maandag 8 januari 2018

Maandagochtend NPO/NOS-gebed

Jack van Gelder slaat ook door: "Wees NOS dankbaar!"

Jack van Gelder denkt dat de NOS zijn broodheer is en vergeet dat het de Nederlandse belastingbetaler is. Dat verklaart waarschijnlijk ook zijn vreemde tweet. Maar goed, Blik heeft nu het wekelijkse maandagochtend NOS/NPO-gebed en daarmee hopen we dat van Gelder dan ook weer bediend is.Geweldige Tweet van Sven. Wij gaan hem, met hopelijk zijn toestemming, iets herschrijven:

Onze #NPO, die in den ether zijt. Uw propaganda worde geheiligd. Uw heilstaat kome. Uw wil geschiede, gelijk in den Grachtengordel, alzo ook in Hilversum. Geef ons heden onze dagelijkse Silvana en vergeef ons onze kritiek op haar, gelijk ook wij haar onkunde vergeven. Leid ons niet in Russische beïnvloeding en verlos ons van het Nepnieuws. Amen.

NPO draait volledig door: Lachen met Buitenhof!

De NPO en NOS raken steeds meer in paniek. Buitenhof is al jaren niet meer om aan te zien, maar presteerde het gisteren om wederom Silvana Simons minutenlang een podium te geven voor gewauwel over... ja, waarover eigenlijk? En dacht je dat dat het was? Neeeee! Vanochtend, zojuist kort voor 12 uur mocht ze weer haar Woord via de ether tot ons brengen! Want stel je voor! Een dag zonder de duiding van Silvana Simons, is een dag niet geleefd!

Pluim voor Nieuwsuur over Putin

Als het mogelijk is een compliment te maken, dan beginnen we daar altijd het liefst mee, en dat doen we betreffende de Nieuwsuur uitzending gisterenavond over Putin. Er werd een scala aan mensen uit Putin's omgeving aan het woord gelaten en die mochten context geven betreffende zijn popualriteit. Dat gaf helemaal geen slecht beeld. Dat gezegd hebbende, en het feit dat wij elke informatie over Rusland, hoe gekleurd die ook is, toejuichen, willen we toch enkele kritische kanttekeningen plaatsen. Eelco Bosch van Rosenthal doet de inleiding en zoals iedereen weet, net als dat in de krant de kop en het plaatje zeer belangrijk zijn, is de inleiding dat ook: "Ondanks een stagnerende economie en toenemende repressie"

Feitelijk onjuist

Wat is de definitie van een stagnerende economie? Als de economie groeit, en dat doet hij nu weer in Rusland, is er dan sprake van een stagnerende economie? Volgens ons is dat eerder, minimaal, een opkrabbelende economie. En dat nog ondanks Westerse obstructie! En die toenemende repressie? In de VS worden zo'n 2.000 mensen jaarlijks door de politie doodgemaakt. Nederland doet ook inmiddels aardig mee. In de VS plegen elke dag 20 (ex-)militairen zelfmoord. Maar dat land wordt door Marc Rutte "de leider van de vrije wereld" genoemd, en "New York de hoofdstad van de wereld". En met die zogenaamde repressie wordt dan vaak verwezen naar de moord op Nemtsov bij het Kremlin, alweer enkele jaren geleden. Nemtsov was ooit een veelbelovend politicus, maar ten tijde van zijn moord was hij waarschijnlijk vergelijkbaar belangrijk als Jan Marijnissen of Emiel Roemer nu. De suggestie dat Putin daar een hand in gehad zou hebben is dus veel minder waarschijnlijk dan dat in Nederland iemand een hand gehad zou hebben in de moord op Fortuyn of van Gogh. De ongekende populariteit van Putin wordt op die manier een klein beetje verdacht gemaakt, want, wellicht het resultaat van repressie, je moet verplicht van hem houden! Maar dan zet je toch de wereld een beetje op zijn kop, of in ieder geval Rusland op zijn kop.

