donderdag 25 januari 2018

Nederland moet kiezen: Eurazië of Atlantisch

Bij de Hollandse staatspolder omroepen zult u dit nieuws niet gehoord hebben. Jinek is te veel bezig met 0-nieuws, zoals de invloed van het warme winterweer op de volgeltjes en De Wereld Draait Door is te druk met glibberige verhaaltjes of Trump nou wel of geen verhouding heeft met Nickey Haley. Ondertussen hebben de VS vorige week officiëel aangegeven dat het terrorisme niet meer vijand nummer 1 is. Het zijn nu Rusland en China die tot vijand uitgeroepen zijn door de VS. Is altijd goed om te weten, daar het veel zaken verklaart.

Nederland is op vele manieren verbonden of beter, onderworpen, aan de VS. Bijvoorbeeld via de NAVO. Met deze nieuwe doctrine van de VS zou het enige juiste antwoord van Nederland zijn om onmiddelijk uit de NAVO te stappen. En te stoppen met het verlenen van hand en span diensten in Afghanistan of Syrië aan deze Amerikanen die het oorlogvoeren in de genen lijkt te zitten. Nederland moet een krachtig "Nee" tegen een nieuwe koude oorlog geven.En dan nog dit...

Zieltogende Amerikanen kunnen geen bewijs of toelichting geven op hun gifgas beschuldigingen. Ze bewijzen hiermee een rogue state te zijn.Ach ach ach, wat moesten we er snel bij zijn, we mochten de boot niet missen met de JSF... (F35)

128 opmerkingen:

 1. Kwam dat even goed uit, Tillerson verkoopt in Parijs het praatje, daags vóór een chemische aanval in Syrië, dat hij vermoedt dat Assad nog over chemische wapens beschikt en hoppa Assad doet een gevalletje van: 'U vraagt en wij draaien.' Zeker is is dat de communicatie tussen de VS en de door de VS gesteunde terroristen in Syrië nog prima verloopt, dus!

  Ach ja, die F35. Ik zou de naam JSF om willen dopen in die van BTB-35, waar BTB staat voor Bottomless Trash Bin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de Davos bijeenkomst is ´toevallig´ ook de White Helmets PR man en propumentairemaker Feras Fayyad aanwezig.

  Hoe dan ook, het zal ze niet baten: Assad blijft mooi president van Syrië! De VS zal ooit inzien dat ze strategisch nutteloos in oost Syrië zitten, tegen hoge kosten. Dan zullen ze met de staart tussen de benen afdruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nederland dient het Anglo-saxische voorbeeld te volgen (Engeland) één been in de EU en de ander in de Common wealth Brittain rules de World !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat het land van Thatcher, Blair en May lossere banden met Europa heeft gekregen. Eigenlijk zijn de Britten prima volk, alleen zou Londen geteleporteerd moeten worden naar Noord Amerika. Uit Londen, en hun veel te nauwe banden met de VS, Saoedi, Polen en Israel komt het neoliberalisme en neoconservatisme. Dankzij Brexit is die invloed toch wat zwakker geworden. Voor een doorvoerland als Nederland is het verstandig niet vooraan te lopen bij een Exit. De Benelux, Duitsland en misschien Frankrijk is een mooie economische en culturele unit. Goede banden met midden Europa, met Romaans Europa incl Griekenland en neutraal naar het vikingblok, Polen en de Balkangroep. Het huidige VK moet ook niet te dichtbij komen!

   Verwijderen
 4. Blik, heb je dit artikel bij Boudine gelezen?
  Zeker de moeite waard, ook voor bijna alle andere lezers hier.

  http://www.boublog.nl/2018/01/25/oekraine-en-de-stilte-voor-de-storm/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is wel grappig
  https://www.volkskrant.nl/buitenland/hackers-aivd-leverden-cruciaal-bewijs-over-russische-inmenging-in-amerikaanse-verkiezingen~a4561895/
  Het lek bij dnc een hack noemen en verwijzen naar 6 anonieme bronnen maakt het niet echt geloofwaardig. Dat de aivd netjes hun rol spelen in deze soap wil ik wel geloven. Ze krijgen er zelfs taart en bloemen voor, totdat die vreselijke trump gekozen wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat artikel laat doorschemeren dat de Russische hackers eigenlijk een stelletje amateurs zijn.
   Hoe doorzichtig wil je het nog hebben?

   Verwijderen
  2. @ Mark r

   Ik schat zo in dat dit verhaal van A tot Z gelogen is. Schunnig, want onderdeel van de onophoudelijke anti-Russische laster en tegelijkertijd ontzettend lullig, want heel ongeloofwaardig. Ik ga niet eens de moeite nemen om een poging te wagen om uiteen te zetten waarom dit verhaal volslagen ongeloofwaardig is. Inderdaad, wie het lek bij het DNC nog steeds een hack noemt diskwalificeert zich al meteen als ongeloofwaardig. Wie ook maar een fractie heeft gelezen van wat de Amerikaanse klokkeluider en voormalig technisch directeur van de NSA William Binney over de technische capaciteiten van de Amerikaanse inlichtingendiensten begrijpt dat de VS echt niet aangewezen op de Nederlandse padvinders van de AIVD of de MIVD.

   Verwijderen
  3. Niet alleen de Volkskrant maar zowat de hele MSM smult van dit verhaal;

   AD: 'Hackers AIVD leveren bewijs Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen'

   BNR: AIVD tipte FBI over Russische inmenging

   Nieuwsnl: AIVD en MIVD keken mee met Russische hackers

   Nu: 'AIVD infiltreerde Russische hackersgroep tijdens verkiezingstijd VS'

   Volkskrant: Hackers AIVD leverden cruciaal bewijs over Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen

   Maar over bijvoorbeeld de komende oorlog in Oekraïne, zie link van Boudine, daar hoor je niets van, en dat speelt zich bij onze achterdeur af en daar kunnen wij de gevolgen rechtstreeks van voelen als het zo ver komt.

   Verwijderen
  4. Nederland spreekt een woordje mee. Heldendaden tegen de Russische beer. In de buurt van het Rode Plein nog wel.
   Waarin een klein land klein kan zijn. Gadver.

   Verwijderen
  5. Het vreemde aan dat verhaal is dat er pas signalen van Russische inmenging naar buiten kwamen nadat Trump de verkiezingen gewonnen had, niet eerder. Het strookt ook niet met de verhalen die uit de VS komen.

   Het VK artikel is dus fake nieuws.

   Verwijderen
  6. @ Joop

   Niet helemaal. De shit begon toen Wikileaks gelekte emails naar buiten begon te brengen dat was, dacht ik, al in juli 2016.

   Verwijderen
  7. @Dawg,

   Klopt, maar Wikileaks vertelde er ook bij dat die niet van Russische origine waren. En William Binney heeft ons uitgelegd dat het geen hack was maar een lek van binnenuit.

   Verwijderen
  8. Overigens dezelfde maand waarin Seth Rich werd vermoord.

   Verwijderen
  9. Maar ondertussen loopt zowat de hele bevolking met dit verhaal weg en als er straks die, ondertussen beroemde, FISA papieren naar buiten komen is dat natuurlijk door de Russen opgezet en geloofd niemand wat daar in staat.
   Doel bereikt voor de democraten en Clinton wordt heilig verklaard.
   En let op, want als je teveel van dit soort berichten op sociale media verspreid ben je doelwit van de EU fake commissie en word je geband.

   Verwijderen
  10. WE HAVE A TIME MACHINE!!!

   Mensen, wat klopt er niet in dit verhaal? De AIVD krijgt een tip in 2017 en hackt in 2014 Cozy Bear, HUUUUUH?

   Zo zag de AIVD hoe Russische hackers Amerika aanvielen

   Zo kwam het verhaal over het cruciale werk van de AIVD in het onderzoek naar Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen tot stand
   De directe aanleiding voor het onderzoek naar de jarenlange Nederlandse toegang tot de bekende Russische hackgroep Cozy Bear was een tip in de zomer van 2017. Tijdens een zeven maanden durend onderzoek lukte het Volkskrantjournalist Huib Modderkolk en Nieuwsuurjournalist Eelco Bosch van Rosenthal om in totaal vijftien personen - in Nederland en daarbuiten - te spreken. Soms door bij mensen aan te bellen, soms door via-via een gesprek op te zetten, soms met hulp van versleutelde communicatie.

   Verwijderen
  11. @ Joop

   (Zucht). De journalisten kregen in 2017 een tip over wat er zogenaamd zou zijn gebeurd.

   Verwijderen
  12. @Dawg,

   Geen time machine dus, jammer. Maar het artikel blijft B.S.

   Verwijderen
 6. BREAKING BOOM! DOJ Finds All Missing Text Messages

  https://www.citizenfreepress.com/breaking/breaking-boom-doj-finds-all-missing-texts/

  DOJ official urges Nunes not to release memo on surveillance abuses

  http://www.foxnews.com/politics/2018/01/24/doj-official-urges-nunes-not-to-release-memo-on-surveillance-abuses-source-says.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volkskrant meldt dat ze 'bronnen kennen' die zeggen dat Nederlandse AIVD bij Cozy Bear ( russische hackers) zijn ingebroken en getuige waren toen Cozy Bear in het Witte Huis binnen drong.

  Het lijkt me een verhaal dat iedereen kan verzinnen. En ik ben bang dat dit ook gebeurd is:
  https://www.volkskrant.nl/buitenland/hackers-aivd-leverden-cruciaal-bewijs-over-russische-inmenging-in-amerikaanse-verkiezingen~a4561895/

  Voor de goede orde: Àls die Cozy Bear dat gedaan heeft, dan is dat volledig terecht en heel erg goed verdedigbaar, na dedestructie die de VS onder Yeltsin pleegde en de vaste voornemens van de VS om Rusland nog verder ineen te laten storten. ( Wolfowqitz Doctrine, Rebuilding/PNAC, Training Circular 18-01, en het Full Spectrum Dominance ( inclusief controle over cyberspace) doel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En waarom opeens dit verhaal. Inlichtingendiensten laten dikwijls bevriende buitenlandse inlichtingendiensten karweitjes opknappen die ze door (grond)wettelijk beperkingen niet zelf mogen opknappen. Zo bespioneren Britse inlichtingendiensten Amerikaanse burgers en doen de Amerikanen hetzelfde voor de Britten. 't Zou me niks verbazen als AIVD em MIVD zich laten gebruiken als katvangers nu de druk op Mueller, FBI en DoJ door o.a. release the memo' aan het oplopen is.

   Verwijderen
  2. Dit soort verhalen kan ik alleen maar toejuichen. Modderkolk die, jaren nadat the intercept over killer drones publiceerde, in VK mocht publiceren over killer drones (held hoor), blijkt gewoon te schrijven wat hem opgedragen wordt.

   En de AIVD is haar geloofwaardigheid kwijt, zoverre ze die al had.

   Verwijderen
 8. De NOS zou geen Staatsomroep zijn als ze het vieze spelletje niet
  meteen meespeelde:

  "Waarom de hacks bij de DNC ondanks de Nederlandse waarschuwingen zo lang kunnen doorgaan, is niet duidelijk. Uiteindelijk concludeert ook het Amerikaanse internetbeveiligingsbedrijf Crowdstrike, dat onderzoek doet in opdracht van de Democratische Partij, dat Cozy Bear en Fancy Bear samen verantwoordelijk zijn voor de hacks. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten spelen Russische officials de door Fancy Bear gehackte e-mails uiteindelijk door aan WikiLeaks, dat ze publiceert. De geopenbaarde e-mails veroorzaken een groot schandaal in de Amerikaanse verkiezingscampagne."

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2213762-hackteam-aivd-gaf-fbi-cruciale-info-over-russische-inmenging-verkiezingen.html

  Crowdstrike? Onderzoek van Crowdstrike? Crowdstrike et de Oecrainse CEO Alperovitch die warme banden onderhoudt met het DNC, senior fellow is bij de Atlantic Council. Dat Crowdstrike onderzocht dus de DNC servers, want de FBI mocht dat niet.

  https://www.washingtontimes.com/news/2017/jul/5/dnc-email-server-most-wanted-evidence-for-russia-i/

  De Staatsomroep zal je dat niet vertellen want propaganda is meer dan ook een kwestie van selectief onthullen en weglaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Retweet op Blik

  https://twitter.com/beek38/status/956277376014606341

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fakenews gaan elkaars fakenews bronnen gebruiken als onderbouwing. Het lijkt op de mythe van ontstaan Israel of het rode/moslim/russische gevaar, eindeloos herhalen, maar in verschillende vormen, van elkaars verzinsels en het is een feit geworden. op,basi van deze feiten kan dan weer gespeculeerd worden of, zoals nu, belonen met een pluim in de eigen reet te steken. Het nieuwsuur verslag was orwelliaans.
  Laat wel meteen zien wie nog in staat is om voor zichzelf te denken, niet weten is in deze tijd geen excuus meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De reactie was als aanvulling op dawg bedoeld. Dat feiten er anders uit kunnen zien is juist een reden om verschillende bronnen te bekijken en een eigen menig te vormen. Voor het domweg nablaten van het nosjournaal moet je niet hier zijn.

   Verwijderen
 11. Het mieuwsbericht over de AIVD heeft hetzelfde karakter als het orginele bericht waar de namen ´cozy bear´ en ´fancy bear´ in voorkwamen: het zit vol met details die een diep onderzoek suggereren. Omdat die details oncontroleerbaar zijn, en de leek (zoals ook ik) geen verstand van dat soort dingen heeft is het makkelijk te geloven, zeker als daar nog een beetje nationale trots bij komt.

  Nuchter gesproken kan het dus allemaal verzonnen zijn. Vanuit mijn eigen confirmation bias (eerdere ervaringen met nieuws over dit soort dingen) ben ik overtuigd van het laatste.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wist niet dat Soros ook deze keer weer in Davos was; het oude reptiel gaf een toespraak over social media, en kondigde aan dat hun dagen geteld zijn.

  Nu ben ik zelf geen gebruiker of fan van social media, maar deze speech maart wel duidelijk dat het fenomeen aan de controle is ontsnapt: enkele jaren geleden hèt middel om lentes en revoluties te veroorzaken blijkt het nu in ongenade gevallen te zijn.

  https://www.theguardian.com/business/2018/jan/25/george-soros-facebook-and-google-are-a-menace-to-society

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het artikel wat ten grondslag aan deze speech ligt is een artikel van Roger Mcnamee (early onvestor in google en social media)

   https://www.project-syndicate.org/commentary/internet-platform-monopoly-threats-by-roger-mcnamee-2018-01

   Verwijderen
  2. Het ambivalent van Soros is opnieuw dat ik het met veel van zijn woorden eens ben , voor mij. Het is slechts wanneer men de achtergronden en eerdere daden kent, dat de ware toedracht kan lezen. Voor wie Soros ziet als een ´progressieve filantroop´ klinkt het visionair en prachtig.

   Verwijderen
 13. "Woordvoerder Peskov noemt de publicaties "niet de meest eervolle handelwijze". Hij benadrukt dat Rusland geen enkele verklaring heeft ontvangen van de Nederlandse inlichtingendiensten. Hij wil er verder niets over kwijt, want het is "weinig betrouwbaar om iets te doen op basis van Nederlandse kranten".
  Citaat uit de Volkskrant.

  https://nos.nl/artikel/2213836-nieuws-aivd-hulp-aan-fbi-draagt-bij-aan-anti-russische-hysterie.html

  Zo zie je maar weer hoe 'belangrijk en eerlijk' de Nederlandse kranten in het buitenland beoordeeld worden.

  Net hetzelfde als de NSA in Amerika, die op hun website de woorden "eerlijk en betrouwbaar" weggelaten hebben.
  Nu zijn ze dan toch voor de eerste keer eerlijk door te zeggen dat ze niet eerlijk en betrouwbaar zijn. (bron RT)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klein foutje: citaat uit de Volkskrant moet zijn- NOS.

   Verwijderen
  2. Dat politieverhaal, daar komt hij al jaren mee. Klachten van demente of verwarde personen is een behoorlijke kostenpost en aanslag op de kostbare tijd van onze bewakers van de openbare orde. Die wij met z´n allen betalen...

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. De reactie van rusland was al aangekondigd in nieuwsuur. Er is dus vooraf een mediastrategie bedacht, dat zien we ook in alle uniforme krantenartikelen. Waarom nederland is uitgekozen als excuustruus voor de zogenaamde westerse bron is veel interessanter, het zijn niet de onafhankelijke hacking kwaliteiten, wel de nauwe banden met Israel (de meest waarschijnlijke bron) en het slaafs volgen van bevelen uit het Pentagon.

   Verwijderen
 14. Voor wie meer wil weten over De Cozy Bear affaire:
  https://steemit.com/steemit/@suzi3d/10-reasons-the-dutch-russia-hacking-story-is-fake-news

  Een stukje slecht nieuws in dat artikel vind ik de mededeling van Kim Dotcom dat de Russen helemaal niet zulke goede hackers zijn.

  Verder: onze AIVD hackte dus de Russen. Maar dat mag natuurlijk wel. Maar de Russen mogen het dan weer niet, natuurlijk. Want wij zijn goed. Wij staan achter de vernietiging van 100 miljoen levens in vijf landen in de laatste 15 jaar.Dat maakt ons de betere!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, als de Russen zo slechte hackers zouden zijn, hoe is het dan mogelijk dat ze door de zeer zware, met honderden bemande Amerikaanse IT techneuten, NSA of de CIA of waar dan ook konden binnen dringen?
   Volgens de Amerikanen dringen de Russen toch overal in door. Wel knap dan van een stelletje Russische amateurs.

   Verwijderen
  2. Ik kon het nog niet voor de helft beter gezegd hebben! Dat is dus 50 % minder.

   Waarom gebruiken de Russen Engelse namen voor hun ops???

   Verwijderen
  3. Lijkt me niet zo een slimme zet van de Volkskrant want het komt er dan op neer dat iedere Amerikaan kan zien dat de Amerikaanse beveiligingsdiensten zo lek als een zeef zijn. Iedereen, dus ook bijvoorbeeld de Noord Koreanen, kunnen zo maar 'binnen wandelen'.
   Dat is pas reclame voor de Volkskrant!

   Verwijderen
  4. Als straks blijkt dat het allemaal fake-news is, en daar lijkt het wel op, gaan de MSM dan ook rectificeren?

   Verwijderen
  5. Bedankt, goede link, dit lijt me de reden, naast de nieuwe afluister wetgeving, voor het gebruik van aivd:
   AIVD is a full-fledged NSA second-tier Third Party partner, who divulges every detail of its organisational structure, capabilities, networks, systems and personnel to the NSA in return for advanced analytical capabilities, enhancements and technological support.

   Verwijderen
  6. Advies van David Hume dat ik op de berichtgeving van VK over de (schijn)heilige AIVD 'kwaliteiten' plak

   If we take in our hand any volume; of divinity or school metaphysics, for instance; let us ask, Does it contain any abstract reasoning concerning quantity or number? No. Does it contain any experimental reasoning concerning matter of fact and existence? No. Commit it then to the flames: for it can contain nothing but sophistry and illusion.

   Verwijderen
  7. Wat stond er ook al weer in die mails?

   Dit bv

   15. Rigging the primaries against Bernie Sanders (DNC favored Hillary)

   https://wikileaks.org/dnc-emails/emailid/11056

   https://wikileaks.org/dnc-emails/emailid/5477

   https://wikileaks.org/dnc-emails/emailid/9999%20

   https://wikileaks.org/dnc-emails/emailid/7643

   Of dit

   22. Rigging media polls through oversampling

   https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/26551

   https://wikileaks.org/podesta-emails//fileid/26551/7326

   https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/15442

   Slechts een kleine greep uit een poel van modder waar Modderkolk zich verre van houdt. Te druk bezig met 'zeggen' dat de AIVD zo gaaf is. Cheerleader.

   Vergelijk dit bv

   https://www.volkskrant.nl/buitenland/waarom-zijn-de-hackers-van-de-aivd-zo-goed~a4561868/

   Met dit

   http://themillenniumreport.com/2016/10/the-top-100-most-damaging-wikileaks/

   Verwijderen
  8. GeenStijl is zo dom (of slim) om het VK verhaal van Modderkolk over te nemen.

   In de comments is er, een enkeling nagelaten, geen hond die het gelooft.

   Het enige wat dit nieuws aantoont is dat VK datgene schrijft wat de Rijkspropaganda dienst wil dat het schrijft. Maar ook dat wist ik al.

   https://www.geenstijl.nl/5140454/sorry-oom-vlad/#comments

   Verwijderen
  9. MSM; onafhankelijke media......HAHAHA, niet dus!

   Maar goed dat steeds meer mensen dat nu ook inzien. Met dit soort fake-news krijgen ze hun verloren abonnees echt niet terug.

   De sleepwet moet er door gedrukt worden, dat is het enige doel en dus meer belastinggeld voor de AIVD
   Het ligt er zo dik bovenop en toch trappen er nog mensen in.

   Verwijderen
  10. De AIVD hadden ook de camera's gehackt, waar onze MP bij zijn wekelijkse praatje, om duidelijke redenen, niets over kon zeggen, daarom deed de NOS het maar met een animatiefilmpje!

   Verwijderen
  11. Hilarisch!!

   Nederlandse AIVD overhandigt FBI cruciale tips over Russische hackers

   https://eenvandaag.avrotros.nl/item/nederlandse-aivd-overhandigt-fbi-cruciale-tips-over-russische-hackers/

   Verwijderen
  12. Joop,
   Bij de presentatie van het JIT onderzoek n.a.v. MH17 werd ook een (fake) animatiefilmpje getoond bij gebrek aan deugdelijk bewijs

   Verwijderen
  13. @Matt,

   Dit gaat veel verder. Ik heb van congresleden gehoord dat er ook e-mail correspondentie van Obama met Hillary is gevonden en laten zij het daar in het onderstaande artikel nu juist over hebben.

   https://www.veteranstoday.com/2018/01/26/blockbuster-dutch-agencies-provide-crucial-intel-about-russias-interference-in-us-elections/

   Verwijderen
  14. @ Matt

   Een nieuwe trend: 'guilty by animation".

   Verwijderen
  15. Het doet een beetje denken aan "Breaking the Enigma code."

   Verwijderen
  16. De NOS gaat weer verder met dit 'wereldnieuws'

   https://nos.nl/artikel/2213923-vs-breidt-sancties-tegen-rusland-uit.html

   Het begint er op te lijken dat de zorgen van Blik m.b.t. het WK voetbal in Rusland op een of andere manier verstoord moet worden (zie item 18 jan.)
   De druk op Rusland wordt wel erg groot de laatste tijd.

   Verwijderen
 15. Ik herinner mij nog het Cocktail trio die toen al heel tevreden waren over het feit dat de vrouwen het bier brouwden, zodat ze het zelf niet hoeden te doen.

  Het lijkt alsof de tijden niet zijn veranderd: het werk van onze vrouwen blijft essentieel:

  De schrijfster Suzie Dawson van het artikel dat ik hierboven linkte heeft een indrukwekkende hoeveelheid informatie. Lees bijvoorbeeld de laatste pagina van haar artikel ( de 10 punten boven de foto en de 14 punten er onder) . https://steemit.com/steemit/@suzi3d/10-reasons-the-dutch-russia-hacking-story-is-fake-news

  En zojuist zag ik een kort gesprekje tussen Sibel Edmonds en Whitney Webb.
  Ook deze dames zijn goed op de hoogte: ze wantrouwen Glenn Greenwald en zijn baas Omidyar ( PayPal, The Intercept).
  Ze vinden hetvreemd dat de whistle Blowers die bij The Intercept publiceren daarna de gevangenis in gaan. ( Iemand verraadt ze) .
  Zou het een manier zijn van Omidyar om een chantage posiite t o v de Overheid te verwerven?
  https://www.youtube.com/watch?v=EcmCmjO6pDM&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
 16. TIP
  Een interview uit oktober 2016, toen in Canada het gender-voornamen-probleem was losgebarsten.
  Je ziet Peterson, en diverse mensen die allemaal goed hun zegje kunnen doen. Vooral de interviewer vind ik perfect.
  https://www.youtube.com/watch?v=kasiov0ytEc&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Onder punt 5 in Suzie Dawson's artikel kom ik dit tegen:

  For those who don't know me, after spending years writing about Snowden, WikiLeaks, Greenwald and associated topics, I finally decided to study all of the Snowden documents myself, eventually teaming up with Elizabeth Lea Vos from Disobedient Media and launching the #DecipherYou series to see what the files contain that no one had previously reported on. The answer was, a lot.

  (Studying the files has completely changed my view of the leaks, the intelligence agencies, the United Nations, and in fact the entire world around us and how it really works behind the facade of politics and media.

  Dit is ook weer een aanwijzing dat ook Glenn Greenwald toch een soort halve medewerker van de USA overheid is. Dat hij een 'limited hangout' is: wat hij vertelt is belangrijk en onthullend, maar blijkbaar is er nog veel meer, en krijgen we dat niet te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet meer zeker waar ik over Greenwald en the intercept las (ik denk bij MoA) dat het inderdaad limited hangouts zijn.

   Hier Greenwald's laatste stukje in TI dat als volgt begint:

   'ONE OF THE gravest and most damaging abuses of state power is to misuse surveillance authorities for political purposes. For that reason, The Intercept, from its inception, has focused extensively on these issues.'

   Maw: spioneren door de overheid mag wel, zolang het maar voor de 'goede' zaak is (dat is: geen 'misuse'). Greenwald en TI laten wel na om het verschil tussen goed en slecht (of use en misuse) van spioneren van de staat te definiëren. Ze hopen wschl dat de lezer denkt: alles wat Greenwald in TI schrijft is goed.

   Verwijderen
  2. Greenwald is als die 'buddy' van Jim Carrey in the Truman show, en die als functie heeft om Jim Carrey met zachte dwang in the Truman show te houden.

   Zo van: als de hele (Truman Show) wereld een complot is die tegen jou (Truman/Carrey) werkt, moet je toegeven dat ook ik (de buddy van Truman) in het complot zit. En dat gelooft Truman (Jim Carrey) niet.

   En zo blijft Truman/Carrey nog een tijdje in de Truman show, totdat hij ook zijn buddy niet meer gelooft.

   Verwijderen
  3. Hier is die scene

   https://m.youtube.com/watch?v=xxFj4iNmsJE

   Gaslighting is de term die ik zocht

   En wat onze trucker hieronder doet heet Gish Gallop. Als je het probeert te ontcijferen...

   Verwijderen
 18. Hmmm...toch wel goed dat Google...en het komt wel overeen met het verdwijnen van kerken all over Europe.

  Google Home smart speaker DOESN'T know who Jesus is but can identify Muhammad, Buddha and Satan

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5315727/Google-Home-speaker-does-not-know-Jesus-Christ-is.html#ixzz55KXVQIQ4

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 2 Stukken die elkaar aanvullen

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/universiteit-leiden-vroeg-hoogleraar-zwijgcontract-te-tekenen~a4562206/

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-25/does-not-represent-views-university

  Dat er op de Leidse Universiteit ruzie is onder professoren van de afdeling Pedagogiek (eerste stuk)... is net goed (ik heb een gruwel aan die betweterij; met recht blijk nu).

  Maar dat de administratie van de Universiteit denkt dat je dergelijke ruzies kunt voorkomen, door te verbieden om er met anderen over te praten, is ook niet goed.

  Kennelijk is er VEEL wat de universiteit wil verbergen voor de bühne als spreken alleen mag via vooraf opgezette statements aangevuld met zwijgclausules.

  En daar gaat dat 2e stuk over.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Via de twitter van Niemands Knegt:

  Dit zijn alle projecten waaraan Nederland geld doneerde in Syrië tijdens de oorlog: oa Veel noodhulpVoertuigen voor rebellen, White Helmets(2)

  https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/957171097211895808

  15,5 miljoen hier naartoe, 25 miljoen naar dat potje, 5 miljoen voor de White helmets.

  Het totale bedrag dat de Nederlandse regering tussen 2011 en heden besteedde aan de 'kwestie Syrie' kan ik niet uit twee van Omzigt afleiden. Het staat in de bijlage die gevoegd is bij de antwoorden op de Kamervragen van Omtzigt. Dit document staat niet online. Moet worden opgevraagd bij het Centaal Infomatiepunt Tweede kamer:

  "Kamerstukken ter inzage: Documenten waarnaar wordt verwezen in Kamerstukken, liggen ter inzage bij het Centraal Informatiepunt van de Tweede kamer. Inzage gebeurt alleen op afspraak. Een afspraak kan worden gemaakt door telefonisch contact op te nemen met de Tweede Kamer.."

  Tientalllen, misschien wel honderden miljoenen Nederlands belastinggeld gebruiken voor onwettige regimechange operaties in Syrie en ondertussen fakenieuws verspreiden over Russische beinvloeding van de verkiezingen in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De opportunistische leugenaar Rutte krijgt van de Staatsomroep onmiddelijk alle ruimte om de recente AIVD hoax te koppelen aan reclame voor de sleepwet.

