donderdag 4 mei 2017

Kockelmann en Hennis houden Phantoomdreiging Rusland hoog

* Staatsradio en Minister onwaardig gedrag

* Infantiliteit en flauwe grappen die in weinig landen voorkomen, en al zeker niet in Rusland

* Fantaseren en speculeren (Fake-nieuws) core business bij onze verloederende staatsradio

Op de staatsradio bij Standpuntnl houden Sven Kockelmann en Jeanine Hennis samen de phantoomdreiging van Rusland hoog.


Twee keer noemt Hennis op de vraag wat de grootste dreiging is, Rusland. Maar "het is te eenvoudig om Rusland als grootste dreiging te noemen". Hennis noemt wel weer het bekende riedeltje: "annexatie" van de Krim, Oost Oekraine. De NATO-onderworpenheid van het duo kwam weer mooi aan de oppervlakte. Kockelmann als onderdanige aangever: "Nou, als ik militairen spreek dan noemen ze toch echt Rusland als grootste dreiging".

De stelling van standpuntnl was trouwens: "We hebben onze vrede te lang als vanzelfsprekend beschouwd"

Fantaseren

Kockelmann en Hennis fantaseren er lustig op los; Kockelmann speculeert over wat er gebeurt als de wereld minder gas en olie gaat gebruiken en Putin dan wat dingen zou gaan doen. Hennis raakt er blijkbaar helemaal van opgewarmd want gaat er later nog eens dunnetjes overheen: "Als Putin het in zijn hoofd haalt om NATO-grondgebied binnen te vallen...". Rusland zou verder volgens de VVD-Minister "territoriale dreiging" zijn en ISIS "ideologische".

Theekransniveau

Het theekrans niveau wordt ook onderstreept wanneer Kocklmann en Hennis flauw gaan grappen over blote torzos, verwijzend naar een foto van Putin 20 jaar geleden.

Ondertussen in Rusland...Terwijl Kockelmann en Hennis met jij-bakken en halve waarheden de phantoomdreiging van Rusland hoog proberen te houden, repeteerde het Russische leger vanacht op het Rode Plein voor de aanstaande 9 Mei viering. De mars moet geheel synchroon gaan; daar wordt dagelijks tot wel 5 uur per dag op getraind. Verder komen oude tanks en Howitzers mee maar ook de modernste luchtafweer waaronder Iskanders en Tor systemen gaan mee in de parade.

9 Mei, bijzondere dag

9 Mei is een bijzonder mooie dag in Rusland en dankzij de offers van de Russen zijn wij bevrijd van de Duitse bezetting. Maar u moet niet verwachten dat Hennis en Kockelmann met hun flauwe grapjes, daar naar zulen verwijzen.

Waar een klein land groot in kan zijn... Nederland dat zonder het offer van 20+ miljoen (!) Russen bevrijd is kunnen worden van Duitse bezetting, daar houden de VVD-minister Hennis en staatsjournalist Kockelmann met flauwe grappen, halve waarheden en hele leugens een door NATO opgedragen phantoomdreiging van Rusland hoog. Notabene in deze gevoelige meidagen. Je schaamt je weer Nederlander te zijn.

Speciaal voor Sven en Jeanine. Past niet in hun plaatje, maar de waarheid is soms hard. Gespot in het mooie Noord Brabant.

48 opmerkingen:

 1. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sergej_Sjojgoe
  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Jeanine_Hennis-Plasschaert
  sergej heeft het aardig zwaar gehad de laatste tijd , en Jeanine die heeft mooie Botox lippen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier staan ze met elkaar op een foto, de Ministers van defensie van Duitsland, Noorwegen, Nederland en Zweden. En daaronder van Rusland. Geeft wel een beetje de verhoudingen weer

   https://mobile.twitter.com/StefanMolyneux/status/719945341064372224/photo/1

   Verwijderen
  2. Die bovenste 4 zijn toch geen ministers maar secretaresses van het Pentagon?!

   Verwijderen
  3. Nu je het zegt, inderdaad!

