zaterdag 27 mei 2017

Persvrijheid Donbass (Deel 3)

Donbass en de vrijheid om te schrijven wat je wilt

Met het geluid van een koffieapparaat op de achtergrond begonnen we ons eerste interview met een plaatselijke journalist. Ze werkt in Donbass werkt sinds het begin van het conflict. Na de gebruikelijke inleidende vragen vroegen wij haar de voor de hand liggende vraag over persvrijheid in het rebellengebied: Waarom durf je je gezicht niet op camera te laten zien?


Handboeien

De vertraging van het vliegtuig gaf ons slechts 10 minuten speling om onze trein te halen, vonden vervanging voor de bus die ons naar Donetsk zou brengen. Alles ging maar net goed, maar nu het allerbelangrijkste: de grensovergang. Ondanks alle positieve ervaringen met Rusland het afgelopen jaar, was het stereotype van een Russische beveiligingsambtenaar die “NJET!” zou zeggen toch wel erg in mijn gedachten aanwezig. De sfeer was gespannen, zou dit het moment zijn waarop de vier maanden aan voorbereiden tevergeefs zou blijken? De grenswacht grapte naar zijn collega: “Kijk ze maken zich zorgen! Maak maar wat geluid met je handboeien.” – De grap brak het ijs. Vreemd hoe ontspannen het geluid van handboeien kon zijn bij een Russisch grenspost. Echter, waren we ons niet bewust in hoeveel problemen wij zouden belanden, en net zo erg, wisten we ook niet hoeveel zorgen wij onszelf op dat moment bespaarden.

De Rostov-route

In 2014 zou een groep Amerikaanse en Libanese journalisten aankomen in Donetsk. Ze liepen achter op hun schema, en daardoor hadden maar drie dagen om hun verslag te doen vanuit Donetsk. Een lokale journalist, Helga Green, ontmoette ze. Ze herinnert zich de ontmoeting: “Ze rezen via Oekraïne. Eerst kwamen ze naar Kiev.” En, vertellende over hun naar Donbass: “Ze vertelden mij, dat toen ze hun interesse onthulden van het bezoeken van opstandige gebieden, werden ze ontvangen met diepe afschuw vanuit de kant van de Oekraïense autoriteiten.” De vertraging die veroorzaakt werd door ‘een goede hoeveelheid aan afzettingstape en obstakels’ liet hun maar weinig tijd over. Ze voegt toe: “Dat is waarom de meeste verslaggevers via Rostov komen.”

Russische Dissidente

Het verhaal dat mij het meest verraste was dat van Oxana Chelysheva, een journalist die in ballingschap leeft uit angst om terug te keren naar Rusland, haar vaderland. Daar het niet mogelijk was via Rusland te reizen moest ze de Oekraïne-route nemen. In ieder geval had ik verwacht dat een Russische dissidente doorgang zou worden gegeven naar rebellen gebied door een land dat zo worstelt met ‘Russische agressie’, toch schrijft ze ironisch: ‘Terwijl ik in Donetsk had kunnen zijn, reisden alle westerse journalisten via de Russische Federatie.”

Route via Rusland ontvangt afkeer van Westerse journalisten

Zulke verhalen speelden een grote rol bij het kiezen voor de duurdere, meer ingewikkelde en langere route via Moskou, Rostov en tenslotte Donetsk.* Maar de route via de Russische steppe wordt ontvangen met veel afkeer van mensen die een sterk wantrouwen koesteren naar Rusland en eveneens enkele westerse journalisten. De eerstgenoemden wezen er nogal fanatiek op dat, door het reizen naar ‘Oekraïens gebied’ via Rusland, dat we de wet overtraden. De bovengenoemde journalisten op hun beurt keken naar de route met een sterk gevoel van wantrouwen: Waarom via Rusland reizen als je ook via Oekraïne kan? Zelfs maanden later zou een grote Nederlandse krant nog steeds schrijven: “In plaats van via Oekraïne naar rebellengebied te reizen, zoals vrijwel alle journalisten doen, kiezen de twee voor de route via Rusland.” (1)

"Elena"

Terug naar het café: een psuedoniem, Elena, en een foto van de achterkant van haar hoofd, dat is alles wat ik over haar kwijt kan. Het is de realiteit van de DNR, ze wou haar gezicht niet laten zien uit angst voor repercussie voor haar familie. Elena is geboren en getogen in Donetsk en werkt daar als journaliste. Ze werkt voor een grote nieuwsorganisatie in Rusland. “In Oekraïne wonen mijn naaste verwanten”, antwoord ze toen ze werd gevraagd waarom ze haar gezicht niet wil laten zien. “Ik ben gewoon bang dat als ik mijn gezicht laat zien en mensen tussen deze reportage zien, dat mijn familie problemen zal krijgen. Ze kunnen worden opgeroepen door de SBU (Oekraïense veiligheidsdienst) en worden verhoord. Ik wil niet dat er problemen zullen zijn voor hun vanwege dat.”

Oekraïne

Er is nog een reden waarom ze liever anoniem blijft, ze is nog steeds een burger van Oekraïne. “Ik zou graag willen reizen naar Oekraïne en niet dat ze mij vasthouden en zeggen, hier, we hebben een artikel bedacht over separatisme en terrorisme en dat ze mij daarna opsluiten.”

Katya

Nog een journalist waarmee we hebben gesproken is Katya Katina. Ze vertelt ons dat ze zich bij de lokale militie wou aansluiten, maar in de plaats van vechten, werd het voormalig model gevraagd verslag te leggen van het conflict. We confronteerden haar er mee dat zij wel haar gezicht liet zien en en andere journalisten niet. Ze geeft aan dat het kan zijn omdat ze familie hebben in Oekraïne. “Als ik interviews heb met soldaten in het Volsrepubliek-leger, heb ik hetzelfde probleem.” Ze legt uit: “Veel van hun hebben ouders, ze hebben familie op het Oekraïens territorium en natuurlijk is het een kwestie van veiligheid.”

Mirotvorjets, de Oekraïense kliksite

“Er zijn veel voorbeelden”, vertelt Elena over journalisten die werken in Donbass maar problemen hebben in Oekraïens gebied. “Er is in Oekraïne een website genaamd ‘Mirotvorjets’, ze publiceren alle informatie over journalisten en hun verwanten met paspoorten, geboortedata. En mensen die daar familie hebben worden gelokt naar Oekraïne zodat ze hem kunnen gevangenzetten door hun familie onder druk te zetten.”

Katina geeft een soortgelijk verhaal toen ze werd gevraagd wat er met deze soldaten of journalisten kan gebeuren als ze hun identiteit laten zien. “Nou, ik denk dat de SBU hun ouders en vrouwen, etc, kunnen pakken. Weet je, ze doen al deze onderzoeken.” Ze geeft een voorbeeld wat er is gebeurd met een soldaat enige tijd geleden: “We weten dat zulke situaties zijn gebeurd, toen een soldaat enige tijd geleden zijn gezicht liet zien en de volgende dag kwamen er mannen van de SBU en namen zelfs zijn familie meer naar de gevangenis. Dus alles kan gebeuren, daarom denken mensen over de veiligheid van hun verwanten.”

Veilig in Donetsk

Tijdens het her beluisteren van het interview met Elena, viel op hoe vaak ze is gevraagd of ze zich veilig voelde in Donetsk. Maar ze gaf iedere keer hetzelfde antwoord: Ze voelt zich veilig om haar werk hier te doen. Ze legt uit dat ze soms wel commentaar krijgt, bijvoorbeeld als ze iets verkeerd heeft begrepen of dat ze iets niet goed op papier heeft gezet. “Maar”, zegt ze, “mij verbieden om iets te schrijven, dat gebeurd niet. Ik ken zulke gevallen ook niet. Misschien dat het met andere journalisten is gebeurd, maar ik persoonlijk heb niet van zulke gevallen gehoord.” Het lijkt erop alsof ons westers vooroordeel over wat er in Donbass zou gebeuren maar langzaam wegebt. “Dus voel je je vrij om je baan te doen?”, vroegen wij, alsof we wouden checken of we niet iets verkeerd hadden begrepen, toch herhaalt Elena zichzelf: “In het algemeen, ja.”

* Nog een reden was dat het onduidelijk is of Oekraïne mij zou arresteren. Zoals de trouwe lezer weet [link], heb ik de Krim bezocht afgelopen zomer als onderdeel van een reis door Rusland. De straf om illegaal ‘Oekraïne haar bezette gebieden’ binnen te gaan kan oplopen tot vijf jaar.

1 – De Volkskrant, 13 mei 2017, “Voor het karretje van de Russen”, Bert Assink and Gerben van den Noorda.

Dit is het derde deel in een reeks verslagen van Stefan Beck over zijn reis met Michel Spekkers naar Donbass begin 2017. De eerdere delen verschenen ook op deze site.

123 opmerkingen:

 1. Wat hoort er op zijn grafsteen te staan?

  https://www.rt.com/usa/389900-zbigniew-brzezinski-dead-89/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Here lies Zbigniew Brzezinski
   He passed away peacefully
   Hij wel

   Verwijderen
 2. Satan hebbe zijn ziel! Nu Soros, Allbright, Hillary, Rothschild en Mugabe nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over de doden niets dan goeds! Het goede van Brzezinski is dat hij dood is.

  Overigens is zijn ´Grand Chessboard´ wel zeer lezenswaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zijn interview met Le Nouvel Observateur uit 1998 ook! Die stoute Sovjets, zomaar, zonder aanleiding, Afghanistan binnenvallen!

   Question: The former director of the CIA, Robert Gates, stated in his memoirs that the American intelligence services began to aid the Mujahiddin in Afghanistan six months before the Soviet intervention. Is this period, you were the national securty advisor to President Carter. You therefore played a key role in this affair. Is this correct?

   Brzezinski: Yes. According to the official version of history, CIA aid to the Mujahiddin began during 1980, that is to say, after the Soviet army invaded Afghanistan on December 24, 1979. But the reality, closely guarded until now, is completely otherwise: Indeed, it was July 3, 1979 that President Carter signed the first directive for secret aid to the opponents of the pro-Soviet regime in Kabul. And that very day, I wrote a note to the president in which I explained to him that in my opinion this aid was going to induce a Soviet military intervention [emphasis added throughout].

   http://dgibbs.faculty.arizona.edu/brzezinski_interview

   Verwijderen
  2. Zbigniew Brezinsky is oet tied koom'n!
   Misschien heeft hij nu eindelijk rust en vrede mogen vinden. Bedroefd dat dit niet eerder het geval heeft mogen zijn, maar tevens verheugd in de zekerheid dat door zijn verscheiden, de vrede voor ons hier op Aarde een stuk dichterbij is gekomen.   Verwijderen
 4. Ik ben het boek Killing the Host van Michael Hudson aan het lezen; hier wel bekend, en heb genoeg leesmateriaal om iets van te leren. Zo zette ik een tijdje geleden de link over de 16 biljoen bail out van de Fed aan banken hier bij Blik neer, waarover ik had gelezen in Hudson's boek

  Vandaag kwam ik een volgend verhaal tegen: Hoe Ierland zich als land in de schulden heeft gewerkt. Allereerst was Ierland een belastingparadijs waar de rijken op aarde en bedrijven als Google, Twitter en Yahoo graag hun geld op de bank stortten. Vervolgens verstrekten de Ierse banken dat geld in een huizenmarkt 'bubble', waarbij de verstrekte leningen aan huiseigenaren afkomstig waren van het geld die de rijken op de Ierse banken hadden gezet. Nadat de huizenmarkt in 2008 in Ierland implodeerde wilden de rijken hun geld van de Ierse banken terughalen, aangezien de kans bestond dat de hypotheken, die niet meer door de Ieren betaald konden worden, zouden worden kwijtgescholden door de Ierse staat waarna de Ierse banken, dan wel de staat financieel in de problemen zouden kunnen komen en de rijken hun geld zouden kunnen kwijtraken middels een 'bank run' of doordat Ierse 'bonds' minder waard zouden worden. Vervolgens kwamen de ECB en IMF als 'redders in nood' door 100 miljard euro te lenen aan Ierland, waarmee de Ierse staat de banken redden middels een bail-out, en de Ierse banken de 100 miljard euro konden betalen aan de rijken op aarde, en aan bedrijven als Google, Twitter en Yahoo die hun geld elders wilden stallen. De 100 miljard euro schuld zal wel moeten worden terugbetaald door de Ieren aan de ECB en IMF, en de hypotheken worden niet kwijtgescholden.

  In een persconferentie van de Troika waarbij Ierse journalisten vragen mochten stellen aan afgevaardigden van oa de ECB (in dit geval Klaus Masuch), stelde journalist Vincent Brown een vraag die ik het beste kan toelichten door het filmpje hier te delen

  http://www.informationclearinghouse.info/article30415.htm

  In dat filmpje worden dingen veel beter gezegd dan ik het kan zeggen, namelijk dat Ierland is verneukt door de banken, net zoals Griekenland dat is. En de reden lijkt mij het zelfde: te veel uitgeleend door de banken, en toen de banken dreigden om te vallen omdat ze geen geld meer hadden, moest de bevolking voor de kosten opdraaien, wat goed is voor de personen en bedrijven die het geld aan die banken in eerste plaats hadden verstrekt.

  In Hudson's woorden:
  By 2014, Ireland's level of investment fell to 9% of GDP, comparable to Yemen and Somalia. Housing prices fell to half their 2007 level. But Irish families remained liable for the full mortgage debt they borrowed. That dynamic is the root cause of the country's debt deflation, unemployment and emigration.

  Eindigen we allemaal in Europa als Griekenland en Ierland als het aan de centrale banken ligt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo is het volgens mij gelopen.
   Maar de klap op de vuurpijl ontbreekt volgens mij:
   Nu moet de Ierse regering bij de bankiers bedelen om hulp, en dat betekent dat de bankiers in dat land in feite de baas zijn: niet de regering, en zeker niet het volk.
   Napoleon Bonapart, 1790: "Als een regering afhankelijk is van de banken voor haar geld, dan zijn de bankiers de baas, want de hand die geeft is boven de hand die ontvangt. Geld heeft geen moederland. Bankiers hebben geen vaderlandsliefde en geen fatsoen. Ze denken alleen aan gewin.

   Verwijderen
  2. Over huizenmarkt gesproken. Is dit goed nieuws of slecht nieuws?

   https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/21/koopwoningen-7-4-procent-duurder

   Heeft deels te maken denk ik met de lage rente (waardoor we meer kunnen lenen), en als ik nu mijn huis zou moeten verkopen zou dit nieuws 'goed' zijn. Maar op de wat langere termijn? Is de stijging van prijzen in de huizenmarkt 'goed'?

   Verwijderen
  3. Ik begrijp het als volgt:
   Een CB moet proberen een bankrun te voorkomen, en moet ook proberen een crisis te voorkomen. Dat is hun reden van bestaan.
   Crises voorkom je door bij gunstig weer flink hard te werken: een wat hogere rente.
   En bij ongunstig weer wat te smokkelen: een wat lage rente.

   Maar nu is de rente al enkele jaren extreem laag. Zou die rente normaal zijn, dan strotte de hele handel morgen is.
   Dat willen ze niet.
   Ze houden het kaartenhuis alleen overeind omdat ze die extreem lage rente rekenen, waardoor de bankiers voor heel lage rente aan ondernemers kunnen uitlenen. Maarmensen die een huis kopen kunnen natuurlijk ook geld lenen bij de bank, tegen datzelfde heel lage tarief.
   En dan worden er meer en meer huizen gekocht, en stiojgt die prijs. Dat geeft aspirant-kopers weer dat duwtje om óók maar te gaan lenen en kopen.

   Maar een extreem lage rente blijft een teken dat het helemaal niet klopt met onze economie.
   Maar er zijn nu zoveel schulden bij zoveel mensen die kanthje-boord hun rentes en aflossingen kunnen betalen, dat àls ze de rente verhogen de zaak onherroepelijk in stort.

   Dat is mijn mening. Maar ik ben hier slechts in heel beperkte mate deskundig, moet ik wel zeggen.   Verwijderen
  4. Ik beschouw me qua economische vraagstukken (leergierig) student. Dank voor de toelichting.

   Verwijderen
 5. Gevonden!

  http://www.globalresearch.ca/manchester-berlin-paris-nice-london-new-york-passports-and-ids-mysteriously-discovered-in-the-wake-of-terror-attacks/5592063

  Onze inlichtingdiensten zijn zo 'knap'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U.K. Government Admits Funding ISIS

   The Daily Mail reports that the document, leaked to The Mail on Sunday, outlines strategy until 2020, and is marked ‘Official Sensitive’ on every page.

   http://stanvanhoucke.blogspot.nl/search?updated-max=2017-05-28T00:14:00%2B02:00&max-results=20&start=2&by-date=false

   Verwijderen
 6. Haarscheurtjes?
  Metaalmoeheid?

  Het moest er een keer van komen, maar ik vraag me af of dit het begin is.

  http://www.zerohedge.com/news/2017-05-28/watershed-moment-merkel-says-germany-can-no-longer-rely-america

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maak je gereed voor een Europees leger o.l.v. Adolfina Merkel. Haar SS-Hauptquartier á €1 miljard in Brussel staat er al.

   http://www.washingtonsblog.com/2016/06/natos-new-headquarters-designed-like-nazi-ss-lightning-bolts-outrageous-fighting-words-russia-orwellian-opposite-stated-goals-democracy-cooperation-p.html

   Eigenlijk best wel cynisch, massa's Nederlanders gedenken op 4 mei de slachtoffers van gewapende conflicten, de CIA dwingt de Oekraïense Nationaal Socialistische Partij haar naam te wijzigen in Svoboda om geen 'oud zeer' in Europa en Amerika los te maken, in Oekraïne en de Baltische staten worden nazi's gedoogd en achter hun rug om en hun belastingcenten wordt Europa ge-hernazificeerd! Bestaan er in Europa en Amerika zulke slechte mensen? Als er volgens deze mensen nieuwe Hitlertjes opstaan in Rusland, China, Syrië, Iran en Noord-Korea, waarom dan niet in Europa en de VS? Hitler is tenslotte ook in het zadel geholpen met financiële steun uit de VS.

   Wat is de beste camouflage om iets aan het zicht te onttrekken? Zoiets als; de pedofiel Joris Demmink lid maken van het Helsinki Collegé!

   Verwijderen
  2. Ik las in een comment over het overlijden van Brezinzski het volgende bij MoA

   'I wonder if Brzezinski or Kissinger ever read Lobaczewski et. al regarding psychopathy.

   One of Lobaczewski's long-gone collaborators postulated that any organization opposing a large, organizational pathocracy ('the west' vs. the Soviet state at the time) was itself subject to becoming a pathocracy.

   The idea wasn't one of infection, but more of the almost automatic tendency of an organization to enable and empower its own psychopaths in an attempt to counter those of the other organization. Initially, it's fighting fire with fire. But when the 'enemy' ceases to exist or be a threat, you can't simply turn off your own state's psychopaths because they are most likely running the place.

   States always morph into a psychopathic bully themselves in the process of opposing another psychopathic state. The harder they fight, the faster the transformation.

   Burying Brzezinski and Kissinger does not end ANYTHING. They (and their ilk) leave behind a thoroughly and profoundly sick U.S. and western states loaded with new generations of psychopaths. In fact, getting rid of every last psychopath in ANY western government (parliament) fixes nothing because the organizations themselves ensure that new psychopaths will quickly bubble to the top.

   Lobaczewski's group was not JUST trying to explain why otherwise normal 'little people' turned into psychopaths so readily in the (then) Soviet East. They were trying to understand why otherwise good nations turned into something sick and evil themselves in the process of 'saving' another nation from evil. Their magic cure was nothing more than awareness of the risk and basic prevention - wash your damn hands after leaving the bathroom.

   We have rid ourselves of Brzezinski but have done nothing to recognize the disease, much less attempt any sort of remedy. We go back to our food preparation jobs after leaving the bathroom hoping evil spirits will not randomly make our customers sick.

   Brzezinski's passing has all the significance of driving by a random light post on a cross-country trip.

   Posted by: PavewayIV | May 27, 2017 11:47:37 AM | 20'

   Dit vond ik een uitstekende comment ofschoon ik de duistere voorspellingen van Paveway IV (dat is: alles blijft hetzelfde, we hebben niets geleerd) niet deel. Eerder geloof ik dat een psychopaat zichzelf buitensluit op het moment dat hij of zij te hinderlijk wordt om verdragen te worden door hen die niet psychopaat zijn. In 1980 hadden de Brzezinskis nog een halve wereld te veroveren. Nu zitten ze het Westen alleen maar in de weg met hun geldverslindende oorlogen en met onhaalbare utopieën die het Westen ten gronde richten.

   Op die manier duid ik de reactie van Duitsland naar de VS. Op dezelfde manier duid ik de relatie tussen reguliere vs alternatieve media, (waar Fred Reed een mooi essay over geschreven heeft: http://www.unz.com/freed/notes-of-a-reformed-news-weasel/). Op die manier duid ik Brzezinski zelf die vorig jaar in een moment van helderheid zei dat de 'grand chassboard' gebroken is (door Rusland, China en Iran) en de Amerikaanse hegemonie voorbij is.

   http://www.counterpunch.org/2016/08/25/the-broken-chessboard-brzezinski-gives-up-on-empire/

   Verwijderen
  3. Dat klinkt erg hetzelfde als ´the iron law of oligarchy´:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Iron_law_of_oligarchy

   Verwijderen
  4. Ja of een nog oudere uitspraak: 'onkruid tussen de tarwe'. Dat is een Bijbelse uitspraak, die ik vanavond nog in mijn tuintje toegepast heb. Niet al het onkruid kan in een keer uit je tuin verwijderd worden (dat kan planten schaden die met hun wortels verstrengeld zijn met dat onkruid). Maar langzaam en voorzichtig krijg je dat onkruid wel uit je tuin. Het onkruid zal dat overigens niet graag laten gebeuren. Maar evenals mijn tuintje niets oplevert met alleen maar onkruid, denk ik dat de heer en meesters van de tuin 'Rusland', 'Duitsland', 'Griekenland', 'Ierland', niet met de wensen van het onkruid gemoeid zijn en dat onkruid langzaam aan het verwijderen zijn om hun tuinen weer winstgevend te maken.

   De neocon/liberals met hun spreekbuizen in de krant hebben hun langste tijd gehad.

   Verwijderen
 7. De EU onder Merkel hebben weliswaar een heel andere stijl dan de VS neocons, maar ze zitten net zo zeer onder de plak van de bankiers en spelen dezelfde neokoloniale spelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vandaag maar liefst twee (kuch) diepgaande analyses over de neplinkse lieveling Macron op Joop.nl

  "Macron vergelijkt Trump met Poetin en Erdogan"
  https://joop.vara.nl/nieuws/macron-vergelijkt-trump-poetin-en-erdogan

  En daarom voelt Macron zich gedwongen om zo hard mogelijk de hand van Trump te schudden

  en:

  Macron waarschuwt Poetin: Frankrijk zal meteen terugslaan

  met ondermeer dit soort bagger:

  "Zo staat Frankrijk tegenover Moskou als het aankomt op de Russische bemoeienis in Oekraïne en zei Macrons voorganger president Hollande dat Rusland aangeklaagd zou kunnen worden voor oorlogsmisdaden vanwege hun acties in Syrië. Ook beschuldigde het campagneteam van Macron recent nog Rusland van cyberaanvallen. Vladimir Poetin steunde Marine Le Pen, de extreemrechtse en anti-Europese tegenstander van Macron in de Franse verkiezingen.

  Door deze koers in te slaan, stelt Frankrijk zich onafhankelijk op ten opzichte van de Verenigde Staten."

  https://joop.vara.nl/nieuws/macron-waarschuwt-putin-frankrijk-slaat-direct-terug

  Wie denkt joop met deze kots nog voor de gek te houden? Frankrijk loopt meer dan ooit aan het lijntje van het State Department.

  Hoop dat ik het mee mag maken dat Obama, Cameron en Hollande berecht en veroordeeld worden voor hun smeerlapperij tegen Libie en Syrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lijkt me zo dat Macron tussen de photo-ops door toch wel serieus duidelijk gemaakt wordt dat hij helemaal niet in een positie is om als het valse keffertje van de neocons op te treden. Hem zullen discreet ook wel een set rode lijnen zijn gesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Verder ook op joop.nl wat aandacht voor het Koudenhoven/ Kalergi- plan, wat als een ultrarechtse samenzwering wordt geschetst.

  Nu ben ik nogal een leek wat betreft dit onderwerp, maar misschien weet een ander hier meer van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://eunmask.wordpress.com/2015/12/23/de-vluchtelingen-crisis-in-europa-en-het-kalergi-plan-voor-witte-genocide/

   Verwijderen
  2. Machtigste man van Europa: ‘Mijn revolutionaire eugenetische plan’

   http://joostniemoller.nl/2016/06/machtigste-man-europa-revolutionaire-eugentische-plan/

   Verwijderen
  3. Overigens wel een beetje kinderachtig van Schauble om het Koudenhovem/Kalergi-plan te pikken.

   Verwijderen
 11. Het probleem van die Kalergi ideëen is dat het gebaseerd is op 19 eeuws rassendenken, pre- DNA dus.

  In werkelijkheid komen bij een mix al heel snel de nieuwe lokaal nuttige genen bovendrijven, terwijl de nutteloze of inferieure behoorlijk snel op de achtergrond komen. Verder is een populatie van een groot land als Duitsland, maar zelfs een middelgrote stad niet onderhevig aan inteelt. In de conservatiebiologie gaat men uit van een minimum van 1500 zich voortplantende, niet gerelateerde individuen om een soort door een demografische bottleneck te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meer genetische variatie is altijd gunstig in een veranderend milieu. Bij de intredende ijstijd waren de 4-6 % van de genen van de geharde Neanderthalers en Denisovans een waardevolle versterking van ons genoom; de rest is moeiteloos weggeselecteerd.

   Een beetje vermenging kan dus gunstig zijn om verloren gegane genen op te pikken. Dan moet men een divers genoom nemen: beter sub Sahara Afrika dan Anatolië dus met hun eeuwenlange traditie van huwelijken tussen neef en nicht.

   Verwijderen
 12. Schäuble is een waarschijnlijk breed opgeleide politicus, die niet bijgebleven is met zijn sciences. Opnieuw een voorbeeld dat politici geen geloofwaardige bron zijn als het om science gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je moet vooral dom blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je niks te zeggen hebt, zeg dan niks.

   Verwijderen
  2. Ik heb genoeg gezegd, maar het schijnt niet helemaal bij jou door te willen dringen. Heb jij een bepaalde blokkade voor bepaalde waarheden?

   Verwijderen
 14. [Heb jij een bepaalde blokkade voor bepaalde waarheden?]

  In zekere mate, zoals iedereen. Mijn weerstand tegen artikelen op kwakzalverssites zal daar ongetwijfeld ook deel van uitmaken.

  Maar iemand dom noemen ipv on topic en inhoudelijk over zijn verhaal over genetica en natuurlijke selectie wat betreft het Kalergi plan en de kortzichtige opmerking van Schäuble te reageren is hier ook een duidelijk voorbeeld van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "In zekere mate"

   Yep, dat gaat van ontkennen naar erkennen over het bestaan van chemtrails en kwik in vaccins maar dan in zulke mate dat het geen schade toebrengt aan populatie en ecosystemen. Daarnaast schiet je jezelf nog eens in de voet door de site van de US Government een
   kwakzalverssite te noemen, terwijl jij ervan overtuigd bent dat jij één van de verantwoordelijken bent van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, daarbij miljarden dollars aan subsidie voor wetenschappers vergetende. Ik schrijf het nog één keer, in de jaren 90 van de vorige eeuw had ik contact met een NASA medewerkster die erkende het gat in de ozonlaag groter voor te stellen dan in werkelijkheid voor de subsidie en haar baantje. Ik geloof niet dat jij deze zelfde ervaring met mij kan delen!

   Daarnaast geloof jij natuurlijk ook niet dat Merkel en consorten een ander vaccin kreeg ingespoten tijdens de Mexicaanse griep dan het Duitse gepeupel, terwijl dat in Duitsland toch een groot schandaal was.

   http://www.spiegel.de/international/germany/second-class-medicine-germans-unhappy-with-alternative-swine-flu-vaccine-for-politicians-a-656028.html

   Dus, het zou voor mij prettig zijn als jij je minderwaardige toontje naar mij toe een beetje dimt, zeker als je met een niet gekalibreerde geigerteller rondloopt, want kennelijk heb jij niet zoveel met betrouwbare cijfers.

   Verwijderen
  2. Haal er nu niet eens van alles bij, maar geef eens een commentaar op de topic: Het verhaal van Kalergi en Schäuble, demografie, genetica.

   Schäuble is intelligent en ontwikkeld, maar laat merken niet veel verder dan de biologielessen van zijn gymnasium in de jaren ´60 gekomen te zijn. Geen schande, het is niet zijn vak en de man heeft het druk, maar wel een prima voorbeeld van het feit dat je niet bij regeringen en politici moet zijn voor wetenschappelijke onthullingen.

   Ozon en vaccinatie en zeker niet mijn dosimetertje of kwaad worden draagt op enige wijze bij aan begrip of dit debat.

   met een quacksite bedoel ik elke site die in de sidebar de woorden ´detox´, ´ontgiften´ of advertenties voor supplementen heeft staan, dus niet de sites van de VS regering, ongeacht alle leugens die daar verder in staan. Defensie en fossiele brandstoffen krijgen veel meer subsidie dan wetenschappelijk onderzoek, dus laat dat drogargument ook maar eens vallen.

   Verwijderen
  3. Dit was jouw reactie en ik heb je daarop geantwoord met een link naar het Coudenhoven/Kalergi-plan. Sterker nog, ik heb er een link bijgeplaatst die de ultrarechtse samenzwering bevestigd. Dus, wat wil je nog meer? Tja, dat er spermahaantjes in Nederland rondlopen die er op kicken dat er 50 of meer kinderen van hen rondkruipen en voor inteelt zorgen is een risico dat ingecalculeerd had kunnen worden, maar helaas, ook daar zaten de 'wetenschappers' naast! En waarom ik de rest erbij haal? Om aan te tonen dat het niet bij één 'misverstand' blijft! Daarom schreef ik ook dat jij vooral dom moet blijven, of jij bent ongelooflijk naïef.

   Rootman29 mei 2017 om 20:56

   "Verder ook op joop.nl wat aandacht voor het Koudenhoven/ Kalergi- plan, wat als een ultrarechtse samenzwering wordt geschetst.

   Nu ben ik nogal een leek wat betreft dit onderwerp, maar misschien weet een ander hier meer van."

   Verwijderen
  4. "met een quacksite bedoel ik elke site die in de sidebar de woorden ´detox´, ´ontgiften´ of advertenties voor supplementen heeft staan, dus niet de sites van de VS regering, ongeacht alle leugens die daar verder in staan."

   Dus, deze ook niet?

   The discrediting of science by weaponizing it into politics

   http://investmentwatchblog.com/the-discrediting-of-science-by-weaponizing-it-into-politics/

   Verwijderen
  5. Of deze?

   Updated NASA Data: Global Warming Not Causing Any Polar Ice Retreat

   https://www.forbes.com/sites/jamestaylor/2015/05/19/updated-nasa-data-polar-ice-not-receding-after-all/amp/

   Verwijderen
  6. Tja, het is net als bij de MH-17, gewoon volhouden dat die is neergeschoten door een Oekraïens gevechtsvliegtuig en uiteindelijk krijg je gelijk.

