dinsdag 9 mei 2017

Live! Overwinningsdag!

Bekijk de parade LIVE HIER! (Inmiddels afgelopen)

Ga naar Moskou!

Vorig jaar was Blik er zelf bij. Het was een bijzondere dag. Iedereen die volgend jaar rond 9 Mei tijd en de mogelijkheid heeft, ga het meemaken! Ga naar Moskou! Allemaal gefeliciteerd, maak er een mooi dag van! Wij zijn vandaag in het wit-blauw-rood, de kleuren die Rusland en Nederland verenigen!

Spectakel!

De parade begint om 09.00 uur NL tijd en de live uitzending belooft een fantastisch feest te worden. De camera's staan hoger dan ooit: dit jaar op 60 meter, vorig jaar op 50 meter, en op meer plaatsen dan ooit: in de voertuigen, onder de grond, in helicopters; het zal urenlang kijkspectakel worden.

S prazdnikom!

Gespot in een veld in Noord-Brabant. Spasibo Russia!

66 opmerkingen:

 1. Camera's onder de grond?
  Om de mollen te bekijken zeker. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 2. [ In Rusland met een OORLOGSPARADE!!!]

  Het verschil tussen de Russische en onze herdenking is dat zij ´overwinningsdag´, en wij bevrijdingsdag vieren.

  Bij hen is een militaire herdenking, van hun overwinning dus gepast, evenals dat bij ons wat jeeps, dakotas en spitfires uit het vet gehaald worden, ter herinnering en eer aan onze bevrijders. Maar wij ´vieren´ daarmee ook onze afhankelijkheid van wat later NATO zou gaan heten, terwijl zij juist hun eigen kracht gedenken.

  Overigens vielen de vreedzame acties in de Krim en de steun van vrijwilligers aan Donbass ruimschoots binnen de Amerikaanse/ VN R2P doctrine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [..en probeert hiermee Oekraïne in te lijven...]

   De mythe van Breedlove! Ze kijken wel mooi uit om dat soort probleemlanden (Baltics, Banderistan) in hun sfeer te trekken.

   Kiev doet er daarentegen alles aan om de Krim en Donbass verder van zich af te stoten, door watervoorziening af te snijden (Dam in de Dnepr), stroom, geldverkeer en pensioenen af te snijden en terroristische aanslagen te plegen.

   Nee, de Oekraine is een flink stuk kleiner geworden, en het krimpt waarschijnlijk nog aanzienlijk de komende jaren.

   [Hezbollah die complete landen van de wereldkaart wil afvegen.] Welke landen??? Een zuid-Libanees verzetclubje? Gaarne een quote of link.

   Zowel het militair vertoon in Moskou als de heldhaftigheid van het Hezbollah elitekorps zijn bij uitstek tekenen van een DEFENSIEVE strijdmacht.

   Verwijderen
 3. Ben geen pacifist, maar Dawg kijkt altijd met gemengde gevoelens naar militaire parades. Doden of gedood worden. Daar draait het om in een oorlog. Door mensen die elkaar niet eens kennen. Stoer geparadeer van gezonde jonge gasten met nog een leven voor zich, maar bestemd voor de dood of levenslange verminking. Maar goed, een vijand kies je niet. Een vijand kiest jou. En dan is het kwestie van:

  Wat kan een man, oprecht en trouw
  Nog doen in zulk een tijd?
  Hij kust zijn kind, hij kust zijn vrouw
  En strijdt den ijd'len strijd...

  En die strijd hebben de Russen gevoerd en gewonnen. Een overwinning die voor de poorten van de hel. of beter, uit de hel werd weggesleept. Dat de Russen zich op 9 mei nog heel goed realiseren wat ze herdenken laat zich, anders dan in Nederland dat haar vrijheid niet zelf heeft bevochten, denken.

  спаси́ бог

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De EU viert vandaag trouwens 'Europadag' (Misschien is Pietje Puk daarom extra grof en vulgair) Allemaal de stereo op 10 voor de 'Ode of Joy' van Ludwig Van Beethoven. We're all Europeans now and resistance is futile. Macron wreef het de Fransen nog maar eens in door de hymne af te spelen toen hij zijn verkiezingsoverwinning bekend maakt. E

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel jammer dat dat stuk van Beethoven voor de komende 500 jaar fataal is bezoedeld!

   Verwijderen
  2. Rot op, moet ik zo lang wachten tot die EU in elkaar sodemietert?

