donderdag 18 januari 2018

Russische Ministerie van Defensie: "Oekraïne maakt zich klaar voor oorlog"

Moskou ziet in de vandaag aangenomen wet in Kiev, betreffende de reïntegratie van Donbass, bewijs dat Oekraïne zich klaar maakt voor oorlog.

In het vandaag aangenomen document wordt Rusland als "de agressor" aangewezen en Donbass wordt als "bezet gebied" aangemerkt. Wat juist geheel ontbreekt in het document zijn de punten van het Minsk accoord. Het document zorgt voor opschaling van de Anti terroristische operatie (ATO) tot oorlog, hetgeen de President ook meer, dictatoriale, bevoegdheden geeft. Aldus het artikel van RIA-Novosti.


Commentaar Blik op NOS-journaal

In plaats van dat de EU landen en de VS Oekraïne met dit soort documenten op de vingers zou tikken en Poroshenko tot bedaren brengt, doen deze landen juist het tegenovergestelde: de mogelijkheden tot wapenleveranties worden verruimd, NATO-mensen roeren zich en steunen het Oekraïense bewind. Blik heeft al eerder aangegeven te vrezen dat Oekraïne zich als hit-man laat gebruiken op voor aanvang van het WK in Rusland zich militair dusdanig te roeren tegen de bevolking van Donbass dat het conflict daar uit de hand loopt en wie gaat dan de schuld krijgen? Juist ja. De Ollongren's en Alexander Penthouse Pechtolds en Buma's van deze wereld zullen Rusland veroordelen. We hopen er geheel naast te zitten en dat het conflict niet oplaait.

42 opmerkingen:

 1. Niet druk hier.

  Iedereen op weg naar De Nederlandse Leeuw...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Benieuwd naar een verslagje. Als vrij links persoon vind ik hem echt veel te kort door de bocht met zijn vergelijkingen met Stalin en Mao. De man heeft echter ook veel punten en argumenten in te brengen. Hij is ook slimmer en verbaler dan ik, maar ik ben zeker zo kritisch naar hem als dat ik medestander ben. Ik vind dat hij het allemaal een beetje TÉ goed weet...

   Verwijderen
 2. "Oekraïne is een geweldig democratisch land waar geen corruptie is en waar de rechtspraak volledig onafhankelijk is van de regering"

  https://www.privacynieuws.nl/19634-zo-rommelt-minister-ollongren-nederland-de-eu-censuur-in.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Matt,
   die uitspraak is nooit gedaan door Ollongren.

   Nu doe je zelf aan het verder verspreiden van Fake nieuws.

   Verwijderen
  2. Je hebt het mis, Verheul, Privacynews doet volgens jou aan fake- news.
   Ik citeerde uit hun artikel. Die " " niet gezien?

   Verwijderen
  3. Hier heb je nog meer fake-news:

   https://www.geenstijl.nl/5140355/fok-rudy-had-gelijk/

   Maar dan om te lachen.....

   Verwijderen
  4. Yep, ik wilde @Verheul al vragen waar jij schrijft dat het een uitspraak van Kajsa Ollongren was?

   Nee, @Verheul, het was een uitspraak van Marcel v.d. Berg (wat op zich al verwonderlijk genoemd mag worden, gezien het feit hij een 'JIT-en Oekraïne-lover' is maar misschien gaan bij hem nu ook zijn ogen open, zij het langzaam.

   Verwijderen
  5. Een uitspraak tussen aanhalingstekens is altijd een letterlkijk citaat.

   Het is volledig onbelangrijk als deze zin zou zijn uitgesproken door Marcel van de Berg. En als die zin ironisch is bedoeld dan moet je dat ook aangeven.

   Wat jij hier toont is een puzzle : Wie citeert wie?
   Is dit Matt die Tpo citeert die Geen stijl cciteert die Marcel citeert die dan woorden in de mond legt op ironische wijze-- bij Ollongren ?

   Geen tijd voor misleidende rebussen, Matt.

   Verwijderen
  6. Met jouw 66 jaar oud reageer je wel als een kind, Verheul.
   Ik zei heel duidelijk dat ik een citaat uit dat artikel plaatste. Moet ik er misschien ook nog een tekeningetje bijmaken voor jou?
   Als je het niet kunt lezen, sla het dan over. Doe ik ook met jouw schrijfsels over de Joden.

   Verwijderen
  7. Nogmaals: Dit is een plaats om tijd te winnen: ik hoor graag als Joop me op de Oliver Stone film wijst, of Dawg of Rootman enthousiast zijn over iets.

