woensdag 10 januari 2018

Onze jongens en meisjes op heilloze missie naar Litouwen

De 19-jarige Joran Broesder uit Stadskanaal "gaat Nederland verdedigen in Litouwen, tegen de Russen". Prima gast, alleen ergens in de opvoeding en opleiding is het mis gegaan dat hij zijn kostbare tijd nu gaat verspillen aan de grens met Rusland. Hij slikt de uitleg die hij krijgt van zijn meerderen, maar vergeet dat hij vertrokken is op "Operazione Provocazione".

Gisteren pakte AD ook groot uit met een meelijwekkend artikel over de militairen die voor een half jaar vertrekken. Grote foto van een verdrietige familie die afscheid van elkaar neemt. Ook Volkskrant kwam eerder met een pro-NATO verhaal van de hand van hun buitenland-chef Bert Lanting, die de aanval opende op de Hoop Scheffer. In de Telegraaf niets van dit alles. Sterker nog, die krant opende vandaag met een leuk verhaal en grote foto op de voorpagina, "We gaan naar Siberië". Dat ging over het volleybalteam Orion. Het was hen gelukt 25.000 Euro bij elkaar te schrapen voor de reis voor een wedstrijd diep in Rusland. Kortom, hele andere koek. En ook het onderstaande artikel uit diezelfde Telegraaf is juist NATO-kritisch, steunt de Hoop Scheffer. Zou deze milde wind door de Telegraaf de invloed van de nieuw aangetrokken realist Wierd Duk kunnen zijn?

Ook Leon de Winter (Telegraaf) trekt NATO Boetekleed aan; onderstaand zijn collumn, integraal

Een paar jaar geleden raakte ik op een privédiner in gesprek met Jaap de Hoop Scheffer. Hij is een politicus van de oude stijl, en daarmee bedoel ik dat hij fatsoenlijk en degelijk is. Hij vertrouwde me daar zijn twijfels toe over de onhandige rol die de NAVO had gespeeld bij de toename van de spanningen tussen het Westen en Poetins Rusland. Ik kon er toen niet over schrijven.

Afgelopen weekend zond Nieuwsuur een gesprek met hem uit dat tot serieus nieuws leidde, en voor mij een herhaling was van wat hij enkele jaren eerder al privé had gezegd.

De Hoop Scheffer was behoorlijk openhartig in dat Nieuwsuurgesprek, waarvan ik de lange versie online heb bekeken. Hij vertelde over de manier waarop Vladimir Poetin de rode lijnen trok die het Westen niet mocht overschrijden.

Ook vertelde De Hoop Scheffer over Poetins waarschuwingen ten aanzien van de radicale soennitische islam, die een grote bedreiging vormt voor de Russische Federatie en uiteindelijk een van de beweegredenen is om in Syrië in te grijpen en, helaas, samen met Iran op te trekken.

Maar het meest interessante in het verslag van De Hoop Scheffer is de onverbiddelijkheid van traditioneel geopolitiek denken. De wereld is tot op het bot verdeeld in tegengestelde belangen en dus ook invloedssferen, en het gaat nog altijd, zoals in de afgelopen eeuwen, om natiestaten waarin etnische identiteiten hun uitdrukking vinden.

Offers

Zoals Poetin in de woorden van De Hoop Scheffer gestalte krijgt, zien we een man die volstrekt doordrongen is van het belang zijn volk en cultuur te laten overleven. Poetin is bereid daarvoor grote offers te brengen en grote spanningen te verdragen. Het enorme Russische rijk, met diepe wortels in de geschiedenis en in de aarde van het Euraziatisch continent, heeft een ziel die voor de Russen leven en dood waard is, en die door de autocratische Poetin, wat wij er ook van vinden, op z’n Russisch wordt gepersonifieerd.

Het is duidelijk dat De Hoop Scheffer veel heeft geleerd van zijn periode als secretaris-generaal van de NAVO, en misschien wel meer van de jaren van inzicht en ontnuchtering erna. Hij spreekt op een uiterst genuanceerde manier over Poetin en het is jammer dat hij zijn inzichten niet tien jaar eerder heeft kunnen benutten.

De NAVO en de EU hebben groot ingezet op uitbreiding naar het oosten – want daar is nog uitbreiding te vinden. En met name de EU is een project dat altijd in beweging moet blijven en naar dynamiek aan haar grenzen moet zoeken om te voorkomen dat het implodeert. De EU heeft geen cultureel middelpunt, geen ziel, geen sacrale betekenis – de Russische Federatie heeft dat alles wel; daarin is elk individu deel van een geestelijk lichaam dat in de loop van honderden jaren tot een omvangrijke en tijdloze cultuur heeft geleid.