   Verwijderen
  4. @ Blik

   Ho ho, Jeanine heeft daar wel de papieren voor.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeanine_Hennis-Plasschaert

   Voor die baan als secretaresse bedoel ik.

   Verwijderen
 2. De dreiging is ook groot vanuit Rusland.
  Maar niet militair doch economisch en dat is vrij ernstig voor ons EU burgers.
  Door de sancties onder druk VS opgelegd aan Rusland geeft heden als resultaat dat de EU landen alleen met toestemming Rusland nog mogen investeren in Rusland en dat heeft tot gevolg dat EU zijn langdurige economie op dood spoor zit.
  De gevolgen op lange termijn laat zich raden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of de sancties het grootste probleem zijn, want de olie en het gas uit Rusland wat stroomt naar Nederland om vervolgens door Nederland met winst geëxporteerd te worden naar andere landen, is een handel die groeit en bloeit als nooit tevoren.

   Zie hier bv: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/19/nederlands-record-handel-aardolieproducten

   Volgens mij is Poetin/Rusland meer nodig als 'gevaar', om daarmee NATO's aspiraties (slapend rijk worden op kosten van de belastingbetaler) te kunnen blijven realiseren.

   Noord Korea is te ver weg, en Syrie jammerlijk mislukt. En dan houd je wel erg weinig vijanden over. Zie daar, het Russisch gevaar.

   Verwijderen
  2. @ Willem Willem

   Ken je deze videoclip?

   https://www.youtube.com/watch?v=fATq03kBs44

   Duurt slecht 13 minuten, maar is wat mij betreft episch. George Friedman van Stratfor zet uiteen wat de leidende beginselen zijn van de Amerikaanse geopolitiek in de afgelopen 100 jaar en wat dat betekent voor de relatie tussen Rusland en de rest van Europa.

   Verwijderen
  3. Dank, dat was erg interessant.

   De Peter Lorre quote: 'I don't want to kill you, I just want to hurt you a little bit', is denk ik wel dat wat de relatie tussen Rusland en de VS samenvat. Misschien dat die relatie ooit toch per ongeluk ontaard in nucleaire oorlog. Maar dat was dan met alle goede intenties gedaan en nou eenmaal niet te voorkomen. Wellicht dat een sorry dan toch nog over iemands lippen kan komen, gesteld dat er dan nog zoiets is als 'iemand' tegen die tijd.

   En dat voormalig bondskanselier Gerard Schroder in de raad van commissarissen van Gazprom zit, dat wist ik niet! Maar het is waar. Het staat zelfs in de Volkskrant, tussen een enorme hoeveelheid drek opgeschreven in een bijzin, waardoor je zo over dit nieuwtje heen kan lezen, maar wat het dan ook wel weer interessant leesvoer maakt

   Hoe schrijf ik propaganda in de Volkskrant op, Rolf Bos?

   Nou zo: http://www.volkskrant.nl/buitenland/oud-bondskanselier-gerhard-schroder-gaat-weer-scheiden~a3942871/

   En ja, ik denk dat Friedman het goed zegt dat Duitsland moet beslissen met wie ze verder wil: met de VS of met Rusland. Die keus zal doen besluiten of Europa bij Eurazie gaat horen of bij Oceanië.

   En in de tussentijd doet Nederland zaakjes met beide mogendheden, maar niet te opzichtig, want we hebben een 'Atlantisch Bondgenootschap' hoog in het vaandel te houden. Ook met dodenherdenking. Laten we dat nooit vergeten...

   Maar ik dwaal af...

   Verwijderen
  4. Afdwalen doet hier nagenoeg iedereen, naar plekken die we niet willen kennen. Nou ja jullie wel maar ik niet.

   Verwijderen
 3. DE reactie op het bovenstaande is met militaire middelen dreigen door NATO leden alleen helaas Deze stap heeft Rusland al in 1994 begonnen te maken door hun Defensie apparaat te moderniseren tot wat zij nu zijn.
  Op alle gebied de leider met als boventoon de Cyberoorlogvoering.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zittende in het NATO blok en in de EU, in een vazalpositie, is het imperialistische gedrag van dit blok een gegeven.