  Rutte na hackoperatie AIVD: nieuwe aftapwet moet er komen

  https://nos.nl/artikel/2213886-rutte-na-hackoperatie-aivd-nieuwe-aftapwet-moet-er-komen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dit zegt de doorgaans uitstekend ingevoerde journalist over 'Cozy Bear"

  ""Cozy Bear" is not a network of hackers. It's a Russian-sounding name the for-profit firm Crowdstrike assigned to an APT to market its findings to gullible reporters desperate for Russiagate scoops. And here's yet another "bombshell," sourced as usual to a few anonymous spooks."

  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/957014477081325570

  APT = Advanced Packaging Tool = softwarepakket

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lousewies van de Laan (D66 bobo) tweet

  "The Netherlands: Small country, great ally, superb journalism.

  Don’t worry Americans, we still love you despite your strange president. We know he didn’t win the popular vote and you’re trying to get your country fixed. We’re here for you."

  https://twitter.com/LousewiesvdLaan/status/957149202806640640

  Lees de reacties. Soms hilarisch, maar altijd vernietigend.

  Arme Lousewies. Wat is er toch met je gebeurd? Waar is je verstand gebleven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opa vertelt sterke verhalen:
   Als ik een politicus tegen kwam ( slechts enkele malen gebeurd) probeerde ik wel 'de mening van 'een' burger te geven. Lousewies zatin de trein, en na enig aarzelen ben ik op haar af gestapt, en vroeg of ik haar iets mocht zeggen. Dat mocht. Ik zei: Ik maak me grote zorgen vanwege de snelle en grootschalige massa-immigratie. Elk gezin krijgt 4 kinderen, en elk kind haalt een huwelijkspartner uit het moederland. Zo zijn er in de derde generaties 2+8+32 = 48 immigranten tegenover 6 nederlanders ( 2+2+2) in de derde generatie ( twee kinderen die met iemand uit Nederland huwen). Ze hoorde het in Keulen donderen. Ik zag de schrik en de angst. Het gesprek was snel afgelopen, want wat ik zei was discriminatie.
   Bloody idiots.

   Verwijderen
  2. Tsja, 'virtue signaling' is makkelijk. Maar om de konsekwenties daarvan onder ogen te zien en openlijk te erkennen, daar is moed voor nodig

   Verwijderen
  3. Jan, hier heb je nog wat extra cijfers:
   De toekomst van de EU.
   Nog nooit heeft een volk met een geboortegroei van minder dan 1,9 kinderen per vrouw op den duur kunnen overleven. Bij een geboortegroei van 1,3 kinderen per vrouw zijn 80 tot 100 jaar nodig om weer tot het oorspronkelijke aantal mensen te komen. Dat lukt echter niet omdat door de kleinere bevolking ook de economische mogelijkheden drastisch afnemen.
   Bijvoorbeeld: Als twee paren ieder één kind hebben dan zijn er half zoveel kinderen als ouders. Als die kinderen ook weer elk één kind hebben, zijn er vier keer zoveel grootouders als kleinkinderen. Niet alleen neemt zo de bevolking héél snel af, de zorg voor de oudere generatie moet door een steeds kleiner deel van de jonge bevolking worden gedragen. Dat gaat niet lukken en zal tot grote spanningen leiden.

   Geboortegroei in West Europa
   Laten wij nu eens kijken naar de meest recente cijfers over het aantal kinderen per vrouw in West Europa.
   Frankrijk 2
   Ierland 2
   Zweden 1,9
   Verenigd Koninkrijk 1,8
   Noorwegen 1,8
   Finland 1,8
   België 1,8
   Denemarken 1,7
   Nederland 1,7
   Zwitserland 1,5
   Oostenrijk 1,4
   Duitsland 1,4
   Italië 1,4
   Spanje 1,3
   Griekenland 1,3
   Portugal 1,2
   Niet één land haalt het vereiste aantal van 2,1 kinderen per vrouw. Het gemiddelde in West Europa ligt bij 1,5.
   Ter vergelijking de groei door geboorte in enkele islamitische landen!
   Niger 7,6
   Somalië 6,5
   Mali 6,2
   Gambia 5,7
   Senegal 5,1
   Afghanistan 4,8
   Irak 4,6
   West Bank en Gaza 4,2
   Pakistan 3,6
   Jordanië 3,4
   Egypte 3,3
   De gemiddelde groei door geboorte in Arabische landen is 3,4 kinderen per vrouw!

   MAAR, de bevolking van Europa neemt niet af
   De bevolking in Europa zou dus ieder jaar kleiner moeten worden, maar dat is niet het geval.
   Waarom niet?
   Door immigratie!
   En wie komen hier naar toe?
   Voornamelijk moslims!
   En als zij eenmaal hier zijn vermenigvuldigen zij zich veel sneller dan alle Europeanen. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te beseffen dat de balans heel snel zal doorslaan naar een andere kant.
   Weet u wat Muammar al-Gaddafi, de voormalige dictator van Libië jaren geleden hierover zei? Allah zal de Islam doen overwinnen in Europa; zonder zwaarden, zonder kanonnen, zonder strijd. We hebben geen terroristen nodig, geen menselijke bommen. De miljoenen moslims in Europa zullen het continent binnen enkele tientallen jaren islamitisch maken.
   De ogen openen
   Wij moeten onze ogen openen voor deze realiteit. Hier enkele voorbeelden.
   Europa
   Volgens het onafhankelijke, internationale Pew Research Center waren er in 1990: 29,6 miljoen moslims in Europa. In 2014 waren dat er 44,1 miljoen. De verwachting is dat dit aantal binnen 15 jaar gegroeid zal zijn naar 60 miljoen. Dat is een verdubbeling in nog geen halve eeuw. De volgende cijfers tonen de prognoses m.b.t. het aantal moslims in procenten van het aantal inwoners over 13 jaar (2030): België 10,2%, Duitsland, 7,1%, Frankrijk 10,3%, Nederland 7,8%, Oostenrijk 9,3%, Verenigd Koninkrijk 8,2%, Zweden 9,9%, Zwitserland 8,1%. Men gaat ervan uit dat in 2030: 8,6% van de West Europese bevolking moslim zal zijn.
   Frankrijk
   In Zuid-Frankrijk is 30% van alle kinderen onder 20 moslim. In de grotere steden is dat zelfs 45%. Bij deze groei is Frankrijk binnen 40 jaar een islamitisch land.
   Engeland
   In Engeland is de moslimbevolking de laatste 30 jaar gegroeid van 82.000 naar 3.500.000. Een veertig-voudige toename. Er zijn méér dan 1.500 moskeeën, vele daarvan vroegere kerken. De meest gebruikte naam voor pasgeboren jongetjes in het Verenigd Koninkrijk was in 2016 Mohammed.
   Nederland
   Volgens het PEW Research Centre zal het aantal moslims in Nederland groeien van 1 miljoen in 2010 (6% van de bevolking) tot 1,6 miljoen in 2050 (9,4% van de bevolking). In dezelfde periode zal het aantal christenen in Nederland afnemen van 8,4 miljoen (50,6%) in 2010 tot 6,75 miljoen van de bevolking (39,6%) in 2050. Als die trend zich zo doorzet zal Nederland binnen niet al te lange tijd een islamitisch land zijn.
   Bron : Leo Habets via ‘stop de bankiers’

   Verwijderen
  4. SO BE IT! Demografie overwint altijd ideologie!

   Maar er is veel op de stelling aan te merkien: Mali, Gambia, Niger: veel traditionele, vaak Sufi moslims.

   Ondaks het toxische salafisme zijn de normale moslims eerder bondgenoten.

   Als onze oorsprong- Europese volken niet genoeg willen reproduceren, jammer dan! Wat mij betreft mag dat veranderen, maar dat is aan de jongere generatie.

   Is het niet belangrijk genoeg? niet mijn keuze!!!

   Verwijderen
  5. Beste Matt,
   Europa hoeft zich gen zorgen te maken. We kunnen ook met wat minder mensen toe. En dat geboortecijfer kun je met stimulansen ook opschroeven.

   Het grote geboortecijfer in Afrika is zorgelijker. Deels een volkskarakter: r-K strategie. Kun je nooit verhelpen. Deels een gevolg van de armoede. Dat ligt aan lager IQ, maar óók aan onze uitbuiting van die landen: We helpen die landen ( meeste geld gaat naar onze eigen bedrijven), maar laten drie maal zoveel zwart geld uit Afrika naar onze banken komen. En we halen de knapste koppen uit die landen weg. Dat moeten we absoluut stoppen. En we moeten zaken bij hun gaan kopen. Nu dumpen we onze gesubsidieerde uien op hun markten: hun boeren redden het niet. En een flinke muur om Europa. En dan maar afwachten.
   Als ze het beter krijgen zullen ze ook veel lagere geboorte-cijfers krijgen, maar ik vrees nog wel boven de 2.

   Maar ga niet de schuld geven dat de moslims hierheen kwamen. Die schuld moet je geve waar hij hoort:

   Ik heb dit net onder een YT gezet:
   Ik weet nog heel goed dat je de massa-immigratie met hand en tand verdedigde, Leon. Je maakte mensen als ik uit voor fascist. Je schreef in 1994: "Handleiding ter bestrijding van extreem Rechts." Eerst ons land verdelen, en dan de pleuris laten uitbreken en de macht grijpen. Dàt is jouw agenda. https://www.youtube.com/watch?v=aDFCI97Swoc&t=47s

   Verwijderen
  6. Mijn visie over de samenleving wijkt inderdaad zeer sterk af van die door Baudet uitgedragen: Pró genetische variatie, maar liever alle fundamentalisten krachtig uitschakelen.

   Verwijderen
  7. Als ze het in de EU klaar krijgen om een 'gematigde' koran te ontwikkelen zie ik ook geen probleem, want dan zouden de diverse geloven naast mekaar kunnen bestaan.
   De moslims die uit zijn op verovering, d.w.z alles wat niet moslim is moet dood, die moeten eruit, want dat blijft voor strijd zorgen. Dat begon al met de kruisvaarders, dus het maakt niets uit wie wil veroveren, strijd zal het altijd geven.

   Verwijderen
  8. Jan, ik besef heel goed wat de oorzaak is van die volksverhuizingen. Feit is dat we hier en nu met de gevolgen opgezadeld zitten.
   En zolang de massa de multinationals die alles plunderen wat ook maar los zit de hand boven het hoofd houden zal het probleem nooit opgelost worden. Mag niet want dat brengt de werkgelegenheid in gevaar is de meest gebruikte smoes.
   De grote oorzaak zijn de banken die onder het mom van ontwikkelingshulp hopen geld in een land steken maar er zoveel rente over heffen dat zo een land enkel nog meer in de schulden komt en uiteindelijk de rijkdommen van dat land in handen legt van diezelfde multicriminelen. 2 handen op 1 buik dus.
   En Jan, of dat nu joden, zionisten of satans zijn is voor mij nu even niet belangrijk.

   Verwijderen
  9. @ Rootman.
   Een volk ( geevolueerd in een bepaald gebied) heeft een volgens Gauss kromme verdeeld gamma van eigenschappen: een paar extremisten zitten er altijd tussen, en die blijk je dus als groep nodig te hebben voor overleving. Dan is er nog 10% dat met wat triggers ook tot extremist te brengen is. Heb je ook nodig.
   Maar de Amerikanen en joden vallen hun vijand aan door dat segment te triggeren, op te leiden en op oorlogspad te sturen.
   Een volk doet dat normaal alleen als het zelf wordt aangevallen. Maar de Yanks gebruiken de techniek al lang bij de moslims. ( Luister naar Engdahl: lost hegemon. https://www.youtube.com/watch?v=B92FPmutwyM&t=1093s ).

   Genetische variatie is onontbeerlijk, maar is iets heel anders dan immigratie en zeker dan massa immigratie.

   Verwijderen
  10. @ Jan, Volgens mij hoef je je geen zorgen te maken: Ik heb zelf in Haiti gezien dat het geboortencijfer zich in 2 generaties kan aanpassen, naar bijna Europese waarden. Die mensen zijn echt niet dom! De (rurale) traditie geeft zijn eisen, maar die invloed blijkt, verminderend, slechts geldig over 2 generaties, ook in een 3e wereld urbane omgeving..

   Verwijderen
  11. @ Matt 18.39
   In Egypte, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië en Iran ( 1953) waren er seculiere regeringen. Telkens als dat gebeurt dan komt de VS en verdrijft zo'n regering.

   De moslims die naar Nederlanbd kwamen waren minder religieus dan de moslims nu in Nederland. at hebben we aan Leon de Winter te danken: moslims worden nu al 18 jaar de grond in getrapt, want ze zouden boosaardig zijn., Niet waar. De mensen die al die aanslagen plannen en valse vlaggen plegen, die zijn boosaardig.
   Maar door dat moslim-bashen wordt zo'n groep vanzelf fundamenteler: de groep wordt belangrijker en de overtuiging wordt fanatieker. Die neiging hebben àlle mensen. In oorlogstijden lopen bij ons de kerken vol. In tijden van voorspoed lopen ze leeg en worden de rokken korter en de zeden losser. Hormoonhuishouding.

   Verwijderen
  12. "En Jan, of dat nu joden, zionisten of satans zijn is voor mij nu even niet belangrijk.:
   Als je het zo formuleert, Matt, dan spreken we over dezelfde mensen.

   Verwijderen
  13. I Love My People

   https://www.youtube.com/watch?v=ve7EV4GY88U

   Verwijderen
  14. Als de multicriminelen, met hoofdzetel in Amerika met een ongewillig land te maken krijgen breekt er altijd een oorlog uit in dat land. Je hoeft echt niet ver te zoeken wat daar de oorzaak van is.
   Wij krijgen wel de gevolgen daarvan.
   Wat de moslims betreft die nu al hier zijn; er zijn goede en slechte, zoals in iedere samenleving. Maar onderschat de macht van de imam niet. Vroeger als een vrouw niet om het jaar een kind kreeg kwam de pastoor ff langs om te informeren wat er aan de hand was. Tegenwoordig durf je je jonge kind niet meer als misdienaar aan te bieden.
   De (foute)imams roepen op tot geweld tegen iedereen die anti moslim is. 1 imam tegen 150 gelovigen in de moskee. Onderschat die macht niet.
   Dat ze zich nu verstoppen achter het gegeven dat ze zouden zijn achter gesteld is onzin, want diegene die wel integreren draaien met de samenleving mee.
   Diegenen die dat niet willen, omdat onze westerse waarden niet met de hunne stroken hokken in getto's en die groeien met de dag. Kijk maar naar Zweden, een zo liberaal land dat nu al dreigt uit te lopen op oorlogsgebieden met die getto's
   Mijn oudste zoon mocht in zijn 'gabbertijd' zijn gabberpet niet opzetten in de klas.
   Hoofddoeken bij de meiden mag blijkbaar wel.
   Wie is hier de verliezer Jan?

   Verwijderen
  15. Dawg.
   Dank voor het prachtige Muhammed Ali filmpje.

   Laat het maar niet aan Rootman zien !

   Verwijderen
  16. Foute Imams, en subsidie uit Saoedi of Qatar ter verbreiding van het salafisme. Dat is de kanker die de islam een vijandige stroming dreigt te maken. Gebrek aan onderscheid hierover vergiftigt de samenleving en schept veel extra mogelijkheiden tot radicalisatie (zowel jihadisten als neonazis).

   Een voorbeeld hoe het ook kan zien we in Rusland, waar salafisme verboden is, maar waar goed opgeleide traditionele imams een belangrijke rol hebben om moslims een bredere, en wel acceptabele kijk op hun geloof te geven. Evenals neonazis zoals Navalny niet mee mogen doen aan de verkiezingen.

   Verwijderen
  17. het aantal verkrachtingen in Zwedenis gestegen vanuit hun absurde definitie ervan en de manier van tellen. Bovendien door het invoeren van ´the nordic Model´ wat klanten van prostitutie strafbaar maakt (en de kinderen van de prostituees weghaalt en haar dakloos maakt). het ´noord Korea van het westen´, de feministische dictatuur is geen goed voorbeeld om aan te halen!

   Verwijderen
  18. @ Matt,
   Eddy plaatste hier gisteren enkele uren lang telkens 10 berichten. Ik haalde ze weg, hij plaatste ze terug. Vaak is het materie die hij al 100 maal geplaatst heeft ofzijn het scheldpartijen over stronthoer die we nu ook allemal al wel hebben gelezen.
   Als jij toch met zo'n mannetje wil gaan praten, wissel dan emails uit.
   Je zit hier als gast in een publieke ruimte.
   Je moet Eddy zien als de café bezoeker die de zaak op stelten zet. Na 5 keer wordt ie niet meer toegelaten. Ook niet als hij met een bekende (Matt) op bezoek komt.

   Als mijn manier van modereren niet goed is, meldt het aan Blik, en bied jezelf aan als plaatsvervanger. Mij best.

   Verwijderen
  19. Jan,
   Als Eddy een normaal gesprek voert is daar niets mis mee. Die herhaal post van hem mag je inderdaad verwijderen.
   Jij antwoord ook wel eens op hem, dus ga aub niet met 2 maten meten.
   Als er iemand hier is die een afwijkende mening heeft, maar op een normale manier discussieert heb je geen reden om dat te verwijderen. Het moet toch niet zo zijn dat in dit 'clubje' alle neuzen dezelfde kant op wijzen, dan is er niets meer te discuteren.
   Het zijn juist de trollen die door hun afwijkende manier van praten de mensen op dit blog hebben aangezet om nog meer onderzoek te doen om de stellingen van de trollen onderuit te halen.
   Foute boel is het natuurlijk als de trollen gaan schelden en beledigen. Dat hoort hier niet thuis en wordt dan ook terecht verwijderd.
   Ik kan me de situatie met Eddy wel voorstellen. Hij plaatste in het begin wel afwijkende post maar op een beleefde manier, maar toen hij die post zag verwijderd worden is hij uit wraak al die herhaal posten geen plaatsen. Ik keur dat niet goed maar kan het wel begrijpen.
   Jij als moderator laat wel al jouw joden, zionisten en van dat soort zaken, staan die eigenlijk ook enkel op jouw eigen blog thuis horen. Je laat geen enkele kans liggen om dat ook te blijven herhalen. Een moderator hoort neutraal te zijn.

   Verwijderen
  20. @ Matt,
   Ik ben bang dat jij op dit blog vaak er op uit bent om in welles-nietes reeksen te kunnen deelnemen. Met Cruel en met Eddy heb je vaker debatten dan met mij.
   Het is voor niemand interessant. Het is inhoudelijk overbekend. Niet nieuw. Herhaling herhaling.

   Zolang Blik mij laat censureren zal ik daarop censureren.

   Ik ben zelf van tientallen blogs verwijderd, en dat vond ik niet leuk. Maar een blog-eigenaar mag dat.
   Hier kun je niemand blokken, dus moet je het handmatig doen. Eddy weet dat hij hier al zo lang en zo vaak agressief en beledigend is geweest, dat hij hier niet gewenst is. Hij heeft zijn kansen verspeeld.

   Een moderator hoeft helemaal niet neutraal te zijn. Hoe kom je daar bij? Vrijwel alle blogs verwijderen kritiek op 'de joden'. Dat zou jij op jouw blog ook doen, denk ik.

   Hier verwijderen we - als het aan mij ligt- pestkoppen en scheldende commenters. Zeker als ze hun 10 posts soms drie maal per uur plaatsen. Dat heeft niks meer met 'te gast zijn en deelnemen aan een discussie' te maken.

   Verwijderen
  21. Eddy: "want je gebruikt wel het door hun uitgeschreven wettig betaalmiddel."

