dinsdag 2 mei 2017

Odessa Herdenkings actie Den Haag

De organisatie van de herdenkingsactie stuurt de gevestigde media al niet eens meer een uitnodiging want ze negeren Odessa en de herdenkingsacties al jaren. De Nederlandse vrije gevarieerde media blijkt zich in het geval van Odessa als een massieve eenheidsworst te gedragen die uitblinkt in slechts één facet: negeren.Commentaar Blik op NOS-journaal

Het contrast in de video tussen de mensen die treuren om Odessa en zij die gezellig op het terrasje zitten kan niet groter. Voor alle duidelijkheid: wij nemen de terrasjes mensen niks kwalijk; wij zitten zelf soms ook op een terrasje en dan komen er mensen langs waar wij ook geen aandacht voor hebben. Maar het gaat om het feit dat je van die mensen ook geen compassie kunt verwachten want ze weten niet eens waar je het over hebt als je over Odessa spreekt; dit in tegenstelling toto, "Parijs", "Bataclan", "Nice", etcetera. En dat is waar de media hun rol spelen. In het grootmaken van waardige slachtoffers en het klein maken van minderwaardige slachtoffers. Wij denken nu aan de bankier die zijn geweten in de ijskast moest zetten, wilde hij cariere maken. Het is voor de statsjournalist niet anders.

50 opmerkingen:

 1. Nou, dit...

  http://ic.pics.livejournal.com/frallik/12164489/873896/873896_original.jpg

  vergeet ik van mijn levensdagen niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rest trouwens ook niet.

   http://www.globalresearch.ca/how-neo-nazi-thugs-supported-by-kiev-regime-killed-odessa-inhabitants-photographic-evidence/5380504

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pietje puk word agent

   https://www.youtube.com/watch?v=aIW5z8Ydozw

   Verwijderen
  2. @ Pietje Puk

   "Het wil dus zeggen dat Nederland dit volk met hun leugens niet pruimt."

   En dat is precies de conclusie waar de MSM op sturen. Hoeven ze niet eens voor te liegen. Gewoon niet over schrijven volstaat. En zo dragen ze bij aan de illusie van gerechtvaardigde militaire interventies (oorlogen), van 'worthy' en 'unworthy' slachtoffers:

   https://www.youtube.com/watch?v=ytC6oxf4SnI

   https://www.youtube.com/watch?v=ytC6oxf4SnI

   Verwijderen
  3. @ Pietje Puk

   Odessa was geen ongeluk. Het onderzoek naar de toedracht en de daders is echter doodgelopen. Zelfs de EU instituties die zich er mee bezig helden hebben herhaaldelijk hun ongenoegen over de gang van zaken geuit.

   Zie bijvoorbeeld:

   http://www.bbc.com/news/world-europe-34726123

   Verwijderen
  4. Yep, wij lopen allemaal met pistolen, honkbalknuppels en molotowcocktails rond om het op een "ongeluk" te laten lijken!

   Verwijderen
  5. @ Dhr Puk: Welkom om aan het debat mee te doen! Hopelijk bent u terdege geïnformeerd , en hebt u een breed scala van degelijke bronnen achter de hand, liefst van beide, of moet ik zeggen: van alle kampen!

   Want uw start was helaas een valse: ´Iedereen weet dat het...´ is wel een zeer zwakke introductie.

   Gaarne even uw huiswerk overdoen en dan zien we uw volgende, beter onderbouwde reacties, gaarne tegemoet!

   Nog een prettige avond!

   Verwijderen
  6. @ Piet

   "Dat het onderzoek is doodgelopen wil dus zeggen dat er geen conclusie getrokken is. Dus het is een ongeluk met vreemde omstandigheden, anders had men het onomwonden een aanslag of iets dergelijks genoemd. Maar het blijft dus een ongeluk."

   Redenering uit het ongerijmde. Kiev heeft gewoon geen deugdelijk onderziek uitgevoerd. Vorig jaar werden ze daar nog toe gemaand door de Raad van Europa.

