maandag 22 januari 2018

Oekraïne beschiet passagiersbus: 1 dode, 1 gewonde

Zacharchenko, leidinggevende van de Volksrepubliek Donbas ziet het als het eerste resultaat van Oekraïne's nieuwe wet betreffende de "reïntegratie van Donbass": Een passagiersbus wordt bij een controlepunt beschoten. Resultaat: 1 dode en 1 gewonde.Commentaar Blik op NOS-journaal

Zou deze terreurdaad aandacht krijgen bij het NOS-journaal, Jinek, RTL of Nieuwsuur? Worden er Nederlandse correspondent op af gestuurd om uit te zoeken wat er precies gebeurd is? Wordt zonodig Oekraïne op het matje geroepen en te verstaan gegeven dat "we zo niet omgaan met elkaar in de EU"? Of kijkt het staats-journaille weer voor het gemak even de andere kant op? Maurice Schleepen had ons middels bovenstaande tweet geattendeerd op deze terreurdaad. Daarna hebben we onze eigen bronnen geraadpleegd en meer informatie en de bovenstaande video's erbij gevonden.

27 opmerkingen:

 1. Op Russia Insider schrijft Gilbert Doctorow dat er oorlog komt:
  http://russia-insider.com/en/coming-big-war-ukraine/ri22263

  =----
  Opmerkelijk: journalist en historica Daniele Hooghiemstra zegt dat de journalistiek langzamerhand versmolten is met 'reklame maken'.

  Als op dat vlak integriteit helemaal verdwenen is, dan begrijpt een journalist natuurlijk ook niet waarom hij politiek gezien wèl integer zou moeten zijn en nìet reklame zou moeten maken.

  https://www.volkskrant.nl/opinie/opinie-op-zondag-kwalijk-dat-journalist-en-marketeer-tegenwoordig-samen-op-een-verdieping-zitten~a4559989/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig ben ik nog positief.

   Vooral dat Noord- en Zuid Korea als 1 land de spelen zullen openenen en als 1 land onder de vlag zullen wandelen. Major goed nieuws !!

   Als dit mede door Trump komt, dan is hij geniale architect voor de vrede.

   Ik ben er van overtuigd dat Trump geen vijand van Rusland is. Trump ziet China wel als een nationale bedreiging.
   Hoe Trump Rusland gaat bewegen om zich te keren tegen China is mij nog een raadsel. Dat gaat hem denk ik ook niet lukken.

   Ik heb me echt kwaad gemaakt op die onbenullige Obama (de arrogante spreekpop van wallstreet die nog nooit een dag gewerkt heeft- behalve dan dat hij gebukt heeft voor oudere heren om zijn coke verslaving te bekosigen-) regime met zijn coups op het Maidan en vooral tegen Erdogan en Mubarak. Door de onbenulligheid, de arrogantie en vooral het hubrisme van de uitvoerders zijn de coups stuk voor stuk mislukt en zo zijn de KRIM, EGYPTE EN TURKIJE alle 3 zomaar in schoot geworpen bij Poetin en Rusland. 3 geopolitiek gezien extreem waarde volle gebieden.....foetsie.

   Verwijderen
 2. Joop heeft enkele malen gewezen op het FISA schandaal dat mogelijk gaat ontsnappen uit de doofpot, en dat dan grote gevolgen kan hebben.

  Het is lastige materie, en ik hoef het niet precies te weten.
  Maar ik denk dat dit aan de hand is:
  FISA is een : Wiki:
  een federale wet van de Verenigde Staten die procedures voorschrijft voor het fysiek en elektronisch toezicht op en het verzamelen van "buitenlandse inlichtingeninformatie" tussen "buitenlandse machten" en "agenten van buitenlandse machten" verdacht van spionage of terrorisme.
  --
  Door de FISA wordt Amerikaanse overheidsinstanties ruimte gegeven om buitenlanders of Amerikanen in het binnen- en buitenland te bespioneren.[5] Data opgeslagen op Nederlands grondgebied kan hierdoor mogelijk toch in Amerikaanse handen komen.[6]


  Er is een FISA document waaruit zou blijken dat Justitie, de FBI en Hillary hebben samengezworen om Trump te gaan beschadigen.( Ik meen dat Russia Gate bedoeld wordt, en dat dit dus meer een propaganda doel dient dan een echt onderzoek naar echte vermoedens.)