De NAVO is een gelegenheidsverbond dat, ondanks de Balkanoorlogen en de inzet in Afghanistan en het Midden-Oosten, nooit fundamenteel op de proef is gesteld. De vernietigingsoorlog – Mutually Assured Destruction, ofwel MAD – met de Sovjet-Unie bleef uit en de NAVO raakte na 1989 een beetje op drift en werd een verbond op zoek naar een aartsvijand.

Binnen de NAVO wordt er verschillend gedacht over de relatie met het huidige Rusland. Maar één ding is zeker, zoals ook De Hoop Scheffer stelde: de spanningen in Oekraïne, en de burgeroorlog daar, komen voort uit onderschatting van de waarde die Oekraïne in geopolitieke en culturele zin voor Rusland heeft.

Europese politieke leiders hebben de neiging om dergelijke immateriële waarden te reduceren tot achterhaalde trekken van voorbije tijden. De westerse elites leven met supranationale illusies en hebben het zicht verloren op wat culturele en geografische eigenheid is. Weet koningin Máxima inmiddels dat de Nederlander iemand is met een identiteit die vervlochten is met de geschiedenis van de strijd tegen het water in een grillige moerasdelta van grote rivieren? Zulke natuurlijke omstandigheden vormen mensen en tradities en zelfs overerfbare karakters.

Onze elites proberen die veelvormige Europese identiteiten, die na verschrikkelijke strijd hun definitieve vormen kregen in natiestaten, te doen oplossen in Brusselse bureaucratische modellen die op geen enkele wijze aansluiten bij de manier waarop burgers zichzelf en hun omgeving ervaren.

Regionalisme

Voor deze elites is Poetins Rusland een relikwie van een voorbije tijd. Onze elites vergissen zich, want hoe meer macht zij in de EU concentreren, des te regionaler gaan de burgers denken en voelen. In plaats van een nieuwe supranationale cultuur – wat zou dat zijn? – versterken zij over heel Europa het regionalisme.

Zij hebben Poetin nodig als boeman. Het is bizar om te denken dat Oekraïne (we zwijgen over de corruptie en het neonazisme) de EU binnen gebracht kan worden zonder daarmee Poetins rode lijn te overschrijden. De gruwelijke ramp met MH17 is daarvan het directe resultaat.

We hebben kansen laten liggen om met de Russische Federatie tot echte ontspanning te komen. Dat valt onze elites serieus aan te rekenen.

Commentaar Blik op NOS-journaal

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt, en je bent niet goed, als je naar Litouwen moet. Joran, en al die andere jongens en meisje die nu op heilloze en kansloze "missie" naar Litouwen gaan, zijn niet goed bezig. Het Nederlandse leger is het laagste waar je in kan vallen. Het Nederlandse leger is de meest schadelijke organisatie die we hebben. Het wordt Defensie genoemd, maar dat is Orwelliaanse Newspeak; De juiste benaming zou zijn "Offensie", "Amerika's hand en spandienst team", of iets van die orde. Verder nog wat leeswerk voor de geïnteresseerden: Amerikaanse vliegtuigen cirkelden in de lucht tijdens drone-aanvallen. Update: er wordt nu naar rebellen gewezen uit door Turkije gecontrolleerd gebied. En, zodat Joran echt goed begrijpt hoe fout hij bezig is:

51 opmerkingen:

 1. Ik heb van niemand zoveel afkeer als van Leon de Winter.

  Nu ik dit lees, denk ik dat het niet toevallig is dat Jaap de Hoop Scheffer plots een ander geluid laat horen.
  De Winter dient als galm: de boodschap moet bij ons een soort ommekeer bewerkstelligen. Of wat dan ook. Ik vertrouw het niet.
  (Natuurlijk spreken de Heep en De Winter nu de waarheid. Maar die wisten ze al veel langer. Waarom nu ineens? )

  Twee opmerkingen :
  1.De Winter stelt hier wel weer vast dat de MH17 catastrofe een opzettelijke daad van Putin was: " ...zonder daarmee Poetins rode lijn te overschrijden. De gruwelijke ramp met MH17 is daarvan het directe resultaat. "

