woensdag 29 juni 2022

Boerenopstand: De casus van de Pigge

Iedereen in Haarlem en omstreken kent hem, drogist van de Pigge. En iedereen in de omgeving van 25 jaar en ouder kent ook V&D nog, met het gebouw over vd Pigge heen.

Maar voor wie niet uit de omgeving komt en het verhaal wellicht niet kent, vertellen wij het, ook met het oog op de boerenopstand.

Vroom en Dreesman was bezig met een gestage opmars en had zijn oog laten vallen op de plek waar het gebouw uiteindelijk is gekomen. De meeste toen aanwezige pandeigenaren lieten zich uitkopen, maar vd Pigge had daar geen "zin an". Er zal heel wat druk uitgeoefend zijn, en wellicht met heel veel geld gezwaaid, hoe het ook zij: vd Pigge liet zich niet van zijn pa(n)d brengen en de rest is geschiedenis: Vroom en Dreesman bouwden een mooi groot pand hoek Gierstraat/Botermarkt/Verwulft, om vd Pigge heen. Het grote V&D bestaat inmiddels niet meer. Hudson's Bay heeft het nog een tijdje geprobeerd op de plek van V&D maar heeft ook bakzijl moeten halen, en vd Pigge? Die floreert gewoon als nooit tevoren.

Als je in Haarlem bent, en je hebt een kwaal(tje), ga langs bij vd Pigge en ze hebben iets om je mogelijk te helpen. En ook als je geen kwaal hebt, kun je er terecht voor goede Chinese, Japanse of fijne Verveine thee, een (medicinaal) dropje, of zilver water, om maar wat te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten