donderdag 4 januari 2018

Verwaring over Russische verliezen op ouderjaarsdag in Syrië

Media berichten over zware aanval op Russische basis in Syrie

Op mail.ru, onder verwijzing naar massamedia-bronnen, waaronder waarschijnlijk de krant Kommersant, wordt bericht over een gerichte aanval op 31 December op de Russische basis Xmeimim. Als minimum aan schade wordt uitgegaan van 4 Su-24 bommenwerpers, 2 straaljagers Su 35C, 1 Militair transportvliegtuig An-72. En dat is dan alleen nog maar de materiële schade. Meer dan tien militairen zouden slachtoffer zijn. Dan gaat het om de grootste tegenslag voor het Russische leger. Dat Russische leger heeft nog niet gereageerd op de berichten en nog geen verklaring afgegeven. Twee militaire diplomaten zijn de bronnen voor dit nieuws. Zonder in veel details te willen treden meldden deze bronnen de bovengenoemde verliezen als gevolg van een mortier-aanval van een terroristische organisatie.

"VS leiden terroristen op"

Russische militairen beschuldigen meer dan eens de coalitie, aangevoerd door de VS (en waar ook Nederland zich aan onderworpen heeft) van het bouwen van een basis in Et-Tanfe, provincie Homs. Militair Hoofd Valeri Gerasimov in een interview met de "Komsomolski Waarheid" verklaarde op basis van sattelietbeelden en andere inlichtingen, dat op die basis zich groepen rebellen (terroristen) bevinden: "Ze worden daar feitelijk opgeleid".

Volgens hem bevinden zich ook rebellen in het kamp Shaddadi in het Noord-Oosten van het land, waar ook een basis van de VS zich bevindt. Het zijn volgens hem resten van IS, maar na werken met Amerikaanse specialisten worden ze omgedoopt in bijvoorbeeld "Nieuw Syrisch Leger": "Hun opdracht is destabiliseren".

Commentaar Blik op NOS-journaal.

Ondertussen kopt de NOS vandaag: (Nederlandse) F-16's opnieuw ingezet tegen IS. Het NOS-journaal van middernacht wijdt er een luttele 10 seconden aan. Wat het Nederlandse leger daar uitspookt mag niet aan het licht komen. Maar gelukkig horen we via de Russische media voldoende om te begrijpen dat het niet pluis is en dat de zieltogende NOS niet meer is dan propagandakanaal en perceptie-managementbureau van het leger en de VS.

Up-date 4-1-2018, 9:39 uur

Russische Ministerie van Defensie informeert dat twee militairen zijn omgekomen 31 December als gevolg van beschietingen maar bestempelt het nieuws als zouden 7 vliegtuigen geheel vernietigd zijn als "fake". De luchtmacht zou nog prima in staat zijn haar taken uit te voeren. Blik op NOS-journaal heeft de kop maar veranderd in: "Verwarring over Russische verliezen op ouderjaarsdag in Syrië".

137 opmerkingen:

 1. In elk geval is de kwestie n Korea zowat opgelost:

  https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FDRt4Px9X4AEYubR.jpg&key=wWZ1ILEu47IyCS98ObCZIQ&w=800&h=584

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer gaat Assad zeggen dat hij geen Amerikaanse basissen duld op zijn grondgebied? Hij heeft toch het internationaal recht aan zijn kant staan?
  Hij kan toch op zijn vingers aftellen dat zijn land onder vuur* ligt, of dat er op zijn minst ondergronds verzet, met hulp van voormalige I.S. strijders, tegen hem blijft plaatsvinden.
  Zolang die Amerikanen daar illegaal zijn zal het nooit tot rust komen in Syrië.

  Het moet geen tweede Libië worden!

  * Wie schiet er anders op de Russen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 23 burgers omgekomen bij Damascus, vooral door Russische luchtaanvallen.
  Onderaan het artikel deze zin: "De berichten kunnen niet bevestigd worden door onafhankelijke bronnen."
  Maar de kop suggereert dat het wel eens waar zou kunnen zijn.
  De bron ( Syrische Observatorium voor de Mensenrechten) zegt al genoeg!

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20180104_03279299

  BeantwoordenVerwijderen
 4. TASS schrijft dat er 2 Russische militairen zijn gesneuveld, geen vliegtuigen vernietigd.

  Two military personnel killed in Hmeymim airbase shelling December 31

  Russian Defense Ministry also said that reports on seven aircraft destroyed at the Hmeymim airbase in Syria on December 31 are not true

  More:
  http://tass.com/world/983993

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blik, ook de NOS bericht er over:

  https://nos.nl/artikel/2210424-rebellen-vernietigen-zeven-russische-vliegtuigen-op-basis-in-syrie.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, had het gezien; maar natuurlijk waren wij weer veel eerder. En veel gedetailleerder, en brengen we de verwarring waar iedereen zijn conclusies uit kan trekken; Blik denkt zelf wel dat er een aantal vliegtuigen gesneuveld zijn. Het wordt gedownplayed want deze periode is DE feestelijke periode van het jaar in Rusland. Dat verklaart ook het tijdstip van de aanval en de moraal van de aanvallers... Het neergaan van het orkest vorig jaar ook op pijnlijk moment... nu dit...

   Verwijderen
  2. Het zouden de "rebellen" gedaan hebben en wij weten allemaal, tenminste diegenen die een beetje nadenken, wie die rebellen zijn.
   Ik heb nog geen krachtdadig antwoord van Rusland gehoord. Zou dat nog komen?

   Verwijderen
  3. Goede vraag. Moeilijk te zeggen. Als het Israel overkomen was, dan was het al gebeurd; Russen zijn beren, die kunnen veel incasseren, maar als de grens bereikt is... we gaan het zien.

   Verwijderen
  4. De russen hadden dus beter moeten worden. De vijand slaapt nooit. Juist nu zijn de russen blijkbaar feest aan het vieren en is de bewaking minder scherp. Dus voor hen tijd om toe te slaan.

   Trouwens, de revolutie in Iran lijkt al weer uit te doven.
   Buitenlandse troepen wilde Iran al binnen vallen. Dat is mislukt, maar dit had de revolutie weer nieuw elan moeten geven.
   https://www.almasdarnews.com/article/security-forces-destroy-foreign-anti-revolutionary-terrorist-group-northwest-iran/
   Ik geef Iran (alhoewel ik regime helemaal niet mag) het advies om super alert te blijven. Nogmaals de bankiers slapen nooit en zullen hun plannen echt niet opgeven voordat ze voor 100% verslagen zijn.

   Verwijderen
  5. Nederlandse F16's weer terug in het MO.

   https://www.geenstijl.nl/5140123/onze-f16-s-aangekomen-in-jor-midden-oosten/

   Verwijderen
  6. Wat valt er nog aan I.S. strijders te vernietigen, zijn die zes schamele Nederlandse F-16's niet ergens anders voor bedoeld?

   Verwijderen
  7. Joop, wat dacht je van...een Russische basis beschieten?

   Verwijderen
  8. @Matt,

   Dat bedoel ik! Ik heb ook een heel raar gevoel over de Nederlandse economie, dat het helemaal niet zo goed gaat zoals Rutte ons wil doen geloven, getuige de eerste gegevens over het nettosalarisstrookje over januari 2018. 2x modaal €16+, modaal €7+!

   Verwijderen
  9. @ Joop

   Zo'n 95% van de luchtaanvallen in Syrie door de 'coalitie' wordt uitgevoerd door de USAF.

   zie 'Cumulative US and allied airstrikes in Syria"
   https://airwars.org/data/

   Onze aanwezigheid daar is dus vooral symbolisch , om politieke rugdekking te geven aan het Amerikaanse imperialisme. Je bent vazal of je bent het niet.

   Verwijderen
  10. Daar heb je een punt, Dawg, op het journaal hadden ze het er over dat die vliegtuigen amper in de lucht te houden zijn door gebrek aan onderhoud, goed personeel etc. maar het leger gaat wel geld stoppen in ruimteoorlogstuig!

   Verwijderen
  11. Joop, €7,- per maand erbij. Oké, maar dan dit: Verhoging onroerend goed belasting, verhoging huur, verhoging btw, meeste gemeentebelastingen stijgen, verhoging brandstofprijzen, extra bijdragen milieu, peperdure ziekenverzekering (bij ons is het een heel stuk goedkoper) en het lijstje is langer, dus met die €7 + draai je uiteindelijk flink in de min. Goed bezig daar!

   Verwijderen
  12. @Matt,

   En snijden in de huurtoeslag. Dus ook in Nederland een toename van daklozen!

   Verwijderen
  13. @ Joop

   Besteedbaar inkomen stagneert al (minstens) sinds het begin van deze eeuw. Zie bijvoorbeeld:

   https://economie.rabobank.com/publicaties/2016/september/hoe-kunnen-we-zorgen-voor-meer-inkomen-deze-eeuw/

   Verwijderen
 6. Martin Armstrong zie al dat de politieke crisis in 2016 zou beginnen.

  Het "feest" is compleet. Washington is geheel in chaos. Nu Trump gered leek in "Russiagate". Geen bewijs. Nu krijgt hij een dolk in zijn rug van "america first" man en campagne strategist Steve Bannon.

  Trump Tower meeting with Russians 'treasonous', Bannon says in explosive book
  https://www.theguardian.com/us-news/2018/jan/03/donald-trump-russia-steve-bannon-michael-wolff
  Iedereen is nu onderling met elkaar in gevecht. De democraten vechten onderling. De Republikeinen vechten onderling en nu dus ook de gevechten binnen (ex) team Trump.

  = Einde van supermacht Amerika. En ik heb nieuws. We gaan door een flinke transitie heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. NATO trolletje Eddy,

  Rusland zou failliet gaan in 2014. Weet je nog NATO trolletje.

  Oepsie......Nationale reserves russia 431,636 billion and rising!! mwah mwah mwah....
  https://www.cbr.ru/eng/hd_base/mrrf/mrrf_m/

  Nu gaat Iran failliet. Terwijl bankiers puppet Barak Hoessein Obama al zei dat sancties niet werkten. Zelfs Cuba ging niet failliet.....LOL

  Vooral doorgaan tegen beter weten in stom NATO trolletje Eddy. Hebben jullie bij de NATO geen verstand ofzo. Denk je nou echt dat je de spelletjes van de gekleurde revolutie nog kan spelen en succesvol kan zijn.....LOL achterlijk zijn jullie bij de NATO!

  Zielig dat er nog een mannetje op zijn kleine blog als Blikopnosjournaal wordt gezet. Werkt alleen maar averechts zoals ik al vaker heb gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De dollar wordt maar zwakker en zwakker. Geloof mij nou maar dat de dollar nog veel zwakker wordt de komende maanden. Nato huilie huilie trolletje.....

  Mr Petros....Weinig gelachen he de laatste 4 jaar vanaf de maidan!. Nou ja het NATO salaris was goed natuurlijk op de rug van hardwerkend Nederland.....NATO verliest en verliest maar, stelletje uilskuikens...Ze proberen en proberen en niks lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Off topic: Van the Saker blog gehaald; iets geleerd wat ik nog niet wist: E=MC2 is niet van Einstein, maar van zijn eerste vrouw die ook natuurkundige was, en veel slimmer dan Einstein (haalde betere cijfers op school).

  Zie: https://blogs.scientificamerican.com/guest-blog/the-forgotten-life-of-einsteins-first-wife/

  Of het echt zo is, weten we niet, maar ik vind het wel geloofwaardig. Waar kennen we Einstein nog meer van qua natuurkundige ontdekkingen na E=MC2 (1905)? Heeft hij na 1905 niet alleen nog maar gepraat over natuurkunde?

  Uit bovenstaand essay haal ik dat Einstein's eerste vrouw (Mileva Marić) gescheiden is van Einstein in 1914 en het huishouden al in 1904 van hem cadeau kreeg (geboorte eerste zoon). Toen was er ook weinig tijd voor haar om nog tijd te spenderen aan theoretische natuurkunde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was een serie over het leven van Einstein, die ik halveling heb gevolgd.
   Ik meen dat zijn familie ernstig op het huwelijk met Mileva tegen was. ( Ik meen omdat ze niet joods was).

   Van de Saker blog gehaald? Uit de comments van iemand, denk ik dan toch.
   Ik zou dit soort zaken niet geloven: onwaarchijnlijk.

   Of Einstein op latere leeftijd nog zaken van belang schreef: dat is geen bewijs: alle ontdekkingen worden door heel jonge academici gedaan. Na hun 35 ste kunnen ze beter een ander beroep kiezen.

   Gisteren nog een film gezien over het leven van Stephen Hawkin. Ook zijn ontdeking was gebaseerd op Einstein.

   Verder moet ik zeggen: leuk dat je dit soort posts plaatst. Vind ik interessant.

   Verwijderen
  2. @ Oligarch.
   Fout hersteld.
   Als je goed had opgelet had je gezien dat mijn Baas recentelijk aardig wat posts van mij heeft verwijderd.
   Posts waar ik met Eddy aan het vechten ben.
   Blik heeft gelijk.

   Verwijderen
 10. War is a racket: 2018

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-04/officers-path-dissent-truth-i-fought-next-nothing

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Na Merkel gaat ook Macron internet censureren. Hierna is Nederland zelf aan de beurt

  Het grootste probleem is dat de Duitse censuurwetgeving, de Franse plannen daarvoor en de openlijk geuite gretigheid van Ollongren om in Brussel een Europese strategie te bedenken de verantwoordelijkheid voor VvMU in eerste plaats verlegt naar social media-bedrijven, die zonder tussenkomst van de rechter (of interventiemogelijkheid van de gebruiker) moeten gaan bepalen wat "wel" en "niet" kan, en daarbij veel vaker zullen kijken naar hoe het heurt & wat er deugt, en niet naar wat het wetboek zegt over vrijheid van meningsuiting.
  .......
  Politici wassen hun handen in onschuld, reguliere media sputteren alleen een beetje voor de vorm maar gaan zich niet luidkeels verzetten tegen wetten waar zíj met hun lauwe moraal en als "vakwerk" verpakte nepnieuws & overheidspropaganda nooit last van zullen hebben."

  verder lezen op:

  https://www.geenstijl.nl/5140138/no-retreat-no-surrender/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste ben het niet eens met uw mening maar ik ben bereid mijn leven te geven voor uw vrijheid tot het uiten van uw mening © Voltaire

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zoals ik al verwachtte. Het remedie tegen gekleurde revoluties is je eigen mensen naar de pleinen sturen. Poetin deed het, Erdogan deed het. De regering in Iran doet het nu ook.

  Thousands of Iranians flood streets to support government (video)
  https://www.almasdarnews.com/article/thousands-iranians-flood-streets-support-government-video/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Rootman:

  Wil je hier eens commentaar op geven?

  Youtube:
  Pilots, Doctors and Scientists Tell the Truth About Chemtrails

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag wel even gniffelen, toch?

   Verwijderen
  2. Jawel, Joop.

   Als je het maar niet blijft doen. Keer op Keer. Jaren lang.

   Eerst maar eens Rootman afwachten.

   Verwijderen
  3. Het is me gelukt om de eerste 5 minuten uit te zitten.

   Tja, er zitten al heel wat foutjes in dat deel! Ik haal er 3 uit:

   -´micronized´ aluminium blijft niet in metaalvorm, maar is al geoxideerd tot normaal Al2O3 wanneer het de grond bereikt (na jaren)

   -Al2O3 in brandstof (als het er al in zit) blijft onveranderd: het is een buitengewoon inerte verbinding

   -Toename van oa alzheimer kan heel goed met meer aandacht voor diagnose en de bevolkingspyramide verklaard worden

   Verwijderen
 15. 2e 5 minuten:

  [ADHD started in the 70´s and autism was not on the radar...

  Ik ben van ´53 hoor!!!! Deze uitspraak verklaart echter veel. Inderdaad, voor de seventies bestond de formele diagnose ADHD nog niet , wel MBD, en net als autisme was het volslagen onbehandelbaar. Het had dus weinig zin om iemand met zo´n conditie verder te stigmatiseren.

  Vergelijk het met de verkrachtingscijfers in Zweden, die vanwege de ideologische feministische dictatuur door het plafond zijn gegaan omdat de criteria zijn veranderd en de methode van sampling.

  Zit er meer aluminium in onze hersenen (en als dat al zo is, maakt het iets uit? Want zelfs onderzoeken wat betreft concentratie hebben geen cause-effect aangetoond) Wat is het nu? Aluminium uit vaccins, chemtails, de fluitketel of het hoedje wat ze dragen? Ijzer en aluminium mobiliseren uit de bodem in uitzonderlijk zure en basische condities, dat geldt ook voor koken. Tenslotte komt er een Colin Powell moment nadat wat ecologische problemen impliciet aan aluminium en barium gerelateerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. laatste 5 minuten

  [ pH in acid soils is 20x more alkaline] WTF!!!!!

  Witte bloedlichaampjes stoppen met functioneren als ze vol zitten met nanoaluminium. Duh.... Witte bloedlichaampjes stoppen altijd met functioneren als ze vol zitten! Dat is het eindstadium van hun beperkte levenscyclus; gelukkig kunnen we nieuwe aanmaken in ons beenmerg. Slechts mijnwerkers en mensen die de hele dag met een slijptol werken krijgen last van de honderden grammen fijnstof die ze gedurende hun leven inademen (silicosis), vooral als het rokers zijn.

  Dit soort argumenten zijn het tegendeel van overtuigend!

  Mitochondria zijn geen lysosomen! Godsjezuschristus, deze lui hebben echt geen idee waar ze over praten.

  Waarom steekt het publiek elke keer de handjes omhoog en wriemelt met hun vingers???

  De rest is legalese; waarom is een hoorzitting van een kleine Californische county informatief voor de onderliggende motieven, die slechts aangeduid worden?

  Wat niet aangeraakt wordt is (en dit blijft mijn grootste kritiek!)

  -Op welke schaal zouden chemtrails plaatsvinden?
  -Wat is het kostenplaatje?
  -Wat is het beoogde doel?

  Er wordt gesuggereerd dat het geoengineering zou zijn:

  -Waarom doen ze het niet gewoon s´nachts?
  - Waarom doen ze het in de winter, terwijl dan toch al heel weinig zonlicht de grond bereikt
  - waarom doen ze het niet in de stratosfeer? Dan zie je het niet, en het spul zou ook nog VEEL langer in de atmsfeer blijven.

  Tenslotte @ Joop: heb jij jezelf dit soort vragen en kritische kanttekeningen ook al gesteld? En zo nee, waarom niet???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat we dus zien is:

   - Een goedgelovig publiek van ´concerned citizens´, waarschijnlijk aangevuld met wat activisten

   -juristen en officials, op lokaal niveau gekozen, die ten enen male incapabel zijn hierover te oordelen (anders had er wel een op die pH of mitochondria statements gereageerd)

   -´Experts´ die artikelen van andere ´experts´ en ´bronnen´ napraten, mnaar zonder maar zelfs het ABC van toxicologie, celbiologie en milieukunde te kennen.

   Maar dit hele clipje is wel een leuk voorbeeld van wat de Saker onlangs omschreef als ´de ideologische drone´.

   http://thesaker.is/when-sanity-fails-the-mindset-of-the-ideological-drone/

   Verwijderen
  2. Rootman,

   heel erg dank voor jouw uitgebreide uitleg.

   Het leek mij dat we hier getuigenissen hadden van vakmensen die hun vaktermen en de betekenis er van meester waren.
   Ik begrijp dat jij vind dat ze vaak onzin spreken.

   Zelf heb ik geen enkele kennis van aluminium.

   Ik weet vaag wat mitochondrien zijn en heb dus - als een soort check op Rootman- dat stukje opgezocht en goed beluisterd.
   Dan is mijn conclusie: Rootman is niet oprecht.
   ( Ik zeg niet dat ie ongelijk heeft, maar hij zoekt niet oprecht naar de waarheid,. Hij zoekt 'een uitweg om niet van inzicht te hoeven veranderen'. )

   Ik ga het uitleggen.
   We hebben hier ( op 10.40 min) een Mark McCandish, die een technicus is /was bij Defense Industry.
   Hij bespreekt een onderzoek uit 1993-2001, gedaan door de Air Force. Dat onderzoek vond dat nano aluminium deeltjes het immuun systeem dramatisch en op negatieve wijze beïnvloeden. ( Mits grote blootstelling) .