  2. In 1998 schreef Leon de Winter: Handleiding ter bestrijding van extreem Rechts.
  Dat is één lange poging om mensen die iets tegen massa-immigratie wilden inbrengen, zwart te maken.
  En nu schrijft hij : "De westerse elites leven met supranationale illusies en hebben het zicht verloren op wat culturele en geografische eigenheid is." Ja, mijnheer De Winter, en U en uw neefjes hebben hen dat ingepeperd. Op straffe van vernietiging. U heeft iedereen die de massa-immigratie wilde afremmen , voor fascist verklaard. ( In navolging van de Frankfurter Schule, de F scale van Adorno etc etc. )

  Het zijn ùw neefjes die tussen 1881 en 1965 geen minuut hebben verloren laten gaan om de poorten voor massa-immigratie in de VS te openen.
  http://xevolutie.blogspot.nl/2018/01/693-het-joodse-streven-immigratie.html

  Maar U bent slimmer dan wij en ijveriger en hebt op dit moment de media stevig in handen. Dus wij zijn een speelbal van U en de uwen.

  De evolutie selecteert: wij hebben verloren. We zijn te dom.
  ( Er is één troost: ook uw neefjes zullen het niet overleven. U bent tenslotte ook niet meer dan een lemming die geprogrammeerd is om het ravijn in te rennen. Heel jammer dat U ons allen mee sleept. Maar goed: dat zijn de harde wetten van de evolutie.)
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, ik geloof dat wij een bepaald delen: ik kan die fantast die De Winter is ook niet uitstaan, zie onder, blij dat ik dat even hier kwijt kon.

   Verwijderen
 2. Ja, en volgens Leon de Winter zijn er twee soorten NATO politiek tov Rusland

  1. De aggresieve methode waarbij Poetin wel 'rode lijnen' moet trekken die NATO niet mag overschrijden, maar dat wel dreigt te doen

  2. De vreedzame methode waarbij Poetin 'rode lijnen' trekt die NATO niet zal overschrijden, en dat ook niet dreigt te doen

  De optie: er worden helemaal geen rode lijnen door Poetin getrokken, en landen werken gewoon met elkaar samen, is voor De Winter onbespreekbaar. Dat ijzeren gordijn vindt De Winter wel zo fijn. En dat 'de wereld tot op het bot is verdeeld in tegengestelde belangen' waarbij het nog altijd gaat om natiestaten waarin etnische identiteiten hun uitdrukking vinden,' leest als pure propaganda voor staat Israel aan wiens idealen De Winter zijn hart heeft verpand zonder er ooit te zijn geweest en zonder ooit een Palestijn te hebben gesproken.

  Verder verwacht ik dat De Winter fantaseert wanneer hij nu schrijft over dingen die hij destijds niet 'mocht' vertellen. De Hoop Scheffer die pas na zijn NATO periode heeft geleerd hoe de wereld in elkaar zit, en dus tijdens zijn ambtsperiode niet beter wist dan dat de EU met NATO wel moest uitbreiden naar het oosten... Dat lijkt meer op caberet dan dat ik kan geloven dat DHS werkelijk zoo naïef is als dat De Winter hem voorstelt.

  (Dit cabaret https://m.youtube.com/watch?v=DoTuSvfGIG8)

  Laten we vooral niet vergeten dat De Winter ten eerste schrijver is van fictieve verhalen, alvorens hem serieus te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even een crosspost van mij op een Duran artikel, over de drone swarm:

  These drones are hybrid high tech with high skill 3rd world model airplane design. Totally uncharacteristic for the US or Israel (not flashy enough), but probably for IS/ AQ as well (too stupid, they would use the less efficiënt quadcopter design I would think. So it should be very interesting to find out who designed this.

  If I would not know the location I would say these are drug cartel UAVs. Which of course are known to be working with the CIA....

  http://theduran.com/russian-mod-drone-attack-russian-bases-launched-turkish-controlled-area/

  Het artikel heeft een duidelijke foto van de drones. Graag uw aller technische opinies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eerste, edited reactie op dit artikel, uit de vorige draad, haal ik even hier naar toe:

   [Wat meer info over de drone swarm attack in Idlib. De foto´s tonen eenvoudige vliegtuigjes, letterlijk met ducktape samengeplakt, met bosmaaiermotortjes. Aerodynamisch overigens prima gebouwd voor een enkele vlucht. Het kan heel goed dat de electronica en bouwtekeningen, alsmede de software aangeleverd zijn door de VS of Israel, de mate van sophisticatie is niet van de foto af te leiden. Ik ben geneigd de generaals van beide grootmachten deels te geloven.