   Eddy,
   beluister Jay Dyer over Tragedy and Hope:
   Jay Dyer on Tragedy & Hope 1: Bankster Revolutions (Half)

   Verwijderen
  22. Ik ben overigens wel benieuwd naar de reden of redenen waarom de geboortes onder de westerse autochtone bevolking zo onder de maat blijft?

   Verwijderen
  23. Heel goede vraag, Joop.
   In de laatste decennia zou je kunnen aanvoeren: een kiod kost tijd en geld, en de gezinnen hebben dat niet meer zo veel: veel uren werk.

   Maar het is een veel algemener verschijnsel, met vermoedelijk meer oorzaken.
   Voorbehoed middelen die niet langer taboe zijn.
   Hormoonspiegels die veranderen.
   'Survival-zekerheid-behoefte genen die niet meer worden getriggerd: je ebt geen 5 kinderen meer nodig om zeker te zijn dat jouw genen zullen voortbestaan.

   Verwijderen
  24. @Jan,

   Vervolg vraag;

   Zijn er, buiten economische en de andere motieven die je noemt, ook nog andere motieven in het spel?

   Verwijderen
  25. Joop,
   ik vind het niet zo leuk om op zo'n vreemde manier te praten.
   Geef maar jouw mening. Geef jouw antwoord op de vraag.

   Verwijderen
  26. @Jan,

   De vraag is toch duidelijk, ben jij, buiten jouw politiek correcte antwoorden, op de hoogte van andere motieven? Met de motieven van George Soros op geo-politiek niveau schijn jij geen enkel probleem te hebben, die zie jij wel, maar zijn er filantropen op de wereld die de wereldbevolking graag zien dalen?

   Verwijderen
  27. In plaats van zo raadselachtig en impliciet beschuldigend te schrijven kun je me ook uitleggen dat mijn buurman slechts één kind heeft en wat George Soros of Rockefeller nu precies heeft gedaan om mijn buurman op dat idee te brengen.
   Daar leer ik dan weer van.

   Begrijp je niet dat mensen minder tij dhebben dan jij,. Joop? Dat ze méér willen met hun leven dan 4 jaar lang over de vlieghoogte van de SU weetikveel te debatteren?

   Verwijderen
 24. Amerikaanse volksvertegenwoordigers aarzelen om de inhoud van het Nunes-memo openbaar te maken. PCR vindt dat heel erg stom.

  http://theduran.com/stupid-republicans-sitting-evidence-clears-trump-collusion-allegations/

  Patrick Buchanan geeft Trump een met redenen omkleed advies om niet te getuigen voor de FBI.

  http://theduran.com/pat-buchanan-warns-in-a-trump-hunt-beware-the-perjury-trap/

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nog even over die hack. De schrijver op deze site legt duidelijk uit dat er van het hele verhaal maar weinig klopt:

  http://www.stopdebankiers.com/hack-russen-staat-referendum-sleepwet-weg/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Over Alexander Dugin.

  YT: Michael Millerman: Who is Alexander Dugin? ( gemakkelijk en vlot gebracht)
  En: Interview van Jay Dyer met Alexander Dugin: ( moeilijker, maar gedetailleerder).
  YT: The Liberal American World Order: Prof. Alexander Dugin on JaysAnalysis
  Dugin heeft een afkeer van het liberalisme, communisme en nazisme. Hij heeft de 4e Weg.

  Dugin zegt: Als je de wetenschap en het materiele en geld bovenaan stelt en het religieuze onderaan stelt, dan draai je de waarden om. Dat is in feite satanistisch. Hij is boos dat de Amnerikanen hun Liberalisme over de hele wereld willen verbreiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jay Dyer is een van de meest waardevolle links die je hebt ingebracht! Het gaat me zeker enkele weken kosten voordat ik een geïnformeerde reactie zal kunnen schrijven!

   Verwijderen
  2. Kijk, Rootman,
   zo mag ik het horen !

   ( Ondertussen kom ik er achter dat hij wel een gelovig mannetje is. Moet kijken hoe hinderlijk dat is. Maar in elk geval: hij heeft de klassieken gelezen en hij kan ze in enkele uren aan mij vertellen,. En dat is voor mij een zegen, want ik kan nauwelijks lezen.

   Verwijderen
 27. Wie is Jay Dyer?

  Ik kwam bij hem terecht toen ik interviews met F. William Engdahl beluisterde. Het bleek dat Dyer ook het dikke boek van Carroll Quigley heeft besproken/samengevat. Hij doet dat in heel goed te volgen woorden, in uitzendigen van 1 uur. De helft van die podcasts is gratis te horen, maar voor de rest moet je een abonnement op zijn podcasts nemen voor 5 $ per maand. Ik ga dat zeker nog doen.

  Dyer is ca 40 jaar en een belezen filosoof en volgens mij orthodox katholiek. Hij heeft een zeer goede kennis van de geestelijke stromingen en van de politieke ontwikkelingen.
  Volgens mij kunnen we nog heel veel van hem leren, ook al hoef je het met hem niet eens te zijn.
  Door eenvoudig te googlen op Youtube vind je wel eenbetoog waar je interesse in hebt.
  Ik googlede op YT: jay dyer islam
  en kreeg dit: Islam, Weaponized Migration & Western Civilization -Jay Dyer
  En het was alweer interessant.


  BeantwoordenVerwijderen
 28. Geld is een publiek goed, of althans, zou dat moeten zijn. Al was het maar omdat je er je belastingen aan de staat mee moet voldoen. Als het al zo zou zijn dat een bepaalde bevolkingsgroep van de geldschepping een min of meer privaat monopolie heeft gemaakt dan is dat bepaald geen reden om vooral geen kritiek te mogen hebben op die bevolkingsgroep. Integendeel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De taak van een bank is geldautomaten, geld wisselen, sparen en leningen, en als zodanig een dienstverlening aan de bevolking, zoals destijds de postbank.

   Het is mis gegaan toen de investeringsbanken er deel van gingen uitmaken, en die zijn meestal geleid door de corrupte 1% joodse elite. Uiteraard is het prima als competente mensen bij het eerste type bank werken, dit kunnen zowel Nederlanders, Marokkanen als joden zijn. Maar niet zoals in de VS, slechts mensen van een enkele etniciteit mèt dubbel paspoort.

   De meeste mensen in ons land zouden immers ook niet bankieren bij een bank die slechts Russen met Putin banden, of Turken met Erdogan banden in het management heeft.

   Als men zich over zoiets terecht vragen mag stellen kan het niet als meer dan redelijk bezien worden wanneer wij hetzelfde doen als het om een joodse top gaat, toch?

   Verwijderen
  2. Dawg, mee eens. Geld is eigenlijk niet meer dan een ruilmiddel. Je levert en prestatie en krijgt daar een waarde biljet voor terug.
   Wat er fout mee gaat is dat er rente over geheven mag worden in plaats van een vergoeding in onkosten voor het verwerken.
   Je krijgt als spaarder pakweg 2% rente uitbetaald PER JAAR, maar aan je hypotheek betaal je c.a. 4% rente PER MAAND. Dat is pas een verdien model voor de banken. + nog eens dat je huis als onderpand dient en dus van de bank is als je die dure rente niet meer kunt betalen.
   Naar mijn mening moet een centrale bank gewoon onder het min. van fin. vallen dat dus ook de geldpers beheert. De waarde van een land wordt uitgedrukt in het BNP en de centrale bank kan die waarde omzetten in de hoeveelheid geld wat kan circuleren. Is er groei dan stijgt dat bedrag ook. Ze hoeven natuurlijk geen rente aan zichzelf te betalen, iets wat nu wel gebeurd. Op dit moment bestaat het grootste deel van de nationale schuld uit rente.
   Als de commerciële banken geld willen lenen van de centrale bank kan dat tegen een vergoeding in de onkosten en dan kunnen die banken het weer uitlenen aan bedrijven en particulieren tegen concurrerende rente percentages. Met de miljoenen bonussen is het dan wel afgelopen.
   Ik ben er vast van overtuigd dat met dit systeem er heel wat ellende de wereld wordt uitgeholpen, maar de centrale banksters zullen dit natuurlijk nooit toelaten. Tenzij..........

   Verwijderen
  3. Hieronder ben ik een nieuwe draad begonnen, waarin ik reageer op deze draad.

   Verwijderen
 29. 7 minuten durend filmpje over de witte helmen dat je NOOIT op het NOS journaal zult zien

  https://off-guardian.org/2018/01/27/if-you-know-anyone-who-still-think-the-white-helmets-are-heroes-show-them-this-7m-video/

  Gelukkig zijn we niet afhankelijk van het NOS journaal als het om nieuwsvoorziening gaat.

  Met dank aan Vanessa Beeley (en OffG die het filmpje geplaatst heeft)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Reactie op het bovenstaande:
  Dawg snapt het redelijk, maar is onvolledig.
  Rootman heeft de hoofdzaak van geld-schepping niet genoemd:Dat je een crisis kunt veroorzaken, en dus schulden en dus macht over mensen.
  Matt weet niet dat er fractional reserve is, en dat het dus veel erger is dan hij denkt. Met het tweede deel toont hij aan wel een aardig idee van de oplossing te hebben.
  Eddy heeft niet het minste vermoeden waar we het over hebben.
  ===

  Op mijn blog heb ik uitgelegd wat geld is en doet, in pakweg 6 blogs.
  Ik heb de link al eerder gegeven, maar zal het nog een keer doen: http://xevolutie.blogspot.nl/2011/01/90-rijkdom-en-geld-deel-1.html
  ( Luister, als ik me 'belerend' op stel, dan is dat jullie eigen schuld. Niet mijn schuld.)
  ====

  Jay Dyer bespreekt de eerste 120 pagina's van Quigley, en dan heb je nog pas 10% van dat boek te pakken en weet je al 10 maal zoveel spectaculaire kennis dan Dawg, Rootman en Matt blijken te hebben.

  Mensen, dit blog is leuk, maar als je verder te lui bent om iets te leren, dan heeft je mening nauwelijks zin.