   Dat de man ( die geen arts is) de naam van één cel-onderdeel koppelt aan de functie van een ander cel-onderdeel, dat zal mij een zorg wezen. Dat Air Force onderzoek is in dit geval de Autoriteit die de uitspraak vertrouwen geeft, niet of deze man wel of niet mitrochondrien en lysosomen door elkaar gooit.

   En die Autoriteit zegt: Schade aan immuunsysteem.

   Opvallend: de overheid die een onderzoek doet. En de overheid die schade vast stelt. Dàt is belangrijk.
   Daarna zal de overheid dat rapport wel in de la gelegd hebben, neem ik aan. Maar deze insider haalt het er uit , omdat hij er bij was en het zich herinnert. Dat hij twee namen door elkaar haalt is totaal irrelevant, beste Rootman.


   Verder deel ik de kritische vragen van Rootman: Waarom zouden ze dit doen? En waarom op deze manier?

   Eén antwoord kan ik wel bedenken: Onze usual suspects hebben één heel belangrijke strategie: Maak de mensen gek. Maak ze uiterst onzeker. Dus: àlle meningen zijn welkom. Hoe meer achterdocht hoe beter.
   Zodat de mensen het opgeven en zich terug trekken in hun coconnetje. Als de laatste activist het opgeeft, zijn ze de baas.

   Voorbeeld: ik kwam een oude bekende tegen in mijn archieven: Jackie Patru. ( Blijkt trouwens een vrouw te zijn)
   Jackie was 10 jaar geleden al verder qua kennis dan ik nu. ben.http://xevolutie.blogspot.nl/2018/01/691-links-van-jackie-petru.html

   En wat doet Jackie nu? Ze zit op facebook en kletst over agressieve katten... https://www.facebook.com/jackie.patru
   (nou ja, ook nog over vaccins en chemtrails. Ok)

   Verwijderen
  3. Rootman,
   het algorithme van google schoof deze Youtube naar voren: Chemtrails Fully Explained! MUST SEE!!... SHARE THIS INFO!!!

   Het zal wel overbekend zijn. Er zijn patenten uitgereikt om het weer te beinvloeden. Daar zitten die metalen in.
   Maar als er geen wolken zijn, waarom sproeit men dan die chemicalien?

   Verwijderen
  4. Mitochondriën (met eigen, maternaal overgedragen DNA) zijn de energiecentrales van de cel. Ze bestaan uit dubbele membranen waarin de enzymketen van de citroenzuurcyclus en de celademhaling zitten. Het is een systeem van 3 compartimenten die noodzakelijkerwijze gescheiden moeten blijven, er kunnen dus nooit deeltjes door opgenomen worden. Lysosomen zijn zakjes met enzymen die alles afbreken wat in hun buurt komt. Met het immunsysteem hebben ze echter niets te maken. Hun levensduur is erg kort. Iedere eerste jaars biologie of geneeskunde moet hier op ploeteren, en is zal later bij een presentatie zijn oude studieboeken moeten naslaan omdat het bijna niet te onthouden is.

   Een technicus bij defensie moet als hij een presentatie voorbereid wel zijn huiswerk doen en geen dingen die hij niet begrijpt foutief napraten. Als hij het over medische verschijnselen gaat hebben moet hij anders een deskundige collega raadplegen, anders is hij een AMATEUR. Zoiets komt dan op youtube en men vindt het dan raar dat ik zo´n clip (waar ik 1 1/2 uur mee bezig ben geweest!) niet serieus kan nemen? Kom nou even!

   Verwijderen
  5. Wat ook nog dubieus is is dat men metalen zou gebruiken, zeker het dure barium en strontium, waarvan men beter leuk rood en groen vuurwerk kan maken. Waarom niet gewoon wat zwavel in de vliegtuigbrandstof laten zitten? Dat werkt VEEL beter en bespaart zelfs raffinaderijkosten!

   Het enige metaal wat bewezen regenval kan veroorzaken is het dure zilverjodide. De Chinezen werken hier soms mee.

   Er zijn in de 50´s zelfs meteorologen geweest die suggereerden atoombommen in hurricanes te gooien! Maar dan hebben we het waarschijnlijk wel over nerds met een emotionele leeftijd van 10 jaar oud. Gelukkig vonden hun superieuren het toch maar een gevaarlijk idee.

   Mijn conclusie blijft dat er wel af en toe een experimentje gedaan wordt, zeker ook door DARPA etc. maar dat het zeer onwaarschijnlijk is dat dit grootschalig gebeurt. En ik heb het weer, en meteorologie, altijd als hobby gehad. Ik kan me dus ook nog goed herinneren dat ik contails (´chemtrails´) al ken sinds men straalvliegtuigen ging gebruiken begin 60´s.

   Het is uiteraard ook nogal zwaar verteerbaar als 64 jarige ADHDer om van een van deze ´deskundigen´ te moeten vernemen dat deze conditie pas sinds de ´70s bestaat. Op zijn minst krijgt men dan toch de indruk dat deze ´deskundigen´ het niet erg nauw met feiten nemen!

   Verwijderen
  6. Het is altijd tragisch te moeten constateren dat een gerespecteerd persoon in zekere mate de weg is kwijtgeraakt of vastgelopen. Ik vrees dat sommigen dat ook wel eens van mij hebben gedacht. Je kunt alleen maar wensen dat iemand met succes door die moeilijke fase van hun leven heen komt.

   Verwijderen
  7. Dit was een te negatieve benadering. Een positievere:

   kinderen van een jaar of 11-12 zijn vaak glashelder in hun inzicht; het enige wat hen beperkt is hun nog wat kleine algemene ontwikkeling.

   Maar 2 jaar later, eenmaal in de puberteit, zijn die inzichten troebel, vanwege alle emotionele stormen en verslapte aandacht. Toch is dit alles een teken van een normale, voortgaande ontwikkeling.

   Wat ik nu ga zeggen is controversiëel, maar misschien zijn aluhoedjes die ook geopolitiek kritisch zijn die pré pubers. Die zgn demotivatie is dan hun puberteit, waarna men zijn eigen zelfstandige lijn van denken kan formuleren (incl de vele nog te maken fouten)

   Verwijderen
  8. ad 14.27
   Het zou interessant zijn om te weten of barium, strontium en thorium ( bijv.) inderdaad worden gesproeid.
   Is dat een zekerheid?
   ===
   Over ADHD heb ik het volgende idee:
   1. Dat het vroeger èn niet gescoord werd, èn veel minder voor kwam.
   2. Ik denk dat het nu veel meer voorkomt en dat het dus een categorie is geworden, een officiele ziekte. ( Hoe heet dat handboek van alle erkende ziektenwaar steeds een nieuwe uitgave van komt: .... )

   Ik heb je ( Rootman) enkele weken geleden gevraagd wat je vanhet artikel van Robert Kennedy jr. dacht, in Rolling Stone. Google: rolling stone vaccination robert kennedy

   ===
   Ik zat in van 1958 tot 1964 op de lagere school. Ik herinner me niet één kind dat ADHD was. De onderwijzer sloeg af en toe keihard met een lineaal op zijn lessenaar, als hij een lucifer hoerde vallen, achter in de klas...

   Ik herinner me niet één kind dat niet te handhaven was.
   Ik herinner me niet één kind dat autisme had.

   Ik vermoed dat deze condities dus veel vaker voorkomen dan vroeger.
   We moeten zoeken naar de oorzaken. Voeding? Nooit meer stilte en rust en regelmaat? Te veel waarde-systemen door elkaar? Ouders die geen zekerheid meer uitstralen? De hele wereld die binnen komt via de media, 24/7 ? De emnorm toegenomen aantallen vaccinaties die een peuter krijgt ?

   Simpel beweren dat heter altijd was, en in gelijke mate: bewijs dat maar dan.

   Ad 14.35. Wie is de weg kwijt geraakt? Jackie Patru?

   Ik denk dat het mogelijk is dat de enige gezonde reactie op den duur is:
   het duizelt me te veel. Van elke bewering kan ik op internet een goed onderbouwde ontkenning vinden. Ik stop met onderzoek.
   Of mensen hebben direct-persoonlijke zorgen en stoppen dan met het lezen van het nieuws. Daar is niks vreemds aan.

   Maar dat staat los van mijn vermoeden: onze Ususal Suspects zenden nu continu tegenstrijdige info de wereld in.
   ( Trump is goed want Jeruzalem. Trump is half idioot, want 'bronnen in het Witte Huis zeggen dat tegen marcus Wolff)
   Allebei joodse bronnen.

   Je zou denken: we hebben Trump nu ferm in onze Neocon zak, we gaan hem promoten, afschermen voor te harde kritiek.
   (Zo deden ze dat in het verleden: als iemand zich 'voegde' dan werd hij opgehemeld.)
   Nee. doen ze niet.

   Twee joden > 3 meningen. Vrijheid blijheid? Ja, dat is zeker een vast staand gegeven. Dat zou ook daaraan ten grondslag kunnen liggen. Maar in het verleden gebeurde dat niet: van alle dirt die over Hillary en Bill te zeggen is , kwam nog niet 1 % in de MSM.

   Verwijderen
  9. @ Jan: er is geen woord in je commentaar dat ik niet onderschrijf! Maar dit zijn mijn laatste 2 jaar in dit systeem! Dan hoop ik relatief stil te gaan leven in een warm landje. Daarom reageeer ik meestal korte-termijn, op deelonderwerpen, en doe mijn best om dit kwalitatief te maken...

   Verwijderen
  10. @Rootman,

   "Tenslotte @ Joop: heb jij jezelf dit soort vragen en kritische kanttekeningen ook al gesteld? En zo nee, waarom niet???"

   Wat denk jezelf? Ik heb zelfs zo'n soort vraag aan jou n.a.v. één zinnetje van jou!

   "-Waarom doen ze het niet gewoon s´nachts?
   - Waarom doen ze het in de winter, terwijl dan toch al heel weinig zonlicht de grond bereikt
   - waarom doen ze het niet in de stratosfeer?"

   "Dan zie je het niet, en het spul zou ook nog VEEL langer in de atmsfeer blijven."