   Uiteraard komt de tech niet rechtstreeks van de VS, maar via Turkije; inzoverre zal de VS generaal gelijk hebben, maar het technische verhaal van de Russische generaal klinkt daarentegen weer veel geloofwaardiger.

   Ik denk dat een bouwpakket voor een dergelijke drone, afgezien van de ammo, niet duurder dan zo´n 2000 Euro hoeft te kosten, dus de Russische verdediging kan beter nog wat versterkt worden. Het mooiste zou zijn om de drones te laten omkeren retour afzender!:

   http://www.fort-russ.com/2018/01/russia-gives-tough-words-to-turkey.html]

   Amerika en Israel bouwen dit soort UAV´s niet. Gewoon beneden hun stand.

   Maar de ingeteelde, copycattende jihadisten herhalen slechts hun eerdere tech. Dat ze gasflessen vol met ammo in hun ´hell cannons´ ongericht wegknallen dient te gelden als hun ultieme technologische prestatie. Afgezien van hun PR, die is state of the art....

   Dus is het interessant te brainstormen. Volgens mij kan slechts de mafia en de cartels met dit soort oplossingen komen. Volgens mij is dit 100% Sinaloa!

   Die zijn in bed met de CIA.

   Dit is niet doorgegeven , maar mijn eigen analyse uit publieke info.

   (No es informacion da uno contacto, pero mi anális solo del informacion publico)

   Verwijderen
 4. Naar aanleiding vorig topic heb ik een cartoon gemaakt.

  http://matt-de-kunstenaar.jouwweb.nl/cartoons

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He, he.

   Maar zou je dat nog durven als je cartoons voor bijvoorbeeld de Volkskrant maakte:

   http://joostniemoller.nl/2018/01/sylvia-witteman-geeft-toe-maak-blanke-rottige-turk-plus-twitter-discussie/

   Verwijderen
  2. Dawg, ik maak mijn cartoons voornamelijk voor mezelf en wil ze delen met iedereen. Ik hoef er niet van te leven dus neem ik ook van niemand orders aan wat ik wel of niet kan, mag tekenen.
   Als ik opdrachten krijg bekijk ik zelf of ze (technisch) uitvoerbaar zijn en het onderwerp.
   Je moest eens weten wat voor vragen ik al gehad heb.
   Ik heb op diverse forums mijn 'kopvodden' cartoons aangeboden maar op 1 na durfde niemand die te plaatsen. Een vertelde zelfs dat ze al bedreigd werden. Daarom heb ik ook die site in het leven geroepen. Ik ben voor niemand bang!

   Verwijderen
  3. Interessant interview van Witteman, die het omschrijven van 'neger' in 'Nederlander' zelfcensuur noem (Quote van Witteman: 'Zeker, ik doe heel veel aan zelfcensuur.')

   En dat deed me denken aan het voorwoord van Orwell's Animal Farm waarin hij spreekt over zelfcensuur (en welk voorwoord ironisch genoeg nooit gepubliceerd is in Animal Farm).

   Stukjes

   'If publishers and editors exert themselves to keep certain topics out of print, it is not because they are frightened of prosecution but because they are frightened of public opinion. In this country intellectual cowardice is the worst enemy a writer or journalist has to face, and that fact does not seem to me to have had the discussion it deserves.'

   Let wel: dit schrijft Orwell in 1945

   'Unpopular ideas can be silenced, and inconvenient facts kept dark, without the need for any official ban. Anyone who has lived long in a foreign country will know of instances of sensational items of news — things which on their own merits would get the big headlines-being kept right out of the British press, not because the Government intervened but because of a general tacit agreement that ‘it wouldn’t do’ to mention that particular fact'

   Zeker waar en je hoeft anno nu niet eens meer eerst naar het buitenland om deze ervaring mee te maken. Lees alternatieve media of kijk om je heen, en sla MSM even een paar dagen over; tegen de tijd dat je de MSM weer openslaat heb je het idee dat ze verslagleggen uit een ander land.

   'If one loves democracy, the argument runs, one must crush its enemies by no matter what means. And who are its enemies? It always appears that they are not only those who attack it openly and consciously, but those who ‘objectively’ endanger it by spreading mistaken doctrines. In other words, defending democracy involves destroying all independence of thought. [...] These people don’t see that if you encourage totalitarian methods, the time may come when they will be used against you instead of for you. Make a habit of imprisoning Fascists without trial, and perhaps the process won’t stop at Fascists.'

   En daar gaat onderstaand bericht van Dawg ook over, maar 'If liberty means anything at all it means the right to tell people what they do not want to hear.'