   Verwijderen
  7. Of deze? (Forbes)

   http://www.exxonsecrets.org/html/listorganizations.php

   (helemaal onderaan, ´spark of freedom foundation´ voorzitter is de auteur James Taylor, een lobbyist van Exxon dus.

   Bill Nye is een educator, geen scientist, met een duidelijk Soros- achtige agenda, waar wat klimaatalarmisme en gay propaganda bijhoort. Maar Bill Whittle (van je investmentblog link) is een blogger van het ultrareactionaire Horowitz Freedom center, sponsor van Wilders namens Likud. OK, hij is tegen Clinton, mooi, maar waarom naar een zionistische blogger luisteren als het om klimatologie gaat?

   Verwijderen
  8. Inhoudelijk is de zionistische blogger overigens heel zwak, met zijn afgezaagde kaartjes en zijn gezwam over ´change´ en ´cycli´. 25 jaar oude talking points van big oil.

   Het hele reageren op figuren als Nye of Gore en hun politiek gemotiveerde overdrijvingen is trouwens een ´straw man´, iets dat geen verbazing mag wekken voor een lobbyist.

   Politici en lobbyisten (van beide standpunten) als bron gebruiken maakt zelfs een 100 % door waarnemingen gesteunde theorie ongeloofwaardig.

   Dus wat mij betreft kunnen beide bronnen inderdaad ads voor detox of magneetwater gaan opnemen!

   Verwijderen
  9. Ach natuurlijk, nu ligt het weer aan de boodschapper.

   Verwijderen
  10. ´Ach natuurlijk, nu ligt het weer aan de boodschapper.´

   Lobbyisten en politici zijn inderdaad zeer suspect!

   Maar ik had het ook over de inhoud, of had je daar geen antwoord op?

   [Inhoudelijk is de zionistische blogger overigens heel zwak, met zijn afgezaagde kaartjes en zijn gezwam over ´change´ en ´cycli´. 25 jaar oude talking points van big oil.]

   Verwijderen
  11. @Rootman,

   "Maar ik had het ook over de inhoud, of had je daar geen antwoord op?

   [Inhoudelijk is de zionistische blogger overigens heel zwak, met zijn afgezaagde kaartjes en zijn gezwam over ´change´ en ´cycli´. 25 jaar oude talking points van big oil.]"

   Natuurlijk heb ik daar een antwoord op. Je geeft het zelf al, 25 jaar geleden was het dus al bullshit!

   Verwijderen
 15. Eigenlijk zat ik te wachten op onder meer jouw aanvulling. Die links hoorden daar bij en waren inderdaad waardevolle aanvullingen.

  Maar vanuit mijn 21e eeuwse kennis van genetica en populatiebiologie kan ik dan weer aangeven waar Kalergi, kind van zijn tijd, en daarom aanhanger van de slavernij- apologistische 19e eeuwse rassenleer de mist in gaat en waarmee het fossiel Schäuble zichzelf voor gek zet.

  Opnieuw: ik heb de wijsheid niet in pacht, maar inzicht is er altijd mee gebaat meerdere benaderingen te overwegen. En de ideëen van Kalergi worden door de huidige biologie als museum-victoriaans afgeschoten. Sorry maar zo is het... Met ultrarechts heeft het maar weinig te maken; met feodaal/old money/ olicharchie heel veel.

  Dat spermahaantje (leuk gevonden) zorgt overigens niet voor inteelt. Het is een sneaky tech variant van de stamkoning of de silverback. Zeer passend bij ons primaatschap. Bij veel hoefdieren, wolven en zeezoogdieren komen ook harems voor, zonder een spoor van inteelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Eigenlijk zat ik te wachten op onder meer jouw aanvulling. Die links hoorden daar bij en waren inderdaad waardevolle aanvullingen."

   Precies en meer dan dat er gekke politici en wetenschappers rondlopen hoeft er niet over gezegd te worden.

   "Dat spermahaantje (leuk gevonden) zorgt overigens niet voor inteelt. Het is een sneaky tech variant van de stamkoning of de silverback. Zeer passend bij ons primaatschap. Bij veel hoefdieren, wolven en zeezoogdieren komen ook harems voor, zonder een spoor van inteelt."

   In Nederland lopen er, op z'n minst, 2 spermahaantjes rond die het quotum van 50 kuikens, opgesteld door wetenschappers, ruimschoots heeft overschreden en het risico op inteelt heeft vergroot. Een daarvan was een IVF arts met de naam Kordaat, in maart overleden, die bij 80 behandelingen zijn eigen sperma had gebruikt en 80 kinderen rond heeft huppelen.

   Verwijderen
 16. Inlegvel nu ook door Eerste Kamer aangenomen.

  Het door ruim 61% van de Nederlandse kiezers weggestemde associatieverdrag met Oekraïne wordt vandaag aangenomen in de Eerste Kamer. Voor: SGP, CU, VVD, PvdA, CDA, GL, OSF, D66. Tegen: PvdD, 50PLUS, SP, PVV. En daarmee wordt het NEE van de kiezer een JA van het partijkartel?

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/geenpeil_remembers.html

  2005 in de herhaling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weinig te vinden hierover op NOS.nl ! wel wordt "volgens onze locale CIA spreekbuis " Gotland bedreigd door een Russische invasie eeeecchtt waar !! , en wordt de snelle invasie van de Krim als voorbeeld opgevoerd
   http://nos.nl/artikel/2175824-zweeds-vakantie-eiland-voelt-russische-dreiging.html
   Blijkbaar werken er alleen maar dome blondjes op de redactie van de NOS want als je als journalist niet eens weet dat Sebastopol op de Krim ligt en dat het de thuis basis van de Russische zwarte vloot is ! Waardoor het een thuis wedstrijd was voor de Russen !
   Ik heb zo de indruk dat niet alleen onze politici IDIOTEN Huigelaars zijn ! zie hun beslissing over het associatie verdrag ! maar ook de 60 % van de bevolking die voor hun gestemd heeft , zodadelijk zullen ze net als de Duitser in 1945 luidkeels schreeuwen WIR HABBEN ES NICHT GEWUST!

   Verwijderen
  2. @ Pietka

   Is misschien nog wel het meest bedroevende; dat ondanks alles de hele horde kiezers toch weer op datzelfde kartel stemt.

   Verwijderen
  3. Rutte maakte deze week heel duidelijk dat geopolitiek beleid absoluut niet onder de democratie valt en dat de volkswil hier niet telt:

   http://www.volkskrant.nl/politiek/met-cda-is-er-nu-voldoende-steun-voor-oekraineverdrag-van-maffia-staat-stabiele-buurman-maken~a4496703/

   [Rutte verdedigt het verdrag graag met de redenering dat verwerping 'een cadeautje zou zijn voor Poetin en daar is het de tijd niet voor'. Europa moet volgens de premier eensgezind optreden tegen Russische agressie richting Oekraïne.]

   Verwijderen
  4. http://www.volkskrant.nl/politiek/rutte-kan-eindelijk-bellen-met-brussel-nederland-steunt-toch-oekraineverdrag~a4497953/

   Knapen: [De CDA'er wijst ook op het verzoek van bondgenoten zoals Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië om in te stemmen. 'Betrouwbaarheid en voorspelbaarheid zijn voor een klein land dat moet leunen op zijn Europese omgeving cruciale eigenschappen.']

   Verwijderen
 17. Trump heeft het klimaatakkoord opgezegd. Zeer voorspelbaar, en consistent met zijn verkiezingsbeloften. Hopelijk heeft hij wel een deal met de deep state over het een en ander gemaakt als compensatie, want dit was veel wisselgeld.

  Hoewel geen klimaatscepticus verheug ik me toch op het huilie- huilie van fakelinks.

  Verder heeft Rusland Kalibr raketten naar IS in de woestijn bij Raqqa afgevuurd:

  https://www.rt.com/news/390257-video-navy-cruise-missiles/

  Is dit een reactie op het jihadistische counteroffensief?

  http://www.fort-russ.com/2017/05/as-syrian-army-makes-significant.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ''Verder heeft Rusland Kalibr raketten naar IS in de woestijn bij Raqqa afgevuurd:''
  @Rootman.

  Goed werk.

  Waarom toch schiet mr Putin toch op die vredelievende soennieten??

  Zie vooral 2e filmpje..
  Democratie komt naar u toe volgens de Brezinkiklonen.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/more_like_kaboem_amirite.html

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Youtube: Painful Silence: State Dept stumped over why US criticizes Iran on democracy, but not Saudis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.youtube.com/watch?v=oPwoj3U5Awo

   Comment eronder:
   Iran is the only country where radical religious zealots have LOST power in recent years. Rouhani is a moderate who just won his second term. We should support the iranian people here, not demonizing them. Also: What is iranian terrorism and how many americans have died to iranian terrorism? None?

   Verwijderen
 20. British Intelligence Received Warnings that Manchester Bomber Was Plotting Attacks By Laura Tiernan

  The FBI passed these warnings to MI5 in January, after placing Abedi on their terrorist watch list in 2016. An unnamed “security source” told the Daily Mail that the FBI informed MI5 that Abedi “belonged to a North African terror gang based in Manchester, which was looking for a political target in this country.”

  He continued: “Following this US tip-off, Abedi and other members of the gang were scrutinised by MI5. It was thought at the time that Abedi was planning to assassinate a political figure. But nothing came of this investigation and, tragically, he slipped down the pecking order of targets.”

  The claims by Prime Minister Theresa May that Abedi acted as a “lone wolf” and was known by Britain’s security services only “to a degree” lie in shreds. It is simply not credible that an individual planning to assassinate a British “political figure”—that could conceivably include the prime minister, foreign secretary or the queen—would be allowed to “slip” under the radar.

  verder lezen op:

  http://www.informationclearinghouse.info/47158.htm

  Lees ook:

  Terror In Britain: What Did The Prime Minister Know?

  http://www.informationclearinghouse.info/47153.htm


  BeantwoordenVerwijderen
 21. Trump wil weer een embargo rond Cuba...

  Een zegen voor dat land; hopelijk kan Venezuela ook stand houden.

  Trump heeft een enorme bundel walgelijke republikeinse talking points. Alhoewel een geboren leider laat zijn dossierkennis wel heel veel te wensen over. Een beetje intuitie is niet genoeg. Hopelijk wordt het continent van de hoop voldoende gesteund door Rusland en China: hier komt de culturele visie voor de komende honderden jaren vandaan, mi...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Obama oreerde erover en Trump voert het uit: De VS is 'the exceptional' nation. Buitengesloten en uitgekotst door de wereld vanwege het voeren van wanbeleid.

