dinsdag 23 januari 2018

AD papegaait slaafs Britse oorlogshysterie na

De Britse generaal Carter ijlzwamt en kraamt hysterische russofobe oorlogspraat uit. Het AD, nooit te beroerd om dat soort gezwam onbecommentarieerd verder te verspreiden, plaatst het, en doet zo mee in het gevaarlijke spel. Het wekt met dit soort journalistiek geen verbazing dat het zieltogende blad bijna geen betalende lezers meer overhoudt.

Snoeiharde kritiek op NOS-journaal

Zojuist op radio 1 in het programma spraakmakers van de helemaal niet zo slechte Ghislaine Plag klonk (rond 10.12 uur) snoeiharde kritiek op het NOS staatsjournaal: "Een kleuterprogramma waarbij de kijkers toegesproken worden als waren het babies. Dat is een publiek geheim." Hulde voor deze journalist, en het zou goed zijn als er nu doorgepakt wordt en er een serieuze discussie zou ontstaan over het NOS journaal en aanverwante programma's

Jinek en DWDD kunnen van de buis gehaald worden

Jinek ging eind vorige week wederom door de ondergrens. Het ging om het item waarbij Putin meedeed met de Russische traditie 19 Januari in het donker een ijsbad te nemen. Jinek bracht het maar voorzag het van het commentaar: "Soms zou het beter zijn als er geen camara's aanwezig waren". Dit is een zo domme en lage opmerking: 1. Toon het dan niet als je had gewenst dat er geen camera's bij waren! 2. Een journalist die pleit voor afwezigheid van camera's is geen journalist. Een journalist is per definitie nieuwsgierig en als de President van een belangrijk land een ijsbad neemt, of het nour Trump, May, Merkel, of Rutte is, dan ga je niet pleiten voor afwezigheid van camera's. Dat is als een voetballer die pleit voor het weghouden van een bal, een schrijver die pleit voor een inktgebrek, of een zakenman die die pleit voor afwezigheid van geld.

Maar ook De Wereld Draait door ging gisteren door de absolute ondergrens. Dankzij Twan Huys. Die schoof aan en begon te oreren over een interview dat hij gezien had met de middelmatige journalist die dat "Fury" boek over Trump had geschreven in een middelmatige Amerikaanse talkshow. En daar had die journalist de roddel verspreid dat Trump het mogelijk met iemand doet. Maar hij was er niet zeker genoeg van om het in zijn boek te zetten. Voor Twan Huys en Mathijs van Nieuwkerk geen probleem: die waren een kwartier bezig met het glibberige item. 0-Nieuws is de specialiteit van de Hollandse talkshows en voor Trump-bashen kun je ze 24/7 bellen.

Israël bombardeert Syrië regelmatig; wat doet Rusland?

Een interessant artikel bij the Saker over de bommen van Israël en de reactie van de Russen. Het artikel kan ook inzicht geven in de afwegingen van Rusland met betrekking tot Turkije aan de andere kant en hun actie tegen de Koerden. Kern van de zaak: De Russen kunnen niet alles naar hun hand zetten.
Zieltogend AD jaagt de hysterische Russofobie tot ongekende hoogten op:

"De waarschuwing volgt op recent onderschepte Russische vluchten boven de Noordzee. Twee Russische bommenwerpers werden op 15 januari door twee Belgische F16's onderschept vlakbij het Nederlandse luchtruim. De bommenwerpers (van het type Tupolev TU-160) waren onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Omdat de vliegtuigen zich niet aan de verplichte procedures hielden, werden ze onderschept." (De vliegtuigen vlogen gewoon in internationaal luchtruim en daar is niks mis mee. Net zoals de VS vele oorlogschepen in de Zwarte Zee heeft liggen voor de kust van Rusland. Maar daar hoor je het zieltogende verloederende rioolblad niet over.)

9 opmerkingen:

 1. Off topic.
  Vrij Nederland heeft een artikel waarin het meldt dat onze Geheime Dienst gebruik maakt van Israelische bedrijven zoals NICE.

  NICE weet àlles over mij. Daar voel ik me niet zo happy bij. Nu wisten ze alles al via de NSA big data die ook allemaal als ruwe data naar Israel gaan.

  Om het nog vervelender te maken hoorde ik op een podcast van Bread and Butter dat Christopher Bollyn zei dat het Israelische bedrijf NICE al betrokken was bij de moord op JFK.

  Podcast 342 : http://gunsandbutter.org/archived-show-list

  https://www.vn.nl/de-afluisteraars-van-de-afluisteraars-2/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bread and Butter = gunsandbutter

   Verwijderen
  2. "Nu wisten ze alles al via de NSA big data die ook allemaal als ruwe data naar Israel gaan."

   Interessant, heb je hier info over ?

   Verwijderen
 2. Na het voortreffelijke ijl-zwammen heb je nu weer een goede term te pakken: 0-Nieuws.
  Ik zou het als volgt noteren: ZeroNews als een broertje van FakeNews.

  Die houden we er in wat mij betreft.

  "De best bekeken programma's bij ons vallen helaas allemaal in de categorie ZeroNews."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is dus weer FakeNews van Alex Jones:
  https://www.infowars.com/exclusive-infowars-releases-secret-fisa-memo/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de vorige draad schreef ik dat de NSA alle ruwe data naar Israel stuurt.
  Oligarch vraagt of ik daar informatie over kan geven.

  Ja, Oligarch.
  Heel eenvoudig: google dit: "raw data of NSA go to Israel "

  Als je niet zo gemakzuchtig was geweest was het jou ook vast gelukt !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry: afzender Censor Jan. ( Ja, die gekke chauffeur heeft een vrije dag en verveelt zicht. Veel schap-werk.)

   Verwijderen
  2. OK, dan vind ik artikelen dat de nsa data deelt met Israel. De NSA deelt ook info met Nederland.

   Maar ik zie nergens staan dat ALLE ruwe data van de NSA rechtstreeks naar Israel gaat. Een wereld vanverschil, want dat laatste zou beteken dat de NSA spioneert voor Israel en dat 1e betekent dat ze samenwerken.

   Verwijderen