   Waar ik het van harte mee eens ben.

   Volledig voorwoord, zie: http://orwell.ru/library/novels/Animal_Farm/english/efp_go

   Verwijderen
 5. Zover zijn we in Nederland al (heen)

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/groningse-kreeg-bezoek-van-politie-ik-had-iets-geliket-over-de-demonstratie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze zin is nog triester:

   "Achteraf gezien, geeft de politie toe, was het beter geweest om het bezoek niet in politie-uniform maar in burger af te leggen."

   Ze komen voortaan in burgerkleding, dus ze hebben hun actie in de verkeerde vorm gedaan. Je krijgt dadelijk echt een orwelliaanse wereld waarin je niet meer weet of iemand politie is of zo maar een burger. Dan durf je niks meer te zeggen, want hij kan wel eens een spion zijn.....hmmm Nederland gaat steeds meer op Noord Korea lijken.


   Verwijderen
  2. Lange leren jassen en gleufhoeden!

   Overigens, regime change in Syrië nog niet van tafel! Doet mij een beetje denken aan vlak na 9/11, waar Anwar al-Awlaki op het Pentagon werd uitgenodigd voor een lunch!

   Legitimizing Terrorism: Inviting Al Qaeda “Moderates” to Washington for “Consultations”

   https://www.globalresearch.ca/legitimizing-terrorism-inviting-al-qaeda-moderates-to-washington-for-consultations/5625397

   Verwijderen
  3. BREAKING: SESSIONS INDICTS CLINTON AFTER HUMA ABEDIN CHARGED FOR LYING TO FBI ABOUT WEINER EMAILS

   http://investmentwatchblog.com/breaking-sessions-indicts-clinton-after-huma-abedin-charged-for-lying-to-fbi-about-weiner-emails/

   Verwijderen
  4. @ Oli

   We hebben een nieuwe EU commissaris voor Omvolking:

   “It is time to face the truth…. The only way to make our asylum and migration policies future-proof is collectively to change our way of thinking first,” wrote Dimitris Avramopoulos"

   "...change your way of thinking....". Daar gaat het om.

   “we cannot and will never be able to stop migration”

   http://theduran.com/european-commissioner-for-migration-tells-eu-citizens-to-just-adapt-to-mass-migration/

   "Resistance is futile, you will be absorbed" houdt de eurocratie ons voor als of we geen keuze zouden hebben. Geen wonder dat ze zo de pest hebben aan de koers van landen als Hongarije, Tsjechie, Polen en Oostenrijk. Die laten zien dat die keuze er wel degelijk is, maar dat onze eigen politici tot iets anders hebben besloten.

   Verwijderen
  5. @ Dawg:
   Deze eurocommissaris was niet de eerste:

   https://xevolutie.blogspot.nl/2017/12/676-coudenhove-kalergie-schauble-peter.html

   Origineel in Politico: https://www.politico.eu/article/europe-migration-migrants-are-here-to-stay-refugee-crisis/

   Verwijderen
  6. Winston Smith uit 1984 aan het werk maar wij worden niet Orwellionized! Hebben wij het Servische TV hoofdkantoor gebombardeerd? Welnee joh, hoe kom je er bij?

   Forgotten War Crimes: NATO’s 1999 Attack on Serbia’s State TV Headquarters “Wiped from the Record”

   https://www.globalresearch.ca/forgotten-war-crimes-natos-1999-attack-on-serbias-state-tv-headquarters-wiped-from-the-record/5625469

   Verwijderen
  7. @ Jan

   Klop, zeker niet de eerste. Omvolking lijkt zo'n wezenlijk onderdeel van de EU agenda dat de enige mogelijkheid om er aan te ontsnappen uit de EU stappen is.

   Verwijderen
  8. Redding is nabij!

   Has the turning point been reached on the invasion of Europe?

   http://investmentwatchblog.com/has-the-turning-point-been-reached-on-the-invasion-of-europe/

   Verwijderen
  9. @Joop,
   Het proxyleger van de CIA moet weer bij gepraat worden over de nieuwe strategie van Washington. De "generaals" van de proxy force komen krijgen instructies.

   Verwijderen
 6. Wacht even, Abu Kamal was toch door het SAA in november 2017 bevrijd?