  Dus vanuit een NATO militaire visie is Rusland, gevolgd door China en daarna Iran inderdaad de grootste bedreiging.

  Deze 3 landen zouden bij een (toch hopelijk niet te verwachten) oorlog van agressie vanuit ´onze´ kant zich inderdaad effectief verdedigen. Dan zou blijken dat de capaciteiten en de wil van NATO ver beneden de verwachtingen blijven, ondanks de enorme kosten in mensenlevens en geld/ infrastructuur.

  Als het op een nucleair conflict zou uitdraaien verliest iedereen, dus laten we hopen dat de dr strangeloves het niet voor het zeggen krijgen.

  De insinuaties dat Rusland interesse tot gebiedsuitbreiding in Europa zou hebben zijn even absurd als dat Mexico de VS zou willen veroveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We importeren chaos uit Afrika en oorlog uit Midden Oosten; de Vlieger en Karskens

  Erik de Vlieger praat met Arnold Karskens over zijn aangifte tegen Frans Timmermans als vice-voorzitter van de Europese commissie en Artsen zonder Grenzen die bootjes hebben laten varen voor de kust van Libië. Timmermans en de Europese politiek wordt dood door schuld en de non-gouvernementele organisaties zoals Artsen Zonder Grenzen wordt ook dood door schuld en medeplichtigheid aan mensensmokkel verweten. De politiek voer nu een beleid uit waardoor de laatste drie jaar en vier maanden er 12.500 mensen zijn verdronken.

  http://www.cafeweltschmerz.nl/we-importeren-chaos-uit-afrika-en-oorlog-uit-midden-oosten-de-vlieger-en-karskens/

  Interview met Arnold Karskens (video, 50 min.)

  Karskens is niet iemand die gewend is om met meel in z'n mond te praten. Doet in dit interview ook weer de nodige prikkelende uitspraken over de MSM.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zal wel voor niemand relevant zijn, maar ik meld het toch maar even: Zowel Kockelman als Hennis zijn joods.

  ( Van Kockelman is dat bekend, als ik me goed herinner.
  Van Hennis is dat mogelijk niet bekend, en in dat geval is het zelfs mogelijk dat mevrouw er zelf geen idee van heeft. Maar haar uiterlijk is onmiskenbaar joods.)

  ( Ik wil het CIDI een beetje op stang jagen, dat begrijpt U.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan Verheul

   Joden zijn geen ras, zelfs geen etnisch homogene groep. Hoe kan dan een uiterlijk 'onmiskenbaar joods' zijn?

   Verwijderen
  2. Ze is onmiskenbaar ´Bimbo´ (Dat is geen kritiek overigens). Verder zo Hollands als melkvee.

   Verwijderen
  3. http://www.bimbo.pt/pt/assets/share/facebook/fb_1.jpg

   Verwijderen
  4. Rootman,
   hier een omschrijving van bimbo:
   type vrouw dat zich ordinair kleedt en gedraagt, vooral geïnteresseerd is in haar uiterlijk en meestal ook door veel mannen aantrekkelijk wordt gevonden, maar verder nogal dom is.
   --
   Ordinair kleden: beetje misschien.
   Gedragen: nee.
   Vooral bezig met uiterlijk: denk het niet.
   Als het waar is dat we domme ministers hebben, dan zijn we wel heel ver van huis.
   --
   @ Dawg:
   Laten we dan zeggen dat het een extended family is.
   Joden herkennen elkaar op kilometers afstand, dus waar zou dat dan door komen?
   Ik heb drie vrouwen gegoogled: Hennis, Isa Hoes en La Streisand. Alle drie hebben ze een voor mij typische joodse mond. Vrij groot. Mogelijk dat de neus ook een rol speelt.