   Verwijderen
 5. Deze fotocollectie van Russische helden dames mag niet ontbreken, vind ik.

  Female Faces of WWII: Soviet Pilots, Snipers and Partisans

  https://sputniknews.com/photo/201705081053353402-female-face-wwii-soviet-union/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In WWII 3 out of 4 German KIA Were by Soviet Army

  http://russia-insider.com/en/history/wwii-3-out-4-german-kia-were-soviet-army/ri6663

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En hier las ik dat de VS gaarne Duitse oorlogsmisdadigers in haar samenleving opnam zolang het maar 'rocket scientists' waren als Werner von Braun.

   http://degrijzeduif.blogspot.nl/2015/05/operatie-paperclip-woii-nazis-kregen.html?m=1

   Wikipedia leert mij overigens dat De USSR hetzelfde deed, 'maar dan nog veel erger.' Is dat zo?

   Verwijderen
  2. Wikipedia

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Osoaviakhim

   Verwijderen
  3. Hmmm...Wikipedia, twijfelachtig??? Werner von Braun en 1000 anderen hebben zich op 20 juni 1945 overgegeven aan de Amerikanen in de door de VS beheerste westerse zone. Zij waren als de dood voor de Sovjets.

   Verwijderen
  4. Toch een ander geluid in tegenstelling tot Wikipedia. Daarnaast vraag ik mij af of de Sovjets deze geleerden hetzelfde konden bieden als de Amerikanen.

   http://www.airspacemag.com/space/the-rest-of-the-rocket-scientists-4376617/

   Verwijderen
  5. Ze zijn beiden verder gegaan met de V-2 tech, wat voor die tijd toch een superieure technologie was: zelfs nu gebruiken 3e wereldlanden nog steeds SCUD raketten.

   Ik kan het de beide grootmachten van die tijd niet kwalijk nemen dat ze een thuis boden aan foute technici.

   Technici hebben in wezen toch niet heel veel met ethiek of goed en fout. Wat is ´goed´? Dat het ding werkt! (wat het ding eigenlijk uitricht valt grotendeels buiten hun visie: wij mogen blij zijn als een nucleaire bom niet afgaat, voor een ingenieur is het een ramp!).

   De Sovjet unie kon hun foute ingenieurs precies hetzelfde bieden: mogelijkheden tot uitvoering van hun werk. De kwaliteit van de tabak in hun sigaret of de smaak van hun drank: daar waren ze al na minder dan een maandje aan gewend.

   Ikzelf ben ook wel blij dat de Sovjets en de Amerikanen deze foute technici hebben ingehuurd: deze week hebben we weer prachtige beelden van Saturnus gekregen en we weten steeds meer van wat er in de ruimte gebeurt.

   Dankzij deze ´nazis´ is deze tijd wèl de gouden eeuw der astronomie!

   Verwijderen
  6. Het andere geluid komt geloofwaardiger over. Wikipedia is wel interessant aangezien operation oshioviakim ondersteund wordt met citaten die nergens toe leiden. Maar net niet interessant genoeg om het verder te onderzoeken (moet me voorbereiden op het Eurovisie van vanavond...)

   En de gouden eeuw der astronomie, zeker waar, maar ook een gouden tegenstem Kurt Vonnegut die de moraal van de 'maker van de atoombom' ('father' in onderstaande quote) het volgende laat zeggen

   After the thing went off, after it was a sure thing that America could wipe out a city with just one bomb, a scientist turned to Father and said, 'Science has now known sin.' And do you know what Father said? He said, 'What is sin?'

   Verwijderen
  7. Wikipedia is goed als naslagwerk over zaken waar zij niet omheen kunnen en 100% vaststaat, voor de rest passen zij gewoon hun artikelen aan. Ik heb dat meerdere keren ervaren met o.a. Mali (lijst met 25 á 30 bodemschatten van goud tot aan diamanten en robijnen, maar toen er Nederlandse militairen in Mali werden ingezet was die lijst ineens verdwenen.)

   Verwijderen
  8. Het is trouwens ook de gouden van de astrologie waar in elk verband, wat 'ons' uitkomt een causale relatie gezien wordt door de waarzeggers van onze media.