   Hoe weet jij dat er 's-nachts en 's-winters NIET wordt gesproeid en waarom zie JIJ het overdag WEL? Want dat suggereer jij dus met deze zin. Nee, 's-nachts zie je het niet omdat het donker is en normaliter slaapt een normaal mens op die tijd. En wees gerust, @Rootman, 's-zomers wordt er ook gesproeid, zelfs meer dan 's-winters. Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy, want daar was eens de blauwe lucht en niet schrijven wat jij graag wil zien.

   Daarnaast mankeert er nog het e.e.a. aan jouw onderbouwingen, die zijn er namelijk niet en jou op je blauwe ogen geloven doe ik niet aan.

   Coen Vermeeren van de TU-Delft legt het jou allemaal graag uit.

   https://www.youtube.com/watch?v=MakqpEFgMlE

   Coen Vermeeren dacht ook dat de WTC torens door vliegtuigen waren ingestort op 9/11, daarom hield hij ook een symposium bij Studium Generale hoe de torens zijn ingestort door ondermijning.

   Richard Gage over 9/11 TU Delft- met NL ondertiteling

   https://www.youtube.com/watch?v=YwT34V3eGv8

   Verwijderen
  11. Nee, geloven is voor gelovigen. Inderdaad, beter niet doen!

   Wat niet wegneemt dat het YouTube clipje waarover je wilde gniffelen op zijn allerzachtst gezegd heel erg dunnetjes is!

   Maar met veel beters komen doe je niet; niet echt jouw fout, want ´veel beters´ bestaat helemaal niet!!!

   Prove me wrong!

   Verwijderen
  12. "Wat niet wegneemt dat het YouTube clipje waarover je wilde gniffelen op zijn allerzachtst gezegd heel erg dunnetjes is!"

   Ja, jij vindt het dunnetjes maar dat wil niet zeggen dat het ook dunnetjes is. Zodra het M.I.C. in zicht komt is er niets dunnetjes meer.

   "Prove me wrong!"

   Ik heb het je al bewezen maar jij kijkt liever een andere kant op. Het zij zo. Overigens ging de vraag erom of chemtrails bestaan of niet en die vraag heb jij met 'ja' beantwoord.

   Verwijderen
  13. Ze zouden vermoedelijk af en toe wel kunnen bestaan hebben... Zo ver wil ik best wel gaan hoor.

   Verder heb je nog een containerhaven vol vragen te beantwoorden.

   Verwijderen
  14. Af en toe? Nope, chemtrails bestaan of ze bestaan niet.

   "Verder heb je nog een containerhaven vol vragen te beantwoorden."

   Nope, die vragen komen allemaal uit jouw koker.

   Verwijderen
  15. Massale chemtrails zijn iets van de laatste decenia, want uit eigen ervaring waren die er echt niet in de jaren 50, 60, 70 en 80. Persoonlijk begon ik ze op te merken ergens midden in de negentigers vorige eeuw. Heb ook wat jaartjes rondgetoerd en het viel me op, dat in Noorwegen, Zwitserland en Monaco weinig tot geen gifsporen in de lucht te zien waren.
   Dat geo-engineering eigenlijk al een kleine 100 jaar bestaat, laat de op 20 juni 2017 uitgekomen documentaire “Frankenskies” van Matt Landman duidelijk zien. Een goed gedocumenteerd overzicht
   door de jaren, van wat er allemaal al op dit gebied is uitgestrooid over de onwetende burgers.

   “FrankenSkies is an 80 minute social change documentary regarding the Solar Geoengineering/Chemtrail agenda that affects every living being on earth. The struggle of bringing
   awareness to this subject, despite the obstacles of a socially engineered populace and the military industrial complex with its endless resources, is palpable in this awakening truth feature.
   An impeccably timed eye opening expose, the film reveals the campaign to normalize chemical cloud formations via atmospheric aerosol dispersals. Up against a normalization timetable encompassing a controlled media and an indoctrinated educational and political system, activists ask the question : Is your silence your consent?
   A shocking informative film on climate engineering, frequency control and CIA manipulation, the film’s narrative unfolds through a historical timeline of experimentation on humanity, bringing us to a modern day laboratory that encompasses the air we breath and dictates when and where the sun shall shine, or not…”


   Kijk verder op de tube: FRANKENSKIES FULL LENGTH DOCUMENTARY (GEOENGINEERING / CHEMTRAILS)
   DIRECTOR'S CUT

   Groet Theo

   Verwijderen
  16. Ik vind het een goede film, Theo.

   Niet dat ik alles heb gezien of begrepen, maar wel begrijp ik dat deze David Keith bij Hardtalk niet te vertrouwen is. Hij ziet het sproeien van enorme hoeveelheden als geen enkel probleem. En verderop blijkt da Al2O3 al wordt gesproeid.
   Ik hoop dat Rootman nog eens probeert mij gerust te stellen..

   Verwijderen
  17. Sorry, maar dat duurt me echt te lang. Als er echt nog iets bijzonders gebracht wordt, geef me dan het tijdstip en dan bekijk ik dat fragment. Ik zie echt geen reden waarom wie dan ook dit grootschalig zou doen.

   Verwijderen
  18. @ Jan Even geruststellen: aluminiumoxide is totaal inert, tot zeer hoge temperaturen (witheet). Het komt op uitgebreide schaal in de natuur voor; in de bodem ook in nanovorm. Een enkele zandstorm in de Sahara brengt meer van dat spul in de lucht dan alle vliegtuigen bij elkaar in 10 jaar (zouden ze een aerosolmachientje hebben). Ik heb een willekeurig fragmentje bekeken van die film, en daar haalden ze er al talloze zaken bij die vrijwel zeker volkomen andere oorzaken hebben, met een verontrust pianodeuntje op de achtergrond.

   Angstzaaierij is het, en het tegendeel van overtuigend (maw: het versterkt mijn uiterst sceptische houding jegens dit soort onderwerpen.

   Verwijderen
  19. Het blijft uiteraard een enorme paradox dat degenen die in grootschalige chemtrails geloven vanwege geoengineering (afkoelen van de planeet) tevens klimaatsceptici zijn.

   Een typisch geval van ´you can´t keep your cake and eat it too´.

   Verwijderen
  20. "Sorry, maar dat duurt me echt te lang."

   Dat bedoel ik dus! @Rootman denkt aan een fragment te kunnen bepalen of de informatie in de docu klopt of niet.

   Daar heb ik een Youp van 't Hek uitspraak voor:

   "Sodeflikker toch op!"

   Verwijderen
 17. Trump Backs Proposal to Spend Pakistan Aid Money on US Infrastructure Projects
  https://sputniknews.com/us/201801061060549441-trump-pakistan-aid-infrastructure/
  Logisch..Pakistan zit toch al in de zak van China. China gaat in pakistan een militaire marine basis bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Iran Envoy to UN: Tehran Has 'Hard Evidence' Protests Incited From Abroad
  https://sputniknews.com/middleeast/201801061060544822-iran-protests-un-provocation-violence/

  Zelfs frankrijk wil niet meer bijeenkomen in de UN om Iran te bespreken. Trump bereikt uit geopolitiek oogpunt gezien niks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las op MoA dat Macron had gezegd dat de Iran -vijandigheid wordt gedreven door USA. VS en KSA.

   Vind ik wel dapper van Macron.

   Verwijderen
  2. Door: USA, Israel en KSA bedoelde ik te schrijven.

   Verwijderen
  3. Shit, ik word gek van dat switchen tussen de BLIk account en de Jan Verheul account. Bovenstaande is dus uiteraard de mening van Jan Verheul.

   Verwijderen
  4. Inderdaad Jan, dit zijn de partijen die belang hebben bij chaos in Iran.

   Verwijderen
  5. Micron schijnt zijn bijnaam te zijn.

   Verwijderen
 19. Amerika legt het er wel erg dik bovenop waar ze op uit zijn.
  Toen een referendum in Spanje met grof geweld de kop werd ingedrukt, een regelrechte aanval op de democratie dus, toen hoorde je niemand bij de VN protesteren.
  Bij de grote protesten afgelopen jaar in Frankrijk tegen de afbraak van de sociale zekerheid hoorde je ook niets in de veiligheidsraad. En zo zijn er voorbeelden genoeg van grote protesten.
  Het merendeel van de vaste leden hebben stilaan in de gaten wat voor spelletje Amerika speelt en ze wensen niet langer mee te spelen. Eindelijk!!

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/veiligheidsraad-van-de-vn-voor-spoedzitting-iran-bijeen-op-initiatief-van-de-vs~a4554896/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit artikel beschrijft behoorlijk goed de sectarische dwaalleer van toktok:

  http://russia-insider.com/en/christian-zionism-heresy-choice-neocons/ri22075

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Rootman,
   ik heb het ook zien staan op Russia Insider.
   Ik was dus wel trots dat ik precies hetzelfde beschreef hier op Blik, een week geleden, en het op 5 januari in een blog op nam: http://xevolutie.blogspot.nl/2018/01/688-vier-joodse-infiltraties-grepen.html ( punt 3)

   Verwijderen
 21. Afgezien van al de rest:

  Onze stamgasten zullen ondanks alle meningsverschillen best blij zijn dat de zielige poginkjes tot een gekleurde revolutie jammerlijk mislukt zijn en dat het zio-lijk Hayley opnieuw in het stof gehapt heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jort Kelder: Vrouwen komen naar me toe en willen iets ( sex) van mij.

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/jort-kelder-vrouwen-dringen-aan-verkracht

  Ja, dat aspect is in de Metoo discussie niet ter sprake gekomen meen ik: dat de Alpha males voor een vrouw(tje) een aantrekkelijke bevruchter zijn.
  En dat die mannen dus vaak met dat spel te maken krijgen: een vrouw die hem verleidt. Maar àls hij 'mee gaat' dan kan ze natuurlijk als een blad aan een boom omdraaien/zich bedenken/ haar machts-wellust botvieren/ 'wraak nemen op 'de man' etc en zeggen: "Ik wilde niet en hij heeft me aangerand "
  Linke soep.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nu we het er toch over hebben: Wat denken mijn gewaardeerde mede-pundits van 'der Fall Camiel" ?

  Is het niet vreemd dat die mevrouw pas 6 maanden later aangifte deed?
  En dat daarna langzaam maar zeker de smneur campagne op gang kwam?