   Hoe het ook zij: ik zie het, en heel vaak heb ik gelijk, zoals dan achteraf blijkt.
   Wat wel van belang is: àls ze joods is en het weet, dan is de kans veel groter dat ze in bepaalde gevallen de agenda uitvoert van 'The powers that be.'   Verwijderen
 7. U maakt zichzelf en dit blog en zijn lezers totaal belachelijk Blik. Maar dat interesseert u niks schijnbaar, u doet het nu al een paar keer achter elkaar. Voor iemand die tegen dictaturen is en tegen onrecht en tegen oorlog gedraagt u zich nogal dictatoriaal, verbaal gewelddadig en toont u totaal geen respect richting uw eigen lezers en critici. Maar u wil schijnbaar geen reacties hier, anders had u die laten staan. U wil alleen maar brave ja-knikkers, een ander geluid is u niet welgevallig. U bent de Hitler/Stalin/Pol Pot van uw blog, iedereen die u niet welgevallig in de oren klinkt wordt afgemaakt, vermoord. Net zo misdadig dus als de regimes die u verdedigt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uw stijl doet denken aan een persoon die hier vroeger veel kwam, LGK...

   Verwijderen
  2. Uw stijl doet me denken aan ene A. Hitler, wel bekend uit de vorige eeuw....

   Verwijderen
 8. Vandaag dodenherdenking. Morgen bevrijdingsdag! Vrije meningsuiting en rechtsstaat, daar ging het toch om?

  Pietje: leer logisch en feielijk te argumenteren! Dit blog is een correctie en aanvulling!

  We verdedigen hier geen regimes, maar standpunten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kiss of death

  http://www.zerohedge.com/news/2017-05-04/barack-obama-officially-endorses-emmanuel-macron

  Hetzelfde zerohedge maakt melding dat er een justitiële zaak is geopend tegen Emmanuel Macron omdat hij kennelijk belastinggeld verduistert via belastingparadijs Nevis

  Ook dat roept herinneringen op

  Zou Frankrijk dan toch een vrouwelijke president krijgen?

  Niet dat ik een voorstander ben van Macron of Le Pen's politiek van ofwel austerity ofwel xenofobie. Het is meer alsof je als Fransman op 7 mei mag kiezen of je chlamydia wil of gonorroe. En dat is geen o la la, maar wel deja vu...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als pietje aan een eerlijke discussie wil deelnemen mag hij toch eerst de vragen die ik in de vorige draad stelde beantwoorden. Of is dat een beetje teveel tegen het zere been geschopt?
  Nog wat, ik wordt door Blik niet afgemaakt omdat ik een mening heb. Wat ik zeker NIET doe is regimes zoals Stalin, Pot Pol of Hitler steunen. Waar haal jij het vandaan dat Blik die zou steunen?
  Wat ik wel doe is valse regimes zoals Amerika en de EU aanvallen en verbaal bestrijden.
  Amerika omdat ze denken iedereen over de hele wereld te mogen bespioneren, met valse vlaggetjes strooien , regimewisselingen doorvoeren op landen die hun niet welgevallig zijn, met atoombommen en andere grote bommen gooien, met hun drones duizenden onschuldige burgers doden enz. en de EU omdat ze niet door het volk gekozen zijn en dus een dictatuur zijn. Het zogenaamde parlement dat wel door ons gekozen is heeft totaal niet in te brengen in het beleid wat de EU commissie voor ogen heeft. Ze mogen dan wel wetsvoorstellen indienen maar mogen er zelf niet over beslissen, dat doet de dictatuur in de commissie onder aanvoerden van zuipschuit Juncker en hulpje leugenaar Timmermans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop, hij zal dat wel anders aankleden, of gewoon zijn mond houden, en ik gok op het laatste.
   Trouwens, Joop, ik ben je gevolgd. :-)

   Verwijderen
  2. @ Matt en Joop

   CM197474 was waarschijnlijk het prototype, binnenkort zien we misschien zomaar een hele serie trollen uit de fabriek rollen: Pietje Puk, Dikkertje Dap, Donald Duck etc. Zo te zien zitten er nog steeds dezelfde bugs in de software. Slordig.

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   Ik zag dat je in Google+ een account kan blokkeren.