   Amerika wilde Nederland bevrijden. Zeker. Maar de bevrijding was tegelijkertijd ook een bezetting; een bezetting die oké was zolang Amerika hun productie overschot moest slijten aan de West-Europeanen. Nu het geld daar op is, en de bedrijven daar niet meer zo bedrijvig zijn, is het niet meer oké. 10 miljard euro per jaar mag Dijsselbloem uit de schatkist aan rente geven aan de bankiers. En meer geld naar NATO, 'for starters'.

   http://www.destaatsschuldmeter.nl

   https://www.clingendael.nl/publicatie/trump-heeft-gelijk-als-hij-europeanen-vraagt-meer-geld-uit-te-geven-aan-defensie

   En om met gesloten beurs te betalen, minder geld uitgeven aan zorg, onderzoek, en cultuur (muv onze media natuurlijk)

   Er valt bitter weinig te vieren op 'bevrijdingsdag'

   Verwijderen
  9. Dat zijn geruststellende cijfers, Willem.

   Verwijderen
 7. Ondertussen kruipen de meest abjecte elementen, zoals de zionist Valls, van het establishment naar de lege huls Macron om een baantje te verwerven:

  https://www.joop.nl/nieuws/manuel-valls-verklaart-de-parti-socialiste-dood

  Macron: 100 dagen, honeymoon (lune de miele). ook even de parlementsverkiezingen afwachten...

  Met een ploeg die zich nu al aftekent stuurt hij aan op een halve burgeroorlog!

  Die krijgen na 100+ dagen evenveel steun als Hollande! (= 4 %).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook geenstijl en staatsjournalist Jeroen Wollaars pikken de foto op.

  Lees daar ook de vertwijfelde trollen: Rusland kon winnen dankzij de genereuze Amerikanen die voedsel en materieel gestuurd zouden hebben, hahaha

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/hee_hennis_koop_maar_tanks_van_ons_advertentiebudget.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij GS melden dat de foto getoond wordt op 'pro-Russische sites', zonder een link te leggen naar die sites om de lezertjes te leren hoe pro-russisch ze zijn.

   Maar bij GS is het doel niet om iets te leren, daar mag je alleen maar boos zijn op de ander. Ook dat is propaganda.

   Verwijderen
 9. En inderdaad, de Hollandse onderworpen staatsradio en tv zwijgen de Overwinningsdag dood als de pest. Mag niet over gerept worden van de bovengestelden in Washington en Brussel. En indien toch, dan natuurlijk enkel in negatief perspectief.

  https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2017/05/09/russische-victory-day-tweede-wereld-oorlog-wordt-dood-gezwegen-door-de-staats-nos/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Blik,

   Bekijk de "NieuwsTrend" bij Een Vandaag vanaf minuut 15. Amersfoortse film over de herdenking van soldaten uit de voormalige USSR gaat viraal in Rusland. Opmerkelijk in deze "NieuwsTrend" is een statistiek die laat zien dat vlak na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog de publieke opinie het er over eens was dat de Sovjet-Unie Nazi-Duitsland had verslagen en dit met de Koude Oorlog naar de westerse kant gekanteld is.

   http://www.eenvandaag.nl/broadcast/5947

   Overigens moet er ook bij vermeldt worden dat op 7 mei duizenden Amerikanen via een brief de Russen feliciteren met de 72e verjaardag van de overwinning op Nazi-Diuitsland.

   http://warisacrime.org/content/thousands-us-send-messages-friendship-russians

   Verwijderen
 10. Rita Katz is weer bezig. Fake News!

  IS Releases Russian-Language Video from Furat Media Showing Beheading of Russian Colonel

  https://news.siteintelgroup.com/Jihadist-News/is-releases-russian-language-video-from-furat-media-showing-beheading-of-russian-colonel.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Authenticity of ISIS video showing execution of ‘Russian agent’ denied by MoD

   https://www.rt.com/news/387748-isis-alleged-video-execution-mod/#.WRIJrbH7IXQ.email

   Verwijderen
 11. Het interesseert die neocons ook geen ene f..k als er een Amerikaans toestel wordt neergehaald, dan hebben zij eindelijk hun oorlog. Deze jongens en meisjes zijn wanhopig op zoek naar escalatie.

  US Says We Fly Where We Want in Syria

  http://www.globalresearch.ca/us-says-we-fly-where-we-want-in-syria/5589141

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of luchtondersteuning voor een invasie?

   Is the US Preparing A Ground Invasion of Syria? Drones Spot Hundreds of US, Jordanian Armored Vehicles at Border

   http://www.globalresearch.ca/is-the-us-preparing-a-ground-invasion-of-syria-drones-spot-hundreds-of-us-jordanian-armored-vehicles-at-border/5589282

   Verwijderen
 12. Yep, zo kan je elke beslissing die welke Amerikaanse president ooit genomen heeft op de Russen afschuiven.

  The Russians did it!

  Video: ‘Russia tried to disrupt US elections for years’ – Trump-Russia hearing

  http://rinf.com/alt-news/multimedia/video-russia-tried-to-disrupt-us-elections-for-years-trump-russia-hearing/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Thousands of torn Le Pen ballots discovered in the French presidential election, all invalid and disqualified

  https://1earthunite.wordpress.com/2017/05/08/thousands-of-torn-le-pen-ballots-discovered-in-the-french-presidential-election-all-invalid-and-disqualified/

  Yep. It's time to bring back those guillotines!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een Vandaag gaf de rol van Rusland in WO II keurig weer in een item van 4 minuten.Vanaf 15 minuten.
  Filmpje over bloemlegging graven Russen in Amersfoort ,graven zijn geadopteerd door lokale bewoners.Filmpje ging viral in Rusland .
  http://www.eenvandaag.nl/broadcast/5947

  Ook aardig die grafiek aan het eind,hoezo hersengespoeld hier via de media.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wordt er netjes gebruik gemaakt van filmpje van RT ,zonder deze zender standard-MSM-style te bashen.

   Verwijderen
  2. geen verkeerd item van eenvandaag hoor. alleen moest helga er aan het eind nog bij om iets over Putin te zeggen... anders kwam er waarschijnlijk gee goedkeuring uit washington/brussel...

   Verwijderen
  3. @ Paul

   Indeed, ongewoon sympathiek item. Jammer alleen dat ze helga niet op tijd meer konden tegenhouden.

   Verwijderen
  4. Hartstikke goed van jullie!

   Joop de Jong9 mei 2017 om 19:33

   @Blik,

   Bekijk de "NieuwsTrend" bij Een Vandaag vanaf minuut 15. Amersfoortse film over de herdenking van soldaten uit de voormalige USSR gaat viraal in Rusland. Opmerkelijk in deze "NieuwsTrend" is een statistiek die laat zien dat vlak na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog de publieke opinie het er over eens was dat de Sovjet-Unie Nazi-Duitsland had verslagen en dit met de Koude Oorlog naar de westerse kant gekanteld is.

   http://www.eenvandaag.nl/broadcast/5947

   Overigens moet er ook bij vermeldt worden dat op 7 mei duizenden Amerikanen via een brief de Russen feliciteren met de 72e verjaardag van de overwinning op Nazi-Diuitsland.

   http://warisacrime.org/content/thousands-us-send-messages-friendship-russians

   Verwijderen
  5. Maar goed dat ik dat artikel over "All wars are bankers wars" niet heb geschreven, vind je ook niet, @Blik?

   Verwijderen
 15. Soms zegt de man iets zinnigs.

  Netanyahu attacks US media as ‘fake news’

  http://rinf.com/alt-news/newswire/netanyahu-attacks-us-media-as-fake-news/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Weer een artikel voor @Rootman om te debunken! Wel met in het achterhoofd de gedachte dat hij met een niet gekalibreerde geigerteller onder zijn arm loopt.

  First Vaccinated Versus Nonvaccinated Peer Review Study Published

  http://www.blacklistednews.com/First_Vaccinated_Versus_Nonvaccinated_Peer_Review_Study_Published/58326/0/38/38/Y/M.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik snap nog steeds niet waarom je niet anti- thimerosal bent ipv antivax. Mijn dosimetertje is overigens prima gecalibreerd, maar die eenheden zeggen jou en mij verder weinig. Wel begint het ding oorverdovend te piepen als het boven een ingestelde norm komt.

   Wat heeft een dosimeter verder met vaccinaties te maken? Zit je aluhoedje wel recht?

   Verwijderen
  2. Hebben zij het in dat artikel over thimerosal dan of over vaccins in het algemeen?

   En ik snap nog steeds niet waarom jij zo slecht geïnformeerd bent. Is dat omdat je niet geassocieerd wilt worden met 'aluhoedjes' of omdat je de waarheid probeert te omzeilen? Ik kan mij ook nog een reactie van jou herinneren dat jij het bestaan van chemtrails meesmuilend toe moest geven maar het toch niet laten kon om het effect daarvan te downplayen. Vindt jij het zo prettig dat chemtrails ontworpen zijn om schade en/of vernietiging van ecosystemen en populaties te verwezenlijken. Of ben je gewoon te laf om toe te geven dat je er gewoon naast zit?

