vrijdag 5 mei 2017

Overpeinzingen bij 5 Mei 2017

Column van Norbert Pols op facebook

Als je eenmaal de ervaring met je meetorst in één ruimte te hebben vertoefd met een kolonie van die George Soros zuignappen, dan begrijp je het belangrijkste probleem in de wereld van vandaag. Als je de symboliek van 5 mei begrijpt, dan weet je dat een mening alleen op de fundamenten van degelijke argumenten mag blijven staan. Mensen die zomaar hun wijsheden verkondigen zonder dat hiervoor legitieme argumenten bestaan moet je daarop blijven aanspreken, anders sta je toe dat de meest idiote doctrines als waarheid worden geaccepteerd. Daar gaat 5 mei over. Daar gaat de Holocaust over. Als je maar vaak genoeg met velen roept dat bepaalde lieden slecht zijn, dan gaat dit bij anderen als waarheid landen. Mensen hebben de neiging klakkeloos dat aan te nemen wat de kudde roept. Men gaat niet zelfstandig denken als de massa het al weet. Dus, of er nou geroepen wordt dat Joden slecht zijn of dat je vrij bent, ergens gaan de minder bekwame breinen dat geloven als het maar lang genoeg geroepen wordt.

Building 7

Zeker als men op scholen dit gedrag stimuleert. Scholen liepen tegen een muur van problemen op omdat de leerkrachten niet met de ‘complottheorieën’ overweg konden. Niemand die een verklaring kan geven, die past in de theorie van het officiële verhaal rond de gebeurtenissen op 9/11, over het lot van BUILDING 7. We weten niet exact wat er die dag is gebeurd maar, we weten zeker dat het officiële verhaal niet klopt. Dat wordt afgedaan met woorden als “complottheorie” of “Fake News” door de kanalen die alleen maar de propaganda versterken.

Massa’s mensen nemen alles voor ‘waar’ aan, afhankelijk van de bron. Als de bron een geaccepteerde autoriteit is, dan hoeven we niet na te denken over de verstrekte informatie. Het is waar. Scholen, overheden, kranten en tv roepen allemaal hetzelfde dus, het moet wel waar zijn. Sterker nog, zij die tegen de heersende doctrine ingaan moeten worden verwijderd, ongeacht de argumenten. Daar zijn we naar op weg en op dat pad vieren we bevrijdingsdag.

De video is briljant. Mevrouw is schooljuf en vindt dat Alex Jones moet ‘verdwijnen’. Waarom? Omdat haar zoon haar globalistische prietpraat niet meer gelooft en de discussies van zijn moeder wint met de argumenten die hij hoort en leest op Infowars. “Hij is gehersenspoeld door Alex Jones”, huilt ze, zonder te kunnen zien wat waar of onwaar is. Als een geloof gestaafd kan worden met argumenten is het wetenschap. Bestaat een geloof alleen omdat het geloofd wordt, dan is het religie. De wereld wordt vormgegeven met een westers geloof, een religie, globalisme. Iedereen die wat autoriteit heeft draagt dezelfde boodschap uit en zij die iets anders zeggen, zijn ketters die op de brandstapel moeten. Dat is waar we heen gaan op 5 mei 2017.Naschrift Blik op NOSjournaal: Terwijl het volk host en zwiert, zitten Erwin Lensink en Baybasin gevangen in Hollandse cellen. Erwin Lensink die streed voor rechtvaardigheid, opgesloten. Baybasin, slachtoffer van een duister spelletje, veroordeeld op valse gronden die zelfs een kind van 7 jaar kan doorzien. De twee zullen door de staatsmedia en op de staatsbevrijdingsfeesten, niet geroemd en zelfs niet genoemd worden.

85 opmerkingen:

 1. Deze mevrouw is mi. niet goed geschoold als onderwijzeres. Nu vind ik die meneer met zijn stars and stripes bretels en cowboyhoedje erg onvriendelijk en dominant, maar als mevrouw meer in huis zou hebben gehad was haar reactie heel anders geweest.

  Ze maakt een wel héél controversieel debuut door te zeggen:

  ´I want to take Alex Jones out for brainwashing´...

  Dan moet je je daarna wel héél goed kunnen verdedigen, anders kun je zelfs opgepakt worden wegens bedreigen.


  Ze moeten in de VS veel meer aan rhetoriek en debat educatie doen (alhoewel ze ook daarin ver voorlopen op het sentimentele Nederland van tegenwoordig). Jankende vrouw, er is slechts één argument nòg zwakker in een debat: een jankende kerel...

  Ik vind Alex Jones, ondanks zijn verdiensten, ook een vervelende bral-aap.

  9/11 zou een ideaal onderwerp zijn voor projectonderwijs: Goed voor het Engels, natuur- en scheikunde, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer en oefening in logica, onderscheiden van feiten vs. propaganda en internetles.

  Als de rapporten van de leerlingengroepjes niet mainstream blijken kunnen ze experts uitnodigen uit denktanks, militairen en mensen zoals wij.

  Kijken wie wint...

  Dan wordt het denkvermogen naar een hoger niveau getrokken, neemt de motivatie toe, en worden de leerlingen gretig om zelfs moeilijke wetenschappelijke hoofdstukken en formules te willen kunnen hanteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie overpeinzing voor speciaal deze dag. Gaat als ik het goed begrijp over vrijheid en waarheid. Over hoe die elkaar ondersteunen, elkaar mogelijk maken.

  Zonder vrijheid kan een astronoom niet zonder gevaar voor eigen leven vaststellen dat de zon om de aarde draait in plaats van omgekeerd. Zonder vrijheid (van meningsuiting in dit geval) zullen we die waarheid niet kennen. Maar zonder waarheid kan ook de vrijheid niet bestaan. Dan leven we met de propaganda (de niet integere omgang met feiten en argumenten) die de PTB ons willen voorschotelen.

  Ik heb naar aanleiding van de aandacht van Blik voor het door de dames Netjes en Stoter op 21 april jl. in de NRC gepubliceerde artikel over de veronderstelde gasaanval in Khan Kheisoen de afgelopen dagen zo af en toe eens op Twitter van die mevrouw Netjes gekeken. Terugkijkend op die ervaring kan ik alleen maar constateren dat als dit het gene is wat tegenwoordig voor journalistiek moet doorgaan het ene laagterecord na het andere wordt gevestigd.