  Zou de NSA, die àlles van ons weet en àlles naasr Israel zent ( de ruwe data ! ) hebben geconcludeerd dat us Camiel iets tegen Israel heeft, en dus maar beter kan struikelen ?

  Iets klopt er niet volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nog iets.
  Ik heb de laatste dagen veel beluisterd van Arno Wellens en van Sven Hulleman. Hun uitspraken liegen er niet om.
  Beiden zijn bevriend of toch minstens goed bekend met Jort Kelder.

  Het was Jort die aan Arno Wellens had gezegd: "Er klopt hier iets niet met die griekse steun en schuld etc. Zoek dat eens uit."
  Het resultaat liegt er niet om.

  Maar Mark Rutten geeft geen krimp. Bewandelt de officiele Bankiers-paden.
  En Jort gaat elk jaar skieen met Mark Rutte.

  Wat zouden die dan tegen elkaar zeggen?
  Kan de NSA me daar een tape-je van mailen graag. ( U weet me te vinden).

  Ben toch benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 25. In een interview kreeg Chomsky een keer de vraag welke verhalen van journalisten hij vertrouwde. Zijn antwoord was: journalisten die rapporteren vanuit een gebied en de situatie vanuit daar direct verslaan. Wat, als je het mij vraagt, een ware observatie is.

  Jammer dus dat het merendeel van 'onze' MSM journalisten alleen nog maar ooggetuige verslagen geven vanaf snelwegen (veel files), stadions (veel voetbal) en teleprompters (veel propaganda).

  Maar er zijn ook andere journalisten, buiten de MSM, zoals Jonathan Cook, Vanessa Beeley en, zoals onderstaand, Eva Bartlett die wel vanuit oorlogsgebied verslaan en voldoen aan de definitie van Chomsky van welke journalisten je kunt vertrouwen in hun verslaglegging.

  https://www.globalresearch.ca/how-the-mainstream-media-whitewashed-al-qaeda-and-the-white-helmets-in-syria/5624930

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een unieke en goede morgen vandaag. Prachtige blauwe lucht!. Nog geen geoengineering!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee, logisch met zeer droge arctische lucht in de tropopauze!. Bovendien: met Trump en Rutte aan het bewind is enig klimaatbeleid toch al in de vullisbak gegaan. Dus maskeren hoeft helemaal niet. Bovendien: waarom zou men in de winter het noordelijk halfrond willen afkoelen? de sterkste reflector is sneeuw, vele malen effectiever dan SO2, laat staan voor dat doel zowiezo nutteloze oxiden van lichte metalen. En mochten ze het magazijn desondanks willen leegmaken: er zijn lange nachten waarin geen mens wat ziet. Dan kan het aerosolmachientje op de turbostand!

   Verwijderen
  2. @oli,

   Klopt! Ik heb al verschillende vliegtuigen over zien vliegen en binnen 10 seconden waren de contrails verdwenen.

   Verwijderen
  3. oh.....plotseling geen vliegtuigen vliegend kris kras door de lucht, die een lange witte spoor achterlaten die de hele atmosfeer wit kleurt en bedekt.

   @Rootman,
   Steek je kop maar in het zand en verzin maar allemaal excuses om het geoengineering verhaal niet te geloven.

   Waarom laten vandaag de vliegtuigen geen grote witte strepen na die uren blijft hangen.? Waarom vliegen er vandaag geen vliegtuigen kris kras door de lucht en zijn er vandaag blijkbaar alleen -lijn-toestellen in de lucht die een vaste vliegroute hebben ?.

   Het is behoorlijk opvallend als 's Nachts vliegtuigen kris kras door de lucht vliegen. Nee doe het dan maar overdag, dat is minder verdacht.

   Jij redeneert hetzelde als mijn familie. 9/11 kan niet door zekere personen uit de amerikaans regering en inlichtingen diensten zijn uitgevoerd, want anders zou dat wel naar buiten komen zo'n groot complot. Nee hoor. Het officiële verhaal is waar.

   Verwijderen
  4. Als techneut heb ik overigens heel veel moeite om afstand te moeten doen van Isaac Newton's wet van de zwaartekracht, die sinds 11-9-2001 niet meer geldt. Daarnaast moet ik constateren dat diezelfde wet nog steeds wordt onderwezen, met dit verschil, dat studenten nu hun eigen onderwijs moeten financieren.

   Verwijderen
  5. Chemtrails (of de hypotheses daarover) Qui Bono?

   Dat zegt genoeg!

   Verwijderen
  6. Als jij de hele docu had bekeken had jij kunnen constateren dat Al Gore dat was. Had je nog meer op je lever, @Rootman?

   Verwijderen
  7. "Sorry, maar dat duurt me echt te lang."

   Dat bedoel ik dus! @Rootman denkt aan een fragment te kunnen bepalen of de informatie in de docu klopt of niet.

   Daar heb ik een Youp van 't Hek uitspraak voor:

   "Sodeflikker toch op!"

   Ik versterk het nog een beetje met:

   "Sodeflikker toch op, vent!"

   Verwijderen
  8. De documentaires die ik in de loop van de tijd over dit onderwerp heb bekeken zitten allemaal tjokvol fouten. het zijn bijna allemaal amateurs die nog niet het ABC van chemie, meteorologie, milieukunde en toxicologie kennen. Ik blijf niet bezig!

   Bovendien zijn bijna alle ´gelovigen´ in chemtrails tevens klimaatsceptici. Die paradox hebben ze blijkbaar zelf nog niet ingezien, want waarom global warming maskeren als het niet zou bestaan. Waarom niet deze kwestie uitleggen Joop ipv weer te vervallen in achterlijk gescheld?

   Verwijderen
 27. Kantekening: Dit nieuws wordt alleen in de westerse media vermeld. Maar zij melden dat, de hardliner tegen Israel, Mahmoud Ahmadinejad is gearresteerd.


  Iran's Former President Mahmoud Ahmadinejad Arrested For Inciting Unrest: Report
  https://www.infowars.com/report-irans-former-president-arrested-for-inciting-unrest/

  Ironisch dat nu juist hij achter de onrusten in Iran zou zitten, deze die ook gesteund worden door de pro Israel-, pro wallstreet- lobby. LOL.

  US Ambassador to the UN Nikki Haley characterized the week long unrest in Iran as a "spontaneous expression of fundamental human rights," claiming the protests were simultaneously playing out in "over 78 locations" - though according to many reports anti-regime protests have largely died down while giving way to possibly larger pro-government rallies.

  It is possible that this latest news of Ahmadinejad's arrest on charges of incitement, however, could renew mass anti-government protests.

  This is a developing story...

  spontaan ? op 78 locaties tegelijk? hmmmmm interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Het bericht wordt onder voorbehoud geconfirmeerd door zerohedge:

   https://www.zerohedge.com/news/2018-01-06/irans-former-president-mahmoud-ahmadinejad-arrested-inciting-unrest-report

   Zerohedge en infowars zijn beiden grotendeels aggregatiestites, daarom geen 100% confirmatie. Maar altijd nog veel beter dan de overige bronnen die dit melden, samen met wat verwarde interpretatie: uit Israel of van sektarische gristenzionistische evangelofascisten.

   Het is bekend dat de protesten begonnen vanuit linkervleugel hardliners. Ook zijn er aanwijzingen dat er buitenlandse salafistische jihadis meededen. Astroturfing via 5e colonne monarchisten en ook liberalen deed de rest. Een interessant experimentje van Soros, wat inmiddels gelukkig is mislukt. Het zio-lijk Haley heeft weer moddergebakjes moeten eten!

   Verwijderen
  3. Ik begrijp dat Ahmedinejad de liberale koers van Rouhani niet aanstaat. anti amerika hardliners hebben dan ook baat bij het omverwerpen van de regering. Zo zouden 2 verschillende kanten baat hebben bij de onlusten. Verder nog Jihadisten en Koerden deden mee met de protesten.

   Verwijderen
  4. 15 maart 2011, er breken 'spontane' opstanden uit in 8 Syrische provincies, waarvan één iemand hier in Nederland op 26 februari 2011 op de hoogte was en nu werkzaam is voor het Instituut Clingendael!

   Verwijderen
 28. Chemtrails. Van het wie, wat of waarom weet ik niks, wel durf ik te stellen dat ik ze gezien heb.

  De afgelopen tijd, ga ik als het weer het tenminste toelaat, regelmatig per fiets van mijn woonplaats 010 naar mijn werk in de omgeving Den Haag. 't Moet eind september vorig jaar zijn geweest toen ik rond 7.15 u 's morgens, fietsend in de buurt van Bergschenhoek, een heel netwerk van parallelle sporen in de lucht boven Rotterdam zag. De sporen weken heel duidelijk van van de condensstrepen die lijnvluchten achterlieten; veel langer en breder. 't Was zo opvallend dat ik nog eens wat beter keek en toen zag ik in ook een vliegtuig dat dergelijk sporen achterliet. En nog een en nog een. Telde er uiteindelijk vijf, allemaal bezig met sporen maken hoog in de lucht boven Rotterdam-Oost.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeer juist, beste @Dawg!

   http://www.earth-matters.nl/97/12518/lezersbrieven/weeraanpassingen-alzheimer-vliegtuigstrepen.html

   Verwijderen
 29. Vreemd. Hier twee keer een comment over chemtrails geplaatst. Beiden zijn verwijderd. Zojuist nog een een poging gewaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DAG DAWG
   IK HEB JOUW BEIDE POSTS TERUG GEVONDEN ION DE SPAM.
   HOE IS DIT GEBEURD?

   HIERONDER EEN TIP DIE HET MOGELIJK KAN VOORKOMEN:

   ( Het gaat me een beetje boven de pet, dus ik citeer wat aan mij is geschreven door iemand:)

   Ik heb het probleem, denk ik, gevonden. Het ligt aan de privacy-instellingen op de pc. Via Privacy Badger van Firefox kunnen potentiële trackers worden uitgeschakeld, deels ingeschakeld of helemaal ingeschakeld. Voor Google accounts/blogs hebben we deze in principe op de hoogste beveiliging (geen tracking mogelijk) gezet. Ik vermoed dat dit de reden is dat jouw blog mijn bijdragen als spam aanziet.
   --
   Ik vond ook berichten van mijzelf (Verheul) , Theo en Eddy in de spam. ( allemaal sinds 1`januari er in gekomen)
   Dit duidt er op dat het wel vaker gebeurt, en bij meer mensen. Of dat aan die Firefox en de Privacy Badger ligt? Ik heb geen Firefox, en 95 % van mijn posts komt gewoon op het blog te staan.