   SEC. 7. DEFINITIONS.

   In this Act:

   (B) Such terms include exotic weapons systems such as--

   (ii) chemtrails;

   (C) The term ``exotic weapons systems'' includes weapons designed to damage space or natural ecosystems (such as the ionosphere and upper atmosphere) or climate, weather, and tectonic systems with the purpose of inducing damage or
   destruction upon a target population or region on earth or in space.

   Verwijderen
  3. Ik wil graag mijn opmerkingen over aluhoedjes terugnemen wanneer jij toegeeft dat er over sommige onderwerpen meerdere benaderingen, en dus meerdere meningen mogelijk zijn, die ooit (?) elkaar zouden kunnen aanvullen/ corrigeren.

   Verwijderen
  4. [SEC. 7. DEFINITIONS.]

   Hoe vaak moet ik nog zeggen dat het citeren van wetten en uitspraken van politici wat betreft wetenschappelijk-technologische onderwerpen eerder het tegendeel van bewijs is!

   Verwijderen
  5. Volgens mij ging de discussie over het "ja" dan wel "nee" bestaan van chemtrails en of deze "ja" dan wel "nee" bij wet worden opgenomen doet helemaal niet ter zake omdat degene die gebruik maken van deze chemtrails (o.a. het M.I.C.) zich toch niet aan de wet houden. Het moet jou ook duidelijk zijn dat het Witte Huis en het Pentagon bestaat uit twee verschillende entiteiten die er verschillende beslissingen op na houden. Een voorbeeld daarvan heb ik hierboven al gegeven over de door Rusland, Iran en Turkije ingestelde 'safe zones'. De beslissing om daar lak aan te hebben kwam uit het Pentagon en niet uit het Witte Huis. Ik zie daarom ook geen enkele reden om toe te geven dat er voor bepaalde onderwerpen meerdere benaderingen dan wel meningen toepasbaar zouden kunnen zijn. De tekst die ik uit H.R.2977 heb citeert lijkt mij meer dan duidelijk of chemtrails "ja" dan wel "nee" bestaan en voor welke doeleinden zij toepasbaar zijn.

   Verwijderen
  6. Kuchinich heeft dit wetsvoorstel ingediend om het gebruik van MOGELIJK (en onmogelijk) te ontwikkelen tech aan banden te leggen:

   https://stupidbadmemes.wordpress.com/tag/hr-2977/

   https://fas.org/sgp/congress/2001/hr2977.pdf

   Het wetje gaat dus over het bannen van ruimtewapens en research daarnaar. Het is geen technische handleiding en er kan dus geen bewijs aan ontleend worden dat zoiets inderdaad op practisch niveau ontwikkeld is of gebruikt wordt. Er kan ook een incidenteel experimentje zijn, waarvan dan ook nog moet worden vastgesteld wat het doel eigenlijk was en of het schadelijk zou zijn. Er zijn dus wel degelijk meerdere duidingen mogelijk.

   Wat betreft de deep state en het Trump kamp: Minister Lavrov heeft gezegd dat het Trump team nog bezig is zich onderling af te stemmen. Dat zijn meer dan 2 kampen!

   Verwijderen
  7. Heb je ook hier naar gekeken?

   H.R. 2977 was re-written and the revised bill, H.R. 3616, the "Space Preservation Act of 2002", was introduced on January 23, 2002. The word "chemtrails" was deleted from the revised bill as well as any reference to particle beams, electromagnetic radiation, plasmas, ELF, ULF, or any mind control technologies.

   Apparently, Congress wants to continue "legally" using chemtrails and other weapons of mass destruction against their constituents and the people of Earth.

   Verwijderen
 17. BREAKING!!!!!

  F.B.I. Director James Comey Is Fired by Trump

  https://www.nytimes.com/2017/05/09/us/politics/james-comey-fired-fbi.html?_r=0

  Yeee-HAAAA!!!!!! Way to go, Donald!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat nog veel gunstiger is is dat McMasters (opvolger van Flynn) en dus ook waarschijnlijk op de ´you´re fired!´ lijst staan:

   https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-05-08/washington-loves-general-mcmaster-but-trump-doesn-t

   Verwijderen
  2. Dus ook waarschijnlijk Nikki Haley...