   Verwijderen
  7. @ Pietje Puk

   "Ooit u afgevraagd dat er juist door de pro-Russische gemeenschap geen medewerking wordt verleend aan het onderzoek??"

   Waarop berust je uitspraak dat 'de pro-Russische gemeenschap geen medewerking verleent aan het onderzoek'?

   Verwijderen
  8. Het was een roerige tijd. De president van dat land liet ook lukraak op demonstranten schieten, met dodelijk gevolg. Een president die zijn eigen burgers vermoord verdient de titel president niet, en daar zou elk volk pislink van worden en tegen demonstreren.
   Porkie heeft al 9000 burgers kapot gebombadeerd, simpelweg omdat ze demonstreerden tegen zijn coup op de gekozen president.
   Geen msm onzin gaan verkopen.

   Verwijderen
  9. Waarom wordt ik verwijderd??? Mag hier geen kritiek klinken?? Dan snap ik wel dat dit, net als het gekkencircus van Micha Kat, dit blog ook totaal niets heeft met waarheidsvinding en feiten. Terecht dat het dan als fake news site op hoaxwijzer staat!!

   Verwijderen
 3. Hier hebben de Oekro nazi's wel tijd voor!

  Ukraine opens criminal probe against 94-year-old Jewish WWII hero

  In an unprecedented move, Ukrainian authorities are opening a criminal investigation into 94-year-old Jewish WWII hero, Col. Boris Steckler, who is accused of having killed a Nazi collaborator.

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2017/05/ukraine-opens-criminal-probe-against-94.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Adviseur Poetin: “Amerikaanse agressie alleen te stoppen via dollar”

  "De enige manier om Amerikaanse agressie een halt toe te roepen is om van de verslaving aan dollars af te komen. Die zei Sergey Glazyev, adviseur van het Kremlin, afgelopen vrijdag in een interview met het Russische persbureau TASS.

  Glazyev:

  "Hoe agressiever de Amerikanen worden, hoe sneller ze de ineenstorting van de dollar zullen meemaken. Het dumpen van dollars is de enige manier voor slachtoffers van Amerikaanse agressie om dit te stoppen. Zodra wij [Rusland] en China de dollar dumpen betekent dat het einde van de militaire macht van de Verenigde Staten.”

  verder lezen op Market Update

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/adviseur-poetin-amerikaanse-agressie-alleen-te-stoppen-via-dollar/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Pietje

   De dollar heeft de functie van settlement EN reserve valuta. Dat zijn twee verwante maar gescheiden functies. Settlementvaluta heeft betrekking op de betaling van internationale transacties, reservevaluta slaat op de wijze waarop een land z'n valutareserves aanhoudt. I.v.m deze functies worden dollars omgezet in Amerikaanse staatsobligaties die hoofdzakelijk aangehouden worden door centrale banken.

   'Dumpen' is in de praktijk een dood door duizend speldeprikjes. Een voorbeeld hiervan zijn de bilaterale valutaswaps die Rusland en China aan de lopende band maken i.v.m. de leveranties van energie. Of het beprijzen van olie in euro's door Iran. Als olie niet langer in dollars afgerekend hoeft te worden staan ander olieimporterende landen niet langer voor de noodzaak hun grondstoffenexport tegen dollars te verkopen. Naarmate de dollar betkenis verliest als settlementvaluta verdwijnt ook de relevantie als reserve valuta. Waarom zou je je welvaart opslaan in obligaties waarop je nauwelijks rente krijgt en die in een valuta genoteerd staat die in een eeuw tijd 99% aan koopkracht verloren heeft. Niet voor niets. Kopen de Chines en Russisch centrale banken goud op. Ze bereiden zich voor op een postdollar tijdperk.

   Verwijderen
  2. Nog iets. De Chinese en Russische munt hebben geen reserve status, dus er valt gewoon niets te dumpen door de VS.

   Verwijderen
 5. Het CIDI en vergelijkbare duistere clubjes ageren tegen het verbreden van de 4 mei dodenherdenking.

