woensdag 3 mei 2017

NOS fake nieuws spint Russische Phantoomdreiging

* NOS-staatsjournaal gaat Total Loss

* Staatsperceptiemanager Marcel Gelauf brengt 100% Fake nieuws

* Gelukkig hebben we de Russische tv nog om geinformeerd te blijven.


De Russen worden steeds assertiever! Dat is verontrustend. Dat zegt veel over het land! Ze hebben de afgelopen 4 maanden het NATO-luchtruim maar liefst 10 keer geschonden. Soms kwamen de Russen zelfs in "zwermen". Maar dankzij de pientere Hollanders, zijn ze alle tien de keren "onderschept" en vriendelijk, doch resoluut weer weggejaagd! Dat was gisteren bij het fake-nieuwsjournaal van de Staats NOS bijna de hele dag de boodschap van staats-perceptiemanagementbaas, Marcel Gelauff.

100% Fake

Het gaat hier waarschijnlijk om 100% fake nieuws. Rusland grenst aan de Baltics. Iedereen die ooit op een kaart van Europa kijkt weet dat. En je hebt internationaal luchtruim. Dat is net als internationaal vaarwater, voor iedereen toegankelijk. Daarom liggen er ook compleet legaal, vele Amerikaanse schepen in de Zwarte Zee voor de Russische kust. Daar hoor je het NOS-fake-nieuws-Journaal nooit over. Dan hoor je nooit iets bij de NOS over steeds "assertiever wordende" Amerikanen. Russen die bij hun eigen grens vliegen zijn heel eng. Amerikanen die op 20.000 kilometer van huis in de Zwarte Zee voor de Russische kust ronddobberen zijn helemaal toppie!

"Steeds assertiever"

En als het waar zou zijn dat de Russen steeds assertiever zouden worden en met zwermen de Baltics binnendringen, waarom gaan de kloeke Hollandertjes dan weg? Dan zou je juist versterkingen verwachten! Het is allemaal niet hel erg logisch. "Ja, maar er is niet genoeg geld". Nou, kom op zeg! Als de Russische dreiging zo groot is als beweerd wordt, en ze met zwermen ons "NATO-luchtruim" binnendringen, dan moeten er toch wel een paar Hennis-Euros te vinden zijn om deze dappere Hollandse "Flying Dutchmen" daar op de grens met de "steeds assertievere" Russen in de lucht te houden!

In de steek laten

We kunnen onze Baltische vrinden dan nu toch niet in de steek laten. Het is van tweeën één! Echte Russische dreiging? Dan ook blijven! Fake/fantoomdreiging? Dan inderdaad Hollandse strijdertjes rustig naar huis! Kom Gelauff, dat moet u toch begrijpen. Het NOS-fake-nieuws wordt al door bij niemand meer serieus genomen. Zelfs de laatste, meest naieve kijkers haken nu ook af. Dan moet je niet met zo'n weinig overtigend stuk fake-nieuws komen!

Op Russische tv wel aandacht voor Odessa

Het Marcel Gelauff item met de gespinde Russische dreiging is des te cynischer als je weet dat het op 2 Mei uitgezonden wordt, de datum dat Odessa herdacht wordt. Dat wordt door Gelauff dan weer opzichtig genegeerd, om daar voor in de plaats dus met het flutitem weer op de proppen te komen. Allemaal heel doorzichtig. Gelukkig hebben we de steeds populairder wordende Russische tv die ons wel over odessa informeert. Het is het Oekraïense puppet-regime weer gelukt de herdnking in Odessa te treineren. In de rest van Oekraiene helemaal geen herdenking. In Rusland wel, waaronder in StPetersburg. Tijdens de mini-top tussen Poetin en Merkel memoreerde Putin terecht ook de gebeurtenissen in Odessa. Merkel die bij het praten niet veel meer doet dan lucht verplaatsen, deed dat natuurlijk niet. Mag de arme, geheel in de tas van de CIA zittende Merkel natuurlijk niet.Altijd weer die autodrop! En altijd maar weer dat fake-nieuws van Staats-spindoctor Marcel Gelauff. Ondertussen gaat ons Staatsjournaal helemaal Total-loss. Jammer dat ons eigen staatsnieuws zo verloedert.

14 opmerkingen:

 1. De Amerikaanse denktank Rand Corporation zit met een probleem:

  "a clear view of the role that Kaliningrad might play, with its strong antiair defenses; how would NATO neutralize it? The whole topic of neutralization of Kaliningrad brings up the issue of escalation and potential Russian response to what Russia would see as strikes on the Russian homeland"

  European Relations with Russia
  Threat Perceptions, Responses, and Strategies in the Wake of the Ukrainian Crisis blz 80

  https://www.rand.org/pubs/research_reports/RR1579.html

  Het staat er echt. Hoe 'neutraliseer'je de Russische enclave Kaliningrad zonder dat de Russen zo onsportief zijn dat als een aanval op Rusland te beschouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rusland Assertiever?
  Nou NATO kan er ook wat van:
  http://guidetopetersburg.com/photo-of-american-soldiers-against-the-background-of-ivangorod-fortress-went-viral/
  73 jaar geleden was het niet anders
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Narva_(1944)
  Foto min of op dezelfde plek
  En onze soldaten doen mee aan een parade in Narva
  Narva waar de Nederlandse SS aan gort is geschoten , en wat het einige Nederlandse SS monument herbergd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf herdenk ik alle slachtoffers van de nazis, neocons, salafisten en zionisten. Daarnaast de slachtoffers van de mafia en cartels.

  Het is allemaal hetzelfde!

  Die opmerking van CIDI: ´wie alles wil herdenken, herdenkt uiteindelijk niets´: Inderdaad het klinkt solide en prachtig!!!

  Alleen: Het is een totaal betekenisloze, en lege uitspraak!

  In een debat onverdedigbaar, en slechts in het NL sentimentele ecosysteem houdbaar!

  Die CIDI mevrouw roept op de geschiedenis te kennen: Ze heeft geen gelijk, doch wint op veel punten vanwege NL denkluiheid.

  Wie een beetje moeite doet om feiten te achterhalen beseft dat de meeste gebeurtenissen die ze van herdenking wil uitsluiten wel degelijk hetzelfde zijn als wie ze zegt te willen herdenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee Amerikaanse vliegtuigen hebben vandaag woensdag spionage vluchten uitgevoerd op de grens met Kaliningrad. Hiervan getuigen gegevens op westerse sites die zich bezig houden met bewegingen van militaire vliegtuigen.

  Opgestegen van Ramstein (altijd toch weer die Duitsers) en Mildenhall, kwamen ze tot op zo'n 40 km van Kaliningrad.

  Maandag was het ook raak en waren ze bezig aan de grens bij de Baltics.

  Gaat Gelauff vandaag dit nieuws ook op plaats 2 brengen in het 8uur journaal?

  Nee, natuurlijk niet. Dat doet de perceptiemanager niet!

  https://news.mail.ru/politics/29630093/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondertussen heeft Rena Netjes heeft het maar druk met het plaatsen van regime change propaganda op haar twitter:

  https://twitter.com/RenaNetjes/status/859775494618787840

  Opportunist die journalistieke ethiek bewust ondergeschikt maakt aan haar politieke agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft het er druk mee!

   Wat haar ontgaat is dat ze zichzelf belachelijk maakt:

   De onbelangrijkheid zelve, krijgt ze haar instructies pas na vette vertraging:

   Er komt helemaal geen regime change in Syrië, de witte helmen zijn ontmaskerd als terroristen, etc.


   Maar OK: ik ga even 2 min stilte doen ter herdenking van de slachtoffers van de diverse uitingen van fascisme:

   Respect en Dank!

   Verwijderen
  2. OK, dat is pas morgen... Maar desondanks: respect en dank!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 6. Waarom zou het staatsjournaal dit doen? Een voorzet voor een verdedigingsaanval als de russen toch happen bij al die navo provocaties? Lijkt op de gaza strafexpedities, als er weer eens verkiezingen zijn in israel of er meer geld nodig is, dan zijn bij het journaal de zonder reden afgevuurde vuurpijlen plotseling gevaarlijke raketten geworden die proportioneel vergolden moeten worden met een precisie bombardement op die terroristen kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoewel ik het initiatief om op het Rembrandtplein in Amsterdam vanavond de verdronken vluchtelingen te herdenken qua argumentatie zeer mager vond is de reden om het nu af te gelasten nòg veel zwakker: het CIDI vond het niet leuk!

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/vluchtelingenherdenking-afgeblazen-het-cidi-was-de-druppel~a4492520/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foutje: het was op de Nieuwmarkt, niet op het Rembrandsplein. Die lokatie werd nog in de argumentatie betrokken. Wat het CIDI betreft dus meer een jodenherdenking dan een dodenherdenking. Niet bepaald verrassend, en geheel in lijn van Finkelstein.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig heeft u de Russische tv nog om al het fake news tot u te nemen en zo dom, zo niet nog dommer te worden dan u hier al bent!!

  BeantwoordenVerwijderen