   Verwijderen
 18. Het Eurovisie was gister trouwens interessant. Een hangar gevuld met mensen waarvan nauwelijks close-ups te zien eaten (alsof de Oekraïners het op dat homofeestje niet echt naar de zin hadden) een juichmachine om de stemming achter de liedjes te krijgen, twee sobere jongens die de feestvreugde onder de toeschouwers niet konden verhogen. De muziek was als altijd slecht (uitgezonderd Portugal naar mijn smaak). En de winnaar van vorig (de VS met Justin Timberlake) schitterde door afwezigheid.

  Ook hier lijkt het credo te kloppen dat zodra de VS zich ergens actief mee bemoeit, het feest wel voorbij is.

  Donderdag mag Nederland zingen. Wellicht een kijkje waard, al is het op mute.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. The Last Living Nuremberg Prosecutor: War Is Not The Answer

  “He gave me a bunch of binders, four binders. And these were daily reports from the Eastern Front — which unit entered which town, how many people they killed. It was classified, so many Jews, so many gypsies, so many others,” he told 60 Minutes.  “Ferencz had stumbled upon reports sent back to headquarters by secret SS units called Einsatzgruppen, or action groups. Their job had been to follow the German army as it invaded the Soviet Union in 1941,” killing communists, gypsies, and Jews, the outlet reported. These murders were independent of concentration camp exterminations and occurred in the victims’ own towns.

  “They were 3,000 SS officers trained for the purpose, and directed to kill without pity or remorse, every single Jewish man, woman, and child they could lay their hands on,” Ferencz recounted.

  Otto Ohlendorf, who led Einsatzgruppen D, actually claimed the murders were carried out in self-defense. “He was not ashamed of that. He was proud of that. He was carrying out his government’s instructions,” Ferencz told 60 Minutes.

  Though Ferencz was exposed to some of the worst behavior in human history, he fell short of calling the soldiers “savages,” as the 60 Minutes interviewer referred to them. Rather, he blamed the power of patriotism and soldiers ‘just doing their jobs.’

  “He’s a patriotic human being acting in the interest of his country, in his mind,” he said, speaking of soldiers who commit atrocities.  “Do you think the man who dropped the nuclear bomb on Hiroshima was a savage? Now I will tell you something very profound, which I have learned after many years. War makes murderers out of otherwise decent people. All wars, and all decent people.” [emphasis added]

  When the interviewer pressed him about his optimism in the face of continued genocide in places like Sudan — asking whether he is simply naive — he maintained his positivity and rejected the claims of those who insist war is necessary:

  “Well, if it’s naive to want peace instead of war, let ’em make sure they say I’m naive. Because I want peace instead of war. If they tell me they want war instead of peace, I don’t say they’re naive, I say they’re stupid. Stupid to an incredible degree to send young people out to kill other young people they don’t even know, who never did anybody any harm, never harmed them. That is the current system. I am naive? That’s insane.”

  Though the interviewer also accused of him being an idealist, he insisted the opposite — that he’s a realist. He also said:

  “People get discouraged. They should remember, from me, it takes courage not to be discouraged.”

  http://www.zerohedge.com/news/2017-05-09/last-living-nuremberg-prosecutor-war-not-answer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ''Stupid to an incredible degree to send young people out to kill other young people they don’t even know, who never did anybody any harm, never harmed them. That is the current system. I am naive? That’s insane.''
   Weinig veranderd dus.

   Verwijderen
  2. Sorry Paul, maar dat is de obligate informatie. Het oude bekende narrative. Niks nieuws.

   Waarom zegt die ouide man niet gewoon de waarheid over Neuremberg? Wat een oude lafaard ! Wat een uninformed 'Zero hedge.'

   Valt me ook tegen van Zero Hedge.

   De èchte info over Neurenberg is al lang bekend:
   Freda Utley was er bij en schreef er over.( The cost of vengeance, pag 185)

   O.a.: Alle duitse aangeklaagden waren zwaar gemarteld. Hun testikels waren flink onder handen genomen.