  Nederlandse F-16's vallen IS-doel aan in Syrië

  https://nos.nl/artikel/2211346-nederlandse-f-16-s-vallen-is-doel-aan-in-syrie.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Resistance is futile"

  Dat maken onze leiders ons wel wijs ja. Terwijl een kleine volhardende groep van een paar procent van de bevolking een heel regime omver werpen.
  In werkelijkheid heeft een heel klein beetje verzet al een enorme impact. Dat weten onze leiders maar al te goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. http://russia-insider.com/en/fusion-gps-exec-rips-bill-browder-senate-hearing-corruption-fraud-money-laundering/ri22135  Samenvatting:

  De firma Fusion GPS heeft in opdracht van de Clintons onderzoek laten doen ( door dhr Steele) - in Rusland- naar de connecties tussen Trump (als zakenman) en de Russen.

  Dat gaf een hoop reuring. 'Plas-sex' door Trump in een Russisch hotel, waardoor Trump chantabel zou zijn. Zwart geld, etc etc.

  Maar ook Fusion GPS en Steele kregen veel kritiek.  De baas van Fusion GPS - Glenn Simpson- moest in augutus 2017 een verklaring afleggen voor de Senaat. Die verklaring is lang geheim gebleven. In de NYT van 2 januari klaagde Glenn Simpson daarover.

  Vandaag 11 januari heeft de voorzitter van dat onderzoekscomittee, de belangrijke senator Dianne Feinstein, het 320 pagina's lange onderzoeks verslag gepubliceerd.  OPMERKELIJK is voor mij vooral wat Glenn Simpson zegt over Bill Browder:  Simpson alleges that when he first met Browder, he was “working on a story about Vladimir Putin corruption” at the Wall Street Journal, whereas Browder was still a prominent investor pouring money into Russian companies and strong supporter of Putin. “[Browder] lectured me about how have Vladimir Putin was not corrupt and how he was the best thing that ever happened to Russia,”  Maar daarna heeft Simpson jarenlang de zaken van Browder kunnen bestuderen en hij verklaarde in augustus dat:

  Simpson claims he discovered Browder had created “shell companies” to launder money and avoid paying Russian taxes, some of which were incorporated in the Carribbean using the notorious Mossack Fonseca law firm in Panama.

  Simpson described the firm as “known now for setting up offshore companies for drug kingpins, narcos, kleptos, you name it. They were servicing every bad guy around. And I’m familiar with them from other money laundering and corruption and tax evasion investigations that I’ve done.”  Dat was de reden dat Putin hem ( Browder) het land uit gooide. De rest is wraak van Browder op Putin, zo begrijp ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. US Has No Plans to Sell, Transfer TOW Anti-Tank Missiles to Ukraine - Pentagon
  https://sputniknews.com/military/201801101060656638-us-ukraine-missiles/


  Wederom goed nieuws....

  Naast, dat de terroristen in het midden oosten worden uitgeroeid (+ de migratie stroom naar europa wordt minder) en zuid en noord korea praten weer met elkaar.

  De wallstreet oligarchen en hun oorlogszuchtige loopjongens genaamd de neocons en humanitaire interventionisten vinden dit geen leuke ontwikkelingen verwacht ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig leuk item bij Boublog; ik kende de tekst en geschiedenis niet van "Nathalie", nu dankzij Bou wel, Russisch tintje:
  http://www.boublog.nl/2018/01/01/gilbert-becaud-zijn-warmte-tegen-de-koude-oorlog-1964/#more-25225

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,
   je moet niet vergeten dat Parijs toen nog een erg pro-communistische intellectueel bolwerk was: Sartre en Camus en Simone de Beauvoir. In 68 zou dat nog flink wat oproer veroorzaken.

   Het is een schitterend liedje, uit de tijd dat er nog liedjes gemaakt werden. Ik neem aan dat dit nu niet meer gebeurt. Ik hoor tenminste nooit meer iets van deze kwaliteit.

   France Gall is eerder deze week overleden.
   Ook erg sexy was natuurlijk Francoise Hardy: Nog van voor de gender-gekte: Tous les garcons et les filles veulent qu'on les aime...
   https://www.youtube.com/watch?v=0aLoezucIzk

   Ahhh, si j'étais encore jeune !
   Verwijderen
  2. Elton John had ook nog een goed nummer over een Moskouse schone: Nikita.
   https://www.youtube.com/watch?v=Tg-Q-Acv4qs

   Verwijderen
  3. Als student in Utrecht had ieder een eigen kastje in de keuken. Op mijn kastje had ik een grote foto van een Russisch meisje van pakweg 4 jaar, met een grote bontmuts op. "La femme Sovietique' stond er bij. Geen idee waarom ik dat destijds had opgepolakt, maar het heeft er jaren gezeten.
   Ik denk er nu aan, want óók had ik een kleine foto van 'Deneuve' er op geplakt. Heb haaraltijd een klassieke schoonheid gevonden. En waarempel: Ze heeft zich de afgelopen dagen uitgesproken tègen de MeToo gekte.