Jaap de Hoop Scheffer erkent fouten NAVO jegens Rusland

Ook het einde van een reportage is belangrijk en daar schotelt Eelco Bosch van Rosenthal ons nog een mea-culpa van Jaap de Hoop Scheffer betreffende het NATO-gedrag jegens Rusland voor. Dit is niet onbelangrijk en maakt dat wij al met al een pluim geven aan Nieuwsuur en ook aan item-maker Gert Jan Dennekamp.

Jack van Gelder: "Wees dankbaar voor alles wat de NOS op de buis brengt..."

En dan nog dit...

8 opmerkingen:

 1. Grappig die jaap de hoop Scheffer !
  NATO heeft gelijk na het einde van de Sovjets in Afghanistan zijn proxy’s naar Georgië gestuurd om vervolgens de strijd te beginnen in tchechenis , verschillende geheimen diensten uit de VS , Israël , Turkeye, en Saudie Arabië waren actief in Georgië en tchechenie , de BBC had nog het lef om de kinder moordenaars van Beslan te beschrijven als separatisten en vrijheidsstrijders ,Ben Bot eiste nog een verklaring over de dood van de 300+ kinderen .
  Mr Scheffer is gewoon een Rat hij wist drommels goed hoe de vork in de steel zat , maar nu dat het op een duidelijke fiasco uitloopt komt hij met een simpele spijtbetuiging over de Oekraïne en Georgië, denk dat de Russen nog een appeltje te schillen met dit soort gezagdragers !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Pietka

  *Wat ik ook mis is dat Rusland nauwelijks IS bombardeert maar vooral burgers in Syrie, zoals ziekenhuizen"

  https://twitter.com/RenaNetjes/status/950361269986627584

  Rena Netjes schrikt zo van Hoop Scheffers bekentenis dat ze op haar twitter nog harder gaat liegen over de toestand in Syrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Israël is het blijkbaar toch niet allemaal koek en wijn.
  "Bibi" schijnt nogal corrupt te zijn.
  Vreemd dat er van deze protesten totaal niets in de MSM te zien is terwijl Iran, de grote vijand van Israël steeds in het nieuws is met de protesten daar.

  https://www.youtube.com/watch?v=4JqR_1N9wnk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Map komt van Politico: https://www.politico.com/magazine/story/2015/06/us-military-bases-around-the-world-119321
  De gele cirkels zijn het belangrijkste: een grote gele cirkel staat voor 50 bases, elk met meer dan 200 militairen.
  De rode punten zijn bases ( meer bij grotere cirkels) met minder dan 200 militairemn. De grijze punten zijn 'vermoedelijke bases'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. BLIK,

  OPROEP: DENK ER EENS OVER OM OVER TE STAPPEN NAAR WORDPRESS.
  GEEN LAST VAN TROLLEN, EN MISSCHIEN IS DEZE TRAAG OMDAT ER TOCH WAT SABOTAGE PLAATS VINDT..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gefrustreerde NATO troll Eddy krijgt een slecht jaar. Hij wordt ontslagen wegens weinig effectief trollen.

   Blik op NOSjournaal gaat dit jaar wederom meer lezers krijgen.

   Verwijderen
 7. Ja, het nieuwsuur itenm is redelijk neutraal ( minuut 14 tot 32).

  Wel gebruikt men enkele malen de foto die met een speciale techniek is genomen, en waardoor iedereen die je zo fotografeert, als een crimineel er uit ziet. ( Ik las ooit een trots verslag van de fotograaf die dit geflikt had. Hij had ook Ghadaffi te pakken genomen. )

  En het is winst dat De Hoop Scheffer nu in feite zegt dat de NATO verkeerd heeft gehandeld, en dat die Russischer Agressie eigenlijk Westerse Agressie was.
  DAT is wat hij zegt voor mensen die begrijpen wat hij zegt.Maar weinigen zullen dat er uit halen.
  De gebrainwashte mens kan altijd blijven denken: Ah, we hebben de agressie van de Russen onderschat.
  En dat zal hij dus ook doen, want anders moet hij zijn wereldbeeld bijstellen ten nadele van zichzelf: Dat Nooit !

  BeantwoordenVerwijderen