woensdag 17 januari 2018

AD voorop in Russofobe hysterie

Het zieltogende Algemeen Dagblad, doet mee aan het breken van een lans voor het Brusselse ministerie van Waarheid en kopt op hysterische wijze:

‘Kremlin-trollen zijn officieel Russisch wapen’

In het artikel wordt een rondje politici gedaan die overwegend waarschuwen voor het "Russische gevaar": Frederica Mogherini ("3500 voorbeelden van Russische nepverhalen"), Eurocommissaris Sir Julian King ("Desinformatie... destabilisatie... wapen.."). Een PvdA'er ontbreekt ook niet, Kati Piri: "Russische activiteiten zijn een serieuze bedreiging voor onze open democratische samenleving". CDA-delegatieleider Esther de Lange doet ook een duit in het zakje. Zij wil de anonimiteit op internet aanpakken.

Deze (overduidelijk!) geshopte foto is het enige voorbeeld (van de 3.500?!) dat het AD kan toevoegen aan haar hysterische artikel

Commentaar Blik op NOS-journaal

Als wij het ons goed herinneren is de term "nep-nieuws" in zwang geraakt na de verkiezing van Trump tot President van de VS. In de eerste dagen na zijn verkiezing likte de staats- en concernmedia haar wonden nadat ze maandenlang rabiate Clinton-promotie hadden bedreven. Beetje bij beetje veranderde het discours en plots waren het de Russen die met hun geheime beïnvloeding de Amerikanen zo te pakken hadden dat ze tegen hun wil Trump gekozen hebben. Dit discours kwam iedereen prima uit: Clinton hoefde op deze manier niet in eigen boezem te kijken. De Nederlandse staatsmedia hoefden ook niet meer in de spiegel te kijken. En de Russen konden met dit discours weer op afstand gezet worden: voor Europa is dat natuurlijk geen voordeel, maar voor de Amerikaanse deep-state een kernwaarde.

Het is grappig om te zien hoe een zieltogend blad als het AD, meegaat in dit doorzichtige spelletje en zich opstelt achter het EU Ministerie van waarheid. Het onderstreept nogmaals het verloederende karakter van de Nederlandse pers. Onze voorspelling is dat het de EU niet gaat lukken de monden te snoeren. Als Twitter en Facebook te hard de belangen van een EU gaat verdedigen, komen er vanzelf andere platforms die wel het vrije woord de ruimte laten. Ondertussen zullen de nu al nagenoeg irrelevante staats- en concernmedia alleen maar meer lezers en kijkers verliezen.

Het AD begrijpt nog niet dat een overduidelijke foto-shop geen nep-nieuws is, maar eerder een moderne vorm van een spotprent. Iedereen kent de iconische foto van de vingertjes van van Balen en Verhofstad op Maidan en hun ophitsende rol met alle welbekende gevolgen van dien. Nu met deze foto komen als het voorbeeld van nepnieuws is van een armoe die kenmerkend is voor het AD anno 2018.

En dan nog dit...

Oxfam collecteert voor milities in Raqqa...

Zojuist een Oxfam dame aan de deur gekregen die geld aan het inzamelen was voor de kinderen van Raqqa. "Hoe gaan jullie die hulp daar dan afleveren?". Antwoord: "Via milities die vechten tegen IS en Assad". Blik: "Nee, dat gaan we maar niet doen".

Half duizend Russen 8 uur vast in stilstaand vliegtuig in Mexico

520 (!!!) Russische toeristen hebben meer dan 8 uur (!!!) vastgezeten op het vliegveld van Cancun in een vliegtuig van Rossiya op weg naar huis. 8 Uur lang. En niemand weet precies waarom. Was het omdat de luchtvaartmaatschappij nog een schuld had openstaan? Onzin zeggen de Russen. Of was het vanwege een Armeense familie. In dat geval, moet dat 8 uur duren? Kort en goed, een uitermate vreemde situatie ten opzichte van 520 bezoekende gasten...

12 opmerkingen:

 1. Reden van fake news in de MSM, aldus Reinhold Niebuhr die dit in de jaren 30 opschreef

  Rationality belongs to the cool observer, but because of the stupidity of the average man, he follows not reason, but faith, and the naive faith requires necessary illusion and emotionally potent oversimplifications which are provided by the myth-maker to keep ordinary person on course.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De gecontroleerde filtering van informatie werkt niet meer, dus krijgen wij openlijke onderdrukking van het vrije woord, vermomd als Orwelliaanse strijd tegen Nepnieuws.

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/953578659478228992

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed stuk op GeenStijl (ingezonden brief over de aardbevingen in Groningen en de wegkijkende en trainerende politici, media en de NAM die de burger op een dwaalspoor proberen te zetten.

  https://www.geenstijl.nl/5140325/bevingsbrief-noorderling-doet-zegje-op-gs-een-klagende-groninger-is-als-een-stakende-werkloze/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Overheid die jaagt op nepnieuws is een gevaar voor de persvrijheid

  https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/overheid-die-jaagt-op-nepnieuws-is-een-gevaar-voor-de-persvrijheid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. TIP:
  Bekijk de Oekraiene film van Oliver Stone.

  Er is nog heel veel dat ik niet wist, en ik leerde het van deze film.
  Youtube: Oliver Stone Ukraïne on Fire.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Video voor de Nederlanders:

  An invitation to Dutch citizens and their leaders alike.


  Jordan B Peterson
  Gepubliceerd op 14 jan. 2018

  GEABONNEERD 598K
  Subscribe Subscribed Unsubscribe

  I'm coming to the Netherlands next week (January 17-22) to speak at two events: the first, a full day workshop, concentrates on leadership and the development of personal vision and character; the second is a national conversation hosted by Nederlandse Leeuw, the Dutch Lion, an organization devoted to furthering the public interest, centered on issues of identity and immigration.

