwe Metro-stations Kiev

Sinds 2014 is er geen enkel nieuw metro station in Kiev bij gekomen. Nul. Nakkes. Nada. Terwijl in Moskou het aantal nieuwe metro-stations per jaar niet is bij te houden, staat Kiev op dat gebied dus al 8 jaar lang stil. Misschien te druk met tunnels graven in Donbass? Misschien is het metro-netwerk daar al perfect? Oekraïne als voorbeeld voor de EU: 0 nieuwe metrostations in 8 jaar.

Benzineprijs Rusland: eur 0,80 per liter

In rusland betaal je rond de 50-55 Roebel voor een litertje benzine95; Kom daar maar eens om in ons kikkerland. Daar trochelt Rutte ons drie keer zoveel af voor eenzelfde litertje. Dan is het in Rusland toch veel fijner het vehicel volpompen. In Mexico is het met rond de 21 Pesos ook slechts eur 1,10 voor een litertje Magna. Ohh, wat worden we hier afgeknepen door het regime.

Bron, en computervertaling onder.

13 opmerkingen:

 1. De vraag naar Roebels maakt dat de koers weer op 56 staat.

  Alles gaat fout voor de NATO / EU. In Rusland liggen ze dubbel van het lachen over zoveel klunzigheid. Zullen ze niet doen, want ze zijn veel te gefocust op de doelen die ze willen behalen.
  Het zal me niks verbazen als de EU op een gegeven moment vechtend uit elkaar gaat. Als ik ergens negatief over ben, dan is het wel over de euro.
  Zoals Poetin al voorspeld heeft. Koop fysieke bezittingen. Poetin gelooft blijkbaar in de Bitcoin, omdat je daar olie mee kunt kopen. Ik dus ook. Ik geloof ook in de Roebel. Die gaat nog veel sterker worden.
  Niks dat in Rusland uit in elkaar stort. Ze hebben de westerse bedrijven in hun schoot geworpen gekregen. De productie die ze uit het westen kregen wordt nu goedkoper ergens anders gedaan.

  Alleen wij hier in Europa zitten met de gebakken peren met een uit de pan reizende inflatie. Industrie die niet meer de grondstoffen krijgt die het nodig heeft om te produceren en dadelijk door een waardeloze munt omdat het buitenland zijn geloof in Europa gaat verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het zijn fascinerende tijden, Oligarch.
   Dat we dit allemaal nog mogen mee maken!
   ( Ik hoop wel dat we het er goed vanaf brengen, natuurlijk. Mijn plezier komt vooral van de hoop dat de VS eindelijk zijn Overmacht kwijt gaat raken, en - als ze verstandig zijn - zich normaler zullen moeten gaan gedragen.)

   Vanavond de Duran beluisterd: Lula in Brazilie gaat mee met Rusland en China, als hij de macht krijgt.
   India zit ook al in het kamp.
   Erdogen - van wie je nooit zeker weet aan welke kant hij morgen staat -- verricht voorlopig goed werk door de Finnen en Zweden dwars te zitten, en geen oorlogsschepen door te laten.

   Hebben jullie gelezen wat Gonzalo denkt , en Moon of Alabama beaamde: Dat Rusland straks, als het gewonnen heeft , aan Eurpese landen NIKS meer levert ( olie, gas, aluminium, fosfaat etc etc ) zolang ze lid blijven van de NATO.

   Dat zou de NATO flink terug dringen.

   Heeft iemand een idee wat de Amerikanen eigenlijk aan het doen zijn? Ze zijn blut en willen onbetaalbare oorlogen gaan voeren tegen landen die waarschijnlijk al even sterk (China) of sterker ( Rusland) zijn dan de VS ....


   Verwijderen
 2. Het is trouwens al een tijdje oorlog en wel tegen de mensheid wereldwijd en Poetin doet/deed daar ook aan mee.
  Hoop dat hij er nu mee stopt door uit die transnationale globalistische organisaties zoals de WHO te stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat jouw opmerking als een beschuldiging van Putin klinkt.

   Leg het maaar eens heel precies uit hoe je dat ziet.

   Verwijderen
  2. Van vele organisaties kun je het volgende zeggen:

   1) Ze worden gestart uit puur idealisme. Door idealisten.
   ( Denk aan WHO. Amnesty. Human Rights watch. Greenpeace. )

   2) Omdat ze een goede reputatie hebben, zijn ze een gewilde prooi voor slechte lieden die de reputatie van die NGO's willen gebruiken om de vijand zwart te maken.
   Vb: Ghadaffi werd valselijk beschuldigd door Amnesty.
   Het WHO is geinfiltreerd door de Bog Pharma maffia. en de Nieuwe wereldorde lui.

   3. Omdat die organisaties van oudsher wemelen van de naieve doo-gooders ( die dus de slechtheid van collega's niet wìllen zien) zijn ze de ideale werkplek voor doortrapte slechterikken.

   Je kunt Putin niet verwijtewn dat hij lid was van het WHO, want dat WHO was tot voo renkele jarenwaarschijnlijk nog niet zo geinfiltreerd door slechte lieden.
   En als het al belkend was bij Putin, dan nog zou het niet haalbaar zijn om er uit te stappen.

   Leuk dat je zegt dat het WHO een criminele organisatie is, maar ik heb er pas ontzag voor als je die uitspraak al in 2005 in een publicatie had geschreven. 2022 is iets te laat.

   ( Ik zal je nu nietlastig vallen met Voltaire, en wat hij in 1771 al schreef.,.. )

   Verwijderen
  3. [Hoop dat hij er nu mee stopt door uit die transnationale globalistische organisaties zoals de WHO te stappen.]
   Dat is ook al aangekondigd op een Telegram-kanaal. Ik denk, dat straks een 2e WHO gaat komen, waarin de landen zijn verenigd die nu niet meedoen met de sancties, maar dat is een wensgedachte van mij.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Tevens een Q&A in Markelo (of all places) leden GV met KvW.

   Verwijderen
  2. Karel 's voordracht is goed !
   Babies van gevaccineerde vrouwen sterven veel vaker. ( Israelisch onderzoek)
   Pfizer-proef: heel veel dode babies.

   Oversterfte in de werkende leeftijd , in de VS : 40 % ( Hierover heeft Martensen een maand geleden al heel boos gedaan. Vooral het feit dat er geen Tumult ontstond).

   https://www.youtube.com/watch?v=mDJXAtiv8Ls&t=927s

   Verwijderen
 4. Vandaag is Russia Day, oftewel een nationale feestdag van Rusland.
  3-werf: Joechei !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Scott Ritter was een dag of 10 buiten beeld.

  Maar hij is terug: https://youtu.be/0qQrQCBYQXE

  Napolitano stelt echt de goede vragen. Duurt 27 min.

  = Er werden recent Ukr soldaten getraind in Frankrijk en Duitsland om met howitzers te vechten die GPS gestuurd zijn.
  Maar het zal te weinig zijn om van de Russen te winnen.

  = Rusl spreekt nu van 'de-nazificatie van Oost Oekraiene' , niet meer van heel Oekr.

  = De Azov nazi's gerloven dat ze een Arisch ras zijn, een superieur aan de Russen en die ze Orcs noemen, en superieur aan Polen.
  Ze doodden 150000 Polen en 200000 Russen tussen 1944 en 1949.

  Ritter legt kort uit dat de uitspraak van Putin ( 2005: "Val van USSR is een catastrofe" ) altijd is misbruikt om Putin in de schoenen te schuiven dat hij die grote USSR weer wil heroveren. Nee: hij beschermt de etnische Russen die overal bedreigd worden na het uiteenvallen: Georgie, Donbass.etc.

  Napolitano: Maar moet dat met zo'n grote oorlog?
  Ritter: Putin heeft vaak aangeboden om het op diplomatieke wijze op te lossen. Wij weigerden altijd..

  = Rusl doet zijn best om Ukr zo weinig mogelijk te beschadigen. Zodra een terrein veroverd is, gaat Rusland al herbouwen. Ontmijnen etc.

  = Dit is geen 'Vietnam of Afghanistan.' Deze oorlog heeft doelen gesteld, en als die bereilkt zijn stopt het. ( De motor er achter is niet een MIC dat geld wil verdienen met te doden, maar een land dat het doden wil stoppen en voorkomen. JV.)

  = Putin is nooit een oorlog begonnen om aan de macht te blijven. Integendeel: economische stabiliteit en vooruitgang is zijn methode en zijn verdienste en de oorzaak dat hij blijft.

  = Voor de oorlog daalde de populariteir van Zeelnsky al sterk ( van 78 naar 30) (78 % toen hij vrede beloofde. JV) . Hij moest alle oppositie partijen verbieden, behalve de nazi's. Hij is zelf geen Nazi. Hij verkocht zijn ziel aan de duivel. ( De duivel wordt niet bij naam genoemd.... de namen van Nuland, Kagan, Perle, Kolomoisky worden door Ritter niet uitgesproken. JV)

  = De oppositie in Oekr word soms vermoord, terwijl Navalny gewoon in de gevangenis zit.

  = Het Oekr volk weet nu dat de Nato hen gebruikte. Dat de Nato hen in de steek laat in feite.

  = Het Amerikaanse geld gaat naar Oekr om Nazi soldaten te betalen!

  = Al die Stingers die 'wij' sturen kunnen gebruikt worden om vliegtuigen neer te halen. Burgervliegtuigen. Met presidenten er in bijvoorbeeld.
  Dàt is zeer gevaarlijk.

  = Thomas van Aquino ( Kerkvader, middeleeuwen) zei:
  "Als je niet boos bent over onrechtvaardigheid, dan is er iets mis met je."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier staan alle huidige tweede kamer leden, met email adrees:

  https://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/alle_kamerleden

  BeantwoordenVerwijderen