   Verwijderen
  4. Dawg, als dat het geval zal zijn, een hele lading trollen, is Blik op de goede weg.
   Die trollen vallen toch meteen op door hun voornamelijk negatief gedrag, en het niet ingaan voor een deugdelijke discussies, waarin ook om onderbouwingen van hun stellingen wordt gevraagd. Dan wordt het ineens heel moeilijk voor hun.
   En ze weten donders goed dat dit blog juist kritisch is voor het hele MSM gebeuren, dus die linkjes worden hier met een korrel zout, zo groot als een voetbal, genomen.
   Dat ze hun best maar doen!

   Verwijderen
  5. De enigen die hier negatief gedrag en bijbehorende teksten vertonen zijn jullie. Onderbouwingen en feiten komen jullie nooit mee, laat staan een volwassen discussie aan durven. Kritisch zijn ze hier ook al niet, alle leugens mogen geplaatst worden!! Zout kennen ze hier alleen om in anderen hun wonden te strooien, maar een korreltje zout bij hun fantasieën en leugens gooien durven ze niet eens. Hun leven is dan verwoest!!

   Verwijderen
  6. Typisch antwoord van lafbek kroel, die heeft nog nooit iets onderbouwd en blijft maar zeveren en fantaseren. Dat jij het woord 'discussie' hier durft te schrijven verbaast mij echt. Heb je dat woord via google gevonden? De betekenis weet je niet eens.
   En dan met nog meer fake namen komen.
   Jouw pietje met de pukkel zegt al genoeg, veel blabla maar niks onderbouwen en zoals gewoonlijk weer met de nodige onzin aankomen. Nou kroel daar trappen wij niet in.
   Er wacht jou nog een (voor mij leuke, voor jou niet zo) verrassing kroelventje.

   Verwijderen
  7. Het zal best dat die man een verrassing wacht, maar ik ben die man niet. Maar het geeft wel het niveau aan van dit blog; geen discussie, bedreigingen te over, precies de dictatuur en angst aanjagerij die in Rusland heerst en jullie met hand en tand verdedigen. Dat u met discussie aan komt zetten; u kan het niet eens!!! En onderbouwen kan u ook al niet, laat staan feiten benoemen!! Wil wel weten wat u voor verrassing kan doen als kansloze anonieme Kremlintrol die tegen justitie en elke vorm van democratie is wat ik tot nu toe kan zien?? Denk dat hij de enige is die hard gaat lachen en ik met hem, en u er sip bij zult staan!!

   Verwijderen
 11. NYT Cheers the Rise of Censorship Algorithms
  May 2, 2017

  "The New York Times is cheering on the Orwellian future for Western “democracy” in which algorithms quickly hunt down and eliminate information that the Times and other mainstream outlets don’t like, reports Robert Parry."

  https://consortiumnews.com/2017/05/02/nyt-cheers-the-rise-of-censorship-algorithms/

  Eerste en oudste slachtoffer van de oorlogshitsers: de waarheid.
  Kijk, die herdenk ik op 4 mei.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. American Democracy: A Dead Man Walking
  By Paul Craig Roberts

  May 03, 2017 "Information Clearing House" - Trump’s “sell-out,” as it is called, coming on top of Obama’s eight-year “sell-out,” is instructive. We have now had a Democratic president who sold out the people who elected him and a Republican president who has done the same thing. This is a very interesting point, the meaning of which most people miss.

  But not Russia’s president, Vladimir Putin. At the Valdai discussion club, Putin summed up Western democracy, which I paraphrase as follows:

  In the West, voters cannot change policies through elections, because the ruling elites control whoever is elected. Elections give the appearance of democracy, but voting does not change the policies that favor war and the elites. Therefore, the will of the people is impotent.

  People are experiencing that they and their votes have no influence on the conduct of affairs of the country. This makes them afraid, frusrated, and angry, a combination of emotions that is dangerous to the ruling elite, who in response organize the powers of the state against the people, while urging them with propaganda to support more wars."

  verder lezen op:

  http://www.informationclearinghouse.info/46983.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Artikel heb ik gisteren gelezen. Wie is hier de dictator?

   De Russen zijn overigens zeer tevreden over Poetins democratie, zijn populariteit is gestegen naar 86%.

   Verwijderen
  2. En die andere 14% worden door 'bepaalde groeperingen'(...) opgestookt om anti Putin te demonstreren

   Verwijderen
  3. Putin heeft geen democratie, het is een verkapte dictatuur. Je mag zeggen wat je wilt, zolang het maar het standpunt van Putin is. Ben je kritisch op hem of zijn regering vlieg je via een showproces zo de bak in. Of erger, hij laat je vermoorden, hij is te laf om het zelf te doen. Eigenlijk precies de mensen hier die net zo laf zijn om de discussie aan te durven. In plaats van daarvan wordt er gescholden en gekleineerd. Niet echt netjes...

   Verwijderen
 13. Alex Thompson van Eastern Approaches over het zeer druk bezochte Syrië debat in de Tweede Kamer waar één partij haar mond over durfde open te trekken, daar bedoelt hij Thierry Baudet van FvD mee en Patrick Henningsen van 21st Century Wire live vanuit Syrië. Al-Nusra verscholen in scholen en hospitaals met enorme hoeveelheden aan medicijnen en voedsel, terwijl burgers kunnen verrekken.

  http://21stcenturywire.com/2017/05/03/uk-column-news-live-report-from-syria-with-patrick-henningsen/

  Patrick Henningsen van 21st Century Wire in Aleppo.

  http://21stcenturywire.com/2017/05/04/syria-report-after-the-battle-of-aleppo/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geopolitiek,kijken of Mile Whitney weer gelijk krijgt...
   http://www.informationclearinghouse.info/46984.htm

   Verwijderen
  2. Geopolitiek heeft men hier geen verstand van, dus die duiding kan je vergeten, snapt hier niemand. Ze snappen eigenlijk niks!!

   Verwijderen
 14. Als ik lees hoeveel tonnen goud Rusland in één maand koopt.
  Die hoeven écht niet bang te zijn dat iemand minder gas gaat gebruiken.
  Als ik de Russen was dan zou ik de gaslevering zelf beperken, om te laten zien hoe afhankelijk de EU is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat goud koopt Rusland van o.a. de opbrengsten van hun gasverkoop.
   Die leveringen beperken is dus geen goede zaak, niet voor Rusland en zeker niet voor ons, want het doet de prijs alleen maar stijgen als gevolg van een zogenaamde schaarste.

   Verwijderen
  2. Rusland en China slaan goud in omdat zij de Dollar willen dumpen.

   Verwijderen
  3. Vervolg; De EU pak je er niet mee, integendeel, dan hebben ze weer een wapen bij om Rusland nog meer te verdoemen als zijnde een dictatuur die chantage pleegt op de EU bevolking die uiteindelijk toch de prijs moeten betalen, maar dan met een boos oog naar Rusland gaan kijken.
   Et voila, de EU leiding komt weer als winnaar uit de bus. "Zien jullie nu hoe slecht Rusland wel niet is en dat wij altijd gelijk hebben gehad?"

   Verwijderen
  4. Joop, klopt helemaal. De $ is niet meer dan een papieren vod dat geen enkele dekking heeft, behalve de petrodollar en als die wegvalt is Amerika van de ene op de andere dag een derde wereld land.

   Verwijderen
  5. @Matt,

   Zelfde verhaaltje als met Gadaffi en zijn gouden dinar, dan krijg je Rothschild en zijn privé leger, NAVO, op je nek. Kwestie van tijd dat de VS economisch gedwongen wordt als eerste op de knop te drukken.

   Verwijderen
  6. Economie heeft men ook al geen verstand van!!

   Verwijderen
  7. Ondertussen duidelijk dat pietje NERGENS verstand van heeft.

   Verwijderen
  8. Ik heb meer verstand in mijn kleine teen dan u in uw hele lichaam!

   Verwijderen