  De Republikeinen zijn woedend en eisen dat dit document openbaar wordt.
  Àls dat gebeurt, kan dat een flinke deuk zijn in het imago van de Amerikaanse 'rechtsstaat'.

  Ik hoop dat Joop me corrigeert als ik het hier fout beschrijf.
  http://www.informationclearinghouse.info/48635.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs Fox heeft er een uitgebreid verslag van uitgezonden en roept de bevolking op om aan te kloppen bij hun congresleden, om de FISA memo openbaar te maken: YES! Hillary clinton, Obama Hundreds FBI AGENTS To Go down for this!

   Verwijderen
 3. Terwijl volkskrant en Joop.nl de Shutdown nog op Trump steken legt CNN de schuld nij de Democraten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is (nog) gerommel in de marge. Die nieuwe wet is tot de komende zitting in februari opgehouden. Ik denk dat de training en leveranties ook nog niet voltooid zijn. Wat men in Kiev gaat doen nav. de Russische verkiezingen en de Merkel kabinetsformatie kan ook een rol spelen.

  Er is wel heel vaak een offensief aangekondigd, zelfs een keertje door Lavrov. Wat de Russen via geheime diplomatie communiceren (om. rode lijnen), dat moeten we ook maar raden.

  Het zal wel een keer gebeuren, en ongetwijfeld wordt Kiev weer verpletterend verslagen, maar wanneer? Dat valt nog te bezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voordat er een groot offensief komt neem ik aan dat er eerst een medium grote slag ergens komt, waarbij ze hun nieuw verworven wapens en training willen testen. Een goede generaal gunt ze die schijnbare overwinning dan misschien, zodat ze een maandje of anderhalf daarna echt goed de pan in gehakt worden wanneer ze overmoedig zijn geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herhaal nog maar mijn "visie": het WK moet verpest worden en Oekraine moet daar voor zorgen... (Ik hoop half juli te kunnen zeggen dat ik het verkeerd had)

   Verwijderen
  2. Wat is het vermeend strategisch belang om het WK te verpesten?

   Ik zie eerder het WK als een afleidings gelegenheid om een offensief te beginnen in de Ukraine, maar het kan even goed in latijns Amerika of Libanon zijn.

   Maar àls het door jou genoemde verpesten een doel zou zijn, dan zie ik het offensief kort na 18 maart beginnen: de Navalny jugend zorgt dan voor wat oproer in Rusland; de nazis uit Kiev proberen een tegenoffensief uit te lokken zodat de kampioenschappen geboycot worden.

   Ik zie echter nog steeds geen enkel strategisch belang hiervan, want Europa gaat echt niet vechten in de Ukraine, in Libanon of bij de Baltische staten.

   Verwijderen
  3. En Rusland is inmiddels grotendeels immuun geworden voor verdere sancties...

   Verwijderen
  4. Ik ga zelf liever naar een warm land met bloedmooie vrouwen op vakantie, idioot!

   Maar als moedige mannen hun verre familie willen verdedigen, dan kunnen ze op mijn respect en steun rekenen! Vooral wanneer ze iedere keer blijken te overwinnen...

   Verwijderen
 6. Harry van Bommel verlaat waarschijnlijk de SP! Dit zal geen grote consequenties hebben maar het staat wel voor de interne strijd binnen links. Zelf ben ik geen lid, maar ik heb wel kunnen zien hoe verdeeld ook deze partij van binnen is. De harde kern probeert met wat discipline en benoemingen de oorspronkelijke lijn vast te houden. Niks mis mee, maar het wordt dan erg vakbonderig en de meer intellectuele vleugel kan dit niet verteren. Wat dit betreft zit ik in de zelfde hoek als Harry. Wat ik in hem waardeerde was zijn pogen om te luisteren naar zijn achterban, en ik denk dat hij toch voor een klein deel onze waarschuwingen wat betreft Soros NGO´s ter harte heeft genomen: hij is er in elk geval niet voor gaan werken!