   Zoals ik al zei: Vroeger was alles beter. :-)

   Verwijderen
  4. Voor wie geen genoeg kan krijgen van onze delicate Franse meisjes: France Gall - Poupée de cire, poupée de son - Eurovision 1965 - Luxembourg - Winner

   Verwijderen
  5. Deze wereld bestaat nog steeds in de latijnse landen!

   Ook nog wel in de Romaanse; Frankrijk is altijd een hybride tussen noord en zuid Europa geweest. Maar de grens van ´al het goeds´ is wel fors naar het zuiden opgeschoven, helaas.

   Verwijderen
 11. Tja, die sancties toch ook hé. Nu moet de VS LNG uit Rusland importeren wat op de sanctielijst staat!

  Wegen Polarkälte: USA importieren Flüssiggas aus Russland

  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2018/01/11/wegen-polarkaelte-usa-importieren-fluessiggas-aus-russland/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Yanks komen van een koude kermis thuis...

   Verwijderen
  2. Wat kan je je als Amerikaanse overheid toch vergissen in global warming. Gelukkig laten zij niet hun burgers in de kou staan. Alhoewel...

   Veel geschokte reacties op de video hierboven van een vrouw die in ziekenhuiskleren in de vrieskou werd gevonden. Maar het is geen incident. Het komt zelfs zo vaak voor, dat er in Amerika een speciale term voor is bedacht: patient dumping.

   https://nos.nl/op3/artikel/2211456-patient-of-niet-als-je-in-de-vs-niet-betaalt-zetten-ze-je-op-straat.html

   Verwijderen
  3. Bei der LNG-Lieferung soll es sich um russisches LNG von der Halbinsel Jamal handeln, das von der russischen Firma Novatek produziert wird. Novatek steht auf der Sanktionsliste der USA.

   Gaan ze nu het Amerikaanse bedrijf dat dit gas kocht, een flinke boete geven wegens overtreding van de sancties?

   Hier moet Vladimir Vladimirovich toch wel een uurtje om glimlachen, denk ik.

   Verwijderen
  4. Wat een heerlijk land toch om in te wonen en maar vol blijven houden dat er geen de-populatie programma bestaat.

   Verwijderen
  5. Putin laughs in face of a journalist

   https://www.youtube.com/watch?v=8ux3oiWELIQ

   Verwijderen
  6. Joop, de fertility rate van de VS is 1.84, van Nederland 1.6 en van heel Europa 1.4. Rusland 1.75.

   Dus Europa, met name Visegrad en zuid Europa doet het veel slechter dan de VS.

   Wat veel belangrijker is is de ńatural increase, dat laat migratie buiten beschouwing:

   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_natural_increase

   Voor de Ukraine is een uitzondering te maken: failed states doen niet aan statistics. Wel zijn er cijfers over de broodconsumptie, en die laat een catastrofale daling zien:

   https://frontnews.eu/news/en/8445/The-population-of-Ukraine-can-be-24-million-people-a-deputy

   Verwijderen
 12. Youtube: ( vandaag op Weltschmerz gepubliceerd)
  Het (politieke) verval van de VS; Coen de Jong met Rob de Wijk

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dawg, Oli, kom er eens in...:

  Lees ik nou iets verkeerd? Kan iemand dit verifiëren? Arcelor Mittal gaat over EUR 30 met een Winst per aandeel 2016 van 0,59; dat is 50 x de winst; ik vind dat veel voor een staalbedrijf; maar misschien heb ik iets gemist...
  https://beursgorilla.nl/fonds-informatie.asp?naam=arcelormittal&cat=fundamenteel&symbol=&instrumentcode=955000547&subcat=6 …

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben geen beurskenner, maar een k/w van 50 zou erg hoog zijn.
   In de regel wordt 20 of meer al als hoog gezien.

   zie bijvoorbeeld:

   https://aandelenkopen.nl/analyse/koers-winstverhouding/

   Verwijderen
 14. Update over de drone zwerm: https://www.volkskrant.nl/buitenland/russen-tasten-in-het-duister-na-mysterieuze-aanvallen-met-killerdrones-in-syrie~a4556442/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De russen tasten niet in het duister ze gaan alleen niemand zonder bewijs beschuldigen, ze weten heel goed wie er achter zit. https://southfront.org/russian-military-reveals-details-about-uav-attack-on-its-bases-in-syria-photos/
   6 drones zijn onbeschadigd gedwongen te landen en dat wordt nog een groot probleem voor de vs/Israel. Wie is er het meest kwetsbaar?