  Wat mij betreft prima: laat het slechts over oorlogsslachtoffers gaan!

  Maar ook dan horen de èchte vluchtelingen, alsmede de Odessa slachtoffers er zeer terdege bij! Het zijn allemaal slachtoffers van oorlogen van agressie!

  Het absurde idee overigens dat ik me door het CIDI zou laten vertellen wat ik wel en niet zou moeten herdenken!!! (leve de vrijheid, mag ik even braken?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   Het CIDI reageert op de actie van Rikko (Jezus zelf) Voorberg:

   Predikant Rikko Voorberg is niet van plan de herdenking van omgekomen vluchtelingen te verplaatsen. De herdenking op het Rembrandtplein in Amsterdam op 4 mei gaat gewoon door.

   Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) vindt dat de Dodenherdenking exclusief om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog moet gaan, en is bang dat de betekenis van Dodenherdenking door initiatieven als deze verwatert. In de woorden van CIDI-directeur Hanna Luden: ‘Wie alles wil herdenken, herdenkt uiteindelijk niets.’

   http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/05/ondanks-protest-zet-predikant-vluchtelingenherdenking-op-4-mei-door-499101/

   Rena Netjes sopt op het initiatief van de egotrippende geeestelijke. Dat alleen al zou te denken moeten geven

   Verwijderen
  2. Dat betekent dat beide kampen een schaduwkant hebben. Christelijke weldoenerij, daar krijg ik ook geen harde van. Maar het CIDI is actief supporter van de Palestijnse bezetting, dat vind ik nog wel ettelijke graadjes erger!

   Verwijderen
  3. Net de conversatie tussen de 2 partijen bij Pauw gezien.

   Die CIDI mevrouw is wel een verbetering tov. de fanatieke Esther Voet! Ik vond het verhaal van de dominee eigenlijk erg zwak, hij legde nauwelijks de verbanden dat de groep die hij wil herdenken grotendeels slachtoffer van een oorlog van agressie is.

   De CIDI mevrouw riep op de geschiedenis goed te kennen, daar kunnen we slechts mee instemmen, voor de rest voor mij geen nieuwe argumenten.

   Ik herdenk zelf wel wat ik zelf bepaal.

   Verwijderen
 6. Over een andere vriend van de vrijheid
  George Soros sponsort sharia in Duitsland (plus andere Soros-subsidies openbaar gemaakt)
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/george_soros_sponsort_sharia_i.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreedzame betogingen van de Soros Jugend:

   https://twitter.com/KTHopkins/status/859089359517233152/photo/1

   Verwijderen
 7. Het was een gezellig onderonsje!

  Vladimir Putin blasts western hypocrisy while standing next to Angela Merkel

  President Putin lambasted European leaders for their total lack of concern for the victims of the Odessa Massacre which took place three years ago today.

  Standing next to Germany Chancellor Merkel, The Russian President reminded Merkel that,

  “Ukrainian nationalists forced helpless people into the Trade Unions House and burned them alive.

  The international community should never forget about this incident and never allow anything like it to happen in the future”

  Angela Merkel’s government helped draft the infamous 21 February agreement in 2014 which immediately led to an illegal coup against President Viktor Yanukovych. Her credibility on the wider Ukrainian problem is therefore deeply tarnished.

  Putin reminded Merkel that it is the post-coup regime in Kiev which has pushed Donbass away, not Russia which has somehow lured the Donetsk and Lugansk Republics to Moscow. Putin detailed how in terms of currency, utilities and vital supplies, the Kiev regime has isolated Donbass and that it was only natural for Russian aid and other services to fill this void.

  Putin also told Merkel that Russia practices a steadfast policy of non-interference in the affairs of other nations, although western nations have frequently meddled in internal Russian political matters.

  This came after a German reporter asked if Russia planned to meddle in forthcoming German elections.

  The Russian President responded,

  “We never interfere, either in political life or in the political processes of other countries. We would also like that no one would interfere in Russia’s political life…

  Unfortunately, what we see is precisely the opposite. We have seen attempts to interfere in internal political processes in Russia for a very long time.