  De huidige SP heeft misschien niet veel visie, maar Harry´s opvolger Karabulut heeft een behoorlijk redelijke lijn betreffende buitenlandpolitiek. (Helaas moet ik dit karakteriseren als: ´het minst slechte´) Maar zoals het er nu uitziet stem ik toch weer SP komende verkiezingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yo Eddy....Turkije bombardeert de bondgenoot van de VS in noord Syrië....


  Heb ik je niet 2 jaar geleden al gezegd dat Amerika keihard bezig is om zichzelf te isoleren. Heb jullie dat bij de NATO nog steeds niet door ??. Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Barack - de crackpot- Obama maakte het nog erger. Die joeg zelf de trouwste bondgenoot in het harnas, genaamd Saoedie Arabaië.

   Verwijderen
  2. Niemand die Turkije de les leest. NIEMAND!!

   Verwijderen
  3. Amerika geisoleerd....geen bondgenoten meer. LOL. Dat heb je als je door 90 jarige wallstreet oligarchen bestuurd wordt.

   Verwijderen
  4. Turkije helpt mee met het opruimen van de koerden in noord syrië. Dit is allemaal al besloten door de alliantie van Rusland, Iran en Turkije vermoed ik.

   Ben benieuwd of Irak, Syrië, Turkije en Rusland ook het grond gebied van de koerden in oost Syrië en noord west Irak gaan terug pakken.

   p.s. Als Amerika nog enige invloed in het midden oosten wil houden, dan zal het nooit de bases in noord Irak mogen opgeven. Als dit nl gebeurt, dan is KSA helemaal geisoleerd en zal KSA ook naar China en Rusland gaan.- als dit al niet gebeurt is-

   Verwijderen
 8. Russian Godfathers (1 of 3) The Fugitive. Een BBC reportage.
  https://www.youtube.com/watch?v=ZLPxyDlQfBc  Berezovski geeft tussen min 17:00 en 30:00 toe dat hij achter de maidan revolutie van 2014 zit.
  Bij min 25:00 zie je de satanische lag dat de revoluties zullen beginnen en niet meer zullen eindigen.


  LOL LOL LOL LOL In 2018 weten hoe het is geeindigd met de revoluties...die zullen voorlopig niet meer komen in eurazië. Wellicht in Amerika of Europa.

  Satanische zieke Rothschild oligarch. Val dood!.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Rootman "Wat is het vermeend strategisch belang om het WK te verpesten?"

  Olympische Spelen Moskou 1980, verpest (door Russen Afghanistan in te lokken)
  Sotshi, redelijk verpest met de anti-homo hoax
  WK 2018, giga volksfeest? Verbroederende volken midden op het Rode Plein? Feest langs de Wolga? Hossende supporters op het Nevskiy Prospect? Past allemaal niet in de strategie om Rusland te demoniseren en isoleren. Dat volksfeest moet dus voorkomen worden. Dat is een strategisch belang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik, ik denk dat het allemaal wel zal meevallen op het WK. Het gaat om voetbal en er zijn heel wat landen daar vertegenwoordigd en de mensen die gaan kijken interesseren zich voor sport en niet voor politiek.
   Als er dan 1 land is dat de boel daar wil verpesten loopt dat land grote kans zelf onder de voet gelopen te worden door een hoop zeer boze supporters.
   Als Oekraïne precies op dat moment oorlogje wil voeren zal dat hun buitenland politiek zeker geen goed doen. Ze staan nu al niet op zo een goed blaadje, al wordt dat nu nog redelijk stil gezwegen.
   Ze zullen toch eerst eens hard moeten nadenken waar ze aan beginnen.
   En als het dan toch fout dreigt te lopen denk ik dat Rusland het deze keer niet bij woorden zal laten maar echt de tanden gaat laten zien. Rusland heeft de laatste tijd al veel moeten slikken en heeft laten zien dat ze zich niet zo maar laten provoceren, en toch hebben ze het hoofd koel gehouden en zijn niet in de valletjes getrapt.
   Maar er zijn grenzen!