   Als Matt een ironisch verzinsel van MvdB geeft en de link wijst naar Ollongren, dan ga ik er tijd aan besteden. Dan blijkt dat Matt flauwekul verkoopt: die uitspraak heeft geen enkele info waarde.

   Verwijderen
  8. De zeer controversiële discussie op RI krijgt hier weinig aandacht. Misschien logisch, want dank zij Jan hebben we al een flinke tijd de argumenten gebruikt in dit artikel mogen overwegen.

   Uiteraard moet men met zeer degelijke argumenten en feiten komen in dit debat. Verder is hier inderdaad sprake van het potentiëel betalen van een zéér (tè) hoge prijs. Want het beoefenen van het recht op vrije meningsuiting over dit onderwerp kan hier inderdaad leiden tot beëindiging van carrières!

   Verwijderen
 3. In dit artikel op Novini wordt de draad van Blik nog eens duidelijk uitgelegd:

  http://www.novini.nl/oekraine-neemt-controversiele-donbass-integratiewet-aan/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die integratiewet schijnt juridisch inderdaad wat te betekenen te hebben aangezien het om ook openlijk afzweren van Minsk-2 gaat. Comsistent met het leveren van anti-tank wapens en zwaarder geschut.

   Maar het goed getrainde, zeer gemotiveerde, en gedisciplineerde leger van de Donbass volksrepublieken koopt meer dan de helft voor een prikkie van deserterende Ukraiense soldaten, de overige Kiev strijders sneuvelen voor de helft door onderlinge strijd, dronkenschap of verslaving/ aids en de rest wordt verdampt door de NAF (NovoRossiyan Armed Forces). Daarna flinke gebiedsuitbreiding, totdat Putin hen weet in te perken vanwege internationale stabiliteit.

   Verwijderen
 4. "Bizar. Kunstwereld, schrijvers, journalisten, academici. Niemand verzet zich tegen EU-nepnieuwspolitie. Wat zijn dit voor bizarre tijden?"

  https://twitter.com/eddy_terstall/status/954253833391263744?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.geenstijl.nl%2F

  t Is alleen bizar als je er nog steeds van uit gaat dat de MSM niet in de eerste plaats de belangen van de status quo behartigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zit in Rijswijk bij De Ned. Leeuw. ik hoor dat het te zien is op imternet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Adjied Bakasj is eerste spreker. Een vande 2 presentatoren is allochtoon.

  Ik begrijp al waarom Peterson nooit over joden spreekt: Zijn echtgenote is een fijngebouwde tweelingzus van Victoria. Nuland. unmisstakably jewish

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ondertussen in de VS

  Wie het 'Russiagate' onderzoek van Robert Mueller het afgelopen jaar heeft gevolgd, zal het niet ontgaan zijn dat dit onderzoek niet zozeer Donald trump in problemen lijkt te brengen, maar vooral de top van het DoJ, de FBI en de Democraten.

  Gisteren was er weer nieuws. De House Intelligence Committee had in het Huis van Afgevaardigden een memo van 4 pagina's bekendgemaakt waarin het misbruik van FISA wetgeving werd gedocumenteerd. Een aantal Republikeinse senatoren dringt nu aan op openbaarmaking van het geclassificeerde memo

  "According to Zerohedge all hell is breaking loose in Washington D.C. tonight after a four-page memo detailing extensive FISA court abuse was made available to the entire House of Representatives Thursday. The contents of the memo are so explosive, says Journalist Sara Carter, that it could lead to the removal of senior officials in the FBI and the Department of Justice and the end of Robert Mueller’s special counsel investigation.

  An educated guess by anyone who’s been paying attention for the last year leads to the obvious conclusion that the report reveals extensive abuse of power and highly illegal collusion between the Obama administration, the FBI, the DOJ and the Clinton Campaign against Donald Trump and his team during and after the 2016 presidential election.

  Lawmakers who have seen the memo are calling for its immediate release, while the phrases “explosive,” “shocking,” “troubling,” and “alarming” have all been used in all sincerity. One congressman even likened the report’s details to KGB activity in Russia. “It is so alarming the American people have to see this,” Ohio Rep. Jim Jordan told Fox News. “It’s troubling. It is shocking,” North Carolina Rep. Mark Meadows said. “Part of me wishes that I didn’t read it because I don’t want to believe that those kinds of things could be happening in this country that I call home and love so much.”

  meer lezen op:

  http://theduran.com/releasethememo-extensive-fisa-abuse-memo-could-destroy-the-entire-mueller-russia-investigation/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #ReleaseTheMemo: Wikileaks offers $1 million reward for FISA abuse memo

   http://theduran.com/releasethememo-wikileaks-offers-1-million-reward-for-fisa-abuse-memo/

   Verwijderen
  2. Rep Matt Gaetz "MEMO will be Released Soon! Heads will Roll in DOJ and FBI!!"

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=PcADm6x56y4

   Verwijderen
  3. Voor 6 uur morgenvroeg, onze tijd, moet de Amerikaanse begroting goedgekeurd worden.
   Zoals het er nu naar uit ziet liggen de democraten flink dwars en dreigt er een algemene loonstop voor de ambtenaren.

   Het zou mij niet verbazen dat de Republikeinen zich laten omkopen door de democraten en vóór stemmen als het onderzoek naar Clinton en co, (en die FISA memo vergeten enz.), gestaakt worden en dan alsnog de begroting goedkeuren.
   Als je ineens niets meer hoort over die onderzoeken ga ik er van uit dat mijn stelling klopt.

   (Voor Verheul, dit is mijn persoonlijke mening, niet dat jij dadelijk weer denkt dat ik met nep-nieuws kom).

   Verwijderen
  4. Schitterend! In deze video vergelijkt Sean Hannity de FBI en DoJ met de KGB, nou, dat wil wat zeggen als dat uit de mond van een Amerikaan komt!

   Breaking News - Sean Hannity Sara Carter FISA memo

   https://www.youtube.com/watch?v=SlFslGc3_og

   Verwijderen
  5. Vind het veelzeggend dat congresleden de inhoud van het memo willen openbaren aan het Amerikaanse publiek. Eens dat gebeurd is de doofpot, bijvoorbeeld a.g.v. koehandel in het kader van de begroting, een gepasseerd station. Dat die afgevaardigden zich rechtstreeks tot het Amerikaanse publiek willen richten laat bovendien zien dat ze behoorlijk zeker van hun zaakjes zijn.

   Ben benieuwd wat de implosie van het Amerikaanse Russiagate gaat betekenen voor de pogingen van de EU om met nepnieuws over Russisch nepnieuws de lidstaten onder censuur te brengen.

   Verwijderen
  6. Dit is al hoopvol.

   Europarlementariërs roepen VS op netneutraliteit in stand te houden

   https://nos.nl/artikel/2212734-europarlementariers-roepen-vs-op-netneutraliteit-in-stand-te-houden.html

   Verwijderen
  7. @ Joop

   Mwah, Marietje Schaken. Niet echt iemand die mij vertrouwen inboezemt.

   Verwijderen
  8. @Dawg,

   Mij ook niet en het zijn maar 148 stemmen maar beter iets dan niets.

   Verwijderen
  9. Despite the silence of the mainstream media, the Clintons are once again under criminal investigation.

   https://www.infowars.com/trump-opening-criminal-investigations-into-clintons-email-scandal-pay-to-play/


   Verwijderen
  10. Zoals voorspeld door mij.

   "Explosive", "Shocking" And "Alarming" FISA Memo Set To Rock DC, "End Mueller Investigation"

   https://www.zerohedge.com/news/2018-01-18/explosive-shocking-and-alarming-fisa-memo-set-rock-dc-end-mueller-investigation

   Verwijderen
 8. Quote van Lewis H. Lapham

  "Never in the history of the world have so many people been so rich; never in the history of the world have so many of those same people felt themselves so poor... The state of perpetual emptiness is, of course, very good for business."

  Quote gehaald van de volgende site, en waar de blogger wel vaker mbv quotes, en stukjes religie, economie, muziek, film en Jimmy Dore een mix maakt tot eigen verhaal.

  Nog een quote

  "Those who have crossed
  With direct eyes, to death's other Kingdom
  Remember us—if at all—not as lost
  Violent souls, but only
  As the hollow men
  The stuffed men."

  Meer bij

  http://jessescrossroadscafe.blogspot.nl/2018/01/stocks-and-precious-metals-charts-stock.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "de Israelische Leeuw", maar de uitvoerenden waren meestal brave Nederlanders."....Nuttige idioten die men eerst massa-immigratie door de strot duwde, en nu steunt in hun woede en afkeer van de moslims.
  Het was in feite misselijk makend.

  Arme arme arme Nederlanders. Tegen deze sluwheid en onbesproken conspiracy zijn jullie totaal niet opgewassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk: Amerikaanse Regering kan niet meer lenen! Shut down..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via MoA

   https://www.thenation.com/article/its-not-a-government-shutdown-its-a-right-wing-coup/

   Verwijderen
 11. De NOS noemt Jordan Peterson AltRight, maar xo ziet Peterson zich niet.
  Klopt. Bij AltRight hoort toch wel de openlijke discussie en kritiek op de rol van de joden.
  Lees de Wiki van Richard B Spencer.

  NB : Er is ook een Robert B Spencer. Dat is een van de eerste Moslim Bashers. Zijn leugen-boeken maken de Islam zwart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kloof judeofiel/ziokritisch loopt dwars door alt right heen. Hier en in de VS. Dat bleek deze week zeer sterk op Russia Insider. Het geldt ook traditioneel voor links, maar nu nauwelijks meer na de castratie door Soros.

   Verwijderen
 12. Ik hoorde zojuist wat interviewtjes in Rijswijk gemaakt, op de radio. Wat die brave mensen zeggen, dat zei ik in 1991. Maar toen werd ik door onze joodse vrienden verguisd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Rootman schreef: ( Voor het geval dat wordt weggehaald)

  Jan ik zie uit naar je artikel, uiteraard gehost door Blik, maar ook op jouw site. Als ik het niet zo waanzinnig druk had gehad was ik ook naar deze bijeenkomst gegaan, niet als sympathisant, maar als welwillend observer.

  Ik ben benieuwd of Peterson nog wat gezegd heeft over de joodse oververtegenwoordiging in de macht.

  Antwoord:
  Ik was er mee bezig, maar nog niet klaar. Maar het belangrijkste heb ik al geschreven en nu gepost.

  Het is een niet zo positieve recensie over Jordan Peterson.

  De rest kun je wellicht ook lezen bij de Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/binnenland/eerste-nationale-brainstormsessie-van-nieuwrechts-nederland-is-voornamelijk-discussie-tussen-gelijkgestemden~a4560799/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb al eerder zeer serieuze twijfels over deze man laten weten.

  Maar dan: het is uiteraard naief en belachelijk om hèm als een messias te zien! Wat Peterson terecht propageert is het besef van verantwoordelijkheid, en het zuiver formuleren. Maar zijn besef wat het betekent om een man van eer te zijn: Om dat onderuit te willen halen, dan moet je wel heel sterk in je argumentatie zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 3/ Samenvattend: een in België gevestigde NGO, die ten onrechte enkele Nederlandse berichten op een EU-lijst met zogenaamd "fakenieuws" liet zetten, heeft zelf fakenieuws over Nederland verspreid.

  12:39 PM - Jan 19, 2018

  https://feitoffake.wordpress.com/2018/01/19/belgische-ngo-promote-ukraine-die-geenstijl-aanmeldde-op-eu-pro-kremlin-nepnieuws-site-verspreidt-zelf-nepnieuws/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De inval van Erdogan, als hij het doorzet in Afrin en oostelijker, zal de Koerden noordwaards doen trekken om hun èchte gebied te verdedigen. Dat is het moment dat Assad met Russische hulp het gebied ten oosten van de Eufraat kan ontzetten. Als Putin dit gaat doen, zo vlak voor de verkiezingen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fouthe: Ik bedoelde Manbi en oostelijker, niet het westelijk gelegen Afrin. Vaak wordt dit gebied een enclave genoemd, maar dat is onjuist omdat er wel degelijk continuïteit met het Manbi gebied is via zuid Turkije. De koerden zijn nu politiek verdeeld, maar dat zou kunnen veranderen wanneer Erdogan doorzet met zijn offensief.

   Verwijderen
  2. Zolang oost Kurdistan (Iraki en Syrisch) met Israel en de VS aanpapt hebben ze rondom slechts vijanden. Een semi-staatje zou dan door VS bezettingstroepen verdedigd moeten worden. Die zijn dan voor VS offensieve operaties niet inzetbaar. Op lange termijn kost dit veel en levert het niets op. Putin zou dus ook kunnen besluiten, evenals in Ukraine, de vijand zichzelf te laten uitputten, de reverse Brzezinski strategie.

   Verwijderen
 17. In de spam aangetroffen.
  Dawg schreef op 12 jan.:

  Maandag a.s de eerste zitting van het EU Ministerie van Waarheid Next steps against fake news: High-Level Expert Group to tackle disinformation meets for the first time [updated on 12/01/2018 at 15:50] http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-184_en.htm Onder het voorwendsel van bestrijding van nepnieuws zet de EU in op censuur tegen opvattingen die haar niet welgevallig zijn. Op welk vlak die opvattingen spelen kun je wel raden. Dat de MSM als grootste fabrikanten van nepnieuws niet op hun achterste benen staan zegt genoeg. op

  BeantwoordenVerwijderen