   Zelfs het nieuws van HRC die achter elke boom een Russische spion ziet die haar heerschappij in de weg zit, wordt in de MSM overgenomen als dat wat het is: volslagen krankjorum

   Over Farage als Russische spion wordt ook lacherig gedaan.

   Dat gaat de goede kant op.

   Nog beter zou zijn als bovengenoemde artikelen van oa John Pilger (over de directe verantwoordelijkheid van de Britse regering bij de aanslag in Manchester) zouden worden vermeld ipv het melden van fake news als fake news, maar daar is 'onze' media nog niet aan toe. Want binnen die betrokkenheid hebben onze mediavrienden (WMD, Ghouta, Idlib, MH17, etc) ook nog wel wat te verhullen onder een bak van bagger die ook wel heet: fake news.

   Verwijderen
  2. http://www.zerohedge.com/news/2017-06-01/heres-complete-list-everyone-everything-hillary-has-blamed-her-loss

   De comments eronder zijn ook erg interessant.

   Verwijderen
 22. Driving through Donetsk city with Graham Phillips

  http://russiafeed.com/driving-donetsk-city-graham-phillips/

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jordanië heeft besloten toch maar niet samen met de VS Syrië binnen te vallen. IS wordt zware verliezen toegebracht, ook mede dankzij de moedige inzet van de Iraakse PMU-eenheden en de Russische luchtsteun. De kans dat de VS oost Syrië nog kan afpikken wordt met de dag kleiner.

  http://thesaker.is/iraqi-syrian-war-report-june-1-2017-pmu-preparing-for-further-advances-in-border-area/

  http://www.fort-russ.com/2017/06/jordan-abandons-idea-of-invading-syria.html

  Je kunt er dan ook vergif op innemen dat er nu plotseling nare berichtjes verschijnen over de mensenrechten in Irak:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/de-helden-van-irak~a4498594/ (paywall)

  http://projects.thestar.com/iraq-torture-abuse-murder-war-crimes/

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het Volkskrantartikel heeft ook nog een vette taalfout in zijn kop: Net als ´gijzelaars´ slaat ´martelaars´ op de slachtoffers.

  De juiste benaming moet, zoals bij ´gijzelnemers´, ´folteraars´ zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Deze tegel vond ik bij ICH

  Misschien dat iemand hem door kan sturen naar Koenders of naar die andere politici die het kwaad enkel in een ander zien, en the white man's burden propageren door van landen als Libië een chaos staat maken

  The problems of this world are so gigantic that some are paralysed by their own uncertainty. Courage and wisdom are needed to reach out above this sense of helplessness. Desire for vengeance against deeds of hatred offers no solution. An eye for an eye makes the world blind. If we wish to choose the other path, we will have to search for ways to break the spiral of animosity. To fight evil one must also recognize one's own responsibility. The values for which we stand must be expressed in the way we think of, and how we deal with, our fellow humans" - From the Christmas Message 2001 of HM Queen Beatrix of the Netherlands

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Le Figaro Interview With Putin In Paris. 9 mei jl. (+/-30 min.)

  https://www.youtube.com/watch?v=tr-iFYDtgOA

  De NAVO, het MO, Ukraine, Russiagate; alle te verwachten issues komen ter sprake en Poetin geeft zijn kijk op deze ontwikkelingen. Geen schokkende of onverwachte uitspraken, maar het feit dat er op een normale manier van gedachten wordt gewisseld met de president van de RF zonder de gebruikelijke smear, framing, insunuaties of regelrechte propagandaleugens is al heel wat voor een Nederlander verwend met de Staatsomropoep.


  BeantwoordenVerwijderen
 28. Sarcastisch stukje van Jonathan Cook over de anti-Corbyn 'group think' in the Guardian, waar nu, gedoseerd, een aantal columnisten uit de kast mogen komen en mogen zeggen dat ze toch altijd anti tory en pro-labour zijn geweest.

  Farizeeërs.

  http://dissidentvoice.org/2017/06/guardian-staff-come-out-of-the-closet-for-corbyn/

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Putin doet een Trumpje bij Kelly.
  LOL
  Poetin schoffeert presentatrice Megyn Kelly

  ‘Heeft iemand een pil voor haar hysterie?’ Dat vraagt Russische president Vladimir Poetin aan het publiek, tijdens een gesprek met Amerikaanse tv-presentatrice Megyn Kelly.

  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/06/poetin-schoffeert-presentatrice-megyn-kelly-510133/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poetin zegt het netjes

   Dit is hoe Trump sprak over Kelly

   https://m.youtube.com/watch?v=M28z9y4yT6Y

   Verwijderen
 30. Hoe lang duurt het nog voordat de VS gebalkaniseerd is onder Trump?

  Hier de wsws

  German Chancellor Angela Merkel, speaking at a Munich beer tent rally Sunday, referred to both Trump’s performance at the summits and Britain’s vote to exit the European Union (EU): “The times when we could fully rely on others are to some extent over—I experienced that in the last few days. We Europeans must really take our destiny into our own hands.” Going forward, she added, “we have to fight for our own future ourselves.”

  Then newly-elected French President Emmanuel Macron, a close ally of Berlin, invited Russian President Vladimir Putin to a high-profile summit at Versailles. Standing next to Putin in a joint press conference, Macron criticized all the main US-EU foreign interventions in recent years. He called for an end to the conflict in Ukraine provoked by the 2014 US- and German-backed coup in Kiev, called for closer economic and intelligence cooperation with Russia and even floated the possibility of re-opening France’s embassy in Damascus, Syria.

  http://www.wsws.org/en/articles/2017/06/02/pers-j02.html

  En een paar koppen

  https://www.thenation.com/article/california-senate-just-passed-single-payer-healthcare/

  http://www.zerohedge.com/news/2017-06-03/were-taking-matters-our-own-hands-de-blasio-signs-executive-order-committing-nyc-par

  https://libertyblitzkrieg.com/2017/06/02/how-donald-trumps-presidency-could-inadvertently-lead-to-a-far-less-powerful-washington-d-c/#more-44933

  https://consortiumnews.com/2017/06/02/trump-isolates-america-from-the-world/

  http://thesaker.is/trump-and-the-bubbles-from-a-sunken-old-world/

  Of dit al dan niet goed nieuws is, hangt er vanaf wat er voor in de plaats komt. Het antwoord op die vraag is misschien iets om over na te denken.

  Hier een mooi fictief verhaal van John Michael Greer over hoe de VS in 2024 wordt opgebroken in -tig staten, voor wie nog eens iets anders wil lezen dan Volkskrant's nieuws over de gedachten van Aboutaleb, meisje in de sloot gevonden, het voorspellen van pro-rail, de hyperloop en de volkeybaldames die zich niet weten te plaatsen voor het de Olympische Spelen of het WK ofzo.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Twilight%27s_Last_Gleaming_(novel)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog meer 'verder van mij berichten'

   Ditmaal van Slijmbal Koenders

   http://www.nu.nl/klimaat/4743219/koenders-noemt-verwerpen-klimaatakkoord-keerpunt-in-relatie-met-vs.html

   Natuurlijk is het klimaat het probleem niet voor Koenders, maar de wens van Trump om de Petrodollar als wereld munt niet op te geven, dat is mijns inziens het probleem waar NL en de EU niet langer aan wil meewerken. Want daarvoor moet de VS die oorlogen in het Midden Oosten winnen waar het westen in de afgelopen 15 jaar al aan failliet is gegaan en die pijplijn vanuit Qatar door Syrie naar de EU is er nog steeds niet (Nordstream II is er al wel).

   Maar de vraag is wel: wat is het alternatief voor Nederland als handelsland na de breuk met de VS om verder te gaan in de wereldhandel?

   Persoonlijk denk ik: meer van hetzelfde, de handel met de VS gaat gewoon door, evenals dat (bloemen en kaas uitgesloten) de handel doorgaat tussen Nederland en Rusland. Maar hopelijk dat er wat minder handel plaatsvindt waar maar een paar mensen beter van worden en de rest van de mensheid slechter. Dat zou al een hele stap voorwaarts zijn!

   Of zoals Chomsky zegt

   'The US is now the largest producer of oil and natural gas in the world. In time, unless we use this as an excuse for yet another imperial war, the petrodollar will be replaced as the primary global currency by gold, or chaos. Europe does not depend on America for the sovereignty of its borders. There are no issues of international trade between US and Europe of such urgency that Europe must continue to curry our favor, the opposite being closer to reality.

   Politically, it is becoming apparent that the generalized European social/economic system of government has in fact worked better over the centuries, than the bastardized form of representative democracy that was once practiced in this county, replace now by outright popular fraud. In spite of all of this, we still pretend to instruct European countries, countries with bakeries that are older than The United States, how they should behave. They are fed up to here.

   The only remaining reasons for the cordial, ever less essential relations between us, is the maintenance of a coalition against aggression, the existence of which is less relevant by the day.

   So; how will Europe deal with a Trump presidency? It is not too far-fetched to envision a European continent that is happy to do some trade with us and exchange visitors, but with no meaningful political ties. They are too wise, too experienced, and too rational to waste time and resources on a population that chose an inept, blustering, thoughtless demagogue as its representative to the nations of the world.'

   Zo duid ik Koenders dan maar...

   Verwijderen
 31. Europa zit via de Bilderberg en Davos connecties zeker zo dik vast aan de bankiers als de VS. De stijl is anders. Een tijdelijke verwijdering tussen de VS en Europa is nuttig, maar er is mi. veel meer nodig voor verandering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is wat Jake erover zegt, waar ik wel wat in zie zitten:

   Het probleem van een sterke niet democratisch gekozen leider, is dat hij (of zij, meestal is het een hij) zich
   1. Laat omkleden met vleiers waardoor hij niet weet wat er in zijn organisatie werkelijk omgaat
   2. Zich laat vervangen door mindere goden die in zijn organisatie omhoog vallen, want die hij heeft hij niet te vrezen ttv dat hij nog aan de macht is

   Verwijderen
  2. Link: http://jammerjoh.com/entries/general/bold

   Verwijderen
 32. Ik kan niet anders concluderen dan dat de daders hebben gedacht: laat de oorlogen in het Midden Oosten vooral voortduren, voor die zaak willen wij graag sterven.

  Met andere woorden: als je dit soort terroristen niet hun zin wilt geven, dan moet je

  1. Ze niet vermoorden ttv een aanslag
  2. De oorlogen in het Midden Oosten staken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Link: http://www.zerohedge.com/news/2017-06-03/van-rams-pedestrians-serious-incident-london-bridge-knife-attack-follows-live-feed

   Verwijderen
  2. Rusland zou samen met Iran en China meer aan propaganda/ voorlichting kunnen doen naar potentiële terroristen (radicaliserende jongeren) en de aandacht er op vestigen dat de jihadisten slechts kanonnenvlees voor Israel en de VS neocons zijn.