  Zelf mis ik het verbale vermogen om mijn walging voor het soort journalistiek dat Rena Netjes vertegenwoordigt op een min of meer beschaafde manier onder woorden te brengen, maar gelukkig vond ik een artikel op ICH dat er in slaagt de mentale corruptie van bijna een volledige beroepsgroep aan de kaak te stellen en in een breder perpectief te plaatsen.

  Let's Call Western Media Coverage of Syria By Its Real Name: Propaganda / Michael Howard

  snipjes:

  'In his essential study of the ongoing crisis in Ukraine, University of Kent Professor Richard Sakwa writes that, somewhere down the road, Western media’s reductive, ideological coverage of the conflict “will undoubtedly become the subject of many an intriguing academic study.”
  ......
  But while, as Sakwa says, the reportage of Ukraine’s civil war by our renowned newspapers has been abysmal and embarrassing, it doesn’t hold a candle to that of Syria, where any pretense of real journalism was done away with long ago. Syria is proof of how low mainstream Western media are prepared to sink in the service of state power; it’s where journalistic standards, like global jihadists, go to die. Rank propaganda is the order of the day. Honest observers are appalled. Stephen Kinzer wrote that “coverage of the Syrian war will be remembered as one of the most shameful episodes in the history of the American press,” while Robert Fisk described the war as “the most poorly reported conflict in the world.” Patrick Cockburn registered a similar concern, writing that “Western media has allowed itself to become a conduit for propaganda for one side in this savage conflict.”
  ........
  This has grave implications:

  News organizations have ended up being spoon-fed by jihadis and their sympathizers who make it impossible for independent observers to visit areas they control. By regurgitating information from such tainted sources, the media gives al-Qaeda type groups every incentive to go on killing and abducting journalists in order to create and benefit from a news vacuum they can fill themselves.
  ........
  So the ideology-driven Western media, in allying themselves with the armed opposition in Syria, have helped to create a situation in which it pays to kidnap and murder people who seek to report the truth. Ergo, they have violated the canons of their profession in the most egregious manner possible. And you’ll have noticed that they’re totally shameless about it. None of this gives them a moment of pause. They keep pumping out the propaganda, day in, day out, never stopping to reflect on the potential consequences. When one story falls apart, they move on to the next one. The most, or perhaps only, important thing is to manipulate public opinion so that it corresponds to government policy. Beyond that, who cares?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "None of this gives them a moment of pause. They keep pumping out the propaganda, day in, day out, never stopping to reflect on the potential consequences."

   De twitter van Netjes is een case study om te zien hoe zoiets in z'n werk gaat. Kritiekloos worden gereetwit op berichten waarvan je al van mijlenver kan zien dat het afkomstig is van jihadistische terreurgroepen die niet te beroerd zijn om kinderleed tot de allerlaatste druppel bloed te exploiteren. Deze bijvoorbeeld:

   https://twitter.com/Mr_Alhamdo

   Voor Russofobe leugentjes is ook altijd plek op de Twitter van Netjes. Zo bericht ze:

   "So Russia admits here that it didn't keep the ceasefire of end December. And which was reassured during Astana 1."

   en:

   "Dus Rusland geeft hiermee zelf toe dat zij en het Syrisch regime zich niet aan het eerder afgesproken staakt-het-vuren hielden."

   en:

   So Russia admits here that it didn't keep the ceasefire of end December. And which was reassured during Astana 1.

   https://twitter.com/RenaNetjes/status/860493287702110208

   naar aanleiding van dit bericht in Sputnik News

   Russian Air Forces Stopped Operations in Syria De-escalation Zones From May 1

   Hoewel in dat bericht gewoon groot- en vetgedrukt te lezen valt:

   "However, signing of memorandum on creation of de-escalation zones in Syria does not mean end of fight against Daesh and al-Nusra Front terrorist groups, Rudskoi added."

   Daesh en al-Nusra waren uitgesloten van de wapenstilstand en blijven dat. Maar who cares? Rena Netjes in ieder geval niet.

   Verwijderen
  2. link naar bericht in Sputnik:

   https://sputniknews.com/middleeast/201705051053314648-russia-syria-safe-zones-no-flights/

   Verwijderen
  3. Voor wie wil weten hoe de Westerse MSM tot spreekbuis zijn gemaakt van de partijen die op een gewelddadige manier de regering Assad willen wegkrijgen is onderstaand is onderstaand artikel van Max Blumenthal een must read. Het artikel beschrijft gedetailleerd,compleet met namen en rugnummers, de relatie tussen Engs-Amerikaanse PR firma Purpose (o.a. gefinanierd door USAID) de Syria Campaign, de White Helmets en de wijze waarop deze organisaties werden ingezet om de MSM en de publieke opinie te bewerken. Een van de betere artikelen die ik op dit terrein heb gelezen.

   http://www.alternet.org/world/inside-shadowy-pr-firm-thats-driving-western-opinion-towards-regime-change-syria

   Purpose, vlotte dertigers met hipsterbaardjes en en hun haar in een knotje bedenken mooie idealistisch klinkende leuzen over mensenrechten, democratie en alle dagen zon om de oorlog van het Militair Industrieel Complex te verkopen.

   Verwijderen
  4. Ik deel de verbazing over 'Rena Netjes'. Je raakt niet over haar uitgepraat, en tegelijkertijd schieten woorden te kort. Ze is als fenomeen een absurditeit

   Verwijderen
  5. Over hippies gesproken, ik zag laatst een stukje waarbij onder een vriendelijk jong gezicht van een vrouw met een Indianenveer in het haar de volgende quote stond

   'I never realized how cool war could be until Obama started them.'

   Als 'links' en 'liberaal' nog ooit iets van zichzelf wil terug vinden alszijnde de anti-oorlogspartij zal ze eerst moeten erkennen dat ze zich jarenlang heeft laten verleiden om oorlogen te steunen.

   Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zou ik denken

   Maar een politicus mag nooit fouten toegeven... Dus verwacht ik weinig van het links liberale gedachtengoed, waar Rena Netjes ook voor schrijft.

   Begin ik toch ook weer over haar.

   Verwijderen
  6. @ Willem Willem

   Als ik er met een timmermans oog naar kijk lees ik op de Twitter van Netjes de hele Soros agenda: pro EU, anti Rusland, open grenzen, vluchtelingen, immigratie, kritisch richting Israel, one world etc. Geen thema's die op zich verwerpelijk hoeven te zijn, maar die dat wel worden gegeven de context waarin Soros opereert.