  January 17: Envisioning the Future: Psychology and Leadership (with Open Business Leaders): https://www.businessleaders.nl/events...

  January 19: Nederlandse Leeuw (Dutch Lion) Nationale Brainstorm event: https://www.nederlandseleeuw.nl/

  Looking forward to seeing you there.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Via Blik's Twitter

  "Ik dacht, laat ik eens naar de EU database met Russische nepnieuws gaan kijken. Eurocommissaris van Veiligheid Sir Julian King gaf vandaag aan dat men meer dan 3500 voorbeelden van Russische desinformatie heeft verzameld."

  https://twitter.com/marcelvandenber/status/953755146768601088

  Wat conclusies Van Marcel vd Berg

  3285 voorbeelden zijn gericht op Rusland en voormalige Sovjetunie landen. Vrijwel alles in de Russische taal. Gevaarlijk jonkvrouw Ollongren. Doe er wat aan.

  340 voorbeelden van nepnieuws uit Rusland in de engelse taal. Veelal geschreven voor sites waarvan helemaal niet vaststaat dat de Russische overheid hier iets mee te maken heeft. Voorbeelden Globalresearch.ca , http://bit.ly/2DphtgX , Russia insider. en zelfs Breitbart

  Dit is ook een voorbeeld. Slaat nergens op. Slechte journalisten van Daily Mail schrijven wat op. Maar is volgens EU fakenews uit Rusland.

  https://euvsdisinfo.eu/report/the-bbcs-documentary-presents-new-evidence-suggesting-that-the-downing/


  Conclusie: bijna 90% van de voorbeelden van fakenews is geschreven in het Russisch. Van de Engelse content is een belangrijk deel van sites waarvan helemaal niet is bewezen dat de Russische overheid er achter zit.Sterker,het is zeer onwaarschijnlijk dat de Russen er achter zitten.

  Dit is een directe link naar de database die door Marcel vd Berg
  heeft onderzocht.

  https://euvsdisinfo.eu/disinformation-cases/?text=&disinfo_issue=&date=&offset=3720


  De enig mogelijk conclusie die ik kan trekken is dat de EU fakenews verspreidt over zogenaamd Russisch fakenews als voorwendsel om het instellen van censuur te ligitimeren.

  Het instellen van censuur is ALTIJD het voorportaal van dictatuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het felle debat over het artikel van RI Bausman is voorlopig het meest belangrijke item achter het nieuws. Alle experts en ook pundits, alsmede het MSM plankton, gaan hun mening geven; de demonisatiecampagne volgt nog.

  Vergeet voorlopig de dreigende nucleaire oorlog in Korea maar even! verondersteld antisemitisme is uiteraard VEEL belangrijker!

  De gouden uitspraak van Jan Verheul:

  ´Als we over het jodendom even vrijmoedig mogen schrijven als over de moslims, dan ben ik heel tevreden.´

  Wie kan daar een geldig tegenargument voor verzinnen???

  Sorry Jan, ik heb je argument geleend zonder toestemming op een commentaar bij een artikel van Dmitri Babich. Ik ben een beetje fan van hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maakt me een beetje trots, dan je me citeert, Rootman.

   Het artikel van Bausman is 83000 keer gelezen tot nu toe. En heeft 900 reacties.
   http://russia-insider.com/en/its-time-drop-jew-taboo/ri22186

   Voor Russia Insider is dit buiten alle proporties voor een artikel van 3 dagen oud.

   Er staat nu ook een 'rebuttal' van een vaste redacteur: Marco Marjanovic.


   Verwijderen
 9. Zweden waarschuwt bevolking voor Russische invasie januari 18, 2018

  De Zweedse overheid is van plan een nieuwe handleiding uit te brengen om de bevolking voor te bereiden op een mogelijke invasie van Rusland. Het nieuwe boekje getiteld ‘If War Comes’ zal verspreid worden onder alle 4,7 miljoen huishoudens in Zweden en is een geactualiseerde versie van het pamflet dat in 1943 voor het eerst werd uitgegeven en dat tot het einde van de Koude Oorlog in 1991 werd verspreid.

  In het nieuwe boekje staan instructies over hoe Zweden zich kunnen verdedigen tegen een aanval en wat ze allemaal nodig hebben voor een eventuele evacuatie. De geactualiseerde versie is uitgebreid met informatie over nieuwe gevaren, zoals terreuraanslagen en chemische aanvallen. Ook zou het nieuwe boekwerkje informatie bevatten over hoe burgers om moeten gaan met ‘nepnieuws’ en desinformatie.

  Volgens Christina Andersson van de Swedisch Civil Contingencies Agency was de toegenomen dreiging uit Rusland de aanleiding om een geactualiseerde versie van het pamflet uit te brengen. Ze noemde onder andere toegenomen militaire manoeuvres van het Russische leger in de regio.

  verder lezen op:

  https://www.geotrendlines.nl/zweden-waarschuwt-bevolking-russische-invasie/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Zweden hoeven nergens bang voor te zijn!!! Er kan slechts bevrijding volgen!

   Zweden is de meest draconische dictatuur ter wereld, onderdrukt door radicale feministen en dergelijk gespuis.

   Het is hen niet kwalijk te nemen: het halve jaar verkeren ze in terminale winterdepressie, en de andere helft worden ze stapelgek door slaapgebrek tijdens de eeuwige zomerdag.

   Maar we moeten die beserkers niet te veel invloed toestaan!

   Verwijderen
  2. Ooit moet er een studie gedaan worden waarom de Zweden , de Canadezen en andere westerse noordse culturen zo totaal van het padje af raken, terwijl de Russische cultuur juist aan kracht wint.

   Verwijderen