   Verwijderen
  3. @knip:

   Er bestaat uiteraard wel degelijk salafistisch terrorisme.

   Het een sluit het ander niet uit! Er zitten zeker agent provocateurs tussen, er wordt zeker bewust de ogen gesloten en er bestaan ook aanvallen die een beetje tot helemaal gestaged zijn.

   In de hoogste regionen spelen KSA, de VS en Israel onder een hoedje: dat faciliteert alles van een ´oprechte´ aanslag tot een Gladio formaat false flag.

   Het is ook een beetje naief om te denken dat dit trio van het kwaad hun (bijna) gratis huurlingen in de hand kan houden...

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Allemaal leuk en aardig: die arrogante man van die ´plastic tas´, die weet zeker hoe het zit? Verder: Ik wil best overwegen dat sommige van de terroristenaanslagen false flags zijn, maar ik weiger dat als een dogma te aanvaarden. Ik trek mijn eigen conclusies wel.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. OK, je zoekt veel uit, en toont verdachte details. Dus kan je heel goed gelijk hebben.

   Ik zelf wil nog geen conclusies trekken, dat heb ik zelfs bij MH 17 en 9/11 niet gedaan. Iedereen heeft zijn eigen expertise, en vanuit mijn benadering gebruik ik liever de termen uit het IPCC klimaatrapport: ´likely´, very likely, possibly, unlikely, etc.

   Wat betreft de Europese aanslagen: die zitten in mijn optiek tussen ´possibly´ en ´very likely´.

   Net als in Rusland en Syrië zitten hier wel degelijk jihadisten. Dat zijn sekteleden, en die vertonen bij uitstek kudde- en copycat gedrag.

   Net als bij gekleurde revoluties is er slechts een beperkt aantal agitatoren en agent provocateurs nodig (de kalief Baghdadi, alias Elliot Shimon, is daar een van)

   Verwijderen
  9. Hoe een een aanslag te noemen kan me maar weinig boeien. En wie de daders zijn, vind ik ook niet echt interessant. De gevolgen die uit een aanslag getrokken worden door onze leiders en haar sirenen van de media vind ik veel belangrijker. En veelzeggender ook.

   Theresa May wil 'extreem terrorisme' beëindigen. Dat zegt iets over Theresa May, en haar doelen. En als je dan kijkt naar hoe die aanslag weggezet wordt in de media (inclusief zerohedge), dan is het toch gek dat May precies datgene wil doen wat de aanslagplegers volgens diezelfde media wensen?

   Vandaar mijn conclusie: stop de oorlogen in het midden oosten en arresteer (ipv ze te vermoorden) aanslagplegers/acteurs/potentiële zelfmoordterroristen en berecht ze in een eerlijk proces. Dan kan je nog wat leren.

   Verwijderen
  10. Oh en dat ik volgens Knip heb gezegd dat moslim terrorisme bestaat, heet ook wel het argument van de stroman, want daar ging het argument helemaal niet over, zoals ik hierboven heb toegelicht.

   Verwijderen
  11. "Hoe een een aanslag te noemen kan me maar weinig boeien. En wie de daders zijn, vind ik ook niet echt interessant."

   Ook niet als het je eigen geheime dienst is? Hoe ging dat vroeger ook alweer, als de Rote Armee Fraktion of de Rode Brigades een aanslag hadden gepleegd? Dan ging er een brief naar een persagentschap waarin die aanslag werd opgeëist. Hoe gaat het sinds 9/11 en Osama bin Laden? Dan komen alle claims bij de site SITE van Rita Katz binnen en Rita Katz zou Rita Katz niet zijn om er ook nog eens 6 verschillende Osama bin Ladens daarvoor te gebruiken. Maar ja, voor iemand waarbij de schrik er goed in zit maakt dat weinig verschil en die is "Operatie Gladio" al snel vergeten, tenslotte zijn de "Secret Armies" van de NATO officieel opgeheven, toch? En wat weten de ouders en jeugd van tegenwoordig nou van "Operatie Gladio", alleen dat het een geheim leger was die in geval van een Sovjet invasie aanslagen op het Rode Leger moesten plegen en daar zit geen kwaad achter, toch?

   Maar, alle gekheid op een stokje, "Cui Bono"?

   Waarom ronselt MI5 geradicaliseerde moslims uit 427 moskeeën uit Londen, (Ja, u leest het goed! In de stad Londen staan 427 moskeeën en in Manchester 62) kunnen wij daar misschien een aantal theorieën op los laten? Zien wij bijvoorbeeld overeenkomsten met "Operatie Gladio" uit de jaren 80 van de vorige eeuw, zij het dat het in een ander jasje gestoken is? De Vietnamoorlog is door de Amerikanen verloren door de protesten en niet door het TET-offensief, toch? Waren er toen Vietnamezen die terreuraanslagen pleegden in de VS of Europa of gebeurde dat pas een decennia later door NATO's "Secret Armies", toen er weer zo'n ontzettende dreiging uitging van de Sovjet-Unie? De Italiaanse Christen Democratische politicus Aldo Moro werd door zo'n NATO "Secret Army" vermoord omdat hij een coalitie probeerde te vormen met de Italiaanse Communisten en dat mag natuurlijk niet van "Ome NATO"! Daarom kreeg de Rode Brigades de schuld in de schoenen geschoven, om het gepeupel ervan te overtuigen hoe barbaars die Sovjets en het Communisme wel niet is. Heeft iemand zich wel eens de vraag gesteld hoe barbaars de westers en haar ongebreidelde kapitalistische systeem is?

   Uit voorgaande kunnen wij dus concluderen dat er maar één partij is die van deze situatie profiteert en dat zijn niet de moslims of de door de westerse geheime diensten geradicaliseerde moslims. De westerse geheime diensten wrijven lekker in hun handen met zoveel vijanden (Rusland, China, Iran, Syrië, Noord-Korea etc.)

   Opvallend was overigens ook dat toen de MSM lucht kreeg over de banden tussen de Britse geheime diensten MI5 en MI6 en de Libyan Islamic Fighting Group, na de aanslag in Manchester, er plotseling weer een aanslag in Londen plaatsvond. De aandacht moest weer even worden afgeleid!

   Verwijderen
  12. In onderstaand artikel zien wij de Britse "fotojournalist" van The Sunday Times, Paul Conroy, samen met Al-Qaida (LIFG) hot shots Abdel Hakim Belhaj en Mahdi al-Harati. Abdel Hakim Belhaj werd door Britse geheimagenten in een Libische gevangenis gemarteld, Mahdi al-Harati heeft in Guantanamo Bay gevangen gezeten en Paul Conroy is een MI6 agent.

   http://www.voltairenet.org/article173025.html

   Verwijderen
 33. Kan iemand vertellen wat er op dat forum in St Petersburg besproken is?

  Ik kom niet veel verder dan dat het tijdens dat forum ook in Rusland is doorgedrongen dat Megyn Kelly een hyster heeft. Maar wellicht dat iemand die Russisch kan lezen, meer weet dan de Bonzobrokken die de Atlantische pers ons voorschoteld zodra het over Rusland gaat. Blik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een van de 8 grote sponsors van dat forum:

   Mercedes Benz

   https://m.forumspb.com

   Ik geloof dat het Atlantisch model is geïmplodeerd. De bankiers en wapenhandelaren kunnen misschien nog geld verdienen, en hun sirenen doen ook nog wel goede zaken. Maar voor de rest van de bevolking en de echte economie is het buikriem aanhalen.

   Waarom zou je daar aan mee willen doen als er goede alternatieven tot het voeren van handel liggen in Rusland, China, Iran?

   Zou het kunnen zijn dat de enige reden waarom wat er ttv Bilderberg besproken wordt geheim is, om ons simpele zielen de wetenschap te onthouden dat er tijdens dat soort besprekingen niets meer besproken wordt? En dat de Bilderbergers niet verder komen dan het staren naar hun eigen navel?

   Ik denk dat we moeten nadenken over wat er na Bilderberg komt. En ik denk dat Rusland daar al een jaar of 25 mee bezig is.

   Verwijderen
 34. OK, wat was de laatste aanslag in London? The real stuff? Fake? False flag? Iedereen mag er het zijne van vinden. Ondertussen zorgen de MSM voor het perception management. CNN organiseerde bijvoorbeeld een fake demo door 'non my islam' moslims.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/fake_news_media_are_the_enemy_of_the_people.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Gezien op de twitter van Blik. Probeer maar eens niet te lachen.

  Trying to rob a shop in Russia.

  https://twitter.com/CrazyinRussia/status/870016845578989568

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Vanochtend bij de Volkskrant een artikel van Livestro over samenzweringstheoriën.

  http://www.volkskrant.nl/opinie/jalta-hoofdredacteur-is-klaar-met-paranoide-samenzweringsverhalenen-en-idiote-racistische-theorieen~a4498835/

  Livestro blijkt een anti-alt-right standpunt te hebben en is zelf in het geheel niet vrij van complotdenken.

  Een felle reaktie bij de Post:

  http://media.tpo.nl/2017/06/04/joshua-livestro-dieptepunt/

  [Maar door de wijze waarop Livestro het debat framed worden de mensen die deze zorgen delen in de hoek van complotgekkies geduwd. Hoe onproductief zijn strategie is, bleek wel bij diverse verkiezingsuitslagen: in het stemhokje halen mensen alsnog hun gram. Livestro zou dit moeten weten – hij zette in op: [1] Sarah Palin, [2] ‘ja’ voor het Oekraïne-verdrag, [3] Bremain zou het worden, en daarna [4] Hillary Clinton. Maar liefst vier maal (!) bakzeil.]

  Mij vallen fouten aan de establishmentkant op: ongeïnformeerde arrogantie en onjuiste attributie (elke theorie die ooit door een fascist is aangehangen is een fascistische theorie- daar zou dan ook de zwaartekrachttheorie onder vallen).

  Bij de alt- kant (niet altijd alt- right; ik ben alt-left) wordt soms te snel geconcludeerd en lijkt er soms weinig vrijheid tot overweging: men moet het hele dogmapakket in zijn geheel accepteren (daarom wordt ik soms fel als het hier over klimaat of zo gaat: ik wil ZELF mijn standpunten overwegen, per onderwerp, repecteer diversiteit en andere meningen- mits ze een beetje fatsoenlijk beargumenteerd worden en gestaafd met degelijke bronnen, dus niet lobbyisten).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "(daarom wordt ik soms fel als het hier over klimaat of zo gaat: ik wil ZELF mijn standpunten overwegen, per onderwerp, repecteer diversiteit en andere meningen- mits ze een beetje fatsoenlijk beargumenteerd worden en gestaafd met degelijke bronnen, dus niet lobbyisten)."