   Groet, Jan de Censor.

   Verwijderen
  2. OK merci , had al het vermoeden dat het om een te strak afgesteld spamfilters o.i.d. ging.

   Verwijderen
 30. @ Rootman.

  Je vroeg om enkele passages in de film te noemen die mij bezorgd maken.

  Ik heb hier in 5 minten tijds enkele belangrijke getuigen.
  De video: https://www.youtube.com/watch?v=zNeOTOytEeA

  Op min 38.20: John Brennan, baas CIA: zegt dat hij enthousisat is over Geo Enginering, vooral over SAI: stratospheric Aerosol Injection: het idee om de oparming tegen te gaan door stoffen uit te sproeien.

  op min 39 : Een Air Force getuige ( voor een Senaats Commissie), 2014 zegt dat HAARP een reeds gebruikte methode is: in de Navy, Air Force en bij Darpa.

  op min 40: de bekende getuigenis van Rosalind Peterson ( in 2007) bij de UN: Bedrijven gebruiken al middelen om het weer te beinvloeden, soms op duizenden vierkante mijlen. Om de oogst te laten overleven, of om de bevruchting succesvol te laten verlopen. Het wordt ook gebruikt om klimaatverandering af te remmen. Chemicals worden gebruikt om zonlicht te veminderen. ( Ze zegt niet welke chemicals. Als ze over Zwavel spreekt is het niet erg, andere zaken zijn mogelijk wel heel schadelijk.) Maar met minder zonlicht is er minder fotosynthese en dus minder voedsel productie.
  min 41: Peterson: De wolken die we nu zien zijn geen normale wolken. Ze zijn man-made. In California is onderzoek gedaan. Tussen 1970 en nu is de hoeveelheid Aluminium, strontium, barium, en mangaan enorm toegenomen.

  min 42: Ted Gunderson. FBI chef afd. California. Overal zijn schadelijke stoffen uitgesproid. Vogels en vissen sterven. Ik zag zelf de ongemerkte vlieggtuigen in Nebraska.

  min 44> Kristen Meghan. Ik vond heel hoge waarden in de bodem en luch samples. Wij vergiftigen de mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeer juist, beste @Jan Verheul!

   http://www.earth-matters.nl/97/12518/lezersbrieven/weeraanpassingen-alzheimer-vliegtuigstrepen.html

   Verwijderen
  2. Overigens vraag ik mijzelf wel af hoe @Jan Verheul nu tegen HAARP aankijkt?

   Verwijderen
  3. Het stilzwijgen van @Rootman is overigens ook veelzeggend.

   Verwijderen
  4. In elk geval zal ik pas morgen of later inhoudelijk reageren.

   Verwijderen
  5. "In elk geval zal ik pas morgen of later inhoudelijk reageren."

   Op grond waarvan, op informatie van jouw 'geniale' dochter?

   Verwijderen
  6. @Joop: hij moet even zijn aluminumoxyde cake-brilletje afzetten, om het woestijnzand uit zijn ogen te wrijven.
   Overigens kan ik me redelijk vinden in jouw gelinkte artikel, maar de choresterol-verlagers zijn zeker ook een grote boosdoener in dit verhaal. Dit is al in meerdere onderzoeken aangetoond. De laatste jaren werk ik vrijwillig voor onze dementerende medemens en ook uit mijn persoonlijk onderzoek blijkt, dat ze allen zo'n hersenvoedings-verlager gebruiken.
   Groet Theo

   Verwijderen
  7. @Theo,

   Met jou valt tenminste te praten, dank voor je info.

   Verwijderen
  8. Da's het verschil tussen een trol en een mens @Joop
   Nog even als extra info 'n link naar de truthwiki over alzheimer. Kom ik ze allebei weer tegen, aluminum & statines: Alzheimer’s Disease

   Verwijderen
  9. Joop en Theo, wat denken jullie van al die glyfosaat GMO troep in ons eten?
   Poos geleden een grafiek gezien die dezelfde sterk stijgende lijn had van het aantal kankergevallen en het gebruik van Monsanto troep op onze planten.
   Overigens ben ik het ook eens dat chemtrails bestaan. Laatst zag ik ze 3 lijnen naast mekaar maken, zowat van horizon tot horizon, maar toen zag ik een vliegtuig iets hoger dwars over die lijnen vliegen en dat had GEEN streep, niet eens een contrail. Zo groot kan het verschil niet zijn wat hoogte betreft dat de ene wel en de andere niet sproeit.
   In Amerika is ook gezegd dat ze dat sproeien zouden gebruiken als een vorm van oorlogsvoeren door het aan te vallen land in het donker te zetten en hun oogsten te laten mislukken zodat het volk vanzelf wel in opstand zou komen.

   Waar het eigenlijk op neer komt is dat onze gezondheid en ons leven van alle kanten belaagd wordt. 500 miljoen, weet je nog?

   Verwijderen
  10. @Matt,

   @Rootman is een 'biologische' boer die zijn groenten water geeft van wat? Van dezelfde bron waar wij hier over praten. Daarnaast gebruikt hij een NIET gekalibreerde geigerteller, om de hoeveelheid straling in zijn 'biologische' voedsel te meten. Het geluk voor @Rootman is, is dat de EU de hoeveelheid straling, wat in ons voedsel mag zitten, na de ramp in Fukushima heeft verhoogd om geen paniek te zaaien over voedseltekorten.

   Tot zover de welingelichte bronnen van @Rootman, waarover hij ons, tot nu toe, nog niet heeft ingelicht. Alleen dan wat voor een geweldige vent hij is en heel goed voor zichzelf kan zorgen.

   Verwijderen
  11. @ Theo,

   ik dacht dat je een aardige kerel was, maar je blijkt ook al zo'n zwak Youp van 't Hek mannetje dat alleen kan bestaan door een ander af te zeiken.

   Voorbeeld 1: "hij moet even zijn aluminumoxyde cake-brilletje afzetten, om het woestijnzand uit zijn ogen te wrijven."
   Voorbeeld 2: "Da's het verschil tussen een trol en een mens"

   Jouw argumenten zijn heel wat minder stevig, Theo. Kletspraat over Alzheimer. Als ik je goed begrijp beweer je dat het exogeen is. Maar hoe kan het dan dat er families zijn waar alle broers en zussen alzheimer krijgen, en andere families waar niet één het krijgt?
   Heb je nooit van APOE4 gehoord?

   Ik denk dus dat je kletskoek serveert. Mag best, maar ga dan een ander niet naar beneden zitten halen, want dat past niet bij je status van kletsmajoor.

   Verwijderen
  12. @ Joop,

   Hoe ik nu over HAARP denk?
   Ik weet het nog steeds niet. Ik had eigenlijk de reactie van Rootman willen afwachten hieromtrent.
   Ik neem aan dat de techniek echt bestaat, en dat die zendmasten her en der zijn opgesteld. We hebben er foto's van gezien. Het bestaat al decennia.
   Deze man zegt dat het eerst bij de Navy bestond, en nu bij de Air Force en dat Darpa er mee had gewerkt, maar dat er nu eigenlijk geen belangstelling voor HAARP meer is. Zo begrijp ik zijn tekst.
   Belangrijke vraag: Is het gebruikt? Wordt het nog gebruikt? Wat is het effect op de menselijke gezondheid? Kan het zijn dat 'Fukushima' op die manier is veroorzaakt? En Haïti ?
   Ik kan er geen zinnig woord over zeggen.

   Verwijderen
  13. @ Joop. (2)
   Brennan is vrij enthousiast over de mogelijkheden van aerosol sproeien. Maar we weten dat sproeien met zwavel veel effect heeft en nauwelijks geld kost en niet schadelijk is voor mens en aarde. ( Heb ik dat goed begrepen?)
   Ik hoor niets over barium en al die andere lelijke stoffen.

   Maar misschien is het al link genoeg dat dit soort mensen zeggen dat ze dat sproeien wel veelbelovend vinden. Ik maak me dan wel zorgen.

   Mevrouw Petersen (UN, 2007) kennen we al langer, en als je goed luistert zegt ze niets dat echt verder gaat dan : met zwavel regen opwekken. Dat is niet persé verontrustend.

   Dan melden Peterson, Gunderson en Meghan alle drie dat er veel hogere concentraties aan strontium en aluminium en barium en mangaan worden gevonden. Maar dat wordt niet gekoppeld aan de Chemtrails, meen ik. Gunderson kent enkele vliegtuigen die ongemerkt zijn en dat spul uitsproeien. Enkele vliegtuigen: we zien tientalle strepen per dag aan de hemel. Ik zie geen bewezen verband tussen de alarm-boodschap van Peterson, Gunderson en Meghan en de Chemtrails die we aan de hemel zien. Zij vermoeden dat misschien, maar er is door hen geen verband aangetoond. Als dat er toch is,. hoor ik het graag.

   Verwijderen
  14. We leven met meer dan 7 miljard mensen op aarde in een geïndustrialiseerde samenleving, waarbij van alles uit de grond wordt gehaald wat er altijd heeft ingezeten, en allerlei nieuwe stofjes in het milieu thuiskomen die er nooit in hebben gezeten. In de jaren 50 was dat DDT, later PVBs en dioxine, nu glyfosaat en neonicotinoiden. We is ook straling die we nooit hadden bv cellphones, bluetooth en wifi. Veel van die veranderingen zijn niet zo schadelijk, maar veel ook wel, en de combinaties zijn al helemaal nooit onderzocht.

   Dat kan volgens mij vrijwel alles verklaren, en daar heb je geen geheime projecten van ee wereldregering voor nodig.

   Verwijderen
  15. Zwavel is relatief onschuldig. Maar het benadeelt de tropen in een opwarmende wereld. Bij CO2 warming gaan de poolgebieden veel harder dan de rest van de aarde, terwijl SO2 koeling juist in de tropen droogten veroorzaken. Bovendien remt het op zure bodems de plantengroei. Het grootste gevaar van SO2 geoengineering is de verblijfstijd: men moet ook over 1000 en 10000 jaar blijven sproeien bij een hoog CO2 gehalte in de atmosfeer. Gaat de technologische beschaving echt zo lang continu door?