   Colonel Everett's action, nevertheless, forced the Army to take notice, and Secretary Royall appointed a commission to investigate his charges. This commission, sent to Germany in 1948, consisted
   185
   ________________________________________
   of Judge Edward Leroy van Roden, of Delaware County, Pennsylvania, and Justice Gordon Simpson, of the Texas Supreme Court.
   The report made by these two American judges following their investigation, like so many other reports pertaining to Germany, has been kept secret from the American public. But Judge van Roden, after his return to the United States, gave a series of lectures and after-dinner speeches in which he stated that such third-degree methods as the following were used to obtain the conviction of the Germans condemned to death, many of whom have already been hung :
   Beatings and brutal kickings; knocking-out of teeth and breaking of jaws; mock trials; solitary confinement; torture with burning splinters; the use of investigators pretending to be priests; starvation; and promises of acquittal. Speaking to the Chester Pike Rotary Club on December 14, 1948, Judge van Roden said : "All but two of the Germans in the 139 cases we investigated had been kicked in the testicles beyond repair. This was standard operating procedure with our American investigators."

   Verwijderen
  3. Het is fout en onprofessioneel, maar wat zou jij doen als je de Pravy sector nazi beulen van de Odessa slachting moest ondervragen?

   Verwijderen
  4. Ik had deze week nog iemand op bezoek die schermde met de getuigenissen van Eichmann in Jeruzalem. Later in het gesprek zei hij ook nog: Ghadaffi heeft wel een schadevergoeding betaald aan de Lockerbie slachtoffers.

   Wat me ook herinner: Rudolf Höss , de Ausachwitz kampbaas, verklaarde dat er 3 miljoen joden in zijn kamp warenb vergast.

   Misschien dat ghetuigen de neiging hebben om te liegen als ze worden gemarteld ( of geen keus hebben, zoals Ghadafi), en dat die getuigenissen dan een doel dienen , maar niet het doel van gerechtigheid en waarheid-vinding.

   Freda Utley en rechter Van Rden hadden gelijk. Rootman heeft ongelijk: martelen is volledig fout.
   Je kunt ook mensen veroordelen op andere gronden.
   De bekentenis is niet nodig. Maar kan worden misbruikt voor propaganda.

   Verwijderen
  5. "Later in het gesprek zei hij ook nog: Ghadaffi heeft wel een schadevergoeding betaald aan de Lockerbie slachtoffers."

   Dat klopt ook. Gadaffi heeft $2,5 miljard smartengeld betaald om van de economische sancties op Libië af te komen. Juridisch gezien heeft hij daarmee schuld bekent. Maar als je het VN rapport over het opheffen van de Libië sancties leest dan proef je daaruit dat zij Gadaffi een juridisch kunstje geflikt hebben. Hoe het ook zij, daags na de betaling van het smartengeld werden Gadaffi en Libië weer even zo vrolijk opgenomen in de internationale gemeenschap, alsof er nooit iets gebeurd was, en waren de sancties opgeheven. Maar via de film "The Maltse Double Cross"...

   Allan Francovich: The Maltese Double-Cross - Lockerbie (1994)

   https://www.youtube.com/watch?v=0B5hv6scbBo

   en de uitspraak van Jim Swire bij de 25 jarige herdenking van Lockerbie;

   'Megrahi was my friend. He did not kill my daughter'

   http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/megrahi-was-my-friend-he-did-not-kill-my-daughter-lockerbie-father-says-the-british-government-is-9020218.html

   doet toch héél iets anders vermoeden.

   Verwijderen
  6. Helemaal correct, Joop.
   Maar zo bedoelde ik hetook: een getuigenis/bekenenis ( Höss), of een betaling van schadevergoeding ( Ghadaffi), dat is geen bewijs dat de persoon ook de dader is, of dat zijn verhaal klopt.
   En zeker als die getuigenis is gedaan nadat er gemarteld is.

   M a w: De Neurenbergers zijn gemarteld en hebben toen mogelijk zaken verteld die nu als 'evangelie' worden verkondigd, maar die geheel onjuist kunnen zijn. Dankzij dat martelen.

   Khalid Sheikh Mohammed is 183 maal gewtaterboard. Hij is nu bereid om onder ede te verklaren dat hij Paus Johannes 23e zelf heeft opgegeten. Levend.
   http://www.nu.nl/algemeen/1951300/verdachte-911-onderging-183-keer-waterboarding.html

   Verwijderen
  7. Overigens, de leider van de Libyan Islamic Fighting Group en militair gouverneur in Tripoli, Abdel Hakim Belhaj, heeft ook in Guantanamo gezeten. Ondanks het feit dat men bij de NAVO wist dat hij een hoge piet bij Al-Qaida was, maakten zij hen toch de militair gouverneur van Tripoli. Gemarteld en toen een dealtje gemaakt?