  ===

  Jay Dayer/Quigley: Vroeger lag de macht bij 'Altaar en Koning'.

  Door de Verlichting te propageren ( Wetenschap, liberalisme etc) en door zelf de geldschepping in handen te nemen zijn Altaar en Koning hun macht verloren en is de Bankier de baas.
  De Bankiers hebben veel belang bij oorlogen: daarna moeten de landen geld lenen bij hen, en dat maakt dat de banken steeds meer macht krijgen over landen en volkeren. Dyer ziet in Dugin en Putin geestverwanten: die zeggen ook dat er belangrijker zaken zijn dan geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, ik heb in het eerste deel van mijn betoog het zo simpel mogelijk proberen uit te leggen.
   Natuurlijk is er veel meer aan de hand in de financiële wereld en dat kun je niet uitleggen in een paar regeltjes. Er zijn ondertussen al heel wat boeken over geschreven.

   Verwijderen
  2. Ik ben wellicht iets te hard in mijn oordeel over jullie.
   Als je iets over geld of banken zegt, is het niet nodig om het héle verhaal te vertellen.
   Dat is waar ik even niet bij stil stond.
   Natuurlijk dmoet datgene wàt je zegt, wel kloppen, Matt.
   Dus het is niet zo dat jòuw geld, waar je 2 % rente voor krijgt, door de bank wordt uitgeleend aan mij,. en dat ik 4% rente betaal.
   Nee. Jouw 100 euro levert jou 2 euro rente op, en de bank mag op basis van die 100 Euro 900 euro aan mij lenen, tegen 4 %. Ze cashen dus 36 Euro. Winst: 34 Euro.

   Verder: Jay Dyer is gelovig. Dat moet Eddy aanspreken. En hij houdt niet van moslims. Dat moet Matt aanspreken.
   Ik zit hier dus niet voor eigen parochie te spreken. Ik toon iemand die erg belezen is en daar heel goed over kan vertellen, en via podcast is een geweldig medium: ik heb zojuist 1 uur gefietst en geluisterd.

   Verwijderen
  3. He wacht eens ff Jan, waar zeg ik dat ik niet van moslims hou??
   Ik heb aangegeven dat ik met moslims of wie dan ook, die in onze maatschappij meedraaien totaal geen moeite heb.
   Waar ik wel tegen ben zijn die extremisten die mij dwingen om hun geloof aan te hangen en als ik dat niet wil ik dan maar dood moet.
   Dat soort figuren kunnen beter in hun land blijven.
   Ik heb geen enkel probleem met welke religie dan ook als ze mij maar met rust laten en zich niet opdringen aan mij om mij proberen over te halen.
   Ik bepaal zelf wel waar ik wel of niet in geloof.

   Verwijderen
  4. Matt schrijft:

   "Waar ik wel tegen ben zijn die extremisten die mij dwingen om hun geloof aan te hangen en als ik dat niet wil ik dan maar dood moet.
   Dat soort figuren kunnen beter in hun land blijven."

   Alsof hij daar elke dag last van heeft.

   Alsof hij daar al ooit last van heeft gehad.

   Alsof hij iemand kent die daar al ooit last van had.

   Alsof er moslims zijn die dit zeggen en zo in de wereld staan.

   Nee, Matt, dit is propaganda. En dan weet jij wel welke usual suspects dit vertellen.

   Ik heb vele jaren met moslims gewerkt, en nooit heeft iemand er met een half woord iets over gezegd.

   Je bent gewoon een door propaganda op hol gebrachte angsthaas, die , in de jaren 1990-2000 wellicht nog aan de politiek-correcte kant van de streep stond en mij aan viel.
   Zò schat ik je in Matt.

   Ik houd me aanbevolen voor bewijzen of getuigen die kunnen tonen dat ik het mis heb.

   -=====================
   Yosef Cohen werd van een Zionistische settler in Israel plots een fanatiek moslim (Yusef al Khattab) en deed de reputatie v d moslims veel schade. Hij haalde 4 maal het wereldnieuws als extreme moslim:
   1) Stuurde beterschaps-wensen naar de arabier die 13 mensen doode in Fort Hood
   2) Was blij met het doden van Daniel Pearl
   3) Hoopte op een atoombom op israel
   4) Protesteerde tegen een Mohammed-figuur in South Park
   YOUTUBE: Fake Al Qaeda Actors EXPOSED! Adam Gadahn & Yousef al-Khattab

   Verwijderen
  5. Jan, jouw rekensommetje klopt niet.
   2% rente per jaar is per maand 0,16 €.
   Bij een maandelijkse ontvangst van €36 gaat die 16 cent er vanaf en niet 2€. Winst is dus €35,84. ipv €34.

   Verwijderen
  6. Jan, waarom mocht Wilders niet door Molenbeek wandelen?
   Om de simpele reden dat niemand voor zijn veiligheid kon instaan.
   In mijn omgeving is het inderdaad rustig, maar zoals ik al tegen Eddy zei, ik zal het niet wagen om met een kruisbeeld door een (moslim) getto te wandelen omdat ik zeker ben dat ik niet ver kom. Kruisbeelden worden nu ook al weg gefotoshopt in advertenties.
   Ik heb wel al een paar pittige discussies gehad met moslims en 1 daarvan bedreigde mij en mijn familie te zullen vermoorden. En dat enkel omdat ik als zijn leidinggevende hem aan zijn werk had gezet toen hij aan het lanterfanten was.
   Ik heb het nu ook over de gevolgen waar we mee opgezadeld zitten en niet de oorzaken, want dan zit ik weer op jouw stokpaardje.

   Verwijderen
  7. Ik ging uit van 4% per jaar. Dat lijkt me redelijker dan 48% per jaar ( 12 x 4%).
   4% per maand is voor heel bijzondere gevallen.

   Nogmaals: het bedrag dat een bank mag uit lenen is 9 maal zo hoog als het bedrag dat ze in haar kluis heeft liggen.
   Dààr zit de winst.

   Verwijderen
  8. Als Wilders 12 jaar lang zegt dat mijn groep (mijn etnische groep, mijn beroepsgroep of wat dan ook) minderwaardig is en op moet hoepelen, dan moet ie echt niet bij ons door de straat komen paraderen hoor.

   Verdiep je liever in de links over Al Khattab die ik hierboven gaf.

   Of bestudeer deze artikelen:

   Reeds 42 miljoen $ besteed aan islam bashen in 2011: https://www.americanprogress.org/issues/religion/reports/2011/08/26/10165/fear-inc/

   Joodse schrijver ziet joodse originge van moslim bashen: http://maxblumenthal.com/2010/12/the-great-islamophobic-crusade

   Of: Joodse schrijver ziet joodse originge van moslim bashen:
   http://fair.org/article/the-dirty-dozen

   Natuurlijk lees jij van al die links die ik geef nooit iets.
   Dart merk ik ook wel: je hebt na al die jaren nog geen idee hoe de wereld in elkaar zit. Zul je ook nooit krijgen, Matt. Ben je veel te lui voor.

   Wat mij dwars zit: ik ga naar de ballen omdat jij te lui bent.

   Verwijderen
  9. Jan, de hypotheek rente betaal je iedere maand.

   Misschien is het wel zo dat ik door mijn 'luiheid' nu wel een rustig en aangenaam leven heb.
   Als ik me alle wereld problemen moest aantrekken lag ik binnen de korstte keren op een bepaalde afdeling in een ziekenhuis.
   En jij wil de wereld verbeteren, maar dat doe je volgens mij op de verkeerde manier. Vandaar dat je op zoveel site een ban hebt.

   Voor de rest ben ik niet van plan om steeds in dezelfde herhalingen met jou te vervallen, iets wat je anderen hier wel verwijt. Zie je eigen post op 11u34

   Verwijderen
  10. Ja,
   en de hypotheek rente is pakweg 5 %.
   Maar dat is 5% per jaar. Dus een hypotheek van 200.000 euro tegen 5 % kost je 10.000 per jaar, ex aflossing.
   Dat is per maand: 833 euro. En gelukkig niet 10.000 euro.

   Ja, misschien heb je een rustig en aangenaamleven door je luiheid. Maar ik zie toch ook iemand die boos is. En wel op de pionnen, niet op[ de daders. Die boosheid heeft gewen nut,en helpt de daders. Zo komen we ( jouw kinderen) verder van huis.
   Doe dus als ik: zoek naar bewijzen dat je een fout idee in je hoofd hebt, en ga dan op zoek naar een betere hypothese.

   Hier nog een leuke grap van iemand die 1 miljoen maal meer volgers heeft dan ik, maar toch gewoon harde leugens vertelt, en daarmee impliciet mijn gelijk aan toont:
   YT: josef paul watson on the jews

   Verwijderen
 31. Je kunt kennis makenmet Jay Dyer door naar deze recente youtubes te kijken:

  Islam, Weaponized Migration & Western Civilization -Jay Dyer

  of:
  Western Civilization VS Sh%&holes - Race & How to Save the West - Jay Dyer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op aanraden van Noam Chomsky ben ik het boek 'bad samaritans' van ha joon chang aan het lezen. Daar kwam ik de volgende quote tegen van oud VS president Andrew Jackson (held van neoliberale vrije marktdenkers) die in 1832 het volgende zei in de Amerikaanse senaat:

   'Should the stock of the bank principally pass into the hands of the subjects of a foreign country, and we should unfortunately become involved in a war with that country, what would be our condition? ...Controlling our currency, receiving our public moneys, and holding thousands of our citizens in dependence, it would be more formidable and dangerous than the naval and military power of the enemy. If we must have a bank ... it should be purely American.'

   http://www.presidency.ucsb.edu/ws/?pid=67043

   Jackson sprak daar over de macht van Europese banken en rijke Europeanen die destijds de Amerikaanse banken nog (deels) beheerden.