   Verwijderen
  16. Ik ga maar geen commentaar over HAAARP geven. Het feit dat het project gestopt is geeft volgens mij aan dat geheime doelstellingen niet zijn gehaald. In elk geval zou het tientallen jaren later met veel krachtiger technologie vervangen zijn als er perspectief in zat.

   Orlov heeft het ook wel een over een megavulkaanuitbarsting veroorzaken in Yellowstone met een nucleaire explosie. Dat lijkt me veel plausibeler, maar is ook grote onzin: zelfs een kleine aardbeving heeft meer energie dan een nuke, en die zijn er genoeg. Hoe kunnen die paar megawatt van HAARP dan ooit zo´n effect hebben?

   Verwijderen
  17. @ Rootman,

   Het lijkt me een redelijke reactie van jou, maar net die allerlaatste allinea ( Orlov ...), daar kan ik wel iets over zeggen:
   De kernbom is dan als het vuur dat het lont ontbrandt, als een katalysator: zelf inderdaad minder krachtig dan het echte natuurgeweld, maar wel onontbeerlijk daar voor.
   En: de zin over HAARP kan ik hier niet plaatsen.
   --
   Nog iets: We weten echt niet of HAARP nu wel of niet is gebruikt, en we weten niet of het definitief ten grave is gedragen. Maar dat er weinig ontwikkeling in schijnt te zitten, dat lijkt ook mij geruststellend.

   Verwijderen
  18. Mijn voornaamste reden om te twijfelen aan Orlovs Yellowstone is een andere: het is ontestbaar, en kan dus nooit als afschrikkingswapen worden gebruikt, Dat geldt ook voor een andere samson-optie: het splijten van La Palma, wat een mega tsunami teweegbrengt die de oostkust van de VS (maar ook de caraiben, Rio en Buenos Aires) zou verwoesten. Dr Strangelove´s bom valt ook in die categorie. De tegenpartij zou het dreigen met dergelijke wapens waarschijnlijk als opschepperij ervaren.

   Verwijderen
  19. @Jan, als ik persoonlijk aangevallen en beledigd word door iemand, dan reageer ik daar persoonlijk met humor op. Hij kent mij niet, maar weet mij wel te beoordelen. Ik geef een uitgebreide inleiding naar een goed gedocumenteerde video over 100 jaar geo-engenering. Lees zijn 3 reacties maar na vanaf Rootman 7 Januari om 00:58 Niets inhoudelijks, alleen op de man spelend en oordelend. Verderop wordt uiteindelijk zelfs zijn geniale dochter erbij betrokken en ons maar beledigen!
   En nog steeds is hij niet serieus ingegaan op die documentaire. Teveel bewijzen, dat onze overheden al heel lang de burgers als proefkonijnen gebruiken, dat past niet in zijn sahara zand aluminiumoxyde verhaal.
   Ik probeer hier alleen aanvullende info met bronvermeldingen te posten, daar verwacht ik inhoudelijke reacties op. Wees gerust Jan, ik sta open voor ieder mens en mening, maar dan wel als mens naar mens! Jij valt mij nu ook persoonlijk aan met kletspraat over Alzheimer. Ik heb daar mijn persoonlijk ervaring gegeven en een link naar de truthwiki, maar jij beoordeeld dat als kletspraat zonder enige onderbouwing. Heb je het gelinkte artikel wel gelezen? Apolipoprotein weet ik niet genoeg van om over te oordelen. Ik denk logisch en cholesterol is voeding voor de hersens, dus ga je cholesterol verlagers gebruiken, dan kun je problemen verwachten. Verder ben ik ervan overtuigd, dat er meerdere exogene oorzaken zijn voor Alzheimer. Als het alleen endogeen zou zijn, dan kun je de snelle stijging van het aantal niet verklaren. Vaak hoor je de verklaring, dat de mens steeds ouder wordt, maar dat is een smoes, die al een tijdje niet meer opgaat. De bewoners worden ook steeds jonger, inmiddels hebben we een man van 47 en een van 49 en een paar vijftigers. Ook zijn er inmiddels ongeveer evenveel mannen als vrouwen slachtoffer van dementie.
   @Matt: mee eens, al die e-nummer troep in ons eten en vooral die GMO gifzooi veroorzaken een hoop ziektes. We mogen inderdaad maar met 500 miljoen overblijven!

   Verwijderen
  20. @ de Tremor: Ik had geenszins de bedoeling je te beledigen! Als ik die indruk wekte, sorry. Ik reageerde op Joop, en dat heeft een lange voorgeschiedenis. Iedereen heeft recht op zijn meningen en bronnen, maar Joop weerlegt nooit argumenten, komt steeds met dezelfde links en wordt kwaad en persoonlijk als hij geen gelijk kan krijgen. Omdat hij heel vaak de drogreden van autoriteit gebruikt reageer ik soms sarcastisch als hij weer met een of andere kwaksite aankomt. Sorry als deze voorgeschiedenis de gevoelswaarde van mijn commentaar, zeker niet direct aan jou gericht heeft gekleurd. Ik zal proberen inhoudelijker te reageren.

   (PS in het fijne stofzand van de Sahara zit behoorlijk wat Al2O3)

   Het noemen van statines als mogelijke oorzaak van dementie wist ik niet. Ik heb de link bekeken en zal zeker verder lezen hierover. Mijn moeder, bijna 92, begint ook behoorlijk te dementeren, en in haar medicijnrol zit ook simvastatine. Ik test IQ 160 en mijn dochter is serieus slimmer dan ik. Daar mag ik toch wel trots op zijn? Daarnaast: intelligence is overrated en gisteren vloeide het bier misschien iets te rijk. In elk geval zit ze nu in het vliegtuig.

   Verwijderen
  21. Ik heb mijn commentaren nog even bekeken, maar ik zie niet veel persoonlijks, wel veel inhoudelijks. Om ´het goed te maken´ zal ik de komende week de docu bekijken en er inhoudelijk op reageren. Maar het korte fragmentje wat ik heb bekeken rechtvaardigt voorlopig wel mijn indruk van angstzaaien. We gaan het zien, gun me wat tijd.

   Verwijderen
  22. OK Theo, zand er over.
   Het schoot me in het verkeerde keelgat.
   En dat je Sahara-zand erbij haalde was vanwege dat Aluminium, daar had ik niet aan gedacht. Tegenwoordig is elke associatie met zand of 'zandbak' een vorm van schelden, zo ervaar ik dat.
   Wat ook mee speelt: Rootman is volgends mij de enige hier ( samen met Blik himself) die zich nooit aan scheldpartijen heeft bezondigd. ( Zelf ga ik ook niet helemaal vrijuit, meen ik).
   En over zijn dochter die geniaal; zou zijn? Laat hem. Ik heb er iets meer moeite mee dat hij zichzelf zo graag als heel slim profileert. Maar je eigen dochter: dat kan ik nog wel begrijpen.

   ===
   Zoals met veel zaken zal het met Alzheimer wel zo zijn: als je er qua genen- pakket veel aanleg voor hebt (APOE4), is er geen houden aan.
   En als je er totaal geen aanleg voor hebt, kun je 110 worden en helder blijven.

   Maar de mensen daar tussenin, die zouden best eens door exogene oorzaken meer of minder dement kunnen worden.

   Nu zoeken we dus naar : Wat versterkt alzheimer?
   En: Welke zaken 'triggeren'eventueel het ontstaan van Alzheimer?
   Is dat aluminium in de lucht, in voedsel, in pillen, medicijnen?
   Of welke stof zou dat kunnen zijn?
   Is dat het gebrek aan beweging, in vergelijk met de oudere generaties?
   Is dat de gewoonte om vrij veel te eten?
   Is dat het geraffineerde voedsel?
   De E nummers?

   Ik gebruik zelf ook weer simvastatine. Heb het een jaar niet gebruikt omdat een kennis zei dat het slechte zooi was.
   Maar dat het gebruik van Simvastatine een oorzaak van Alzheimer zou zijn, omdat de alzheimer -patienten die jij kent, ook statines gebruiken, dat is echt een veel te snelle conclusie. Dat vind ik echt amateuristisch.
   Het probleem is helaas 100 keer ingewikkelder.


   Verwijderen
  23. @Rootman
   Nogmaals: Ik probeer hier alleen aanvullende info met bronvermeldingen te posten, daar verwacht ik inhoudelijke reacties op. Persoonlijke vetes horen hier niet uitgevochten te worden en ik ben ook helemaal niet geïnteresseerd in iq's, of wat voor 'n kleur schoenen: Wijsheid is niet te meten! Overigens, mensen met een gemiddeld iq lezen jouw 3 comments wel als persoonlijke aanval aan mij gericht. Lees ze zelf maar eens terug...verder bemoei ik me niet met persoonlijke discussies. Ieder mens heeft zijn eigen (gehersenspoelde) waarheid!
   Groet Theo

   Verwijderen
  24. @ Jan: of je geloven wil of niet, eigenlijk zie ik mezelf als een vrij domme man. Dat er nog dommere mensen zijn, OK: stupidity kills!

   In mijn reageren ben ik een goed geïnformeerde, slimme ADHDer, meer ook niet!