   Hieronder is hij te zien met Paul Conroy, een Britse 'journalist' van de Sunday Times, die eigenlijk een MI6 agent is.

   http://www.voltairenet.org/article173025.html

   Verwijderen
  8. Ik ben hierboven even abuis. Abdel Hakim Belhaj heeft niet in Guantanamo gezeten maar in maart 2004, na zijn arrestatie in Maleisië, overgebracht naar Thailand, waar hij gemarteld en ingespoten is met waarheidsserum. Daarna is hij overgebracht naar Libië waar hij in de Abu Salim gevangenis gemarteld werd door Britse geheimagenten!!!!!! Dit is dezelfde gevangenis waar Nederlandse journalisten, na de val van Gadaffi, 'Libische burgers' interviewden.

   Verwijderen
  9. Joop,
   Het zal wel zo zijn dat jhe gelijk hebt.
   Ik herinner mij het volgende: een van de mensen die door Ghadaffi is vrijgelaten, een terrorist, is later heel belangrijk geweest in de verovering van Tripoli.
   Ik kan gaan zoeken wie of wat dat was. Mogelijk was het Belhaj.
   Waar het mij om gaat: Ghadaffi wordt grote gruweldaden verweten. Maar was dat zo? Zijn al die slachtoffers in de Abu Salim gevangenis wel gevallen? En zo ja: misschien had hij wel gelijk, want nu is het land kaopt, ook omdat hij misdadigers vrij liet.
   NB: de directeur van de gevangenis is later n0og opgeziocht in een arabische stad, door de BBC. Hij had wèl geld gekregen van een Londense bankrekening, terwijl dat voor de meeste Ghadaffi medewerkers was geblokkeerd !
   http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Salim_prison#Allegations_of_human_rights_abuses

   Ik vind de BBC docu niet meer, maar weet nu: de hoofd intelligence die door deBBC werd opgezocht was Moussa Koussa. https://www.theguardian.com/world/2016/jun/09/rendition-islamists-mi6-torture-libya
   Twee terroristen die door MI5 aan Ghadaffi werden uitgeleverd waren: Belhaj en Sami al Saadi.
   De laatste heeft nu 2,2 iljoen pond schadevergoieding van Londen gekregen, omdat hij was uitgeleverd... arme terrorist. Je ziet: Gahdaffi heeft die twee niet vermoord. Ondanks dat al Saadi een moordaanslagh op Ghadaffi had gepland. Zou je het er levend af brengen als je een moordaanslag op een Amerikaanse president wil plegen en voortijdig wordt gegrepen? Of zou je direct de dodencel in gaan?

   Verwijderen
 20. @Joop
  Maar goed dat ik dat artikel over "All wars are bankers wars" niet heb geschreven, vind je ook niet, @Blik?

  Heb ik iets gemist? Ik had je graag een hapklaar artikel zien schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. I love this man!

  http://russia-insider.com/en/politics/lavrov-demonstrates-proper-way-handle-feral-us-journalists/ri19781

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Naar aanleiding van de reactie van Jan Verheul op de comment van Paul over de openbaar aanklager Ferencz.

  Ik heb een tijd geleden de de docu Hellstorm bekeken.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ck-TEamhLBk

  De docu is gemaakt op basis van het boek Hellstorm: The Death Of Nazi Germany, 1944-1947 door Thomas Goodrich.

  Nazi propaganda en holocast revisionisme of een verontrustend verslag van massamoord door de geallieerden op de Duitse bevolking in de nadagen van WO II? Mag je zelf uitmaken.

  Op het internet zijn de nodige reviews en interviews met Goodrich over het boek te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een Vandaags "NieuwsTrend" maakte vanavond een mooie draai aan de reden over het ontslag van James Comey. Het was de uitbreiding van het FBI onderzoek naar de relatie tussen Trump ---> Rusland en niet het traineren van het onderzoek naar de emails van Hillary Clinton!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je dit al gezien?

   http://www.zerohedge.com/news/2017-05-10/caught-video-hockey-playing-putin-reacts-comey-termination

   LOL!

   Verwijderen
  2. Trump Fires FBI Boss James Comey - It's About Time...

   By Moon Of Alabama
   http://www.informationclearinghouse.info/47015.htm

   Verwijderen