   Tuurlijk joh, kijk jij en die 75 andere "wetenschappers" die 95% van consensus voeren, maar lekker naar de televisie of op een van jouw "degelijke" bronnen, naar die eenzame
   ijsbeer op die eenzame ijsschots. En ik maar denken dat jij nep nieuws van echt nieuws kon onderscheiden.

   31,487 U.S. Scientists Reject Global Warming Hoax

   https://fairfaxfreecitizen.com/2017/06/04/31487-u-s-scientists-reject-global-warming-hoax/

   Verwijderen
  2. Over alles kan gedebatteerd worden, maar het lijkt er inderdaad op dat jij een heel pakket dogma´s aambiedt en dat iedereen die daarbinnen een andere visie heeft een idioot is. Dat is dan maar zo.

   Verwijderen
  3. @Rootman,

   Nee, met jou kan niet gedebatteerd worden. Dat blijkt wel uit het feit over de bronnen, want kennelijk ben jij de enige die over de juiste bronnen beschikt, zonder Bonzo hondenbrokken reclame, maar kennelijk ondersteun jij de fraude "hockeystick" hypothese van Michael Mann en het ontbreken van de mini ijstijd wel! Dan ben je inderdaad een idioot en het verheugt mij dat jij daar nu zelf achtergekomen bent. En nu opzouten met je niet gekalibreerde geigerteller.

   Global warming “hockey stick” data founded on FRAUD… computer models “hacked” to produce warming trend from any data set

   http://www.govtslaves.com/global-warming-hockey-stick-data-founded-on-fraud-computer-models-hacked-to-produce-warming-trend-from-any-data-set/

   Verwijderen
  4. En dan komt-ie weer met een link van een lobbyclub gesponsord door de gebroeders Koch.....

   Geen lobbyisten en politici weet je nog??

   Je kunt echt niet beter, niet?

   Verwijderen
  5. Met kritiek op mijn bronnen kom je er niet, jochie!

   Verwijderen
  6. Inhoudelijk: De vermeende statistische fout van Mann uit 1999 (volgens McTntyre & McKitrick) , zogenaamd verantwoordelijk voor de hockeystick, is in de vele daarop volgende onderzoeken, we zijn nu 18 jaar verder, vermeden; meer data zijn beschikbaar gekomen, en de hockeystick blijft recht overeind:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Hockey_stick_controversy

   En is Wikipedia niet goed genoeg voor je (lijkt me onwaarschijnlijk voor iemand die zelf lobbyisten, quacksites en politici aanhaalt) , dan kun je even hun 214 footnotes checken.....

   Verwijderen
  7. Zit liegen in je genen, @Rootman? En doe eens je best om de boodschapper te beoordelen en niet de bron.

   https://wattsupwiththat.com/2014/01/21/the-inventor-of-the-global-warming-hockeystick-doubles-down/

   "En is Wikipedia niet goed genoeg voor je..."

   Ehhh... nee! Een digitale encyclopedie die de technische gegevens van de SU-25 en de bodemschatten van Mali van zijn site verwijdert, vertrouw ik niet. Het valt mij overigens nog mee dat jij de Amerikaanse proxy legers in het Midden-Oosten niet steunt, kennelijk bestaat er toch nog enig begrip bij jou in het onderscheid tussen proxy legers en proxy data.

   Verwijderen
 37. Apart:
  ''Vijf Arabische landen hebben alle
  diplomatieke banden met Qatar direct
  verbroken.Egypte,de Verenigde Arabische
  Emiraten,Saudi-Arabië,Bahrein en Jemen
  stellen dat het land terroristen steunt
  en de regio destabiliseert.

  De vier landen komen allemaal op
  hetzelfde tijdstip met de maatregel en
  halen soortgelijke motieven aan om de
  banden met Qatar te verbreken.Volgens
  Egypte steunt Qatar de Moslimbroeders,
  volgens Egypte een terreurgroep.

  Egypte sluit per direct zijn luchtruim
  voor Qatar.Saudi-Arabië heeft meteen
  alle Qatarese militairen in de oorlog
  in Jemen naar huis gestuurd. ''
  http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=130

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens het staatspersbureau van Saudi-Arabië was het besluit genomen om het koninkrijk te beschermen “tegen de gevaren van terrorisme en extremisme”. Het land riep andere landen op hetzelfde te doen en heeft de grenzen met de golfstaat gesloten.

   Volgens het Saudische koninkrijk steunt Qatar sjiitische militanten die ook steun krijgen van aartsvijand Iran. Zij zouden actief zijn in Bahrein en in het oosten van Saudi-Arabië. Bahrein liet tevens als reden voor het besluit weten dat Doha zich bemoeit met binnenlandse aangelegenheden van Bahrein.
   http://nieuws.tpo.nl/2017/06/05/landen-banden-qatar-wegens-banden-terreur/

   Steun aan sjiiten??
   ''Het wahabisme is de officiële (staats)godsdienst. Het merendeel van de gelovigen is soennitisch, de sjiieten vormen een minderheid.''
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Qatar

   Verwijderen
  2. Hoe deze ontwikkelingen te duiden?

   Hier een stukje samenvatting uit 2015 (artikel van Pepe Escobar) waarvan ik veronderstel dat dit artikel hier bekend is: de oorlog in Syrie is een oorlog van Qatar en Saudie Arabie en de VS tegen Syrie en Iran en Rusland. Inzet: een gaspijpleiding waarbij de opbrengst van een enorm gasveld in de Perzische golf (die Qatar met Iran deelt) moet lopen via een pijpleiding van Qatar door Saudie Arabie naar Syrie om uiteindelijk te eindigen in de EU, en niet via Iran, Syrie en Turkije om te eindigen in de EU.

   https://www.strategic-culture.org/news/2015/12/07/syria-ultimate-pipelineistan-war.html

   Fast forward naar 2017

   De oorlog in Syrie heeft Qatar niet opgeleverd wat het moest opleveren, namelijk die gasleiding. En dus gooit Qatar het over een andere boeg om die gasleiding er te laten komen, ditmaal via Iran, Syrie en Turkije.

   Het slechte nieuws is: hier gaat oorlog van komen. Ook zal de Petrodollar verder ondermijnt gaan worden. Ik denk dat het laatste goed nieuws is (einde van de Petrodollar is einde van de VS hegemonie in de wereld), maar weet er te weinig van om er harde conclusies over te geven. Dus ga ik me weer inlezen oa te http://ftmdaily.com/preparing-for-the-collapse-of-the-petrodollar-part-2/
   of heeft iemand anders hier nog ideeen over?

   Verwijderen
  3. Pot en ketel
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/galama_galama_ruzie_ruzie.html

   Verwijderen
  4. Nee Willem.
   Escobar schrijft: "It all started in 2009, when Qatar proposed to Damascus..."

   Nee Pepe.
   It all started in 1948.
   Of in 1982: Yinon Plan.
   Of in 2001: Toen de Neocons besloten om o.a. Syrië kapot te gaan maken.

   Of is er soms ook een pijplijn gepland door Irak, Libië, Yemen etc?

   Zo lang Pepe Israel niet noemt zal hij succes hebben.

   Verwijderen
  5. Nee Jan, het begon op 2 november 1917.

   "Zo lang Pepe Israel niet noemt zal hij succes hebben."

   O, wat heb jij een hoop gemist van Pepe, Jan!

   Verwijderen
  6. Klopt. Was een gokje.
   Is hij krittisch op Israel?
   Heeft hij het wel eens over Neocons?

   Of houdt ie 't safe bij oliepijplijnen?

   Verwijderen
  7. "Is hij krittisch op Israel?"

   Ja!

   "Heeft hij het wel eens over Neocons?"

   Ja!

   "Of houdt ie 't safe bij oliepijplijnen?"

   Neocons zijn oliepijpleidingen of Tomohawk kruisraketten! Misschien is Trump ook wel een neocon, hij heeft in ieder geval aandelen in Raytheon, dus met de laatste raketaanval op Syrië heeft hij weer een hoop centjes verdiend.

   Verwijderen
  8. In bovengenoemd stuk over de Petrodollar wordt Israel wel vermeld, namelijk als volgt

   President Richard M. Nixon and his globalist sidekick, Secretary of State, Henry Kissinger, knew that their destruction of the international gold standard under the Bretton Woods arrangement would cause a decline in the artificial global demand for the U.S. dollar. Maintaining this "artificial dollar demand" was vital if the United States were to continue expanding its "welfare and warfare" spending.

   In a series of meetings, the United States — represented by then U.S. Secretary of State Henry Kissinger — and the Saudi royal family made a powerful agreement.

   According to the agreement, the United States would offer military protection for Saudi Arabia’s oil fields. The U.S. also agreed to provide the Saudis with weapons, and perhaps most importantly, guaranteed protection from Israel.

   The Saudi royal family knew a good deal when they saw one. They were more than happy to accept American weapons and a U.S. guarantee to restrain attacks from neighboring Israel.

   What exactly did the United States want in exchange for their weapons and military protection?

   The Americans laid out their terms. They were simple and two-fold.

   1) The Saudis must agree to price all of their oil sales in U.S. dollars only. (In other words, the Saudis were to refuse all other currencies except the U.S. dollar as payment for their oil exports.)

   2) The Saudis would be open to investing their surplus oil proceeds in U.S. debt securities.

   You can almost hear one of the Saudi officials in a meeting saying: "Really? That's all? You don't want any of our money or our oil? You just want to tell us how to price our oil and then you will give us weapons, military support, and guaranteed protection from our enemy, Israel? You've got a deal!"

   En in het langere essay van Robert F Kennedy: https://www.ecowatch.com/syria-another-pipeline-war-1882180532.html?
   staat een plaatje wat ik erg overtuigend vind. Het Midden Oosten opgesplitst in 2 pijpleidingen

   1) de Qatar SA, Syrie, Turkije gaspijpleiding
   2) de Iran, Irak, Syrie gaspijpleiding

   Ad 1) loopt precies langs door ISIS verovert gebied (of eens door ISIS verovert gebied), ISIS die gesponsord wordt door SA (en Qatar sponsort Al-Nusra). Maar het wil maar niet lukken met het opsplitsen van Syrie met die 'rebellen' die a) veel geld kosten, b) onrust in de regio veroorzaken en c) niet leveren. Is het dan gek om te denken dat Qatar aan het denken is aan een andere deal, misschien wel met Iran en Rusland, oftewel kiezen voor Ad 2? Wat SA niet wil en de VS ook niet omdat die pijpleiding buiten hun invloed omgaat

   Toegegeven: de grote ontbrekende factor in dit verhaal is Israel. Maar niet als je het FTM stuk volgt die van Israel niet meer maakt dan een grote Amerikaanse basis die de Petrodollar niet in de weg mag zitten. Jeruzalem mag Israel hebben, en de Golan hoogte misschien ook (als Syrie in 1000 stukjes is gebroken nadat Assad verwijderd is, net zoals Libië overkwam met de 'verwijdering' van Khadaffi) maar Mekka, Medina, Caïro, Baghdad of Teheran niet.

