zaterdag 13 november 2021

Buitenlandse media pakken Rutte's straatgeweld wel op

Waar de plaatselijke Nederlandse staatkanalen als NOS en NPOhet repressieve regime volop platform en ruimte bieden; zelfs de illegale persconferenties waar alle grondrechten mee geschonden worden, zenden ze uit met een graagte zoals je die zelfs in Noord Korea niet terug vindt.

De repressie van Rutte's gevechteenheden, daar kijken die staatsmedia dan voor het gemak even overheen. Vreedzaam dissident Huig Plug gisteren gearresteerd: geen thema voor het staatsnieuws en de staats-talkshows. Waterkanonnen op vreedzame demonstranten in Den Haag? Moet je via onder andere de Italiaanse media en vrije pers als PNN te horen krijgen.

De hypocrisie van de diverse staatsmedia kan niet groter: als er iets is in Wit Rusland, staan ze klaar om Lukashenko aan te vallen. Misdraagt Rutte zich hier net zo erg, of zelfs veel meer? Dan is dat hier geen thema. Dan hebben de demonstranten het gedaan. Wat een afgang van Jinek, Op 1, sluwe Shula Rijxman, ongeloofwaardige Marcel Gelauf, NOS en NPO. Diverse vrijheidsdemonstranten zijn door Rutte's regime-eenheden gearresteerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten