maandag 27 juni 2022

NATO-Top Madrid: Einde banden met Moskou?

Dinsdag begint de NATO top in Madrid. Wordt daar een einde gemaakt aan de banden met Moskou en wordt Rusland aangemerkt als directe dreiging? Escaleren is ook een vak...

BRON. Onderstaand computervertaling.

26/06/22. Actueel.

✔❗De NAVO bespreekt de grootste militaire inzet sinds de Koude Oorlog", meldde El Pais.
Tijdens de top in Madrid zal een nieuw strategisch NAVO-concept worden goedgekeurd. Volgens de bronnen van de publicatie zal dit document een einde maken aan de banden met Moskou. Met name Rusland zal in het concept worden aangemerkt als directe dreiging.

✔⚡Het Oekraïense leger wordt bijgestaan ​​door een geheim netwerk van spionnen en commando's (special forces-strijders van de strijdkrachten) van de Verenigde Staten en hun bondgenoten, zo ontdekte The New York Times (NYT).
De meeste militairen van dit geheime netwerk voeren taken uit buiten Oekraïne - voornamelijk in Duitsland, Frankrijk en het VK. Op het grondgebied van Oekraïne, voornamelijk in Kiev, opereren echter in het geheim bijvoorbeeld medewerkers van de Central Intelligence Agency (CIA).

✔De VS en de NAVO zijn niet in staat een langdurige oorlog te voeren
. Aangezien de wapenvoorraden zijn uitgeput, is er voor het Westen vandaag de dag weinig kans om een ​​sterke productiecapaciteit voor apparatuur te ontwikkelen.
Het komt erop neer dat de VS en de NAVO weliswaar een kort conflict kunnen bestrijden, maar geen van beiden een oorlog op lange termijn kunnen steunen, omdat de nu uitgeputte voorraden uitrusting niet voldoende zijn en het tijdsbestek voor het bouwen van nieuwe te lang is.

✔In Duitsland begint zondag de driedaagse G7-top, die wordt gehouden op kasteel Elmau in Beieren. Naast de leiders van de G7, waaronder Biden, die al in Duitsland is aangekomen, zullen ook de leiders van Senegal, Zuid-Afrika, Argentinië, India, Indonesië en Zelensky eraan deelnemen.
De belangrijkste onderwerpen van de bijeenkomst zijn Oekraïne en de gevolgen van het conflict - van gebrek aan energie tot de voedselcrisis. Verwacht wordt dat de leiders van de G7 zullen proberen eenheid te tonen ter ondersteuning van Kiev en de druk op Moskou op te voeren, schrijft The Guardian.
Tegelijkertijd zullen de leiders van de G7 proberen sancties te vermijden die inflatie zouden kunnen veroorzaken en de crisis die gepaard gaat met stijgende prijzen, kunnen verergeren, merkt Spiegel op.

✔De Britse premier is van plan om tijdens de komende G7- en NAVO-toppen Frankrijk en Duitsland op te roepen meer militaire steun te verlenen aan Oekraïne.
Boris Johnson vreest dat de druk zal worden opgevoerd om "de Oekraïners tot een slechte vrede te dwingen", schrijft de Independent.

✔Het VK, de VS, Canada en Japan gaan een verbod opleggen op de invoer van goud uit de Russische Federatie. Biden bevestigde dit bericht."7 opmerkingen:

 1. Nieuwe naam voor Oekraïne: Nulandistan. Om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De NOS:
  De raketaanvallen van afgelopen weekend op Kiev waren waarschijnlijk bedoeld als signaal aan de G7-landen die gisteren in Duitsland bijeen kwamen. De Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) komt tot die conclusie in de laatste analyse over de oorlog in Oekraïne.

  Max van der Werff:
  Ze hebben in Kiev een wapenfabriek gebombardeerd.
  ===

  NOS:
  Een groot deel van de Donbas is al in Russische handen. De Kruif ziet de inname van Severodonetsk, in de regio Loegansk, dan ook vooral als een symbolische tegenslag voor Oekraïne en niet zozeer als militair strategische winst van de Russen.

  Vraag: symbolisch? Niks aan de hand dus ?

  ====

  NOS:

  KOP: Rusland kan buitenlandse schuld niet aflossen

  Subkop:
  Rusland lost voor het eerst sinds 1918 buitenlandse schuld niet af.

  Vraag:
  kàn het niet of dòen ze het niet, NOS? ( Omdat je een dief nu eenmaal
  geen geld achterop stuurt als hij je net heeft bestolen.)

  Ik meen dat Rusland elke dag 1 miljard $ casht van zijn energie-verkoop.
  Zou die 100 miljoen rente-lasten er dan niet af kunnen?

  Ik zal een goed woordje voor 'ons' doen: ( Ik ben de beroerdste niet)

  "Kom op Vladimir Vladimirovich: even een uurtje of drie sparen en je hebt die 100 miljoen ! "  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euh, de RF heeft wél betaald, maar het is niet aangekomen.
   "Moscow made a payment in foreign currency back in May, and the fact that the money was not brought to the recipients is "not our problem," Peskov added."
   Dus heeft de bank het gestolen? Politie !

   Verwijderen
  2. Nog iets meer uitleg. De rekeningen zijn bevroren door .... tada ..... de EU-clowns.

   Verwijderen
 3. En in het -kuch- "gastvrije" (ver)Nederland gaat het ook niet zo best meer met de Oekraïners: Men wil op vakantie (=heilig), maar men durft de Oekraïners niet alleen in huis achter te laten. Dus die worden nu bij asielcentra achtergelaten, net zoals de honden & katten ieder jaar weer worden gedumpt. Ha ha ha ha ha.

  Anekdotisch: Een paar jaar geleden was hetzelfde aan de hand met Roemenen: die waren ook zo zielig. Een alleenstaande vrouw met bijstand kwam aan mij vragen, of dat nog consequenties had i.v.m. woningdelersregeling. Nee hoor, geen probleem, zolang die mensen maar geen inkomsten hadden.

  Paar maanden later huilend op het spreekuur: Ze was 2 dagen naar haar zus gegaan en toen zij terug kwam, was het hele huis leeg.
  Watskebeurt? Die lui hadden een busje gehuurd, huis leeggehaald en waren op weg naar Roemenië.
  Politie had vaker met het bijltje gehakt en wist "het gezin" vlak voor de Roemeense grens staande te houden. Het busje zou ook nooit meer terugkomen, zo wist men te vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rickie Murff heeft een handige tip bij het benzine tanken. Grote korting !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je gepakt wordt moet je echter niet alleen de boete betalen, maar ook het hele tankbedrag terugstorten.
  Tevens een leuke aantekening op jouw naam.
  Met handige tips van hersendode G.B. Wolf denk je hey.....korting?
  Kom je dan van een koude kermis terug en ben je minstens 2 x zoveel kwijt.
  Zeg Wolf, jij bent echt goed om voor aap te spelen in het circus.
  Interesse? Ik kan je anders wel een adres hier bij blik posten. wuhaa

  BeantwoordenVerwijderen