   Maar misschien denk ik te simpel. Ik besef me dat ik zo goed als niets weet over de situatie in het Midden Oosten en Israel. Waar ik me niet voor hoef te schamen; het verbreken van alle diplomatieke banden van SA, UAE, Bahrein en Egypte met Qatar vandaag, heeft niemand van de pundits zien aankomen. En als ik achteraf mag duiden, dan duid ik zoals hierboven staat.

   Dus wie beter weet, probeer het uit te leggen. Duiding en alternatieve mogelijkheden in deze kwestie zijn wel nodig, lijkt me.

   Verwijderen
  9. @Willem Willem,

   Tja, als je zou denken dat de terroristen die Qatar steunt Islamitische Staat is, dan heb je het verkeerd. Qatar steunt Iran en die schijnen na het bezoek van Trump ineens de terroristen te zijn.

   Verwijderen
  10. Joop, Willem,
   Mijn bewering over Pepe was een gok.
   Maar niet belangrijk.
   De essentie van mijn bewering was: De aanval op Syrië was al veel eerder aangekondigd, tesamen met nog een stuk of wat landen. (Zowel in het Yinon Plan, als in 'A Clean break' als in het Pentagon zoals Wesley Clark het verklapt.)
   Niks 2009: Qatar, Damascus, weigering van Assad. Flauwekul.

   En dan niet gaan zeuren over "wie beter weet, probeer het uit te leggen".
   Verklaar eerst maar eens waarom die andere redenen ( Israel's Lebensraum) nu ineens niet meer zouden gelden.

   En dat hele verhaal over Kissinger en de deal met de Opec is heel oude koek. Weten we allemaal al lang. O.a Engdahl 2004.
   Een link met Israel kondige je wel aan, maar blijkt er niet te zijn. Ik ken er wel een:
   dat er soms aan wordt toegevoegd dat die 1973 oorlog in Israel mogelijk voor dàt doel is gevoerd. Maar dat gaat mij te ver.

   Verwijderen
  11. 'voor dàt doel' , daar bedoel ik mee: om een motief te hebben om de olieprijs omhoog te schroeven, en te eisen dat de OPEC alleen nog US $$ zou accepteren.
   Landen als India waren toen in 1 klap volledig afhankelijk van de VS: tot 1973 konde3n ze netaan hun olie-importen zelf betalen met de exporten die ze hadden. Maar na 73, toen ze alleen in $$ mochten betalen, en nog wel 4 mqaal zoveel, toen moesten deze landen allemaal op de knieen naar Waal Street om geld te lenen.
   Het was een meesterzet van Wall Street. (Ik neem aan dat Kissinger het niet zelf heeft bedacht.)

   Verwijderen
 38. NOS liegt er weer vrolijk op los
  '' En CNN is niet de enige: "onze" Staatsomroep heeft 'muslims' en 'this is for Allah' uit de getuigenverklaring van Gerard de Cockney geknipt.''
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/fake_news_media_are_the_enemy_of_the_people.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/fake_news_media_are_the_enemy_of_the_people.html

   http://media.tpo.nl/2017/06/05/zo-maakt-cnn-nepnieuws-propaganda-op-kosten-terreurslachtoffers/

   Verwijderen
 39. Vraag: Are you worried about the future of the world?

  ( Voor het eerst verdwijnt de lach van Oliver Stone’s gezicht.
  Je denkt even dat hij zal gaan huilen... )

  Stone: “I am. I am very worried about it. I think we are sleepwalking towards a nuclear nightmare.”

  Scherp: https://youtu.be/eTBkDPV6iRo?t=290

  29 juni in de Balie: Leiden de Media ons naar een oorlog?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. John Pilger over Engelse hypocrisie over terreur

  http://zaplog.nl/zaplog/article/britse_rebellen_nemen_bolwerken_van_theresa_may_onder_vuur

  Zie ook het filmpje waarin politicus hierover wordt gecensureerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Tja wat van het volgende bericht te denken?

  https://www.theguardian.com/technology/2017/jun/05/russia-us-election-hack-voting-system-nsa-report

  Dit is het origineel:

  https://theintercept.com/2017/06/05/top-secret-nsa-report-details-russian-hacking-effort-days-before-2016-election/

  In elk geval gaan de stemmachines en kiessoftware nooit meer weg. Er is een beperkte mogelijkheid tot manipulatie, maar bovendien kunnen ongewenste resultaten altijd aan de Russen verweten worden.

  Zoals altijd blijven de bronnen vaag maar ontbreken vooral cijfers en specifieke details. Sinds de onthullingen van Wikileaks (vault 7) weten we dat een digitaal spoor uitzetten tot het standaard gereedschap van de NSA hoort, en dat zo goed als welk bewijs dan ook nooit overeind kan blijven in een objectieve rechtszaal.

  Maar goed, het intercept artikel is lang en een beetje saai, dus ik heb het slechts vluchtig doorgelezen.

  Putins versie over dit onderwerp: https://www.youtube.com/watch?v=l9nVGgoOT6s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   De zoveelste keer dat de suggestie wordt gewekt dat er nu dan toch een smoking gun is gevonden inzake "Russiagate". Dat chef gleufhoed James Clapper van het DNI al heel wat keren heeft moeten bevestigen dat er geen spat van concreet bewijs is krijgt vervolgens heel wat minder aandacht.

   https://www.youtube.com/watch?v=T554jBFLbCk

   Clapper vanaf 2.30 min.

   Verwijderen
  2. Het zinkt nu al helemaal in elkaar, omdeat het slechts over OPVATTINGEN van enkele analisten gaat.

   Toch geef ik elk nieuwsbericht het voordeel van de twijfel. Waarom? dat doet de gemiddelde TVkijker ook. Hoe moet ik die anders van repliek dienen?

   Verwijderen
 43. Ik vind het leuk om Willem af en toe met de voetjes op de grond te zetten. Ik denk dat dit komt omdat hij zo graag uit de wereldlitteratuur citeert. (Dus: eruditie voorwendt)

  Daar gaat ie.
  op 5 juni om 22.14 schreef Willem:

  "Maar misschien denk ik te simpel. Ik besef me dat ik zo goed als niets weet over de situatie in het Midden Oosten en Israel. Waar ik me niet voor hoef te schamen; het verbreken van alle diplomatieke banden van SA, UAE, Bahrein en Egypte met Qatar vandaag, heeft niemand van de pundits zien aankomen."

  1. 'Ik besef me' is fout. Het is: ik besef. ( Ik weet dat dit niet algemeen bekend is, maar ik hoorde het laatst op de radio: fout.)

  2. Willem zegt dat hij weinig weet over het MO. En dat hij zich daar niet voor hoeft te schamen.
  (Tot zover is dat wat mij betreft OK : een burger hoeft niet veel te weten over het MO.)
  Maar dan lijkt hij zijn zelfverklaarde onwetendheid ineens voor te stellen alsof het helemaal geen nadeel is: "niemand zag de breuk met Qatar aankomen."
  Dat is een misleidende voorstelling van zaken.

  3. Ook wie niet veel over het MO weet, en deel neemt aan een discussie, behoort op de argumenten van de opponent in te gaan. Dat doet Willem niet. Hij herhaalt zijn eigen standpunt. Dat is zwak natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de toelichting Jan. Ik zal dan wel weer zelf verder gaan zoeken.

   Verwijderen
 44. Via Market Update

  Poetin: “We willen voorkomen dat Syrië zoals Libië wordt”

  Volgens Poetin is de Russische interventie in Syrië niet bedoeld om Assad te steunen, maar om te voorkomen dat Syrië als staat uiteenvalt en dat daaruit een situatie van chaos ontstaat die vergelijkbaar is met landen als Libië, Somalië en Afghanistan.

  Tijdens het Sint Petersburg International Economic Forum (SPIEF) geeft de Russische president tekst en uitleg over zijn optreden in Syrië en over het wel of niet steunen van de regering van de Syrische president Assad. Hij werd geïnterviewd door de Amerikaanse journaliste en politiek commentator Megyn Kelly. De complete vertaling staat onder de video. (+/-10.05)

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/poetin-willen-voorkomen-dat-syrie-zoals-libie-wordt/

  Megyn Kelly krijgt geen voet aan de grond bij Poetin die zakelijk en analytisch op de vragen van Kelly ingaat. Poetin uit zich in diplomatieke termen, maar laat feitelijk geen spaan heel van de beschuldiging dat Assad bij Khan Kheisoun een aanval met Sarin gas zou hebben laten uitvoeren.

  Doet me weer realiseren wat een kabouteromroep de NOS toch is. Een valse kabouteromroep.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Qatar, het salafistische benzinestation met een zendertje is de sponsor van alles wat met de muslim broederschap te maken heeft: van Hamas via al Qaida tot Erdogan. Obama zette ook zwaar in op Qatar, zo zwaar dat men dacht dat hij zelf moslim was.

  Door al Jazeera, CNN propaganda, een internationale luchthaven en westerse sympathie voor de Palestijnen heeft Qatar een gematigd imago; witgewassen soepjurken zeg maar. Het kleine landje zit er via de broederschap echter minstens zo diep in als KSA.

  De broederschap is meer grassroots dan KSA: zeer bedreigend voor de prinsen. Men ziet in het Arabisch schiereiland in de periferielandjes meer dynamiek en praktische zin. Dit komt natuurlijk door eeuwenlange handel, die ook nieuwe ideëen introduceert-zo waren Nederlanders ook flexibeler in hun denken dan Duitsers.

  Qatar heeft een gemeenschappelijk gasveld met Iran: als je fietsband van voren lek is loopt hij van achteren ook leeg! Dus Qatar kan zich nooit die Saoedi blinde vijandelijkheid tegen de shia veroorloven.

  Verder is zowel onder Trump en Obama Israel en de neocons hééél dik met de islamofascistische golfstaten:

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Maar vanochtend is duidelijk geworden wat de oorzaak van de Qatar crisis was: Putin!

  https://www.theguardian.com/world/2017/jun/07/qatar-fbi-says-russian-hackers-planted-fake-news-story-that-led-to-crisis-report

  BeantwoordenVerwijderen