   Bijna 200 jaar verder, met instituten als de Wereldbank, IMF en WTO (Amerikaanse instituten) zingt het Amerikaans neoliberaal gedachtegoed ineens een heel ander liedje (Chang noemt dat: those at the top are kicking away the ladder to wealth that they themselves Climbed).

   Nou kan je twisten over wie de banken nu beheren, maar pure Nederlandse banken bestaan in ieder geval niet meer, net zoals in 1832 niet pure Amerikaanse banken bestonden, en wat Andrew Jackson als gevaarlijk voor de VS.

   De 20 miljard euro die Bos uit de schatkist namens de Nederlandse belastingbetaler aan Nederlandse banken uitkeerde (4 keer de totale kosten van de Deltawerken), is Peanuts ivm de 16 triljoen dollar die de Fed tussen 2009 en 2011 leende aan Amerikaanse en buitenlandse banken (http://theeconomiccollapseblog.com/archives/have-you-heard-about-the-16-trillion-dollar-bailout-the-federal-reserve-handed-to-the-too-big-to-fail-banks).

   Waar is die 16 triljoen gebleven? Wie gaat dat terugbetalen? En aan wie? En wat als 'we' dat niet doen?

   Dat dit gevaarlijk is, lijkt me duidelijk: als een buitenlandse mogendheid/ privé-personen (ik noem expres geen namen, want dat maakt voor het argument niet uit) een land financieel kunnen kraken, dan maakt dat een land chantabel aan de willekeur van die buitenlandse mogendheid/ privé-personen. Kijk maar naar Griekenland.

   De oplossing, geopperd door Matt (nationaliseren van een Nederlandse bank, te beginnen met de centrale bank) lijkt me uitstekend en is niet heel anders dan wat Andrew Jackson in 1832 voorstelde in de Amerikaanse senaat.

   Verwijderen
  2. Beste Willem,

   iedereen weet dat een land zijn eigen CB moet hebben en dat er eigenlijk ook overheidsbanken moeten zijn.
   Dat is niet het probleem.
   Het probleem is dat de mensen die in een machtspositie zijn, dit voornemen niet kunnen uitvoeren.
   Tenzij ze onmiddellijk hun baan willen verliezen.

   Ze staan tegen een overmacht.
   Maar velen willen of kunnen de waarheid ook niet zien.

   het is voor hen veiliger om te geloven dat een overheid die eigen geld drukt, voor enorme inflatie zal zorgen.

   Hier nog enkele uitspraken van bekende mensen :
   http://bezetwallstreet.blogspot.nl/2011/10/bekende-mensen-over-geld-en-bankiers-en.html

   Verwijderen
  3. @ Jan / Willem Willem

   Essentieel is dat de centrale bank het monopolie krijgt op de geldschepping, anders verandert nog steeds niet veel. Blijf je zitten met een systeem waarin de geldschepping automatisch gepaard gaat met schuldcreatie.

   Verwijderen
  4. In 1933 was Duitsland het armste land van Europa. Hitler liet erg veel 'openbare werken' doen door de werklozen, en betaalde hen met een soort waardepapieren. Later waren die wegen, bruggen en gebouwen klaar en vertegenwoordigden ze een waarde. Dan kon de bank ook het geld drukken en in omloop brengen ( dat de waarde had van die gecreerde werken) , zonder dat het inflatoir effect had.

   Geld drukken kan en moet, maar je moet de inflatie in de gaten houden.

   Een land kan alleen rijk worden als het volk hard werkt en dus 'rijkdommen' veel produceert.
   Geld lenen is verkeerd beginnen, want dan moet je ook nog de interest betalen.
   Maar toch is een banklening nuttig en ook geldschepping, want anders kun je niet aan de slag.

   Het is het vakmanschap van een goed bankier om te begrijpen aan wie hij wel geld leent en aan wie niet.
   Zo werkte het vroeger, en dat was nog niet zo slecht.

   Natuurlijk: dat bankiers de Russische Revolutie financieren en dat ze de oorlog tussen Duitsland en Rusland met opzet hebben veroorzaakt, dat is andere koek.

   Verwijderen
  5. Ik heb helemaa niks tegen krediet. Ik heb wel iets tegen een monetair systeem waarin geld alleen in circulatie kan komen wanneer hetzij de staat, hetzij de private sector bereid zijn zich in de schulden te steken.

   Verwijderen
  6. Dawg, 00.38 in mijn plan is de nationale centrale bank de enige die geld kan bijdrukken, naargelang de economie groeit. Het bewust creëren van schulden is er niet meer bij.
   En inflatie is ook alleen maar goed voor de banksters geweest.
   Ik zie een groot verschil tussen iets op afbetaling met een kleine onkostenvergoeding en een lening tegen vaak absurde rentepercentages.
   Je kunt nu eenmaal niet een huis of een auto kopen als je bijvoorbeeld 25 bent en pas van school komt.
   Trouwens, als de staat geen rente hoeft te betalen blijft er genoeg in kas om de studiefinanciering af te schaffen en kunnen studenten vrij van schuld aan hun loopbaan beginnen en de lening zonder risico terug betalen. En zo zijn er nog tal van voordelen.
   Als de vampierenbanksters er maar uit zijn!

   Verwijderen
  7. @ Matt

   In feite pleiten we allebei voor een stelsel van 'public money'. Van zo'n stelsel zijn uiteenlopende varianten denkbaar.

   Kenmerkend eigenschap van alle varianten van public money is het ontvlechten van kredietverlening en geldschepping. Kredietverlening moet een taak van de banken blijven maar de creatie van geld moet terug naar de staat.

   Meer over dit onderwerp vind je bijvoorbeeld hier:

   http://www.anecpa.nl/kritieken-2/het-plan-van-stichting-ons-geld-tegen-het-licht-gehouden.html

   Verwijderen
 32. Voor mensen die niet begrijpen wat Bitcoin is, of nog in het
  sprookje geloven:
  Yes, the blockchain is truly revolutionary. Yes, bitcoin is Tulipmania 2.0. Yes, cryptocurrency is a nail in the coffin of the bankster parasites. Yes, digital currency is a tool of the totalitarian tyrants. No, these statements are not contradictory. But don’t worry if you think they are. You’re just a victim of “The Bitcoin Psyop.”
  Lees, kijk- en luister verder bij The Corbett Report: Episode 328 – The Bitcoin Psyop

  Alles in onze wereld wordt gecontroleerd, al duizenden jaren. Zo ook dit digitale tijdperk waarin we ons nu bevinden. Alle pc's, tablets, etc. hebben vanaf dag 1 een achterdeur voor de
  inlichtingendiensten. Het internet is ontstaan uit het ARPAnet, een samenwerking tussen defensie en de inlichtingendiensten. Inmiddels is ook bekend geworden, dat in ieder geval Intel al 20 jaar een voordeur voor de nsa in zijn processors gebouwd heeft. Anonimiteit heeft nooit bestaan op het net!
  Lees bij Gizmodo de geschiedenis van Big Brother is watching
  you: A History of Internet Spying, Part 2
  Deel 1 is een inleiding naar dit artikel uit Februari 2015, de overige delen zijn helaas nooit verschenen, maar deel 2 maakt het al voldoende duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat afgelopen weekend in Tjechië heeft plaatsgevonden kan belangrijke, gunstige gevolgen voor heel Europa hebben: de bourgondische Zeman is herkozen tot president. Deze man laat zich niet door Brussel of de VS knechten en heeft een realistische visie: geen immigranten uit het middenoosten en een vriendelijk (neutraal) beleid naar Brussel en Moskou. De kille pro-westerse technocraat Drahos werd gesteund door alle oppositiepartijen, en de polls waren zoals gebruikelijk een punt of 8 verschoven naar de pro-EU kant.

  Zeman kan nu een min of meer onafhankelijk (helaas wel erg rechts) kabinet formeren. Er ontstaat langzamerhand een sterk anti -Brussel (-Merkel) blok in centraal Europa, meer open naar Rusland.

  Meer kans op veto´s tegen sancties, en op verstandige diplomatie. Economisch en qua veiligheid ook VEEL beter voor ons!

  Zeman moet zich wel beter inlezen over Jeruzalem, waarvan het oostelijk deel de hoofdstad van Palestina dient te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. R.I.P Robert Parry...

  https://consortiumnews.com/2018/01/28/robert-parrys-legacy-and-the-future-of-consortiumnews/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei!
   Dat is slecht nieuws.

   Ik heb nog maar heel weinig van hem gelezen , moet ik bekennen. Maar je komt zijn artikelen nog vaak tegen, en dan zijn ze soms al jaren oud.

   Hij zat wellicht in de top 10 van onderzoeks journalisten / waarheids-vertellers.

   Met veel respect: dank mijnheer Robert Parry.

   Verwijderen
  2. Diepe buiging voor Robert Parry.

   Verwijderen
 35. Weinig TRAFFIC hier voor zo'n excellent blogje dat zijn tijd altijd ruim vooruit is:

  Op 26 januari wees ik op Suzie Dawson's reactie op de AIVD-Cozy Bear-CIA zaak.
  ( Ik had het van Eric v d Beek's facebook, waar Elena Evdokimovan het net had geplaatst op 25 jan.).

  Pas vandaag 29 jan. kwam het op Russia Insider en op Stan van Houcke.

  Thierry Baudet heeft het ook getweet,op 27 jan.

  Waarna Eelco Bosch van Rosenthal er alleen met een Ad Hominem op wist te reageren.
  https://twitter.com/Suzi3D/status/957911736937517056

  Hier het originele bericht: https://steemit.com/steemit/@suzi3d/10-reasons-the-dutch-russia-hacking-story-is-fake-news

  "Goed gedaan Jan !"

  "Graag gedaan !"

  BeantwoordenVerwijderen
 36. ....voor zo'n excellent blogje dat zijn tijd altijd ruim vooruit is.

  Is, ondanks de infighting en alle fuzz waarmee dat gepaard gaat wel een feit.

  BeantwoordenVerwijderen