   Verwijderen
  25. @Jan
   Je hebt gelijk wat betreft al je genoemde punten, die spelen uiteindelijk allemaal een rol. Even een correctie op mijn bewering over de statines, want ik bedoel daar dementie in het algemeen, dus niet specifiek Alzheimer. Jammer dat je mijn persoonlijke onderzoek zo miskent, want ik ben dit juist gestart naar aanleiding van alle negatieve berichtgeving over die statines. Mijn persoonlijke onderzoek loopt al meer dan tien jaar en ik stel de persoon, of zijn of haar familie de vraag of ze cholesterol verlagers gebruiken. Tot nu toe een 100% score. Ook stel ik de vraag of dementie vaker voorkomt in de familie, waarop ongeveer een derde deel 'ja' antwoord. Als ex-statisticus, met de andere onderzoeken in mijn achterhoofd, moet ik toch constateren, dat er wel degelijk een verband moet bestaan tussen statines en de stijging van het aantal dementerenden.
   Overigens vreemd, dat mijn vorige comment verplaatst is naar 17:15, toen zat ik toch echt te genieten van de maaltijd. Ik reageerde rond 16:15 op het bericht van @Rootman 16:06 en hij reageerde daar op om 16:19??
   Groet Theo

   Verwijderen
 31. LOL: het jaar 2018 in nieuwsberichten vanuit de VS, een voorspelling van William Blum

  https://dissidentvoice.org/2018/01/happy-new-year/#more-75524

  BeantwoordenVerwijderen
 32. In de VS wordt Joe Biden momenteel op het schild gehesen als democratisch kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2018.
  Creepy uncle Joe. Too close for comfort.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=KQ-YjGmpO4Q

  Stuitte op het clipje via het artikel

  Child Trafficking & List of Pedophile Ring in US 01/05/18 door Natalie Keshing

  http://nataliekeshing.com/child-trafficking-pedophile-ring-us/

  Over de credentials van de schrijfster Keshing ben ik zo gauw niet veel wijzer geworden, maar de verwijzingen van haar naar door Wikileaks geopenbaarde emaillekken liegen er niet om. Verontrustend.

  Pedo rings voor welgestelden. Ik zou er vroeger mijn schouders over op gehaald hebben en het als fictie hebben afgedaan. Demmink en Baybasin, chemtrails en de global warming hoax; nog steeds geloof ik er niks van, maar tegelijkertijd sluit ik ook niks meer uit.

  Het goede nieuws:

  FBI set to launch a new investigation into “slush fund” Clinton Foundation

  "The officials, who spoke only on condition of anonymity, said the probe is examining whether the Clintons promised or performed any policy favors in return for largesse to their charitable efforts or whether donors made commitments of donations in hopes of securing government outcomes."

  verder lezen op:

  http://theduran.com/fbi-set-to-launch-a-new-investigation-into-slush-fund-clinton-foundation/

  en

  CONFIRMED: Senators call for DoJ/FBI to investigate ‘Trump Dossier’ author Christopher Steele

  "The Russiagate has taken an extraordinary twist with confirmation that two Republican Senators – Senator Grassley, the chair of the Senate Judiciary Committee, and Senator Lindsey Graham, have written to the US Justice Department requesting that Christopher Steele, the former British spy who compiled the Trump Dossier, be investigated because of “significant inconsistencies” in the statements he has made to the authorities.'

  verder lezen op:

  http://theduran.com/confirmed-senators-lindsey-graham-demand-doj-fbi-investigate-christopher-steele-trump-dossier-author/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De democraten kunnen maar geen afscheid van hun oude garde nemen, zoals Biden, Schumer en Pelosi. Gisteren zat er een hele rij neocons bij Zakaria. Zolang zij de top zijn winnen de democrats nooit het presidentschap. Ik vrees dat we volgende keer een Republikein krijgen, al denk ik niet dat het Trump zal zijn.

   Verwijderen
  2. @ Rootman

   Oud of jong, Democraat of Republikein, lijken me geen goede typering van de scheidslijnen in de Amerikaanse politiek. 't Gaat veel eerder om integriteit versus corruptie. De democraten gaan tekeer tegen Trump als de duivel in een vat met wijwater. Nog nooit zo iets eerder meegemaakt. Lijkt verdomd veel op een vlucht naar voren. Dat doet me, ondanks alles, toch nog steeds de hoop koesteren dat Trump gezien kan worden als de man die de macht van de deepstate aan banden gaat leggen, of althans, daar op uit is.

   Verwijderen
  3. @Dawg
   Om het fikkie verder op te stoken: vanmorgen is er brand uitgebroken op het dak van een Trump tower, beetje verdacht plekje!
   Ondertussen is er in de Turkse media volop geschreven over het feit, dat de cia achter de Iraanse protesten zit. Er zijn zo'n 900 'zakenmensen' vooraf geplaatst. Turkije beweegt meer en meer naar het oost-kamp, volgende stap uit de Nato?

   "An operations room was formed in Erbil a few months ago, led by Michael D'Andrea, the man in charge of the CIA operations in Iran; also the chief of staff of Saddam's son and Saddam's brother-in-law along with a representative of Saudi Arabia and a representative of Monafeqin (hypocrites as MKO members are called in Iran) were in there. Certain reports have also claimed the presence of the UAE's representative in the operations room and we are studying them," Rezayee said on Saturday.

   Lees verder bij Jim S(t)one, link krijg ik helaas niet geplaatst...

   Verwijderen
 33. Nee maar.....

  De Hoop Scheffer: Poetin werd radicaler door NAVO

  "De NAVO heeft Vladimir Poetin in een hoek gedreven, waardoor hij radicaler werd. Dat zijn niet de woorden van Rusland, maar die van de voormalige secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer.

  Volgens Jaap de Hoop Scheffer moet het Westen de Russische rode lijn respecteren. De snelheid van de NAVO-uitbreiding heeft bijgedragen aan de agressieve opstelling van Poetin in de voormalige Sovjet-Unie.

  De NAVO had in 2008 geen lidmaatschap moeten toezeggen aan Oekraïne en Georgië, zegt de voormalige NAVO-topman nu. Hij noemt het begrijpelijk dat Poetin zich daartegen verzet heeft. "Hij zei tegen mij, nadat het communiqué was uitgekomen: mister secretary-general, this will not be. Dit gaat niet gebeuren!
  .....
  De voormalige secretaris-generaal zegt nu dat hij de reactie heeft onderschat en dat hij meer had moeten doen om de partijen op één lijn te houden. Volgens De Hoop Scheffer heeft het besluit geleid tot een radicalisering bij Poetin.

  Hij ziet een direct verband met de oorlog in Georgië (2008) en Oekraïne (2014). Inmiddels is de Hoop Scheffer ervan overtuigd dat er voor beide landen geen sprake meer kan zijn van lidmaatschap.

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2210939-de-hoop-scheffer-poetin-werd-radicaler-door-navo.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh...is de Hoop Scheffer tot inkeer gekomen? Tot voor kort wilde hij ons nog wijsmaken dat Rusland de oorlog met Georgië had ontketend!

   Verwijderen
  2. Overigens ga ik er maar vanuit dat de onthullingen van de George Washington Universiteit niet in de uitzending van Nieuwsuur zijn besproken.

   Verwijderen
  3. Dan heeft het "inlegvelletje" van Rutte misschien toch geholpen.
   Als Oekraïne inderdaad wordt uitgesloten van deelname aan de NATO kan Rutte zich hier op beroepen en zo de referendum uitslag alsnog in zijn voordeel laten uitkomen. Slim!

   Verwijderen
  4. Zo als gewoonlijk heeft kroel het artikel van Dawg weer niet eens gelezen om dan toch even goed zijn onzin te spuien.
   En dan maar klagen dat zijn "kritiek" wordt verwijderd!
   Welke kritiek kroel?
   Heb je al ooit iets onderbouwd van jouw beweringen?
   Heb je er bewijzen van dat Rusland een oorlog voert in Oekraïne?
   Heb jij al ooit ook maar iets bewezen hier?

   Je bent niet eens een NATO trol, kroel, maar wel een zwakzinnige trol.
   Antwoorden op gestelde vragen doe je toch niet, want dat kun je gewoon niet! De bal terug kaatsen zonder inhoud kan kroel wel of beginnen schelden uit onmacht, zo kennen we kroel.
   Verder niet serieus te nemen, de opgeblazen onzin van kroel. (als er ook maar iemand is die kroel ooit serieus genomen heeft)

   Verwijderen
  5. Is dat een antwoord kroel?
   Heb jij wel op school gezeten?
   En "hersenloze kremlin trol" is niet schelden?
   Is dit jouw respect???
   Nu twijfel ik echt aan jouw verstandelijk vermogens kroel.(deed ik toch al)

   Verwijderen
  6. De eigenwaan van kroel is vele malen groter dan zijn verstand.

   Verwijderen
 34. Oeff.... even uitblazen.
  Zojuist belde een bureau dat dan weer uit naam van Dunn and Bradstreet ( of zoiets. Ik herken de naam wel als een of andere dure organisatie) Ze zijn hun adressenbestand aan het bijwerken.
  Vroegen de naam van de baas. Dat ben ik.
  vroegen de voornaam.: laten we zeggen Jan. ( Dus niet René of een of andere ambigue naam)
  En toen vroegen ze of ik als Man of als Vrouw wilde worden aangesproken.
  Ik ben flink uit mijn slof geschoten !
  Heb ook het gesprek vrij snel beeindigd: weigerde aan deze gekkigheid mee te doen.

  Laat ons alleen een voorbeeld nemen aan Jordan Peterson en consequent deze idiotie saboteren: NIET meewerken !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   He, he, prima reactie. (Ook bekrompen van Dunn en Bradstreet trouwens dat je maar uit twee identities kon kiezen)

   Verwijderen
  2. Zelfselectie! Hetzelfde met de Hema, die vanaf nu slechts genderneutrale kinderkleding mag verkopen.

   Een ervaren medewerkster had er een zeer verontrust gevoel over, toen ik het aanroerde...

   Verwijderen
  3. Cruelman heeft hier wel een puntje. Maar voorzichtig! Zonder Joop heeft Cruelman geen bestaansrecht!

   Verwijderen
  4. @ Rootman,
   je schrijft dat Cruelamn wel een puntje heeft, dus heb ik die post gelezen. Ik begrijp echt niet wat hij probeert te zeggen.
   Maar ik kan wel dit zeggen: Vorig jaar mocht ik ook censureren van Blik, en heb toen Joop een paar keer weg gehaald omdat hij anderen zit uit te schelden. Prompt zei Blik, dat hij weer zelf ging censureren. "Ik was mijn handen in onschuld"

   Ik denk dat het zo is: ( Variant op Job Cohen) Joop is een pain in the ass, maar hij is ònze klootzak.
   Eddy en Cruel zijn nooit een deel van 'ons' geweest.

   In zoverre kan ik Blik wel begrijpen.

   Verwijderen
  5. Excuses cruelman1974. Verkeerd gelezen door mij.

   Verwijderen
 35. De afgelopen dagen is deze site op mijn computer opvallend traag! Iemand anders ook deze ervaring?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met dat miljoen dat je binnen gekregen hebt, Eddy, kun je toch wel een nieuwe en supersnelle PC kopen.

   Verwijderen