  Realising how harmful and futile these efforts are, we have never even thought of meddling in the political processes in other countries”.

  Putin described his relationship with Merkel as ‘businesslike’ which is often a political code word for ‘cold’.

  Merkel was once something of a bridge between the hostile, Russophobic nations of Eastern Europe and Russia. But since 2014, she has adopted a policy of ideologically driven opposition to Russia, this in spite of the fact that Germany is dependant on Russian gas supplies.

  The meeting will not be remembered as a success for Germany, nor personally for Mrs. Merkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry!

   http://theduran.com/vladimir-putin-blasts-western-hypocrisy-while-standing-next-to-angela-merkel/

   Verwijderen
  2. Joop, geen woord hierover op het NPO journaal, wel ging het er over dat Putin iets moet gaan doen aan het schenden van homo rechten in het overwegend islamitische Tetjenie.
   Over Odessa geen woord.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   Tja, wat zegt dat eigenlijk over de Nederlandse "Gütmensch"?

   Verwijderen
  4. Joop , maar 1 antwoord mogelijk: oogkleppen.

   Verwijderen
  5. Bewuste oogkleppen, dan wel te verstaan.

   Verwijderen
 8. Jammer dat dit blog geen kritiek kent, of enige vorm van discussie. De blogbeheerder laat alleen ja-knikkers toe en geeft geen ruimte aan een tegengeluid. Dat gebeurt alleen in landen als Rusland en Noord Korea!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Pietje
  Je wordt verwijderd omdat we hier van Odessa-ontkenners niks moeten hebben. Je bent niet welkom; dat moet je ook weten als je de moeite had genomen algemene deelnamevoorwaarden van dit forum te bestuderen. Toedeloe Pietje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ontken Odessa niet, heb er alleen een andere visie over. Maar schijnbaar mag dat dus ook al niet. Vind het jammer dat u als blogbeheerder een ander geluid niet kunt waarderen. Ik ontken niet dat daar iets vreselijks gebeurd is, maar als u er een etiketje op wilt plakken en dat op iedereen hier, is dat uw goed recht maar dat maakt u net zo erg als Kim Jong Un die hetzelfde doet met zijn volk. En ook geen eigen mening toekent aan zijn toehoorders.

   Verwijderen
  2. Een andere mening is mogelijk. Maar te zeggen dat Odessa een ongeluk was, dat lijkt me onmogelijk. Als mensen worden vermoord is dat geen ongeluk. Dan is het een moord.
   Mensen die dit onderscheid niet kunnen maken, beschouwen wij als trollen.

   Anders gezegd:
   Als U niet wist dat daar mensen vermoord zijn, dan heeft U geen kennis van zaken. Dan is uw mening niet van belang.
   En als U wèl wist dat er mensen vermoord zijn, en het toch een ongeluk noemt, dan bent U een idioot of een trol.

   Verwijderen
  3. Joop , misschien is het wel een tweelingbroer (klone)van kroel, want kroel zelf heeft nog nooit op een nette manier gezegd dat hij een andere mening of visie heeft.
   Vragen aan Pietje: wie heeft MH17 neergehaald? Ook een ongeluk? Twin towers, ook een ongeluk?

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Tja, kroeletje moest wel, om te denken dat wij in zijn Pietje Puk creatie willen geloven.

   Verwijderen
  5. Meerdere accounts beheren

   https://www.google.nl/intl/nl/safetycenter/everyone/start/accounts/

   Verwijderen
  6. Als Pietje echt is dan geeft hij duidelijke antwoorden op mijn vragen zonder meteen te beginnen over racisten fascisten, terroristen-lovers, pedobeschermers enz.
   Zijn mening hoeft niet de mijne te zijn, als het maar onderbouwd is en dat is iets wat kroeltje nog nooit gedaan heeft.

   Verwijderen
  7. En dat doet Pietje Puk ook niet.