   Verwijderen
  2. Die aanvalspoging heeft Rusland veel waardevolle intel opgeleverd. Het enige wat misschien mis heeft kunnen gaan is dat dat VS spionagevliegtuig de methode van Electronic Warfare (EW) die de Russen gebruikten heeft kunnen aflezen.

   Verwijderen
 15. Russia Knows Perpetrators of Attack on its Syrian Bases, It's Not Turkey - Putin

  "There were provocateurs there but they were not Turks, we know who was it was… We know, how much and whom they have paid for this provocation," Putin said.

  "Firstly, these are provocations aimed at the collapse of the earlier reached agreements. Secondly, that is also an attempt to destroy our relations with partners — Turkey and Iran. We clearly understand that, and therefore we will show solidarity," Putin said.

  "Concerning the attacks, we have no doubts that they had been well prepared, we know when and where these drones were transferred, as well as the number of drones," Putin added.

  https://sputniknews.com/russia/201801111060680364-putin-syria-bases-attack/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Enig idee waarom men hier in Nederland Hillary zo aan het pushen waren? En aan die Postcode Loterij hangt ook een luchtje!

  New Clinton Foundation Probe Sends Alarming Signal to Foreign Gov'ts – Analyst

  https://sputniknews.com/analysis/201801111060682477-clinton-foundation-foreign-governments/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Dawg
  Ja, 50 is vrij hoog... Maar die website beursgorilla is ook niet heel betrouwbaar; misschien ligt het daar (ook) wel aan. En die jaarverslagen doorspitten zelf is niet te doen; niet doorheen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Blik, in navolging van jouw adviezen en mede beïnvloed door Bou's artikel, heb ik ook nog 2 interessante muzikale kijktips voor Joran en soortgenoten:
  1. Barry McGuire: Eve of Destruction, Live Hullabaloo 1965
  Song die goed beschrijft waar onze boys voor gaan vechten.
  2. Laibach: Rossiya Het Russisch volkslied voor 'onze
  jochies en mutsjes'. Zien ze waar ze tegen vechten :)
  Muzikale groet, Theo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Knip ;) duidelijke kont-trails van stoomvliegtuigen!
   Nog even over de jaren 60 muziek en wel over mijn geniale leermeester in deze: Frank Zappa. Hij was de enige componist, die zich echt durfde uit te spreken in zijn teksten. Zijn muziek werd uiteraard niet gespeeld op de radio, maar in de underground-scene was hij wel bekend. Hij heeft de o.a. de politieke en culturele beschaving van de verengde staten satirisch krachtig bezongen, in een project verdeeld over 3 conceptalbums albums: Freak Out (1966), Absolutely Free (1967), We're Only In It For The Money (1968). Allen het beluisteren waard!
   De opening lyrics van zijn 1ste album Freak Out:

   "Hungry Freaks, Daddy"

   Mister America
   Walk on by
   Your schools that do not teach
   Mister America
   Walk on by
   The minds that won't be reached
   Mister America
   Try to hide
   The emptiness that's you inside
   When once you find that the way you lied
   And all the corny tricks you tried
   Will not forestall the rising tide of
   Hungry freaks, Daddy . . .

   Luister verder: Mothers of Invention: Freak Out! (Full Album)
   Het hele album is vandaag de dag nog steeds toepasselijk, met songs als: Who are the Brainpolice?, More Trouble Everyday, etc.

   Verwijderen
 19. Mooie gouwe ouwen, Tremor. Wat een tijd, wat een muziek, die 60ties! (Na die Eve of Destruction volgen nog een aantal mooie nummers, ff genieten). Muzikale groet terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Russische avond morgen, hapje, drankje, dansje. Oud Nieuwjaar. Amsterdamse Groote club.

  http://ruslandtafel.nl/nl/13-january-2018-celebration-of-the-old-new-year.html

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een artikel over de dwaalleer van het christenzionisme:

  http://www.fort-russ.com/2018/01/the-globalists-agenda-with-zionist.html

  Ook informatief voor Toktok als hij weer uit de isoleercel mag.

  BeantwoordenVerwijderen