   Verwijderen
  7. @Dawg,

   Ik denk dat "Purpose" een misleidende naam is, ik denk eerder dat de PR firma "Purpose" onderdeel uitmaakt van een wereldwijd Neuro Linguistic Programming programma onder de naam "Common Purpose". Dit is linke soep.

   https://twitter.com/annacnolan

   http://www.cpexposed.com/brian-gerrish/understanding-common-purpose

   Verwijderen
  8. Allemaal artikelen over Common Purpose.

   http://www.ukcolumn.org/search/node/Julia%20Middleton

   Verwijderen
  9. @ Joop

   Dit is hun site:

   https://www.purpose.com/about/

   COMMON HUMANITY
   We believe in the fundamental equality of all human beings, and we only do work that strives to make human lives better.


   PRAGMATIC IDEALISM
   We take the world as it is in order to help make it what it ought to be. We challenge power when we need to—but that’s not all we do. We proudly collaborate with the public and private sectors, old and new power, allies and adversaries—all with eyes wide open.

   Het TEAM

   https://www.purpose.com/team/

   Mooi man. Allemaal frisse jongens en meisjes die je helpen een idee te verkopen aan de massa.

   Verwijderen
 3. Meer overpeinzingen bij 5 mei 2017

  De volgende link (hier eerder gedeeld, maar nog immer relevant, zeker op 'bevrijdingsdag') betreft een Amerikaans staats propaganda filmpje wat op school-teevee werd uitgezonden en welk onderwerp 'despotisme' betrof.

  https://m.youtube.com/watch?v=TaWSqboZr1w

  We spreken over het jaar 1946...

  Waarschijnlijk was het in die tijd makkelijker om eerlijke propaganda uit te zenden in de VS dan nu omdat mensen aan Nazi Duitsland dachten wanneer er gesproken werd over despotisme en niet aan hun eigen land, de VS.

  En toch zegt de 'voice over' het in de eerste zinnen al heel precies:

  "Avoid the comfortable idea that the mere form of government can of itself safeguard a nation against despotism.”

  Hoe je despotisme kunt vaststellen:

  Zet vier schalen uit, waarbij hoe verder je rechts op de schaal zit, hoe dichter je bij een despotische staatsvorm aangeland bent

  Deze vier schalen zijn (lezend van links <- naar rechts ->)

  1.respect
  <-respect voor elkaar
  ->respect de enkeling (elite)

  2. macht
  <- gedeeld (met elkaar, voor elkaar)
  -> geconcentreerd (zonder toestemming van de burger)

  3. verdeling van welvaart
  <- ieder zijn deel
  -> Alles in handen van de < 1% (monopolie)

  4. Informatievoorziening
  <- kritisch en vrij
  -> opgelegd en gecontroleerd

  Dit filmpje zal nu wel niet meer op de Amerikaanse teevee of op onze staatsteevee worden uitgezonden. Want dat zou alleen maar mensen in verwarring brengen (cognitieve dissonantie), denkende dat hier niet over 'despotisme' gesproken wordt, maar over de staatsvorm waarin wij leven: '''democratie''' in hele dikke aanhalingstekens.

  En daarom wilde ik het maar hier plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor volledigheid: definitie van despotisme

   Het despotisme is een regeringsvorm waarbij één persoon (de despoot) of een kleine groep personen absolute macht heeft, die naar willekeur kan worden toegepast. Het gaat hierbij dus om een autocratie, oligarchie, tirannie of dictatuur.

   Verwijderen
 4. http://zaplog.nl/zaplog/article/maria_zakharova_hoe_de_obama_de_russen_demoniseerde

  http://zaplog.nl/zaplog/article/woordvoerster_ministerie_hot_buitenlandse_zaken_over_syrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Hongarije eist vertrek Timmermans vanwege beledigende opmerking

  De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, eist het vertrek van eurocommissaris Frans Timmermans. Dat heeft hij laten weten op een persconferentie die werd uitgezonden op de Hongaarse televisiezender M

  Szijjártó
  Volgens Szijjártó is de positie van Timmermans onhoudbaar geworden nadat hij de Hongaarse premier Viktor Orbán betichtte van antisemitisme.

  Timmermans reageerde op een opmerking van Orbán over de Joods-Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros. De Hongaarse premier noemde hem een 'Amerikaanse speculant'. Antisemitisch, zo noemde Timmermans die uitspraak in een interview met Die Zeit.

  Volgens Szijjártó moet Timmermans opstappen omdat hij in zijn functie van vicevoorzitter van de Europese Commissie een EU-lidstaat heeft beledigd over een dergelijk onderwerp. 'Politici zoals Timmermans bedreigen de eenheid van de Europese Unie', aldus Szijjártó.

  verder lezen op:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/hongarije-eist-vertrek-timmermans-vanwege-beledigende-opmerking~a4492944/

  Letterlijk zei Timmermans dit in het artikel 'Wie gefährlich sind diese Männer für Europa', Herr Timmermans?na een aangevertje van de verslaggever van Die Zeit:  ZEIT: Neben der polnischen Regierung ist es vor allem der ungarische Ministerpräsident Viktor Orbán, der Rechtsstaatlichkeit und Demokratie in seinem Land infrage stellt. Vor ein paar Tagen hat er den ungarischstämmigen Milliardär und Gründer der Central European University (CEU) in Budapest George Soros im Europaparlament als "amerikanischen Finanzspekulanten" beschimpft. Das sind eindeutig antisemitische Töne. Was haben Sie gedacht, als Sie das hörten?

  Timmermans: Ich habe das genauso verstanden wie Sie und war empört. Ich habe mich in meinem Leben viel mit Antisemitismus beschäftigt und werde dann immer sehr emotional, auch jetzt. (stockt) Dass Antisemitismus noch immer in Europa existiert, das ist doch schrecklich! In der Debatte im Europaparlament habe ich trotzdem nicht darauf reagiert. Hätte ich mich von Orbán provozieren lassen, wäre die ganze Berichterstattung davon überlagert worden. Das wollte ich in diesem Moment nicht.

  http://www.zeit.de/2017/19/polen-ungarn-eu-kommission-frans-timmermans-viktor-orban-jaroslaw-kaczynski/seite-2

  Timmermans en z'n emoties, nough said.

  Zoals ook de Dodenherdenking op 4 mei weer liet zien wordt van de gefabriceerde migratie/vluchtelingencrisis een steeds grotere politieke en maatschappelijk splijtzwam gemaakt. In de gehele EU.