   Verwijderen
 10. Dat wordt lachen!

  De Duitse legerofficier, Franco A., wordt in verband gebracht met "Gladio"!

  https://deutsch.rt.com/inland/50005-konflikt-zwischen-von-leyen-und/

  https://deutsch.rt.com/inland/50014-bundeswehr-skandal-weitet-sich-aus/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VS geeft i.v.m. aanslagen reiswaarschuwing voor Europa af.

   De Central Islamic State Agency heeft aanslagen in Europa voorbereidt!

   Verwijderen
  2. En hoe weten die Amerikanen dat??? Weer een vlaggetje op komst?

   Verwijderen
  3. @ Joop

   Je weet tog; het hoofdkantoor van IS staat in Langley, Virginia.

   Verwijderen
  4. Nederland is wat aanslagen betreft (nog) buitenboord gebleven, maar mijdt 4 en 5 mei evenementen.

   You never know!

   Verwijderen
  5. Joop, Zit er dik in, want in Frankrijk kon wel eens het "Trump Effect" optreden en Le Pen de verkiezingen gaan winnen, tegen alle pols in dus, en als de elite ergens niet tegen kan dan is het wel een president die duidelijk tegen de gevestigde orde is. Veel Eu onrendabelen vrezen nu al voor hun zo riante -zonder er wat voor te hoeven doen- salaris dat alles 'anti Le Pen' uit de kast getrokken moet worden.

   Verwijderen
  6. Marine Le Pen werd beschuldigt van plagiaat omdat zij de tekst van Fillon had gepikt.

   Tis toch verschrikkelijk!

   Verwijderen
  7. David Rachline, campagnedirecteur van Le Pen, zei tegenover de krant Libération dat er van plagiaat geen sprake is. De presidentskandidate zou bewust uitspraken van Fillon geleend hebben. Le Pen wilde daarmee tonen dat ze een kandidate is die de mensen samenbrengt, luidde het.

   Verwijderen
  8. Het is technisch gezien inderdaad plagiaat. Evenals dat bij de speech van Melania Trump gebeurde.

   Le Pen zou de textschrijver hiervoor verantwoordelijk in het openbaar een uitbrander moeten geven ipv het goed te praten.

   Verder is het een onbetekenend incident...

   Verwijderen
  9. [Het is geen onbetekenend incident. Bij Melania Trump werd er ook al schande van gesproken, en dus nu ook weer.]

   Het is in beide gevallen veroorzaakt door een jong, enthousiast, maar niet zeer degelijk campagneteam.

   Dan is er soms niet genoeg controle en kan een mol met plagiaat veel saboteren. Het komt altijd uit namelijk...

   In het geval van Melania gaat dit zeer ver, want die first lady van grote klasse had de invloed van haar schoonzoon en sectarische dochter Ivanka vermoedelijk wat kunnen inperken. We hebben haar sinds die speech slechts bij de inauguratie weer gezien.


   [Plagiaat laat zien dat je zelf niet origineel genoeg bent, dat je schijnbaar woorden van anderen nodig hebt omdat je zelf niks nieuws weet te verzinnen. Daarbij is het ook gewoon strafbaar!]

   Wie is strafbaar? Volgens mij de textschrijver! Maar ja, de verantwoordelijkheid ligt wel bij Melania en bij Le Pen. Net als dat Flynn met zijn stomme gedrag ontslagen is had dit ook moeten gelden voor de textschrijvers! Trump had dit alleen al moeten doen als respect naar zijn vrouw! Die textschrijvers waren niet naief of lui, maar saboteurs.

   Als Trump in het openbaar voor zijn vrouw was opgekomen had Clinton die 3 miljoen, verder nutteloze, electorale stemmen wel kunnen vergeten!

   Verwijderen
 11. De Saker heeft een interview op het internet radiokanaal ´Guns and Butter´. Het duurt een uur, maar is zeker de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de link is:

   http://gunsandbutter.org/blog/2017/04/26/trump-and-putin-setting-the-record-straight

   Verwijderen