   Verwijderen
 10. A tweet:

  Asaad Hanna @AsaadHannaa 4:26pm · 22 Jan 2018
  Assad army dropped chlorine bombed barrels on Abo Aldhoor military base #Idlib countryside in a big attempt to take control of it.
  The above is from an anti-Syrian "Media Adviser, researcher and freelance journalist" previously published or quoted by Al Jazeerah, The Guardian, Business Insider and several other outlets. His twitter account has a "Verified" mark.

  There is only a tiny problem with the tweet about the Abu Duhur air base. Since Saturday the base is in government hands. Yesterday the Syrian Ministry of Defense officially announced the full capture of the air base. There are pictures available and videos from a Russian news outlet showing Syrian army soldiers strolling within the base. Meanwhile the fighting has moved several kilometers beyond the base limits. The Syrian Army dropping "chlorine bombed barrels" on an air base that is in the army's hands would be rather curious incident. There are no such reports from anyone else. The claim does not seem to fit reality. Then again - little of what was published from such "activist journalists" ever made any sense.

  http://www.moonofalabama.org/2018/01/syria-some-random-oddities.html#comments

  Meldingen van gifgasaanvallen door het syrische leger door 'activisten. je kunt het vergelijken met de zoveelste episode van de tragikomedie 'Cruelman 1974 doet aangifte bij agent Iwan Knelissen.

  https://pictures.wayn.com/photos/180c/008510115_320798561.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Overigens zijn wij over MH-17 nog lang niet uitgepraat, er schijnt een één-tweetje te bestaan tussen Google en Wikipedia, nou, dan weet je al genoeg!

  https://newslines.org/blog/google-and-wikipedia-best-friends-forever/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep en daar is hij dan! Wat ik dus persoonlijk heb ervaren in Wikipedia was dus geen flauwekul! Nadat ons parlement had ingestemd met de missie in Mali verdween een lijst met wel 25 vermelde bodemschatten van Wikipedia en vlak na de Russische persconferentie van 21 juli 2014 verdwenen ook de technische specificaties van de SU-25, met daarbij natuurlijk ook de maximale vlieghoogte, van Wikipedia!!!!!!

   New Evidence: Did Google Down MH 17, Killing 238?

   Het nummer "238" is een vertaalfoutje van het vertaalprogramma!

   https://www.veteranstoday.com/2018/01/19/new-evidence-did-google-down-mh-17-killing-238/#comments

   Verwijderen
  2. Wikipedia kan een prima hulp zijn om te oriënteren op een onbekend onderwerp, mits het niet de focus is van eengretigheidcampagne. Helaas dus ook Mali.

   Beter een slimme geoloog, bekend met het terrein raadplegen. Nadeel: je moet zelf veel huiswerk doen, anders snap je er toch geen zak van! Deze kennis is openbaar, maar niet toegankelijk.

   Mali, Afghanistan, Groenland, oost Siberië, Venezuela: de meest onrendabele landbouw gebieden blijken de grootste mijnbouw beloften te hebben.

   Heel schokkend is dit niet: Hoe ouder het moedergesteente, hoe minder vruchtbaar het land. Maar al het nieuwe, meer vruchtbare land is een geologisch recent erosieproduct. Mooi voor de boeren, maar daar vind je geen goud of mineralen! Juist het meest arme, uitgeloogde land: daar zit soms wat: soms.

   Verwijderen
  3. Joop, hier de bewijzen op een rijtje:

   http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12643%3Abelangrijk-bericht-voor-nabestaanden-mh17&catid=9%3Abinnenland&Itemid=22

   Verwijderen
 12. Interessant artikel op Geen stijl.

  https://www.geenstijl.nl/5140394/thierry-baudet-stelt-19-84-vragen-aan-kafka-orwellogren-over-nepnieuws-en-eu-censuur/

  BeantwoordenVerwijderen