  Interessant om nog eens te kijken naar een videoclip uit 2015 waarin de Russische schrijver Nicolai Starikov zijn opvattingen over de Europese vluchtelinegcrisis geeft (+/- 20 min.)

  Top Russian Writer Nikolai Starikov Explains Who Is Behind Europe's Refugee Crisis

  https://www.youtube.com/watch?v=VTDlY4o23XA

  Denk dat Starikov het goed ziet en dat de rol van iemand als Soros (hoewel Starikov geen namen noemt) in het mechanisme dat hij beschrijft meer dan duidelijk is. Dat iemand als emo-Frans cynisch en opportunistisch genoeg is om met het A-woord de de banvloek over politici uit te spreken die zich niet laten piepelen door de EU hoeft niemand mee te verbazen. Opzouten Frans. Zes mei is daar een heel mooie dag voor.


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens Szijjártó is de positie van Timmermans onhoudbaar geworden nadat hij de Hongaarse premier Viktor Orbán betichtte van antisemitisme.

  Timmermans reageerde op een opmerking van Orbán over de Joods-Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros. De Hongaarse premier noemde hem een 'Amerikaanse speculant'. Antisemitisch, zo noemde Timmermans die uitspraak in een interview met Die Zeit.

  Tsja Soros is een fijn mens dat de eenheid en evenwichtigheid van Europa hoog in het vaandel heeft staan
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/soros_nog_eens_15_miljoen_naar.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik schaam me eigenlijk altijd voor mensen als jullie, maar speciaal op dagen als 4 en 5 mei. De mensen die voor onze vrijheid hebben gevochten in WO2 en helaas hun leven daar voor lieten draaien zich nog in hun graf om als ze wisten dat er een blog als dit bestond die nog steeds voor haat is en oorlog promoot, dictaturen en Jodenhaat promoot en terroristen de handen boven het hoofd houd!! Alles waar zij voor gevochten hebben, ook die vele Russische soldaten, zijn voor niets gestorven als we jullie toelaten in onze open en vrije democratie!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [...als we jullie toelaten in onze open en vrije democratie!!...]

   En zoals elke keer roepen die zgn verdedigers van vrijheid en democratie om inperken van meningsuiting en censuur.

   Ik schaam me wel een beetje voor Timmermans, die elke feitelijke kritiek (veroordeelde speculant) op Soros antisemitisme noemt. De Hongaarse premier heeft gelijk zijn vertrek te eisen!

   Verwijderen
  2. Het is wel de blogbeheerder van dit blog die zelf censuur pleegt en vrijheid van meningsuiting hard inperkt, niet de Nederlandse overheid. Maar u bent te dom om dat in te zien, sterker nog, door op dit blog te blijven zitten en de blogbeheerder er niet op aan te spreken doet u volop mee aan de inperking van de vrijheden!!! Ziek volk dus!!

   Verwijderen
 8. Zowel in Frankrijk, Duitsland, de VS en Venezuela is er een nieuwe ontwikkeling in de protesten, volgens het Kiev model: de aanwezigheid van getrainde milities. In Venezuela ´het verzet´, in veel andere landen ´antifa´. Alle Soros gesponsord.

  Het is heel makkelijk te onderscheiden dat deze ´demonstranten´ getrained zijn, gezien hun gecoordineerde aanvallen en het materieel wat ze hebben.

  Het is zeer belangrijk dit te leren zien; dan kan het als onmiskenbaar aangetoond worden aan medetoeschouwers/ TV kijkers.

  Want geen woord hierover in onze media, dan blijft het hidden in plain sight.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is volop in de media te zien, alleen in jullie domme hoofdjes zien jullie niks. Maar ja, het vizier is bij jullie heel beperkt gericht op mede fake news sites en dan neemt u allen het verkeerde nieuws tot u. Waardoor u gehersenspoeld wordt, en niet anderen. Maar voordat dat bij u is bezonken.....

   Verwijderen
 9. Als, wie dan ook, vertelt dat Marine Le Pen oorzaak is van de Pruisische inval van Frankrijk in 1870 of WOI veroorzaakt heeft in 1914, zal die weggezet als fantast of charlatan.

  Maar als Macron het vertelt is het waar zoals je hier kunt zien en lezen:

  http://www.voltairenet.org/article196260.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag me af wie de presidentsverkiezing morgen in Frankrijk zal winnen. Macron, the great pretender, doet gedateerd aan (zo 2008), en de Fransen demonstreren al jaren voor het behoud van hun (arbeids)rechten, die met Macron zeker bij het vuilnis worden gezet.

   Ook las ik bij zerohedge dat the bookies niet meer dan een odds van 1 euro inleg, 1.14 euro terug bij winst geven, wat erg laag is voor een kandidaat die ongeveer net zo zeker zal verliezen als Trump dat zou doen volgens de pers daags voor de verkiezingen in de VS.

   Verwijderen
  2. Kandidaat Le Pen is dat.

   Verwijderen
  3. Macron stond gisteren met 62% ruim voor op Le Pen. Maar ja, zij dachten in oktober vorig jaar ook dat Hillary al in het Witte Huis zat. En wij weten niet wat dit schandaal

   BREAKING: Macron email hacking shows that free speech is dead in France

   http://theduran.com/breaking-macron-email-hacking-shows-that-free-speech-is-dead-in-france/

   voor uitwerking zal hebben? Vrijheid van meningsuiting? Waar?

   Verwijderen
  4. @ Willem Willem

   Ongelofelijk, wat een slecht stukje toneel van Macron. Zoals hij vanaf min. 1 begint te schreeuwen met vanuit een gekunstelde passie. En dat dan iedereen achter hem opstaat en met Franse vlaggetjes begint te zwaaien, maar wel met een volslagen vreugdeloze expressie op het gezicht.

   Ik zie Macron als een soort Franse Tony Blair. Third Way, links maar 'all style, no substance'.

   Verwijderen
 10. Zelfs jullie grote held Micha Kat neemt volop afstand van grote drugslord Baybassin en vind het zijn eigen schuld dat hij hier in Nederland levenslang in de cel zit. Kat's laatste video spreekt boekdelen en noemt Baybassin een laffe zeurpiet!! Hij steekt alles en iedereen die hij voorheen beschermde een mes in de rug. Gaan u allen nu ook uw verstand gebruiken en afstand nemen van de maffiabaas Baybassin?? Of laat u uw grote complotheld Kat in de steek?? Keuzes maken mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met grote regelmaat komt hier een postbode uit Keteldorp

  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/89/74/df/8974dfe6f3bafe40d3eb64635c8b3067.jpg

  langs om labeltjes (racist, fascist, antisemiet, jodenhater, terrorist etc. etc.) te plakken op bezoekers die zaken benoemen die hij niet wil horen en zien. Behalve dat het hier om gemakzuchtige ad hominems gaat die moeten verhullen dat onze postbode niet in staat is tot een inhoudelijke argumentatie, blijkt uit dit moddergooien ook een ongeremde hypocrisie. Wie het tegengaan van racisme of fascisme werkelijk ter harte gaat zal deze aantijgingen immers niet lichtzinnig gebruiken om te vermijden dat de woorden hun betekenis verliezen en niet meer serieus genomen worden door politiek correct taalgebruik.

  George Carlin had een haarfijn afgestemde antenne voor de hypocrisie achter het politiek correcte taalgebruik:

  “Political correctness is America's newest form of intolerance, and it is especially pernicious because it comes disguised as tolerance. It presents itself as fairness, yet attempts to restrict and control people's language with strict codes and rigid rules. I'm not sure that's the way to fight discrimination. I'm not sure silencing people or forcing them to alter their speech is the best method for solving problems that go much deeper than speech.”

  http://www.goodreads.com/quotes/1341459-political-correctness-is-america-s-newest-form-of-intolerance-and-it

  en

  "Political correctness is fascism pretending to be manners"

  Luisteren is natuurlijk leuker:

  https://www.youtube.com/watch?v=uE-378-qlHc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   https://www.davidicke.com/wp-content/uploads/2017/05/CImx1gbUAAAyXpK.jpg

   Verwijderen
  2. @Dawg.

   Bovenstaande afbeelding in reactie op je eerdere bijdrage, waar het verdomde moeilijk is de juiste woorden te vinden. Politici schijnen wel gevoelig te zijn als men hen incompetent noemt.

   Verwijderen
  3. @ Rootman,

   Nee man. PP is gewoon de voortzetting/woekering van Wreedmans 1974. Dat zie je toch meteen aan het soort teksten. Zelfde IP nummer, zelfde gebrabbel. Alleen 'U' in plaats van 'jij' en dat doet aan LGK denken.

   Verwijderen
  4. Ach en wee....men gaat zelfs al over op hacken en verregaande privacy-inbreuk. Want alleen zo zou je achter IP nummers en dergelijke kunnen komen, en daar is de politie en het OM dan weer heel duidelijk over! Dat is een misdaad! Dus of ik nou wel of niet die man ben, jij hebt je schuldig gemaakt aan een misdrijf Dawg, en dat spreekt dan weer voor de werkwijze van dit blog en zijn leden. Men gaat hier ver om hun "doel" te bereiken, zelfs misdaden plegen is hen niet vreemd. Duidelijk signaal ook voor het OM om dit blog te sluiten! Het herbergt en verdedigt misdadigers, namelijk henzelf!

   Verwijderen
  5. http://www.clker.com/cliparts/6/1/e/1/1307554889994437127smile%20(1)-hi.png

   Verwijderen
 12. Het zgn hacken van de Macron campagne:

  Waarschijnlijk is het fake news, of hoogstens een false flag!

  De timing klopt nl. niet; de campagne is immers voorbij.

  Wikileaks heeft toegezegd de zaak vóór morgen te controleren. Ik ben zeer benieuwd, maar als er niks uitkomt zijn het domme beschuldigingen, die nergens heen gaan.

  Zelf verwacht ik dat Macron gaat winnen, doch met een zeer nauwe marge. Geen goed nieuws voor Frankrijk: hopelijk kunnen ze een burgeroorlog over een paar jaar vermijden! Dat geldt dan ook voor de EU, want als er niets verandert brouwt er een opstand. Waar ik, als dan pensionado, lekker niet aan mee gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Scaparrotti is geen Italiaanse operazanger of een maffiabaas die je beschermgeld komt afpersen (hoewel), maar m.i.v. 4 mei jl. de nieuwe NAVO chef in Europa.

  De nieuwe CEO van MIC Europa had er zin an:

  "We face a resurgent Russia and its aggressive behavior that challenges international norms," U.S. Army General Curtis Scaparrotti said earlier this week upon taking command of U.S. forces in Europe."

  https://www.rferl.org/a/nato-new-commander-scaparrotti-russia-ukraine-deterrence/27715802.html

  Meer troepen wil hij in Europa; drie in laats van twee permanente gestationeerde brigades. Zou hij even gestoord zijn als zijn voorganger Breedlove?

  http://russia-insider.com/en/politics/hacked-emails-reveal-general-breedlove-maneuvering-against-obama-escalate-ukraine-war

  We gaan het zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Scaparotti: Italia heeft een zeer lange traditie van backstabbing, dat gaat terug tot de Etrusken. Naast het Romeinse rijk komt de Renaissance en Machiavelli in beeld. Maar in meer recente tijden Mussolini, de mafia en misschien Mogherini. Draghi zeer zeker!

  Schiaparotti is de nieuwe NATO baas. Hij lijkt de partijlijn van de neocons te vertegenwoordigen... Eng mannetje? Jazeker. Maar mi. voornamelijk een windbuil en een politieke benoeming.

  Ik denk meer een PR mannetje dan iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De Franse verkiezingen van vandaag, gebracht als Grieks drama door een commenter bij MoA

  Its a fight between a woman who wanted to kill the father and a man who wanted to marry his mother, as someone put it.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Er komt structuur in de Wikileaks over Macron: boven water komt gebruik van designer drugs en coke, gay contacten en geldstromen van Rothschild.

  Maar veel zal het niet uithalen, gezien de timing. Dat is een belangrijke factor die later uitgezocht moet worden.

  Als dit verhaal pootjes krijgt wordt Macron indien hij president wordt vanaf het begin af aan opgezadeld met een enorme bagage. Wat en wie zit hier achter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De link: http://theduran.com/breaking-macron-emails-lead-to-allegations-of-drug-use-homosexual-adventurism-and-rothschild-money/

   Verwijderen
  2. "Maar veel zal het niet uithalen, gezien de timing. Dat is een belangrijke factor die later uitgezocht moet worden."

   Het maakt hem wel uiterst chantabel, iets waar leiders van de meeste Europese landen mee te maken hebben.

   Verwijderen
  3. Goed stuk bij the Saker hierover

   http://thesaker.is/je-suis-charlie-to-macronleaks-frances-free-press-takes-credibility-hit/

   Over je suis Charlie en wat er gebeurt zou zijn in het hypothetische geval wanneer van Le Pen daags voor de verkiezingen allerlei persoonlijke info op straat kwam te liggen (en het niet zo hypothetische voorbeeld waarbij Fillon dit overkwam met Penelopegate en DSK natuurlijk eerder met dat akkefietje in die hotelkamer)

   Verwijderen
  4. Ik vind het wel ongemeen spannend, de opkomst schijnt heel laag te zijn (wat ik wel begrijp als de keus Macron of Le Pen is). Ook weet ik niet wie van de twee te prefereren is.

   Gekkie natuurlijk. Alsof het uitmaakt wie van die twee wint, bankiers winnen altijd! Maar toch...

   Verwijderen
 17. Syrië - Het debat over burgerslachtoffers
  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2017/05/syrie-het-debat-over-burgerslachtoffers.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het volgende pro-Macron artikeltje van Varoufakis bevestigt het vermoeden dat ook hij controlled opposition in de zak van Soros is:

  https://www.project-syndicate.org/commentary/left-must-support-macron-by-yanis-varoufakis-2017-05

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tja, het bovenstaande krijg je dan van wat iedereen dacht dat nog links was. Dan vind ik het clipje van alt-right Watson toch een heel stuk geloofwaardiger:

  http://theduran.com/this-is-the-truth-about-emmanuel-macron-video/

  Ikzelf blijf toch Chavist.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. http://theduran.com/confirmed-by-opcw-terrorists-used-illegal-chemical-weapons-in-aleppo-organisation-refuses-to-investigate-alleged-false-flag-attack-in-idlib/

  Lees je even mee Rena Netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 100 vrouwen zijn een actie gestart om adverteerders er toe te bewegen niet meer op Geen Stijl te adverteren Ze verwijten GS ontoelaatbaar vrouwonvriendelijk gedrag.

   Dus zaten vandaag bij Buitenhof (niet gezien) drie dames aan tafel om de kwestie te bespreken samen met presentatrice Luyte.

   Sywert van Lienden reageert daarop met de volgende Tweet

   "Haha. Dus presentatrice @Luyte ondertekent zelf een manifest, en leidt daarna een gesprek met drie gelijkgestemden daarover in @Buitenhoftv?"

   https://twitter.com/Sywert/status/861163649561448448

   Lijkt me, hoe je ook over de zaak zelf denkt, een zeer terechte constatering van Van Lienden. Niet echter volgens Netjes

   "Ten 1e, er kwamen wel degelijk verschillen aan bod. Ten 2e , dat jij nu basht op vrouwen die dit seksisme aan de kaak stellen...."

   https://twitter.com/RenaNetjes/status/861220850795675648

   Tot zover de journalistieke opvattingen van mevrouw Netjes.

   Uiteraard daar onder nog even een retweetje over de goede daden van de AQ Helmets.

   Rena Netjes heeft geretweet
   SCD Rif-Dimashq‏ @SCDrifdimashq 2 u2 uur geleden
   Meer
   The @SyriaCivilDef clears rubble produced by bombing in #Erbin city, #Damascus countryside.

   Verwijderen
  2. En dan haalt ze maar vlug de tweet van Sywert van Lienden weg

   https://twitter.com/RenaNetjes/status/861220850795675648

   Rena is echt zo'n 'samen voor onze eigen carriere netwerken' feministe. Zo eentje die het altijd nog stukken beter vindt dat je een bom van een pareltjesketting feminist op je kop krijgt:

   http://www.wrongkindofgreen.org/2017/01/26/watch-john-pilger-the-hijacking-of-feminism/

   Verwijderen
  3. Dit hele feministische onderdeel was comaverwekkend. Het Franse verkiezingen deel was ook zeer saai: voorspelbaar partijdig. Ik herinner me nog slechts één dichotomie: de keuze tussen het Kremlin en Brussel... Tja dàt wisten ze daar wel! Voorgeprogrammeerd als ze zijn.

   Zelf ben ik oprecht geïnteresseerd in het volgen van de ontwikkelingen.

   Waarom krijg ik steeds vaker fysiek misselijkmakende verschijnselen daarbij?

   Verwijderen
  4. Misselijk worden en kotsen is een gezonde afweerreactie tegen de propaganda waarmee de staatsomroep je wil vergiftigen. Klaarblijkelijk werkt alles nog goed bij je.

   Verwijderen
  5. Chomsky zegt:

   The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum....

   Dus we mogen wel een mening vormen over de 'samen voor onze eigen carriere netwerken' mentaliteit van Rena Netjes (en Sywert van Lienden) enz. Maar dat met behulp van Netjes in het Midden Oosten een oorlog wordt uitgevochten die van vrouwen weduwen maakt, is een mening die niet mag worden gehoord binnen het spectrum waarbinnen Netjes werkt. GeenStijl mag gedominiseerd worden als vrouwonvriendelijk. En de oorlog in Syrie die mbv de witte helmen (Netjes haar helden) in Syrie in stand wordt gehouden en zeer vrouwonvriendelijk is niet.

   Misschien dat de misselijkheid minder wordt als je weet dat Netjes zich in deze claustrofobe omgeving moet zien te handhaven, wij niet. Wat wellicht ook helpt is de voorstelling van Sartre die zegt dat walging een reflex is op het moeten aanzien van iemand die zich niet als mens gedraagt, maar als ding. Maar dat Netjes niets meer van haar leven maakt dan een 'samen voor onze eigen carriere' voorvechtster te willen zijn moet zij zelf weten. Dat is niet iets wat ik logischerwijs walgelijk hoef te vinden. Het lijkt me een nutteloos lijden: het als mens willen leven als ding. Ik zou Netjes graag een wat inhoudelijker leven gunnen, maar daar houden mijn gevoelens naar de soort van 'Rena Netjes', die het spectrum van wat wel en wat niet gezegd mag worden zo smal mogelijk houdt, wel op.

   Mijns inziens is dat spectrum van 'Netjes' inmiddels zo smal, dat het spectrum van 'Netjes' er niet meer toe doet. En zo lost dat probleem zich ook wel als vanzelf op zonder me er misselijk bij te hoeven voelen.

   Verwijderen
  6. Maar je hebt wel mensen nodig om die "dingen" op te ruimen.

   Verwijderen
  7. En het staat er aan te komen!

   Rebel spirit: Majority of EU youth ready to join mass uprising – poll

   https://www.youtube.com/watch?v=logx2eMZ3hc

   Verwijderen
  8. Ik denk dat ze zelf wel oplossen in hun eigen zuur.

   Overigens hier nog een filmpje over wie werkelijk vrouwonvriendelijk is binnen de media: vrouwenbladen als Elle en cosmopolitan en Linda die maar een doel hebben: je als vrouw lelijk en minderwaardig voelen, waarbij er maar een oplossing is voor verbetering: de rotzooi en levensstijl kopen die in die bladen gepropageerd worden.

   http://www.jonathan-cook.net/blog/2016-10-01/how-we-let-the-media-damage-our-psyches/

   Verwijderen
  9. But trust me on the sunscreen

   https://m.youtube.com/watch?v=sTJ7AzBIJoI

   Verwijderen
  10. Twee duidelijke video's. Mijn vrouw voelt zich overigens prima met wie zij is en ik ook.

   Zonnebrandolie/creme veroorzaakt huidkanker en Johnson & Johnson mag $100 miljoen aan schadevergoedingen betalen voor talkpoeder, wat, je raad het al, huidkanker veroorzaakt.

   Verwijderen
  11. Blij om te horen.

   Maar dat zonnebrandcreme huidkanker veroorzaakt is voor mij nieuw. Hoewel, alles geeft kanker. Zonder zonnebrand krijgt een blank getint persoon overigens ook huidkanker als hij of zij te lang en te vaak in de zon zit. En de boete over het talkpoeder van J&J ging over babypoeder zo snel ik kan zien, niet over zonnebrandcreme.

   Verwijderen
  12. Al ben ik dom, neem het maar van mij aan dat het zo is.

   Verwijderen
  13. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/04/22/new-study-shows-many-sunscreens-are-accelerating-not-preventing-cancer.aspx

   Verwijderen
  14. gedominiseerd = gedemoniseerd.

   Verwijderen
 21. FBI Email Exposes Attorney General Promise To Protect Hillary Clinton From Criminal Charges

  Virtually unnoticed by the majority of corporate media, on Wednesday — in a hearing before the Senate Judiciary Committee on the FBI’s oversight of an investigation of Hillary Clinton’s emails — Director James Comey revealed a murky effort as outlined in an undisclosed document by Attorney General Loretta Lynch or her associates to ensure the former presidential candidate would not be charged.

  http://www.activistpost.com/2017/05/fbi-email-exposes-attorney-general-promise-protect-clinton-criminal-charges.html

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Emmanuel Macron heeft de Franse presidentsverkiezingen gewonnen met het ongelooflijke cijfer (zeg dat wel) van 65%!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gaan ooggetuigen zijn van de tweede Franse Revolutie!

   Als bezoek en vis maar 3 dagen vers blijven, dan kan Liberté, égalité, fraternité het geen 228 jaar volhouden!

   Verwijderen
  2. Dat is te hopen van niet.

   Fools rush in where angels fear to tread

   http://www.earlymoderntexts.com/assets/pdfs/burke1790part1.pdf

   Verwijderen
  3. "Dat is te hopen van niet."

   Waarom niet? Wij vragen er zelf om.

   Verwijderen
  4. "Those who make make peacefull revolution impossible will make violent revolution inevitable."

   *John Fitzgerald Kennedy*

   Verwijderen
 23. In de Uk groeit de rancune tegen het gepeupelte dat voor Brexit heeft gestemd:

  This is Britain in 2017. A Britain that increasingly looks like a “managed” democracy. Paid for a US billionaire. Using military-style technology. Delivered by Facebook. And enabled by us. If we let this referendum result stand, we are giving it our implicit consent. This isn’t about Remain or Leave. It goes far beyond party politics. It’s about the first step into a brave, new, increasingly undemocratic world.

  Een heel ingewikkelde plot en natuurlijk zijn er weer lijntjes naar Poetin.

  https://www.theguardian.com/technology/2017/may/07/the-great-british-brexit-robbery-hijacked-democracy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oké, dan maar een wereldwijde revolutie.

   Verwijderen
  2. Net als in Nederland is de tijd nog niet rijp. Er zijn nog te veel mensen die voor het demoniseren vallen of de verhaaltjes over een groeiende economie serieus nemen.

   Er moet ook nog heel wat aan de oppositie gebeuren. Xenofobie maakt een te belangrijk deel ervan uit. Er zijn te weinig echte oplossingen. Er zal toch een brug tussen linkse en rechtse anti-globalisten geslagen moeten worden, maar dat kan aleen als er een linkse stroming komt die radicaal afstand neemt van het cultureel marxisme.

   Verwijderen
  3. Ik neem aan dat jij jezelf ook onder die stroming plaatst, want ik zie in jou nog iets te veel globalisme.

   Verwijderen
  4. Ik zal mijzelf even verduidelijken @Rootman. Vaccins, Human Caused Global Warming en Chemtrails zijn globalistische spelletjes die jij hier zit te verdedigen. Ik vraag mij af in hoeverre jij daar afstand van durft te nemen zonder jezelf daarbij belachelijk te maken?

   Verwijderen
  5. @ Joop

   Vind ik overdreven scherp en agressief gesteld. Ik ben zeker geen globalist, maar ik zou niet met zekerheid durven te beweren dat global warming, chemtrails, vaccinatie, peakoil de VN of peakoil globalistische spelletjes zijn.

   Verwijderen
  6. Dat is dan waarschijnlijk het verschil tussen jou en mij, ik durf het wel scherp te stellen. Het kan namelijk niet zo zijn dat het kwartje altijd naar dezelfde kant toe rolt.

   Verwijderen
  7. Ik beweer niet de wijsheid over die onderwerpen in pacht te hebben, maar jij wel.

   Leuk voor jou, maar je hebt mij niet kunnen overtuigen. Ik zou mezelf inderdaad belachelijk maken om dan jouw meningen hierover over te nemen.

   Verwijderen
  8. Dit onderwerp geeft precies weer waarom de oppositie tegen het neoliberaal globalisme nog kansloos is. Er is nl een enorme pluriformiteit, met veel mogelijkheden tot conflict. Er is links en er is rechts (le Pen vs Melanchon), met veel onverenigbare standpunten, er is sociaal conservatief vs libertijns (Orbàn vs de Piraten) en er is mainstream vs aluhoedje (chemtrails etc.)- jij zou deze laatste tegenstelling zeker anders verwoorden-.

   Maar zolang we elkaar op die tegenstellingen gaan verketteren winnen de unipolaire globalisten.

   Verwijderen
  9. @Rootman,

   Nee, ik heb jou niet kunnen overtuigen. Dat schijnt bij jou ook niet te kunnen als je twee video's naast je neerlegt waar je geen tijd voor wilt vrijmaken om die te bekijken en waarschijnlijk ook niet het onderscheid kan maken over het begrip of iets wel of niet bestaat. Het schijnt bij jou héél érg moeilijk in de grijze massa door te willen dringen dat chemtrails eerst werd gezien als een complottheorie van aluhoedjes om daarna net zo makkelijk deel uit te maken van een H.R. onder de noemer exotische wapens. Begrijp je dat @Rootman, dat er eerst wordt ontkend dat chemtrails bestaan en daarna wordt toegegeven dat zij wel bestaan of zit ik tegen een domme Alkmaarse kaasboer te lullen? Sodemieter jij nou gauw op om mij een aluhoedje te noemen. Al Gore heeft zeker een villa aan zee laten bouwen om te kijken hoe de zeespiegel stijgt, daarbij energie verslinden waar 20 Amerikaanse huishoudens een jaar mee kunnen doen. Achterlijke idioot die je bent!

   Verwijderen
  10. Mijn reactie komt voort uit een dialoog met ´gelovigen´ in de meest zweverige versies van ´alternatief´ vandaag.

   Ik wordt er zeer vervelend van! mijn commentaar is een vraag aan de propagators van alternatieve theoriën: er zal hier en daar wel wat van waar zijn: Wat is jullie criterium om pareltjes van waarheid te scheiden van schizoïde waanbeelden???

   Verwijderen
  11. En met dat "zweverige" bedoel jij jouw persoonlijke mening mee, neem ik aan? Nou, jij hebt het hier niet tegen een zweverig type en ik weet donders goed waar ik over praat als het over het verschil tussen contrails en chemtrails gaat. Daarnaast heb ik een gegronde reden om tegen jou te ageren omdat jij met groot lef loopt te vertellen dat jij met een geigerteller rondloopt die niet eens gekalibreerd is en waarmee dus geen betrouwbare data uit af te lezen valt en dan moet ik jou wel serieus nemen? Wat ik wel bij jou constateer is dat jij achter de feiten aanloopt, of het nou over joop.nl gaat of over Harry van Bommel, dat waren voor mij al gepasseerde stations. Niets mee aan te vangen. Maar kennelijk zit jij nog in een vroeg stadium van ontwikkeling m.b.t. het ontdekken van zaken.

   En voor het geval je echt vervelend gaat worden, er staat ook nog een vraag voor jou open, want kennelijk heb jij er geen enkel bezwaar tegen als de overheid tegen jou zegt dat chemtrails niet bestaan, maar eigenlijk toch wel. En als overheden ergens over liegen, dan is dat meestal geen goed nieuws voor de mensheid of moet ik jou dat ook nog uit gaan leggen?

   Verwijderen
 24. @ Rootman

  Xenofobisch? Is dat een mening die niet overeenkomt met de
  "European democratic values" van iemand als, laten we zeggen Guy Verhofstadt (disclaimer):

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/04/duk_zegt_weer_eens_wat_je_niet_mag_zeggen______foei.html

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Als de maatschappij niet kapotbezuinigd was en er geen salafistisch oliegeld/ missionarissen waren, en het westen geen oorlogen in het midden oosten had gevoerd waren immigranten geen probleem geweest; in de jaren ´70 waren ze dat ook nauwelijks.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. In de media vanochtend een hoera-stemming. Pro-EU, ´progressief liberaal´ en anti-populistisch.

  Wel moet hij het nog zien waar te maken, dat wordt wel ingezien...

  Een onmogelijke opgave, want de weinige programmapunten die hij heeft hebben bij de Fransen zeer weinig draagvlak: Wie is er pro-Brussel, wie pro bezuinigingen, wie pro interventies, en wie Russofoob?

  Over 2 weken wordt het parlement gekozen; alleen af en toe met de ´republikeinen´ (Sarkozy) en af en toe, met de partij van Fillon kan misschien op puntjes een meerderheid gevonden worden. Van die verkiezingen hangt dus af of Macron zijn ´veranderingen´ kan doorvoeren.

  Vermoedelijk wordt hij dus een lame duck president, en gaat het langzame verval gewoon door. Merkel heeft ook grote kans om herkozen te worden, dus zal de EU voorlopig gesterkt worden.

  Dus doorlopende sancties, economische stilstand en verder oplopende tegenstellingen. Meer censuur en een kinderachtig-vijandelijke houding naar Rusland.

  4-5 jaar verder is de stagnatie in Europa dus niet opgelost, integendeel. De wereld zal er echter wel anders uit zien. Als de oppositie boven hun onderlinge tegenstellingen weet uit te stijgen is er tegen die tijd misschien wèl een alternatief. Mijn rolmodel is dan Tulsi Gabbard, die als enige progressieve democrat de moet en visie had met Trump te gaan praten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laatste zin: ´moed en visie´. Ik verbeter geen typo´s, tenzij het de context kan beïnvloeden.

   Verwijderen
 27. 5 mei vredeoverdenkingen in het Midden Oosten

  Land dat hele moslimwereld tracht te domineren ,proxy van VS,zegt dit van een ander en dreigt met vernietiging.

  An unexpected war of words erupted between two sworn Middle-Eastern rivals over the weekend, when Saudi Arabia and Iran threatened each other with military action, if not outright destruction.

  It started on Tuesday, when in "unusually blunt comments" delivered during a nationally-televised interview Saudi Deputy Crown Prince Mohammed bin Salman - the man who is now effectively in charge of Saudi oil policy - ruled out any dialogue with Iran and pledged to protect his conservative kingdom from what he called "Tehran's efforts to dominate the Muslim world."

  "We know that we are a main goal for the Iranian regime," he said. "We will not wait until the battle comes to Saudi Arabia but we will work to have the battle in Iran rather than in Saudi Arabia."

  http://www.zerohedge.com/news/2017-05-07/iran-threatens-destroy-saudi-arabia-after-saudi-prince-warns-moving-battle-iran

  BeantwoordenVerwijderen
 28. 5 mei ,vrijheid van meningsuiting ruim 70 jaar later.

  http://www.elsevier.nl/cultuur/achtergrond/2017/05/stephen-fry-noemt-god-een-absolute-maniak-en-wordt-nu-vervolgd-500540/

  BeantwoordenVerwijderen